Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit


Foto nga Oli Kekäläinen

 

 

Botuar për herë të parë në 17 Prill 2011, u zgjova këtë mëngjes duke ndjerë se Zoti donte që unë ta ribotoja këtë. Pika kryesore është në fund, dhe nevoja për mençuri. Për lexuesit e rinj, pjesa tjetër e këtij meditimi mund të shërbejë gjithashtu si një thirrje zgjimi për seriozitetin e kohërave tona.

 

DISA kohë më parë, dëgjova në radio një lajm për një vrasës serial diku në Nju Jork, dhe të gjitha përgjigjet e tmerruara. Reagimi im i parë ishte zemërimi ndaj marrëzisë së këtij brezi. A besojmë seriozisht se duke lavdëruar vazhdimisht vrasësit psikopatë, vrasësit masivë, përdhunuesit e poshtër dhe luftën në "argëtimin" tonë nuk ka asnjë efekt në mirëqenien tonë emocionale dhe shpirtërore? Një vështrim i shpejtë në raftet e një dyqani me qira të filmit zbulon një kulturë kaq të shurdhër, aq të pavëmendshme, aq të verbër ndaj realitetit të sëmundjes sonë të brendshme sa që në të vërtetë besojmë se fiksimi ynë me idhujtarinë seksuale, tmerrin dhe dhunën është normale.

Kam shkruar më gjerësisht për këtë tashmë, duke cituar një studim mbi efektet e dhunës në lojërat video: [1]shih Vakumi i Madh

… Përmbajtja e shumë mediave argëtuese dhe tregtimi i atyre mediave kombinohen për të prodhuar "një ndërhyrje të fuqishme për desensibilizimin në a global nivelin ”. Landscape peizazhi modern i mediave argëtuese mund të përshkruhet me saktësi si një mjet efektiv i desensibilizimit të dhunës sistematike. Nëse shoqëritë moderne duan që kjo të vazhdojë është kryesisht një çështje e politikës publike, jo vetëm një çështje shkencore.  - Studimi i Universitetit Shtetëror të Ajovës, Efektet e dhunës në lojërat video në desensibilizimin fiziologjik ndaj dhunës në jetën reale; Carnagey, Anderson dhe Ferlazzo; artikull nga Shërbimi i Lajmeve ISU; 24 korrik 2006

Dhe ne jemi të tronditur kur dëgjojmë për shkollë copy-cat të shtëna të rastësishme? Kur ne dëgjojmë rreth ushtarë që marrin jetë të pafajshme? Kur shohim gjithnjë e më shumë prindër të rinj duke kryer vrasjen e fëmijëve? A jemi vërtet kaq budallenj - a jemi kaq naivë? Po, sepse njerëzit zakonisht janë më të interesuar të shikojnë televizione pa mend se sa të bien në gjunjë dhe t'i kërkojnë Zotit që të mbushë vakumin e brejtjes në zemrat e tyre. Ndoshta arsyeja që ata nuk e bëjnë është sepse Kisha Perëndimore ka heshtur kryesisht, jo vetëm për shqetësimet çështjet morale të ditëve tona, duke siguruar kështu pothuajse asnjë dritë udhëzuese morale në errësirë, por për nevojën për të «Pendohuni dhe besoni Lajmin e Mirë" Aty eshte nje Vakum i madh me të vërtetë, dhe po ekziston e mbushur me shpirtin e botës. [2]krh. Eksperti i Vatikanit: “Relativizmi Moral hap Rrugën për Satanizmin"

Ka qenë një zhgënjim i tillë i këtij brezi saqë, disa vjet më parë në lutje, unë ndieva që Zoti thoshte se edhe besnikët në Kishë nuk e kuptojnë se sa jemi mashtruar dhe sa kemi rënë. [3]Shiko Kirurgjia kozmike Mashtrimi i Madh Ndërsa kemi më shumë njohuri në majë të gishtave sesa çdo brez i mëparshëm, ajo që vërtet po na mungon sot është mençuri Në të vërtetë, thotë Papa Benedikti, ekziston një «eklips i arsyes». [4]shih Në prag

 

KONVERGJENCA E KAOSIT

Ka një arsye që unë i kam inkurajuar fuqimisht lexuesit të kushtohen për Marinë, për të hipur shpejt në Arkë. Kjo është për shkak të konvergjenca e kaosit që relativisht pak duket se janë të vetëdijshëm. Unë jam duke folur për të ngjarjet kastrofike që po zhvillohen në Japoni; rritja kërcënimi i luftës bërthamore me Iranin; ngritja e një monedhe të re dhe luftërat e monedhës kolapsi i ardhshëm i ekonomisë amerikane; ndërkombëtarja në rritje kriza ushqimore; çmimi fluturues i karburantit; në vazhdim vdekjet masive të kafshëve bletët botëror; të numri në rritje i tërmeteve dhe vullkaneve të mëdha; epidemi e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme; ndërhyrja alarmante e shtetit në fetar  liria personale; ndërhyrja gjenetike me speciet tona; dhe të shpejtë rënia e vlerave morale. Ka shumë të krishterë që unë i njoh duke agjëruar dhe duke qarë… ndërsa të tjerët po mërziten ndërsa rrëshqasin nëpër kanalet e budallait. Çfarë shenje e mrekullueshme e kohërave! A është kjo ajo që donte të thoshte Jezusi kur tha se do të ishte “siç ishte në ditët e Noeut ”?

Në ato ditë para përmbytjes, ata po hanin dhe pinin, u martuan dhe u martuan, deri në ditën kur Noeu hyri në arkë. Ata nuk e dinin derisa erdhi përmbytja dhe i çoi të gjithë me vete. (Mat 24: 38-39)

Mbahet në injorancë nga media kryesore dhe joshet nga parada e pafund e vegël, Përurimet e Charlie Sheen, yjet e popit gjysmë të zhveshur dhe polemikat më të fundit të American Idol, shumë nuk e kuptojnë se kemi arritur një pikë vlimi të së keqes në të gjithë globin. [5]shih Papa: Termometri i Apostazisë Ashtu si gjenocidi shpërtheu papritmas në vendin e Ruandës pas paralajmërimeve të përsëritura nga Nëna e Bekuar [6]shih Shtatë Vulat e Revolucionit, kështu që gjithashtu, shumë nuk e kuptojnë sa afër është bota duke u bërë pa u bërë. Papa ka paralajmëruar se ekziston, në fakt, një përpjekje e përbashkët nga "shoqëritë sekrete" për të sjellë këtë kaos global. [7]shih Revolucioni Global!

Ju jeni me të vërtetë të vetëdijshëm, se qëllimi i këtij komploti më të padrejtë është të shtyjë njerëzit të përmbysin të gjithë rendin e çështjeve njerëzore dhe t'i tërheqin ata drejt teorive të liga të këtij Socializmi dhe Komunizmi —POPA PIUS IX, Nostis et Nobiscum, Enciklikë, n. 18, 8 DHJETOR 1849

… Ai që është qëllimi i tyre përfundimtar e shtyn veten të kuptohet - domethënë përmbysjen e plotë të të gjithë rendit fetar dhe politik të botës që ka prodhuar mësimi i krishterë dhe zëvendësimin e një gjendjeje të re të gjërave në përputhje me idetë e tyre, të të cilat bazat dhe ligjet do të nxirren nga thjesht natyralizmi. —POPA LEO XIII, Gjinia Humanum, Enciklikë për Masonerinë, n.10, Apri 20th, 1884

Një prift më tha kohët e fundit se një nga klerikët e tij të moshuar nga Polonia, i cili tani është në Amerikë, vazhdon të vërejë se si kushtet në Shtetet e Bashkuara janë të njëjta me ato në Poloni në vitet tridhjetë në kohën kur Hitleri filloi ngritjen fuqia

 

TAKIMI I MADH

Ekziston një paralajmërim paralel i kthjellët për këtë: përmbysja e "gjithë rendit të çështjeve njerëzore" është gjithashtu një përmbysje e humanizëm vetveten. Larg nga një teori konspiracioni është fakti që ekzistojnë udhëheqësit kryesorë të botës dhe organizatat, jo më e rëndësishmja Kombeve të Bashkuara, të cilët synojnë zvogëlimin e popullsisë botërore në mënyrë që të sigurojë "zhvillimi i qëndrueshëm." Qesharake sesi njerëzit janë më të gatshëm të besojnë në sasquatch ose përbindëshin e Loch Ness sesa janë në publik Dokumentet, pasqyratdhe Veprimet që përshkruajnë këtë strategji demonike. Për shembull, Klubi i Romës, një thinktank global që merret me rritjen e popullsisë dhe burimet që zvogëlohen, nxori një përfundim tronditës në raportin e tij të vitit 1993:

Në kërkim të një armiku të ri për të na bashkuar, ne dolëm me idenë se ndotja, kërcënimi i ngrohjes globale, mungesa e ujit, uria dhe të ngjashme do të përshtateshin me faturën. Të gjitha këto rreziqe janë shkaktuar nga ndërhyrja njerëzore, dhe vetëm përmes qëndrimeve dhe sjelljeve të ndryshuara mund të kapërcehen. Armiku i vërtetë, pra, është vetë njerëzimi. -Alexander King & Bertrand Schneider. Revolucioni i Parë Global, f. 75, 1993

Ekziston një injorancë alarmante e rreziqeve që luhen në kohën tonë, të nxitura pjesërisht nga të tillë ideologjitë e deformuara, ku njeriu është armik dhe Zoti është i parëndësishëm.

Një humanizëm që përjashton Zotin është një humanizëm çnjerëzor. —POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n 78

Përbindëshi i vërtetë është një "kulturë e vdekjes" që ka depërtuar mbi të shekuj përmes sofistikimeve të Marksizmit, ateizmit, shkencizmit, racionalizmit, materializmit, Frojidizmit, feminizmit radikal, Darvinizmit, etj. Ndërsa shumë prej tyre e kanë ulur këtë përbindësh në vetëm abort ose eutanizi, ka forca të tjera vdekjeprurëse që funksionojnë përmes armëve kërcënuese teknologjike dhe biologjike që edhe Departamenti i Mbrojtjes i Shteteve të Bashkuara ka pranuar se ekziston. [8]shih Toka po vajton

… Nuk duhet të nënvlerësojmë skenarët shqetësues që kërcënojnë të ardhmen tonë, ose instrumentet e reja të fuqishme që ka "kultura e vdekjes" në dispozicion. —POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n 75

Paraardhësi i Benedict ishte gjithashtu i përmbledhur në lidhje me një "program masiv" për të zvogëluar popullsinë botërore:

Faraoni i lashtë, i përhumbur nga prania dhe shtimi i bijve të Izraelit, i nënshtroi ata ndaj çdo lloj shtypjeje dhe urdhëroi që çdo fëmijë mashkull i lindur nga gratë Hebraike të vritej (krh. Da 1: 7-22). Sot jo pak nga të fuqishmit e tokës veprojnë në të njëjtën mënyrë. Ata gjithashtu janë të përhumbur nga rritja aktuale demografike… Si pasojë, në vend që të dëshirojnë të përballen dhe zgjidhin këto probleme serioze në respekt të dinjitetit të individëve dhe familjeve dhe për të drejtën e pacenueshme të jetës së çdo personi, ata preferojnë të promovojnë dhe të imponojnë me çfarëdo mjeti një program masiv i kontrollit të lindjeve. —POPA JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 16

Agjërimi. Duke qarë. Shndërrimi. Ndëshkimi. Namazi ndërmjetësues. A nuk është kjo ajo që Nëna e Zotit ka lypur përmes mesazheve të saj gjatë këtij shekulli? [9]shih Shpata flakëruese A u duk ajo për të pirë çaj me fëmijët e saj, ose për t'i thirrur ata për të ndihmuar në kthimin e botës nga humnera?

 

TEORIA E VURTET ORS OSE E KONSPIRACIONIT?

Ka shumë teori që vërtiten çdo ditë se si tashmë po arrihet ky kontroll i popullsisë - nga a manipulimi teknologjik i pllakave tektonike, te lëshimi i qëllimshëm i pandemive, në fillimi i një lufte bërthamore, për programin më të qartë të kontrollit të lindjeve, abortit sipas kërkesës dhe vrasjeve "mëshirë". Dhe këto teori nuk janë aq "të largëta" sa mund të mendojnë njerëzit, thjesht për shkak të faktit se këto teknologji ekzistojnë. [10]shih Toka po vajton Sidoqoftë, atje ku shumë nga të ashtuquajturit "teoricienë të konspiracionit" gabojnë sot, është se ata u japin shumë meritë njerëzve; shumë besim për një besim se gjithçka e keqe që ndodh është pjesë e një komploti të bërë nga njeriu. Perspektiva që mungon është a shpirtëror një Në këtë drejtim, ka një përpjekje e bashkërenduar - dhe ka qenë për 2000 vjet - nga Satanai, për të shkatërruar Kishën dhe pjesën më të madhe të botës me të. Në atë drejtim, njerëzit shpesh janë bërë instrumente të së keqes, ndonjëherë pa e kuptuar plotësisht më të madhën plan demonik ata po marrin pjesë në.

Mesianistët e rinj, duke kërkuar të shndërrojnë njerëzimin në një kolektiv duke u shkëputur nga Krijuesi i tij, do të sjellin pa dijeni shkatërrimin e pjesës më të madhe të njerëzimit. Ata do të lëshojnë tmerre të papara: uri, murtaja, luftëra dhe në fund të fundit Drejtësi Hyjnore. Në fillim ata do të përdorin detyrimin për të zvogëluar më tej popullsinë, dhe pastaj nëse dështon ata do të përdorin forcën. - Michael D. O'Brien, Globalizimi dhe Rendi i Ri Botëror, 17 Mars 2009

Ata do të përdorin forcën, sepse në fund të fundit, Kisha do të qëndrojë në rrugën e tyre. Kjo është arsyeja pse ne vazhdojmë të shohim lirinë fetare të të krishterëve nën sulm sot "në mënyra që nuk janë parë që nga epoka naziste dhe komuniste", thotë Kryepeshkopi Charles Chaput i Denverit.

Një shoqëri ku besimi pengohet nga shprehja e fuqishme publike është një shoqëri që e ka modifikuar shtetin në një idhull. Dhe kur shteti bëhet idhull, burrat dhe gratë bëhen sakrifica. - Kryepeshkopi Chaput në sesioni i parë i simpoziumit të 15-të për Shoqatën e Drejtësisë Canon të Sllovakisë, Spisske Podhradie, Sllovaki, 24 gusht 2010; “Të jetosh brenda së vërtetës: Liria fetare dhe misioni katolik në rendin e ri të botës"

Pa një besim në parimet fikse morale dhe të vërtetat transhendente, institucionet tona politike dhe gjuha, thotë ai, bëhen "instrumente në shërbim të një barbarizëm i ri. Në emër të tolerancës, ne arrijmë të tolerojmë intolerancën më të egër ... ”Kjo mungesë e një“ konsensusi moral ”bëri që Papa Benedikti të paralajmëronte se“ e ardhmja e botës është në rrezik ”. [11]shih Në prag

E megjithatë, ne kemi një Kishë dhe publik kryesisht në gjumë të këtij realiteti, si dhjetë virgjëreshat në grevën e mesnatës.

Meqenëse dhëndri u vonua shumë, të gjithë u përgjumën dhe ranë në gjumë. (Mat 25: 5)

Dikush vështirë se mund të ekzagjerojë seriozitetin e kohës sonë, dhe kështu, qëllimi i këtij shkrimi është të trondisë lexuesin zgjuar (nëse vërtet po fle). Ne jemi shumë larg "biznesit si zakonisht". Kohët kërkojnë që zemrat tona të jenë të drejta me Perëndinë dhe të jetojnë në një gjendja e hirit, domethënë një shpirt i gatshëm të takohet me Krijuesin në çdo moment. Unë nuk jam duke folur për t'u bërë i mërzitshëm dhe i mërzitur, i frikësuar dhe paranojak; përkundrazi, duke fluturuar shpejt në lirinë e të qenit bir dhe bijë i Më të Lartit. Isshtë një ikja nga mëkati dhe tërheqjet e kësaj bote që e tërheqin shpirtin poshtë. Një fluturim në botën e dritës dhe shpresës dhe paqes që kjo botë nuk mund të japë. [12]krh. Gjoni 14:27

Ne kurrë nuk duhet të dëshpërohemi, pavarësisht nga realitetet para nesh. Zoti mbetet plotësisht në kontroll, edhe pse herë-herë errësira duket se po e kapërcen dritën. Zoti do ta kufizojë të keqen, dhe në fakt, do të sjellë një të mirë më të madhe prej saj.

Edhe demonët kontrollohen nga engjëjt e mirë që të mos dëmtojnë aq sa do. Në të njëjtën mënyrë, Antikrishti nuk do të bëjë aq shumë dëm sa do të dëshironte. -St. Thomas Aquinas, Summa Theologica, Pjesa I, Q.113, Art. 4

 

DITURIA

Kur Papa Benedikti ishte një kardinal, ai foli për Kishën duke u “zvogëluar numerikisht” dhe u akuzua si pesimiste. Ai u përgjigj, përkundrazi, se ishte thjesht një "realizëm i shëndetshëm". [13]shih artikullin Mbi të Ardhmen e Krishterimit Kisha na mëson se ne duhet të mbajmë një frymë të shëndetshme të realizmit, gjithmonë duke mbajtur shpresën në horizont dhe sytë tanë të hapur.

Sipas Zotit, koha e tanishme është koha e Shpirtit dhe e dëshmisë, por gjithashtu një kohë ende e shënuar nga "ankthi" dhe sprova e së keqes e cila nuk kursen Kishën dhe nuk fut në luftërat e ditëve të fundit. Shtë një kohë pritjeje dhe shikimi. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 672

Siç tha Jezusi, “jini të mençur si gjarpërinjtë dhe të thjeshtë si pëllumbat". [14]Matt 10: 16

Në këtë vorbull moderne të informacionit që ne e quajmë internet, e vërteta po vërtitet së bashku me një bollëk teorish konspirative, gënjeshtrash dhe mashtrimesh të shumë "profetëve të rremë". [15]shih Përmbytja e Profetëve të Rremë; Mat 24:11 Ajo që na duhet vërtet nuk është më shumë njohuri, në vetvete, por urtësi. Urtësia është një dhuratë e Shpirtit që i jep njohurinë themelin e saj, duke na ndihmuar të kuptojmë se çfarë është e rëndësishme, çfarë është e vërtetë dhe e mirë dhe si të veprojmë në përputhje me rrethanat.

Garlanda e mençurisë është frika nga Zoti… Njohja dhe mirëkuptimi i plotë që ajo i jep… (Sirach 1:17)

Nëse mbuloni njërin prej syve tuaj tani, dhe pastaj provoni dhe prekni një objekt, zbuloni se perceptimi juaj i thellësisë është i penguar. Ju duhet syri tjetër. Në të njëjtën mënyrë, njohuritë nuk janë të mjaftueshme. Urtësia na jep perceptimin dhe arsyetimin e duhur për të "prekur" njohurinë, për të kuptuar se është vendi në tablonë e madhe të gjërave. Në të vërtetë, shumë sot po vrapojnë duke u përpjekur të zbulojnë se çfarë thotë kjo profeci ose që parashikon parashikuesi, e megjithatë, atyre nuk u mungon një mençuri kritike për t'i ndihmuar ata ta dallojnë dhe ta vendosin në perspektivën e duhur.

 

TRE M WNYRA T TO DITURIS

Ekzistojnë tre mënyra kryesisht në të cilat fitojmë mençuri. E para, është nga një e duhur frika e Zotit, një respekt i shenjtë për Të dhe urdhërimet e Tij:

Nëse dëshironi mençuri, mbani urdhërimet dhe Zoti do ta dhurojë atë mbi ju… (Sirach 1:23)

Zoti nuk "hedh perlat në derra"; anasjelltas, një zemër e përulur dhe e penduar do të marrë mençuri. Por më shumë se kaq, një frikë e duhur nga Zoti është fillimi i mençurisë sepse tregon se personi tashmë percepton se ekziston Dikush dhe diçka më e madhe se ai vetë, dhe për këtë arsye, e gjithë jeta e dikujt orientohet drejt qëllimit për të cilin u krijua. Urtësia, pra, vjen tek njerëzit e thjeshtë që vijnë te Zoti si një fëmijë, duke iu bindur asaj që Ai thotë pikërisht sepse Ai e tha atë.

Mënyra e dytë për të arritur mençurinë është që pyes për atë. Nuk mund të mendoj për një Shkrim tjetër që është kaq i qartë në premtimin e tij për të dhënë një specifik dhuratë nëse thjesht e kërkojmë atë:

… Nëse ndonjërit prej jush i mungon urtësi, ai duhet të pyesë Zotin që u jep të gjithëve me bujari dhe pa skemë, dhe atij do t'i jepet. Por ai duhet të pyesë me besim, pa dyshuar, sepse ai që dyshon është si një valë deti që nxitet dhe hidhet nga era. Sepse ai person nuk duhet të mendojë se do të marrë asgjë nga Zoti (Jakovi 1: 5-7)

Ky artikull ka për qëllim gjithashtu të nënvizojë urgjente in duke u kushtuar Jezusit përmes Marisë. Përmes kësaj besimi, Nëna e Urtësisë do të ndihmojë gjithashtu për të sjellë këtë dhuratë shpëtuese të mençurisë aq të nevojshme në këto ditë të trazuara. Sepse gjatë hyrjes në shkollën e Marisë, ne mësojmë sekretet e Zemrës së Birit të saj i cili nxori mishin e tij të rrahur nga mishi i saj, gjakun e tij nga gjaku i saj. Por ajo nga ana tjetër ka marrë prej Tij "plotësinë e hirit" në mënyrë që të mund të ushqejë fëmijët e saj në gjoksin e Urtësisë.

Pendimi nga mëkati, lutja e përditshme për mençuri dhe shenjtërimi për Marinë - tre hapa konkretë që mund të ndërmerrni për t'u përgatitur për këto kohë.

 

 


Merre një falas libër për të drejtuar shenjtërimin tuaj tek Jezusi përmes Marisë:

 

 

MANITOBA & CALIFORNIA!

Mark Mallett do të flasë dhe këndojë në Manitoba dhe California
këtë mars dhe prill, 2013. Klikoni në lidhjen më poshtë
për kohë dhe vende.

Programi i të folurit të Markut

 

 

Ju lutemi mbani mend këtë shkrim apostull me dhuratën dhe lutjet tuaja financiare.
Ju faleminderit!

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.