Ju keni lindur për këtë herë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 Prill 2014
E marta e Javës së Shenjtë

Tekste liturgjike këtu

 

 

AS ju shikoni nga Stuhia që vërtitet në horizontin e njerëzimit, mund të tundoheni të thoni: "Pse mua? Pse tani?" Por dua t'ju siguroj, i dashur lexues, se ti ke lindur per keto kohe. Siç thuhet në leximin e parë sot,

Zoti më thirri që nga lindja, që nga barku i nënës sime dhe më dha emrin tim. 

Willshtë vullneti i Zotit që njerëzimi të lulëzojë, që ne të "shkojmë dhe të shumohemi" dhe ta bëjmë tokën dhe tërë krijimin të frytshme. Ky plan nuk ka ndryshuar kurrë - ai thjesht ka marrë dimensione të reja përmes Kryqit. Unë dhe ju jemi thirrur vazhdimisht të sjellim të vërtetën, bukurinë dhe mirësinë kudo që të jemi. Të gjithë ne po ëndërrojmë, lutemi, bëjmë plane.

Kështu ishin edhe Apostujt. Me Jezusin, një botë më e mirë, një botë e re shtrihej para tyre. Por planet e tyre nuk ishin plane të Zotit. Kjo eshte, si Zoti do të arrinte përmbushjen e një bote të re ishte krejtësisht ndryshe nga sa mendonin ata. Në Darkën e Fundit, rrjedha e ëndrrave, lutjeve dhe planeve të Apostujve mori një ndryshim dramatik në rrjedhën e tij.

Mjeshtër, ku po shkon? (Ungjilli i sotëm)

Kjo është pyetja që shumë prej nesh shpesh e gjejnë në buzët tona, megjithëse e formuluar pak më ndryshe: "Zot, çfarë po bën?" Sepse ne kemi të gjitha këto ëndrra dhe plane ... dhe pastaj papritmas jeta merr një kthesë të papritur, dhe ne e gjejmë veten vetëm, duke qëndruar atje në shi, të mpirë, duke menduar se çfarë sapo ndodhi. Ne duam, në fakt, të bërtasim, "Zot, çfarë po bën ?? " Por Jezusi përgjigjet, “Atje ku po shkoj nuk ka kuptim për ju tani. Por nuk të kam harruar, thjesht po të çoj në një rrugë më të mirë. ”

Nuk ka të bëjë me arritjen atje. Shtë si kemi arritur atje. Zoti shqetësohet së pari me shpëtimin tonë, së dyti me shenjtërinë tonë, eklipsi i gjakut-hënës-nasadhe së treti, me shpëtimin dhe shenjtërinë e të tjerëve përmes ne Zoti kujdeset për ëndrrat tona. Por Ai kujdeset më shumë për të E tij ëndrrat për ne, sepse ato do të na bëjnë shumë më të lumtur. Dhe nëse i besojmë Atij dhe e ndjekim Atë përmes këtij Pasioni (edhe kur eklipson planet tona) në vend se të ndjekim gjurmët e Judës, ne do të gjejmë një përfundim shumë më të mirë të historisë sonë atë që dëshironim të shkruanim për veten tonë - siç e zbuloi Pjetri mes shumë lotësh.

Megjithëse mendoja se isha munduar kot, dhe për asgjë, kot, e harxhova forcën time, megjithatë shpërblimi im është me Zotin, shpërblimi im është me Perëndinë tim. (Leximi i parë)

Në këto kohë - dhe sigurisht në këtë kohë në botë - ne duhet të gjejmë strehë te Zoti dhe të rinovojmë besimin tonë tek Ai. Sepse Ai thotë, "Mos kini frikë, sepse unë zgjodha që ju të lindni për këto kohë".

Tek ti, o Zot, strehohem ... Bëhu kalaja ime e strehimit, një kështjellë e fortë për të më dhënë siguri, sepse ti je kështjella ime dhe kështjella ime. Sepse ti je shpresa ime, o Zot; besimi im, o Zot, që në rininë time. Nga ti varet që nga lindja; nga barku i nënës sime je forca ime. (Psalmi i sotëm)

 

LIDHJE ME LIDHJE

  • Kur Zoti ndryshon trajektoren e jetës tuaj: trajektore

 

 


Ministria jonë është “duke rënë shkurt”Të fondeve shumë të nevojshme
dhe ka nevojë për mbështetjen tuaj për të vazhduar.
Ju bekoj, dhe faleminderit.

Për të marrë La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

Bashkohu me Mark në Facebook dhe Twitter!
logoja e FacebookTwitterlogo

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, E VURTETA E VARDRTET.