Wake vs Zgjohuni

 

WE po jetojnë përmes një përmbushjeje të jashtëzakonshme të Shkrimit të Shenjtë, veçanërisht në formën e një mohimi masiv të vërteta.

…ajo që bëhet fjalë është besimi… Unë ndonjëherë lexoj fragmentin ungjillor të kohërave të fundit dhe dëshmoj se, në këtë kohë, disa shenja të këtij fundi po shfaqen. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

Një shenjë kyçe e kohës, shkroi Papa Leo XIII, është rezistenca ndaj së vërtetës:

… Ai që i reziston së vërtetës me anë të ligësisë dhe largohet prej saj, mëkaton më rëndë kundër Frymës së Shenjtë. Në ditët tona, ky mëkat është bërë aq i shpeshtë saqë duket se kanë ardhur ato kohëra të errëta që ishin parathënë nga Shën Pali, në të cilën njerëzit, të verbuar nga gjykimi i drejtë i Zotit, duhet të merrnin gënjeshtrën për të vërtetën dhe duhet të besonin te "princi të kësaj bote ", i cili është gënjeshtar dhe babai i saj, si mësues i së vërtetës:" Zoti do t'u dërgojë atyre veprimin e gabimit, për të besuar gënjeshtrën (2 Sel. 2: 10). Në kohët e fundit disa do të largohen nga besimi, duke u vënë veshin shpirtrave të gabimit dhe doktrinave të djajve.” (1 Tim. 4:1). -Divinum Illud Munus, n 10

Dhe të paktën një hije, një imazh tipik i kohëve të fundit po vjen nëpër botë. - Shën. John Henry Cardinal Newman (1801-1890 Pas Krishtit), predikim në hapjen e Seminarit të Shën Bernardit, 2 tetor 1873, Pabesia e së Ardhmes

Përkthime të tjera shprehin "operacionin e gabimit" si të tillë:

…sepse ata refuzuan ta donin të vërtetën dhe kështu të shpëtoheshin… Perëndia dërgon mbi ta një mashtrim i fortë, [1]shih Mashtrimi i fortë për t'i bërë ata të besojnë atë që është e rreme… (2 Thesalonikasve 2:11)

Konteksti i pashmangshëm i të gjithë nga sa më sipër është se kemi hyrë në periudhën e përafërt të ardhjes së Antikrishti, ose "i paligjshëm". 

… Mund të ketë tashmë në botë "Biri i Shuarjes" për të cilin flet Apostulli. —POPA ST. PIUS X, E Supremi, Enciklike mbi rivendosjen e të gjitha gjërave në Krishtin, n. 3, 5; 4 tetor 1903

Përpara zbulimit të këtij "njeriu të mëkatit" do të ishte ajo që Shën Pali e quante "apostazi", "rebelim" ose "revoltë", në varësi të përkthimit.[2]Bibla e re amerikane, versioni standard i rishikuar, Douay-Rheims, përkatësisht Është një refuzim i së Vërtetës - kur e mira do të quhet e keqe, dhe e keqja, e mirë. Ati i hershëm i Kishës, Lactantius (rreth 250 – rreth 325), jep një përshkrim parashikues të orës së tanishme…

Ajo do të jetë koha në të cilën drejtësia do të hidhet jashtë dhe pafajësia do të urrehet; në të cilën të ligjtë do të prenë të mirën si armiq; as ligj, as rend, as disiplinë ushtarake [3]"Amerikanët po humbasin besimin në ushtri" wsj.com do të ruhet…  -Institutet Hyjnore, Libri VII, Ch. 17

Ec përpara rreth 1700 vjet, dhe Papa Benedikti XVI konfirmon në thelb profecinë e Lactantius duke krahasuar kohët tona me rënien e Perandorisë Romake kur "parimet kyçe të ligjit dhe të qëndrimeve morale themelore që mbështesin ato shpërthejnë digat që deri në atë kohë i kishin mbrojtur. bashkëjetesë paqësore mes popujve”. Ai vazhdon duke paralajmëruar:

Në realitet, kjo e bën arsyen të verbër ndaj asaj që është thelbësore. Për t'i rezistuar këtij eklipsi të arsyes dhe për të ruajtur aftësinë e saj për të parë thelbësoren, për të parë Zotin dhe njeriun, për të parë atë që është e mirë dhe çfarë është e vërtetë, është interesi i përbashkët që duhet të bashkojë të gjithë njerëzit me vullnet të mirë. E ardhmja e botës është në rrezik. —POPE BENEDIKTI XVI, Adresa në Curia Romake, 20 Dhjetor 2010

Ku jemi tani në një kuptim eskatologjik? Arshtë e diskutueshme që ne jemi në mes të rebelimit [apostazisë] dhe se në fakt një mashtrim i fortë ka ardhur mbi shumë, shumë njerëz. Thisshtë ky mashtrim dhe rebelim që paralajmëron se çfarë do të ndodhë më pas: dhe njeriu i paligjshmërisë do të zbulohet. - Zot. Charles Papa, "A janë këto bandat e jashtme të një gjykimi që vjen?", 11 nëntor 2014; blog

Me një fjalë, ne po kalojmë në një "eklips të arsyes" epokale - atë që është shpikur si “Wokism”…

 

Wokism

Wokism filloi në gjuhën popullore afrikano-amerikane si "vigjilent ndaj paragjykimeve dhe diskriminimit racor".[4]wikipedia.org Por kjo është shndërruar në një përqafim të "politikës së identitetit", "privilegjit të bardhë",[5]shih Black and White “socializëm/marksizëm”,[6]shih Ekspozimi i këtij shpirti evolucionar Ideologjia LGBT,[7]shih Seksualiteti dhe Liria Njerëzore "Të drejtat riprodhuese",[8]shih A është një fetus person? vetëvrasje e asistuar,[9]shih foxnews.com cbc.ca ndalimi i gjuhës “binare”,[10]p.sh. “Rritja e zgjimit në shkollat ​​e mjekësisë është një problem për pacientët kudo”. americanmind.org; Whitmer i Michigan-it i referohet grave si 'njerëz me perioda', siç bëri Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, krh. foxnews.comdhe madje edhe kërkesa që padiskutim pranoni "ndryshimin e klimës"[11]shih Akti i Dytë dhe COVID[12]shikojnë: Në vijim të Shkencëse; kf. Letër e Hapur për Peshkopët Katolikë rrëfimet. Me një fjalë, Wokism përqafon çdo gjë që ndodh politikisht korrekt dhe rrallëherë bazohet në shkencë ose filozofi të shëndoshë, por, shpesh, në emocion. "Kapitalizmi i zgjuar" i referohet atyre korporatave që mbështesin financiarisht çdo lëvizje apo ideologji që është tendenca politikisht korrekte e kohës. Dhe ata që hedhin poshtë ose refuzojnë Wokizmin denoncohen, anulohen dhe madje zhvlerësohen.[13]shih Purge Prandaj, Wokizmi është bërë një…

...diktatura e relativizmit që nuk njeh asgjë si të përcaktuar dhe që lë si masë përfundimtare vetëm egon dhe dëshirat e dikujt. Të kesh një besim të qartë, sipas kredos së Kishës, shpesh etiketohet si fundamentalizëm. Prapëseprapë, relativizmi, domethënë, lënia e vetes të rrëmbehet dhe 'përfshihet nga çdo erë mësimi', duket i vetmi qëndrim i pranueshëm për standardet e sotme. —Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI) Homazhe parakonlave, 18 Prill, 2005

Ndërsa elementët e Wokizmit mund të gjejnë një jehonë të caktuar brenda "Ungjillit social" të Kishës Katolike, ai është gjithnjë e më shumë një ikonë e sofistikës gjithnjë e më e transformuar: një shtrembërim i realitetit dhe ligjit natyror. 

…me shqetësim të madh është përhapja e një ideologjie sekulariste që minon ose madje refuzon të vërtetën transhendente. —POPA BENEDICT XVI, fjalim në Kishën e Shën Jozefit, 8 Prill 2008, Yorkville, New York; Agjencia Katolike e Lajmeve

Wokism është më shpesh sesa jo padrejtësi të reja e mbuluar si "drejtësi sociale". Prandaj, burrat biologjikë lejohen të konkurrojnë në sportet e grave ose të përdorin banjat e vajzave;[14]p.sh. këtu; shih Vdekja e Gruas nënçmimi i "të bardhëve" është një formë e pranueshme e dëmshpërblimit;[15]shih Black and White një foshnjë copëtohet në barkun e nënës në emër të të drejtave të grave;[16]shih E vërteta e vështirë - Pjesa V transgjinorëve ose jo të bardhëve u jepen privilegje dhe grante të veçanta, etj.[17]p.sh. këtu këtu

Unë pata një ëndërr të fuqishme dhe të paharrueshme për Wokism rreth tridhjetë vjet më parë. Vetëm në dy vitet e fundit kam kuptuar se sa e vërtetë është bërë kjo ëndërr…

Unë isha në një mjedis pushimi me të krishterë të tjerë, duke adhuruar Zotin, kur papritmas hynë një grup të rinjsh. Ata ishin rreth të njëzetat, meshkuj dhe femra, të gjithë shumë tërheqës. Ishte e qartë për mua se ata po e merrnin në heshtje këtë shtëpi të tërheqjes. Mbaj mend që duhej t'i kaloja nëpër kuzhinë. Ata buzëqeshnin, por sytë i kishin të ftohtë. Nën fytyrat e tyre të bukura fshihej një e keqe, më e prekshme sesa e dukshme.

Gjëja tjetër që mbaj mend është dalja nga izolimi. Nuk kishte roje sigurie, por më dukej sikur duhej të isha atje dhe, përfundimisht, u largova me dëshirën time. Më çuan në një dhomë të bardhë si laboratori, e ndriçuar me dritë të bardhë të ndritshme. Aty gjeta gruan dhe fëmijët e mi të droguar, të dobësuar, të abuzuar në një farë mënyre.

U zgjova. Dhe kur e bëra, e ndjeva - dhe nuk e di se si - frymën e "Antikrishtit" në dhomën time. E keqja ishte aq e madhe, aq e tmerrshme, aq e paimagjinueshme, saqë fillova të qaj, “Zot, nuk mund të jetë. Nuk mund të jetë! Jo Zot ””. Asnjëherë më parë ose që atëherë nuk kam provuar një të keqe të tillë "të pastër". Dhe ishte kuptimi i qartë se kjo e keqe ishte ose e pranishme, ose duke ardhur në tokë

Gruaja ime u zgjua, duke dëgjuar shqetësimin tim, qortoi shpirtin dhe paqja ngadalë filloi të kthehej

Do të përqendrohem vetëm në paragrafin e parë (mund të lexoni pjesën tjetër të interpretimit të ëndrrës këtu). Por unë i shoh ato fytyra çdo ditë tani në lajme,[18]shih Jo Kanada ime, Z. Trudeau në mediat sociale, në transmetimet në internet, etj. Ato janë fytyrat e Wokizmit. 

E keqja nuk është ndonjë forcë impersonale, deterministe që vepron në botë. Është rezultat i lirisë njerëzore. Liria, e cila i dallon qeniet njerëzore nga çdo krijesë tjetër në tokë, është gjithmonë e pranishme në qendër të dramës së së keqes. E keqja ka gjithmonë një emër dhe një fytyrë: emri dhe fytyra e atyre burrave dhe grave që e zgjedhin lirisht. —POPA ST. JOHN PAUL II, Mesazh për Ditën Botërore të Paqes, 2005

 

Feja e Re

Shën Pali me sa duket shqiptoi një vizion të fuqishëm profetik të kohëve tona në letrën e tij drejtuar Romakëve, ku ai përshkruan me saktësi shumë nga Wokizmi sot:

Sepse ajo që mund të dihet për Perëndinë është e dukshme për ta, sepse Perëndia ua bëri të qartë atyre… Përkundrazi, ata u bënë të kotë në arsyetimin e tyre dhe mendjet e tyre të pakuptimta u errësuan. Ndërsa pretendonin se ishin të mençur, ata u bënë budallenj… (Rom 1:21-23)

Ata pretendojnë se janë "zgjuar" por janë shpirtërisht të verbër - në gjumë. Shën Pali më pas e kupton se ku çon Wokism nëse lihet i pakontrolluar…

Prandaj, Zoti i dorëzoi në papastërti përmes epsheve të zemrave të tyre për degradimin e ndërsjellë të trupave të tyre. Ata e këmbyen të vërtetën e Zotit me një gënjeshtër dhe e nderuan dhe adhuruan krijesën në vend të krijuesit, i cili është i bekuar përgjithmonë. Amen. Prandaj, Zoti ua dorëzoi pasioneve poshtëruese. Femrat e tyre i këmbyen marrëdhëniet e natyrshme me të panatyrshme, dhe meshkujt gjithashtu hoqën dorë nga marrëdhëniet e natyrshme me femrat dhe u dogjën nga epshi për njëri-tjetrin… meqenëse nuk e panë të arsyeshme të njohin Zotin, Zoti ia dorëzoi mendjes së tyre të paditur për të bërë atë që është e pahijshme. (Rom 1:24-28)

Sigurisht, edhe duke cituar se Shkrimi është një shkelje e fesë së Wokizmit - dhe një fe, është. 

…një fe abstrakte po shndërrohet në një standard tiranik që të gjithë duhet ta ndjekin. Kjo është atëherë në dukje freedom - për të vetmen arsye se është çlirimi nga situata e mëparshme. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, P. 52

E megjithatë, ky cunami në dukje i pandalshëm i relativizmit moral është thjesht fryti i pritur i asaj që u quajt në mënyrë ironike periudha e "Iluminizmit", e lindur në shekullin e 16-të.

Iluminizmi ishte një lëvizje gjithëpërfshirëse, e mirëorganizuar dhe e udhëhequr në mënyrë të shkëlqyer për të eliminuar krishterimin nga shoqëria moderne. Filloi me Deizmin si besimin e tij fetar, por përfundimisht hodhi poshtë të gjitha nocionet transhendente të Zotit. Më në fund ajo u bë një fe e "progresit njerëzor" dhe "perëndeshë e arsyes". -Fr. Frank Chacon dhe Jim Burnham, Fillimi i Apologjisë Vëllimi 4: Si t'u përgjigjemi ateistëve dhe agjentëve të rinj, f.16

Wokism është me të vërtetë shuma dhe përparimi natyror i të gjitha të tjerave isms të asaj periudhe: racionalizmi, materializmi, darvinizmi, ateizmi praktik, utilitarizmi, marksizmi, socializmi, komunizmi, psikologizmi, feminizmi radikal, relativizmi, individualizmi, etj. Këto ideologji pretendojnë të jenë një evolucion i inteligjencës dhe arsyes, veçanërisht përmes shkencave.[19]shih Një grua dhe një dragua  Feja e Scientism 

Përsëri, as ata nuk duhet të justifikohen; sepse nëse ata do të kishin fuqinë të dinin aq shumë sa të mund të hetonin botën, si nuk arritën ta gjenin më shpejt Zotin e këtyre gjërave? (Dituria 13:8-9)

Mendjet e tyre nuk janë ndriçuar, por errësuar nga "babai i gënjeshtrës".[20]John 8: 44

 
Zgjohu!

Më e rëndësishmja, Wokism është bërë feja në zhvillim e millennials dhe vëllezërit e motrat e tyre më të vegjël të cilët gjithnjë e më shumë po braktisin fenë e organizuar[21]shih cnbc.com; Shiko gjithashtu Vakumi i Madh dhe tani, demokraci.[22]shih ottawacitizen.com A nuk e paralajmëroi Zoja e Fatimes se "gabimet e Rusisë" (ku Komunizmi u zbatua) do të përhapej në të gjithë botën nëse nuk do t'i vëmë veshin thirrjes për kthim në besim?

Këto gjëra në të vërtetë janë aq të trishtueshme sa mund të thuash se ngjarje të tilla parashikojnë dhe paraqesin "fillimin e pikëllimeve", domethënë të atyre që do të sjellë njeriu i mëkatit, "i cili ngrihet mbi të gjitha ato që quhen Zot ose adhurohen" (2 Thes 2:4). - PAPA ST. PIUS X, Miserentissimus ShpëtimtarLetër Enciklike mbi Reparacionin për Zemrën e Shenjtë, 8 maj 1928

Cili është atëherë antidoti? Si të qëndrojmë kundër këtij vërshimi djallëzor të gënjeshtrave që shpërthejnë nga goja e gjarprit (Zbulesa 12:15-16)?[23]Në ëndrrën legjendare të Shën Gjon Boskos për Dy Shtyllat e Eukaristisë dhe Marisë, ai shkruan: “Një stuhi shpërthen mbi det me erëra të forta dhe dallgë. Papa përpiqet të udhëheqë anijen e tij midis dy shtyllave. Anijet e armikut sulmojnë me gjithçka që kanë: bomba, kanone, armë zjarri dhe madje libra dhe broshura janë hedhur në anijen e Papës. Ndonjëherë, ajo hapet nga dashi i frikshëm i një anijeje armike. Por një erë nga dy shtyllat fryn mbi bykun e thyer, duke vulosur grykën.”

Përgjigja është të jetë i zgjuar, nuk u zgjua.
Besnik, jo e modës.
Trim, i pa kompromentuar:

Prandaj, vëllezër, qëndroni të patundur dhe mbajuni fort pas traditave që ju mësuan, qoftë me një deklaratë gojore ose me një letër tonën... Zoti i ka anashkaluar kohët e injorancës, por tani ai kërkon që të gjithë njerëzit kudo janë të pendohen sepse ai ka caktoi një ditë në të cilën ai do ta 'gjykojë botën me drejtësi'… Kur njerëzit thonë: "Paqe dhe siguri", atëherë u vjen një fatkeqësi e papritur, si dhembjet e lindjes për një grua shtatzënë dhe ata nuk do të shpëtojnë. Por ju, vëllezër, nuk jeni në errësirë, që ajo ditë t'ju zërë si një hajdut. Sepse të gjithë ju jeni fëmijë të dritës dhe fëmijë të ditës. Ne nuk jemi të natës apo të errësirës. Prandaj, le të mos flemë si të tjerët, por le të qëndrojmë vigjilentë dhe të matur. (2 Thesalonikasve 2:15; Veprat 17:30-31; 1 Thesalonikasve 5:3-6)

Sepse e ardhmja e botës është në rrezik nëse nuk vijnë njerëz më të mençur. —POPA ST. JOHN PAUL II, Konsorcio Familiarisn 8

Po, duhet të lutemi Wisdom. Bota është e mbushur me njohuri; të gjithë me një kompjuter dhe Google tani janë një gjeni. Por ka pak burra dhe gra të mençura. Mençuria është një dhuratë e Frymës së Shenjtë dhe u vjen atyre që me përulësi i afrohen dhe i binden Zotit.[24]"Fillimi i diturisë është frika nga Zoti dhe njohja e të Shenjtit është zgjuarsia". (Fjalët e urta 9:10) Mençuria, Urtësia hyjnore, është ajo që e bën një shpirt "zgjuar".

Mesazhi i kryqit është marrëzi për ata që po humbasin, por për ne që shpëtohemi është fuqia e Perëndisë… Sepse marrëzia e Perëndisë është më e mençur se mençuria njerëzore dhe dobësia e Perëndisë është më e fortë se forca njerëzore. (1 Korintasve 1:18, 25)

Ajo që është e nevojshme është që shpirtrat të qëndrojnë pranë Zemrës së Jezusit përmes lutjeve të përditshme dhe Sakramenteve – dhe le të jetë nënën e Zojës.[25]shih Dhurata e Madhe Këto janë mjetet kryesore për të qëndruar "vigjilent dhe i matur" dhe për të mos u çmendur pasi jemi të detyruar ta shikojmë këtë "shqetësim"ose "psikozë e formimit masiv"[26]shih Mashtrimi i fortë përhapur në të gjithë botën.

Armiqtë do të përpiqen të shuajnë shkëlqimin e së vërtetës, por Zoti do të fitojë. Konfuzioni do të jetë i madh në Shtëpinë e Perëndisë për shkak të fajit të atyre që janë larguar nga doktrina e vërtetë. Unë vuaj për shkak të asaj që po vjen për ju. Mos u tërhiqni. Fitorja e Zotit do të vijë për të drejtët. Guxim! Duajeni dhe mbroni të vërtetën. Nuk ka fitore pa kryq. Rrëfimi, Eukaristia, Shkrimi i Shenjtë dhe Rruzarja e Shenjtë: këto janë armët për Betejën e Madhe. -Zoja jonë te Pedro Regis, Nëntor 19, 2022

 

"Shikoni dhe lutuni"
(Marku 14: 38)

 

Lexime të ngjashme

Korrektësia politike dhe Apostazia e Madhe

Turma në rritje

Barbarët në Porta

Përndjekja… dhe Tsunami Moral

 

Faleminderit për lutjet dhe mbështetjen tuaj.

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Mashtrimi i fortë
2 Bibla e re amerikane, versioni standard i rishikuar, Douay-Rheims, përkatësisht
3 "Amerikanët po humbasin besimin në ushtri" wsj.com
4 wikipedia.org
5 shih Black and White
6 shih Ekspozimi i këtij shpirti evolucionar
7 shih Seksualiteti dhe Liria Njerëzore
8 shih A është një fetus person?
9 shih foxnews.com cbc.ca
10 p.sh. “Rritja e zgjimit në shkollat ​​e mjekësisë është një problem për pacientët kudo”. americanmind.org; Whitmer i Michigan-it i referohet grave si 'njerëz me perioda', siç bëri Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, krh. foxnews.com
11 shih Akti i Dytë
12 shikojnë: Në vijim të Shkencëse; kf. Letër e Hapur për Peshkopët Katolikë
13 shih Purge
14 p.sh. këtu; shih Vdekja e Gruas
15 shih Black and White
16 shih E vërteta e vështirë - Pjesa V
17 p.sh. këtu këtu
18 shih Jo Kanada ime, Z. Trudeau
19 shih Një grua dhe një dragua  Feja e Scientism
20 John 8: 44
21 shih cnbc.com; Shiko gjithashtu Vakumi i Madh
22 shih ottawacitizen.com
23 Në ëndrrën legjendare të Shën Gjon Boskos për Dy Shtyllat e Eukaristisë dhe Marisë, ai shkruan: “Një stuhi shpërthen mbi det me erëra të forta dhe dallgë. Papa përpiqet të udhëheqë anijen e tij midis dy shtyllave. Anijet e armikut sulmojnë me gjithçka që kanë: bomba, kanone, armë zjarri dhe madje libra dhe broshura janë hedhur në anijen e Papës. Ndonjëherë, ajo hapet nga dashi i frikshëm i një anijeje armike. Por një erë nga dy shtyllat fryn mbi bykun e thyer, duke vulosur grykën.”
24 "Fillimi i diturisë është frika nga Zoti dhe njohja e të Shenjtit është zgjuarsia". (Fjalët e urta 9:10)
25 shih Dhurata e Madhe
26 shih Mashtrimi i fortë
Postuar ne BALLINA, E VURTETA E VARDRTET dhe tagged , , , , .