Pse nuk Bërtasin Papët?

 

Me dhjetëra abonentë të rinj që vijnë në bord tani çdo javë, po shfaqen pyetje të vjetra si kjo: Pse nuk po flasin Papa për kohët e fundit? Përgjigja do të habisë shumë, do të sigurojë të tjerët dhe do të sfidojë shumë më tepër. Botuar për herë të parë në 21 Shtator 2010, unë e kam azhurnuar këtë shkrim në Papunë e tanishme. 

 

I merrni letra herë pas here duke pyetur: "Nëse ndoshta po jetojmë në" kohën e fundit ", atëherë pse nuk do ta bërtisnin papët këtë nga çatitë?" Përgjigja ime është: "Nëse janë, a po dëgjon ndokush?"

Fakti është, gjithë ky blog, imi libër, tim webcast- të cilat synojnë të përgatisin lexuesin dhe shikuesin për kohët që janë këtu dhe që vijnë - bazohen në çfarë Etërit e Shenjtë kanë predikuar për më shumë se një shekull. Dhe ata kanë paralajmëruar vazhdimisht, me një frekuencë më të madhe dhe më të madhe, se rruga e njerëzimit po çon drejt "shkatërrimit" nëse nuk përqafojmë edhe një herë Lajmin e Mirë dhe Atë që është i Mirë: Jezu Krishti.

Nuk jam unë, por Pali VI që tha:

Ka një shqetësim të madh në këtë kohë në botë dhe në Kishë, dhe ajo që është në diskutim është besimi. Ndodh kështu që tani të përsëris me vete frazën e errët të Jezusit në Ungjillin e Shën Lukës: 'Kur Biri i Njeriut të kthehet, a do të gjejë ai ende besim në tokë?' Sometimes Unë ndonjëherë lexoj fragmentin e Ungjillit të fundit herë dhe unë dëshmoj se, në këtë kohë, disa shenja të këtij fundi po shfaqen. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

Duke u bërë jehonë fjalëve të Shën Palit se një 'braktisje', një largim i madh nga besimi do t'i paraprinte Antikrishtit ose "birit të shkatërrimit" (2 Thesali 2), Pali VI tha:

Bishti i djallit po funksionon në shpërbërjen e botës katolike. Errësira e Satanit ka hyrë dhe është përhapur në të gjithë Kishën Katolike madje deri në majën e saj. Braktisja, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës. — Fjalimi në Gjashtëdhjetëvjetorin e Shfaqjeve të Fatimes, 13 tetor 1977; raportohet në gazetën italiane Corriere della Sera në numrin e faqes 7, 14 tetor 1977; SHËNIM: ndërsa kjo është cituar nga disa shkrimtarë bashkëkohorë, duke përfshirë teologë të aftë për patrisitikë, unë nuk kam qenë në gjendje të gjej burimin origjinal të kësaj deklarate, i cili do të ishte as në italisht, as në latinisht. Arkivat e Corrieree della Sera mos e shfaq këtë pasazh. 

Kjo braktisje ka lindur me shekuj. Por ka qenë veçanërisht në shekullin e kaluar apo më shumë që Ati i Shenjtë ka filluar ta identifikojë atë më konkretisht si "apostazia" e herët e fundit. Në fund të shekullit të 19-të, Papa Leo XIII deklaroi në enciklikën e tij mbi Shpirtin e Shenjtë:

… Ai që i reziston së vërtetës me anë të ligësisë dhe largohet prej saj, mëkaton më rëndë kundër Frymës së Shenjtë. Në ditët tona, ky mëkat është bërë aq i shpeshtë saqë duket se kanë ardhur ato kohëra të errëta që ishin parathënë nga Shën Pali, në të cilën njerëzit, të verbuar nga gjykimi i drejtë i Zotit, duhet të merrnin gënjeshtrën për të vërtetën dhe duhet të besonin te "princi të kësaj bote ", i cili është gënjeshtar dhe babai i saj, si mësues i së vërtetës:" Zoti do t'u dërgojë atyre veprimin e gabimit, për të besuar gënjeshtrën (2 Thes. Ii., 10). Në kohët e fundit disa do të largohen nga besimi, duke u kushtuar vëmendje frymëve të gabimit dhe doktrinave të djajve " (1 Tim. Iv., 1). -Divinum Illud Munus, n 10

Papa Françesku e përshkruan braktisjen si një "negociatë" me "frymën e botës":

L botërorja është rrënja e së keqes dhe kjo mund të na bëjë të braktisim traditat tona dhe të negociojmë për besnikërinë tonë ndaj Zotit që është gjithmonë besnik. Kjo… quhet braktisje, e cila është një formë e “shkeljes së kurorës” e cila ndodh kur ne negociojmë thelbin e qenies sonë: besnikërinë ndaj Zotit. —POPA FRANCIS nga një homeli, Vatikani Radio, 18 nëntor 2013

Francis, në fakt, nuk ka qenë i turpshëm kur përmend të paktën dy herë tani një libër të shkruar mbi njëqind vjet më parë i quajtur Zoti i Botës. Isshtë një libër i jashtëzakonshëm paralajmërues për ngritjen e Antikrishtit që paralelizon me kohë të tmerrshme. Whatshtë ajo që mbase e ka frymëzuar Francis në disa raste për të paralajmëruar me të drejtë për "perandoritë e padukshme" [1]krh. Fjalimi në Parlamentin Evropian, Strasburg, Francë, 25 nëntor 2014, Zenit  të cilët po manipulojnë dhe shtrëngojnë kombet në një paradigmë të vetme. 

Nuk është globalizimi i bukur i unitetit të të gjitha kombeve, secili me zakonet e veta, përkundrazi është globalizimi i uniformitetit hegjemonik, është mendim i vetëm. Dhe ky mendim i vetëm është fryt i kësaj bote. —POPA FRANCIS, Homily, 18 nëntor 2013; Zenit

Mjeshtër të ndërgjegjes ... Edhe në botën e sotme, ka kaq shumë. - Familja në Casa Santa Martha, 2 maj 2014; Zenit.org

Kjo erdhi qartë kur ai paralajmëroi kundër indoktrinimit të përhapur të fëmijëve:

Tmerret e manipulimit të arsimit që përjetuam në diktaturat e mëdha gjenocidale të shekullit XX nuk janë zhdukur; ata kanë ruajtur një rëndësi aktuale nën maska ​​dhe propozime të ndryshme dhe, me pretendimin e modernitetit, i shtyjnë fëmijët dhe të rinjtë të ecin në rrugën diktatoriale të "vetëm një forme të mendimit". —POPE FRANCIS, mesazh për anëtarët e BICE (Byroja Ndërkombëtare e Fëmijëve Katolikë); Radio Vatikani, 11 Prill 2014

Duke folur për Antikrishtin, kushtet për shfaqjen e tij nuk janë gjë e thjeshtë e romaneve. Ishte Pius X ai që sugjeroi që ky i paligjshëm të ishte në tokë madje tani:

Kush nuk mund të shohë që shoqëria është në kohën e tanishme, më shumë sesa në çdo epokë të kaluar, që vuan nga një sëmundje e tmerrshme dhe me rrënjë të thella, e cila, duke u zhvilluar çdo ditë dhe duke ngrënë në qenien e saj më të madhe, po e tërheq atë drejt shkatërrimit? Ju e kuptoni, Vëllezër të Venerable, çfarë është kjo sëmundje - apostazia nga Zoti ... Kur e gjithë kjo konsiderohet se ka arsye të frikësohet që mos të jetë kjo perversitet i madh mund të jetë siç ishte një parathënie, dhe mbase fillimi i atyre të këqijave që rezervohen për ditet e fundit; dhe që mund të ketë tashmë në botë "Biri i Përjetimit" për të cilin flet Apostulli. —POPA ST. PIUS X, E Supremi, Enciklike mbi rivendosjen e të gjitha gjërave në Krishtin, n. 3, 5; 4 tetor 1903

Duke u përqëndruar në përmbysjet shoqërore, pasardhësi i tij, Benedict XV, shkroi në Letrën Enciklike, Ad Beatissimi Apostolorum:

Sigurisht që ato ditë do të duket se kishin ardhur mbi ne, për të cilat Krishti, Zoti ynë, paratha:Ju do të dëgjoni për luftërat dhe thashethemet për luftërat - sepse kombi do të ngrihet kundër kombit dhe mbretëria kundër mbretërisë" (Mat 24: 6-7) —1 nëntor 1914; www.vatican.va

Pius XI gjithashtu zbatoi kohën e fundit të Mateut 24 në kohën tonë:

Dhe kështu, edhe përkundër vullnetit tonë, në mendje ngrihet mendimi se tani po afrohen ato ditë për të cilat Zoti ynë profetizoi: "Dhe sepse paudhësia është e tepërt, dashuria e shumë njerëzve do të ftohet" (Mat. 24:12). OPPOPE PIUS XI, Miserentissimus Shpëtimtar, Enciklikë mbi Riparimin e Zemrës së Shenjtë, n. 17 

Ashtu si Pius X, edhe ai parashikoi, veçanërisht në përhapjen e Komunizmit, paralajmërimet e ardhjes së Antikrishtit:

Këto gjëra në të vërtetë janë aq të trishtueshme sa mund të thuash që ngjarje të tilla paralajmërojnë dhe paralajmërojnë "fillimin e hidhërimeve", domethënë për ato që do të sjellë njeriu i mëkatit, "i cili ngrihet mbi të gjitha ato që quhen Zot ose adhurohen" (2 Thes 2: 4). -Miserentissimus Redemptor, Letër Enciklike mbi Riparimin e Zemrës së Shenjtë, 8 maj 1928; www.vatican.va

Ishte Gjon Pali II që, duke qëndruar në Bazilikën e Mëshirës Hyjnore në Poloni, citoi ditarin e Shën Faustinës:

Nga këtu [Polonia] duhet të shkojë përpara 'shkëndija që do përgatit botën për ardhjen përfundimtare të [Jezusit]'(shih Ditari, 1732). Kjo shkëndijë duhet të ndizet nga hiri i Zotit. Ky zjarr i mëshirës duhet të bartet në botë. —POPA JOHN PAUL II, në shenjtërimin e Bazilikës së Mëshirës Hyjnore në Krakov, Poloni, 2002.

Dy vjet para se të merrte papatin, ai përshkroi kufijtë e kësaj beteje epike para nesh:

Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-kishës, midis Ungjillit dhe anti-ungjillit, midis Krishtit dhe antikrishtit. Kjo përballje qëndron brenda planeve të Providencës hyjnore; është një sprovë që duhet të marrë e gjithë Kisha, dhe Kisha Polake në veçanti. Isshtë një provë jo vetëm e kombit tonë dhe e Kishës, por në një farë kuptimi një provë e kulturës 2,000 vjet dhe civilizimit të krishterë, me të gjitha pasojat e tij për dinjitetin njerëzor, të drejtat individuale, të drejtat e njeriut dhe të drejtat e kombeve. - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA për kremtimin dyqindvjeçar të nënshkrimit të Deklaratës së Pavarësisë; disa citime të këtij pasazhi përfshijnë fjalët "Krishti dhe Antikrishti" si më sipër. Dhjaku Keith Fournier, një pjesëmarrës, e raporton atë si më sipër; krh. Katolike Online; 13 gusht 1976

"Kisha anti-Kisha" dhe "anti-Ungjilli" mund të jenë asgjë më shumë se 'fjalë të koduara për "anti-Krisht", - kështu që, me sa duket, tha teologu i njohur katolik, Dr. Peter Kreeft, në një leksion që lexuesit e mi ndoqën . Në fakt, Gjon Pali II shkoi aq larg sa të sugjeronte të drejtë si duket "koha e fundit": një betejë midis "kulturës së jetës" dhe "kulturës së vdekjes":

Kjo luftë paralelizon luftën apokaliptike të përshkruar në [Zb 11: 19-12: 1-6, 10 për betejën midis "gruas së veshur me diellin" dhe "dragoit"]. Betejat e vdekjes kundër jetës: një "kulturë e vdekjes" kërkon të imponohet në dëshirën tonë për të jetuar dhe për të jetuar plotësisht ... Sektorët e mëdhenj të shoqërisë janë të hutuar për atë që është e drejtë dhe çfarë është e gabuar, dhe janë në mëshirën e atyre me fuqia për të "krijuar" mendimin dhe për t'ia imponuar atë të tjerëve.  —POPA JOHN PAUL II, Parku Shtetëror i Cherry Creek State Park, Denver, Colorado, 1993

Vitin pasues, ai evokoi përsëri këtë imazh biblik:

… Një imazh, i cili ka shprehjen e tij edhe në kohën tonë, veçanërisht në Vitin e Familjes. Kur në fakt para gruas grumbullohen të gjitha kërcënimet ndaj jetës që do të sjellë në botë, ne duhet t'i drejtohemi gruas së veshur me diellin [Nëna e Bekuar] -Regina Coeli, 24 Prill 1994; vatikani.ca

Ai më pas thirri Kishën për të kujtuar lutjen për Shën Mikael Arkangjelin, shkruar në 1884 nga Leo XIII, i cili gjoja dëgjoi një bisedë të mbinatyrshme ku Satani kërkoi një shekull për të provuar Kishën. [2]shih Aleteia

Megjithëse sot kjo lutje nuk lexohet më në fund të kremtimit Eukaristik, unë i ftoj të gjithë të mos e harrojnë atë, por ta lexojnë atë për të marrë ndihmë në betejën kundër forcave të errësirës dhe kundër shpirtit të kësaj bote. - Po aty. 

Pyes përsëri, a po dëgjon ndokush? A i intereson ndokujt çfarë po thotë pasardhësi i Pjetrit? Sepse ai është bariu Krishti i caktuar mbi delet e Tij në tokë (Gjn 21:17). Krishti do të fliste përmes tij nëse vërtet ishte i gatshëm të fliste. Dhe nëse papa do të fliste në cilësinë e tij si bari dhe mësues, Jezusi do të thoshte përsëri:

Kush ju dëgjon mua më dëgjon mua. Kush të refuzon, më refuzon mua. (Luka 10:16)

Në një bisedë me pelegrinët në Gjermani, Papa Gjon Pali dha atë që është ndoshta paralajmërimi më i ashpër dhe specifik papnor në lidhje me një shtrëngim të ardhshëm:

Ne duhet të jemi të përgatitur t'i nënshtrohemi sprovave të mëdha në një të ardhme jo shumë të largët; sprova që do të na kërkojnë të jemi të gatshëm të heqim dorë edhe nga jeta jonë, dhe një dhuratë totale e vetes për Krishtin dhe për Krishtin. Përmes lutjeve tuaja dhe të miat, është e mundur të lehtësoni këtë shtrëngim, por nuk është më e mundur ta shmangni atë, sepse vetëm në këtë mënyrë Kisha mund të rinovohet në mënyrë efektive. Sa herë, me të vërtetë, rinovimi i Kishës është kryer në gjak? Këtë herë, përsëri, nuk do të jetë ndryshe. Ne duhet të jemi të fortë, duhet të përgatitemi, duhet t'ia besojmë Krishtit dhe Nënës së Tij dhe duhet të jemi të vëmendshëm, shumë të vëmendshëm ndaj lutjes së Rruzares. —POPA JOHN PAUL II, intervistë me katolikët në Fulda, Gjermani, nëntor 1980; www.ewtn.com

 

TRUMPETA E BENEDIKTIT

Bie borisë në Sion, bie alarmin në malin tim të shenjtë! Le të dridhen të gjithë banorët e vendit, sepse dita e Zotit po vjen. (Joeli 2: 1)

Sipas shpjegimit biblik, Sioni është një simbol ose lloj i Kishës. Papa Benedikti kishte qenë vazhdimisht dhe me zë të lartë duke i rënë borisë nga samiti i saj për disa kohë, të tilla si gjatë udhëtimit të tij në Britani:

Askush që shikon realisht botën tonë sot nuk mund të mendojë se të krishterët mund të lejojnë të vazhdojnë me biznes si zakonisht, duke injoruar krizën e thellë të besimit që ka kapërcyer shoqërinë tonë, ose thjesht duke besuar se trashëgimia e vlerave të dhëna nga shekujt e krishterë do të vazhdojmë të frymëzojmë dhe formojmë të ardhmen e shoqërisë sonë. —POPA BENEDICT XVI, Londër, Angli, 18 shtator 2010; Zenit

Tani, nuk jam i sigurt se çfarë ndodh kur një katolik mesatar lexon një deklaratë të tillë. A e kthejmë faqen dhe vazhdojmë të pimë kafe, apo bëjmë një pauzë për një moment për të reflektuar në thellësinë dhe personal thirrni këto fjalë evokojnë? Apo zemrat tona janë mpirë aq shumë nga fryma e epokës, aq e heshtur nga korrektësia politike, apo ndoshta e ngurtësuar nga mëkati, pasuritë dhe komoditetet e ditëve tona, saqë një paralajmërim kaq i zymtë vështron nga shpirtrat tanë si një shigjetë prej çeliku?

Ai vazhdoi duke thënë:

Rela një relativizëm intelektual dhe moral kërcënon të thyejë bazat e shoqërisë sonë. —POPA BENEDIKT XVI, Po aty.

Ne nuk po flasim këtu për një problem britanik ose një çështje amerikane ose polake, por për një global themeli. "Shtë një gjyq që gjithë Kisha duhet të marrë përsipër, "tha Gjon Pali II," ... një provë e 2,000 viteve të kulturës dhe civilizimit të krishterë ... dhe të drejtat e kombe".

Edhe Papa Benedikti dukej se aludonte në mundësinë e një diktatori botëror kur tha se ka një rritje

… Diktatura e relativizmit që nuk njeh asgjë si të caktuar dhe që lë si masë përfundimtare vetëm egon dhe dëshirat e dikujt. Të kesh një besim të qartë, sipas kredos së Kishës, shpesh etiketohet si fondamentalizëm. Megjithatë, relativizmi, domethënë, lejimi i vetes të hidhet dhe 'të përfshihet nga çdo erë mësimore', duket qëndrimi i vetëm i pranueshëm për standardet e sotme. —Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI) Homazhe parakonlave, 18 Prill, 2005

Në lidhje me këtë, Papa Benedikti krahason drejtpërdrejt Zbulesën Ch. 12 ndaj sulmit ndaj së vërtetës në kohën tonë:

Kjo luftë në të cilën ne e gjejmë veten… [kundër] fuqive që shkatërrojnë botën, flitet në kapitullin 12 të Zbulesës is Thuhet se dragoi drejton një lumë të madh uji kundër gruas që po ikën, për ta larguar… se është e lehtë për të interpretuar atë që lumi përfaqëson: janë këto rryma që mbizotërojnë të gjithë, dhe duan të eleminojnë besimin e Kishës, e cila duket se nuk ka ku të qëndrojë përpara fuqisë së këtyre rrymave që imponojnë veten si e vetmja mënyrë të menduarit, mënyra e vetme e jetës. —POPA BENEDICT XVI, sesioni i parë i sinodit special për Lindjen e Mesme, 10 tetor 2010

Jezusi paralajmëroi se shumë “Mesia të rreme dhe profetë të rremë do të lindin dhe ata do të kryejnë shenja dhe mrekulli aq të mëdha sa të mashtrojnë, nëse është e mundur, edhe të zgjedhurit”(Mat 24:24). Nga buron relativizmi intelektual dhe moral, por profetë të rremë - ata profesorë universitarë, politikanë, autorë, ateistë profesionistë, prodhues të Hollivudit dhe po, madje edhe udhëheqës të rënë të kishës që nuk njohin më ligjet e pandryshueshme të natyrës dhe Zotit? Dhe kush janë ata mesia të rremë, përveç atyre që shpërfillin shpalljet e Shpëtimtarit dhe bëhen shpëtimtari i tyre, një ligj për veten e tyre?

Duke folur për situatën që po përhapet në të gjithë planetin, Papa Benedikti shkroi një letër të qartë dhe të qartë për Ipeshkvinjtë e botës:

Në ditët tona, kur në zona të gjëra të botës besimi rrezikon të shuhet si një flakë që nuk ka më karburant, përparësia kryesore është ta bësh Zot të pranishëm në këtë botë dhe t'u tregosh burrave dhe grave rrugën drejt Zotit God Problemi i vërtetë në këtë moment të historisë sonë është se Zoti po zhduket nga horizonti njerëzor dhe, me errësimin e dritës që vjen nga Zoti, njerëzimi po humbet kushinetat e saj, me efekte gjithnjë e më të dukshme shkatërruese. -Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 10 Mars 2009; Katolik Online

Efektet, të tilla si aborti, eutanazia dhe ripërcaktimi i martesës, tha paraardhësi i tij, duhet të thirren në qilim për ato që janë: vrasës, të padrejtë dhe të tepruar.

Duke pasur parasysh një situatë kaq të rëndë, tani na duhet më shumë se kurrë të kemi guximin të shohim të vërtetën në sy dhe t'i quajmë gjërat me emrin e tyre të duhur, pa iu nënshtruar kompromiseve të përshtatshme ose tundimit të vetë-mashtrimit. Në këtë drejtim, fyerja e Profetit është jashtëzakonisht e drejtpërdrejtë: "Mjerë ata që e quajnë të keqen të mirë dhe të mirë të mirë, të cilët vendosin errësirën për dritën dhe dritën për errësirën" (5shtë 20:XNUMX). OPPOPE JOHN PAUL II, Evangelium Vitae "Ungjilli i jetës", n 58

Benedikti i bëri jehonë asaj "mjerimi" menjëherë pasi u bë papë:

Kërcënimi i gjykimit gjithashtu na shqetëson neve, Kisha në Evropë, Evropë dhe Perëndim në përgjithësi… Zoti gjithashtu po bërtet në veshët tanë… "Nëse nuk pendoheni, unë do të vij te ju dhe do të heq shandanin tuaj nga vendi i saj." Drita mund të na hiqet gjithashtu dhe ne bëjmë mirë ta lëmë këtë paralajmërim të zhurmojë me seriozitetin e tij të plotë në zemrat tona, ndërsa i thërrasim Zotit: "Na ndihmo të pendohemi!" - Papa Benedikti XVI, Hapja e Homelit, Sinodi i Ipeshkvijve, 2 tetor 2005, Romë.

Çfarë është ky gjykim? A janë bubullima nga Parajsa? Jo, "efektet shkatërruese" janë ato që një botë do të sjellë mbi vete duke injoruar ndërgjegjen tonë, duke mos iu bindur fjalës së Zotit dhe duke krijuar një botë të re në rërat e materializmit dhe relativizmit si frytet e një kultura e vdekjes—Frutat ende pak i kanë parashikuar.

Sot perspektiva që bota mund të shndërrohet në hi në një det zjarri nuk duket më fantazi e pastër: vetë njeriu, me shpikjet e tij, ka farkëtuar shpatën e ndezur [i engjëllit të drejtësisë që u shfaq në Fatima]. - Kardinali Joseph Ratzinger, (Papa BENEDIKT XVI), Mesazhi i Fatimes, Nga Uebfaqja e Vatikanit

Benedikti zero në teknologji, duke filluar nga teknologjitë riprodhuese dhe eksperimentale deri te ato ushtarake dhe ekologjike:

Nëse përparimi teknik nuk përputhet me progresin përkatës në formimin etik të njeriut, në rritjen e brendshme të njeriut (krh. Ef. 3:16; 2 Kor 4:16), atëherë nuk është aspak progres, por një kërcënim për njeriun dhe për botën. —POPA BENEDIKTI XVI, Letër Enciklike, Flisni Salvi, n 22

Kush dëshiron ta eleminojë dashurinë, po përgatitet ta eleminojë njeriun si të tillë. —POPA BENEDIKTI XVI, Letër Enciklike, Deus Caritas Est (Zoti është Dashuri), n 28b

Këto janë paralajmërime të sinqerta që e gjejnë vendin e tyre në fenomenin e "globalizimit" dhe asaj që Benedict e quajti një "forcë globale" që po kërcënon lirinë. 

… Pa udhëheqjen e bamirësisë në të vërtetë, kjo forcë globale mund të shkaktojë dëme të papara dhe të krijojë ndarje të reja brenda familjes njerëzore…… njerëzimi rrezikon rreziqe të reja skllavërimi dhe manipulimi.  —POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n 33

Lidhja me Zbulesën 13 është e qartë. Për bishën që rritet gjithashtu kërkon të dominojë dhe të skllavërojë botën. Në këtë drejtim, Papa Benedikti thjesht po i përsëriste frikën e paraardhësve të tij të cilët identifikuan drejtpërdrejt ata që dukej se po e shtynin këtë kafshë në ballë:

Në këtë periudhë, sidoqoftë, partizanët e së keqes duket se po ndërthuren së bashku dhe do të luftojnë me një qëndrim të bashkuar, të udhëhequr ose ndihmuar nga ajo shoqatë e organizuar dhe e përhapur fuqishëm e quajtur Frimasonët. Duke mos bërë më sekrete të qëllimeve të tyre, ata tani po ngriten me guxim kundër Vetë Zotit ... që është qëllimi i tyre i fundit që e detyron vetë të shikojë - domethënë, përmbysjen e plotë të këtij rendi fetar dhe politik të botës që ka mësimi i krishterë prodhuar, dhe zëvendësimi i një gjendje të re të sendeve në përputhje me idetë e tyre, nga të cilat themelet dhe ligjet do të nxirren nga natyralizmi i thjeshtë. —POPA LEO XIII, Gjinia HumanumEnciklikë për Masonerinë, n.10, 20 Prill, 1884

Duke treguar që kjo 'përmbysje' e kombeve ishte shumë e avancuar, Papa Benedikti krahasoi kohët tona me shembjen e Perandorisë Romake duke vërejtur se si u bë e keqja i papërmbajtur sapo u shembën bazat e moralit - i cili është pikërisht qëllimi i parë i këtyre të lartpërmendurve shoqëritë sekrete. 

Shpërbërja e parimeve kryesore të ligjit dhe e qëndrimeve themelore morale që i mbështesnin ato hapën digat të cilat deri në atë kohë kishin mbrojtur bashkëjetesën paqësore midis popujve. Dielli po perëndonte mbi një botë të tërë. Fatkeqësitë e shpeshta natyrore e rritën edhe më tej këtë ndjenjë të pasigurisë. Nuk kishte asnjë pushtet në sy që mund ta ndalte këtë rënie. Aq më këmbëngulës, pra, ishte thirrja e fuqisë së Zotit: lutja që ai të vinte dhe të mbronte popullin e tij nga të gjitha këto kërcënime. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Sigurisht, ai vetëm po i bënte jehonë asaj që kishte thënë ndërsa ishte ende Kardinal, se relativizmi moral po kërcënonte të ardhmen e një bote që nuk mund të funksionojë duke mos përfillur absolutët e ligjit moral natyror.

Vetëm nëse ekziston një konsensus i tillë mbi gjërat thelbësore, kushtetutat dhe ligji mund të funksionojnë. Ky konsensus themelor i marrë nga trashëgimia e krishterë është në rrezik ... Në realitet, kjo e bën arsyen të verbër ndaj asaj që është thelbësore. Për t'i rezistuar këtij eklipsi të arsyes dhe për të ruajtur aftësinë e saj për të parë gjërat thelbësore, për të parë Zotin dhe njeriun, për të parë se çfarë është e mirë dhe çfarë është e vërtetë, është interesi i përbashkët që duhet të bashkojë të gjithë njerëzit me vullnet të mirë. E ardhmja e botës është në rrezik. - Po aty. 

Duke u kthyer përsëri te Papa Françesku, ai e ka bërë këtë një hap më tej duke i quajtur forcat që qëndrojnë pas manipulimit të ekonomive, kombeve dhe njerëzve një perëndi të ri. 

Lind një tirani e re, e padukshme dhe shpesh virtuale, e cila në mënyrë të njëanshme dhe pa pushim imponon ligjet dhe rregullat e veta ... Në këtë sistem, i cili tenton të gllabëroj gjithçka që qëndron në rrugën e fitimeve të rritura, çfarëdo që është e brishtë, si ambienti, është e pambrojtur para interesave të a hyjnizuar tregu, i cili bëhet rregulli i vetëm. —POPA FRANCIS, Evangelii Gaudium, n 56 

Në të vërtetë, në Zbulesa 13 ne lexojmë se kafsha që ngrihet, kjo fuqi globale ekonomike dhe politike, i detyron të gjithë ta adhurojnë atë dhe "të bëjnë që të vriten ata që nuk do të adhuronin imazhin e bishës". [3]krh. Zb 13:15 Mjeti i kontrollit është një "shenjë" të cilën të gjithë duhet ta kenë në mënyrë që të marrin pjesë në këtë rend të ri botëror. Vlen të përmendet, pra, ajo që tha Papa Benedikti si Kardinal:

Apokalipsi flet për antagonistin e Zotit, bishën. Kjo kafshë nuk ka një emër, por një numër. Në [tmerrin e kampeve të përqendrimit], ata anulojnë fytyrat dhe historinë, duke e shndërruar njeriun në një numër, duke e reduktuar atë në një dhëmbë në një makinë të madhe. Njeriu nuk është më shumë se një funksion. Në ditët tona, nuk duhet të harrojmë se ata parafytyruan fatin e një bote që rrezikon të miratojë të njëjtën strukturë të kampeve të përqendrimit, nëse pranohet ligji universal i makinës. Makineritë që janë ndërtuar imponojnë të njëjtin ligj. Sipas kësaj logjike, njeriu duhet të interpretohet nga a kompjuter dhe kjo është e mundur vetëm nëse përkthehet në numra. Bisha është një numër dhe shndërrohet në numra. Sidoqoftë, Zoti ka një emër dhe thërret me emër. Ai është një person dhe kërkon personin. - Kardinal Ratzinger, (POPE BENEDICT XVI) Palermo, 15 mars, 2000 (pjerrësi i shtuar)

Sikur t’i kthehej këtij mendimi, Papa Benedikti deklaroi:

Ne mendojmë për fuqitë e mëdha të ditëve të sotme, për interesat financiare anonime që i kthejnë njerëzit në skllevër, të cilat nuk janë më gjëra njerëzore, por janë një fuqi anonime të cilës njerëzit i shërbejnë, me anë të të cilave njerëzit torturohen dhe madje theren. Ata janë një fuqi shkatërruese, një fuqi që kërcënon botën. —BENEDICT XVI, Reflektim pas leximit të zyrës për Orën e Tretë, Qyteti i Vatikanit, 11 tetor,
2010

 

GJUHËN

Eliminimi i dashurisë… e njeriut… i Zotit. Si mund të mos arrijmë të dëgjojmë se këto nuk janë kohë të zakonshme? Ndoshta çështja këtu është çështja e gjuhës. Katolikët kanë qenë kaq të mërzitur për të folur për "kohët e fundit" nga frika e talljes, saqë u kemi lënë diskutimin pothuajse tërësisht sekteve apokaliptike që shpallin fundin e botës është afër, te Hollywood-i dhe spektaklet e tyre të ekzagjeruara të dëshpërimit, apo të tjerët të cilët, pa dritën e Traditës së Shenjtë, propozojnë interpretime të dyshimta të Shkrimit që përfshijnë skenarë të tillë si “rrëmbimi

Pakënaqësia e përhapur nga ana e shumë mendimtarëve katolikë për të hyrë në një ekzaminim të thellë të elementeve apokaliptikë të jetës bashkëkohore është, besoj, pjesë e vetë problemit që ata kërkojnë të shmangin. Nëse mendimi apokaliptik u lihet kryesisht atyre që janë subjektivizuar ose që kanë rënë pre e vertigos së terrorit kozmik, atëherë komuniteti i krishterë, në të vërtetë i gjithë bashkësia njerëzore, është varfëruar rrënjësisht. Dhe kjo mund të matet për sa i përket shpirtrave të humbur njerëzor. –Author, Michael D. O'Brien, A po jetojmë në kohët apokaliptike?

Në realitet, papët kanë duke folur - jo, britmë—Për kohën në të cilën ndodhemi, megjithëse, disa herë në terma të ndryshëm (megjithëse përdorimi i fjalëve 'braktisje', 'bir i shkatërrimit' dhe 'shenja të fundit' nuk janë aspak të paqarta.) Gjuha e Të krishterët ungjillorë që përdorin shpesh termin "kohërat e fundit" shpesh përqendrohen te "shpëtimi" para "rrëmbimit". Por Etërit e Shenjtë, duke tërhequr të gjithë depozitimin e besimit, ndërsa në të vërtetë i thërrisnin shpirtrat në marrëdhënie personale me Jezusin, kanë synuar drejtpërdrejt mbështetjet politike-filozofike që minojnë vlerën dhe dinjitetin e personit njerëzor, hyjninë e Krishtit dhe vetë ekzistencën e Krijuesit. Ndërsa thërrisnin secilin shpirt në një takim personal me Krishtin, ata gjithashtu e kanë ngritur zërin për të mirën e përbashkët duke pranuar se si shpirtrat individualë ashtu edhe e tërë kolektivi kanë arritur një prag të rrezikshëm. Dhe meqë nuk e dimë "ditën ose orën", Etërit e Shenjtë kanë qenë më të matur për të shmangur deklarimin se ky apo ai brez është ai që do të ndeshet ditët e fundit të kësaj epoke.

A jemi afër fundit? Këtë nuk do ta dimë kurrë. Ne gjithmonë duhet ta mbajmë veten në gatishmëri, por gjithçka mund të zgjasë akoma shumë gjatë. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

 

P RESRGJIGJJA JON

Nuk ka më kohë për të kapitulluar para atyre që sugjerojnë që një ekzaminim i kohërave tona në dritën e asaj që sapo u tha, ose shenjat biblike që përshkruajnë fundin e epokës, është frikësuese, një para-okupim i pashëndetshëm, ose thjesht shumë e frikshme. Të injorosh këta papë dhe të kalosh paralajmërime të tilla të thella është shpirtërisht e pamatur dhe e rrezikshme. Shpirtrat janë në lojë këtu. Shpirtrat janë në lojë! Përgjigja jonë nuk duhet të jetë vetëmbrojtje, por dhembshuri. E vërteta po shuhet në botë, e vërteta që do të lirojë shpirtrat. Po heshtet, shtrembërohet dhe përmbyset. Kostoja e kësaj është shpirtrat.

Por çfarë po them? Madje të përmendësh "Ferrin" sot shkakton tronditje të kokës midis katolikëve më korrekt politikisht. Dhe kështu pyes, çfarë po bëjmë? Pse po mundohemi të propozojmë të vërtetën, të marrim pjesë në Meshat tona javore dhe të rrisim fëmijët tanë si Katolikë? Nëse të gjithë përfundojnë në Parajsë, pse po mundohemi të varfërojmë pasionet tona, të zbutim mishin tonë dhe kënaqësinë e moderuar? Pse papët po përshkojnë globin, duke sfiduar qeveritë dhe duke paralajmëruar besimtarët me një gjuhë kaq të fortë? [4]shih Ferri është për Realin

Përgjigja është shpirtrat Se ndërsa shkruaj, disa po hyjnë në atë zjarr të përjetshëm dhe të trishtuar për t'u ndarë nga Zoti, nga dashuria, drita, paqja dhe shpresa, për gjithë përjetësinë. Nëse kjo nuk na shqetëson, nëse nuk na shtyn të veprojmë me dhembshuri, e lëre më të na shkundë nga mëkati ynë, atëherë si të krishterë, busulla jonë e brendshme ka dalë jashtëzakonisht e gabuar. Dëgjoj përsëri me forcë të madhe fjalët e Jezusit: [5]shih Dashuria e Parë e Humbur

… Ju keni humbur dashurinë që keni pasur në fillim. Kuptoni sa larg keni rënë. Pendohuni dhe bëni punët që keni bërë në fillim. Përndryshe, unë do të vij te ti dhe do ta heq shandanin tënd nga vendi i tij, nëse nuk pendohesh. (Zbul. 2: 2-5)

Midis katolikëve të cilët janë të vetëdijshëm për kohën në të cilën ndodhemi, ka shumë diskutime për strehimet, furnizimet me ushqim dhe jetesën jashtë rrjetit. Jini praktikë, por bëni shpirtrat e projektit tuaj, bëj që shpirtrat të betohen!

Kush kërkon të ruajë jetën e tij do ta humbasë atë… dhe kush do ta humbasë jetën e tij për hirin tim do ta gjejë atë. (Luka 17:33, Mat 10:39)

Ne duhet t'i vendosim përparësitë në vend: ta duam Zotin, Zotin tonë, me gjithë zemrën, shpirtin dhe forcën tonë dhe të afërmin tonë si veten. Kjo supozon një shqetësim të thellë dhe mbizotërues për shpëtimin e fqinjit tonë.

[Kisha] ekziston për të ungjillizuar ize —POPULLI PAUL VI, Evangelii Nuntiandi, n 24

Dhe për të dëshmuar Jezusin tek fqinji ynë, për të thënë të vërtetën sot do të jetë një kosto e saktë, siç na kujtoi Benedikti përsëri në Britani:

Në kohën tonë, çmimi që duhet të paguhet për besnikërinë ndaj Ungjillit nuk po varet, tërhiqet dhe çeqet, por shpesh përfshin heqjen nga dora, talljen ose parodizimin. E megjithatë, Kisha nuk mund të tërhiqet nga detyra e shpalljes së Krishtit dhe Ungjillit të tij si e vërteta shpëtuese, burimi i lumturisë tonë përfundimtare si individë dhe si themeli i një shoqërie të drejtë dhe njerëzore. —POPA BENEDICT XVI, Londër, Angli, 18 shtator 2010; Zenit

Papët po bërtasin në të katër anët e tokës se themelet po dridhen dhe ngrehinat e lashta janë gati të shemben; se jemi në pragun e fundit të epokës sonë - dhe fillimin e një epoke të re, një epoke të re. [6]shih Papat dhe epoka e agimit Përgjigja jonë personale nuk duhet të jetë asgjë më pak se ajo që Vetë Zoti ynë kërkon: të marrim kryqin tonë, të heqim dorë nga pasuritë tona dhe ta ndjekim Atë. Toka nuk është shtëpia jonë; mbretëria që ne kërkojmë nuk duhet të jetë e jona por e Tij. Sjellja e sa më shumë shpirtrave me ne në të është e mundur, është misioni ynë, me anë të hirit të Tij, sipas planit të Tij, që shpaloset tani para syve tanë në këto, kohët e fundit

Jini të përgatitur ta vendosni jetën tuaj në vijë në mënyrë që ta ndriçoni botën me të vërtetën e Krishtit; t’i përgjigjemi me dashuri urrejtjes dhe shpërfilljes së jetës; për të shpallur shpresën e Krishtit të ringjallur në çdo cep të tokës. —POPE BENEDIKTI XVI, Mesazh për të Rinjtë e Brengësd, Dita Botërore e Rinisë, 2008

 

Faleminderit per mbeshtetjen
të kësaj shërbese në kohë të plotë!

Për t'u pajtuar, klikoni këtu.

 

Kaloni 5 minuta në ditë me Markun, duke medituar çdo ditë Tani Word në leximet masive
për këto dyzet ditë të Kreshmës.


Një sakrificë që do të ushqejë shpirtin tënd!

ABONOHU këtu.

Flamuri Tani i Fjalës

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Fjalimi në Parlamentin Evropian, Strasburg, Francë, 25 nëntor 2014, Zenit 
2 shih Aleteia
3 krh. Zb 13:15
4 shih Ferri është për Realin
5 shih Dashuria e Parë e Humbur
6 shih Papat dhe epoka e agimit
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .