Mjerë unë!

 

OH, çfarë vere ka qenë! Gjithçka që kam prekur është kthyer në pluhur. Automjete, makineri, pajisje elektronike, pajisje, goma… gati gjithçka është prishur. Çfarë shpërthimi i materialit! Unë kam qenë duke përjetuar nga dora e parë fjalët e Jezusit:

Mos grumbulloni për vete thesare në tokë, ku tenja dhe prishja shkatërrojnë, dhe hajdutët hyjnë dhe vjedhin. Por ruaji thesare në parajsë, ku as tenja as prishja nuk shkatërron, as hajdutët nuk depërtojnë dhe nuk vjedhin. Sepse atje ku është thesari juaj, atje do të jetë edhe zemra juaj. (Mat 6: 19-21)

Shpesh e kam gjetur veten në humbje të fjalëve dhe hyrjes në një të vërtetë më të thellë: nuk ka asnjë formulë për Zotin. Ndonjëherë i dëgjoj njerëzit të thonë: "Nëse thjesht keni besim, Zoti do t'ju shërojë" ose "Nëse thjesht besoni, Ai do t'ju bekojë". Por kjo nuk është gjithmonë e vërtetë. Ashtu si Jezusi, ndonjëherë përgjigja është se nuk ka asnjë kupë tjetër përveç Rrugës së Kryqit; si Jezusi, ndonjëherë nuk ka rrugë tjetër përveçse përmes varrit. Dhe kjo do të thotë që ne duhet të hyjmë në fushën ku, gjithashtu si Jezusi, ne vetëm mund të bërtasim, "Baba, pse më ke braktisur?" Më besoni, unë e kam thënë atë shumë herë këtë verë ndërsa pashë stabilitetin e parë relativ financiar që kemi pasur në njëzet vjet ministri praktikisht të shembet brenda natës. Por herë pas here, unë gjithashtu e gjeta veten duke thënë: “Zot, te kush të shkojmë? Ju keni fjalët e jetës së përjetshme. Çfarë mund të më ofrojë bota? Para? Famë? Siguria? Allshtë e gjitha pluhur, e gjithë pluhur. Por Zot, unë nuk e di se ku je tani right por prapë, unë kam besim te Ti ”.

Po, kjo është një "tani fjalë" për Kishën në këtë orë: le të shkojë, le të shkojë, le të shkojë. Zoti ka diçka më të mirë për të na dhënë, por Ai nuk mundet kur duart tona janë plot. Ne duhet të heqim dorë nga kjo botë, nga joshjet dhe ngushëllimet e saj në mënyrë që Ati të mund të na japë Shenjtëria e Re dhe Hyjnore. Nëse Zoti paralajmëron, kjo është për shkak se Ai na do. Dhe nëse Ai ndëshkon, kjo është në mënyrë që Ai të na bekojë. Në fragmentin paralel në Ungjillin e Lukës, Jezusi thotë:

Të gjitha kombet e botës i kërkojnë këto gjëra dhe Ati juaj e di që ju keni nevojë për to [ushqim, veshje, etj.]. Në vend të kësaj, kërkoni mbretërinë e tij dhe këto gjëra të tjera do t'ju jepen përveç kësaj. Mos ki frikë më, një tufë e vogël, sepse Ati yt është i kënaqur t'ju japë mbretërinë. Shisni sendet tuaja dhe jepni lëmoshë. Siguroni vetes çanta parash që nuk konsumohen, një thesar i pashtershëm në parajsë që asnjë hajdut nuk mund ta arrijë dhe as tenja nuk e shkatërron. (Luka 12: 30-33)

Ati dëshiron të na japë mbretërinë! Kjo është ajo që kanë të bëjnë me dhimbjet aktuale të lindjes. Ati është gati të vendosë në tokë Mbretërinë e Krishtit në një modalitet të ri në mënyrë që vullneti i Tij të bëhet në tokë "Siç është në parajsë". Po, ne duhet të vazhdojmë të jetojmë ashtu siç e kërkon detyra e momentit, sepse nuk mundemi me siguri "Di kohën ose stinët që Ati ka vendosur me autoritetin e tij". [1]Veprat 1: 7 E megjithatë, Jezusi bën themi se duhet të lexojmë "shenjat e kohërave". Kjo nuk është një kontradiktë. Mendojeni në këtë mënyrë. Kur ka një stuhi në mbrëmje dhe retë e errëta kanë mbushur qiellin, ju nuk mund të tregoni saktësisht se ku ose kur do të perëndojë dielli. Por ju e dini që po vjen; ju e dini që është afër ndryshimi i dritës… Por kur saktësisht, nuk mund të thuash.

Kështu është në kohët tona ... a Stuhi e Madhe tani po shpaloset nëpër tokë duke errësuar Diellin, dritën hyjnore të së vërtetës. Ne e dimë që ora po bëhet më e errët, sepse ne mund ta shohim botën gjithnjë e më të humbur dhe paligjshmërinë të tepërt. Por kur do të mbarojë kjo epokë, ne nuk mund ta dimë me siguri. Por ne e dimë që po vjen sepse ne mund të shohim që drita e besimit po zbehet!

Në ditët tona, kur në zona të gjëra të botës besimi rrezikon të shuhet si një flakë që nuk ka më karburant, përparësia kryesore është ta bësh Zotin të pranishëm në këtë botë dhe t'u tregosh burrave dhe grave rrugën drejt Zotit. Jo vetëm ndonjë zot, por Zoti që foli në Sinai; për atë Zot fytyrën e të cilit ne e njohim në një dashuri që shtyn "deri në fund" (Shih Jn 13: 1) - në Jezu Krishtin, i kryqëzuar dhe i ringjallur. —POPE BENEDIKTI XVI, Letër e Shenjtërisë së Tij Papa Benedikti XVI për të gjithë Peshkopët e Botës, 12 Mars 2009; vatikan.va

Kjo është një tjetër "tani fjalë" në këtë moment. E thënë ndryshe:

Në analizën e fundit, shërimi mund të vijë vetëm nga besimi i thellë në dashurinë pajtuese të Zotit. Forcimi i këtij besimi, ushqimi i tij dhe bërja e tij e ndritshme është detyra kryesore e Kishës në këtë orë… Unë i besoj këto ndjenja lutjeje ndërmjetësimit të Zojës së Shenjtë, Nënës së Shëlbuesit. —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Flitet shumë se si duhet të mbrojmë të vërtetat e Katolicizmit kundër ujqërve që po gllabërojnë kopenë, shpërndajnë delet me hutim dhe na dorëzojnë për të therur. Po, kjo është e gjitha e vërtetë - Kisha është në çrregullim ndërsa Judasat lëvizin mes nesh. Por nuk mund të harrojmë se e Vërteta ka një emër: Jesus! Katolicizmi nuk është një grup i thjeshtë rregullash dhe urdhërimesh të pandryshueshme; është një jetuar shtegu drejt miqësisë dhe bashkimit me Zotin Triun, i cili është përkufizimi i lumturisë. Detyra jonë është të predikojmë "Jezu Krishtin, të kryqëzuar dhe të ringjallur", i cili është më kryesorja mesazhi që Zoti na ka dashur së pari dhe se jemi shpëtuar nga hiri përmes besimit në atë dashuri. Ajo që vijon, pra, është përgjigjja jonë (morale), e cila është t'i bindemi fjalës së Tij, që është vetë jeta.

Nëse i mbani urdhërimet e mia, do të qëndroni në dashurinë time, ashtu si unë i mbaja urdhërimet e Atit tim dhe qëndroj në dashurinë e tij. Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që gëzimi im të jetë në ju dhe gëzimi juaj të jetë i plotë. (Gjoni 15: 10-11)

Shkalla në të cilën ne nuk jemi në bashkësi me Të, por në bashkësi, përkundrazi, me “thesare tokësore”, është shkalla në të cilën “tenjat, prishjet dhe hajdutët” do të vijnë dhe do të gllabërojnë dhe vjedhin gëzimin dhe paqen tonë. Sot, kush do t'i tregojë botës këtë të vërtetë nëse jo ne? Për më tepër, kush do tregoji botës se si duket kjo nëse jo ne?

Kështu, sonte e gjej veten duke u përplasur me fjalët e Shën Palit:

Has më është imponuar një detyrim dhe mjerë unë nëse nuk e predikoj atë! (1 Korintasve 9:16)

O Jezus i Nazaretit, ki mëshirë për mua dhe mos më gjyko ashpër. Ashtu si Elia, edhe unë kam dashur të iki në shkretëtirë dhe të vdes. Ashtu si Jona, edhe unë kam dashur të hidhem në det dhe të mbytem në mjerimet e mia. Ashtu si Gjon Pagëzori, unë jam ulur në burgun e këtyre gjykimeve të tanishme dhe kam pyetur, "A je ti ai që do të vijë?" [2]Luka 7: 20 E megjithatë, këtë ditë ju dërguat një korb (drejtori im shpirtëror) për të ringjallur shpirtin tim ndërsa dikur dërgoi një për të ushqyer thërrime tek Elia. Këtë ditë, ju dërguat një balenë për të më kthyer përsëri në realitet. Këtë ditë, një lajmëtar engjëllor zbriti në qelinë time të errët me njoftimin: “Shkoni dhe i tregoni Gjonit atë që keni parë dhe dëgjuar: të verbërit rimarrin shikimin, të çalët ecin, lebrozët pastrohen, të shurdhët dëgjojnë, të vdekurit ringjallen, të varfërit u shpallin lajmin e mirë. Lum ai që nuk më fyen. " [3]Lluka 7: 22-23

O Zot Jezus, më fal që jam zhytur në keqardhje për veten! Më fal që jam i tillë "I shqetësuar dhe i shqetësuar për shumë gjëra", dhe jo pjesa më e mirë,[4]Luka 10: 42 e cila do të mbetet në këmbët e tua, e shndërruar në zërin tënd dhe sytë e tu. Më fal që kam ofenduar me vullnetin tënd të lejueshëm që ka lejuar një stuhi në punët e familjes sonë

Sepse ai plagos, por ai lidhet; ai godet, por duart e tij japin shërim. (Puna 5:18)

Zoti Zot, bota është çmendur. Edhe tani, ai përpiqet të fshijë emrin Tënd, të ndryshojë ligjet e Tua dhe të kapë nga duart e Tua fuqinë e krijimit. Por Jezus, kam besim te ti. Jezus shpresoj te Ti. Dhe Emri yt, Zot Jezus, Unë do ta mbaj si standard që bota ta shohë. Sepse nuk ka asnjë emër tjetër me të cilin shpëtohen njerëzit. Dhe kështu,

Has më është imponuar një detyrim dhe mjerë unë nëse nuk e predikoj atë! (1 Korintasve 9:16)

Së fundmi, unë pohoj besimin tim në Ty premtime. Midis tyre, se "Pjetri është shkëmb", jo sepse është i fortë, por sepse Fjala Jote është e plotfuqishme. Unë pohoj besimin tim në Ty lutjet, veçanërisht për Pjetrin kur thatë, “Unë jam lutur që vetë besimi juaj të mos dështojë; dhe pasi të kthehesh mbrapa, duhet të forcosh vëllezërit e tu ". [5]Luka 22: 32 Dhe unë pohoj besimin tim në garancinë Tënde që "Mbi këtë shkëmb [të Pjetrit] unë do të ndërtoj Kishën time dhe fuqitë e vdekjes nuk do të mbizotërojnë ndaj saj". [6]Matt 16: 18 Në të vërtetë, ishte pasardhësi i Pjetrit ai që deklaroi:

Zoti e vë në dukje qartë se pasardhësit e Pjetrit nuk do të devijojnë kurrë në asnjë moment nga besimi katolik, por përkundrazi do t'i kujtojnë të tjerët dhe do t'i forcojnë hezituesit.-Sedis Primatus, 12 nëntor 1199; cituar nga JOHN PAUL II, Audienca e Përgjithshme, 2 dhjetor 1992;vatikan.va; lastampa.it

Dhe kështu lutem që, në sinodin e ardhshëm Amazonian, Papa Françesku të mishërojë fjalët që ai deklaroi në sinod mbi familjen:

Papa, në këtë kontekst, nuk është zoti suprem, por më tepër shërbëtori suprem - "shërbëtori i shërbëtorëve të Zotit"; garantuesi i bindjes dhe i konformitetit të Kishës me vullnetin e Zotit, Ungjillin e Krishtit dhe Traditën e Kishës, duke lënë mënjanë çdo tekë personale, pavarësisht se ishte - me vullnetin e Vetë Krishtit - "Pastori dhe Mësuesi suprem i të gjithë besimtarëve" dhe pavarësisht se gëzonte "fuqi të zakonshme supreme, të plotë, të menjëhershme dhe universale në Kishë". —POPA FRANCIS, fjalët përmbyllëse të Sinodit; Agjencia e lajmeve katolike, 18 tetor 2014

Ju bëftë t'i jepni atij dhe të gjithë barinjve tanë, Shpirtin e mençurisë, të kuptuarit, të diturisë dhe të këshillës që Kisha të mund të shkëlqejë edhe një herë me dritën hyjnore të së vërtetës në këtë errësirë ​​të tanishme. Sepse edhe ata janë të detyruar të thonë

Has më është imponuar një detyrim dhe mjerë unë nëse nuk e predikoj atë! (1 Korintasve 9:16)

 

Duke folur praktikisht, "fatkeqësitë" e kësaj vere kanë
morën një dëm të madh në financat tona. Kjo ministri vazhdon
të varet nga lutjet dhe mbështetja juaj bujare.
Zoti ju bekoftë!

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Veprat 1: 7
2 Luka 7: 20
3 Lluka 7: 22-23
4 Luka 10: 42
5 Luka 22: 32
6 Matt 16: 18
Postuar ne BALLINA, BESIMI DHE MORALIT.