Kasaksian intim

LENTEN RÉRÉRÉRASI
dinten 15

 

 

IF anjeun kantos ka salah sahiji tempat mundur kuring sateuacanna, maka anjeun bakal terang kuring langkung resep nyarios tina haté. Kuring mendakan éta rohangan pikeun Gusti atanapi Jeng Urang pikeun ngalaksanakeun naon waé anu aranjeunna pikahoyong-sapertos ngarobah topik. Nya, dinten ieu mangrupikeun salah sahiji waktos. Kamari, urang ngémutan karunia kasalametan, anu ogé mangrupakeun hak istimewa sareng nyebat ngahasilkeun buah pikeun Karajaan. Sakumaha ceuk St Paulus di Epesus…

Kusabab ku rahmat anjeun disimpen ku iman, sareng ieu sanés ti anjeun; éta kado ti Allah; éta sanés tina padamelan, janten teu aya anu tiasa ngagedéan. Pikeun urang karya-karyana, diciptakeun dina Kristus Yesus pikeun pagawéan alus anu parantos disiapkeun ku Gusti sateuacanna, yén urang kedah hirup di jerona. (Ep 2: 8-9)

Sakumaha ceuk St John the Baptist, "Ngahasilkeun buah anu saé pikeun bukti tobat anjeun." [1]Matt 3: 8 Janten Gusti parantos nyalametkeun urang sahingga urang tiasa janten padamelan-Na, Kristus sejen di dunya. Éta jalan anu sempit sareng sesah sabab nungtut ditolak tina godaan, tapi hadiahna nyaéta kahirupan anu aya dina Kristus. Sareng pikeun St. Paul, teu aya anu dibandingkeun di bumi:

Kuring nganggap sagala rugi sabab kasaéan anu paling luhur pikeun terang Kristus Yesus Gusti kuring. Demi anjeunna kuring nampi kaleungitan sagala hal sareng kuring nganggap éta sampah pisan, supados kuring kéngingkeun Kristus sareng tiasa dipendakan di anjeunna ... (Pil 3: 8-9)

Sareng éta, kuring hoyong bagikeun sareng anjeun hiji kasaksian anu caket, anu nélépon ka Jalan Raya Pilgrim Sempit dina taun munggaran perkawinan kuring. Nyatana, ieu waktuna dibéré koméntar kontroversial Paus nembé ngeunaan kontrasépsi….

 

siga kaseueuran panganten anyar Katolik, sanés pamajikan kuring sareng Lea ogé henteu terang seueur tentang ajaran Garéja ngeunaan pangendalian lahir. Éta henteu disebatkeun dina kursus "sapatemon pertunangan" kami, atanapi dina waktos sanés nalika persiapan kawinan. Kami henteu kantos nguping ajaran ti mimbar di dinya, sareng éta sanés hal anu urang pikir pikeun ngabahas seueur sareng sepuh urang. Sareng upami nurani urang éta ditusuk, kami tiasa gancang mecat salaku "paménta anu teu wajar."

Janten nalika dinten kawinan urang caket, tunangan kuring ngalakukeun naon anu seueur dilakukeun ku awéwé: anjeunna mimiti nginum "pil".

Kira-kira dalapan bulan saatos nikah urang, urang nuju maca publikasi anu ngungkabkeun yén pil KB tiasa janten abortificant. Nyaéta, anak anu nembé dikandung tiasa ditumpes ku bahan kimia dina sababaraha kontraséptip. Kami pikasieuneun! Upami urang teu sadar ngeureunkeun hirup hiji-atawa sababaraha—barudak urang sorangan? Kami gancang diajar ajaran Garéja ngeunaan kontrasépsi jijieunan sareng mutuskeun teras-terasan yén urang badé nuturkeun naon anu dicarioskeun ku panerus Peter. Barina ogé, kuring kaganggu ku "kafetaria" Katolik anu milih sareng milih ajaran Garéja naon anu bakal dituturkeun ku aranjeunna, sareng anu aranjeunna henteu resep. Sareng didieu kuring ngalakukeun hal anu sami!

Kami angkat ka Pangakuan teu lami saatos sareng mimiti diajar ngeunaan cara alami anu awak awéwé nunjukkeun awal kasuburan sahingga pasangan tiasa ngarencanakeun kulawargana asli, dina jero Allah rarancang. Waktos salajengna urang ngahiji salaku salaki sareng pamajikan, aya pelepasan rahmat anu kuat anu nyéépkeun duaan urang nangis, kaselepkeun dina ayana jero Gusti anu pernah kami alami dina éta sateuacanna. Ujug-ujug, urang émut! Ieu mangrupikeun kahiji kalina urang ngahijikeun diri tanpa kontrol kalahiran; pertama kalina urang leres-leres masihan diri, hiji ka anu sanésna pinuh, teu nahan nanaon tina diri urang sorangan, kalebet kakuatan anu hébat sareng kaistiméwaan pikeun ngalahirkeun. 

 

KAAYAAN ROH

Aya seueur nyarios ayeuna-ayeuna ngeunaan kumaha kontrasépsi nyegah kakandungan. Tapi aya sakedik diskusi ngeunaan naon deui anu dicegahna — nyaéta, ngahijina salaki sareng pamajikan.

Kontrasépsi sapertos kondom dina manah. Éta nyebatkeun kuring henteu kabuka pikeun kamungkinan hirup. Sareng Yesus henteu nyarios yén Anjeunna jalan, bebeneran, sareng kahirupan? Iraha waé urang ngaluarkeun atanapi ngahalangan kahirupan, urang ngaluarkeun sareng ngahalangan ayana Yesus ngalangkungan kakawasaan Roh Suci. Kusabab kitu waé, kadali kalahiran cicingeun ngabagi salaki sareng pamajikan ku cara aranjeunna henteu tiasa ngartos. Éta parantos nyegah persatuan anu paling jero tina jiwa, sareng ku sabab éta, anu paling jero ngahijikeun sareng nyucikeun rahmat: hirup Dirina, Yesus, saha pasangan anu katilu tina unggal nikah sakraméntal.

Naha héran yén survey ilmiah parantos mendakan hasil ieu diantara pasangan anu henteu nganggo kontrasépsi jijieunan? Aranjeunna:

  • gaduh tingkat cerai anu handap (0.2%) sacara dramatis (dibandingkeun sareng 50% di masarakat umum);
  • ngalaman pertikahan anu langkung bahagia;
  • langkung bahagia sareng langkung sugema dina kahirupan sadidinten;
  • gaduh hubungan anu langkung nikah;
  • bagikeun kaakraban anu langkung jero sareng salaki tibatan anu ngarangsang;
  • sadar tingkat komunikasi anu langkung jero sareng pasangan;

(Pikeun ningali hasil lengkep panilitian Dr Robert Lerner, buka www.physiciansforlife.org)

 

Siga tangkal

Dina sataun tina kaputusan urang pikeun nuturkeun ajaran Garéja anu ditepikeun dina énsiklikis Humanae Vitae, urang nyandung putri kahiji urang, Tianna. Abdi émut dumuk di méja dapur sareng nyarios ka pamajikan kuring, "Siga… siga urang tangkal apel. Tujuan pisan tangkal apel nyaéta ngahasilkeun buah! Éta alami sareng éta saé. ” Barudak dina budaya modéren urang sering dianggap salaku kasusah, atanapi paling, modeu anu tiasa ditarima upami anjeun ngan ukur gaduh hiji, atanapi panginten dua (langkung ti tilu dianggap teu pikaresepeun atanapi bahkan henteu tanggel waler.) Tapi barudak pisanruit ngeunaan cinta nikah, minuhan salah sahiji peran penting anu dirancang ku Gusti pikeun salaki sareng pamajikan: janten subur sareng balikeun. [2]Gen 1: 28

Saprak waktos éta, Gusti leres-leres ngaberkahan urang ku tujuh deui murangkalih. Kami gaduh tilu putri anu dituturkeun ku lima putra (urang ngagaduhan pangasuh heula ... ngabodor). Éta henteu sadayana direncanakeun — aya sababaraha kejutan! Sareng kadang Lea sareng kuring ngarasa kabebeng di tengah PHK pagawéan sareng ngumpulkeun hutang ... dugi ka dicekel sareng teu tiasa dibayangkeun hirup tanpa aranjeunna. Jalma seuri nalika ningali urang tihang kaluar tina van atanapi beus wisata kami. Kami neuteup di réstoran sareng dianggo di toko bahan makanan ("Dupi sadaya ieu Hormat?? ”). Sakali, nalika numpak sapédah kulawarga, saurang nonoman ningali urang sareng ngagorowok, "Tingali! Kulawarga! " Panginten kuring di Cina sakedap. 

Tapi duanana sareng kuring sareng Lea terang yén kaputusan pikeun kahirupan parantos kado sareng rahmat anu luar biasa. 

 

CINTA TEU GAGAL

Luhureun sadaya, silaturahim sareng pamajikan kuring saprak dinten anu ditangtoskeun éta ngan ukur tumuh sareng cinta urang beuki jero, sanaos nyeri sareng dinten anu sesah anu tumiba dina hubungan naon waé. Hésé dijelaskeun, tapi nalika anjeun ngantepkeun Gusti lebet kana perkawinan anjeun, bahkan dina detil na anu paling raket, sok aya kasabaran, a freshness that keep one fall in love all over again as the kreatif Spirit of God opens up new vistas of union.

Yesus nyarios ka Rosul-rasul, "Saha anu ngupingkeun anjeun ngupingkeun kuring." [3]Lukas 10: 16 Malah ajaran Garéja anu langkung sesah bakal teras-terasan, teras ngahasilkeun buah. Pikeun Yesus nyarios:

Upami anjeun tetep kana pangandika kuring, anjeun leres-leres bakal janten murid kuring, sareng anjeun bakal terang anu saleresna, sareng kaleresan bakal ngabébaskeun anjeun. (Yohanes 8: 31-32) 

 

RINGKASAN sareng naskah

Panggilan jamaah haji nyaéta panggero pikeun nurut, tapi ujang pikeun kabungahan.

Upami anjeun netepkeun dawuhan-Na, anjeun bakal tetep bogoh ka abdi, sakumaha ogé kuring parantos ngajaga paréntah Rama sareng tetep di kaasih-Na. Kuring parantos ngawartosan ieu supaya kabagjaan kuring aya dina diri anjeun sareng kabagjaan anjeun tiasa lengkep. (Yohanes 15: 10-11)

AoLsingle8x8__55317_Fotor2

Mimiti diterbitkeun kaping 7 Désémber 2007.

 

Baca patali

Seksualitas Seksual sareng Merdika

 

 

Pikeun ngiringan Mark dina Reténén Lenten ieu,
pencét dina spanduk di handap pikeun ngalanggan.
Surélék anjeun moal dibagikeun sareng saha waé.

spanduk-rosario Spanduk utama

CATETAN: Seueur palanggan nembé ngalaporkeun yén aranjeunna henteu nampi email deui. Pariksa sampah atanapi folder mail spam anjeun pikeun mastikeun email kuring henteu badarat di dinya! Éta biasana kasus 99% waktos. Ogé, cobian langganan deui Ieuh. Upami teu aya anu ngabantosan ieu, ngahubungi panyadia ladénan internét anjeun sareng nyungkeun aranjeunna kéngingkeun email ti kuring.

Dangukeun podcast tulisan ieu:

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Footnotes

Footnotes
1 Matt 3: 8
2 Gen 1: 28
3 Lukas 10: 16
Dihaturkeun dina HOME, SIKUALITAS MANUSA & kabebasan, DOA RÉTRA.

Komentar nu ditutup.