Fjalët dhe paralajmërimet

 

Shumë lexues të rinj kanë ardhur në bord gjatë muajve të fundit. Onshtë në zemrën time ta ribotoj këtë sot. Ndërsa unë shkoj kthehuni dhe lexojeni këtë, unë jam vazhdimisht i tronditur dhe madje i prekur ndërsa shoh se shumë nga këto "fjalë" - shpesh të marra me lot dhe shumë dyshime - do të ndodhin para syve tanë

 

IT ka qenë në zemrën time për disa muaj tani për të përmbledhur për lexuesit e mi "fjalët" dhe "paralajmërimet" personale që ndiej se Zoti më ka komunikuar në dekadën e kaluar dhe që kanë formësuar dhe frymëzuar këto shkrime. Çdo ditë, ka disa abonentë të rinj që vijnë në bord që nuk kanë histori me mbi një mijë shkrime këtu. Para se t'i përmbledh këto "frymëzime", është e dobishme të përsërisim atë që Kisha thotë për zbulesën "private":

Gjatë gjithë epokave, ka pasur të ashtuquajtura zbulesa "private", disa prej të cilave janë njohur nga autoriteti i Kishës. Sidoqoftë, ato nuk i përkasin depozitimit të besimit. Nuk është roli i tyre për të përmirësuar ose kompletuar Zbulesën përfundimtare të Krishtit, por për të ndihmuar të jetojnë më plotësisht prej tij në një periudhë të caktuar të historisë. Udhëhequr nga Magjisteri i Kishës, sensus fidelium di të dallojë dhe mirëpresë në këto zbulesa çfarëdo që përbën një thirrje autentike të Krishtit ose shenjtorëve të tij në Kishë. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 67

Mund të jetë gjithashtu e dobishme të kuptohet si këto fjalë dhe paralajmërime më kanë ardhur. Unë kurrë nuk kam dëgjuar ose parë me zë të Zotit dhe Zojës Sonë në ato që Kisha i quan lokucione ose shfaqje. Në fakt, kam një kohë të vështirë për të shpjeguar këtë komunikim mjaft personal dhe nganjëherë të thellë në shpirtin tim që shpesh është shumë i qartë dhe i dallueshëm, dhe megjithatë perceptohet pa shqisat fizike. Unë nuk e quaj veten shikues, profet ose vizionar - thjesht një katolik i pagëzuar që lutet dhe përpiqet të dëgjojë. Thënë kjo, kjo periudhë e jetës sime është një ushtrim ndërgjegje i ndarjes sime (dhe tuaj) të pagëzimit në zyrën priftërore, profetike dhe mbretërore të Krishtit me një theks të veçantë në profetike. [1]Shiko Katekizmi i Kishës Katolike, 897

Unë nuk kërkoj falje për këtë. Unë e di se ka disa peshkopë (jo të mijtë) të cilët preferojnë që unë të refuzoj këtë aspekt të pagëzimit tim. [2]shih Për Ministrinë time Por unë dua të jem besnik, së pari te Krishti, dhe gjithashtu te Vikari i Krishtit. Me këtë dua të them Shën Gjon Pali II i cili na drejtoi personalisht të rinjve në Toronto në Ditën Botërore të Rinisë në 2003. Ai tha,

Të dashur të rinj, varet nga ju të jeni roje të mëngjesit që njoftoni ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

Një vit më parë, ai ishte më specifik. Ai po na kërkonte të ishim

… Roje që shpallin para botës një agim të ri shprese, vëllazërimi dhe paqeje. OPPOPE JOHN PAUL II, Adresa te Lëvizja Rinore Guanelli, 20 Prill 2002, www.vatican.va

A shihni një temë të përbashkët që po shfaqet? Gjon Pali II e perceptoi se kjo epokë e tanishme po vjen në një fund të dhimbshëm, e ndjekur nga një "agim i ri" i lavdishëm. Papa Benedikti nuk hezitoi ta vazhdojë këtë temë në papunitetin e tij:

Të dashur miq të rinj, Zoti po ju kërkon të jeni profetë të kësaj epoke të re —POP BENEDIKTI XVI, Familjare, Dita Botërore e Rinisë, Sidnei, Australi, 20 korrik 2008

Dhe këtu është pika më e rëndësishme që dua të them para se të ndaj me ju fjalët dhe paralajmërimet personale: Zoti më ka udhëzuar të filtroj me kujdes gjithçka që dëgjoj, shoh dhe shkruaj përmes Traditës së Shenjtë.

Në fakt, Gjon Pali II, duke e ditur se çfarë do të kushtonte kjo detyrë dhe tundimet me të cilat do të përballesha unë dhe "rojet" e tjerë, na tërhoqi me vendosmëri larg gomonave të individualizmit drejt Barkës së Pjetrit.

Të rinjtë kanë treguar se janë për Roma dhe për Kishën një dhuratë të veçantë të Shpirtit të Zotit ... Unë nuk hezitova t'i kërkoja të bënin një zgjedhje radikale të besimit dhe jetës dhe t'u paraqes atyre me një detyrë të jashtëzakonshme: të bëhen "rojet e mëngjesit" në agimin e mijëvjeçarit të ri . OPPOPE JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9

Pra, natyra e këtij apostoliti shkrimor tashmë duhet të jetë e qartë për ju: të shikoni te Tradita e Shenjtë - Shkrimet, Etërit e Kishës, Katekizmi dhe Magjisteri - dhe të shpjegoni dhe përgatisni lexuesin për atë që Papa Françesku e quan "një pikë kthese në histori" dhe "ndryshimin epokal". [3]shih Evangelii Gaudium, n 52 Siç tha Papa Benedikti,

Zbulesa private është një ndihmë për këtë besim dhe tregon besueshmërinë e tij pikërisht duke më çuar përsëri te Zbulesa përfundimtare publike. ArdKardinal Joseph Ratzinger (POPE BENEDIKTI XVI), Koment teologjik mbi mesazhin e Fatimes

Në atë drejtim, "dritat" private që Zoti më ka dhënë kanë ndihmuar në informimin dhe drejtimin tim për këtë qëllim, megjithëse e përsëris atë që thotë Shën Pali:

Aktualisht ne shohim në mënyrë të paqartë, si në një pasqyrë, por pastaj ballë për ballë. Aktualisht di pjesërisht; atëherë do ta njoh plotësisht, ashtu siç jam njohur plotësisht. (1 Kor 13:12)

Do të përpiqem sa më mirë që të them shkurtimisht përmblidhni këto fjalë dhe paralajmërime. Unë do të shënoj me shënime ose do t'i referohem shkrimeve origjinale, të cilat zgjerohen dhe japin kontekstin dhe mësimdhënien e mëtejshme nëse dëshironi të thelloni më thellë. Më në fund, këto fjalë dhe paralajmërime shpresojmë se do të merren në dritën e duhur:

Mos e shuaj Shpirtin. Mos i përçmoni thëniet profetike. Testoni gjithçka; ruaj atë që është e mirë. (1 Sel. 5: 19-22)

 

Caktimi i fazës

Të them të drejtën, ndërsa filloj të kujtoj këto frymëzime personale, unë jam prekur thellë. Sepse ka gjëra që Zoti ka thënë dhe bërë që vetëm tani, në mendje, marrin kuptim dhe thellësi të re.

Ishte rreth 20 vjet më parë që po luftoja me besimin katolik - famullitë tona të vdekura, muzika e shëmtuar dhe shpeshhomile të vogla. Kur unë argëtova tundimin e gruas sime dhe unë u largova nga famullia jonë për të marrë pjesë në një kongregacion të gjallë dhe të ri Baptist, atë natë Zoti më dha një fjalë të qartë dhe të paharrueshme: [4]shih Një dëshmi personale

Qëndro dhe bëhu i lehtë për vëllezërit e tu.

Kjo u pasua jo shumë kohë nga një fjalë tjetër:

Muzika është një portë për të ungjillizuar.

Dhe me këtë, lindi shërbesa ime.

 

DNDRRA E NJ LA LIGJOR

Ishte në fillim të shërbimit tim që pata një të fuqishëm dhe të premte
ëndërr ghtening që unë besoj se ne jemi duke jetuar në kohe reale.

Isha në një ambient tërheqjeje me të krishterë të tjerë kur papritmas hyri një grup i të rinjve. Ata ishin të njëzetat, burra dhe gra, të gjithë shumë tërheqës. Ishte e qartë për mua se ata po merrnin në heshtje këtë shtëpi tërheqëse. Mbaj mend që duhet t’i depozitoja pranë tyre. Ata ishin të buzëqeshur, por sytë e tyre ishin të ftohtë. Kishte një të keqe të fshehur nën fytyrat e tyre të bukura, më të prekshme sesa të dukshme.

Morendrra ka edhe më shumë, të cilën mund ta lexoni këtu. Por përfundoi me atë që unë vetëm mund ta përshkruaj si praninë e "shpirtit të antikrishtit" në dhomën time. Ishte e keqe e pastër dhe unë vazhdoja t'i thërrisja Zotit se nuk mund të ndodhte - se kjo lloj e keqe nuk mund të vinte. Kur gruaja ime u zgjua, ajo qortoi shpirtin dhe paqja u kthye.

Pas mendimit, besoj se shtëpia e tërheqjes simbolizon Kishën. Fytyrat "tërheqëse" janë ato filozofi dhe ideologji që mishërojnë relativizmin moral, që ka tani hyri në shumë lagje të Kishës. Pjesa e fundit e asaj skene - duke u shoqëruar nga shtëpia e tërheqjes (dhe unë, në fakt, u çova në izolim) - simbolizon se si është dhe do të vijë persekutimi i besimtarëve brenda. Si babai do të kthehet kundër djalit; nëna kundër vajzës; motër kundër vëllait pasi ata që i përmbahen mësimeve të Kishës do të izolohen nga shoqëria më e madhe dhe do të konsiderohen fanatikë, homofobë, intolerantë, diskriminues dhe terroristë të paqes.

 

TE THIRRUR TE SHIKONI

Ndërsa Papa Gjon Pali II zyrtarisht thirri të rinjtë në kullën e vrojtimit, ishin rreth 10 vjet më parë që Zoti filloi të më thërriste personalisht këtij apostoliti përmes një sërë fjalësh profetike.

Isha në një turne koncerti nëpër Shtetet e Bashkuara të Jugut me familjen time (deri atëherë kishim gjashtë nga tetë fëmijët tanë), gjë që na solli në Luiziana. Unë u ftova në një famulli afër Bregut të Gjirit nga një pastor i ri, Fr. Kyle Dejv Ishte një nga të paktat herë në jetën time kur pellgjet ishin mbushur vetëm me dhomë në këmbë. Atë natë, një fjalë e fortë më erdhi në zemër për t'i thënë njerëzve se a cunami shpirtëror, një valë e madhe do të kalonte nëpër famullinë e tyre dhe në të gjithë botën dhe se ata kishin nevojë të përgatiteshin për këtë përmbysje të madhe.


Dy javë më vonë, ndërsa mbaronim turneun tonë në Nju Jork, uragani Katrina goditi dhe një mur me ujë prej 35 metrash u përshkua në atë kishë të Luiziana. Fr. Kyle më tregoi se si njerëzit e kujtuan paralajmërimin atë natë dhe se si kjo stuhi nënvizoi Stuhinë e ardhshme për të cilën fola.

 

PETALT PROFETIKE

Kam qëndruar në kontakt të vazhdueshëm me Fr. Kyle ndërsa u kthyem në shtëpi në Kanada. Shtëpia dhe pasuria e tij u shkatërruan plotësisht. Ai ishte fjalë për fjalë në mërgim Kështu që e ftova të vinte në Kanada, gjë që peshkopi i tij e lejoi.

Fr. Kyle dhe unë vendosëm të tërhiqeshim në Malet Shkëmbore, për t'u lutur dhe për të dalluar ndërsa të dy ndiejmë një urgjencë në zemrat tona ndërsa shqyrtonim "shenjat e kohërave". Ishte atje, gjatë katër ditëve të ardhshme, leximet masive, Liturgjia e Orëve, dhe "fjalët" e tjera u bashkuan si një rreshtim planetar. Zoti i përdori ato për të hedhur bazat për gjithçka tjetër që unë do të shkruaja. Ishte sikur Zoti të kishte marrë “sythin” e urgjencës në zemrat tona dhe filloi ta shpalosë atë fjalët profetike. Unë atë përvojë themelore e quaj "Katër petale":

I. "Petali" i parë Fr. Unë dhe Kyle po dëgjonim se ishte koha për të "Përgatitja!"

II Petali i dytë ishte përgatitja për të Përndjekje! Ky do të ishte kulmi i një cunami moral që filloi me revolucionin seksual.

III Petali i tretë ishte një fjalë Dasma që vjen mes të krishterëve të ndarë.

IV. Petali i katërt ishte një fjalë që Zoti tashmë kishte filluar të fliste në zemrën time në lidhje me Antikrishtin. Ishte një fjalë që Zoti po e ngrinte "Kufizuesi", ajo që e frenon ardhjen cunami shpirtëror dhe pamja e "një të paligjshëm". [5]shih Kufizuesi Heqja e Frenuesit Ndërsa shikojmë se Gjykatat e Larta vazhdojnë të ripërcaktojnë moralin e vjetër mijëravjeçar, është e qartë se ne kemi hyrë në Ora e paligjshmërisë. Sa e afërt është pamja e mundshme e një antikrishti? Gjëja e rëndësishme është që ne të "shikojmë dhe të lutemi" siç na tha Zoti ynë [6]Shiko Antikrishti në Kohët Tona

 

BASHKSIT PARALELE

Gjatë asaj kohe me Fr. Kyle, vizituam një komunitet katolik në majë të një mali. Atje, para Sakramentit të Bekuar, unë kisha një vizion të fuqishëm të brendshëm, një "infuzion" të të kuptuarit të "bashkësive paralele" të ardhshme.

Unë pashë që, në mes të kolapsit virtual të shoqërisë për shkak të ngjarjeve kataklizmike, një "udhëheqës botëror" do të paraqiste një zgjidhje të patëmetë për kaosin ekonomik. Kjo zgjidhje do të shërojë në të njëjtën kohë shtrëngimet ekonomike, si dhe nevojën e thellë shoqërore të shoqërisë, domethënë nevojën për komunitet. Në thelb, unë pashë se cilat do të ishin "bashkësitë paralele" me komunitetet e krishtera. Komunitetet e krishtere do të ishin krijuar tashmë përmes "ndriçimit" ose "paralajmërimit" ose ndoshta më shpejt. Nga ana tjetër, "bashkësitë paralele" do të pasqyronin shumë nga vlerat e komuniteteve të krishtera - ndarja e drejtë e burimeve, një formë e shpirtshmërisë dhe lutjes, mendimi i njëjtë dhe ndërveprimi shoqëror i mundësuar (ose i detyruar të ekzistojnë) nga pastrimet e mëparshme, të cilat do t'i detyronin njerëzit të mbledhin së bashku. Ndryshimi do të ishte ky: bashkësitë paralele do të bazoheshin në një idealizëm të ri fetar, të ndërtuar mbi bazat e relativizmit moral dhe të strukturuar nga filozofitë e Epokës së Re dhe Gnostikës. DHE, këto komunitete do të kishin gjithashtu ushqim dhe mjete për mbijetesë të rehatshme

Ju mund të lexoni më shumë rreth kësaj në Mashtrimi paralel. [7]Shiko gjithashtu Refugjatët dhe vetmitë që vijnë

 

Caktohet në shikim

Pasi Zoti ia dha këto "zbulesa" Fr. Unë dhe Kyle, të cilët, pa dyshim, na lanë të befasuar, të shqetësuar dhe të ndryshuar përgjithmonë, Zoti më thirri disa muaj më vonë në një famulli lokale. Ai ishte gati të më ftonte personalisht të merrja një pozicion për «orën».

Në gusht të vitit 2006, unë isha ulur në piano duke kënduar një version të meshës
pjesa “Sanctus, "Të cilën unë kisha shkruar: "E Shenjtë, e Shenjtë, e Shenjtë ..." Papritmas, ndjeva një dëshirë të fuqishme për të shkuar dhe për t'u lutur para Sakramentit të Bekuar. 

Atje, në praninë e Tij, u derdhën nga unë fjalë që dukej se vinin nga një vend thellë brenda shpirtit tim. Siç shkruajti Shën Pali,

Itself vetë Shpirti ndërhyn me rënkime të pashprehura. (Rom 8:26)

Unë i ofrova Zotit tërë jetën time, për të më dërguar "te kombet", për të hedhur rrjetat e mia larg dhe larg. Pas një periudhe heshtjeje, unë hapa Lutjen time të Mëngjesit në Liturgjia e Orëve—dhe atje, në të zezë dhe të bardhë, ishte biseda që do të kisha bërë me Atin duke filluar me fjalët e Isaisë: "" Kë të dërgoj? Kush do të shkojë për ne? " Isaia u përgjigj, "Këtu jam, më dërgoni!" Leximi vazhdoi duke thënë se Isaia do t'i dërgohet një populli që gënjensten por nuk e kuptoj, qe shikojne por nuk shohin asgje. Shkrimi dukej se nënkuptonte që njerëzit do të shërohen dikur ata me të vërtetë dëgjojnë dhe shikojnë. Por kur, ose "sa gjatë?" - pyeti Isaia. Dhe Zoti u përgjigj, "Derisa qytetet të shkretohen, pa banorë, shtëpi, pa njeri dhe toka të jetë një shkretëtirë e shkretë." Kjo do të thotë, kur njerëzimi është përulur dhe gjunjëzuar. Ju mund të lexoni se çfarë pasoi këtu.

Një vit më vonë, unë isha duke u lutur përpara Sakramentit të Bekuar në kishëzën e drejtorit tim shpirtëror, kur papritmas dëgjova nga brenda fjalët "Unë po ju jap shërbesën e Gjon Pagëzorit." Kjo u pasua nga një valë e fuqishme që kaloi nëpër trupin tim për rreth 10 minuta, sikur të isha futur në një prizë elektrike. Të nesërmen në mëngjes, një burrë i moshuar u paraqit në rektorat dhe më kërkoi. "Këtu", tha ai, ndërsa zgjati dorën e tij, "Unë ndiej që Zoti dëshiron që unë t'jua jap këtë." Ishte një relike e klasit të parë të Shën Gjon Pagëzorit. Që atëherë, unë mendoj se misioni im ka qenë të ndihmoj të tjerët të "përgatisin rrugën e Zotit" [8]krh. Mat 3:3 duke i treguar ato te "Qengji i Zotit që heq mëkatet e botës", duke i ndihmuar ata të përqafojnë Mëshirën Hyjnore.

Në fakt, para se të vdiste, një nga "etërit e Mëshirës Hyjnore" i përfshirë në përkthimin dhe interpretimin e ditarit të Shën Faustinës, Fr. George Kosicki, më ftoi në "poustinia" e tij [9]krh. një kabinë apo vetmitim në veri të Miçiganit. Atje, ai më dha gjithçka që kishte shkruar në zbulimet e Shën Faustinës. Ai më bekoi me reliktin e saj dhe më tha se po më “kalonte pishtarin” e kësaj vepre. Në të vërtetë, Mëshira Hyjnore është qendror gjithçkaje që ndodh në botë në këtë orë

 

Furtuna e ardhshme

Jo shumë kohë pas këtyre përvojave, unë pata dëshirën për të marrë një udhëtim në vend. Një re e madhe stuhie po formohej në distancë. Si në atë moment që ndjeva Zotin të thoshte se a "Stuhi e Madhe" po vinte mbi tokë, si një uragan.

Tani, më dukej, duke pasur parasysh shenjat e kohës, se po hynim në një periudhë të jashtëzakonshme në historinë njerëzore. Pati një shpërthim të shfaqjeve mariane në të gjithë botën, rritjen e paligjshmërisë dhe korrupsionit në botë, dhe deklarata gjithnjë e më apokaliptike të Papëve (shih Pse nuk Bërtasin Papët?) Fjalët e të Bekuarit John Henry Cardinal Newman ranë në shpirtin tim të vërtetë:

Unë e di që të gjitha kohërat janë të rrezikshme, dhe se në çdo kohë mendjet serioze dhe të shqetësuara, të gjalla për nder të Zotit dhe nevojave të njeriut, janë të prirura të konsiderojnë asnjë herë kaq të rrezikshme sa të tyret ... ende mendoj se ... e jona ka një errësirë i ndryshëm në natyrë nga çdo që ka qenë para tij. Rreziku i veçantë i kohës para nesh është përhapja e asaj plage të pabesisë, që Apostujt dhe Vetë Zoti ynë kanë parashikuar si fatkeqësinë më të keqe të kohëve të fundit të Kishës. Dhe të paktën një hije, një imazh tipik i kohëve të fundit po vjen në të gjithë botën. - I bekuar John Henry Cardinal Newman (1801-1890 Pas Krishtit), predikim në hapjen e Seminarit të Shën Bernardit, 2 tetor 1873, Pabesia e së Ardhmes

Drejtpërdrejt me sugjerim, drejtori im shpirtëror më tregoi punën kritike teologjike të Rev. Joseph Iannuzzi. Një teolog i ri i Universitetit Papnor Gregorian në Romë, Fr. Iannuzzi prodhoi dy libra që artikulojnë interpretimin e Atit të Kishave të hershme për Librin e Zbulesës dhe "mijëvjeçarin" ose "epokën e paqes" të ardhshme përshkruar në Zbulesa 20. Duke përshkruar me kujdes herezinë e "mijëvjeçarit" nga një "periudhë paqeje" autentike ( siç u premtua nga Zoja e Fatimës), veprat e tij kanë ndihmuar shumë veta të tërheqin "velin" në këto kohë. Mbi të gjitha, fjala "apokalips" do të thotë "zbulimi".

Daniel, mbylli fjalët dhe vulos librin, deri koha e fundit. Shumë do të vrapojnë para dhe prapa, dhe njohuritë do të rriten. (Dan 12: 4)

Çelësi për të kuptuar Stuhinë e Madhe që është tani mbi ne është të kuptojmë se "Dita e Zotit", e cila paraprin Ardhjen Përfundimtare të Jezusit me lavdi, nuk është një periudhë 24 orëshe, por pikërisht "një mijë vjet" referuar simbolikisht tek Zbulesa 20. Siç shkruajti një nga Ati i hershëm i Kishës:

Ja, Dita e Zotit do të jetë një mijë vjet. - Letra e Barnabës, Etërit e Kishës, Ch. 15

Ai po i bënte jehonë Shën Pjetrit i cili shkroi se “me tai Zoti një ditë është si një mijë vjet dhe një mijë vjet si një ditë ". [10]krh. 2 Pjetrit 3: 8 Kështu, kur Jezusi i tha Shën Faustinës se mesazhet drejtuar saj do të "përgatit botën për ardhjen time të fundit”, Kjo tregoi një periudhë kohe në të cilën po hyjmë, por jo fundin e afërt të botës. Siç shpjegoi Papa Benedikti,

Nëse dikush e merrte këtë deklaratë në një kuptim kronologjik, si një urdhër për t'u përgatitur, siç ishte, menjëherë për Ardhjen e Dytë, do të ishte e rreme. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, fq. 180-181

Dhe kështu, për të më ndihmuar të kuptoj se çfarë po vinte, Zoti përdori këtë imazh të një uragani. Siç kam shkruar kohët e fundit në Vështrimi i Zotit, po vjen në botë një moment i "ndriçimit" - një paralajmërim, si të thuash, se njerëzimi ka arritur në prag të shkatërrimit të plotë duke kërkuar ndërhyrjen e Mëshirës Hyjnore. [11]shih Faustina dhe Dita e Zotit Në fillim, e pashë këtë si "Syri i Stuhisë" Por çfarë do të ndodhte para kësaj?

Ndërsa bëra një pikë për të shmangur leximin e Librit të Zbulesës në mënyrë që ta "kuptoj", një ditë e ndjeva Frymën e Shenjtë që më drejtoi të lexoja Zbulesën, Ch. 6. E ndjeva Zotin duke thënë se kjo ishte gjysma e parë e Stuhisë së Madhe që po vinte. Flet se si sjell “thyerja e vulave” lufta globale, kolapsi ekonomik. uria, murtaja dhe një përndjekje e vogël në të gjithë botën. Ndërsa lexoja këtë, vazhdoja të pyesja, po syri i stuhisë? Kjo është kur lexoj vulat e gjashtë dhe të shtatë. Shiko Shtatë Vulat e Revolucionit. Para kësaj, unë e kisha marrë këtë fjalë në lutje:

Para Ndriçimit, do të ketë një zbritje në kaos. Të gjitha gjërat janë në vend, kaosi tashmë ka filluar (trazirat e ushqimit dhe karburantit kanë filluar; ekonomitë po bien; natyra po bën shkatërrim; dhe disa vende po rreshtohen për të goditur në kohën e caktuar.) Por në mes të hijeve, një i ndritshëm Drita do të ngrihet dhe për një moment peizazhi i konfuzionit do të zbutet nga Mëshira e Zotit. Do të paraqitet një zgjedhje: të zgjidhni dritën e Krishtit, ose errësirën e një bote të ndriçuar nga një dritë e rreme dhe premtime boshe. U thoni atyre që të mos tremben, të frikësohen ose të tremben. Unë jua kam thënë këto gjëra paraprakisht, kështu që kur të ndodhin, ju do të dini që unë jam me ju. (Shih Kohët e borive - Pjesa IV)

Etërit e hershëm të Kishës mësuan se, para një epoke të paqes, toka do të pastrohej nga të ligjtë. Edhe kjo është në Shkrimet e Shenjta, te Zbulesa 19, kur «kafsha dhe profeti i rremë» hidhen në liqenin e zjarrit të ndjekur nga «mijë vjet». Pra, "paralajmërimi" që po vjen duket të veprojë si një "shoshitje e fundit" midis pasuesve të Krishtit dhe pasuesve të Antikrishtit që vendos gjysma e fundit të Stuhisë. Kjo më ndihmoi të kuptoj takimin e gjallë që pata me "frymën e antikrishtit" vite më parë; për të kuptuar që ishim tani, u shfaq, duke hyrë në "përballjen përfundimtare" të kësaj epoke

 

KONSTRONIMI PINRFUNDIMTAR

Para se të zgjidhej Papa Gjon Pali II, Kardinali Karol Wojtyla erdhi në Amerikë dhe duke folur me peshkopët shpalli në mënyrë profetike:

Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-Kishës, të Gungjilli kundrejt anti-Ungjillit. Kjo përballje qëndron brenda planeve të Providencës hyjnore; është një sprovë që duhet të marrë e gjithë Kisha, dhe Kisha Polake në veçanti. Isshtë një provë jo vetëm e kombit tonë dhe e Kishës, por në një farë kuptimi një provë e kulturës 2,000 vjet dhe civilizimit të krishterë, me të gjitha pasojat e tij për dinjitetin njerëzor, të drejtat individuale, të drejtat e njeriut dhe të drejtat e kombeve. - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976

Ndjeva që Zoti donte që unë të shkruaja për Stuhinë e Madhe në një libër, dhe kështu zgjodha fjalët e Gjon Palit II, “Përballja përfundimtare”, Si titull. S'kaloi shumë dhe kisha shkruar mbi një mijë faqe dhe po bëhesha gati për ta botuar.

Ose kështu mendova.

Po vozisja nëpër kodrat e Vermontit ku po tërhiqesha. Po mendoja për librin tim kur dëgjova në zemrën time fjalët:Fillo perseri.”Unë isha i shtangur. Unë e dija këtë "zë" deri tani. Kështu që unë menjëherë thirra drejtorin tim shpirtëror dhe i tregova se çfarë ndodhi. Ai tha, "Epo, a e ndjeni se po flet Zoti?" Unë bëra një pauzë dhe u përgjigja: "Po". Ai tha: "Atëherë fillo nga e para".

Dhe kështu bëra. Papritmas, nuk po shkruaja më një libër, por më dukej sikur po bëja shënime nga Qielli. E ndjeva Nënën tonë duke më drejtuar. Fillova të dëgjoja fjalë në zemrën time si "revolucion" dhe "Iluminizëm". Të them të drejtën, nuk më kujtohej se çfarë ishte Iluminizmi.

Ndihesha i shtyrë për të lexuar Zbulesën 12. Atje, ballafaqim shpaloset midis një "gruaje" dhe një "dragoi". "Gruaja", shkroi Papa Benedikti, është një simbol i tërë Popullit të Zotit, si dhe Marisë. Dragoi është, natyrisht, Satani të cilin Jezusi tha se është «gënjeshtar dhe Ati i gënjeshtrave». Unë u udhëzova të lexoj se si iluminizmi filloi me një "kritikë të krishterimit" dhe filozofinë e deizmi Kjo çoi në shfaqjen e gjithnjë e më shumë "izmeve" ose gënjeshtra (materializmi, Darvinizmi, Marksizmi, ateizmi, Komunizmi, etj.), deri në ditët tona të sotme dhe ardhjen e më delikateve dhe shkatërruesve të isms: individualizmi. Këtu, kriteri i vetëm për realitetin është ajo që dikush dëshiron dhe beson të jetë, duke e bërë njeriun në mënyrë efektive në një "zot" të vogël. Ishte e qartë se dragoi ishte “shfaqur” në mënyrë që të helmonte njerëzimin me sofistikime.

Por, ç'të themi për "gruan e veshur me diell"? Iluminizmi lindi në thelb në shekullin e 16-të. Ndodh kështu që pak më parë deizmi u lind, Zoja u shfaq në atë që është sot, Meksika Shën Juan Diego e përshkroi atë në këtë mënyrë:

Clothing veshja e saj po shkëlqente si dielli, sikur po dërgonte valë drite dhe guri, shkarpa mbi të cilën qëndroi, dukej se po jepte rrezet. -Nican Mopohua, Don Antonio Valeriano (rreth 1520-1605 Pas Krishtit), n. 17-18

Fshtë i rëndësishëm për dy arsye. Ajo u shfaq në një "kulturë vdekjeje" ku po bëhej sakrifica njerëzore. Përmes shfaqjeve të saj, miliona Aztecë u kthyen në Krishterim dhe sakrifica njerëzore u dha fund. Ishte një mikrokozmos i kulturës së vdekjes që tani përshkon njerëzimin. Rëndësia e dytë është se imazhi i Zojës, e cila u shfaq për mrekulli në mantelin e Shën Juanit, mbetet e varur deri më sot në Bazilikën në Qytetin e Meksikës - një shenjë e vazhdueshme që "gruaja e veshur me diellin" është me ne deri në dragoin shtypet edhe një herë.

Për habinë time, si secila prej atyre ideologjike isms u shfaq, kështu që gjithashtu, një shfaqje e madhe ndodhi pothuajse gjithmonë brenda të njëjtit vit. Dhe kjo përfshin sofistikën e fundit të individualizmit, të shënuar nga shfaqja e "kompjuterit personal" në 1981. Çfarë shfaqje ndodhi atëherë? Zoja e Kibeho u shfaq me paralajmërime të tmerrshme jo vetëm për Ruandën, por për të gjithë botën (shih Paralajmërime në erë) Në të njëjtën kohë, në Balltik, në festën e Gjon Pagëzorit, shfaqjet e pretenduara të Zojës sonë të Medjugorje gjithashtu filluan nën titullin "Mbretëresha e Paqes", si për të paralajmëruar epokën e ardhshme të paqes. Ndërsa ishte ende nën hetim nga Vatikani, mesazhet e Medjugorje dhe vetë faqja e shfaqjeve kanë korrur ndoshta një nga korrjet më të mëdha të thirrjeve dhe konvertimeve që nga Aktet e Apostujve (shih Në Medjugorje).

Akoma, kur do të arrijë kulmin kjo Stuhi e Madhe? Shumë janë dekurajuar, madje edhe cinikë, pasi shfaqjet duket se "zvarriten" dhe parashikimet nga të tjerët si Fr. Stephano Gobbi dhe të tjerët me sa duket ose nuk janë bërë realitet, ose janë vonuar.

Për mua, të paktën, deri diku një përgjigje erdhi në 2007

 

ZHVILLIMI

Ishte pas Krishtlindjeve në vitin 2007 në prag të Vitit të Ri, festa e Shën Mërisë, Nënës së Zotit, që dëgjova këto fjalë në zemrën time:

Ky është viti i
Shpaloset.

Nuk e kisha idenë se çfarë do të thoshte kjo. Por në prill të vitit 2008, një fjalë tjetër më erdhi:

Shumë shpejt tani.

E ndjeva që ngjarjet nëpër botë do të zhvilloheshin shumë shpejt tani. Unë "pashë" tre "urdhra" të shembeshin njëra mbi tjetrën si domino:

Ekonomia, pastaj shoqërore, pastaj politike apothotë ai.

Padyshim, në Vjeshtën e vitit 2008, flluska ekonomike shpërtheu dhe ekonomia globale filloi të zbërthehej (dhe vazhdon edhe sot e kësaj dite). Kjo krizë, thonë ekonomistët, nuk është asgjë në krahasim me flluskën tjetër që do të shpërthejë çdo moment (shih 2014 dhe Bisha në rritje) Ne shohim shenjat paralajmëruese në Greqi, Itali, Spanjë, etj. Për të mos përmendur që Amerika, dikur ekonomia kryesore në botë, mezi po qëndron në det duke mbushur xhaketën e saj të proverbit me para të shtypura.

Që nga ajo natë e Vitit të Ri, kam ndjerë që Zoti thotë vazhdimisht se “koha është e shkurtër” E pyeta një herë se çfarë donte të thoshte me këtë. Përgjigja ishte e shpejtë dhe e qartë: “E shkurtër, si në ju mendoni e shkurtër.”Drejtori im shpirtëror më lejoi të ndaj me ju fjalët“ private ”që Zoti ka thënë për shkurtësinë e kohës në këtë shkrim: Kaq pak kohë ka mbetur.

 

REVOLUCIONI!

Në vitin 2009, një fjalë më ra në zemër si një bubullimë: "Revolucion!"

Në atë kohë, para studimit tim për Iluminizmin, nuk e kuptova se si ajo periudhë e historisë arriti kulmin në Revolucionin Francez. Por pas studimeve të mia, fillova t'i shoh këto luftëra, revolucione dhe periudha trazirash në një dritë biblike:

Do të dëgjoni për luftëra dhe raporte për luftëra; shikoni që nuk jeni të alarmuar, sepse këto gjëra duhet të ndodhin, por ende nuk do të jetë fundi. Kombi do të ngrihet kundër kombit dhe mbretëria kundër mbretërisë; do të ketë zi buke dhe tërmete nga vendi në vend. Të gjitha këto janë fillimi i dhimbjeve të lindjes. (Mat 24: 6-8)

Ajo që erdhi më pas ishin fjalët Revolucioni Global!. Kjo është, të gjitha këto "stuhi të vogla" janë dhimbje të lindjes që çojnë deri në punë e rëndë -stuhia e madhe. Në të vërtetë, «gruaja e veshur me diellin» te Zbulesa po përpiqet të lindë. "Djali" që ajo lind, ndërsa përfaqëson Krishtin, gjithashtu përfaqëson Popullin e Zotit -Trupi i tij mistik -që do të mbretërojë me Të në Epokën e Paqes.

… Ata do të jenë priftërinj të Perëndisë dhe të Krishtit dhe do të mbretërojnë me të për [mijë] vjet. (Zbul. 20: 6)

 

PUNA E VARDSHTR

Zoti më ka dhënë gjithashtu paraqitje të shkurtër dhe paralajmërime për këto dhimbje të mundit të rëndë. Këto nuk kanë qenë të lehta, të them të drejtën, dhe kanë sjellë një kosto në shkrimin e tyre. Por lutja, Sakramentet, drejtori im shpirtëror, letrat tuaja inkurajuese dhe shoqja ime e dashur Lea, gruaja ime, kanë qenë burime hiri dhe forcë për të mbajtur atë që po shpaloset mbi tokë në kohë reale.

Në asnjë mënyrë të veçantë, këto janë ato paralajmërimet që jam ndjerë i detyruar ta jap, nën drejtimin shpirtëror.

• Do të ketë mërgim -popullsi të madhe të njerëzve të zhvendosur në rajone të ndryshme. Shiko Bori i paralajmërimit - Pjesa IV.

Gjatë një turneu tjetër koncertar nëpër Shtetet e Bashkuara pas Uraganit Katrina, Zoti filloi të më tregonte se si korrupsioni kishte hyrë në themelet e shoqërisë, nga ekonomia, tek zinxhiri ushqimor, tek politika, shkenca dhe mjekësia. Zoti e përshkroi atë si "kancer" që nuk mund të trajtohet me ilaçe, por duhet të "pritet" në atë që arrin në a Kirurgjia kozmike.

Nëse themelet shkatërrohen, çfarë mund të bëjë i vetmi? (Ps 11: 3)

Unë "pashë" në sytë e mendjes sime, shpesh krejt papritur, shembjen e plotë të infrastrukturës përmes disa ose disa fatkeqësive.

Një nga paralajmërimet më dramatike dhe të mbinatyrshme I pranuar erdhi tek unë në të njëjtin turne koncerti pasi papritur vizituam tre zona të mëdha të katastrofave natyrore në Shtetet e Bashkuara: Galveston, TX, New Orleans, LA dhe vendi i 911 në New York City. Ishte një paralajmërim për Kanadanë ndërsa përmbyllëm turneun duke udhëtuar për në kryeqytetin e saj, Otava, Ont. Lexoni 3 qytete dhe një paralajmërim për Kanadanë. Me miratimin kohët e fundit të pilulës së abortit pa recetë nga Health Canada, ky paralajmërim është më urgjent se kurrë.

• Vitet e kaluara, Zoti ka hequr velin për një kuptim më të thellë të Amerikës dhe rolit të saj në "kohët e fundit". Ndërsa fluturoja mbi San Francisko tre vjet më parë, Zoti filloi të më merrte në një udhëtim të papritur në historinë e Shteteve të Bashkuara, Masonerisë dhe Zbulesës 17-18. Identiteti i Misteri Babilonia vazhdimisht tregon për Amerikë. Rruga e vazhdueshme e individualizmit paralajmëron Rënia e Babilonisë së Misterit.

• Siç e shpjegova më lart, Zoti filloi të zbulonte natyrën e gjysmës së parë të Stuhisë së Madhe në shtatë vulat e Zbulesës Ch. 6. Vula e dytë simbolizohet nga një kalorës mbi një kal të kuq.

Kalorësit të tij iu dha fuqia të hiqte paqen nga toka, në mënyrë që njerëzit të masakronin njëri-tjetrin. Dhe atij iu dha një shpatë e madhe. (Zbulesa 6: 4)

Çfarë është kjo shpatë? A janë ngjarjet e 911? A është shpata e Islamit që ka shpërthyer në botë? A është ardhja e terrorizmit që ata ose të tjerët mund të përdorin? [12]shih Ferri i Liruar Ndërsa në Kaliforni dy vjet më parë gjatë një kohe veçanërisht të fuqishme lutjesh në Vigjiljen e Pashkëve, unë ndieva Zotin që tha,

Kanë mbetur kaq pak kohë para shpërthimeve.

Ishte surreale të lexoje disa ditë më vonë në lajme:

Koreja e Veriut përshkallëzoi në mënyrë dramatike retorikën e saj luftarake… duke paralajmëruar se kishte autorizuar plane për sulme bërthamore në objektiva në Shtetet e Bashkuara. "Momenti i shpërthimit po afrohet shpejt," tha ushtria e Koresë së Veriut, duke paralajmëruar se lufta mund të shpërthejë "sot ose nesër". - 3 Prill 2013, AFP

Kuptimi im është që 911 ishte një fazë paralajmëruese dhe paraprake për "ngjarjen e madhe". Unë kam parë disa ëndrra për këtë, për të cilat në këtë kohë, drejtori im shpirtëror më ka kërkuar të mos flas.

B
Unë dua të them se ndiej një urgjencë më të madhe se kurrë për të përsëritur atë që kam shkruar në atë petal të parë, Përgatituni! Dhe kjo është se shpirtrat duhet të jenë në një "gjendje hiri" të vazhdueshme. Sepse po jetojmë në kohëra kur një numër i madh njerëzish mund të thirren në shtëpi sa hap e mbyll sytë ... (shih Mëshira në Kaos).

• Pasi Papa Benedikti dha dorëheqjen, një rrufe goditi Vatikanin dhe një paralajmërim shumë i qartë dhe i vazhdueshëm kumbonte në shpirtin tim si një bubullimë: Po hyni në kohë të rrezikshme. Ndjenja ishte se një konfuzion i madh do të binte mbi trupin e Krishtit, atë që Lr. Lucia e Fatimas e përmendi profetikisht në disa raste si një "çorientim djallëzor". Në të vërtetë, viti e gjysmë i kaluar tashmë ka filluar "tronditjen e madhe" që po vjen në të gjithë botën. Lexoni Fatima, dhe Lëkundja e Madhe.

Ka fjalë dhe paralajmërime të tjera që Zoti ka dhënë ndër vite, shumë të shumta për t'u rrëfyer këtu (megjithëse ato shfaqen në shumë shkrime). Por ato janë kryesisht shtrirje të asaj që kam përshkruar më lart. Ndoshta paralajmërimi më i madh është ai i një ardhjeje Tsunami shpirtëror. Kjo është, mashtrimi i përshkruar në Zbulesa 13. Lexoni Falsifikimi që vjen. Mënyra e vetme për të qëndruar përmes kësaj vale që vjen është të jini besnike, për të qëndruar mbi shkëmbin që Krishti vendosi, [13]shih Testimi dhe për të hyrë në strehën e Zemrës së Papërlyer të Marisë përmes përkushtim asaj dhe Rruzares. [14]shih Rrëmbimi, Ruse dhe Streha

 

Pasioni dhe ringjallja

Të gjithë sa më sipër, vëllezër dhe motra, mund të përshkruhen në thelb me një fjali: Pasioni i ardhshëm i Kishës.

Scholarsshtë theksuar nga disa studiues të Shkrimeve të Shenjta se Libri i Zbulesës paralel me Liturgjinë. Nga "Riti Penetencial" në kapitujt hapës, në Liturgjinë e Fjalës përmes hapjes së rrotullës dhe vulave në Kapitullin 6; lutjet e ofertës (8: 4); "Amini i madh" (7:12); përdorimi i temjanit (8: 3); shandanët ose shandanët (1:20), e kështu me radhë. Pra, a është kjo në kundërshtim me një interpretim eskatologjik të Zbulesës?

Përkundrazi, e mbështet plotësisht atë. Në fakt, Zbulesa e Shën Gjonit ka të ngjarë të jetë një paralele e qëllimshme me Liturgjinë, e cila është memoriali i gjallë i Pasionit, Vdekjes dhe Ringjalljes së Zotit. Vetë Kisha na mëson se, ndërsa Koka shkoi përpara, ashtu edhe Trupi do të kalojë përmes pasionit, vdekjes dhe ringjalljes së vet.

Para ardhjes së dytë të Krishtit, Kisha duhet të kalojë nëpër një provë të fundit që do të trondisë besimin e shumë besimtarëve ... Kisha do të hyjë në lavdinë e mbretërisë vetëm përmes kësaj Pashkë të fundit, kur ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. -Katekizmi i Kishës Katolike, 675, 677

Vetëm Urtësia Hyjnore mund ta kishte frymëzuar Librin e Zbulesës sipas modelit të Liturgjisë, ndërsa në të njëjtën kohë paralelizonte planet djallëzore të ligësisë kundër Nuses së Krishtit dhe triumfit të saj pasues mbi të keqen. [15]shih Interpretimi i Zbulesës

Dhe më lejoni të përfundoj në atë shënim, duke ju kthyer përsëri në misionin kryesor që na u besua të rinjve nga Gjon Pali II: të "shpallim botës një agim të ri shprese". E përmblodha gjithë këtë Stuhi në një letër të hapur për Papa Françeskun: I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! Jezu is duke ardhur, vëllezër dhe motra. Kjo letër shpjegon se si ashtu si mëngjesi është tashmë i ndritshëm me agimin, madje edhe para se të lind dielli, po ashtu, epoka që do të vijë është sikur shkëlqim e ardhjes së Krishtit (shih Ylli i mëngjesit në rritje).

Kur Stuhia e Madhe të ketë mbaruar, bota do të jetë një vend shumë i ndryshëm nga shumë aspekte, por veçanërisht veçanërisht në Kishë. Ajo do të bëhet më e vogël, më e thjeshtëzuar dhe përfundimisht e pastruar në mënyrë që të bëhet një Nuse e gatshme për të pritur Mbretin e saj me lavdi. Por ka shumë për të ardhur së pari, veçanërisht ato korrja në fund të epokës. [16]shih Vjelja që vjen

Në këtë drejtim, unë ju lë me një fjalë të fuqishme që ndieva Nënën tonë të Bekuar të fliste ndërsa isha në tërheqje me drejtorin tim shpirtëror:

Të vegjël, mos mendoni se sepse ju, pjesa tjetër, jeni i vogël në numër do të thotë se jeni të veçantë. Përkundrazi, ju jeni zgjedhur. Ju jeni zgjedhur për të sjellë Lajmin e Mirë në botë në orën e caktuar. Ky është Triumfi për të cilin Zemra ime pret me shumë pritje. E gjitha është vendosur tani. Të gjitha janë në lëvizje. Dora e Birit tim është gati të lëvizë në mënyrën më sovrane. Kushtoj vëmendje të kujdesshme zërit tim. Unë po ju përgatis, të vegjlit e mi, për këtë Orë të Madhe të Mëshirës. Jezusi po vjen, po vjen si Dritë, për të zgjuar shpirtrat e zhytur në errësirë. Sepse errësira është e madhe, por Drita është shumë më e madhe. Kur të vijë Jezusi, shumë do të dalë në dritë dhe errësira do të shpërndahet. Atëherë do të dërgoheni, si Apostujt e lashtë, për të mbledhur shpirtrat në rrobat e mia Nënë. Prisni Të gjitha janë gati. Shikoni dhe lutuni. Mos e humb kurrë shpresën, sepse Zoti i do të gjithë. [17]shih Shpresa është Agimi

  

Botuar për herë të parë më 31 korrik 2015. 

 

Faleminderit për mbështetjen e kësaj shërbese me kohë të plotë.
Kjo është koha më e vështirë e vitit,
dhurimi juaj vlerësohet shumë.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Shiko Katekizmi i Kishës Katolike, 897
2 shih Për Ministrinë time
3 shih Evangelii Gaudium, n 52
4 shih Një dëshmi personale
5 shih Kufizuesi Heqja e Frenuesit
6 Shiko Antikrishti në Kohët Tona
7 Shiko gjithashtu Refugjatët dhe vetmitë që vijnë
8 krh. Mat 3:3
9 krh. një kabinë apo vetmitim
10 krh. 2 Pjetrit 3: 8
11 shih Faustina dhe Dita e Zotit
12 shih Ferri i Liruar
13 shih Testimi
14 shih Rrëmbimi, Ruse dhe Streha
15 shih Interpretimi i Zbulesës
16 shih Vjelja që vjen
17 shih Shpresa është Agimi
Postuar ne BALLINA, NJE HART Qiellore.