Pelini dhe Besnikëria

 

Nga arkivat: shkruar më 22 shkurt 2013. 

 

NJË LETËR nga një lexues:

Jam plotësisht dakord me ju - të gjithë kemi nevojë për një marrëdhënie personale me Jezusin. Unë kam lindur dhe jam rritur katolik, por e gjej veten duke ndjekur kishën Episkopale (Lartë Episkopale) të Dielën dhe duke u përfshirë me jetën e këtij komuniteti. Unë isha një anëtar i këshillit tim të kishës, një anëtar kori, një mësues CCD dhe një mësues me kohë të plotë në një shkollë katolike. Unë personalisht i njihja katër priftërinj të akuzuar me besueshmëri dhe të cilët rrëfyen për abuzim seksual të fëmijëve të mitur card Kardinali dhe peshkopët tanë dhe priftërinj të tjerë të mbuluar për këta burra. Shtrëngon besimin se Roma nuk e dinte se çfarë po ndodhte dhe, nëse nuk e dinte vërtet, turp për Romën dhe Papën dhe curia. Ata janë thjesht përfaqësues të tmerrshëm të Zotit tonë. Pra, unë duhet të mbetem një anëtar besnik i kishës RC? Pse Unë e gjeta Jezusin shumë vite më parë dhe marrëdhënia jonë nuk ka ndryshuar - në fakt ajo është edhe më e fortë tani. Kisha e RC nuk është fillimi dhe mbarimi i gjithë së vërtetës. Nëse ndonjë gjë, kisha ortodokse ka po aq besueshmëri po aq më shumë se Roma. Fjala "katolik" në Creed shkruhet me një "c" të vogël - që do të thotë "universale", nuk do të thotë vetëm dhe përgjithmonë Kisha e Romës. Ekziston vetëm një rrugë e vërtetë drejt Trinisë dhe ajo është ndjekja e Jezusit dhe lidhja me Trinitetin duke hyrë së pari në miqësi me Të. Asnjë nga ato nuk varet nga kisha romake. E gjithë kjo mund të ushqehet jashtë Romës. Asgjë nga këto nuk është faji juaj dhe unë e admiroj ministrinë tuaj, por unë vetëm duhej t'ju tregoja historinë time.

I dashur lexues, faleminderit që ndave historinë tënde me mua. Unë gëzohem që, pavarësisht skandaleve që keni hasur, besimi juaj në Jezusin ka mbetur. Dhe kjo nuk më habit. Ka pasur raste në histori kur katolikët në mes të përndjekjeve nuk kishin më qasje në famullitë e tyre, priftërinë ose Sakramentet. Ata mbijetuan brenda mureve të tempullit të tyre të brendshëm ku banon Trinia e Shenjtë. Jetuan nga besimi dhe besimi në një marrëdhënie me Zotin, sepse, në thelbin e tij, krishterimi ka të bëjë me dashurinë e një Ati për fëmijët e tij, dhe fëmijët që e duan Atë në këmbim.

Kështu, ajo shtron pyetjen, së cilës ju jeni përpjekur t'i përgjigjeni: nëse dikush mund të mbetet i krishterë si i tillë: "A duhet të mbetem një anëtar besnik i Kishës Katolike Romake? Pse? ”

Përgjigja është një "po" kumbuese, pa hezitim. Dhe këtu është arsyeja pse: është çështje e qëndrimit besnik ndaj Jezusit.

 

LOJALTIA… PER KORRUPSION?

Sidoqoftë, nuk mund të sqaroj atë që dua të them duke i qëndruar besnik Jezuit pa iu drejtuar më parë «elefantit në dhomën e ndenjes». Dhe unë do të jem absolutisht i sinqertë.

Kisha Katolike, në shumë aspekte, është zbrazur, ose siç tha Papa Benedikti pak para se të bëhej Papa:

… Një varkë që do të fundoset, një varkë që merr ujë nga të gjitha anët. - Kardinal Ratzinger, 24 mars 2005, Meditimi i së Premtes së Mirë për Rënien e Tretë të Krishtit

Priftëria kurrë nuk ka pësuar një sulm të tillë ndaj dinjitetit dhe besueshmërisë së saj siç ka pasur në kohët tona. Unë kam takuar disa priftërinj nga rajone të ndryshme të Shteteve të Bashkuara të cilët vlerësojnë se mbi 50 përqind e kolegëve të tyre seminaristë ishin homoseksualë - shumë prej tyre jetonin aktivisht mënyra homoseksuale. Një prift tregoi se si u detyrua të mbyllte derën natën. Një tjetër më tregoi se si dy burra hynë në dhomën e tij për të "marrë rrugën e tyre" - por u bënë të bardhë si fantazma ndërsa shikonin statujën e tij të Zojës së Fatimës. Ata u larguan dhe nuk e shqetësuan më kurrë (deri më sot, ai nuk është i sigurt saktësisht "çfarë" panë). Një tjetër u soll para panelit disiplinor të seminarit të tij kur ai u ankua për t'u "goditur" nga kolegët e seminaristëve. Por në vend që të merreshin me pahijshmërinë, ata e pyetën pse he ishte "homofobik". Priftërinj të tjerë më kanë thënë se besnikëria e tyre ndaj Magjistrisë ishte arsyeja që ata pothuajse nuk u diplomuan dhe u detyruan t'i nënshtrohen "vlerësimit psikologjik". Disa prej tyre kolegët thjesht nuk mbijetuan për shkak të bindjes së tyre ndaj Atit të Shenjtë. [1]shih Gjë e neveritshme Si mund të jetë kjo ?!

Armiqtë e saj më dinakë e kanë përfshirë Kishën, Bashkëshorten e Qengjit të Papërlyer, me hidhërime, ata e kanë mbytur me pelin; mbi të gjitha gjërat e dëshirueshme të saj ata kanë vënë duart e tyre të liga. Aty ku Selia e Bekuar Pjetri dhe Kryetari i së Vërtetës janë ngritur për dritën e johebrenjve, atje ata kanë vendosur fronin e neveritjes së ligësisë së tyre, në mënyrë që Pastori të jetë goditur, ata gjithashtu mund të jenë në gjendje të shpërndahen tufën —POPA LEO XIII, Lutja e Ekzorcizmit, 1888 pas Krishtit; nga Raccolta romake e 23 korrikut 1889

Ndërsa ju shkruaj sot, raportet e lajmeve [2]shih http://www.guardian.co.uk/ po qarkullojnë se, në ditën e dorëheqjes së tij, Papa Benedict u dorëzua një raport konfidencial që detajonte korrupsionin, përleshjet, shantazhet dhe një unazë të seksit homoseksual midis prelatëve që ndodhnin brenda mureve të Romës dhe Qytetit të Vatikanit. Një gazetë tjetër raporton pretendimin se:

Benedikti do t'ia dorëzonte personalisht dosjet konfidenciale pasardhësit të tij, me shpresën se ai do të ishte "i fortë, i ri dhe i shenjtë" sa për të ndërmarrë veprimet e nevojshme. - 22 shkurt 2013, http://www.stuff.co.nz

Nënkuptimi është se Papa Benedikti në thelb është dëbuar në mërgim nga rrethanat, i paaftë për të mbajtur një kontroll fizik të barkës së Kishës ndërsa rendit në stuhitë e apostazisë që e godasin. Megjithëse Vatikani i ka hedhur poshtë raportet si të rreme, [3]shih http://www.guardian.co.uk/ kush mund të dështojë të shohë fjalët mistike të Papës Leo XIII si vërtet profetike, duke u shpalosur para syve tanë? Pastori është goditur dhe në të vërtetë, tufa po shpërndahet në të gjithë botën. Siç thotë lexuesi im, “A duhet t’i qëndroj besnik Kishës Katolike Romake? ”

A nuk është një ironi hyjnore që ishte vetë Papa Benedikti XVI, ndërsa ishte akoma një kardinal, që ai miratoi si të denjë për të besuar shpalljen për Sr. Agnes Sasagawa nga Zoja e Bekuar?

Puna e djallit do të infiltrojë edhe në Kishë në një mënyrë të tillë që dikush të shohë kardinalët që kundërshtojnë kardinalët, peshkopë kundër peshkopëve. Priftërinjtë që do të më adhurojnë do të përbuzen dhe kundërshtohen nga besimtarët e tyre. kishat dhe altarët e plaçkitur; kisha do të jetë plot me ata që pranojnë kompromise dhe demoni do të shtyjë shumë priftërinj dhe shpirtra të shenjtëruar për të lënë shërbimin e Zotit. —Mesazhi i dhënë me anë të një shfaqjeje Sr. Agnes Sasagawa nga Akita, Japoni, 13 tetor 1973; miratuar në qershor të vitit 1988 nga Kardinali Joseph Ratzinger, kreu i Kongregatës për Doktrinën e Besimit

Por nuk janë vetëm skandale seksuale. Zemra e Kishës, Liturgjia, vetë është shkatërruar. Më shumë se një prift ka ndarë me mua se si, pas Vatikanit II, ikonat e famullive u zbardhën, statujat u thyen, qirinjtë dhe simbolika e shenjtë u shuan. Një prift tjetër përshkroi se si famullitarët, me lejen e pastorit të tyre, hynë në kishë pas mesnate me sharra me zinxhirë për të shkatërruar altarin e lartë dhe për ta zëvendësuar me një tryezë të mbuluar me një leckë të bardhë për meshën e ditës së nesërme. Një i mbijetuar i regjimit komunist Sovjetik erdhi te Amerika e Veriut dhe, duke parë atë që po ndodhte, bërtiti që, ato që komunistët u bënë kishave të tyre përsëri në Rusi, ne po bënim vullnetarisht veten tonë!

Por më shumë sesa gjuha e shenjtë e jashtme e shenjave dhe simboleve ka qenë shkatërrimi që i është bërë vetë meshës. Studiuesi, Louis Bouyer, ishte një nga drejtuesit ortodoksë të lëvizjes liturgjike përpara Këshillit të Dytë të Vatikanit. Pas një shpërthimi të abuzimeve liturgjike pas atij këshilli, ai tha:

Ne duhet të flasim qartë: praktikisht nuk ka asnjë liturgji të denjë për këtë emër në Kishën Katolike ... Ndoshta në asnjë zonë tjetër nuk ka një distancë më të madhe (madje edhe kundërshtim zyrtar) midis asaj që Këshilli ka punuar dhe asaj që ne në të vërtetë kemi -Nga Qyteti i Shkretë, Revolucioni në Kishën Katolike, Anne Roche Muggeridge, f. 126

Megjithëse Gjon Pali II dhe Papa Benedikti ndërmorën hapa për të filluar shërimin e prishjes midis zhvillimit organik të Liturgjisë mbi 21 shekuj dhe Novus Ordo që ne festojmë sot, dëmi është bërë. Edhe pse Papa Paul VI më në fund shkarkoi një nga themeluesit e reformës së sëmurë liturgjike, Msgr. Annibale Bugnini, "mbi akuzat e bazuara për anëtarësimin e tij të fshehtë në Urdhrin Masonik", autori Anne Roche Muggeridge shkruan se

… Në të vërtetën e matur, duke fuqizuar radikalët liturgjikë për të bërë më të keqen, Pavli VI, me dashje ose pa dashur, fuqizoi revolucionin. - Po aty. f. 127

Dhe ky revolucion është përhapur nëpër urdhërat fetarë, seminaret dhe klasat e botës katolike, të gjitha, përveç shkatërrimit të anijeve, besimin e, me të vërtetë, një mbetje të pasuesve në botën perëndimore. Kjo është e gjitha për të thënë këtë Revolucioni i Madh Unë kam qenë duke paralajmëruar për ka bëri dëmin e saj në Kishë dhe kulmi i saj është akoma per te ardhur ndërsa ne do të vazhdojmë të shohim "kardinal kundër kardinalit, peshkop kundër peshkopit". [4]lexojPërndjekja… dhe Tsunami Moral Edhe kombet dhe kontinentet si India dhe Afrika, ku katolicizmi po shpërthen në qepje, do të ndiejnë dhe dinë efektet e konfrontimit të madh para nesh.

Para ardhjes së dytë të Krishtit, Kisha duhet të kalojë nëpër një provë përfundimtare që do të lëkundë besimin e shumë besimtarëve -Katekizmi i Kishës Katolike, n 675

"Ashtë një provë," tha Gjon Pali II, "se gjithë Kisha duhet të marrë përsipër. ” [5]krh. një fjalim i mbajtur në Kongresin Eukaristik në Filadelfia në 1976; Shiko Kuptimi i Përballjes Finale

 

Ne u tha

E megjithatë, sa të rënda janë këto tragjedi, aq të tmerrshme sa kanë qenë taksat e viktimave të abuzuara, aq shkatërruese sa humbja e shpirtrave është me dritën e Kishës gati të shuar në pjesë të botës… asgjë nga këto nuk duhet të jetë befasi . Në fakt, unë habitem kur dëgjoj të krishterë të flasin sikur ata presin që Kisha të jetë e përsosur (kur ata vetë, të cilët janë Kisha, nuk janë). Jezusi dhe Shën Pali paralajmëruan që nga fillimi që Kisha do të sulmohej nga brenda:

Kini kujdes nga profetët e rremë, të cilët vijnë tek ju me rroba delesh, por poshtë tyre ndodhen ujqër grabitqarë… Unë e di që pas largimit tim ujqër të egër do të vijnë mes jush dhe ata nuk do ta kursejnë kopenë. Dhe nga vetë grupi juaj, njerëzit do të vijnë përpara duke e prishur të vërtetën për t'i tërhequr dishepujt pas tyre. (Mat 7:15; Veprat 20: 29-30)

Në Darkën e Fundit, kur Jezusi urdhëroi Apostujt, "Bëni këtë në përkujtimin tim", Ai tha kështu duke parë drejt në sytë e Judës që do ta tradhtonte; të Pjetrit që do ta mohonte Atë; të Shën Gjonit dhe të pjesëtarëve të tjerë që do të iknin prej Tij në Gjetseman ... Po, Krishti po ia besonte Kishës jo supermenëve, por qenieve njerëzore të varfra, të dobëta dhe të dobëta.

… Sepse pushteti bëhet i përsosur në dobësi. (2 Kor 12: 9)

Burrat që padyshim, edhe pas Rrëshajëve, do të kishin përçarjet dhe grindjet e tyre. Pali dhe Barnaba u ndanë; Pjetri u korrigjua nga Pali; Korintasit u qortuan për grindjet e tyre; dhe Jezusi, në shtatë letrat e tij drejtuar Kishave në Zbulesë, i thirri ata nga hipokrizia e tyre dhe veprat e vdekura në pendim.

E megjithatë, Jezusi nuk e bëri kurrë ndonjëherë thonë se Ai do ta braktisë Kishën e Tij. [6]krh. Mat 28:20 Për më tepër, Ai premtoi se, pa marrë parasysh sa gjërat e këqija do të futeshin brenda ose jashtë Kishës

… Dyert e ferrit nuk do të mbizotërojnë kundër tij. (Mat 16:18)

Libri i Zbulesës parashikon që, në kohën e fundit, Kisha do të përndiqet dhe Antikrishti do ta shoshë atë si grurë. Nëse doni të dini se ku është kërcënimi i vërtetë për Satanin, shikoni se ku sulmet kundër Krishtit janë më të përhapurat. Satanistët tallen me katolikët dhe meshën; parada homoseksuale tallen në mënyrë rutinore me priftërinjtë dhe murgeshat; qeveritë socialiste luftojnë vazhdimisht me hierarkinë katolike; ateistët janë të fiksuar të sulmojnë Kishën Katolike ndërsa pretendojnë se ajo është e parëndësishme për ta; dhe humoristë, drejtues të emisioneve të bisedave dhe media kryesore zakonisht përçmojnë dhe shajnë çdo gjë të shenjtë dhe katolike. Në fakt, ishte personaliteti i radios dhe televizionit Mormon, Glenn Beck, i cili kohët e fundit kritikoi sulmin ndaj lirisë fetare në Amerikë, duke thënë, "Ne të gjithë jemi katolikë tani." [7]shih http://www.youtube.com/watch?v=mNB469_sA3o Dhe së fundmi, siç shkruan ish-Satanistja dhe e kthyer në fe katolike Deborah Lipsky nga përvoja e saj e errët në bashkëveprimin me demonët, shpirtrat e këqij i frikësohen më shumë priftërisë.

Demonët e dinë fuqinë e Krishtit që kisha trashëgoi. -Një Mesazh i Shpresës, P. 42

Tani, për t'iu përgjigjur drejtpërdrejt pyetjes pse, pse duhet të mbetet besnik ndaj Kishës Katolike…?

 

BESNIK P TOR JEZUSIN

Sepse Krishti, jo njeriu, themeloi Kishën Katolike. Dhe Krishti e quan pikërisht këtë Kishë “trupin” e Tij, siç shpjegohet në shkrimet e Shën Palit. Jezusi paratha që Kisha do ta ndiqte Atë në Pasionin dhe Vuajtjet e Tij:

Asnjë skllav nuk është më i madh se zotëria i tij. Nëse më përndjekën, do të të përndjekin edhe ty… do të të dorëzojnë në përndjekje dhe do të të vrasin. Ju do të jeni të urryer nga të gjithë kombet për shkak të emrit tim. (Mat 24: 9, Gjoni 15:20)


Sipas Zotit, koha e tanishme është koha e Shpirtit dhe e dëshmisë, 
por edhe një kohë akoma Pasioni i kryqëzuar2shëmtimked nga "ankthi" dhe sprova e së keqes e cila nuk kursen kisha dhe fut në luftërat e ditëve të fundit. Shtë një kohë e duke pritur dhe shikuar Kisha do të hyjë në lavdinë e mbretërisë vetëm përmes kësaj finale Pashkën, kur ajo do të ndjekë Zotin e saj në vdekjen dhe Ringjalljen e tij. -Katekizmi i Kishës Katolike, 672, 677

Dhe çfarë mund të themi për trupin e Jezusit? Në fund ajo u mangullua, u përdredh, fshikulloi, shpuar, gjakderdhur… e shëmtuar. Ai ishte i panjohur. Nëse ne atëherë jemi trupi mistik i Krishtit dhe nuk jemi të kursyer “sprova e së keqes… që fillon betejat e ditëve të fundit”, si do të duket Kisha në ato ditë? i njëjtë si Zoti i saj: a skandal. Shumë u larguan nga pamja e Jezusit në Pasionin e Tij. Ai supozohej të ishte shpëtimtari i tyre, mesia i tyre, çliruesi i tyre! Në vend të kësaj, ajo që ata panë u shfaq si e dobët, e thyer dhe e mundur. Po ashtu, Kisha Katolike është plagosur, fshikulluar dhe shpuar nga anëtarët e saj mëkatarë nga brenda.

Persec persekutimi më i madh i Kishës nuk vjen nga armiq të jashtëm, por ka lindur nga mëkati brenda Kishës. ” —POPA BENEDICT XVI, intervistë gjatë fluturimit për në Lisbonë, Portugali; LifeSiteNews, 12 maj 2010

Teologë të gabuar, instruktorë liberalë, priftërinj të devotshëm dhe laikë rebelë e kanë lënë atë gati të panjohur. Dhe kështu, ne jemi të tunduar ta ikim ndërsa dishepujt ikën nga Krishti në Kopsht. Pse duhet të qëndrojmë?

Sepse Jezusi jo vetëm tha “Nëse më përndjekin ata do të të përndjekin ty ”, por shtoi:

Nëse ata e mbajtën fjalën time, ata do të mbajnë edhe tuajin. (Gjoni 15:20)

Cfare fjale? Fjala e E vërtetë që iu besua me autoritetin e vet Krishtit papës së parë dhe peshkopëve të të ashtuquajturit krishterim, të cilët më pas ia besuan asaj të vërtetë Magisterium.jpgpasardhësve të tyre përmes vendosjes së duarve deri në ditët e sotme. Nëse duam ta dimë atë të vërtetë me siguri absolute, atëherë duhet t'i drejtohemi atyre që i janë besuar: Magjisteri, i cili është autoriteti mësues i peshkopëve që janë në bashkësi me "shkëmbin", Pjetrin, papën.

Taskshtë detyra e këtij Magjisteri të ruajë atë të Zotit njerëzit nga devijimet dhe defektet dhe për t'i garantuar ata mundësia objektive e shpalljes së besimit të vërtetë pa gabim. Kështu, detyra baritore e Magjistrumit ka për qëllim të sigurojë që Njerëzit e Zotit qëndrojnë në të vërtetën që çliron.-Katekizmi i Kishës Katolike, n 890

Të kesh një marrëdhënie personale me Jezusin nuk garanton se dikush do të ecë në të vërtetën që na çliron. Unë njoh Rrëshajët që jetuan në mëkatin e vdekshëm, sepse besuan në gënjeshtrën që "dikur shpëtoi, gjithnjë shpëtoi". Po kështu, ka katolikë liberalë që kanë ndryshuar lutjet e Shenjtërimit që do të shndërronin bukën dhe verën në Trupin dhe Gjakun e Krishtit ... por në vend të kësaj, i linin ata si elementë të pajetë. Në rastin e parë, ai e ka prerë veten nga Krishti "jeta"; në këtë të fundit, nga Krishti "buka e jetës". Kjo do të thotë që E vërtetë ka rëndësi, jo vetëm "dashuria". E vërteta na çon drejt lirisë - gënjeshtra në skllavëri. Dhe plotësia e së vërtetës i është dhënë vetëm Kishës Katolike, për arsyen se ajo është është vetëm Kisha që Krishti ndërtoi. “Unë do të ndërtoj timen kishë, ”Tha ai. Jo 60, 000 prerje që vështirë se mund të bien dakord për besimin dhe moralin, por një Kisha

Çdo logj i vetëm biblik në lidhje me përparësinë [e Pjetrit] mbetet nga brezi në brez një shtyllë dhe normë, së cilës duhet t'i rikthehemi vazhdimisht vetvetes. Kur Kisha u përmbahet këtyre papa-Benedikti-xvifjalët me besim, ajo nuk po tregon triumfalizëm, por duke njohur me përulësi me habi dhe falënderime fitoren e Zotit mbi dhe përmes dobësisë njerëzore. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Thirrja në Kungim, Kuptimi i Kishës Sot, Ignatius Press, fq. 73-74

Nëse shqyrtoni pothuajse çdo fe kryesore, konfesion ose kult që nuk është katolik, nga Islami në Adventistët e Ditës së Shtatë deri te Dëshmitarët e Jehovait tek Mormonët deri te protestantët e kështu me radhë, do të shihni një temë të përbashkët: ato u themeluan në një interpretim subjektiv Shkrimet e Shenjta, të zbuluara ose nga një "prani e mbinatyrshme" ose interpretim personal. Nga ana tjetër, mësimet e Kishës Katolike, të gjitha mund të gjurmohen nëpër epoka, përmes trashëgimisë apostolike, përmes Etërve dhe Apostujve të Kishës së Hershme - jo te shpikja e ndonjë pape ose shenjtori - por te Jezu Krishti. Ajo që po them mund të provohet lehtësisht në këtë epokë të internetit. Katolike.com, për shembull, do t'i përgjigjet çdo pyetjeje nga purgatori te Maria, duke shpjeguar rrënjët historike dhe bazat biblike të Besimit Katolik. Uebfaqja e mikut tim të mirë David MacDonald, CatholicBridge.com, është gjithashtu e ngarkuar me mjaft përgjigje logjike dhe të qarta për disa nga pyetjet më të mëdha dhe më të pazakonta që rrethojnë Katolicizmin.

Pse mund të kemi besim, pavarësisht nga mëkatet e rënda të anëtarëve individualë të Kishës, se papa dhe ata peshkopë në bashkësi me ai nuk do të na devijojë? Për shkak të gradave të tyre teologjike? Jo, për shkak të premtimit të Krishtit të bërë privatisht për dymbëdhjetë burra:

Unë do t'i kërkoj Atit dhe ai do t'ju japë një Avokat tjetër që të jetë gjithmonë me ju, Shpirtin e së vërtetës, të cilën bota nuk mund ta pranojë, sepse as nuk e sheh as nuk e njeh atë. Por ju e dini atë, sepse mbetet me ju dhe do të jetë në ju… kur të vijë, Fryma e së vërtetës, ai do t'ju drejtojë drejt të gjithë të vërtetës… (Gjoni 14: 16-18; 16:13)

Marrëdhënia ime personale me Jezusin varet nga unë. Por e vërteta që ushqen dhe udhëheq atë marrëdhënie varet nga Kisha, e udhëhequr për të gjitha kohërat nga Shpirti i Shenjtë. Siç u tha më lart, në themel të tij, Krishterimi ka të bëjë me dashurinë e një Ati për fëmijën e tij dhe të fëmijës që ia kthen këtë dashuri. Por si e duam Atë në kthim?

Nëse i mbani urdhërimet e mia, do të qëndroni në dashurinë time… (Gjoni 15:10)

Dhe cilat janë urdhërimet e Krishtit? Ky është roli i Kishës: t'i mësojë ata në të tyre Plot besnikëria, konteksti dhe mirëkuptimi. Për të bërë dishepuj të kombeve

… Duke i mësuar të respektojnë të gjitha ato që ju kam urdhëruar. (Mat 28:20)

Kjo është arsyeja pse ne duhet t'i qëndrojmë besnikë Kishës Katolike deri në frymën tonë të fundit. Sepse ajo është Krishtit trupi, E tij zëri i së vërtetës, E tij instrument udhëzimi, E tij anija e hirit, E tij mjete shpëtimi - pavarësisht nga mëkatet personale të disa prej anëtarëve të saj individualë.

Sepse është besnikëri ndaj Vetë Krishtit.

 

LIDHJE ME LIDHJE

 

Tani Fjala është një shërbesë me kohë të plotë që
vazhdon me mbështetjen tuaj.
Ju bekoj, dhe faleminderit. 

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Klikoni më poshtë për ta përkthyer këtë faqe në një gjuhë tjetër:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Gjë e neveritshme
2 shih http://www.guardian.co.uk/
3 shih http://www.guardian.co.uk/
4 lexojPërndjekja… dhe Tsunami Moral
5 krh. një fjalim i mbajtur në Kongresin Eukaristik në Filadelfia në 1976; Shiko Kuptimi i Përballjes Finale
6 krh. Mat 28:20
7 shih http://www.youtube.com/watch?v=mNB469_sA3o
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.