Kur Divizioni Duhet të Vijë

Barërat e këqija midis grurit

 

IS ndarja gjithmonë e keqe? 

Jezusi u lut që ta bëjmë "Të gjithë të jenë një".[1]krh. Gjoni 17:21 Kështu që në fytyrën e saj do të dukej se ndarja është një gjë e tmerrshme. Në të vërtetë, ne i shohim frytet e një bote të thyer rreth nesh ndërsa diskursi civil po shpërbëhet me shpejtësi, racizmi po rishfaqet dhe individët dhe kombet po polarizohen gjithnjë e më shumë nën kërcënimet e reja të dhunës. Aty eshte nje fryma e revolucionit në ajër, një frymë e përmbysje. Duket si një frymë e mirë, tolerante dhe e drejtë, por në të vërtetë, është fryma e mirë anti-Krisht sepse ajo e hedh poshtë të vërtetën (dhe Jezusi tha, "Unë jam e vërteta") Shtë një shpirt që synon përmbysjen e të gjithë rendit politik dhe fetar. Kjo është pikërisht ajo që Pius XI paralajmëroi se do të vinte, dhe kjo tani është në sytë e të gjithë neve - një

Plot komplot i padrejtë… për t’i shtyrë njerëzit të përmbysin të gjithë rendin e çështjeve njerëzore dhe për t’i tërhequr ata drejt teorive të liga të këtij Socializmi dhe Komunizmi —POPA PIUS IX, Nostis et Nobiscum, Enciklikë, n. 18, 8 dhjetor 1849

Për shembull, këtë fundjavë të kaluar, aktorja Ann Hathaway sulmoi "mitin" se ne jemi bërë ose mashkull ose femër, duke shtuar:

Unë e vlerësoj këtë komunitet [LGBT] sepse së bashku ne nuk do ta vëmë në dyshim vetëm këtë mit, por do ta shkatërrojmë atë. Le ta shqyejmë këtë botë dhe të ndërtojmë një më të mirë. - fjalim në Çmimin e Barazisë Kombëtare në Darkën Kombëtare të Fushatës së të Drejtave të Njeriut, New York Post, Shtator 16th, 2018

Nëse kjo tingëllon jotolerante dhe përçarëse, kjo është për shkak se është.

Një intolerancë e re po përhapet, kjo është mjaft e dukshme. Religion një fe negative është duke u bërë në një standard tiranik që të gjithë duhet të ndjekin. Kjo është atëherë liria në dukje - për arsyen e vetme që është çlirimi nga situata e mëparshme. —BENEDIKTI I Papës, Drita e Botës, Një bisedë me Peter Seewald, f. 52

Cila është bota "më e mirë" që Ann dëshiron të ndërtojë? Irshtë e parëndësishme, sepse nëse e vërteta mund të ripërcaktohet nga një ditë në tjetrën, bota që Ann mund të zgjedhë sot, shumë mirë mund të shkatërrohet nga dikush tjetër nesër, i cili ka më shumë fuqi, para ose ndikim. Ajo që po dëshmojmë në këtë orë është në thelb një garë midis kombeve dhe ideologjive për të përmbysur rendin aktual dhe për ta rimarrë atë imazhin e dikujt. Dhe kështu, ne jemi duke u bërë gjithnjë e më shumë një rrëmujë e ndarë, e thyer, paralajmëroi Papa Benedikti, pasi e ardhmja nuk po ndërtohet më mbi një konsensus moral të bazuar në absolute.

Për t'i rezistuar këtij eklipsi të arsyes dhe për të ruajtur aftësinë e saj për të parë gjërat thelbësore, për të parë Zotin dhe njeriun, për të parë se çfarë është e mirë dhe çfarë është e vërtetë, është interesi i përbashkët që duhet të bashkojë të gjithë njerëzit me vullnet të mirë. E ardhmja e botës është në rrezik. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Ata që e kundërshtojnë Jezu Krishtin e dinë këtë. Ordo ab kaos: "Urdhëroni nga kaosi". Kjo është motoja e atij sekti sekret të masonëve për të cilët papët kanë paralajmëruar për më shumë se një shekull. 

Megjithatë, ndarja nuk është rreptësisht një gjë e keqe; në fakt, ndonjëherë është e nevojshme. Siç tha Shën Pali në leximin e parë masiv të sotëm:

Dëgjoj që kur takoheni si Kisha ka përçarje midis jush dhe deri në një farë mase unë e besoj atë; duhet të ketë fraksione midis jush në mënyrë që edhe ata që janë të aprovuar midis jush të bëhen të njohur. 

Që nga Papa e Francis, a testim i shkëlqyeshëm ka filluar të zbulojë ata që janë besnikë ndaj Krishtit dhe ata që nuk janë (khs. Testimi) Duke u bërë jehonë letrave shtatë Kishave në Librin e Zbulesës, Papa Françesku zbuloi në Sinodin e fundit tundimet me të cilat përballen sot katolikët "konservatorë" dhe "liberalë" (shih Pesë korrigjimet) Si i tillë, ne jemi dëshmitarë të shfaqjes së barërave të këqija midis grurit - ata që janë barinj dhe ata që janë ujqër në rrobat e deleve; ata që janë duke promovuar një lloj të Anti-Mëshirë dhe ata që po përhapen Mëshira autentike të Krishtit ... ata që janë dishepuj të Jezusit dhe ata që ndjekin veten e tyre.

Në të vërtetë, ndërsa po lutej që «të gjithë të ishim një», Jezui gjithashtu e dinte që çdo burri, gruaje dhe fëmijës i është dhënë dhurata e vullnetit të lirë. Dhe ne duhet të zgjedhim nëse do të kënaqemi me një jetë mëkatare, ose do të bëhemi "shëmbëlltyra e Zotit" që Zoti na krijoi për të qenë. Si i tillë, Jezusi e bën këtë pranim të kthjellët:

A mendoni se unë kam ardhur për të vendosur paqen në tokë? Jo, unë ju them, por më tepër ndarje. Tani e tutje një familje prej pesë vetësh do të ndahet, tre kundër dy dhe dy kundër tre; një baba do të ndahet kundër djalit të tij dhe një djalë kundër babait të tij, një nënë kundër vajzës së saj dhe një vajzë kundër nënës së saj, një vjehrër kundër nuses së saj dhe një nuse kundër nënës së saj -in-ligji. (Luka 12: 51-53)

Shkrimet na tregojnë se do të vijë një kohë në botë kur "korrja" do të jetë gati. Kur Zoti do të shosh barërat e këqija nga gruri. Kur njerëzit do të kërkojnë kolektivisht të rrëzojnë fronin e Krishtit dhe të ngrenë egot e tyre në vend të Tij. Shën Pali paralajmëroi për këtë "braktisje" të ardhshme dhe kohën e paligjshmërisë:

Askush të mos ju mashtrojë në asnjë mënyrë; sepse [Dita e Zotit] nuk do të vijë, nëse rebelimi nuk vjen së pari dhe nuk zbulohet njeriu i paligjshmërisë, bir i shkatërrimit, i cili kundërshton dhe lartëson veten e tij kundër çdo të ashtuquajtur zot ose objekt adhurimi, në mënyrë që ai zë vendin e tij në tempullin e Zotit, duke e shpallur veten të jetë Zot. (2 Sel. 2: 3-5)

Ky Antikrisht, siç e ka përshkruar tradita "njeriu i paligjshmërisë", në fund të fundit është instrumenti shirjes në fund të kësaj epoke, të cilin Zoti do ta lejojë veçanërisht për ata që refuzojnë të vërtetën. Ai do të jetë një instrument i ndarje të cilit shtetet Katekizëm do t'i japin "një mashtrim fetar duke u ofruar njerëzve një zgjidhje të dukshme për problemet e tyre me çmimin e braktisjes nga e vërteta". [2]Katekizmi i Kishës Katolike, n 675

Ardhja e një të paligjshmi nga veprimtaria e Satanit do të jetë me gjithë fuqinë, me shenja dhe mrekulli të shfaqura dhe me gjithë mashtrimin e lig për ata që do të vdesin, sepse ata nuk pranuan ta duan të vërtetën dhe kështu të shpëtohen. Prandaj Perëndia dërgon mbi ta një mashtrim të fortë, për t'i bërë ata të besojnë atë që është e rreme, në mënyrë që të dënohen të gjithë ata që nuk i besuan të vërtetës, por kishin kënaqësi në padrejtësi. (2 Sel. 2: 9-12)

Ku jemi tani në një kuptim eskatologjik? Arshtë e diskutueshme që ne jemi në mes të rebelim dhe se në të vërtetë një mashtrim i fortë ka ardhur mbi shumë, shumë njerëz. Thisshtë ky mashtrim dhe rebelim që paralajmëron se çfarë do të ndodhë më pas: dhe njeriu i paligjshmërisë do të zbulohet. - artikulli, Msgr. Charles Papa, "A janë këto bandat e jashtme të një gjykimi që vjen?", 11 nëntor 2014; blog

Ndërsa Stuhia e Madhe në të cilën po hyjmë intensifikohet, po ashtu do të ndahet edhe ndarja. Shtë e nevojshme në mënyrë që të pastrohet bota për epokën tjetër. "Rrini dhe lutuni", vëllezër dhe motra, që të gjendeni në anën e djathtë

 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Kur barërat e këqija fillojnë të drejtohen

Revolucion Tani!

Fakes News, Revolucion i Vërtetë

 

VINI KIST Javë:

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gjoni 17:21
2 Katekizmi i Kishës Katolike, n 675
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.