Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA V

agnesadorimiSr. Agnes duke u lutur para Jezusit në malin Tabor, Meksikë.
Ajo do të merrte velin e saj të bardhë dy javë më vonë.

 

IT ishte një meshë e së shtunës pasdite dhe "dritat e brendshme" dhe hiret vazhduan të binin si një shi i butë. Kjo ishte kur e kapa atë me cep të syrit: Nëna Lillie. Ajo kishte hipur nga San Diego për të takuar këta kanadezë që kishin ardhur për të ndërtuar Tabela e Mëshirës- kuzhina e supave.

Pas meshës, unë u ngjita në shkallët e kapelës në kopshtet e pasme, dhe Nënë Lillie bëri me shenjë drejt meje. E dija që prania e saj këtu ishte një dhuratë e rrallë, sepse ajo është një shpirti viktimë në pamundësi për të qenë në publik shumë, e lëre më për të udhëtuar. Në fakt, shumë sëmundje dhe sëmundje të saj sollën vdekjen në një moment dhe një takim me Jezusin. Ai i tha asaj se ajo mund të zgjidhte nëse do të qëndronte, apo do të kthehej në tokë, por që nëse kthehej, ajo do të bënte vuajnë shumë. Dhe këtu ajo ishte

Unë e mbajta këtë grua të shenjtë në krahët e mi ndërsa të dy qanim në praninë e prekshme të Zojës dhe Shpirtit të Shenjtë. Ashtë një gjë e çuditshme. Ajo na falenderoi vazhdimisht për atë që po bënim, dhe megjithatë, të gjithë ne po falënderonim të saj për dashurinë, bujarinë dhe hiret e pabesueshme që po hasnim të gjithë në malin Tabor. “Qielli po prek tokën këtu, ”i thashë Nënës. "Por ka edhe diçka tjetër."

“Kur mbërrita këtu disa ditë më parë, Zoti menjëherë më kujtoi diçka që e ndieva se fliste në zemrën time disa vjet më parë. Se mëshira e Tij është si një brez elastik, dhe se mëkatet e njerëzimit vazhdojnë ta shtrijnë atë deri në pikën bsakramëthyerje Por diku në botë, një murgeshë e vogël në një manastir zbret në fytyrën e saj para Sakramenteve të Bekuara dhe thotë: "Jezus, ki mëshirë për ne dhe për të gjithë botën!" Dhe Zoti përgjigjet, "Mirë, dhjetë vjet më shumë. ”

Unë pashë në sytë e saj dhe thashë: “Nënë Lillie, ky është vendi për të cilin po fliste Jezusi!”Në atë kohë, Nënë Lillie më tundi me kokë sikur ta dinte saktësisht atë që po thosha. Asnjëherë nuk pata rastin të flas me të më tej për këtë, por kur u ktheva në shtëpi në Kanada një javë më vonë, gjeta motrat Trinitarians ' dhe një video promovuese. Ai foli se si urdhri është një përgjigje ndaj mesazhit të Fatimes, për të bërë dëmshpërblim për mëkatet e njerëzve sepse "Shumë shpirtra shkojnë në Ferr sepse nuk kanë kush të lutet për ta." [1]Zoja e Fatimës tek Lr. Lucia Videoja fillon me thirrjen fillestare ndaj Nënë Lillie, e shtruar si një pyetje:

Ku do t'i gjejë Zoja shpirtra zemërgjerë për t'u lutur për kthimin në besim të botës? A nuk ka njeri që dëshiron të ulë kokën para Zotit? Kush ka guximin të thotë me jetën e tij: "Shndërrohuni dhe kthehuni tek Zoti!"? -trinitariansofmary.org

Por ajo që lexova më pas e la nofullën hapur, pasi konfirmoi atë që i kisha thënë Nënë Lillit atë ditë në kopsht:

Më 19 Mars 1992 në Fatima, Portugali, një misionar laik i ri Karmelit merr një Thirrje për të gjetur një komunitet të ri fetar në Kishë kushtuar adhurimit të Jezusit në Eukaristi dhe duke e lutur Atë që të ketë mëshirë për botën.

Kështu shumë herë, Shën Faustina kishte vizione ku pa rrezet e Mëshirës Hyjnore që dilnin nga Eukaristia dhe nga e gjithë bota. Ajo shkroi në një rast:

Kur prifti ekspozoi Sakramentin e Bekuar dhe kori filloi të këndonte, rrezet nga imazhi shpuan Mikpritësin e Shenjtë dhe u përhapën në të gjithë botën. Pastaj dëgjova këto fjalë: Këto rrezet monsmdrayse mëshirës do të kalojë nëpër ju, ashtu si ata kanë kaluar nëpër këtë Pritës dhe ata do të përhapen në të gjithë botën.-Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 441

Këtu në Meksikë, këto murgesha po e jetonin këtë në 24 orë lutje dhe adhurim përpara Sakramentit të Bekuar. Ndonjëherë, pas meshës, murgeshat vazhdonin të këndonin dhe të na drejtonin në lutje spontane për shërim dhe besim në dashurinë dhe mëshirën e Zotit. Lotët do të rrjedhin nga shumë njerëz që qëndruan pas për t'u larë në rrezet e Zotit tonë.

Pas Bekimit. [rrezet shkëlqyen] në të dy anët dhe u kthyen përsëri në monstrancë. Pamja e tyre ishte e ndritshme dhe transparente si kristali. Unë i kërkova Jezusit që Ai të merrte vesh për të ndezur zjarrin e dashurisë së Tij në të gjithë shpirtrat që ishin të ftohtë. Nën këto rrezet një zemër do të ngrohet, edhe sikur të ishte si një bllok akulli; edhe sikur të ishte i fortë si shkëmb, do të shkërmoqet në pluhur. -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 370

Dëgjoni një regjistrim të shkurtër të murgeshave gjatë Adhurimit

 

adhurimenunë

Unë gjithashtu e dija që këto hire, këto rrezet e Mëshirës që Jezusi po shtrinte në botë përmes ndërmjetësimit të këtyre murgeshave, do të mblidhnin sa më shumë shpirtra në "Arkën", Zemrën e Papërlyer të Marisë, që të ishte e mundur. Për Jezusin ishte mjaft e qartë për Shën Faustinën se njerëzimi po i afrohej fundit të një epoke - dhe se ora po troket:

Po e zgjas kohën e mëshirës për hir të [mëkatarëve]. Por mjerë ata nëse nuk e njohin këtë kohë të vizitës Sime. -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1160

Në të vërtetë, disa nga leximet masive atë javë ishin në vazhdim duke qëndruar zgjuar, në mbajtjen e llambës së zemrës së prerë për "ditën e Zotit" të papritur.[2]shih Faustina dhe Dita e Zotit  Pritja se do të hyjmë në diçka i madh në botë vazhdoi të rritet në zemrën time. Por pritja kishte shumë më pak të bënte me fatkeqësitë e afërta dhe në dukje të domosdoshme për të tronditur njerëzimin, por më shumë parashikimi i asaj që vjen në mes të, dhe pas: lindja e një epoke të re dhe triumfi i Zemrës së Papërlyer. Ishte mbi këtë që ndjeva Zoja që dëshironte të fliste më shumë me shpirtin tim në ditët e fundit në malin Tabor, ndërsa fjalët e Shën Palit në leximin e parë dhe Ungjillit atë ditë jehuan në zemrën time:

Zoti zgjodhi budallenjtë e botës për të turpëruar të mençurit, dhe Zoti zgjodhi të dobëtit e botës për të turpëruar të fortët, dhe Zoti zgjodhi njerëzit e përulur dhe të përbuzur të botës, ata që nuk llogariten për asgjë, për të zvogëluar në asgjë ata që janë diçka , në mënyrë që asnjë qenie njerëzore të mos mburret para Zotit ... Meqenëse ishit besnikë në çështje të vogla, unë do t'ju jap përgjegjësi të mëdha. Ejani, ndani gëzimin e zotërisë tuaj 

Vazhdon…

   

Faleminderit për të dhjetat dhe lutjet tuaja.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

  

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Zoja e Fatimës tek Lr. Lucia
2 shih Faustina dhe Dita e Zotit
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES, KU prek Qielli.