Ngabela Vatikan II & Pembaharuan

 

Urang tiasa ningali éta serangan
ngalawan Paus jeung Garéja
ulah ngan datang ti luar;
rada, sangsara tina Garéja
datang ti jero gereja,
tina dosa nu aya di Garéja.
Ieu salawasna pangaweruh umum,
tapi ayeuna urang ningali éta dina bentuk anu pikasieuneun pisan:
kasusah greatest Garéja
henteu asalna ti musuh luar,
tapi dilahirkeun tina dosa dina Garéja.
-POPE Benedict XVI,

wawancara dina penerbangan ka Lisbon,
Portugal, 12 Méi 2010

 

jeung runtuhna kapamimpinan di Garéja Katolik sarta agenda progresif munculna ti Roma, beuki loba Katolik anu ngungsi paroki maranéhna pikeun neangan kaluar "tradisional" Massa jeung havens orthodoxy.Continue reading