Kur Ata Dëgjuan

 

PSE, a mbetet bota në dhimbje? Sepse ne e kemi përqeshur Zotin. Ne i kemi refuzuar profetët e Tij dhe e kemi injoruar nënën e Tij. Në krenarinë tonë, ne i jemi nënshtruar Racionalizmi, dhe Vdekja e Misterit. Dhe kështu, leximi i parë i sotëm i bërtet një brezi të shurdhër:

O sikur t’i kishe dëgjuar urdhërimet e mia! Atëherë paqja juaj do të ishte si një lumë dhe drejtësia juaj si valët e detit. (Isaia 48:18; RSV)

Ndërsa Kisha zbret në një krizë konfuzioni dhe bota qëndron në një greminë kaosi, është sikur Qielli të na thërrasë përmes Ungjilli i sotëm:

'Ne i kemi rënë fyellit për ju, por ju nuk vallëzuat, ne kënduam një derdhje por ju nuk u vajtuat'… Xhoni nuk erdhi as duke ngrënë e as duke pirë, dhe ata thanë, 'Ai është i pushtuar nga një demon.' Biri i Njeriut erdhi duke ngrënë dhe duke pirë dhe ata thanë: "Shiko, ai është një grykës dhe një pijanec, një mik i tagrambledhësve dhe mëkatarëve".

Dhe Nëna e Bekuar erdhi si Mbretëreshë e Paqes, por ata thanë: 'Ajo është shumë biseduese, banale dhe e shpeshtë.' Por, Jezusi përgjigjet:

Dituria shfajësohet nga veprat e saj. (Ungjilli i sotëm)

Një pemë njihet nga frytet e saj. Dhe kështu, këtu është ajo që ndodhi kur shpirtrat e përulur, të gjallë ndaj vullnetit të Zotit, bënë nuk "Përçmoni thëniet profetike", por "provoi gjithçka" dhe "mbajti atë që ishte e mirë" (1 Selanikasve 5: 20-21).

 

TE VOGAT

Fakti është se shpirtra të tillë si Noeu, Danieli, Moisiu dhe Davidi e dalluan vazhdimisht vullnetin e Zotit përmes «zbulesave private» që u dhanë atyre. Ishte një "zbulim privat" që përuroi Mishërimin. Ishte një "zbulesë private" që frymëzoi Shën Jozefin të ikte me Marinë dhe fëmijën Krisht në Egjipt. Shën Pali u kthye në besim përmes një "zbulese private" kur Krishti e rrëzoi atë nga kali i tij i lartë. Pjesë të letrave të Palit ishin gjithashtu "zbulesa private" që i transmetoheshin atij përmes vizioneve dhe përvojave mistike. Në të vërtetë, i gjithë Libri i Zbulesës dhënë Shen Gjonit ishte një "zbulesë private" përmes vegimeve.

Të gjithë këta burra dhe Zoja jetuan në një kohë kur njerëzit jo vetëm që ishin të hapur për të dëgjuar zërin e Zotit, por e prisnin atë. Tani, për shkak se ata i paraprinë Krishtit ose për shkak të afërsisë së tyre me Të, Kisha i konsideron këto "zbulesa private" si pjesë të "depozitës së besimit".

Shpirtrat e mëposhtëm gjithashtu morën "zbulesë private" që, megjithëse nuk konsideroheshin pjesë e asaj "Zbulesa Publike" përfundimtare të Krishtit, megjithatë demonstrojnë sa e rëndësishme është, nëse jo e rëndësishme, të dëgjuarit profeci është në jetën e Kishës.

 

I. Etërit e shkretëtirës (Shekulli III pas Krishtit)

Për t'i shpëtuar tundimit dhe "zhurmës" së botës, shumë burra dhe gra morën Shkrimet e mëposhtme më fjalë për fjalë:

"… Dil prej tyre dhe ji i ndarë", thotë Zoti, dhe mos prek asgjë të papastër; atëherë unë do të të pranoj dhe do të jem një baba për ty, dhe ti do të jesh bij dhe bija për mua… (2 Kor 6: 17-18)

Në shekujt e hershëm të Kishës, ata u larguan në shkretëtirë dhe atje, përmes hipnotizimit të mishit të tyre dhe heshtjes së brendshme dhe lutjes, Zoti zbuloi shpirtshmërinë që do të formonte bazën për jetën monastike të Kishës. Shumë një papë ua atribuoi shpirtrave të shenjtë, të cilët i janë kushtuar jetës monastike në abacitë dhe manastiret e Kishës, si ato që lutjet e tyre kanë mbështetur Popullin e Zotit në orët e saj më të vështira.

 

II. Shën Françesku i Asizit (1181-1226)

Një njeri i konsumuar dikur nga pasuritë dhe lavdia, i ri Francesco një ditë kaloi pranë kishëzës së San Damiano në Itali. Duke parë një kryqëzim të vogël, të ardhmen Shën Françesku i Asizit dëgjoi Jezusin duke i thënë: "Francis, Francis, shko dhe riparo shtëpinë time, e cila, siç mund ta shihni, po bie në gërmadha." Vetëm më vonë Françesku e kuptoi që Jezusi po i referohej Kishës së Tij.

Deri më sot, bindja e Shën Françeskut ndaj asaj "zbulimi privat" ka ndikuar në jetën e miliona njerëzve, përfshirë Papën e tanishëm dhe ka pjellë mijëra apostolatë në të gjithë botën që kanë vënë varfërinë shpirtërore dhe fizike në shërbim të Ungjillit.

 

III. Shën Dominiku (1170-1221)

Në të njëjtën kohë që Shën Françesku po ngrihej për t'iu kundërvënë botës së përhapur në Kishë, Shën Dominiku ishte duke u pajisur për të luftuar një herezi të përhapur - Albigensianism. Ishte besimi se gjithçka materiale, përfshirë trupin e njeriut, u krijua në thelb nga një entitet i lig ndërsa Zoti krijoi frymën, e cila është e mirë. Ishte një sulm i drejtpërdrejtë kundër jo vetëm Mishërimit, Pasionit dhe Ringjalljes së Jezusit, por prandaj edhe moralit të krishterë dhe mesazhit shpëtues të Ungjillit.

"Rruzarja" në atë kohë u quajt "Breviary e njeriut të varfër". Manastiret medituan në 150 Psalmet si pjesë e praktikës antike të Zyrës. Sidoqoftë, ata që nuk mundën, thjesht u lutën "Ati ynë" në 150 rruaza prej druri. Më vonë, pjesa e parë e Ave Maria ("Përshëndetje Mari") u shtua. Por më pas, në 1208 ndërsa Shën Dominiqi po lutej i vetëm në një pyll, duke iu lutur Qiellit ta ndihmonte ta kapërcente këtë herezi, një top zjarri dhe tre engjëj të shenjtë u shfaqën në qiell, pas së cilës Virgjëresha Mari i foli. Ajo tha se Ave Maria do t'i jepte fuqinë e tij të predikimit dhe do ta mësonte atë përfshijnë misteret e jetës së Krishtit në Rruzar. Kjo "armë" Dominic, nga ana tjetër, çoi në fshatrat dhe qytetet ku ishte përhapur kanceri i Albigensianizmit.

Falë kësaj metode të re të lutjes, devotshmëria, besimi dhe bashkimi filluan të ktheheshin dhe projektet dhe pajisjet e heretikëve u bënë copë-copë. Shumë endacakë gjithashtu u kthyen në rrugën e shpëtimit dhe zemërimi i të pabesëve u përmbajt nga krahët e atyre katolikëve që kishin vendosur të zmbrapsnin dhunën e tyre. —POPA LEO XIII, Supremi Apostolatus Officio, n 3; vatikan.va

Në të vërtetë, fitorja e Betejës së Muret iu atribuua Rruzares, në të cilën 1500 burra, nën bekimin e Papës, mundën një bastion të Albigensisë me 30,000 burra. Dhe pastaj përsëri, fitorja e Betejës së Lepantos në 1571 iu atribua Zojës së Rruzares. Në atë betejë, marina myslimane shumë më e madhe dhe e stërvitur më mirë, me erën në shpinë dhe një mjegull të dendur që errësonte sulmin e tyre, u zhyt në marinën katolike. Por përsëri në Romë, Papa Pius V udhëhoqi Kishën në lutjen e Rruzares në atë orë. Erërat u zhvendosën papritmas pas flotës katolike, ashtu si mjegulla, dhe muslimanët u mundën. Në Venecia, senati venecian porositi ndërtimin e një kapele kushtuar Zojës së Rruzares. Muret ishin të veshura me shënime të betejës dhe një mbishkrim që lexonte:

ASNJ VAL VALOR, AS ARM, AS ARMI, POR ZOTYRIA JON OF E RZORS JU JAP FITOREN! -Kampionët e Rruzares, Fr. Don Calloway, MIC; f. 89

Që nga ajo kohë, papët kanë "propozuar Rruzaren si një armë të efektshme shpirtërore kundër të këqijave që shoqërojnë shoqërinë". [1]Papa ST. JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, n 2; vatikan.va

Kisha i ka atribuar gjithmonë një efektshmëri të veçantë kësaj lutjeje, duke ia besuar Rruzares, leximit të saj koral dhe praktikës së saj të vazhdueshme, problemet më të vështira. Në kohërat kur vetë krishterimi dukej i kërcënuar, çlirimi i tij i atribuohej fuqisë së kësaj lutjeje dhe Zoja e Rruzares u vlerësua si ajo ndërmjetësimi i së cilës solli shpëtimin. Sot unë me besim i besoj fuqinë e kësaj lutjeje ... kauzën e paqes në botë dhe kauzën e familjes. —POPA ST. JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, n 39; vatikan.va

Në të vërtetë, do të dukej se fitoret e ardhshme në Kishë do të ishin me shumicën e asaj "Gruaje të veshur me diell" e cila do të shtypte kokën e gjarprit herë pas here.

 

IV. Shën Juan Diego (1520-1605)

Në vitin 1531, Zoja iu shfaq një fshatari të përulur në atë që tani njihet si Meksikë. Kur Shën Juan e pa, ai tha:

Clothing veshja e saj po shkëlqente si dielli, sikur po dërgonte valë drite dhe guri, shkarpa mbi të cilën qëndroi, dukej se po jepte rrezet. -Nican Mopohua, Don Antonio Valeriano (rreth 1520-1605 Pas Krishtit), n. 17-18

Si provë se ajo po shfaqej, ajo e ndihmoi Shën Juanin të mbushte tilma e tij me lule - veçanërisht trëndafila kastilianë vendas të Spanjës - për t'ia dhënë peshkopit spanjoll. Kur Juan hapi tilmën e tij, lulet ranë në tokë dhe imazhi i Zojës u shfaq në mantelin, pikërisht para syve të peshkopit. Ky imazh, i varur ende sot në Bazilikën në Meksiko Siti, ishte instrumenti që Zoti përdori për t'i dhënë fund sakrificës njerëzore dhe për të kthyer në krishterim deri në nëntë milion Aztecë.

Por fillimisht filloi me instrumentin e "zbulimit privat" për Shën Juanin dhe "po" të tij modest për Zojën. [2]shih Të jetosh Librin e Zbulesës Si sidenote… Admirali Giovanni Andrea Doria mbarti një kopje të imazhi i Zoja e Guadalupe në anijen e tij kur luftuan në Lepanto.

 

V. Shën Bernadette Soubirous (1844-1879)

Bernadette… dëgjoi një zhurmë si një erë, ajo ngriti sytë drejt Grotto: "Unë pashë një zonjë të veshur me të bardha, ajo kishte veshur një fustan të bardhë, një vello po aq të bardhë, një rrip blu dhe një trëndafil të verdhë në secilën këmbë." Bernadette bëri Shenjën e Kryqit dhe tha Rruzarja me zonjën.  -www.lourdes-france.org 

Në një nga shfaqjet e vajzës katërmbëdhjetë vjeçare, Zoja, e cila e quante veten "Konceptimi i Papërlyer", i kërkoi Bernadette të heqë pisllëkun në tokë te këmbët e saj. Kur e bëri, filloi të buronte ujë, të cilin Zoja i kërkoi të pinte. Të nesërmen, uji me baltë ishte i pastër dhe vazhdoi të rrjedhte. siç bën edhe sot e kësaj dite. Që nga ajo kohë, mijëra njerëz janë shëruar për mrekulli në ujërat e Lourdes. 

 

VI. Shën Margaret Mary Alacoque (1647-1690) dhe Papa Klementi XIII

Si pararendës i mesazhit të Mëshirës Hyjnore, Jezusi iu shfaq Shën Margaretës në një kishëz Paray-le-Monial, Francë. Atje, Ai zbuloi Shenjtërinë e Tij Zemra në zjarr për dashurinë ndaj botës dhe i kërkoi asaj të përhapte përkushtim ndaj saj.

Ky përkushtim ishte përpjekja e fundit e dashurisë së Tij që Ai do t'u dhuronte njerëzve në këto epoka të fundit, në mënyrë që t'i tërhiqte ata nga perandoria e Satanit të cilën Ai dëshironte ta shkatërronte, dhe kështu t'i fuste në lirinë e ëmbël të sundimit të Tij dashuri, të cilën Ai dëshiroi ta rikthejë në zemrat e të gjithë atyre që duhet ta përqafojnë këtë përkushtim. - Shën. Margaret Mary, www.sacredheartdevotion.com

Devotshmëria u miratua nga Papa Klementi XIII në 1765. Deri më sot, imazhi i Jezusit që i drejtohet Zemrës së Tij mbetet i varur në shumë shtëpi, duke u kujtuar atyre dashurinë për Krishtin dhe Dymbëdhjetë Premtime Ai u bëri atyre që nderojnë Zemrën e Tij të Shenjtë. Midis tyre, vendosja e paqes në shtëpi dhe kjo "Mëkatarët do të gjejnë në Zemrën Time një oqean të pafund mëshire."

 

VII. Shën Faustina (1905-1938) dhe Shën Gjon Pali II

La "Gjuha" e Zemrës së Tij, Që "Oqeani i mëshirës", do t'i shprehej më plotësisht Shën Faustina Kowalska, "sekretarit të Tij të Mëshirës Hyjnore". Ajo regjistroi në ditarin e saj disa nga fjalët më prekëse dhe të bukura të Jezusit në një botë të thyer dhe të shkatërruar nga lufta. Zoti gjithashtu kërkoi që imazhi i Tij të pikturohej me fjalët "Jezus, kam besim te ti" shtuar në fund. Ndër premtimet e Tij bashkangjitur figurës: “Tai shpirt që do ta nderojë këtë imazh nuk do të zhduket." [3]shih Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 48 Jezusi gjithashtu kërkoi që e diela pas Pashkës të shpallej «festa e Mëshirës Hyjnore ”, dhe Ai tha që imazhi, Festa dhe mesazhi i Tij i Mëshirës ishin “një shenjë për kohën e mbarimit." [4]Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 848

Unë po u jap atyre shpresën e fundit të shpëtimit; domethënë Festa e Mëshirës Sime. Nëse ata nuk do ta adhurojnë mëshirën Time, ata do të zhduken për gjithë përjetësinë… u tregoni shpirtrave për këtë mëshirë të madhe të Minave, sepse dita e tmerrshme, dita e drejtësisë Sime, është afër. -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari i Shën Faustinës, n. 965 

Duke dëgjuar këtë "zbulesë private", në vitin 2000 në agimin e mijëvjeçarit të tretë - "pragu i shpresës" - Shën Gjon Pali II krijoi Festën Hyjnore të Mëshirës, ​​siç kërkoi Krishti.

 

VIII. Shën Gjon Pali II (1920-2005)

Në shfaqjet në Fatima në 1917, Zoja kërkoi shenjtërimin e Rusisë në Zemrën e saj të Papërlyer për të parandaluar përhapjen e "gabimeve" të Rusisë dhe pasojat e tyre. Sidoqoftë, kërkesat e saj nuk u morën parasysh ose nuk u bënë sipas dëshirës së saj.

Pas atentatit ndaj jetës së tij, Shën Gjon Pali II menjëherë mendoi të shenjtëronte botën në Zemrën e Papërlyer të Marisë. Ai kompozoi një lutje për atë që ai e quajti një “Akti i Besimit" Ai e festoi këtë shenjtërim të "botës" në 1982, por shumë peshkopë nuk morën ftesa në kohë për të marrë pjesë (dhe kështu, Z. Lucia tha që shenjtërimi nuk plotësonte kushtet e nevojshme). Pastaj, në 1984, Gjon Pali II përsëriti shenjtërimin me synimin për të emëruar Rusinë. Sidoqoftë, sipas organizatorit të ngjarjes, Fr. Gabriel Amorth, Papa u bë presion për të mos përmendur emrin e vendit komunist, atëherë pjesë e BRSS [5]Shiko Rusia Ref Streha jonë?

Duke lënë mënjanë debatin shpesh të nxehtë nëse kërkesat e Zojës sonë ishin përmbushur siç duhet, mund të argumentohet, të paktën, se ekzistonte një "shenjtërimi i papërsosur" Pas pak, "Muri i Hekurt" ra dhe Komunizmi u shemb. Që nga ajo kohë, kishat po ndërtohen në Rusi me një ritëm mahnitës, krishterimi miratohet publikisht nga qeveria dhe imoraliteti i promovuar kaq gjerësisht nga qeveritë perëndimore është vrarë me gurë nga Shteti Rus. Kthimi, me një fjalë, ka qenë mahnitës.

 

IX. Priftërinjtë e Hiroshimës

Tetë priftërinj Jezuitë i mbijetuan bombës atomike që u hodh në qytetin e tyre vetëm 8 blloqe nga shtëpia e tyre. Gjysmë milioni njerëz u asgjësuan rreth tyre, por priftërinjtë mbijetuan të gjithë. Edhe kisha afër ishte shkatërruar plotësisht, por shtëpia në të cilën ishin u dëmtua minimalisht.

Ne besojmë se mbijetuam sepse po jetonim mesazhin e Fatimas. Ne jetonim dhe luteshim Rruzarja çdo ditë në atë shtëpi. —Pr. Hubert Schiffer, një nga të mbijetuarit që jetoi edhe 33 vjet me shëndet të mirë, madje as ndonjë efekt anësor nga rrezatimi;  www.holysouls.com

 

X. Chapel of Robinsonville, WI (tani Kampion)

Ndërsa zjarret digjen nëpër Kaliforni sot, më kujtohet sistemi i stuhisë që rezultoi në Zjarrin e Madh të Çikagos të vitit 1871 dhe Zjarrin e Peshtigo që shkatërroi 2,400 milje katrore dhe vrau 1,500 deri në 2,500 njerëz.

Zoja i ishte shfaqur në 1859 Adele Brise, një grua e lindur në Belgjikë, e cila më vonë u bë shfaqja e parë e "aprovuar" në Shtetet e Bashkuara. Por në 1871, ndërsa zjarri iu afrua kishëzës së tyre, Brise dhe shokët e saj e dinin se nuk mund të shpëtonin. Kështu që ata morën statujën e Marisë dhe e bartën atë në kortezh rreth e përqark tokës. Zjarri "për mrekulli" i rrethoi:

… Shtëpitë dhe gardhet në lagje ishin djegur me përjashtim të shkollës, kishës dhe gardhit që rrethonte gjashtë hektarë tokë të shenjtëruar për Zonjën e Bekuar. —Pr. Peter Pernin, misionari kanadez që shërben në zonë; thecompassnews.org

Zjarri ndodhi në prag të përvjetorit të shfaqjes. Shumë herët të nesërmen, shirat u shfaqën dhe shuan flakët. Deri më sot, në prag të përvjetorit deri në mëngjesin tjetër, një qiri dhe lutje gjatë gjithë natës mbahet në vendin, i cili tani është Shenjtërorja Kombëtare e Zojës së Ndihmës së Mirë. Një sidenote tjetër: Adele dhe shoqëruesit e saj ishin të Rendit të Tretë Françeskanët.

––––––––––––––––

Ka kaq shumë histori të tjera që mund të tregohen për shpirtra të përulur të cilët, duke dëgjuar dhe duke dëgjuar "zbulesën private" të dhënë atyre, kanë ndikuar jo vetëm ata përreth tyre, por dukshëm të ardhmen e njerëzimit.

Lum njeriu që nuk ndjek këshillën e të pabesit… por kënaqet me ligjin e Zotit… Ai është si një pemë e mbjellë pranë ujit të rrjedhshëm, që jep frytet e saj në kohën e duhur dhe gjethet e të cilave nuk zbehen kurrë. (Psalmi i sotëm)

Pyetja që kërkon një reflektim serioz është, çfarë nëse ndonjë nga individët e mësipërm do të refuzonte zbulesën që iu dha sepse ishte "zbulesë private" dhe "prandaj, nuk kam pse ta besoj"? Do të bënim mirë të reflektonim se çfarë do të thotë kjo për ne ndërsa Zoja vazhdon të shfaqet dhe të lutet bashkëpunimin tonë, në vende të shumta në të gjithë botën, në këtë orë.

Mos i përçmoni thëniet profetike. Testoni gjithçka; ruaj atë që është e mirë. Përmbahuni nga çdo lloj e keqe. (1 Sel. 5: 20-22)

Në të vërtetë, mbi shërbëtorët e mi dhe shërbëtoret e mia unë do të derdh një pjesë të shpirtit tim në ato ditë, dhe ata do të profetizojnë ... Kështu që, vëllezërit e mi, përpiquni me padurim për të profetizuar… (Veprat 2:18; 1 Kor 14:39)

 

  
Ju jeni të dashur.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Papa ST. JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, n 2; vatikan.va
2 shih Të jetosh Librin e Zbulesës
3 shih Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 48
4 Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 848
5 Shiko Rusia Ref Streha jonë?
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, SHENJAT.