Pse është Fundi i Erës?

 

KAM KAM sapo u ul për të shkruar për "strehën e kohërave tona" dhe filloi me këto fjalë:

Stuhia e Madhe si një uragan që është përhapur në të gjithë njerëzimin nuk do të pushojë derisa të ketë përfunduar fundin e saj: pastrimin e botës. Si i tillë, ashtu si në kohën e Noeut, Zoti po siguron një Arka që njerëzit e Tij t'i ruajnë ata dhe të ruajnë një "mbetje". Me dashuri dhe urgjencë, i lutem lexuesit e mi të mos humbasin më shumë kohë dhe të fillojnë të ngjiten shkallët në strehën që Zoti ka siguruar ...

Në atë moment, hyri një email. Tani, unë po u kushtoj vëmendje këtyre gjërave kohët e fundit sepse - dhe nuk po e ekzagjeroj - për një muaj të drejtë tani, Zoti po konfirmon çdo gjë, brenda sekondave ndonjëherë, për ato që po shkruaj apo edhe po mendoj. I tillë ishte përsëri rasti. Në email thuhej:

Natën e kaluar, po vija disa libra, përfshirë edhe biblën time. Unë hapa biblën në një faqe të rastit në mënyrë që të vendos një faqeshënues për ta përdorur për më vonë. Ndërsa shkoja ta mbyllja, papritmas u ndala. U ndjeva i nxitur të lexoja diçka në faqet për të cilat kisha hapur. Mendova se mund ta imagjinoja, por nuk ka dëm në leximin e Biblës, apo jo? Kështu që, unë vështrova faqet e hapura para meje, duke menduar se çfarë do të lexoja, kur një titull kapitulli m'u hodh: FUNDI KA ARDHUR. Dhe ndërsa fillova të lexoja kapitullin (Ezekiel Ch. 7), nofulla më ra. Ndjeva ngrohtësinë e Shpirtit të Shenjtë në të gjithë trupin tim ndërsa lexoja. Ky kapitull me të vërtetë i bën jehonë fjalëve që keni shkruar për atë që po ndodh në botë sot. Këtu janë vargjet e para që më tërhoqën vëmendjen:

FUNDI KA ARDHUR

Fjala e Zotit m'u drejtua: Bir njeriu, tani thuaj: Kështu thotë Zoti, Zoti, tokës së Izraelit: Një fund! Fundi vjen në të katër cepat e tokës! Tani fundi është mbi ty; Unë do të hap zemërimin tim kundër teje, do të të gjykoj sipas mënyrave të tua dhe do të mbaj kundër teje të gjitha neveritë e tua. Syri im nuk do të të kursejë dhe nuk do të kem mëshirë; por unë do ta mbaj sjelljen tënde kundër teje, sepse neveritë e tua mbeten brenda teje; atëherë do ta dini se unë jam Zoti

Kapitulli gjithashtu flet për dhunën, sëmundjet dhe urinë [Shiko Dhimbjet e punës], dhe ndjenja e urgjencës gjatë gjithë saj është e prekshme. Unë nuk jam teolog apo studiues i shkrimeve të shenjta ose profet, por për mua ky ishte konfirmimi nga Zoti që ajo që keni shkruar për COVID-19 duke qenë fillimi i një mundi të rëndë, është e vërtetë. Jo se nuk të besova, por meqenëse je njeri, është e lehtë t’i them vetes se mbase nuk është aq urgjente sa duket dhe të thuash: “Ndoshta ky nuk është ende fundi. Ndoshta kjo do të kalojë dhe do të kalojnë disa vjet para se të ndodhë ndonjë gjë tjetër. Mbase kam akoma kohë. ” Për mua, leximi i këtij kapitulli ishte një shenjë se kjo itSHT it ajo, se fundi i kësaj epoke immSHT imm afërt dhe se nuk ka më kohë për të humbur më.
 
 
PSE ISSHT FILLIMI I FUNDIT
 
Kur prishet uji i një nëne shtatzënë, ajo paketon çantën, shkon në spital dhe nuk kthehet në shtëpi derisa të ketë fëmijën e saj në krahë. Po kështu, me COVID-19, ujërat e shtrëngimit kanë shpërthyer mbi Kishën dhe botën dhe dhimbjet e lindjes nuk do të mbarojnë deri në lindjen e një epoke të re. Por pse? Përgjigja është drejtpërdrejt:
 
sepse "Neveritjet mbeten brenda teje".
 
Për miqtë e mi në jug të kufirit: Amerika do asnjehere jini "përsëri i shkëlqyeshëm" për sa kohë që vazhdon të abortojë një milion foshnje çdo vit. Vendi im, Kanadaja dhe Evropa nuk do ta njohin kurrë më paqen e vërtetë për të njëjtën arsye. E gjithë Bota Perëndimore vazhdon të derdhë gjakun e të pafajshmit. Unë kam ndjekur titujt e lajmeve në të gjithë botën vetëm për të zbuluar se, ndërsa kishat janë mbyllur, objektet e abortit kanë mbetur të hapura sepse ato konsiderohen si një "shërbim thelbësor." Megjithatë, pothuajse askush, përfshirë edhe kisha, nuk po thotë një fjalë.
 
Neveritë e tua mbeten brenda teje.
 
Curshtë kurioze se si Bota Perëndimore ka garuar për të mbyllur ekonomitë e tyre dhe për t'i vendosur popullatat e tyre nën një shtet të afërt policie - të gjitha për të shpëtuar më të prekshmit, domethënë të moshuarit dhe të sëmurët kronikë. Si mundet që, vetëm disa muaj më parë, të njëjtat kombe po inkurajonin eutanizimin e këtyre njerëzve, sepse ata janë një "barrë financiare" për sistemin e kujdesit shëndetësor?
 
Neveritë e tua mbeten brenda teje.
 
Papa Benedikti nuk hezitoi të paralajmëronte Perëndimin se, nëse nuk largohemi nga këto krime, do të përballemi me gjykimin:
Kërcënimi i gjykimit gjithashtu na shqetëson neve, Kisha në Evropë, Evropë dhe Perëndim në përgjithësi… Zoti gjithashtu po bërtet në veshët tanë… "Nëse nuk pendoheni, unë do të vij te ju dhe do të heq shandanin tuaj nga vendi i saj." Drita mund të na hiqet gjithashtu dhe ne bëjmë mirë ta lëmë këtë paralajmërim të zhurmojë me seriozitetin e tij të plotë në zemrat tona, ndërsa i thërrasim Zotit: "Na ndihmo të pendohemi!" -Hapja e Homelit, Sinodi i Ipeshkvijve, 2 tetor 2005, Romë
Kjo ishte pesëmbëdhjetë vjet më parë. Që atëherë, vendet perëndimore jo vetëm që e injoruan papën, por vazhduan të promovojnë kontrollin e lindjeve, zvogëlimin e popullsisë, ripërcaktimin e martesës, "ideologjinë gjinore" - dhe ndihmën e huaj për vendet e botës së tretë varen nga ata që bëjnë të njëjtën gjë. Perëndimi është matur, peshuar dhe gjetur si i dobët.
 
Neveritë e tua mbeten brenda teje.
 
Shumë fraksione të Kishës jo vetëm që kanë qëndruar kryesisht të heshtur dhe të vetëkënaqur për të gjitha këto, por në disa vende, madje kanë filluar të insistojnë që katolicizmi të ndryshojë për të përmbushur situatat "komplekse" të kohërave tona. Shën Antoni i Shkretëtirës (251 - 356 Pas Krishtit) pa këtë duke ardhur:

Burrat do t'i dorëzohen frymës së epokës. Ata do të thonë se nëse do të kishin jetuar në ditët tona, Besimi do të ishte i thjeshtë dhe i lehtë. Por në kohën e tyre, ata do të thonë, gjërat janë komplekse; kisha duhet të azhurnohet dhe të bëhet domethënëse për problemet e ditës. Kur Kisha dhe bota janë një, atëherë ato ditë janë afër sepse Mjeshtri ynë Hyjnor vendosi një pengesë midis gjërave të Tij dhe gjërave të botës. -katolikeprophecy.org

Aborti është një e keqe e qartë… Njerëzit argumentuan për të dy palët për skllavërinë, racizmin dhe gjenocidin gjithashtu, por kjo nuk i bëri ato çështje komplekse dhe të vështira. Çështjet morale janë gjithmonë tmerrësisht komplekse, tha Chesterton - për dikë pa parime. - Dr. Peter Kreeft, Personaliteti njerëzor fillon me konceptimin, www.catholiceducation.org

Neveritë e tua mbeten brenda teje.

Shën Nilusi jetoi rreth vitit 400 pas Krishtit dhe gjoja paratha me saktësi mahnitëse se çfarë do të ndodhte rreth kohës kur do të formoheshin Kombet e Bashkuara (1945), ajo organizatë që do të fillonte të shtynte një "rend të ri botëror" pa fe dhe një fe botërore:

Pas vitit 1900, kah mesi i shekullit XX, njerëzit e asaj kohe do të bëhen të panjohur. Kur të afrohet koha për Ardhjen e Antikrishtit, mendjet e njerëzve do të turbullohen nga pasionet e mishit dhe çnderimi dhe paligjshmëria do të forcohen. Atëherë bota do të bëhet e panjohshme. Popullore paraqitjet do të ndryshojnë dhe do të jetë e pamundur të dallosh burrat nga gratë për shkak të paturpësisë së tyre në veshje dhe stilit të flokëve Nuk do të ketë respekt për prindërit dhe pleqtë, dashuria do të zhduket dhe pastorët, peshkopët dhe priftërinjtë e krishterë do të bëhen burra të kotë, duke mos arritur plotësisht të dallojnë rrugën e djathtë nga e majta. Në atë kohë, morali dhe traditat e të krishterëve dhe të Kishës do të ndryshojnë - E gjithë profecia mund të lexohet këtu. Shtë e vështirë të verifikosh burimin origjinal. Sidoqoftë, këto fjalë janë në përputhje me zbulesat e miratuara të Zojës së Suksesit të Mirë dhe, natyrisht, fjalëve të Shën Palit drejtuar Timoteut (2 Timoteut 3: 1-5).

Neveritë e tua mbeten brenda teje.
 
Godina perëndimore që dikur përhapte krishterimin i ka shembur të gjitha; kisha po dridhet nën peshën e skandale seksuale, financiare dhe doktrinare; Azia po bëhet gjithnjë e më pagane e udhëhequr nga ngritja e Kinës Komuniste; dhe Xhihadistët janë duke e rrafshuar krishterimin për tokë në Lindjen e Mesme. Dhe kjo, i dashur lexues, është arsyeja pse jemi në fund të një epoke.
Kush sulmon jetën njerëzore, në një farë mënyre sulmon vetë Zotin. —POPA ST. JOHN PAUL II, Evangelium Vitae; n 10
 
[Aborti] është lufta më e madhe që i është bërë njerëzimit. —Jezus te Jennifer, 21 janar 2010; fjalëfromjesus.com
Por është gjithashtu arsyeja që Satani është tani në panik: Triumfi i Zemrës së Papërlyer të Marisë është gjithashtu afër dhe ardhja e mbretërimit të Jezu Krishtit në Mbretërinë e Tij.
… “Triumfi” [afrohet] më afër. Kjo është e barabartë me kuptimin e lutjes sonë për ardhjen e Mbretërisë së Perëndisë. —POPE BENEDIKT XIV, Drita e Botës, f. 166, Një bisedë me Peter Seewald (shtypi Ignatius)
Këto dhimbje të mundimit të rëndë, pra, nuk janë aq shumë një shenjë e fundit, por e një fillimi të ri ... a epokë të re. Prandaj, mos u shqetëso (por mos rri në gjumë midis dhimbjeve të lindjes!) Beso se Zoti do të të mbajë dhe do të të mbrojë në këto kohë dhe se Ai me të vërtetë ka siguruar një arkë për të transportuar popullin e Tij përmes Stuhi e Madhe.
 
Me këtë, unë vazhdoj shkrimet e mia në Streha e Kohëve Tona. Siç ishit
 

LIDHJE ME LIDHJE

Lexoni serinë e Markut mbi ngritjen e një qeverie botërore dhe fenë e re: Paganizmi i Ri


 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , .