Gjë e neveritshme

pelin_DL_Fotor  

Ky shkrim u botua për herë të parë në 24 Mars, 2009.

   

"Tymi i Satanit po depërton në Kishën e Zotit përmes çarjeve të mureve." —POPA PAUL VI, citimi i parë: Homeli gjatë meshës për Shën. Peter & Paul, Qershor 29, 1972

 

KETU është një elefant në dhomën e ndenjes. Por pakkush dëshiron të flasë për të. Shumica zgjedhin ta injorojnë atë. Problemi është se elefanti po shkel të gjitha mobiljet dhe po ndot qilimin. Dhe elefanti është ky: kisha është e ndotur nga braktisja -largimi nga besimi - dhe ai ka një emër: "Pelini".

 

"DRURI"

Pak para Krishtlindjes 2008, mora një fjalë të çuditshme:

Pelini.

Shtë një fjalë e përmendur në Bibël. Nga Fjalori Online i Webster:

Në gjuhën simbolike të Apokalipsit (Zbul. 8:10, 11) një yll përfaqësohet sikur bie mbi ujërat e tokës, duke bërë që pjesa e tretë e ujit të kthehet gjë e neveritshme. Emri me të cilin Grekët e përcaktuan atë, absintion, do të thotë "i pijshëm".

Në të vërtetë, Kisha ka për qëllim të jetë burimi i ujë të gjallë, duke edukuar dhe ushqyer fëmijët e saj në E vërtetë, kush është Krishti. Por këto ujëra në shumë vende janë helmuar nga herezia- herezi masive. Shumë janë ata që pretendojnë të jenë ministra katolikë, por si ujqërit me rroba delesh, i çojnë kopetë e tyre në kullota të gabuara, të rregulluara dhe të prirura nga teologë disidentë - profetë të rremë të ditëve tona. Kjo tregon se një diplomë teologjike nuk është garanci e ortodoksisë. Në të vërtetë, urdhrat kishtarë në Amerikën e Veriut e kanë shpartalluar besimin në një shkallë të tillë që disa seminare dhe universitete teologjike, si dhe spitale dhe shkolla janë tani katolike vetëm me emër. Ato shpesh janë vetë burimi i ndotjes morale në kulturën tonë.

Pothuajse po aq të dëmshëm janë ata që thjesht heshtin nga frika:

Pastorët që nuk kanë parashikim hezitojnë të thonë hapur se çfarë është e drejtë, sepse kanë frikë se mos humbin favorin e burrave. Siç na thotë zëri i së vërtetës, udhëheqës të tillë nuk janë pastorë të zellshëm që mbrojnë kopetë e tyre, përkundrazi ata janë si mercenarë që ikin duke u strehuar në heshtje kur ujku shfaqet ... Kur një pastor ka frikë të pohojë atë që është e drejtë, a ka ai nuk e ktheu shpinën dhe iku duke heshtur? - Shën. Gregori i Madh, Liturgjia e Orëve, Vëllimi IV, f. 342-343

Nëse duam të dimë se nga lindi kultura jonë e vdekjes - e abortit, eutanazisë dhe kontracepsionit, mos kërkoni më shumë se dyert e peshkopatës. Dyzet vjet më parë, kur grabitqarët e botës ishin gati të gllabëronin besnikët, shumë deleve (të tilla si prindërit e mi) u thanë se "pilula" ishte e pranueshme dhe se ata mund të ndiqnin ndërgjegjen e tyre. Mjerisht, ujqërit ishin tashmë brenda pendës së deleve, tashmë brenda Kishës! Unë kam lindur në 1968 - vetëm pesë muaj para lirimit të Humanae Vitae, Letra enciklike e Papa Palit VI që rikonfirmon mësimet e Kishës kundër kontracepsionit. Do të ishte tetë vjet më vonë përpara se prindërve të mi t'u mësohej e vërteta rreth kontrollit të lindjes nga dy njerëz laikë (e cila rezultoi në lindjen e vëllait tim të dashur të vogël.) Sa afër arrita të mos ekzistoja për shkak të mësimit të rremë! (Dy vjet më vonë, ministri që këshilloi prindërit e mi, la priftërinë dhe u martua.)

Përmbytja e abortit, pornografisë, sëmundjeve ngjitëse seksuale dhe divorcit hyri në shtëpitë katolike dhe shoqërinë në përgjithësi kur diga morale e klerit u shemb (Shih Heqja e Frenuesit) Roomshtë një elefant në dhomën e ndenjes dhe emri i tij është Gjë e neveritshme.

 

BIMN M B TIT MIR

"Pelini" njihet gjithashtu si një bimë e hidhur.

Tradita është që kjo bimë u rrit në gjurmët e gjarprit ndërsa ajo përpëlitej përgjatë tokës kur u dëbua nga Parajsa. - Fjalori Online i Weebster

Po, në vazhdën e bishti i gjarprit antik:

Bishti i djallit po funksionon në shpërbërjen e botës katolike. Errësira e Satanit ka hyrë dhe është përhapur në të gjithë Kishën Katolike madje deri në majën e saj. Braktisja, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës. —POPI PAUL VI, Fjalimi në Gjashtëdhjetë Vjetorin e Shfaqjeve të Fatimes, 13 tetor 1977

kontraceptim është agjenti kryesor i hidhur i "yllit të rënë" - domethënë, kleri dhe teologët e rënë që kanë hedhur poshtë mësimet morale të Kishës. Barque of Peter, the Church, është si

… Një varkë që do të fundoset, një varkë që merr ujë nga të gjitha anët. —Cardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), 24 Mars 2005, Meditim i Premtes së Madhe mbi Rënien e Tretë të Krishtit

Unë kam takuar disa priftërinj nga rajone të ndryshme të Shteteve të Bashkuara që e vlerësojnë këtë mbi 50 përqind nga kolegët e tyre seminaristë janë “homoseksualë” - shumë mënyra aktive të jetesës homoseksuale. Një prift tregoi se si u detyrua të mbyllë derën natën. Një tjetër më tregoi se si dy burra hynë në dhomën e tij për të "marrë rrugën e tyre" - por u bënë të bardhë si fantazma ndërsa shikonin statujën e tij të Zojës së Fatimës. Ata u larguan dhe nuk e shqetësuan më kurrë. Një tjetër u soll para panelit disiplinor të seminarit të tij kur ai u ankua për t'u "goditur" nga kolegët e seminaristëve. Por ata pyetën atë pse he ishte "
homofobe ”. Priftërinjtë e tjerë më kanë thënë se besnikëria e tyre ndaj Magjistrisë ishte arsyeja që ata pothuajse nuk kishin më nuk ka të diplomuar dhe se disa nga kolegët e tyre nuk mbijetuan për shkak të bindjes së tyre ndaj Atit të Shenjtë. Si mund të jetë kjo ?!

Armiqtë e saj më dinakë e kanë përfshirë Kishën, Bashkëshorten e Qengjit të Papërlyer, me hidhërime, ata e kanë mbytur me pelin; mbi të gjitha gjërat e dëshirueshme të saj ata kanë vënë duart e tyre të liga. Aty ku Selia e Bekuar Pjetri dhe Kryetari i së Vërtetës janë ngritur për dritën e johebrenjve, atje ata kanë vendosur fronin e neveritjes së ligësisë së tyre, në mënyrë që Pastori të jetë goditur, ata gjithashtu mund të jenë në gjendje të shpërndahen tufën —POPA LEO XIII, Lutja e ekzorcizmit, 1888 pas Krishtit; nga Rakolta romake i 23 korrikut 1889

Roomshtë një elefant në dhomën e ndenjes dhe emri i tij është Pelini përçarje është motra e saj binjake.

Unë kisha një vizion tjetër të shtrëngimit të madh… Më duket se u kërkua një koncesion nga klerikët që nuk mund të jepej. Unë pashë shumë priftërinj të vjetër, veçanërisht një, që qanin me hidhërim. Disa më të rinj po qanin… Ishte sikur njerëzit të ndaheshin në dy kampe. - E bekuara Anne Catherine Emmerich (1774–1824); Jeta dhe Zbulimet e Anne Catherine Emmerich; mesazh nga 12 Prilli 1820.

 

REPING ÇFAR H BESHT SHKRUAR

Thisshtë kjo pranimi i kontracepsionit që ka çuar dhe vazhdon të nxisë a i saktë "Pelini" në ujërat tona. Studimet kanë filluar të zbulojnë se hormonet nga kontracepsioni po kthehen në furnizimin me ujë. Rezultatet janë të frikshme. Në disa raste, të tilla si në liqenet e Mëdha të Kanadasë ose në Boulder Creek të Kolorados, peshqit meshkuj kanë filluar të ndryshojnë seksin dhe popullatat e tyre janë zvogëluar shumë. Beenshtë gjurmuar estrogjenit- hormoni femëror që gjendet në kontraceptivët oralë ose në pjesët e kontrollit të lindjes.

Thingshtë gjëja e parë që kam parë si shkencëtar që më trembi vërtet. Oneshtë një gjë të vrasësh një lumë. Anothershtë tjetër gjë të vrasësh natyrën. Nëse jeni duke ngatërruar ekuilibrin hormonal në komunitetin tuaj ujor, ju do të shkoni thellë. Ju jeni duke u lodhur me mënyrën sesi vazhdon jeta. - Biologu John Woodling, Katolike Online , Gusht 29, 2007

Për më tepër, siç thekson shkrimtari ungjillor Julio Severo, kontracepsioni rezulton gjithashtu në “mikro-aborte”:

...rregullat janë bërë depozita të jetës së asgjësuar. Qindra miliona gra përdorin pilula dhe pajisje të tjera të kontrollit të lindjes që provokojnë mikro-aborte që përfundojnë të skuqura në tualete dhe më pas në lumenj. —Julio Severo, artikulli “Lumenjtë e Gjakut”, 17 Dhjetor 2008, LifeSiteNews.com

Uji me të cilin gatuajmë, lahemi, pimë është i ndotur me gjakun e këtyre individëve të vrarë. Roomshtë një elefant në dhomën e ndenjes dhe emri i tij është Pelini.

Kush mund të mos shohë që shoqëria është në kohën e tanishme, më shumë se në çdo epokë të kaluar, duke vuajtur nga një sëmundje e tmerrshme dhe e rrënjosur thellë, e cila, duke u zhvilluar çdo ditë dhe duke ngrënë në qenësinë e saj kryesore, po e tërheq atë drejt shkatërrimit? —POPA PIUS X, Enciklikë E Supremi, n 2

 

KOHT E XHEQ

Nuk do të ndotni tokën në të cilën jetoni, sepse gjaku ndot tokën dhe nuk mund të bëhet asnjë shlyerje për vendin për gjakun që është derdhur në të, përveç gjakut të atij që e ka derdhur. (Numrat 35:33 ESV)

Difficultshtë e vështirë për mua të shkruaj këto gjëra. Më shumë preferoj të godas këmbët lart, të lexoj një roman dhe të bëj sikur gjithçka në botë do të shkojë si gjithmonë. Problemi është, ka një elefant në dhomën e ndenjes. Në ndërgjegje të mirë nuk mund të pretendoj se nuk ekziston. Plehu është grumbulluar lart, aroma e mosbindjes është kudo dhe dëmtimi i së ardhmes së fëmijëve tanë është i pariparueshëm, përveç një ndërhyrjeje të drejtpërdrejtë nga High.

Paralajmërimi në zemrën time është i qartë për një instrument të pastrimit që vjen (shih Ora e Shpatës).

Lufta po vjen në brigjet e Amerikave.

Shtë e qartë, absolutisht e qartë, se bota Perëndimore nuk ka ndërmend të pendohet për krimin e abortit, pavarësisht nga provat shkencore, biologjike, morale dhe vizuale të njerëzimit, personalitetit dhe dinjitetit të të palindurit. Isshtë praktikat më mizore, egoiste dhe barbare të mbase çdo civilizimi në historinë shpesh tragjike të njerëzimit (shih A është Fetusi një Person  E vërteta e vështirë - Pjesa V).

Jini të kujdesshëm, sidomos kur të gjitha duket se janë paqësore dhe të qeta. Rusia mund të veprojë në një mënyrë të befasishme, kur më pak e prisni atë ... drejtësia [e Zotit] do të fillojë në Venezuelë. - Shërbëtori i Zotit Maria Esperanza, Ura në Qiell: Intervista me Maria Esperanza të Betanisë, Michael H. Brown, f. 73, 171

sepse Zoti na do, ndërgjegjet tona duhet të tronditen me dhunë. Para se të mund të ketë një Ndriçim të Ndërgjegjjes, para se të jemi të gatshëm të ngremë kokën lart, ne duhet të gjunjëzohemi, ashtu si Biri Prodigal nuk do të mendonte të kthehej në shtëpi derisa të shtypej krenaria e tij.

Dhe të mos themi se është Zoti ai që po na ndëshkon në këtë mënyrë; përkundrazi, janë vetë njerëzit që po përgatisin dënimin e tyre. Me mirësinë e tij Zoti na paralajmëron dhe na thërret në rrugën e drejtë, duke respektuar lirinë që na ka dhënë; pra njerëzit janë përgjegjës. —Sr. Lucia, një nga vizionarët e Fatimas, në një letër drejtuar Atit të Shenjtë, 12 maj 1982. 

 

AKTGJYKIMI I MESHEM

Hidhërimi i pelinës ka arritur në gojën e Zotit:

Meqenëse je i vakët, as i nxehtë as i ftohtë, unë do të të nxjerr nga goja. (Zbul. 3:16)

Nëse Zoti pështyn një pjesë të Kishës së Tij nga goja e tij - domethënë, heq mbrojtjen e Tij hyjnore- nuk është për shkak se Ai nuk na do. Preciselyshtë pikërisht sepse Ai na do:

Nëse jeni pa disiplinë, në të cilën kanë ndarë të gjithë, ju nuk jeni bij por bastardë… të cilët Zoti i do, ai i disiplinon; fshikullon çdo bir që pranon. (Heb 12: 6,8)

In kaos, Mëshira do të vijë

A nuk është Efraimi djali im i dashur, fëmija për të cilin unë kënaqem? Shpesh ndërsa e kërcënoj, akoma e kujtoj me favor; Zemra ime ngrihet për të, unë duhet t'i tregoj mëshirë, thotë Zoti. (Jeremia 31: 18-20)

… Për elefantin në dhomën e ndenjes duhet të ekspozohet. Pelini duhet të shkulet. Helmi duhet të nxirret në mënyrë që Ujërat e Gjalla të mund të rrjedhin përsëri.

Ajo që dua të them është: Mjaft më! Sa më shumë mund të marrim të gjithë? Ashtu si ju, zemra ime është thyer, mendja ime është hutuar, trupi im dhemb dhe unë kam lëvizur brenda dhe jashtë një shumëllojshmërie ndjenjash, veçanërisht turpi dhe zhgënjimi, frika dhe zhgënjimi, së bashku me një ndjenjë të cenueshmërisë, dhe një varfëri të jashtëzakonshme të shpirtit . Unë kam qarë dhe kam bërtitur në heshtje, dhe mbase kjo ishte lutja ime drejtuar Zotit: Pse Zoti? Çfarë do të thotë e gjithë kjo? Çfarë po kërkoni nga unë dhe nga priftërinjtë e mi? Çfarë doni të shihni të ndodhë mes njerëzve tuaj? A është kjo një kohë pastrimi apo nuk është asgjë tjetër veç shkatërrim? A do të pushojnë së besuari njerëzit, a do të pushojnë së besuari njerëzit besnikë? Zot, çfarë po kërkon nga ne dhe si mund ta bëjmë të ndodhë? - Kryepeshkopi Anthony Mancini, Halifax, NS, në përgjigje të arrestimit të një ipeshkvi tjetër për posedim të pornografisë së fëmijëve; Letër Besnikut Katolik Romak të Nova Scotia, 2 tetor 2009

 

LIDHUR ME LIDHJE:

Pelini dhe Besnikëria

Pelini… një yll fjalë për fjalë? Shiko Gjykimi shtatë vjeçar - Pjesa VII Pjesa XI

Kullin e Madhg

Pasioni i të Palindurit

Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit

Mëshira në Kaos

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore

  

Faleminderit për dashurinë, lutjet dhe mbështetjen tuaj!

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.

Komentet janë të mbyllura.