Pse bota mbetet në dhimbje

 

SEPSE ne nuk kemi dëgjuar. Ne nuk kemi dëgjuar një paralajmërim të qëndrueshëm nga Qielli se bota po krijon një të ardhme pa Perëndinë.

Për habinë time, ndjeva që Zoti më kërkoi të lë mënjanë shkrimet mbi Vullnetin Hyjnor këtë mëngjes sepse është e nevojshme të qortosh cinizmin, zemërgjerësinë dhe skepticizmin e pajustifikuar të besimtarët. Njerëzit nuk e kanë idenë se çfarë e pret këtë botë që është si një shtëpi me letra në zjarr; shumë janë thjesht Duke fjetur ndërsa Shtëpia DjegZoti shikon në zemrat e lexuesve të mi më mirë se unë. Ky është apostolati i Tij; Ai e di se çfarë duhet thënë. Dhe kështu, fjalët e Gjon Pagëzorit nga Ungjilli i sotëm janë të miat:

… [Ai] gëzohet shumë me zërin e Dhëndrit. Kështu që ky gëzim imi është bërë i plotë. Ai duhet të rritet; Unë duhet të ulet. (Gjoni 3:30)

 

Injorimi i Qiellit

Unë dua të flas me vëllezërit dhe motrat e mia në Kishë që mbajnë pozicionin e mëposhtëm: "Unë nuk kam pse të besoj te zbulesa private sepse nuk është e nevojshme për shpëtimin." Kjo është vetëm pjesërisht e vërtetë. Sipas fjalëve të Papës Benedikti XIV:

Dikush mund të refuzojë pëlqimin për "zbulesë private" pa dëmtime të drejtpërdrejta të Besimit Katolik, për sa kohë që ai e bën këtë, "modestisht, jo pa arsye dhe pa përbuzje". —POPE BENEDIKT XIV, Virtytet Heroike, Vëll. III, f. 397; Zbulesa Private: Të kuptuarit me Kishën, faqe 38

Kjo do të thotë, nëse kemi "arsye" për të besuar se vetë Zoti po na flet, ne në fakt kemi një detyrim ta pranojmë, veçanërisht kur ajo përfshin udhëzime sipas Vullnetit të Tij Hyjnor:

Ai të cilit i është propozuar dhe shpallur ajo shpallje private, duhet të besojë dhe t'i bindet urdhrit ose porosisë së Zotit, nëse i propozohet atij me prova të mjaftueshme ... sepse Zoti i flet, të paktën me anë të një tjetri, dhe për këtë arsye kërkon prej tij te besosh; prandaj është, që ai është i detyruar të besojë Zotin, i Cili kërkon që ai ta bëjë këtë. —BENEDIKTI XIV, Virtytet Heroike, Vëllimi III, f. 394

Kështu, ky nocion i shprehur zakonisht se dikush thjesht mund të heqë dorë nga "zbulimi privat" nga dora është i pasaktë. Për më tepër, është një nocion i rremë që Zoti ka pushuar së foluri me Kishën që nga vdekja e Apostullit të fundit. Përkundrazi, ajo që ka pushuar është "Zbulesa Publike" e Krishtit që i përket gjithçkaje që është e nevojshme për shpëtimin. Kjo eshte e gjitha. Kjo nuk do të thotë që Zoti nuk ka asgjë më shumë për të thënë se si shpaloset ai shpëtim, si zbatohen frytet e Shëlbimit, ose se si ata do të triumfojnë në Kishë dhe në botë.

… Edhe nëse Zbulesa është tashmë e plotë, ajo nuk është bërë plotësisht e qartë; mbetet që besimi i krishterë gradualisht të kuptojë domethënien e tij të plotë gjatë shekujve. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 66

Jezusi e mësoi këtë vetë!

Kam shumë më tepër për të të thënë, por ti nuk mund ta durosh tani. (Gjoni 16:12)

Si mund të themi, pra, se kjo "më shumë" që Zoti ende nuk ka thënë nuk është e rëndësishme? Si mund ta injorojmë thjesht ndërsa Ai flet përmes profetëve të Tij? A nuk tingëllon absurde kjo? Nuk është vetëm absurde, por është i rrezikshëm. Njerëzimi qëndron në një greminë pikërisht sepse ne kemi humbur aftësinë si fëmija për të dëgjuar zërin e Tij dhe për t'iu bindur. Thirrjet e Zotit tonë në Gjetseman nuk ishin sepse Ai kishte frikë të vuante; ishte sepse Ai pa qartë në të ardhmen që, megjithë Pasionin e Tij, shumë shpirtra do ta refuzonin Atë - dhe do të humbnin përgjithmonë.

 

Një kupë çaji me nënën?

Pse po e dërgon Zoti nënën e Tij në tokë për të folur me ne nëse nuk është e rëndësishme? A ka ardhur ajo të pijë një filxhan çaj me fëmijët e saj apo të sigurojë zonjat e vogla me rruaza sa bukur është përkushtimi i tyre? Kam dëgjuar këtë lloj mëshire për vite me rradhë.

Jo, Zoja është dërguar nga Trinia e Shenjtë për t'i thënë botës se Zoti ekziston dhe se pa Të, nuk ka të ardhme. Si Nëna Jonë, ajo vjen për të na përgatitur jo vetëm për katastrofat në të cilat po ecim verbërisht dhe të cilat i kemi krijuar me duart tona, por triumfet që na presin nëse, por dorëzohemi të saj duart Unë do të jap dy shembuj se pse shpërfillja e një "zbulimi privat" të tillë nuk është vetëm marrëzi, por e pamatur.

Ju keni dëgjuar për Fatimën, por dëgjoni përsëri më me kujdes atë që tha Zoja:

Ju keni parë ferrin ku shkojnë shpirtrat e mëkatarëve të varfër. Për t'i shpëtuar ata, Zoti dëshiron të vendosë në botë përkushtimin për Zemrën time të Papërlyer. Nëse bëhet ajo që unë ju them, shumë shpirtra do të shpëtohen dhe do të ketë paqe. Lufta [Lufta e Parë Botërore] do të përfundojë: por nëse njerëzit nuk pushojnë së ofenduari Zotin, një luftë më e keqe do të shpërthejë gjatë Pontifikatit të Pius XI. Kur të shihni një natë të ndriçuar nga një dritë e panjohur, dijeni se kjo është shenja e madhe që ju dha Zoti se ai do të ndëshkojë botën për krimet e saj, me anë të luftës, urisë dhe persekutimeve të Kishës dhe të Shenjtës Babai Për ta parandaluar këtë, unë do të vij të kërkoj shenjtërimin e Rusisë në Zemrën time të Papërlyer dhe Kungimin e dëmshpërblimit të Shtunave të Parë. Nëse kërkesat e mia merren parasysh, Rusia do të konvertohet dhe do të ketë paqe; nëse jo, ajo do t'i përhapë gabimet e saj në të gjithë botën, duke shkaktuar luftëra dhe përndjekje të Kishës. Të mirët do të martirizohen; Ati i Shenjtë do të ketë shumë për të vuajtur; kombe të ndryshme do të asgjësohen. —Nga "Kujtimi i Tretë" i Z. Lucia, 31 gusht 1941, për Peshkopin e Leiria-Fatima në një mesazh nga Zoja në vitin 1917; "Mesazhi i Fatimes", vatikan.va

Pavarësisht nga "mrekulli e diellit”Për të konfirmuar fjalët e Zojës sonë, Kisha duhej trembëdhjetë vjet për të miratuar shfaqjet, dhe pastaj disa dekada të tjera pas kësaj para se të bëhej“ shenjtërimi i Rusisë ”(dhe madje edhe atëherë, disa diskutojnë nëse është bërë si duhet meqenëse Rusia nuk u përmend në mënyrë të qartë në "Aktin e Besimit" të Gjon Palit II.[1]krh. “Mesazhi i Fatimes") Çështja është kjo: vonesa ose mos përgjigja jonë objektivisht rezultoi në Luftën e Dytë Botërore dhe përhapjen e "gabimeve" të Rusisë - Komunizmit - që jo vetëm që ka marrë dhjetëra miliona jetë në të gjithë botën, por është gati për të na tërhequr në një Luftë të tretë Botërore ndërsa kombet i drejtojnë armët njëri-tjetrit (shih Ora e Shpatës).

Shembulli i dytë është në Ruandë. Në shfaqjet e aprovuara për shikuesit e Kibeho, ata panë vizione në detaje grafike të gjenocidit të ardhshëm -rreth 12 vjet para se të ndodhte. Ata përcollën mesazhin e Zojës sonë duke thirrur kombet në pendim në mënyrë që të shmangnin katastrofën… por mesazhi ishte nuk dëgjojeni Më keq, shikuesit raportuan se apeli i Marisë

… Nuk i drejtohet vetëm një personi dhe nuk ka të bëjë vetëm me kohën aktuale; i drejtohet të gjithëve në të gjithë botën. -www.kibeho.org

 

DËNIM DHE ERRËSIRË?

Kjo do të thotë të gjitha që refuzimi ynë për të dëgjuar zërin e Bariut të Mirë - qoftë përmes Zojës sonë, qoftë përmes profetëve të Tij të vendosur në të gjithë botën - bëhet në rrezikun tonë. E shihni, shumë i hedhin poshtë këta burra dhe gra si «profetë të dënimit dhe errësirës». E vërteta është kjo: jemi ne, jo ata, që përcaktojmë se çfarë lloj profetësh janë. Nëse i dëgjojmë, atëherë ata janë profetë të shpresës, paqes dhe drejtësisë. Por nëse i injorojmë, nëse i heqim nga dora, atëherë ata me të vërtetë janë profetë të dënimit dhe të errësirës.

Ne vendosim.

Për më tepër, e përsëris: çfarë mendoni se është më "dënim dhe errësirë" - që Zoti ynë vjen t'i japë fund kësaj vuajtjeje të tanishme dhe të sjellë paqe dhe drejtësi ... ose që ne të vazhdojmë të jetojmë nën rrahjen e daulleve të luftës? Se abortistët vazhdojnë të coptojnë foshnjat tona dhe kështu të ardhmen tonë? Se politikanët promovojnë vrasjen e fëmijëve dhe ndihmojnë vetëvrasjen? Se murtaja e pornografisë vazhdon të shkatërrojë bijtë dhe bijat tona? Se shkencëtarët vazhdojnë të luajnë me gjenetikën tonë ndërsa industrialistët helmojnë tokën tonë? Se të pasurit vazhdojnë të bëhen më të pasur ndërsa pjesa tjetër rritet më shumë në borxhe vetëm për të mbijetuar? Se të fuqishmit vazhdojnë të eksperimentojnë me seksualitetin dhe mendjet e fëmijëve tanë? Se kombet e tëra mbeten të kequshqyer ndërsa perëndimorët rriten të trashë? Se të krishterët vazhdojnë të theren, të margjinalizohen dhe të harrohen në të gjithë botën? Që klerikët të vazhdojnë të heshtin ose të tradhtojnë besimin tonë, ndërsa shpirtrat të qëndrojnë në rrugën e shkatërrimit? Çfarë është më errësira dhe dënimi — Paralajmërimet e Zojës sonë apo profetët e rremë të kësaj kulture vdekjeje ??

 

Përgatitni rrugën e Zotit

Gjatë Krishtlindjeve, ne ishim mësuar të dëgjonim Ungjillin të proklamuar:

Një zë i një që bërtet në shkretëtirë: "Përgatitni udhën e Zotit, drejtoni shtigjet e tij". (Mat 3: 3)

Nëse udhëtoni nëpër Malet Shkëmbore të Kanadasë, ka disa mënyra përmes. Rruga jugore është shumë me erë, e pjerrët dhe e ngadaltë. Rruga qendrore është më e drejtë dhe e njëtrajtshme. Kështu është me të ardhmen e kësaj bote. Jemi ne - përgjigjja e "vullnetit të lirë" të njerëzimit - që do të përcaktojmë nëse do të kalojmë nëpër rrugët e drejta dhe të nivelit të paqes dhe marrëveshjes, apo përmes luginës së hijes së vdekjes. Zoja e Fatimes premtoi, "Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje.”Por ajo nuk bëri asnjë garanci se cilën rrugë do të merrnim për të arritur atje, sepse kjo varet nga ne.

… Profecia në kuptimin biblik nuk do të thotë të parashikosh të ardhmen, por të shpjegosh vullnetin e Zotit për të tashmen, dhe për këtë arsye të tregosh rrugën e duhur për të marrë për të ardhmen. - Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), "Mesazhi i Fatimes", Koment Teologjik, www.vatican.va

Tani për tani, në pjesë të ndryshme të botës, Zoja vazhdon të flasë me Kishën me të udhëzime specifike se çfarë duhet të bëjmë në këtë orë. Dhe tani, është të përgatitemi për të marrë dhuratën e pabesueshme të të jetuarit në vullnetin hyjnor. Po kush po dëgjon? Po vazhdojmë të racionalizoj larg nëse nuk përqesh zërin e saj, i cili është edhe "shkopi" dhe "shkopi" me të cilin Bariu i Mirë po udhëheq delet e Tij? Do të dukej kështu, pasi mesazhet e saj, ndërsa vazhdonin të ofronin shpresë, paralajmërojnë tani edhe rreziqe të mëdha shpirtërore këtu dhe që vijnë. Si i tillë, ne jemi duke u përgatitur të lançojmë (në vitin 2020) një faqe të re në internet ku njerëzit mund të gjejnë besuar zëri i Zojës. Sepse ajo ka filluar të paralajmërojë që bota po hyn në një fazë që, ndërsa në fund të fundit, do të shohë Triumfin e Zemrës së saj të Papërlyer, ai do të vijë nëpër rrugët e mundimshme, të dredha-dredha dhe të dhimbshme që ne kemi refuzuar t'i ndreqim.

Kushdo që i dëgjon këto fjalë të mia, por nuk vepron sipas tyre, do të jetë si një budalla që ndërtoi shtëpinë e tij mbi rërë. (Mateu 7:26)

Të zgjedhësh një foto për këtë artikull ishte e vështirë. Të shihje lotët e baballarëve, nënave dhe fëmijëve në të gjithë botën ishte tronditëse. Titujt sot lexojnë si një trishtim, një vajtim i dhimbshëm për një botë që është ose shumë kokëfortë, shumë krenare, ose shumë e verbër për të parë se si, pas mijëra vitesh civilizim, pavarësisht nga "njohuritë" dhe "përparimet" tona, ne jemi më pak njerëzor se kurrë. Qielli qan me ne, mbi të gjitha, sepse mundësia e gëzimit dhe e paqes është gjithmonë brenda kapjes sonë - por kurrë në duart tona.

Oh, sa vullneti i lirë i njerëzimit është njëherësh një gjë e mrekullueshme dhe akoma e tmerrshme! Ai ka potencialin të bashkohet me Zotin, përmes Jezu Krishtit, dhe të hyjnizojë shpirtin… ose të refuzojë Vullnetin Hyjnor dhe të mbetet i përhumbur në një shkretëtirë shpirtërore pa ujë me vetëm oaze të rreme për të tunduar etjen e tij.

Fëmijë, ruhuni nga idhujt. (Leximi i parë i sotëm)

Në leximin e mëposhtëm, ka lidhje të mëtejshme për të sfiduar ata në Kishë të cilët në mënyrë të gabuar dhe tepër të sigurt besojnë se ne mund ta injorojmë zërin e Qiellit - përfshirë këtë:

Të dashur fëmijë, unë jam Konceptimi i Papërlyer. Unë vij nga parajsa për t'ju inkurajuar dhe për t'ju bërë burra dhe gra me besim. Hapni zemrat tuaja Zotit dhe bëjeni Atë arkën e vogël ku do të ruhet e vërteta. Në këtë kohë të madhe konfuzioni shpirtëror vetëm ata që qëndrojnë në të vërtetën do të shpëtojnë nga kërcënimi i madh i anijembytjes së besimit. Unë jam Nëna juaj e pikëlluar dhe vuaj për atë që ju vjen. Dëgjoni Jezusin dhe Ungjillin e Tij. Mos harroni mësimet e së kaluarës. Unë ju kërkoj kudo që të kërkoni të dëshmoni për dashurinë e Birit Tim Jezusit. Njoftojuni të gjithëve pa frikë të vërtetën e shpallur nga Jezusi Im dhe Magjisteri i vërtetë i Kishës së Tij. Mos u tërhiqni. Ju akoma do të shihni tmerre kudo. Shumë të zgjedhur për të mbrojtur të vërtetën do të tërhiqen nga frika. Ju do të përndiqeni për besimin tuaj, por qëndroni të vendosur në të vërtetën. Shpërblimi juaj do të vijë nga Zoti. Përkuluni në gjunjë në lutje dhe kërkoni forcë në Eukaristinë. Mos u shkurajoni nga sprovat që do të vijnë. Unë do të jem me ty.- Zonja jonë "Mbretëresha e Paqes" për Pedro Regis të Brazilit; peshkopi i tij vazhdon të dallojë mesazhet e tij, por ka shprehur, nga pikëpamja baritore, kënaqësinë e tij për frytet shumë pozitive nga shfaqjet atje. [2]shih spiritdaily.net

Ndiej një hidhërim në zërin e Zotit ndërsa e shkruaj këtë; një ankth që bën jehonë nga Gethsemane që pas kaq shumë thirrjesh për dashurinë dhe mëshirën e Tij, kaq shumë mrekulli dhe vepra gjatë shekujve, kaq shumë prova dhe mrekulli përtej shpjegimit (që nuk janë veçse një kërkim në Google), ne mbetemi të mbyllur, të palëkundur, kokëfortë. 

I vakët

Unë të jap ty, Zoti im Jezus, fjalën e fundit, pasi edhe unë jam një mëkatar i padenjë. 

Unë i di punët e tua; E di që nuk je as i ftohtë dhe as i nxehtë. Do të doja të ishe ose i ftohtë ose i nxehtë. Kështu që, sepse je i vakët, as i nxehtë e as i ftohtë, do të të nxjerr nga goja. Sepse ju thoni: "Unë jam i pasur dhe i pasur dhe nuk kam nevojë për asgjë", dhe megjithatë nuk e kuptoni se jeni të mjerë, të mjerueshëm, të varfër, të verbër dhe të zhveshur. Unë ju këshilloj të blini nga unë ar të rafinuar me zjarr në mënyrë që të jeni të pasur dhe rroba të bardha për të veshur në mënyrë që të mos zbulohet lakuriqësia juaj e turpshme dhe të blini vaj të lyer në sytë tuaj që të mund të shihni. Ata që unë i dua, i qortoj dhe i ndëshkoj. Jini të sinqertë, pra, dhe pendohuni. (Zbul. 3: 15-19)

 

Botuar fillimisht më 11 dhjetor 2017; azhurnuar sot.

 

 

LIDHJE ME LIDHJE

A mund të injoroni zbulimin privat?

Duke fjetur ndërsa shtëpia digjet

Heshtja e Profetëve

Kur Gurët Bërtasin

Ndezja e fenerëve

Racionalizmi dhe Vdekja e Misterit

Kur Ata Dëgjuan

 

Nëse dëshironi të mbështesni nevojat e familjes tonë,
thjesht klikoni në butonin më poshtë dhe përfshini fjalët
"Për familjen" në seksionin e komenteve. 
Ju bekoj dhe faleminderit!

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. “Mesazhi i Fatimes"
2 shih spiritdaily.net
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE.