Kur Ballë për Ballë Me Të Keqen

 

ONE nga përkthyesit e mi më përcollën këtë letër:

Për një kohë të gjatë Kisha po shkatërron veten duke refuzuar mesazhet nga qielli dhe duke mos ndihmuar ata që thërrasin qiellin për ndihmë. Zoti ka heshtur shumë gjatë, ai dëshmon se është i dobët sepse lejon që e keqja të veprojë. Unë nuk e kuptoj vullnetin e tij, as dashurinë e tij, as faktin që ai lejon që e keqja të përhapet. Megjithatë, ai krijoi SATAN -in dhe nuk e shkatërroi kur u revoltua, duke e bërë atë hi. Unë nuk kam më shumë besim te Jezusi që supozohet se është më i fortë se Djalli. Mund të duheshin vetëm një fjalë dhe një gjest dhe bota do të shpëtohej! Unë kisha ëndrra, shpresa, projekte, por tani kam vetëm një dëshirë kur të vijë fundi i ditës: të mbyll sytë përfundimisht!

Ku eshte ky Zoti? a është i shurdhër? eshte i verber? A kujdeset ai për njerëzit që vuajnë?…. 

Ju i kërkoni Zotit shëndet, ai ju jep sëmundje, vuajtje dhe vdekje.
Ju kërkoni punë, keni papunësi dhe vetëvrasje
Ju kërkoni fëmijë që keni infertilitet.
Ju kërkoni priftërinj të shenjtë, keni masonë.

Ju kërkoni gëzim dhe lumturi, keni dhimbje, pikëllim, persekutim, fatkeqësi.
Ju kërkoni Parajsën keni Ferrin.

Ai gjithmonë ka pasur preferencat e tij - si Abeli ​​tek Kaini, Isaku tek Ismaeli, Jakobi tek Esau, i ligu për të drejtët. Sadshtë e trishtueshme, por ne duhet të përballemi me faktet SATANI ISSHT MR I MIR SE T ALL GJITHA SHENJTRIT DHE GNGJJT E KOMBINUAR! Pra, nëse Zoti ekziston, le ta provojë atë për mua, mezi pres të bisedoj me të nëse kjo mund të më kthejë në besim. Unë nuk kërkova të lindja.

 

N THE FYTYRN E TIL LIGJIT

Pasi i lexova ato fjalë, dola jashtë për të parë djemtë e mi që punonin në fermën tonë. Unë i shikova me lot në sy… duke kuptuar se nuk ka “të ardhme” botërore për ta në situatën aktuale. Dhe ata e dinë atë. Ata e kuptojnë se të detyrohen të marrin një injeksion eksperimental nuk është liri, veçanërisht pasi ata do të ishin të përkushtuar për një përforcues të pafund të shtëna, kur dhe si u thotë qeveria. Lëvizjet e tyre tani e tutje do të gjurmohen përmes një "pasaporte vaksine". Ata gjithashtu e kuptojnë se liria për të folur publikisht, për të vënë në dyshim këtë tregim diktatorial, për të kundërshtuar argumente të shëndosha, shkencë dhe logjikë nuk është më e lejuar. Fjalët e himnit tonë kombëtar kanadez, "Zoti e mboftë tokën tonë të lavdishme dhe të lirë" i përkasin një epoke të shkuar ... dhe ne qajmë kur e dëgjojmë të këndohet tani. 

Dhe shumë prej nesh, përfshirë edhe mua, ndihemi të tradhtuar plotësisht nga barinjtë tanë që kanë bashkëpunuar në mënyrë aktive, me dashje ose nga injoranca, paraprakisht Rivendosja e shkëlqyeshme nën pretendimin e një "pandemie" dhe "ndryshimi të klimës". Kushdo që ka marrë 15 minuta për të studiuar këtë nismë të Kombeve të Bashkuara përmes Forumit Ekonomik Botëror e kupton se kjo është një lëvizje komuniste pa perëndi.[1]shih Profecia e Isaisë për Komunizmin Global Barinjtë tanë në heshtje u kanë dorëzuar autoriteteve qeveritare juridiksionin mbi Meshat tona - kur dhe si do të mbahen, kush dhe kur do të marrin pjesë. Për më tepër, disa peshkopë kanë urdhëruar tufat e tyre të rreshtohen dhe të marrin një injeksion që tani po vret ose sakaton miliona njerëz në të gjithë botën…[2]shih Tarifat dhe ndihemi të tradhtuar.[3]shih Letër e Hapur për Peshkopët Katolikë

Zoti do të lejojë një të keqe të madhe kundër Kishës: heretikët dhe tiranët do të vijnë papritur dhe papritur; ata do të hyjnë në Kishë ndërsa peshkopët, prelatët dhe priftërinjtë janë në gjumë. -I nderuari Bartholomew Holzhauser (1613-1658 pas Krishtit); Antikrishti dhe Fundi i Kohës, Rev. Joseph Iannuzzi, f.30

Për barinjtë tanë thirrja e parë duhet të jetë burra - pastorët e dytë. Ku janë burrat që qëndrojnë në mbrojtje të grave dhe fëmijëve tanë - veçanërisht fëmijëve - të cilëve qeveritë tani po i kthejnë gjilpërat e tyre të rrezikshme? Ku janë njerëzit tanë që po e dënojnë shkatërrimin e lirisë? Ku po bashkohen njerëzit tanë në qytetet dhe fshatrat e tyre për të thënë se nuk do të pranojnë një sistem me dy nivele që do të përçajë dhe shkatërrojë bamirësinë dhe jetën e komuniteteve tona? Dhe po, unë pres që priftërinjtë dhe peshkopët tanë të jenë në vijën e parë të frontit! Një bari i mirë jep jetën për delet e tij - jo t'i dorëzojë te ujqërit. 

Drejtësia është tek Zoti, Perëndia ynë; dhe ne sot jemi skuqur nga turpi, ne burrat e Judës dhe qytetarët e Jeruzalemit, se ne, me mbretërit dhe sundimtarët tanë priftërinjtë dhe profetët, dhe me paraardhësit tanë, kanë mëkatuar në sytë e Zotit dhe nuk i janë bindur atij. Ne as nuk e kemi dëgjuar zërin e Zotit, Perëndisë tonë, as nuk kemi ndjekur urdhërimet që Zoti na ka vënë përpara… Sepse ne nuk e kemi dëgjuar zërin e Zotit, Perëndisë tonë, në të gjitha fjalët e profetëve që ai na dërgoi, por secili prej nesh u nis pas planeve të zemrës së tij të lig, u shërbeu perëndive të tjera dhe bëri atë që është e keqe në sytë e Zotit, Perëndisë tonë. -Leximi i parë masiv i sotëm, 1 tetor 2021

Ne me të vërtetë po jetojmë Librin e Zbulesës, siç deklaruan Gjon Pali II dhe Benedikti XVI.

Kjo luftë në të cilën ne e gjejmë veten… [kundër] fuqive që shkatërrojnë botën, flitet në Kapitullin 12 të Zbulesës that Thuhet se dragoi drejton një lumë të madh uji kundër gruas që po ikën, për ta larguar atë away Unë mendoj se është e lehtë për të interpretuar atë që lumi përfaqëson: janë këto rryma që dominojnë të gjithë, dhe duan të eleminojnë besimin e Kishës, e cila duket se nuk ka ku të qëndrojë para fuqisë së këtyre rrymave që imponojnë veten si e vetmja mënyrë të menduarit, mënyra e vetme e jetës. —POPA BENEDICT XVI, sesioni i parë i sinodit special për Lindjen e Mesme, 10 tetor 2010

Dhe çfarë është ky përrua nga goja e Satanit sot, por e tij fe e re - Feja e Scientism: "Besimi i tepruar në fuqinë e njohurive dhe teknikave shkencore." Trulyshtë bërë vërtet Cultus VaccinusMe Konsideroni këto karakteristika të përgjithshme të një kulti:[4]nga cultresearch.org

• Grupi shfaq një angazhim tepër të zellshëm dhe të padiskutueshëm ndaj udhëheqësit dhe sistemit të tij të besimit.

• Pyetjet, dyshimet dhe kundërshtimet dekurajohen apo edhe ndëshkohen.

• Udhëheqja dikton, ndonjëherë me hollësi të madhe, se si anëtarët duhet të mendojnë, veprojnë dhe ndihen.

• Grupi është elitist, duke pretenduar një status të veçantë, të lartësuar për vete.

• Grupi ka një mentalitet të polarizuar, ne kundrejt atyre, i cili mund të shkaktojë konflikt me shoqërinë më të gjerë.

• Drejtuesi nuk i përgjigjet asnjë autoriteti.

• Grupi mëson ose nënkupton që qëllimet e supozuara të tij të lartësuara justifikojnë çdo mjet që e konsideron të nevojshme. Kjo mund të rezultojë në pjesëmarrjen e anëtarëve në sjellje ose aktivitete që do t'i konsideronin të dënueshme ose joetike para se të bashkoheshin me grupin.

• Udhëheqja nxit ndjenjën e turpit dhe/ose fajit për të ndikuar dhe kontrolluar anëtarët. Shpesh kjo bëhet përmes presionit të bashkëmoshatarëve dhe formave delikate të bindjes.

• Nënshtrimi ndaj udhëheqësit ose grupit kërkon që anëtarët të ndërpresin lidhjet me familjen dhe miqtë.

• Grupi është i preokupuar me sjelljen e anëtarëve të rinj.

• Anëtarët inkurajohen ose u kërkohet të jetojnë dhe/ose të shoqërohen vetëm me anëtarët e tjerë të grupit.

Sinqerisht mund të them se ajo që po ndodh sot është me të vërtetë i keq - një fjalë që hezitoj ta përdor pasi shpesh keqpërdoret. Por disa gjëra duhet të quhen me emrin e tyre.

Duke pasur parasysh një situatë kaq të rëndë, tani na duhet më shumë se kurrë të kemi guximin të shohim të vërtetën në sy dhe t'i quajmë gjërat me emrin e tyre të duhur, pa iu nënshtruar kompromiseve të përshtatshme ose tundimit të vetë-mashtrimit. Në këtë drejtim, fyerja e Profetit është jashtëzakonisht e drejtpërdrejtë: "Mjerë ata që e quajnë të keqen të mirë dhe të mirë të mirë, të cilët vendosin errësirën për dritën dhe dritën për errësirën" (5shtë 20:XNUMX). —POPA JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 58

A nuk mund t'i dëgjoni fjalët e ungjilltarit Shën Gjoni? 

Ata adhurohet dragoi sepse i dha autoritetin bishës; ata gjithashtu adhuruan bishën dhe thanë: "Kush mund të krahasohet me bishën ose kush mund të luftojë kundër saj?" (Zbulesa 13: 4)

Kush mund të luftojë kundër mandateve qeveritare? Kush mund të luftojë kundër pasaportave të vaksinave? Kush mund të luftojë kundër injektimit të detyruar? Kush mund të mbijetojë në një botë që e kërkon këtë?

Dhe kështu, përballë kësaj të keqe, ne mund të tundohemi të dëshpërohemi dhe të besojmë se Satanai është vërtet më i fuqishëm se Jezusi ynë i kryqëzuar ...

 

MISTERIA E VULLNETIT FALAS

Nuk ka përgjigje të lehtë për misterin e së keqes në botë. Siç shkroi kjo grua e dëshpëruar: «Unë nuk kam më shumë besim te Jezusi, i cili supozohet se është më i fortë se Djalli. Mund të duhen vetëm një fjalë dhe një gjest dhe bota do të shpëtohet! "

Por a do të ishte? Unë i kam thënë shpesh auditorëve në konferenca: Ata e kryqëzuan Jezusin kur Ai eci mbi tokë dhe ne do ta kryqëzonim përsëri.

Këtu është ajo për të cilën duhet të kuptojmë dhe të marrim përgjegjësi: vullneti ynë i lirë. Ne nuk jemi kafshë; ne jemi qenie njerëzore - burra dhe gra që janë krijuar "sipas shëmbëlltyrës së Perëndisë". Si i tillë, njeriu është pajisur me aftësinë për të qenë në bashkësi me Zotin. Ndërsa bota e kafshëve mund të jetë brenda Harmoni me Perëndinë, kjo është ndryshe nga sa kungim. Ky bashkim i mendjes, intelektit dhe vullnetit të njeriut me Zoti na ka dhuruar me aftësinë për të njohur dhe përjetuar gjithashtu infinit dashuria, gëzimi dhe paqja e Krijuesit. Moreshtë më e pabesueshme sesa e kuptojmë ... dhe do ta kuptojmë, një ditë.

Tani, është e vërtetë - Zoti nuk duhej të na krijojë në këtë mënyrë. Ai mund të na kishte bërë kukulla me anë të të cilave ai kërcet gishtat dhe ne të gjithë punojmë dhe luajmë në harmoni pa asnjë mundësi e së keqes. Por atëherë, ne nuk do të kishim më kapacitet për kungim. Sepse vetë baza e këtij bashkimi është dashuria - dhe dashuria është gjithmonë një akt i vullnetit të lirë. Dhe oh, çfarë dhurate e fuqishme, e mrekullueshme dhe e tmerrshme është kjo! Prandaj, jo vetëm që ky vullnet i lirë na bën të aftë të marrim jetën e përjetshme në Perëndinë, por, pra, na jep aftësinë për të zgjedhur ta refuzojmë atë. 

Pra, ndërsa është e vërtetë që masën në të cilën lejohet të mbretërojë e keqja është një mister për ne, me të vërtetë, fakti që e keqja ekziston është një rezultat i drejtpërdrejtë i aftësisë që ne si qenie njerëzore (dhe engjëj) kemi, përmes vullnetit të lirë, të duam - dhe kështu të marrim pjesë në Hyjnoren. 

Ende ... pse Zoti lejon që trafikimi i njerëzve të vazhdojë? Pse Zoti i lejon qeveritë të sillen ashpër mbi lirinë? Pse Zoti i lejon diktatorët të vdesin nga uria për njerëzit e tyre? Pse Zoti i lejon militantët islamikë të torturojnë, përdhunojnë dhe presin kokën të krishterëve? Pse Zoti i lejon peshkopët ose priftërinjtë të dhunojnë fëmijët gjatë dekadave? Pse Zoti lejon që të vazhdojnë një mijë padrejtësi në të gjithë botën? Sigurisht, ne kemi vullnet të lirë - por pse Jezusi nuk "bën diçka" që do të shërbente si një paralajmërim për të dridhur të paktën të ligjtë? 

Pesëmbëdhjetë vjet më parë, Benedikti XVI vizitoi kampet e vdekjes në Aushvic: 

I vetëm, Benedikti hyri në "Stammlager" nën portën famëkeqe "Arbeit macht frei" në Murin e Vdekjes, ku mijëra të burgosur u ekzekutuan. Përballë murit, me duart e shtrënguara, ai bëri një hark të thellë dhe hoqi kapakun e kafkës. Në kampin Birkenau, ku nazistët vranë mbi një milion hebrenj dhe të tjerë në dhomat e gazit dhe zbrazën hirin e tyre në pellgje aty pranë, Papa Benedikti mbajti lotët kur dëgjoi Psalmin 22, përfshirë fjalët "O Zoti im, unë qaj çdo ditë por ti nuk përgjigjesh. ” Papa i Kishës Katolike foli në italisht në një ceremoni ku morën pjesë gjithashtu shumë të mbijetuar të Holokaustit. “Në një vend si ky, fjalët dështojnë; në fund, mund të ketë vetëm një heshtje të tmerrshme - një heshtje e cila në vetvete është një thirrje e përzemërt drejtuar Zotit: 'Pse, Zot, heshtët?' "Lutja e tij e vetme publike në gjuhën gjermane gjatë vizitës përfundoi me fjalët," Le të pajtohen ata që janë të ndarë ". - 26 maj 2006, worldjewishcongress.org

Këtu, Papa nuk na ofroi traktate teologjike. Ai nuk propozoi shpjegime dhe justifikime. Në vend të kësaj, ai thjesht i mbajti lotët ndërsa iu bëri jehonë fjalëve të Jezusit në Kryq:

Zoti im, Zoti im, pse më ke braktisur? (Marku 15:34)

Por atëherë, kush mund të thotë se Zoti nuk e njeh thelbin e së keqes kur Ai Vetë e mori mbi vete çdo mëkat të vetëm nga fillimi deri në fund të kohës? E megjithatë, pse kjo nuk do të kishte qenë e mjaftueshme që Jezusi të përsëriste në atë vajtimin e Hyjit Triun mijëra vjet më parë:

Kur Zoti pa se sa e madhe ishte ligësia e qenieve njerëzore në tokë dhe se si çdo dëshirë që zemra e tyre e imagjinonte nuk ishte asgjë tjetër veçse e keqe, Zoti u pendua që bëri qenie njerëzore në tokë dhe zemra e tij u pikëllua. (Zan 6: 5-6)

Në vend të kësaj, Ai tha: Baba, fali ata, ata nuk e dinë se çfarë bëjnë. (Lluka 23: 34)

Dhe brenda personit plotësisht hyjnor dhe njerëzor të Jezusit, në atë moment, e gjithë zemërimi i Perëndisë, që kjo grua në letrën e saj mendon se duhet të derdhet mbi të ligjtë, u derdh mbi Krishtin. Kryqi nuk e mbylli derën e së keqes (dmth. Mundësitë radikale të vullnetit të lirë), ai thjesht dhe për mrekulli hapi derën e Parajsës që u mbyll nga Adami.

 

Urtësi të pafundme

Por pse Zoti nuk krijoi një botë kaq të përsosur që asnjë e keqe të mos ekzistonte në të? Me fuqi të pafundme Zoti gjithmonë mund të krijojë diçka më të mirë. Por me urtësi dhe mirësi të pafundme Perëndia donte lirisht të krijonte një botë "në një gjendje udhëtimi" drejt përsosmërisë së saj përfundimtare. Në planin e Zotit, ky proces i të bërit përfshin shfaqjen e qenieve të caktuara dhe zhdukjen e të tjerëve, ekzistencën e më të përsosurit përkrah forcave më pak të përsosura, si konstruktive ashtu edhe shkatërruese të natyrës. Me të mirat fizike ekziston gjithashtu e keqe fizike përderisa krijimi nuk ka arritur përsosmërinë. Engjëjt dhe njerëzit, si krijesa inteligjente dhe të lira, duhet të udhëtojnë drejt fatit të tyre përfundimtar me zgjedhjen e tyre të lirë dhe dashurinë preferenciale. Prandaj, ata mund të humbasin. Në të vërtetë, ata kanë mëkatuar. Kështu ka e keqja morale, në mënyrë të pakrahasueshme më e dëmshme sesa e keqja fizike, hyri në botë. Zoti nuk është në asnjë mënyrë, drejtpërdrejt ose tërthorazi, shkaku i së keqes morale. Ai e lejon atë, megjithatë, sepse ai respekton lirinë e krijesave të tij dhe, në mënyrë misterioze, di si të nxjerrë të mirën prej tij: Sepse Zoti i Plotfuqishëm ... sepse është jashtëzakonisht i mirë, nuk do të lejonte kurrë ndonjë të keqe të ekzistonte në veprat e tij, nëse ai do të ishte jo aq i plotfuqishëm dhe i mirë sa të bëjë që e mira të dalë nga e keqja në vetvete. -Katekizmi i Kishës Katolike (KKK), n 310-311

Pra, pse një grua që dëshiron të jetë nënë mbetet shterpë, ndërsa një grua tjetër shumë pjellore aborton pa dashje pasardhësit e saj? Pse fëmija i një prindi vdes në një aksident me makinë gjatë rrugës për në kolegj, ndërsa një tjetër bëhet një kriminel i përjetshëm? Pse Zoti shëron mrekullisht një person nga kanceri ndërsa një familje me tetë fëmijë humbet nënën e tyre nga e njëjta sëmundje, pavarësisht lutjeve të tyre? 

Padyshim, e gjithë kjo duket e rastësishme sipas vëzhgimit tonë të kufizuar. E megjithatë, në urtësinë e pafund të Perëndisë, Ai sheh se si të gjitha gjërat funksionojnë për mirë për ata që e duan Atë. Mbaj mend kur motra ime vdiq në një aksident me makinë kur unë isha 19 vjeç, ajo ishte 22. Nëna ime u ul në shtrat dhe tha: "Ne ose mund ta refuzojmë Perëndinë dhe të themi," Pse e keni braktisur ne? ”… ose ne mund të besojmë se Ai është ulur këtu pranë nesh tani, duke qarë me ne dhe se Ai do të na ndihmojë të kalojmë këtë kohë…”. Në atë fjali të vetme, ndjej se nëna ime më dha një pjesë të teologjisë. Zoti nuk e deshi vdekjen në botë, por Ai e lejon atë - lejon zgjedhjet tona të tmerrshme dhe të këqijat e tmerrshme - sepse ne kemi vullnet të lirë. Por pastaj, Ai qan me ne, ecën me ne… dhe një ditë në përjetësi, ne do të shohim se si të këqijat që nuk i kuptuam kurrë në tokë ishin pjesë e një plani hyjnor për të shpëtuar numrin maksimal të shpirtrave. 

Gjykimi i Fundit do të vijë kur Krishti të kthehet në lavdi. Vetëm Ati e di ditën dhe orën; vetëm ai përcakton momentin e ardhjes së tij. Pastaj nëpërmjet Birit të tij Jezu Krishtit ai do të shqiptojë fjalën përfundimtare për të gjithë historinë. Ne do të dimë kuptimin përfundimtar të të gjithë punës së krijimit dhe të gjithë ekonomisë së shpëtimit dhe do të kuptojmë mënyrat e mrekullueshme me anë të të cilave Providenca e tij çoi gjithçka drejt përfundimit të saj përfundimtar. Gjykimi i Fundit do të zbulojë se drejtësia e Zotit triumfon mbi të gjitha padrejtësitë e kryera nga krijesat e tij dhe se dashuria e Zotit është më e fortë se vdekja. -KKK, n 1010

Dhe pastaj, "Ai do të fshijë çdo lot nga sytë e tyre dhe vdekja nuk do të jetë më, as zi, as klithma as dhimbje nuk do të ketë më, sepse gjërat e mëparshme kanë kaluar". [5]Zbulesa 21: 4 Tani për tani, në ditët tona njëzet e katër orëshe, me orë të trokitura, moshë të përparuar dhe zvarritje të stinëve ... nëse dikush është në mes të vuajtjeve, koha nuk mund të lëvizë aq shpejt sa duhet. Por në përjetësi, gjithçka do të jetë me të vërtetë një kujtim sa gjatësia e një mbyllje syri. 

Unë konsideroj se vuajtjet e kësaj kohe të tanishme nuk janë asgjë krahasuar me lavdinë që do të zbulohet për ne. (Romakëve 8:18)

Ato fjalë erdhën nga një njeri që ishte shpesh i uritur, i përndjekur, i rrahur, i burgosur dhe madje i vrarë me gurë. 

Sot, unë shikoj nga dritarja ime dhe shoh se të gjitha shkrimet e këtij apostoliku të vogël ishin vërtet për këtë orë… ardhja e Stuhi e Madhe, Stuhia e Komunizmit - dhe të gjitha gjërat e tmerrshme që zemrat e liga mund të shpikin. Por është vetëm një Stuhi. Dhe ata prej nesh që e përjetojnë atë do të shohin që një pjesë e "kuptimit përfundimtar të të gjithë veprës së krijimit" do të realizohet ndërsa fjalët e Atit tonë do të përmbushen - dhe Mbretëria e Tij do të mbretërojë për një kohë "Në tokë siç është në Parajsë". 

O botë paudhore, ti po bën gjithçka që mundesh për të më larguar nga faqja e dheut, për të më dëbuar nga shoqëria, nga shkollat, nga bisedat - nga gjithçka. Ju po komplotoni se si të rrënoni tempujt dhe altarët, si të shkatërroni Kishën time dhe të vrisni shërbëtorët e mi; ndërsa unë jam duke përgatitur për ju një epokë dashurie - epoka e së tretës sime FIATMe Ju do të bëni rrugën tuaj për të më dëbuar Mua, dhe Unë do t'ju ngatërroj me anë të Dashurisë. Unë do të të ndjek nga pas dhe do të vij drejt teje nga përpara në mënyrë që të të ngatërroj në Dashuri; dhe kudo që të më keni dëbuar, unë do të ngre fronin tim dhe atje do të mbretëroj më shumë se më parë - por në një mënyrë më mahnitëse; aq shumë, sa që ju vetë do të bini në këmbët e fronit tim, sikur të jeni të lidhur nga fuqia e Dashurisë sime.

Ah, bija ime, krijesa tërbohet gjithnjë e më shumë në të keqe! Sa makinacione shkatërrimi po përgatisin! Ata do të arrijnë në pikën e shterimit të së keqes në vetvete. Por ndërsa ata janë të zënë me ndjekjen e rrugës së tyre, unë do të jem i zënë me bërjen e Fiat Voluntas Tua ["Vullneti yt u bë"] të ketë përfundimin dhe përmbushjen e Tij dhe Vullneti im të mbretërojë mbi tokë - por në një mënyrë krejtësisht të re. Do të merrem me përgatitjen e Epokës së së tretës FIAT në të cilën Dashuria ime do të shfaqet në një mënyrë të mrekullueshme dhe të padëgjuar. Ah, po, dua të ngatërroj njeri plotësisht i dashuruar! Prandaj, jini të vëmendshëm - Unë ju dua me Mua, në përgatitjen e kësaj Epoke Qiellore dhe Hyjnore të Dashurisë. Ne do t'i japim dorën njëri -tjetrit dhe do të punojmë së bashku. —Jezusi, shërbëtores së Perëndisë Luisa Piccarreta, 8 shkurt 1921; Vëllimi 12

Atëherë, ne do të shohim se ky moment i tanishëm ishte një përpjekje patetike nga një dragua shumë i pamëshirshëm dhe krenar për të shkatërruar një Kishë që nuk mund të shkatërrohej kurrë ... se ky moment kur barinjtë tanë dukej se ishin larguar nga Kopshti i Gjetsemanit do të pasohet nga një moment të Rrëshajëve kur barinjtë e vërtetë do të mbledhin kopenë e Krishtit me butësi, fuqi dhe dashuri ... se ky moment i përparimit të komunizmit nuk është me të vërtetë triumfi i së keqes, por fryrjet e fundit të krenarisë së njerëzve të ligj. Mos më keqkuptoni - ne do të kalojmë përmes Pasioneve të Kishës. Por ne kemi nevojë për perspektivën që na dha vetë Jezusi:

Kur një grua është në lindje, ajo është në ankth sepse ka ardhur ora e saj; por kur ajo ka lindur një fëmijë, ajo nuk e mban mend më dhimbjen për shkak të gëzimit të saj që një fëmijë ka lindur në botë. Kështu që edhe ju tani jeni në ankth. Por unë do t'ju shoh përsëri, dhe zemrat tuaja do të gëzohen dhe askush nuk do t'ju heqë gëzimin tuaj. (Gjoni 16: 21-22)

Jezusi nuk do të na lërë… Ai është çmendurisht i dashuruar me ne! Por lavdia e Kishës is do të dështojë, për një kohë. Do të zbresë në varr.[6]Qani, o bij të njerëzve! Por sot nuk është dita për nostalgji. Nuk është dita për të pikëlluar gjërat që kishim… por për të pritur me padurim botën që Jezusi po përgatit për Nusen e Tij para kthimit të Tij përfundimtar në lavdi në fund të kohës ... një Epokë Dashurie… dhe për ata që thirren në shtëpi më shpejt, ne i kthejmë sytë në Epokën e përjetshme të dashurisë, vetë Parajsën. 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Ngjallja e Kishës

Pushimi i Shabatit që Vjen

Duke rimenduar Kohët e Fundit

E keqja do të ketë ditën e vet

Përgatitja për një epokë paqeje

 

Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , , , , , .