Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA VII

pjerrta

 

IT do të ishte mesha jonë e fundit në Manastir përpara se vajza ime dhe unë të fluturonim përsëri në Kanada. Unë hapa missalette tim në 29 gusht, Memorialin e Pasioni i Shën Gjon Pagëzorit. Mendimet e mia u kthyen mbrapa disa viteve më parë kur, ndërsa po lutesha përpara Sakramentit të Bekuar në kishëzën e drejtorit tim shpirtëror, dëgjova në zemrën time fjalët, "Unë po ju jap shërbesën e Gjon Pagëzorit. ” (Ndoshta kjo është arsyeja pse e ndieva Zojën që më thirri me nofkën e çuditshme "Juanito" gjatë këtij udhëtimi. Por le të kujtojmë se çfarë i ndodhi Gjon Pagëzorit në fund)

"Pra, çfarë dëshiron të më mësosh sot, Zot?" Unë pyeta. Përgjigja ime erdhi një moment më vonë ndërsa lexova këtë meditim të shkurtër nga Benedikti XVI:

Detyra e vendosur përpara Baptistit ndërsa ai qëndronte në burg ishte të bekohej nga kjo pranim i padiskutueshëm i vullnetit të errët të Zotit; për të arritur në pikën e kërkuar më tej për një qartësi të jashtme, të dukshme, pa mëdyshje, por në vend të kësaj, për të zbuluar Zotin pikërisht në errësirën e kësaj bote dhe të jetës së tij, dhe kështu duke u bekuar thellësisht. Xhonit, edhe në qelinë e tij të burgut, iu desh të përgjigjej edhe një herë dhe përsëri në thirrjen e tij për të metanoiaMust 'Ai duhet të rritet; Unë duhet të ulet ' (Gjn 3:30). Ne do ta njohim Zotin deri në atë masë sa të lirohemi nga vetvetja. —POPA BENEDIKTI XVI, Madhështor, E hënë, 29 gusht 2016, f. 405

Këtu ishte një përmbledhje e thellë e dymbëdhjetë ditëve të kaluara, e asaj që Zonja jonë po mësonte: ju duhet të zbrazeni nga vetja në mënyrë që të mbusheni me Jezusin - që po vjen. [1]shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! Zonja jonë po thoshte se ne duhet ta jetojmë thellësisht dhe qëllimisht atë që ajo po mëson: rrugën e vetëshënim -dhe të mos kesh frikë nga kjo.

Në të vërtetë, që nga ajo ditë, diçka ka "zhvendosur" në jetën time. Zoti po ofron gjithnjë e më shumë kryqe për të sjellë këtë vetëshënim. Si Nga mundësitë për të hequr dorë my "Të drejtat", për të hequr dorë my mënyrë, my privilegjet, my dëshirat, my reputacioni, madje dëshira ime për tu dashur (pasi kjo dëshirë shpesh është e ndotur me egon). Shtë një gatishmëri që të keqkuptohet, të mendohet keq, të harrohet, të lihet mënjanë dhe të mos vihet re. [2]Një nga lutjet e mia të preferuara është lutja Litani i Përulësisë.  Dhe kjo mund të jetë e dhimbshme, madje e frikshme, sepse me të vërtetë është vdekja e vetvetes. Por këtu është çelësi pse kjo në të vërtetë nuk është aspak një gjë e tmerrshme: vdekja e "vetes së vjetër" përkon me lindjen e "vetes së re", imazhin e Zotit në të cilin jemi krijuar. Siç tha Jezusi:

Kush dëshiron të shpëtojë jetën e tij do ta humbasë, por ai që do të humbasë jetën e tij për hirin tim do ta shpëtojë atë. (Luka 9:24)

Megjithatë, ka një kontekst të pabesueshëm për të gjithë këtë - një kontekst që ne jemi kaq të privilegjuar, kaq të bekuar që po jetojmë në këtë orë. Dhe është që Zoja po përgatit një mbetje të vogël (dhe është vetëm e vogël, sepse pak po dëgjojnë) për një speciale bekim, një dhuratë e veçantë që, sipas mesazheve të miratuara të Elizabeth Kindelmann, nuk është dhënë kurrë si e tillë “që kur Fjala u bë Mish.Por, për të marrë këtë dhuratë të re, ne duhet të bëhemi thelbësisht kopje prej saj.

Shërbëtori i Zotit Luis Maria Martinez, Kryepeshkopi i ndjerë i Mexico City, e shprehu në këtë mënyrë:

… Një dashuri e re, një zotërim i ri, kërkon një dorëzim të ri, më bujar, më të besueshëm, më të butë se kurrë. Dhe për një dorëzim të tillë është e nevojshme një harresë e re, e plotë dhe e përsosur. Të pushosh në Zemrën e Krishtit do të thotë të zhytesh dhe të humbasësh veten në Të. Për këto arritje qiellore shpirti duhet të zhduket në oqeanin e harresës, në oqeanin e dashurisë. -Nga Vetëm Jezusi nga Sr. Mary St. Daniel; cituar në Madhështor, Shtator, 2016, f. 281

Shën Tereza e Kalkutës thoshte se vuajtja është "puthja e Krishtit". Por mund të tundohemi të themi: "Jezus, ndalo të më puthësh!" Kjo sepse ne keqkuptoj se çfarë do të thotë kjo. Jezusi nuk lejon që vuajtjet të vijnë në rrugën tonë, sepse vuajtjet, në vetvete, janë një e mirë. Përkundrazi, vuajtja, nëse përqafohet, asgjëson gjithçka që është "unë" në mënyrë që të mund të kem më shumë "Atë". Dhe sa më shumë që kam për Jezusin, aq më i lumtur do të jem. Ky është sekreti i të krishterit për të vuajtur! Kryqi, kur pranohet, çon në një gëzim dhe paqe më të thellë - e kundërta e asaj që mendon bota. Kjo është urtësi të Kryqit.

Mesazhi i Zojës në këto "kohërat e fundit" është aq i pabesueshëm, aq gati i pakuptueshëm, sa engjëjt dridhen dhe gëzohen me të. Dhe mesazhi është ky: përmes kushtimit tonë për Marinë (që do të thotë të bëhesh kopjimi i saj besim, përulësidhe bindje), Zoti do ta bëjë secilin shpirt besnik një "Qytet të Perëndisë" të ri.

I tillë ishte mesazhi përsëri të leximit të parë atë ditë:

Fjala e Zotit m'u drejtua kështu: Fërkoji ijët; çohu dhe tregoju atyre të gjitha ato që të urdhëroj. Mos u shtypni para tyre; sepse jam sot ajo që të kanë bërë një qytet të fortifikuar… Ata do të luftojnë kundër jush, por nuk do të mbizotërojnë mbi ju. sepse unë jam me ju për t'ju çliruar, thotë Zoti. (Jeremia 1: 17-19)

Qyteti i Zotit. Kjo është ajo që secili prej nesh duhet të bëhet përmes Zojës triumfi. Isshtë faza e fundit e udhëtimit të pastrimit të Kishës për ta bërë atë një Nusje të pastër dhe të patëmetë, në mënyrë që të hyjë në gjendjen e saj përfundimtare në Qiell. Virgjëresha Mari e Bekuar është një "prototip", "pasqyrë" dhe "imazh" i asaj që është Kisha dhe do të bëhet. Dëgjoni me kujdes fjalët profetike të St. Louis de Montfort, sepse besoj se ato kanë filluar të përmbushen tani në mesin tonë:

Shpirti i Shenjtë, duke gjetur Bashkëshortin e tij të dashur përsëri të pranishëm në shpirtra, do të zbresë në ta me një fuqi të madhe. Ai do t'i mbushë me dhuratat e tij, veçanërisht mençurinë, me anë të së cilës ata do të prodhojnë mrekulli të hirit ... në atë epokë të Marisë, kur shumë shpirtra, të zgjedhur nga Maria dhe dhënë nga Zoti më i Lartë, do të fshihen plotësisht në thellësitë e saj shpirti, duke u bërë kopje e gjallë e saj, duke dashur dhe lavdëruar Jezusin.

Na jepet arsyeja të besojmë se, drejt fundit të kohës dhe mbase më shpejt sesa presim, Zoti do të ringjallë njerëz të mbushur me Shpirtin e Shenjtë dhe të mbarsur me frymën e Marisë. Nëpërmjet tyre, Maria, Mbretëresha më e fuqishme, do të bëjë mrekulli të mëdha në botë, duke shkatërruar mëkatin dhe duke vendosur mbretërinë e Jezusit, Birit të saj, mbi RREZENET e mbretërisë së korruptuar që është kjo Babilonia e madhe tokësore. (Zbul. 18: 20) -St. Louis de Montfort, Traktat mbi Përkushtimin e Vërtetë ndaj Zojës së Bekuar, n 58-59, 217

Kjo është arsyeja pse, gjatë kohës që isha në manastir, ato fjalë nga Efesianët që Zoti na ka dhënë "çdo bekim shpirtëror në qiej ”më erdhi gjallë. [3]krh. Efesianëve 1: 3-4 Ato janë një jehonë e fjalëve që i janë thënë Marisë në Lajmërim: «Përshëndetje, plot hir. ”

Shprehja «plot hir» tregon për atë plot bekim të përmendur në Letrën e Palit. Letra nënkupton më tej se "Biri", një herë e përgjithmonë, ka drejtuar dramën e historisë drejt bekimit. Maria, pra, që e lindi, është vërtet «plot hir» - ajo bëhet një shenjë në histori. Engjëlli përshëndeti Marinë dhe prej atëherë e tutje është e qartë se bekimi është më i fortë se mallkimi. Shenja e gruas është bërë shenjë e shpresës, duke udhëhequr rrugën drejt shpresës. - Kardinal Ratzinger (BENEDICT XVI) Mary: Po e Zotit për njeriun, faqe 29-30

Po, shenja e Gruas së veshur me diell është bërë la "Shenjë e kohës". Dhe kështu, siç mësoi Shën Gjon Pali II

Maria pra mbetet përpara Zotit, dhe gjithashtu para tërë njerëzimit, si shenjë e pandryshueshme dhe e paprekshme e zgjedhjes së Zotit, për të cilën flitet në Letrën e Palit: "Në Krishtin ai na zgjodhi… para themelimit të botës ... Ai na paracaktoi… të ishim djemtë e tij" (Ef 1:4,5). Këto zgjedhje janë më të fuqishme se çdo përvojë e së keqes dhe mëkatit, sesa e gjithë "armiqësisë" që shënon historinë e njeriut. Në këtë histori Mary mbetet një shenjë e shpresës së sigurt. -Redemptoris Mater, n 12

… Për këtë arsye ai na nxiti vazhdimisht që "mos ki frikë! ”

 

Shtëpia e udhëtimit… dhe pas

Koha ime në manastir ishte një përvojë e gjallë e fjalëve të Krishtit në Ungjillin e Gjonit:

Kush beson në mua, siç thotë shkrimi i shenjtë: 'Lumenj me ujë të gjallë do të burojnë nga brenda tij'. (Gjoni 7:38)

Unë piva nga këto ujëra në kaq shumë nivele, nga shpirtra dhe përvoja të ndryshme. Por tani, Jezusi po e thotë këtë ti dhe unë duhet ta përgatisim veten për t'u bërë këto puse të gjalla hiri - ose të zhyten në përmbytjen satanike që po përshkon botën tonë, duke tërhequr shumë shpirtra drejt shkatërrimit. [4]shih Tsunami Shpirtëror

Sapo u largova nga manastiri, fillova të ndiej gravitetin e mishit, peshën e botës në të cilën jetojmë. Por ishte pikërisht në atë realitet që pashë, për herë të fundit, një shëmbëlltyrë të gjithçkaje që më kishin mësuar

Gjatë kthimit për në aeroport, ne iu afruam kufirit meksikan / amerikan me një radhë të gjatë makinash. Ishte një pasdite e nxehtë dhe e lagësht në Tijuana kur edhe ajri i kondicionuar mezi mund ta priste nxehtësinë mbytëse. Lëvizja së bashku me automjetet tona ishte faqja e zakonshme e shitësve që tregtonin gjithçka, nga cookies te ato kryqëzimet. Por herë pas here, një dorëzan kalonte nëpër automjete duke shpresuar në një ose dy monedha.

Ndërsa ishim gati të kalonim kufirin, një burrë me karrocë u shfaq disa vetura përpara. Krahët dhe duart e tij ishin me të meta aq të mëdha sa gati se i bënin të padobishme. Ata ishin futur pranë trupit të tij si krahë të tillë që mënyra e vetme që ai mund të manovronte midis makinave në karrocën e tij ishte me këmbët e tij. Vështrova kur ai ngatërrohej me ngathtësi nëpër trotuarin e nxehtë nën diellin e mesditës që digjej. Më në fund, u hap një dritare furgoni dhe ne pamë se si dikush vendosi ca para në dorën e të varfërit, vuri një portokall në anën e tij dhe futi një shishe me ujë në xhepin e këmishës.

Papritmas, vajza ime la automjetin tonë dhe u drejtua drejt këtij njeriu të gjymtuar, i cili ishte ende disa automjete përpara nesh. Ajo zgjati dorën dhe i preku dorën dhe i foli disa fjalë, dhe pastaj futi diçka në xhep. Ajo u kthye te furgoni ynë ku ne të tjerët, duke parë gjithë këtë gjë, u ulëm në heshtje. Ndërsa linja e makinës vazhdoi, ne përfundimisht e kapëm njeriun. Kur ai ishte afër nesh, dera u hap përsëri, dhe vajza ime shkoi tek ai edhe një herë. Mendova me vete, "Çfarë po bën ajo në tokë?" Ajo zgjati dorën në xhepin e burrit, nxori shishen me ujë dhe filloi t'i jepte një pije.

Për herë të fundit në Meksikë, lotët do të më mbushnin sytë ndërsa plaku buzëqeshi vesh për vesh. Sepse ajo po e donte atë deri në pikën e fundit, dhe ai, për një moment, gjeti strehë në Qytetin e Zotit.

 

  

Faleminderit për mbështetjen e këtij apostoliti.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

 

  

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!
2 Një nga lutjet e mia të preferuara është lutja Litani i Përulësisë.
3 krh. Efesianëve 1: 3-4
4 shih Tsunami Shpirtëror
Postuar ne BALLINA, Epoka e paqes, KU prek Qielli.