Kur vjen Shpresa


 

I dua të marr fjalën me të cilën dëgjova Zojën duke folur Shpresa është Agimi, një mesazh i një shprese të jashtëzakonshme dhe për të zhvilluar përmbajtjen e tij të fuqishme gjatë shkrimeve të radhës.

Mary tha,

Jezusi po vjen, po vjen si Dritë, për të zgjuar shpirtrat e zhytur në errësirë.

Jezusi po kthehet, por kjo nuk është e Tij Ardhja Finale në Lavdi. Ai po na vjen si Dritë.

Unë jam drita e botës. (Gjoni 8:12)

Drita shpërndan errësirën. Drita zbulon të vërtetën. Drita shërohet… (po, ne e dimë që disa kohë tani që rrezet e diellit po shërohen!) Drita po vjen dhe askush nuk po e shpreh këtë shpresë më qartë sesa Papa Benedikti XVI.

 

D LGJONI ATIN E SHENJT

Nëse nuk i lexoni më kurrë shkrimet e mia, ose ato të ndonjë mistiku, shikuesi ose vizionari, por qëndroni të përqendruar te zëri i Atit të Shenjtë, do të mbroheni; nuk do të largoheni nga mendja e Krishtit. A nuk tha Jezusi aq shumë?

Kush të dëgjon ty, më dëgjon mua. (Luka 10:16)

Dhe përsëri, veçanërisht për Pjetrin:

Simon, djali i Gjonit… Kulloti delet e mia. (Gjoni 21:17)

Dhe ha kështu që Ati i Shenjtë po na ushqen sot. Lexoni shkrimet dhe homijet e tij! Ai është me të vërtetë një profet, profeti kryesor i Kishës të cilin Krishti dha autoritetin e Tij për të na udhëhequr.

Ju jeni Pjetri dhe mbi këtë shkëmb unë do të ndërtoj kishën time dhe fuqitë e vdekjes nuk do të mbizotërojnë kundër saj. Unë do t'ju jap çelësat e mbretërisë së qiejve, dhe gjithçka që ju të lidhni në tokë do të jetë e lidhur në qiell, dhe çdo gjë që ju të zgjidhni në tokë do të zgjidhet në qiell. (Mat 16: 18-19)

Por në rast se dikush mendon se Ati i Shenjtë është disi një sovran për veten e tij, dëgjoni atë që Jezusi i thotë Pjetrit pasi i kërkoi të ushqejë Kishën:

Me ndiq mua. (Gjn 21:19)

Nëse ndiqni Pjetrin, po ndiqni Krishtin.  

 

SHPRESA: NGROHTIA E DASHURIS

Në enciklikën e tij të fundit, Spe Salvi, që do të thotë "Shpëtuar nga Shpresa", Ati i Shenjtë i referohet takimit transformues me Krishtin si Gjykatës - dhe atë që unë besoj se do t'u ndodhë shumë njerëzve kur Jezusi të vijë të ndriçojë ndërgjegjet e çdo shpirti në tokë në atë që është quajtur "gjykim në miniaturë ":

Takimi me të është akti vendimtar i gjykimit. Para vështrimit të tij shkrihet e gjitha gënjeshtra. Kjo takim me të, pasi na djeg, na transformon dhe na çliron, duke na lejuar të bëhemi vërtet vetë. E gjithë ajo që ne ndërtojmë gjatë jetës sonë mund të provojë të jetë thjesht kashtë, bluster pastër, dhe ajo shembet. Megjithatë, në dhembjen e këtij takimi, kur papastërtia dhe sëmundja e jetës sonë bëhen të dukshme për ne, atje qëndron shpëtimi. Vështrimi i tij, prekja e zemrës së tij na shëron përmes një shndërrimi të dhimbshëm në mënyrë të pamohueshme "si përmes zjarrit". Por është një dhimbje e bekuar, në të cilën fuqia e shenjtë e dashurisë së tij depërton nëpër ne si një flakë, duke na mundësuar që të bëhemi plotësisht vetvetja dhe kështu plotësisht e Zotit… Në momentin e gjykimit ne përjetojmë dhe ne thithim fuqinë dërrmuese të dashurisë së tij mbi të gjithë të keqen në botë dhe në veten tonë. Dhimbja e dashurisë bëhet shpëtimi dhe gëzimi ynë. —POPE BENEDIKTI XVI, Flisni Salvi, n 47

Thuhet se flaka më e nxehtë është e padukshme. Jezusi po vjen në mënyrë të padukshme në shpirtrat tanë që ne të mund të hasim fuqinë nënçmuese të dashurisë së Tij. Pali flet për një takim të tillë që do të ndodhë gjatë "Ditës" ose Dita e Zotit.

Puna e secilit do të dalë në dritë, sepse Dita do ta zbulojë atë. Do të zbulohet me zjarr dhe vetë zjarri do të provojë cilësinë e punës së secilit. (1 Kor 3:13)

 

 NJE PARALAJMRIM I MERSHIRSHM

Ky ndriçim që vjen është vetëm një Paralajmërimi, një pararendës i Ditës, ashtu si Ylli i Mëngjesit është një pararendës i Agimit. Jezusi përmes Shën Faustinës tha:

Para Ditës së Drejtësisë, unë po dërgoj Ditën e Mëshirës. (Ditari i Shën Faustinës, n. 1588) _

Kjo Ditë e Mëshirës është një mundësi e jashtëzakonshme për njerëzimin që të kthehet te Zoti. Ai nuk po pret të na shtypë, por të na përqafojë. Ai është dashuri. Zoti eshte dashuri! Vetëm ata që e refuzojnë këtë hir do të hasin atë që Jezusi i përshkruan Shën Faustinës si "Dita e tmerrshme e Drejtësisë".

Ai që nuk pranon të kalojë nëpër derën e mëshirës Sime duhet të kalojë përmes derës së drejtësisë Sime. —N. 1146

Ashtu si babai në shëmbëlltyrën e djalë plangprishës priti rastin për ta pranuar Atë, po ashtu edhe Ati është gati të përqafojë njerëzimin.

Sado e errët mund të duket kjo kohë, nuk mund ta dëgjoni këngën e dashurisë së Shpresës që po bëhet më e fortë në zemrën tuaj?

 

LEXIMI MË TEJ:

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES.