Urtësia, Fuqia e Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 1 shtator - 6 shtator 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

 

A ungjilltarët e parë - kjo mund t'ju habisë ta dini - nuk ishin Apostujt. Ata ishin demonët.

Në Ungjillin e së Martës, ne dëgjojmë se «fryma e një demoni të papastër» bërtet:

Çfarë ke të bësh me ne, Jezus i Nazaretit? A keni ardhur të na shkatërroni? Unë e di kush je - i Shenjti i Zotit!

Demoni po dëshmonte se Jezu Krishti ishte Mesia i shumëpritur. Përsëri, në Ungjillin e së Mërkurës, ne dëgjojmë se "shumë" demonë u dëbuan nga Jezusi ndërsa bërtisnin, "Ju jeni Biri i Zotit". Megjithatë, në asnjë nga këto tregime nuk lexojmë se dëshmia e këtyre engjëjve të rënë sjell kthimin në besim të të tjerëve. Pse Sepse fjalët e tyre, megjithëse ishin të vërteta, nuk u plotësuan me fuqinë e Shpirtit të Shenjtë. Për

… Shpirti i Shenjtë është agjenti kryesor i ungjillizimit: është Ai që e shtyn secilin individ të shpallë Ungjillin dhe është Ai që në thellësitë e ndërgjegjes bën që fjala e shpëtimit të pranohet dhe të kuptohet. —POPULLI PAUL VI, Evangelii Nuntiandi, n 74; www.vatican.va

Shën Pali e kuptoi se nuk ishin argumente bindëse aq sa fuqia e Zotit që hap zemrat për shpëtim. Kështu, ai erdhi te Korintasit "Në dobësi dhe frikë dhe shumë duke u dridhur", jo me "Fjalë bindëse të mençurisë" por

… Me një demonstrim të shpirtit dhe fuqisë, në mënyrë që besimi juaj të mos mbështetet te mençuria njerëzore, por te fuqia e Zotit. (Leximi i parë i së hënës)

E megjithatë, Paul bëri përdor fjalë. Atëherë, çfarë do të thotë ai? Nuk është mençuri njerëzore por Urtësia Hyjnore se ai foli:

Krishti fuqia e Zotit dhe mençuria e Zotit. (1 Kor 1:24)

Shën Pali u identifikua aq shumë me Jezusin, aq i dashuruar me Të, aq zemërbutë ndaj Mbretërisë së Zotit, saqë mund të thoshte, "Unë jetoj, jo më unë, por Krishti jeton në mua." [1]krh. Gal 2: 20 Dituria jetoi në Pal. E megjithatë Pali thotë se ai akoma erdhi në dobësi, frikë dhe dridhje. Ironia është se sa më thellë ai ta pranonte varfërinë e tij, aq më i pasur bëhej në Shpirtin e Krishtit. Sa më shumë që bëhej «i fundit nga të gjithë» dhe «budalla për llogari të Krishtit», aq më shumë bëhej Urtësia e Zotit. [2]krh. Leximi i parë i së shtunës

Nëse dikush nga ju e konsideron veten të mençur në këtë epokë, le të bëhet budalla, në mënyrë që të bëhet i mençur. (Leximi i parë i së enjtes)

Të bëhesh një "budalla" sot do të thotë të ndjekësh urdhërimet e Zotit; është t'i përmbahemi të gjithë besimit katolik; është të jetosh kundër rrjedhës së botës, duke ndjekur Fjalën e Krishtit, e cila shpesh është kontradiktore me mençurinë njerëzore.

Pasi kishte peshkuar tërë ditën, Pjetri nuk kapi asgjë. Kështu Jezusi i thotë që ta bëjë këtë "Nxirre në humnerë". Tani, shumica e peshkatarëve e dinë se peshkimi më i mirë në ujëra më të vegjël ka tendencë të jetë më afër bregut. Por Pjetri është i bindur, dhe kështu Jezusi mbush rrjetat e tij. Dokument i fjalës së Zotit, ose thënë ndryshe - kthimi në besim, i vërtetë kthimi në besim - është çelësi për t'u mbushur me fuqinë e Zotit.

Fillimi i mençurisë është frika nga Zoti Prov (Prov 9:10)

Largoni veten e vjetër të mënyrës tuaj të mëparshme të jetës, të korruptuar përmes dëshirave mashtruese, dhe rinovohuni në frymën e mendjeve tuaja dhe vishni unin e ri, të krijuar në rrugën e Zotit në drejtësi dhe shenjtëri të së vërtetës. (Ef 4: 22-24)

Vëllezër dhe motra, ju mund të ndjeni në këtë pikë peshën e mëkatit tuaj - ashtu si Pjetri.

Largohu nga unë, Zot, sepse unë jam njeri mëkatar. (Ungjilli i së Enjtes)

Por Jezusi i tha atij ashtu siç të tha tani:

Mos ki frikë…

Apo ndoshta po dëgjoni zërin tallës të botës që ju thotë Ungjilli "është marrëzi" [3]Leximi i parë i së martës. Ose i dëgjoni duke thënë për ju diçka si ata për Jezusin:

"A nuk është ky biri i Jozefit?" (Ungjilli i së hënës)

"Ju jeni thjesht një laik ... nuk jeni një teolog ... çfarë dini!" Por, ajo që është më e rëndësishmja nuk është sa diploma teologjike keni por ato vajosja e Shpirtit të Shenjtë.

Shpesh, aq shpesh, ne gjejmë në mesin e plakave tona besnike, të thjeshta që mbase nuk kanë mbaruar as shkollën fillore, por që mund të na flasin për gjëra më mirë se çdo teolog, sepse ato kanë Shpirtin e Krishtit. —POPA FRANCIS, Homily, 2 shtator, Vatikan; Zenit.org

Shërbesa publike e Jezuit nuk filloi derisa Ai doli nga shkretëtira "Në fuqinë e Shpirtit". [4]krh. Luka 4: 14 Kështu kur Ai lexoi në sinagogë Shkrimet që ishin dëgjuar shumë herë më parë ("Fryma e Zotit është mbi mua ...") ata tani po dëgjonin "mençurinë e Zotit", duke folur Vetë Krishti. Dhe ata "Ishin të habitur me fjalët e hirit që dilnin nga goja e tij." [5]Ungjilli i së hënës

Po kështu, shërbesa jonë - pavarësisht nëse është thjesht prind ose prift - «fillon» kur edhe ne jemi «në fuqinë e Shpirtit». Por edhe ne duhet të hyjmë në shkretëtirë. E shihni, shumë njerëz dëshirojnë dhuratat e Shpirtit, por jo Vetë Shpirtin; shumë duan karizmatpor jo dhe karakter që e bën një dëshmitar autentik të Jezusit. Nuk ka asnjë shkurtore; nuk ka asnjë mënyrë për fuqinë e Ringjalljes, por përmes Kryqit! Nëse dëshironi të jeni "bashkëpunëtorë të Zotit" [6]Leximi i parë i së mërkurës atëherë duhet të ndiqni hapat e Krishtit! Kështu thotë Shën Pali:

Unë vendosa të mos di asgjë kur isha me ty përveç Jezu Krishtit dhe atë të kryqëzuar. (Leximi i parë i së hënës)

Në këtë ditur Jezusi që vjen përmes lutjes dhe bindjes ndaj Fjalës së Tij, duke besuar në faljen dhe mëshirën e Tij ... Mençuria, që është fuqia e Zotit, ka lindur në ju.

Urdhri yt është bërë më i mençur se armiqtë e mi. (Psalmi i së hënës)

Thisshtë kjo Urtësi që bota i duhet kaq shumë.

Tani, ne kemi mendimin për Krishtin dhe ky është Shpirti i Krishtit. Ky është identiteti i krishterë. Duke mos pasur shpirtin e botës, atë mënyrë të menduari, atë mënyrë gjykimi ... Ju mund të keni pesë gradë në teologji, por të mos keni Shpirtin e Zotit! Ndoshta do të jesh një teolog i shkëlqyer, por nuk je i krishterë sepse nuk ke Frymën e Zotit! Ajo që jep autoritet, ajo që jep identitet është Shpirti i Shenjtë, vajosja e Shpirtit të Shenjtë. —POPA FRANCIS, Homily, 2 shtator, Vatikan; Zenit.org

 

 

  

 

Faleminderit për lutjet dhe mbështetjen tuaj.

 

TANI NË DISPOZICION! 

Një roman që po fillon të marrë botën katolike
nga stuhia 

 

TREE3bkstk3D.jpg

PEMA

by 
Denise Mallett

 

Të quash Denise Mallett një autor tepër të talentuar është një nënvlerësim! Pema është magjepsëse dhe e shkruar bukur. Vazhdoj të pyes veten, "Si mund të shkruaj dikush diçka të tillë?" I pagojë. 
- Ken Yasinski, Folës katolik, autor dhe themelues i Ministrive të FacetoFace

Shkruar në mënyrë të hollësishme… Nga faqet e para të prologut, 
Nuk mund ta vendosja!
- Janelle Reinhart, Artist i regjistrimit të krishterë

Pema është një roman jashtëzakonisht i shkruar dhe tërheqës. Mallett ka shkruar një histori vërtet epike njerëzore dhe teologjike të aventurave, dashurisë, intrigave dhe kërkimit të së vërtetës dhe kuptimit përfundimtar. Nëse ky libër është bërë ndonjëherë një film - dhe duhet të jetë - bota duhet t'i dorëzohet vetëm të vërtetës së mesazhit të përjetshëm. 
—Pr. Donald Calloway, MIC, autor & folës

 

RENDOSENI KOPJEN TUAJ SOT!

Libri i pemës

Deri më 30 shtator, transporti është vetëm 7 dollarë / libër.
Transporti falas me porosi mbi 75 $. Blini 2 merrni 1 Falas!

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gal 2: 20
2 krh. Leximi i parë i së shtunës
3 Leximi i parë i së martës
4 krh. Luka 4: 14
5 Ungjilli i së hënës
6 Leximi i parë i së mërkurës
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, SHPIRTRIA.