WAM - BUBUK KEG?

 

THE media and government narrative — lawan naon anu sabenerna lumangsung dina protés Konvoi bersejarah di Ottawa, Kanada dina awal 2022, nalika jutaan Canadians damai rallied sakuliah nagara pikeun ngarojong truckers dina tampikan maranéhanana mandat adil - dua carita béda. Perdana Menteri Justin Trudeau naroskeun Undang-Undang Darurat, ngabekukeun rekening bank pendukung Kanada tina sagala lapisan kahirupan, sareng nganggo kekerasan ngalawan demonstran anu damai. Wakil Perdana Menteri Chrystia Freeland ngarasa kaancam… tapi ogé jutaan urang Kanada ku pamaréntahan sorangan.Continue reading

”Maot Ujug-ujug” — Nubuat Digentos

 

ON 28 Mei 2020, 8 bulan sateuacan inokulasi massal tina terapi gén mRNA ékspérimén dimimitian, haté kuring kaduruk ku "kecap ayeuna": peringatan serius yén genocide éta datang.[1]cf. 1942 kami Kuring nuturkeun éta sareng dokumenter Ngiring élmu? nu ayeuna geus ampir 2 juta pintonan dina sakabéh basa, sarta nyadiakeun warnings ilmiah sarta médis nu indit sakitu legana unheed. Éta nyuarkeun naon anu disebat John Paul II "konspirasi ngalawan kahirupan"[2]Evangelium vitae, n. 12 nu keur dileupaskeun, enya, sanajan ngaliwatan professional kaséhatan.Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. 1942 kami
2 Evangelium vitae, n. 12

WAM - Pikeun Topeng atanapi Henteu Topeng

 

Nanaon parantos ngabagi kulawarga, paroki, sareng komunitas langkung ti "masking". Kalayan usum flu dimimitian ku tajongan sareng rumah sakit mayar harga pikeun lockdowns gagabah anu ngajaga jalma tina ngawangun kekebalan alami, aya anu nyauran deui mandat masker. Tapi antosan sakedap... dumasar kana elmu naon, sanggeus amanat saméméhna gagal dianggo di tempat munggaran?Continue reading

The Millstone

 

Yesus ngadawuh ka murid-murid-Na,
"Hal-hal anu nyababkeun dosa pasti bakal kajadian,
tapi woe ka hiji ngaliwatan saha aranjeunna lumangsung.
Leuwih hadé pikeun manéhna lamun beuheungna dialungkeun batu panggilingan
sarta anjeunna dialungkeun ka laut
ti batan anjeunna nimbulkeun salah sahiji budak leutik ieu dosa."
(Injil Senén, Luk 17:1-6)

Bagja jalma anu lapar sareng haus kana kabeneran,
pikeun maranéhna bakal wareg.
(Matt 5: 6)

 

Dinten ieu, dina nami "toleransi" jeung "inclusivity", kajahatan paling egregious - fisik, moral jeung spiritual - ngalawan "leutik", keur excused komo sohor. Abdi henteu tiasa cicingeun. Abdi henteu paduli kumaha "négatip" sareng "gloomy" atanapi naon waé labél anu hoyong disebat ku jalma-jalma. Upami kantos aya waktos pikeun lalaki generasi ieu, dimimitian ku pendeta urang, pikeun membela "pangsaeutikna ti baraya", ayeuna. Tapi tiiseun téh jadi overwhelming, jadi jero tur nyebar, nu ngahontal kana pisan bowels spasi dimana hiji geus bisa ngadéngé millstone séjén hurting nuju bumi. Continue reading

Sakumaha pikareueuseun Injil?

 

Mimiti diterbitkeun 13 Séptémber 2006…

 

ieu kecap ieu impressed kana kuring kamari sore, hiji kecap bursting kalawan gairah jeung duka: 

Naha anjeun nampik Kami, umat Kami? Naon anu matak pikasieuneun ngeunaan Injil — Injil Kasalametan — anu ku kuring dibawakeun ka anjeun?

Kami sumping ka dunya pikeun ngahampura dosa-dosa anjeun, supados anjeun tiasa ngadangu kecap, "Dosa anjeun dihampura." Kumaha dahsyat ieu?

Continue reading

UU Kadua

 

…urang teu kudu nganggap enteng
skenario ngaganggu anu ngancam masa depan urang,
atawa instrumen anyar kuat
yén "budaya maot" boga di pembuangan na. 
-POPE Benedict XVI, Caritas dina Veritate, henteu. 75

 

TUH teu sual dunya perlu reset hébat. Ieu mangrupikeun jantung Pangéran sareng Perhatosan Bunda urang salami saabad: aya a carana nganyaran datang, a Pembaharuan hébat, jeung umat manusa geus dibere pilihan pikeun Usher dina triumph na, boh ngaliwatan tobat, atawa ngaliwatan seuneu Refiner sacara. Dina tulisan Hamba Gusti Luisa Piccarreta, urang sigana gaduh wahyu nubuat anu paling eksplisit ngungkabkeun waktos anu caket dimana anjeun sareng kuring ayeuna hirup:Continue reading

Naha Gerbang Wétan Dibuka?

 

Duh para nonoman, terserah anjeun janten pangawas énjing
anu ngumumkeun datangna panonpoé
saha Kristus anu Bangkit!
—POPE JOHN PAUL II, Pesen ti Rama Suci

ka Pamuda Dunya,
XVII Poé Pamuda Dunya, n. 3; (siga. 21: 11-12)

 

Mimiti diterbitkeun Désémber 1st, 2017… pesen harepan sareng kameunangan.

 

IRAHA panonpoé surup, sanajan éta mimiti peuting, urang asup kana waspada. Mangrupikeun antisipasi subuh anu énggal. Unggal Saptu sonten, Garéja Katolik ngagungkeun Massa waspada persis dina ngantosan "dinten Gusti" - Sabtu - sanaos doa umum urang dilakukeun dina ambang tengah wengi sareng gelap paling jero. 

Kuring yakin ieu mangrupikeun jaman anu urang hirup ayeuna-éta vigil anu "ngantisipasi" upami henteu gancang-gancang dinten Gusti. Sareng sagampil pajar ngumumkeun Panonpoé Tilelep, kitu ogé, aya subuh sateuacan Poé Gusti. Subuh éta téh Kasuksésan Jantung Maryam Anu murni. Nyatana, parantos aya tanda yén subuh ieu caket….Continue reading

Jam ka Caang

 

TUH loba chatter poé ieu diantara remnant Katolik ngeunaan "refuges" - tempat fisik panyalindungan ketuhanan. Éta kaharti, sabab aya dina hukum alam pikeun urang hoyong salamet, pikeun nyingkahan nyeri jeung sangsara. Tuntung saraf dina awak urang nembongkeun truths ieu. Sareng tetep, aya bebeneran anu langkung luhur: yén kasalametan urang ngalangkungan éta Palang. Sapertos kitu, nyeri sareng kasangsaraan ayeuna nyandak nilai panebusan, henteu ngan ukur pikeun jiwa urang sorangan tapi pikeun jiwa batur nalika urang ngeusian. "Naon anu kurang dina kasangsaraan Kristus atas nama awakna, nyaéta Garéja" (Kol 1:24).Continue reading

Hakekat

 

IT éta dina 2009 nalika kuring jeung pamajikan anu dipingpin pindah ka nagara jeung dalapan urang barudak. Kalayan émosi anu campur aduk kuring ninggalkeun kota leutik tempat kami cicing… Urang manggihan hiji tegalan jauh di tengah Saskatchewan, Kanada lodged antara tractless treeless lahan, ngan bisa diasupan ku jalan kokotor. Nyaan, urang henteu tiasa nanggung seueur anu sanés. Kota caket dieu ngagaduhan populasi sakitar 60 urang. Jalan utama éta susunan lolobana kosong, wangunan bobrok; imah sakola kosong tur ditinggalkeun; bank leutik, kantor pos, jeung toko grocery gancang ditutup sanggeus datangna kami ninggalkeun euweuh panto muka tapi Garéja Katolik. Ieu sanctuary denok arsitektur klasik - ahéngna badag pikeun komunitas leutik misalna. Tapi poto heubeul kaungkap eta brimming kalawan jamaah di 1950s, balik lamun aya kulawarga badag sarta tegalan leutik. Tapi ayeuna, ngan aya 15-20 anu muncul dina liturgi Minggu. Ampir teu aya komunitas Kristen anu tiasa diomongkeun, kecuali sakeupeul manula anu satia. Kota pangdeukeutna ampir dua jam jauh. Kami tanpa babaturan, kulawarga, komo kaéndahan alam anu kuring digedékeun di sabudeureun situ jeung leuweung. Abdi henteu sadar yén urang nembé ngalih ka "gurun" ...Continue reading