Ti bëhu Noe

 

IF Unë mund të mbledh lotët e të gjithë prindërve që kanë ndarë thyerjen e zemrës dhe pikëllimin e tyre se si fëmijët e tyre kanë lënë Besimin, unë do të kisha një oqean të vogël. Por ai oqean nuk do të ishte veçse një pikë në krahasim me Oqeanin e Mëshirës që buron nga Zemra e Krishtit. Nuk ka Askush më të interesuar, më të investuar ose që digjet nga më shumë dëshirë për shpëtimin e anëtarëve të familjes suaj sesa Jezu Krishti që vuajti dhe vdiq për ta. Sidoqoftë, çfarë mund të bësh kur, megjithë lutjet dhe përpjekjet e tua më të mira, fëmijët e tu vazhdojnë të refuzojnë besimin e tyre të krishterë duke krijuar të gjitha llojet e problemeve të brendshme, përçarjeve dhe anktheve në familjen ose jetën e tyre? Për më tepër, ndërsa u kushtoni vëmendje "shenjave të kohërave" dhe mënyrës sesi Zoti po përgatitet të pastrojë botën edhe një herë, ju pyesni: "Po fëmijët e mi?"

 

E DREJTA

Kur Zoti ishte gati të pastronte tokën herën e parë nga një përmbytje, Ai shikoi botën për të gjetur dikë, diku që ishte i drejtë. 

Kur Zoti pa se sa e madhe ishte ligësia e qenieve njerëzore në tokë dhe si çdo dëshirë që zemra e tyre ngjizte ishte gjithmonë asgjë tjetër veçse e keqe, Zoti u pendua që bëri qenie njerëzore në tokë dhe zemra e tij u hidhërua… Por Noeu gjeti favor me Zoti. (Zan 6: 5-7)

Por këtu është gjëja. Zoti e shpëtoi Noeun   familja e tij:

Së bashku me bijtë e tij, gruan e tij dhe gratë e bijve të tij, Noeu hyri në arkë për shkak të ujërave të përmbytjes. (Zan 7: 7) 

Perëndia e shtriu drejtësinë e Noeut mbi familjen e tij, duke i mbrojtur ata madje nga shirat e drejtësisë megjithëse ishte Noeu vetëm kush mbajti ombrellën, si të thuash. 

Dashuria mbulon një mori mëkatesh. (1 Pjetër 4: 8) 

Pra, këtu është çështja: ti je Noe në familjen tuaj. Ju jeni një "i drejtë", dhe unë besoj se përmes lutjeve dhe sakrificave tuaja, besnikërisë dhe këmbënguljes suaj - domethënë nga duke marrë pjesë në Jezusin dhe fuqia e Kryqit të Tij - Zoti do të shtrijë devijimin e mëshirës për të dashurit tuaj në rrugën e Tij, kohën e Tij, edhe nëse në momentin e fundit

Mëshira e Zotit ndonjëherë prek mëkatarin në momentin e fundit në një mënyrë të mrekullueshme dhe misterioze. Nga pamja e jashtme, duket sikur gjithçka kishte humbur, por nuk është kështu. Shpirti, i ndriçuar nga një rreze e hirit përfundimtar të fuqishëm të Zotit, kthehet te Zoti në momentin e fundit me një forcë të tillë dashurie, që në një çast, ai merr nga Zoti faljen e mëkatit dhe ndëshkimit, ndërsa nga jashtë nuk tregon asnjë shenjë as të pendimi ose shtrëngimi, sepse shpirtrat [në atë fazë] nuk reagojnë më ndaj gjërave të jashtme. Oh, sa përtej të kuptuarit është mëshira e Zotit! - Shën. Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1698

 

JU JENI NOAH

Sigurisht, shumë prindër do ta fajësojnë veten e tyre për rënien e fëmijëve të tyre nga hiri. Ata do të kujtojnë vitet e para, gabimet, marrëzitë, egoizmin dhe mëkatet ... dhe si janë ata që i kanë shkatërruar fëmijët e tyre në një anije, të vogël apo të madhe. Dhe kështu ata dëshpërohen.

Kujtoni "babanë" e parë që Jezusi vendosi mbi Kishën e Tij, e cila është familja e Zotit: Simon, të cilit Ai i vuri emrin Kefës, Pjetrit, "shkëmbi". Por pikërisht ky shkëmb u bë një gur pengues që skandalizoi "familjen" kur me fjalët dhe veprimet e tij ai e mohoi Shpëtimtarin. E megjithatë, Jezusi nuk hoqi dorë prej tij, megjithë dobësinë e tij të dukshme. 

"Simon, bir i Gjonit, a më do ti mua?" Ai i tha: “Po, Zot; ti e di që të dua." Ai i tha: "Kujdesi delet e mia… Më ndiq mua". (Gjoni 21:16, 19)

Edhe tani, Jezusi u drejtohet juve baballarëve dhe nënave të cilat ai ua ka vendosur vatrën tuaj dhe Ai pyet, "A më do mua?" Ashtu si Pjetri, edhe ne mund të pikëllohemi për këtë pyetje sepse, edhe pse e duam Atë në tonën zemrat, ne kemi dështuar në fjalët dhe veprimet tona. Por Jezusi, duke ju vështruar pikërisht në këtë moment me një dashuri të patregueshme dhe të pakushtëzuar, nuk ka pyetur, "A keni mëkatuar?" Sepse Ai e njeh mirë të kaluarën tuaj, madje edhe mëkatet për të cilat nuk jeni plotësisht të vetëdijshëm. Jo, Ai përsërit:

"A më do mua?" dhe ai i tha: "Zot, ti di gjithçka; ti e di që unë të dua. ”(Gjoni 21:17)

"Atëherë dije këtë":

Të gjitha gjërat funksionojnë për mirë për ata që e duan Zotin, të cilët thirren sipas qëllimit të tij. (Rom 8:28)

Zoti do të marrë përsëri "po" -in tuaj, ashtu si mori Pjetrin, dhe do ta bëjë atë të funksionojë për të mirën. Ai thjesht pyet tani se ti je Noe

 

JEPI ZOTIT SHQYRTIMIN TUAJ

Shumë vite më parë, unë po vozisja me vjehrrin tim nëpër kullotat e tij të pasme. Një fushë në veçanti më tërhoqi vëmendjen sepse ishte e mbushur me tuma të mëdha për të cilat duhet të lundronim. "Çfarë ka me këto kodra të vogla?" Une e pyeta ate. "Oh", ai qeshi. "Shumë vite më parë, Eric hodhi grumbuj plehu këtu, por ne kurrë nuk arritëm t'i përhapim ato." Ndërsa vazhdonim makinën, ajo që vura re mbi të gjitha ishte se, kudo që të ishin këto tuma, kjo ishte vendi ku bari ishte më i gjelbër dhe ku lulet e egra më të harlisura po rriteshin. 

Po, Zoti mund të marrë grumbujt e mutave që kemi bërë në jetën tonë dhe t'i kthejë ato në diçka të mirë. Si Jini besnikë. Ji i bindur. Ji i drejtë. Bëhu Noe.

Mjerimi yt është zhdukur në thellësitë e mëshirës Sime. Mos debatoni me Mua për mjerimin tuaj. Ju do të më jepni kënaqësi nëse më dorëzoni të gjitha shqetësimet dhe pikëllimet tuaja. Unë do të grumbulloj mbi ju thesaret e hirit Tim. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1485

Por Jezusi i tha Faustinës se këto thesare hiri mund të tërhiqen vetëm me anë të një ene - atë të besim. Sepse mund të mos i shihni gjërat të kthehen për një kohë të gjatë në familjen tuaj ose ndoshta edhe gjatë jetës tuaj. Por kjo është punë e Zotit. Të duash është e jona.

Ju nuk po jetoni për veten tuaj, por për shpirtrat, dhe shpirtrat e tjerë do të përfitojnë nga vuajtjet tuaja. Vuajtja juaj e zgjatur do t'u japë atyre dritën dhe forcën për të pranuar vullnetin Tim. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 67

Po, dashuria mbulon një mori mëkatesh. Kur Rahab, prostituta, mbrojti dy spiunë izraelitë që të mos u dorëzoheshin armiqve të tyre, Zoti, nga ana tjetër, e mbrojti atë djali i saj - megjithë të kaluarën e saj mëkatare.

Me anë të besimit Rahab prostituta nuk u zhduk me mosbindjen, sepse ajo kishte pritur spiunët në paqe. (Heb 11:31)

Ti bëhu Noe. Dhe pjesën tjetër ia lëmë Zotit.

 

LIDHJE ME LIDHJE

Rivendosja e Vjetër e Familjes

Pjesëmarrja në Jezusin 

Prindërimi i Prishjes

Ora plangprishëse

Hyrja në Orën Prodigale 

Rrëshaja dhe Ndriçimi

Zbulesa që vjen nga Ati

Shenjtërimi i Vonë

 

Ndërsa fillojmë një vit të ri,
kjo shërbesë me kohë të plotë varet si gjithmonë
plotësisht mbi mbështetjen tuaj. 
Faleminderit dhe ju bekoj. 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, ARMT FAMILJARE.