Luftërat dhe Thashethemet e Luftërave


 

A shpërthimi i ndarjes, divorcit dhe dhunës vitin e kaluar është i habitshëm. 

Letrat që kam marrë nga martesat e krishtera që po shpërbëhen, fëmijët që braktisin rrënjët e tyre morale, anëtarët e familjes që largohen nga besimi, bashkëshortët dhe vëllezërit e motrat e kapur nga varësitë dhe shpërthimet befasuese të zemërimit dhe përçarjes midis të afërmve janë të hidhura.

Dhe kur të dëgjoni për luftëra dhe thashetheme për luftërat, mos u shqetësoni; kjo duhet të ndodhë, por fundi nuk është ende. (Marku 13: 7)

Ku fillojnë luftërat dhe ndarjet, por në zemrën e njeriut? Dhe ku inkubojnë, por në familje (nëse Zoti mungon)? Dhe ku shfaqen përfundimisht, por në shoqëri? Shumë njerëz pyesin se si bota ka arritur në një vend kaq të frikshëm dhe të vetmuar. Dhe unë them, kthehu te porta përmes së cilës kemi ardhur.

E ardhmja e botës kalon përmes familjes.  - Papa Gjon Pali II, Konsorcio Familiaris

Ne nuk e vajosëm portën me lutje. Ne nuk e lëkundëm atë me dashuri. Dhe ne nuk arritëm ta pikturojmë me virtyt. Cila është çështja më e madhe në kombet tona sot? Qeveritë tona janë mashtruar duke besuar se është kujdes shëndetësor universal, buxhete të ekuilibruara dhe programe sociale të paguara. Por ata e kanë gabim. E ardhmja e shoqërive tona duhet të sigurohet në shëndetin e familjes. Kur familja kollitet, shoqëria merr një të ftohtë. Kur familjet prishen.

Kështu, jo shumë kohë para vdekjes së tij, duke parë horizontet e gjera të njerëzimit dhe ku ishte drejtuar, Papa Gjon Pali II i shkroi një letër Kishës… jo, ai i hodhi një litar shpëtimi Kishës për hir të botës - një litar shpëtimi bërë nga zinxhiri dhe rruaza:  Rruzarja.

Sfidat e mëdha me të cilat përballet bota në fillim të këtij Mijëvjeçari të ri na bëjnë të mendojmë se vetëm një ndërhyrje nga lart, e aftë të drejtojë zemrat e atyre që jetojnë në situata konflikti dhe atyre që qeverisin fatet e kombeve, mund të japë arsye për të shpresuar për një të ardhme më të ndritur.

Sot unë me besim i besoj fuqinë e kësaj lutjeje ... kauzën e paqes në botë dhe kauzën e familjes.  - Papa Gjon Pali II, Rosarium Virginis Mariae, 40 vjeç

Me gjithë zemër unë të bërtas ty: lutu Rruzarja sot për familjen tënde! Lutuni Rruzarja për bashkëshortin tuaj të varur! Lutuni Rruzarja për fëmijët tuaj të rënë larg! A mund ta shihni lidhjen e Atit të Shenjtë midis paqe dhe familje, e cila në fund të fundit, është paqe për botën?

Kjo nuk është koha për justifikime. Ka kaq pak kohë për justifikime. Theshtë koha për të lëvizur malet me besimin tonë në madhësi të sinapit. Dëgjoni dëshminë e Atit të Shenjtë:

Kisha i ka dhënë gjithmonë kësaj lutje një efektshmëri të veçantë, duke ia besuar Rruzares problems problemet më të vështira. Në kohërat kur vetë krishterimi dukej i kërcënuar, çlirimi i tij i atribuohej fuqisë së kësaj lutjeje dhe Zoja e Rruzares u vlerësua si ajo ndërmjetësimi i së cilës solli shpëtimin.  -Ibid. 39

Nëse ende nuk besoni se kjo Grua -Shën Mëria e Bekuar -ka aftësinë të çlirojë familjen tuaj nga lidhjet e së keqes, le t'ju bindë Shkrimi i Shenjtë:

Unë do të vë armiqësi midis teje (Satanit) dhe gruas, dhe farës sate dhe farës së saj: ajo do të shtypë kokën tënde dhe ti do të presësh thembrën e saj. (Zanafilla 3:15; Douay-Rheims)

Që në fillim, Zoti urdhëroi që Eva - dhe Maria është Eva e Re - do të kishte një rol në shtypjen e kokës së armikut, duke shkelur gjarprin që çan nëpër familjet dhe marrëdhëniet tona - nëse e ftojmë atë.

Ku është Jezusi në këtë? Rruzarja është një lutje e cila sodit Krishtin ndërsa në të njëjtën kohë kërkon që Nëna jonë të ndërmjetësojë për ne. Fjala e Zotit dhe Tomaja e Zotit duke u lutur, bashkuar, mbrojtur dhe bekuar të gjithë ne menjëherë. Fuqia e dhënë kësaj gruaje vjen pikërisht nga Kryqi me të cilin Satani u mund. Rruzarja është Kryqi i aplikuar. Për këtë lutje nuk është asgjë tjetër përveç një "përmbledhje e Ungjillit", e cila është Fjala e Zotit, i cili është Jezu Krishti. Ai është zemra e kësaj lutjeje! Aleluja!

Rruzarja, a "lutja soditëse dhe kristocentrike, e pandashme nga meditimi i Shkrimit të Shenjtë", is "lutja e të krishterit që përparon në pelegrinazhin e besimit, në vijimin e Jezusit, paraprirë nga Maria". —POPA BENEDICT XVI, Castel Gandolfo, Itali, 1 tetor 2006; ZENIT

Lutuni Rruzarja - dhe lëreni thembrën e Nënës të bjerë.

Le të mos mbetet e padëgjuar kjo thirrje e imja!  - Po aty. 43 

Por kuptoni këtë: do të ketë kohë të tmerrshme në ditët e fundit. Njerëzit do të jenë egoistë dhe dashamirës të parave, krenarë, mendjemëdhenj, abuzivë, të pabindur ndaj prindërve të tyre, mosmirënjohës, jofetarë, të pashpirt, të paqëndrueshëm, shpifës, të pahijshëm, brutal, duke urrejtur atë që është e mirë, tradhtarë, të pamatur, mendjemadh, dashamirës të kënaqësisë sesa dashamirët e Zotit (2 Tim. 3: 1-4)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, MARY, ARMT FAMILJARE.