Kasaksian Pribadi


Rembrandt van Rinj, 1631,  Rosululloh Peter Tungkul 

ELINGANAN St. BRUNO 


Ngeunaan
tilu belas taun ka pengker, kuring sareng pamajikan, duanana babu-Katolik, diulem ka garéja Baptis ku sobat urang anu kantos janten Katolik.

Kami nyandak jasa Minggu énjing. Nalika kami dugi, kami langsung ditarajang ku sadayana pasangan ngora. Waktosna urang ngadadak kumaha saeutik jalma ngora di dinya aya deui di paroki Katolik urang sorangan.

Kami lebet kana tempat suci modéren sareng nyandak korsi kami. Hiji band mimiti mingpin jamaah dina ibadah. Para penyanyi sareng musisi sakitar umur urang-sareng digosok pisan. Musik na diurapi sareng ibadah anu ngagedurkeun. Henteu lami saatos, pastor ngintunkeun pesen anjeunna kalayan sumanget, fasih, sareng kawasa.

Saatos jasa, kuring sareng pamajikan dikenalkeun ka seueur pasangan anu aya di dinya. Seuri, rupina haneut ngajak urang balik, sanés ngan ukur pikeun layanan, tapi ka wengi pasangan ngora sareng acara pujian sareng ibadah mingguan anu sanés. Kami ngaraos dipikacinta, ngabagéakeun, sareng diberkahan.

Nalika kami angkat kana mobil angkat, anu tiasa dipikirkeun nyaéta paroki kuring nyalira ... musik lemah, rumah tangga anu lemah, bahkan partisipasi anu langkung lemah ku jamaah. Pasangan ngora umur urang? Praktis punah dina bangku gereja. Anu paling nyerina nyaéta rasa kasepian. Kuring sering ngantepkeun Massa asa langkung tiis tibatan nalika kuring lebet.

Nalika urang ngusir, kuring nyarios ka pamajikan, "Urang kedah uih deui ka dieu. Kami tiasa nampi Ékaristi dina Misa unggal dinten Senén. ” Kuring ngan ukur bubudakeun. Kami nyetir ka imah lieur, sedih, malah ambek.

 

NELepon

Peuting éta nalika nyikat huntu di kamar mandi, bieu hudang sareng ngambang dina kajadian sadidinten, kuring ujug-ujug nguping aya sora anu béda dina haté kuring:

Tetep, sareng terang pikeun baraya anjeun ...

Kuring lirén, neuteup, sareng ngupingkeun. Sora malikan deui:

Tetep, sareng terang pikeun baraya anjeun ...

Kuring reuwas. Leumpang turun rada bobo, kuring mendakan pamajikan kuring. "Sayang, saur Gusti hoyong urang tetep di Garéja Katolik." Kuring bébéja naon anu kajantenan, sareng resep harmoni sampurna dina wirahma dina haté kuring, anjeunna satuju.

 

Ngahudangkeun 

Tapi Gusti tetep kedah urusan kuring. Kuring kesel ku karesahan di Garéja. Saatos digedékeun di bumi anu dimana "penginjilanan" mangrupikeun kecap anu leres-leres urang anggo, kuring ngagaduhan kasadaran anu kuat kana krisis iman anu ngagolak handapeun permukaan Garéja di Kanada. Salajengna, kuring mimiti naroskeun kaimanan Katolik kuring ... Mary, purgatory, imamat selibat…. anjeun terang, biasana.

Sababaraha minggu ka hareup, urang ngumbara ka tempat kolot kuring sababaraha jam jauhna. Ibu nyarios yén anjeunna ngagaduhan pidéo ieu anu ku kuring kedah ditingali. Kuring turun di ruang tamu ku nyalira, sareng mimiti ngupingkeun pendeta anu sanés Presbyterian dongeng kumaha anjeunna paling inteléktual anti-Katolik anu tiasa dipikirkeun. Anjeunna resep pisan kana klaim Katolik, yén anjeunna mutuskeun sacara historis sareng teologis ngabuktikeun yén aranjeunna salah. Kusabab Garéja Katolik mangrupikeun hiji-hijina iman Kristen anu ngajarkeun éta kaluarga berencana henteu aya dina rencana Gusti sahingga teu sopan, anjeunna bakal ngabuktikeun aranjeunna salah.

Ngaliwatan rajin diajar Garéja Rama, argumen teologis, sareng ajaran Garéja, Dr Scott Hahn mendakan yén Garéja Katolik éta bener. Ieu henteu ngarobih anjeunna. Éta ngajadikeun anjeunna ambek.

Nalika Dr. Hahn nyobian ngaleungitkeun masing-masing doktrin Garéja hiji-hiji, anjeunna mendakan trend anu pikaheraneun: masing-masing ajaran ieu henteu ngan tiasa dilacak mangabad-abad dina ranté Tradisi ka Kristus sareng Rosul anu teu aya pegatna, tapi aya mangrupikeun dasar Alkitab anu ngareuwaskeun aranjeunna.

na kasaksian teraskeun. Anjeunna henteu tiasa deui nolak bebeneran sateuacan anjeunna: Garéja Katolik mangrupikeun garéja Kristus anu diadegkeun dina Peter, batu. Ngalawan wasiat pamajikanana, Dr. Hahn akhirna janten Katolik, dituturkeun engké ku salakina, Kimberly ... teras puluhan rébu urang Kristen ti sababaraha agama, kaasup longsor pastor Protestan. Kasaksian na nyalira panginten nyababkeun pangaluaran anu pangageungna kana Garéja ti taun 1500an nalika penampakan Our Lady of Guadalupe ngarobih langkung 9 juta urang Méksiko. (A bebas salinan tina kasaksian Dr Hahn ditawarkeun Ieuh.)

Pidéo parantos réngsé. Kedip-kedip statik ngalangkungan layar. Cimata, ngagolérkeun pipi. "Ieu bumi abdi,”Ceuk kuring sorangan. Siga Roh anu ngahudangkeun diri kuring teh ingetan tina dua rebu taun.

 

NEMPO BENER 

Sesuatu dina diri kuring ngadesek kuring pikeun ngagali langkung jero. Salami dua taun ka hareup, kuring nyebarkeun Tulisan Suci, tulisan Bapa-bapa Garéja, sareng bahan-bahan anu luar biasa anu muncul dina gerakan "apologetics" anu anyar. Abdi hoyong ningali, maca, sareng terang nyalira naon anu saleresna.

Abdi émut ngandelkeun Alkitab dina hiji dinten, nyeri sirah ageung pisan nalika kuring nyobian ngartos peran Mary di Garéja. "Naon perkawis Maryam, Gusti? Naha anjeunna menonjol pisan? "

Pas harita, dulur misan kuring ngaluarkeun bel panto. Paul, saha ngora ti kuring, naroskeun kumaha kaayaan kuring. Nalika kuring ngajelaskeun ka kuring kaributan batin kuring, anjeunna kalem linggih dina dipan sareng nyarios, "Naha éndah yén urang henteu kedah ngémutan sadayana - yén urang tiasa kapercayaan Yesus yén Anjeunna mingpin Rosul sareng panerusna kana sagala bebeneran, sakumaha ogé Anjeunna nyarioskeun. " (Yohanes 16: 13)

Mangrupikeun waktos anu kuat, panerangan. Kuring sadar di ditu yén sanaos kuring henteu ngartos sadayana, Kuring aman dina panangan Garéja Indung. Kuring sadar yén upami bebeneran ditingalkeun pikeun sadayana pikeun milarian terang nyalira, dumasar kana "perasaan" na, "pamahaman", atanapi naon anu anjeunna raoskeun "Gusti nyarios" ka anjeunna, urang bakal gaduh huru-hara. Urang bakal gaduh pembagian. Urang bakal ngagaduhan rébuan pecahan sareng rébuan "paus", sadayana sadayana ngaku teu lepat, assuring kami yén maranehna gaduh sudut dina bebeneran. Urang bakal gaduh naon anu dipimilik ayeuna.

Henteu lami saatos, Gusti nyarioskeun kecap sanés dina haté kuring, sakumaha jelasna, sami kuat:

Musik mangrupikeun panto pikeun ngahutbah…

Kuring nyetél gitar, nelepon telepon, sareng éta dimimitian.  

 

 

Nyitak Friendly, PDF & Email
Dihaturkeun dina HOME, NAHA KATOLIK?.

Komentar nu ditutup.