Amérika: minuhan Wahyu?

 

Iraha hiji kakaisaran maot?
Naha éta ambruk dina hiji momen anu dahsyat?
Henteu.
Tapi aya waktuna
nalika jalma-jalmana henteu percaya deui…
-gandengan, Megalopolis

 

IN 2012, nalika penerbangan kuring naék di luhur California, kuring ngarasa Roh ngajurung kuring pikeun maca Wahyu Bab 17-18. Nalika kuring mimiti maca, saolah-olah aya jilbab anu ngangkat dina buku arcane ieu, sapertos halaman jaringan ipis anu sanés pikeun ngungkabkeun langkung seueur gambar misterius "jaman akhir." Kecap "apocalypse" hartina, kanyataanna, anu nembangkeun.

Naon anu kuring baca mimiti nempatkeun Amérika kana cahaya Alkitab anu énggal. Nalika kuring nalungtik pondasi sajarah nagara éta, kuring henteu tiasa ningali éta salaku calon anu paling pantes pikeun anu disebat St. John "mystery babylon" (baca. Misteri Babul). Saprak harita, dua tren panganyarna sigana semen pandangan éta ...

Continue reading