Kur vjen mençuria

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e javës së pestë të kreshmës, 26 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

Grua-lutëse_Fotor

 

A fjalët më erdhën kohët e fundit:

Çfarëdo që të ndodhë, ndodh. Njohja për të ardhmen nuk ju përgatit për të; duke e ditur se Jezusi bën.

Ka një hendek gjigant midis njohuri Urtësi. Njohuritë ju tregojnë se çfarë është. Urtësia ju tregon se çfarë të bëni do me të. E para pa këtë të fundit mund të jetë katastrofike në shumë nivele. Për shembull:

Errësira që përbën një kërcënim real për njerëzimin, në fund të fundit, është fakti që ai mund të shohë dhe hetojë gjërat materiale të prekshme, por nuk mund të shohë se ku po shkon bota ose nga vjen, ku po shkon jeta jonë, çfarë është e mirë dhe çfarë është e keqja. Errësira që ngërthen Zotin dhe errëson vlerat është kërcënimi real për ekzistencën tonë dhe për botën në përgjithësi. Nëse Zoti dhe vlerat morale, ndryshimi midis së mirës dhe së keqes, mbeten në errësirë, atëherë të gjitha "dritat" e tjera, që vënë brenda veprimtarisë sonë bëma të tilla të pabesueshme, nuk janë vetëm progres, por edhe rreziqe që na vënë ne dhe botën në rrezik. —POPA BENEDIKT XVI, Homeli i Vigjiljes së Pashkëve, 7 Prill 2012

Në Ungjillin e sotëm, udhëheqësit hebrenj kishin të gjitha llojet e njohurive të Dhiatës së Vjetër, por u mungonte Urtësia hyjnore e nevojshme për të hapur sytë dhe veshët perceptoj kush ishte Krishti. Në këto kohëra të ardhshme, vëllezër dhe motra, shumë do ta gjejnë veten të humbur po aq sa nuk i kanë mbushur llambat e tyre me vajin e Urtësisë.

Natën e kaluar, djali im i ri hyri në zyrën time me një Bibël dhe tregoi një faqe dhe tha: "Cilat janë këto numra, baba?" Para se të mund të përgjigjesha, ndjeva që Zoti donte që unë të lexoja vetë numrat që ai po tregonte:

Sepse Zoti nuk do asgjë aq shumë sa ajo që banon me mençuri ... Krahasuar me dritën, ajo gjendet më rrezatuese; megjithëse nata zë dritën, ligësia nuk mbizotëron mbi Urtësinë. (Urtësia 7: 28-30)

Ligësia nuk mbizotëron mbi Urtësinë. A doni të dini pse? Sepse Urtësia hyjnore është një Person:

Krishti fuqia e Zotit dhe mençuria e Zotit. (1 Kor 1:24)

Kthehuni përsëri te ajo shëmbëlltyrë e dhjetë virgjëreshave te Mateu 25. A e dini kush ishte gati kur erdhi dhëndri? Ato, tha Jezusi, që ishin "I mençur"

Meqenëse Shën Pali na kujton atë "Ne japim një mençuri të fshehtë dhe të fshehtë të Zotit", [1]1 Cor 2: 7 si atëherë e fitojmë këtë Urtësi që do të jetë e nevojshme për të mbizotëruar mbi ligësinë, për të qenë të gatshëm të durojmë Stuhinë e tanishme dhe të ardhshme? Përgjigja është në leximin e parë të sotëm:

Kur Abrami u përul, Zoti i foli atij

Dituria merret në gjunjë. Urtësia vjen tek fëmija; Urtësia konceptohet tek të përulurit dhe lind tek të bindurit. Dhe mençuria i jepet atij që pyet me besim:

… Nëse ndonjërit prej jush i mungon mençuria, ai duhet të kërkojë Zotin që u jep të gjithëve me bujari dhe mosrespekt, dhe do t'i jepet. (Jakovi 1: 5)

Të dish për të ardhmen dhe atë që po vjen në botë nuk të përgatit për të; duke njohur Jezusin - "Mençuria e Zotit" - bën.

 

LIDHJE ME LIDHJE

 

 

Faleminderit për lutjet dhe mbështetjen tuaj.

 

ROMAN mahnitës katolik!

Vendosur në kohë mesjetare, Pema është një përzierje e jashtëzakonshme e dramës, aventurës, spiritualitetit dhe personazheve që lexuesi do të mbajë mend për një kohë të gjatë pasi të jetë kthyer faqja e fundit

 

TREE3bkstk3D-1

PEMA

by
Denise Mallett

 

Të quash Denise Mallett një autor tepër të talentuar është një nënvlerësim! Pema është magjepsëse dhe e shkruar bukur. Vazhdoj të pyes veten, "Si mund të shkruaj dikush diçka të tillë?" I pagojë.
- Ken Yasinski, Folës katolik, autor dhe themelues i Ministrive të FacetoFace

Nga fjala e parë në të fundit isha i rrëmbyer, i pezulluar midis frikës dhe habisë. Si i shkruajti një person kaq i ri linja kaq të ndërlikuara komploti, personazhe kaq kompleksë, dialog kaq tërheqës? Si e kishte zotëruar një adoleshent i thjeshtë zanatin e të shkruarit, jo vetëm me aftësi, por me thellësi të ndjenjës? Si mund të trajtojë ajo tema të thella kaq të shkathëta pa më së paku predikim? Unë jam akoma me frikë. Cleshtë e qartë se dora e Zotit është në këtë dhuratë.
-Janet Klasson, autore e Blog Pelianito Journal

 

RENDOSENI KOPJEN TUAJ SOT!

Libri i pemës

 

Kaloni 5 minuta në ditë me Markun, duke medituar çdo ditë Tani Word në leximet masive
për këto dyzet ditë të Kreshmës.


Një sakrificë që do të ushqejë shpirtin tënd!

ABONOHU këtu.

Flamuri Tani i Fjalës

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 1 Cor 2: 7
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, SHPIRTRIA dhe tagged , , , , .