Kur barërat e këqija fillojnë të drejtohen

Bisht bisht në kullotën time

 

I mori një email nga një lexues i dëshpëruar mbi një artikull që u shfaq kohët e fundit në Vogue Teen revista me titull: “Seksi anal: Çfarë duhet të dini” Artikulli vazhdoi për të inkurajuar të rinjtë të eksplorojnë sodominë sikur të ishte po aq e padëmshme fizikisht dhe moralisht e mirë sa të këputësh thonjtë e këmbëve. Ndërsa meditoja për atë artikull - dhe mijëra tituj që kam lexuar gjatë dekadës së kaluar ose më shumë që kur filloi ky apostol me shkrim, artikuj që në thelb rrëfejnë shembjen e civilizimit perëndimor - një shëmbëlltyrë më erdhi në mendje. Shëmbëlltyra e kullotave të mia 

 

TREGIMI I DYQS 

Kur u transferuam në fermën tonë të vogël këtu në fushat e Kanadasë Perëndimore rreth nëntë vjet më parë, mendova se kishim disa kullota të bukura për disa lopë. Por kur erdhi vera, e kuptova se sa gabim isha. Bishti i dhëmbit po rritej kudo.

Ashtë një bar i keq që fillon të shfaqet si bar, por në korrik, formon një kokë që duket pak si gruri. Sidoqoftë, problemi me bishtin e kokës është se koka formon gjemba si një grep peshku. Kur fërkoni gishtat poshtë anës së kokës, ajo ndihet e butë, por në drejtim të kundërt, ato gjemba janë të mprehta. Nëse Bishti i ushqimit futet në kafshët tuaja dhe ata e hanë atë, ato koka mund të mbërthehen në fyt dhe të shkaktojnë infeksione, të cilat mund të çojnë në vdekje. 

Kështu që, çdo vit, unë kam bërë gjithçka që mundem për të hequr qafe këtë bar të keq, pa përdorur kimikate të dëmshme. Siç më tha një agronom tokës, “Bishti i dhëmbëve është një shenjë që toka juaj është në gjendje të keqe. Weshtë bari i keq i fundit që rritet përpara se të mos rritet asgjë. ” Por çdo mjet natyror që kam përdorur nuk ka bërë asgjë për të ndaluar përhapjen e kësaj barishte në të gjithë fermën tonë. Këtë Vjeshtë, do të duhet të marr ekstreme Masa. 

Bota sot është si kullotat e mia. Për mijëvjeçarë, ka pasur një konsensus të përgjithshëm për atë që është moralisht e drejtë dhe çfarë është e gabuar në pothuajse të gjitha kulturat. Whatshtë ajo që ne e quajmë "ligji moral natyral."Por në katër shekujt e kaluar që nga fillimi i Periudha e "iluminizmit"rroba zije po mbilleshin midis grurit, të thuash: gënjeshtra të vogla që thoshin njeriun vetëm, pa Zotin, është ajo që përcakton fatin e tij. Këto barëra të këqija janë manifestuar në një mori "izmesh" të paraqitura nga burra të mashtruar: deizmi, racionalizmi, shkencëtarizmi, marksizmi, socializmi, komunizmi, feminizmi radikal, ateizmi, relativizmi moral, individualizmi, etj. Ashtu si barërat e këqija në kullotën time janë jashtë kontrollit, ashtu edhe njerëzimi ka hyrë në të Ora e paligjshmërisë

Tani, ato barërat e këqija po vijnë në kokë. Dhe ne jemi të tronditur. Papritmas, e gjithë "fusha e botës" duket ndryshe. Në kullotat e mia, brenda vetëm disa ditësh, ata janë kthyer në një det të mirëfilltë me koka të bardha të Bishtajave që tunden në erë. Nga të gjitha paraqitjet, dikush do të mendonte se unë kisha mbjellë bisht, jo bar kullotash atje! Po ashtu, bota duket sikur mëkati dhe devijimi janë norma e re. Kudo që shohim, shohim politikanë dhe grupe lobesh duke tundur në erërat e relativizmit moral, duke na thënë se ato gjëra që vetëm një brez më parë u konsideruan të pamoralshme, të dëmshme dhe në kundërshtim me ligjin natyror tani janë një "e mirë". [1]shih Dreamndërr për një të Paligjshëm Ashtu si bishtra, këto gënjeshtra janë të qetë në njërën anë, por me gjemba në anën tjetër. Nëse gëlltitet nga rinia jonë sot si një e mirë (dhe ato janë), e ardhmja me siguri do të jetë në rrezik të madh. 

 

KLASIMI N KOH RE REAL

Në një fjalim që Papa Benedikti mbajti shtatë vjet më parë, i cili krahasonte kohët tona me shembjen e Perandorisë Romake, ai foli për një "përvojë të dukshme të mungesës së dukshme [të Zotit]" - nëse egjrat e kanë tejkaluar grurin 

Shpërbërja e parimeve kryesore të ligjit dhe e qëndrimeve themelore morale që i mbështesnin ato hapën digat të cilat deri në atë kohë kishin mbrojtur bashkëjetesën paqësore midis popujve. Dielli po perëndonte mbi një botë të tërë. Fatkeqësitë e shpeshta natyrore e rritën edhe më tej këtë ndjenjë të pasigurisë. Nuk kishte asnjë pushtet në sy që mund ta ndalte këtë rënie. Aq më këmbëngulës, pra, ishte thirrja e fuqisë së Zotit: lutja që ai të vinte dhe të mbronte popullin e tij nga të gjitha këto kërcënime. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Në të vërtetë, ndërsa lexuesi im më thirri në letrën e tij: "Ne duhet t'i mbështjellim me flluska fëmijët / nipërit tanë për t'i mbrojtur ata! Kur Jezusi do të thyejë fortesën e Satanait? Sillni në Paralajmërimi Zoti! " [2]shih Syri i Stuhisë

Epo, pjesa e parë e “Paralajmërimi”Po vjen drejtpërdrejt nga buzët e vetë papëve (shih Pse nuk po bërtasin Papa?). 

Për të gjitha shpresat dhe mundësitë e saj të reja, bota jonë shqetësohet në të njëjtën kohë nga ndjenja se konsensusi moral po shembet, konsensus pa të cilin strukturat juridike dhe politike nuk mund të funksionojnë ... Në realitet, kjo e bën arsyen të verbër për atë që është thelbësore. Për t'i rezistuar këtij eklipsi të arsyes dhe për të ruajtur aftësinë e saj për të parë gjërat thelbësore, për të parë Zotin dhe njeriun, për të parë se çfarë është e mirë dhe çfarë është e vërtetë, është interesi i përbashkët që duhet të bashkojë të gjithë njerëzit me vullnet të mirë. E ardhmja e botës është në rrezik —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Ka një shqetësim të madh në këtë kohë në botë dhe në Kishë, dhe ajo që është në diskutim është besimi. Ndodh kështu që tani të përsëris me vete frazën e errët të Jezusit në Ungjillin e Shën Lukës: 'Kur Biri i Njeriut të kthehet, a do të gjejë ai ende besim në tokë?' Sometimes Unë ndonjëherë lexoj fragmentin e Ungjillit të fundit herë dhe unë dëshmoj se, në këtë kohë, disa shenja të këtij fundi po shfaqen. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

 

BIM WET E barërat e këqija në fund të moshës

Por çfarë "fundi" po shfaqet? Sipas papëve, nuk është fundi i botës, por fundi i epokës. [3]Shiko Papat dhe epoka e agimit

Pas pastrimit përmes provës dhe vuajtjes, agimi i një epoke të re do të prishet. -POPE ST. JOHN PAUL II, Auditori i Përgjithshëm, 10 Shtator 2003

Siç përshkruaj në Papat dhe epoka e agimit, shumë nga pontifikët kanë profetizuar një "paqësim" të ardhshëm të kombeve, një "fillim të ri", një "agim të ri"; një kohë kur do të ketë "autoritet të rivendosur", "shkëlqimet e paqes" dhe një "civilizim të ri" ku "në çdo qytet dhe fshat ligji i Zotit respektohet me besnikëri". Ata thonë se "armët do të shpërbëhen", "pabarazitë e padrejta shoqërore do të kapërcehen", dhe "tek individët, Krishti duhet të shkatërrojë natën e mëkatit të vdekshëm me agimin e hirit të rifituar". Ose, përmbledhur në fjalët e Shën Gjon Palit II, Zoti do të "rivendosë harmoninë origjinale të krijimit". E gjithë kjo do të arrihet përmes asaj për të cilën papët janë lutur: "një Rrëshajë e Re".

Koha e fundit në të cilën jetojmë është epoka e derdhjes së Shpirtit. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 2819

… Shpirti i Rrëshajëve do të përmbyt tokën me fuqinë e tij… Njerëzit do të besojnë dhe do të krijojnë një botë të re… Fytyra e tokës do të ripërtërihet sepse diçka e tillë nuk ka ndodhur që kur Fjala u bë mish. —Jezusi në mesazhet e miratuara për Elizabeth Kindelmann, Flaka e Dashurisë, P. 61

Shën Pali gjithashtu foli për planin e Atit “që në epokat e ardhshme ai mund të tregojë pasuritë e pamata të hirit të tij në mirësinë e tij ndaj nesh në Krishtin Jezus. " [4]shih Ef 2:7

Por së pari, barërat e këqija duhet të ndahen nga gruri. 

Mbretëria e qiellit mund të krahasohet me një njeri që mbolli farë të mirë në arën e tij. Ndërsa të gjithë ishin në gjumë, armiku i tij erdhi dhe mbolli barërat e këqija nëpër grurë, dhe pastaj u largua. Kur të korrat u rritën dhe dhanë fryte, u shfaqën edhe barërat e këqija…. Skllevërit e tij i thanë: 'A dëshiron që ne të shkojmë t'i tërheqim?' Ai u përgjigj: 'Jo, nëse tërheq barërat e këqija, mund të shkulësh grurin bashkë me ta. Lërini të rriten së bashku deri në korrje; atëherë në kohën e korrjes do t'u them korrësve: "Më parë mblidhni barërat e këqija dhe i lidhni në tufa për t'u djegur; por grumbullo grurin në hambarin tim ". (Mat 13: 24-30)

Jezusi më vonë u shpjegoi Apostujve të Tij se ai që mbolli barërat e këqija ishte Satanai, «ati i gënjeshtrave». [5]krh. Gjoni 8:44

… Fusha është bota, fara e mirë bijtë e mbretërisë. Barërat e këqija janë bijtë e të ligut dhe armiku që i mbjell është djalli. Të korrat janë fundi i epokës

Dhe kështu është. Barërat e këqija po vijnë në një kokë në të gjithë botën. Por larg nga trumbetimi i një fitore për Satanin, në të vërtetë po sinjalizon shkatërrimin e mbretërisë së tij satanike. Kur? Ne nuk e dimë Por kur të vijë, pastrimi do të jetë "ekstreme."Kjo është arsyeja pse Zoti ka përdorur të gjitha mjetet që Ai mund të shërojë shëndetin e" tokës "në këtë"koha e mëshirës, ”Por të gjitha paraqitjet sugjerojnë që a Kirurgjia kozmike do të jetë e domosdoshme dhe që kjo kohë e mëshirës gjithashtu mund të vijë drejt një koke. Siç tha Pali VI, “shenjat e kohës”Janë rreth nesh. Barërat e këqija po shkojnë drejt ndërsa e keqja nuk fshihet më, dhe kështu, të korrat po afrohen. 

Bota në afrimin e një mijëvjecari të ri, për të cilin po përgatitet e gjithë Kisha, është si një fushë e gatshme për të korrat. -ST. POPE JOHN PAUL II, Dita Botërore e Rinisë, në mënyrë familjare, 15 gusht 1993

Në të vërtetë, kujto fjalët e agronomit tim: «Bishti i bimës është bar i keq i fundit që rritet më parë asgjë do të rritet ". Nëse "Fusha është bota", siç tha Jezusi, atëherë ne po shohim vdekjen dhe prishjen e tokës sonë, shpirtërisht dhe fizikisht. "Bishti i dhëmbëve" është kudo, dhe nëse Zoti nuk ndërhyn, asgjë e mira do të jetë në gjendje të rritet. 

… Kur këto shenja fillojnë të ndodhin, qëndroni në këmbë dhe ngrini kokën, sepse shëlbimi juaj është afër… Atëherë të drejtët do të shkëlqejnë si dielli në mbretërinë e Atit të tyre. (Luka 21:28; Mat 13:43)

 

P RESRGJIGJJA JON

Përgjigja jonë në të gjitha këto nuk mund të jetë pasive - ne nuk jemi kalimtarë, por pjesëmarrës në punën e shpengimit. 

Ne nuk mund ta pranojmë me qetësi pjesën tjetër të njerëzimit që bie përsëri në paganizëm. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Ungjillizimi i Ri, Ndërtimi i Qytetërimit të Dashurisë; Fjalimi drejtuar katekistëve dhe mësuesve të fesë, 12 dhjetor 2000

Ne jemi gruri i Zotit, i destinuar për hambarin e Zotit, domethënë Mbretërinë e Tij. Por ndërsa është vetëm "në fund të kohës, Mbretëria e Zoti do të vijë në të plotësia, " [6]KKK, n. 1060 katekizmi gjithashtu mëson se:

Kisha "është Mbretëria e Krishtit tashmë e pranishme në mister". -KKK, n 763

Kisha Katolike, e cila është mbretëria e Krishtit në tokë, [është] e destinuar të përhapet në të gjithë njerëzit dhe të gjitha kombet… OPPOPE PIUS XI, Kuas Primas, Enciklike, n. 12, 11 dhjetor 1925; shih Mat 24:14

Pra, kur ndonjë fermer mbledh grurin e tij në hambarët e tij, shpesh ndodh që ato farëra të mund të përhapen dhe të shumohen edhe një herë në një «pranverë të re». Po ashtu, sipas papëve, Zoja dhe mistikët e aprovuar të këtij shekulli të kaluar, Zoti po mbledh një mbetje që do të "rilidhë" tokën me drejtësi. Kjo do të thotë, ata do të jetojnë "në Vullnetin Hyjnor,"Që është" rivendosja e të gjitha gjërave në Krishtin "dhe rivendosja e" harmonisë origjinale të krijimit ". 

A është kërcënimi fjala e fundit? Jo! Ekziston një premtim, dhe kjo është fjala e fundit, thelbësore ...Unë jam hardhia, ju jeni degët. Ai që jeton në mua dhe unë në të do të prodhojë me bollëk" (Gjn 15: 5) … Zoti nuk dështon. Në fund ai fiton, dashuria fiton. —POPA BENEDICT XVI, Homily, Sinodi i Ipeshkvijve, 2 tetor 2005, Romë

Po, një mrekulli u premtua në Fatima, mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta pas Ringjalljes. Dhe kjo mrekulli do të jetë një epokë e paqes e cila kurrë më parë nuk i është dhënë botës. - Kardinali Mario Luigi Ciappi, teolog papal për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Gjon Pali II, 9 Tetor 1994; Katekizmi familjar, (9 shtator 1993); faqe 35

Dhe kështu ngrini kokën lart, vëllezër dhe motra. Le të ngrihet "koka e grurit" mbi barërat e këqija të tilla që e vërteta të mund të presë erërat e relativizmit dhe zëri i Krijuesit të dëgjohet ... për ata që do të dëgjojnë në këtë kohë të mëshirës. Ju jeni profetët e Tij. Ju jeni zëri i Tij. Ju jeni drita për të cilën errësira pret. [7]shih Shpresa është Agimi Mos ki frikë. Zoti i të korrave po vjen. Dhe Ai thotë, thjesht, “Ji besnik ”.

Meqenëse ju e keni mbajtur mesazhin tim të qëndresës, unë do t'ju ruaj të sigurt në kohën e sprovës që do të vijë në të gjithë botën për të provuar banorët e tokës. Po vij shpejt. Mbaje fort atë që ke, që askush të mos të marrë kurorën tënde. (Zbul. 3: 10-11)

UNË JAM… Ky është emri im përgjithmonë; ky titulli im për të gjithë brezat. (Leximi i parë masiv i sotëm)

Jini të hapur për Krishtin, mirëpritni Shpirtin, që të mund të zhvillohet një Rrëshajë e re në çdo komunitet! Një njerëzim i ri, një gëzim, do të lindë nga mesi juaj; do të provoni përsëri fuqinë kursyese të Zotit. —POPE JOHN PAUL II, në Amerikën Latine, 1992

 

LIDHJE ME LIDHJE

A po vjen vërtet Jezusi?

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

Papat dhe epoka e agimit

Po nese…? (nuk ka "agim të ri" ose "epokë të paqes")

Kuptimi i Përballjes Finale

Kundërrevolucioni

Shenjtëria e Re dhe Hyjnore

Korrja e Madhe

Kirurgjia kozmike

Ardhja e Mbretërisë së Zotit

Mbretëria nuk do të mbarojë kurrë

  
Ju jeni të dashur.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Dreamndërr për një të Paligjshëm
2 shih Syri i Stuhisë
3 Shiko Papat dhe epoka e agimit
4 shih Ef 2:7
5 krh. Gjoni 8:44
6 KKK, n. 1060
7 shih Shpresa është Agimi
Postuar ne BALLINA, Epoka e paqes, GJYKIMET E MADHE, ALL.