Shikoni dhe Lutuni… për Urtësi

 

IT ka qenë një javë e pabesueshme ndërsa vazhdoj të shkruaj këtë seri Paganizmi i Ri. Unë jam duke shkruar sot për të kërkuar që ju të këmbëngulni me mua. Unë e di në këtë epokë të internetit që vëmendja jonë zgjat vetëm në sekonda. Por ajo që unë besoj se Zoti dhe Zoja jonë po zbulojnë për mua është aq e rëndësishme sa, për disa, kjo mund të nënkuptojë shkuljen e tyre nga një mashtrim i tmerrshëm që tashmë ka mashtruar shumë. Unë jam duke marrë fjalë për fjalë mijëra orë lutje dhe hulumtime dhe duke i kondensuar ato në vetëm disa minuta leximi për ju çdo disa ditë. Fillimisht deklarova që seriali do të ishte tre pjesë, por deri sa të mbaroj, mund të jenë pesë ose më shumë. Une nuk e di. Thjesht po shkruaj siç mëson Zoti. Unë premtoj, megjithatë, se po përpiqem t'i mbaj gjërat deri në pikën që të keni thelbin e asaj që duhet të dini.

 

DITURIA DHE KNOWLEDGE

Dhe kjo është pika e dytë. Të gjitha ato që po shkruaj janë njohuri. Ajo që është me të vërtetë e nevojshme, megjithatë, është që me atë njohuri që keni gjithashtu mençuri Dituria na jep fakte, por mençuria na mëson se çfarë të bëjmë me to. Dituria zbulon llojet e maleve dhe luginave përpara, por mençuria zbulon se në cilën rrugë duhet të ndjekësh. Dhe mençuria vjen përmes lutja.

Shikoni dhe lutuni që të mos i nënshtroheni provës. Shpirti është i gatshëm, por mishi është i dobët. (Marku 14:38)

Shikojnë do të thotë të fitosh njohuri; lutem do të thotë të fitosh hirin për të ditur t'i përgjigjesh asaj, të cilit Zoti do të të japë urtësi që në Të "Janë të fshehura të gjitha thesaret e mençurisë dhe njohurisë". [1]Kolosianëve 2: 3 Pa mençuri, vetëm njohuria ndonjëherë mund ta lërë atë që konsumohet nga ankthi dhe frika e tillë që ai ose ajo të bëhet "Si një valë deti që nxitet dhe hidhet nga era". Nga ana tjetër, ai që fiton mençuri zhytet nën sipërfaqe në thellësitë e zemrës së Zotit, ku është e qetë dhe e qetë, për mençuri

First është para së gjithash i pastër, pastaj paqësor, i butë, i pajtueshëm, plot mëshirë dhe fruta të mira, pa paqëndrueshmëri ose pa sinqeritet. (Jakobi 3:17)

E fundit, nuk mund të mendoj askund në Shkrime ku të ndodhet premton se, nëse luteni për një gjë të caktuar, sigurisht që do ta merrni siç bën për mençurinë.

Por nëse ndonjërit prej jush i mungon mençuria, ai duhet të kërkojë Zotin që u jep të gjithëve me bujari dhe mosrespekt, dhe atij do t'i jepet. (Jakovi 1: 5)

Prandaj lutem për mençuri çdo ditë. E di që vullneti i Zotit është i sigurt!

 

VAZHDIMI

Unë jam gjithashtu i ngazëllyer t'ju tregoj atyre që lexoni romanin e fuqishëm dhe të vlerësuar kritikisht të vajzës sime Pema, se ajo tani është në fazat e fundit të redaktimit të vazhdimit të saj La Gjakut. Ajo po ndihmon një profesionist të vlerësuar me çmime për të ndihmuar me këtë, por ka nevojë për ndihmën tuaj. Kam llogaritur që, nëse të gjithë pajtimtarët e mi dhurojnë vetëm 15 cent secila, ajo mund të paguajë për redaktimin. E di, e di ... ne kërkojmë shumë.

Ju mund ta inkurajoni këtë të ri katolike të bukur duke bërë një donacion për fushatën e saj GoFundMe këtu.

Unë jam në Teksas për të folur nesër në dy konferenca (detajet më poshtë). A do të luteni për të gjithë ne atje? Unë do të vazhdoj të qëndroj në kontakt me ju përmes shkrimeve të mia. Di sa thellë dua dhe kujdesem për secilin prej jush. Aq më tepër bën Ai që të ka krijuar.

Ju jeni të dashur

Shënoje

 

SHENJË do të flasë dhe do të këndojë Texas

këtë nëntor në dy konferenca në zonën Dallas / Fortworth.

Shikoni më poshtë… dhe shih te gjithe atje!

 

 

Epoka e ardhshme e paqes

Një tërheqje ditore

 

Konferenca e UNITETIT NDATIONRKOMBTAR
Klikoni në imazhin vijues për detaje:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Kolosianëve 2: 3
Postuar ne BALLINA, LAJME, SHPIRTRIA.