Dina Mulangkeun Martabat Urang

 

Kahirupan salawasna alus.
Ieu mangrupikeun persepsi naluri sareng kanyataan pangalaman,
jeung manusa disebut nangkep alesan profound naha ieu kitu.
Naha hirup téh alus?
—POPE ST. YOHANES PAULUS II,
Evangelium vitae, 34

 

NAON kajadian dina pikiran jalma nalika budayana - a budaya maot - ngawartosan aranjeunna yén kahirupan manusa sanés ngan ukur tiasa dibuang tapi katingalina mangrupikeun jahat anu eksistensial pikeun pangeusina? Naon anu lumangsung kana jiwa barudak sareng déwasa ngora anu sababaraha kali nyarios yén aranjeunna ngan ukur hasil évolusi sacara acak, yén ayana "overpopulating" bumi, yén "tapak suku karbon" aranjeunna ngarusak planét? Naon anu kajantenan ka manula atanapi anu gering nalika aranjeunna nyarios yén masalah kaséhatanna ngarugikeun "sistem" teuing? Naon anu lumangsung ka nonoman anu didorong pikeun nolak jinis biologisna? Naon anu lumangsung kana citra diri hiji jalma nalika hargana didefinisikeun, sanés ku martabat bawaan tapi ku produktivitasna?Continue reading

Nyeri Buruh: Depopulasi?

 

TUH nyaéta petikan misterius dina Injil Yohanes dimana Yesus ngajelaskeun yén sababaraha hal anu hese teuing pikeun diungkabkeun ka para Rasul.

Kuring boga acan loba hal ngomong ka anjeun, tapi anjeun teu bisa nanggung aranjeunna ayeuna. Nalika Roh bebeneran sumping, Anjeunna bakal nungtun anjeun kana sagala bebeneran ... anjeunna bakal nyatakeun ka anjeun hal-hal anu bakal datang. (Yohanes 16: 12-13)

Continue reading

Hirup Kecap Nabi John Paul II urang

 

"Leumpang sakumaha barudak cahaya ... jeung cobaan pikeun neuleuman naon pikaresepeun ka Gusti.
Ulah ilubiung dina karya-karya gelap anu henteu hasil"
( Epe 5:8, 10-11 ).

Dina konteks sosial urang kiwari, ditandaan ku a
perjuangan dramatis antara "budaya hirup" jeung "budaya maot" ...
kabutuhan urgent pikeun transformasi budaya saperti ieu numbu
kana kaayaan sajarah kiwari,
eta oge rooted dina misi Garéja ngeunaan evangelization.
Tujuan tina Injil, kanyataanna, nyaéta
"Pikeun ngarobih umat manusa tina jero sareng janten énggal".
—Yohanes Paulus II, Evangelium Vitae, "Injil Kahirupan", n. 95

 

JOHN PAUL II urang "Injil Kahirupan"Éta peringatan kenabian anu kuat pikeun Garéja ngeunaan agenda anu "kuat" pikeun maksakeun "diprogram sacara ilmiah sareng sistematis ... konspirasi ngalawan kahirupan." Aranjeunna ngalaksanakeun, saurna, sapertos "Firaun baheula, dihantui ku ayana sareng paningkatan ... tina pertumbuhan demografi ayeuna.."[1]Evangelium, Vitae, n. 16, 17

Éta 1995.Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Evangelium, Vitae, n. 16, 17

Schism, Anjeun nyebutkeun?

 

SANGKU naros ka kuring dinten anu sanés, "Anjeun henteu ngantunkeun Bapa Suci atanapi magisterium anu leres, naha anjeun?" Kuring kaget ku pananya. “Henteu! naon anu masihan kesan anjeun??" Cenah anjeunna teu yakin. Ku kituna kuring reassured anjeunna yén schism téh teu dina méja. Jaman.

Continue reading

Nopémber

 

Tingali, kuring ngalakukeun anu anyar!
Ayeuna eta spring mudik, anjeun teu ngarasa eta?
Di padang gurun kuring nyieun jalan,
di gurun, walungan.
(Yesaya 43: 19)

 

Abdi kagungan pondered loba telat ngeunaan lintasan tina elemen tangtu hirarki ka arah rahmat palsu, atawa naon anu kuring nulis ngeunaan sababaraha taun ka pengker: Anti Pangasih. Ieu téh karep palsu sarua disebut wokism, dimana dina raraga "narima batur", sagalana kudu ditarima. Garis-garis Injil kabur, éta pesen tobat teu dipaliré, sarta tungtutan liberating Yesus dipecat pikeun compromises sakarin of Iblis. Saolah-olah urang manggihan cara pikeun ngahampura dosa tinimbang tobat tina eta.Continue reading

Homili Pangpentingna

 

Sanajan urang atawa malaikat ti sawarga
kudu ngahutbah ka anjeun injil
lian ti anu ku kami diwartakeun ka anjeun,
hayu nu hiji jadi dilaknat!
(Gal 1: 8)

 

TEMA nyéépkeun tilu taun di suku Yesus, ngadengekeun pangajaran-Na. Nalika Anjeunna naék ka Surga, Anjeunna ninggalkeun aranjeunna "komisi hébat" pikeun "Jadikeun murid-murid sakabeh bangsa ... ajar aranjeunna pikeun niténan sagala anu Kami paréntah ka anjeun" (Mat 28:19-20). Lajeng Anjeunna ngutus aranjeunna teh "Roh bebeneran" mun infallibly pituduh pangajaran maranéhanana (Jn 16:13). Lantaran kitu, homili munggaran para Rasul pasti bakal mani, netepkeun arah sadayana Garéja… sareng dunya.

Ku kituna, naon ceuk Peter ??Continue reading

The Great Fissure

 

Nihil innovetur, nisi quod traditum est
"Hayu teu aya inovasi saluareun naon anu diturunkeun."
— PAUS Saint Stephen I (+ 257)

 

THE Idin Vatikan pikeun imam pikeun masihan berkah pikeun "pasangan" anu sami sareng anu hubungan "teu teratur" nyiptakeun retakan anu jero dina Garéja Katolik.

Dina sababaraha poé ti pengumumanna, ampir sakabéh buana (Aprika), konferensi uskup (mis. Hungaria, Polandia), kardinal, jeung tarekat agama ditampik basa kontradiktif diri dina Fiducia supplicans (FS). Numutkeun kana siaran pers isuk ieu ti Zenit, "15 Konferensi Episcopal ti Afrika sareng Eropa, ditambah sakitar dua puluh dioceses di sakuliah dunya, parantos ngalarang, ngawatesan, atanapi ngagantungkeun aplikasi dokumén di wilayah diocesan, nyorot polarisasi anu aya di sabudeureun éta.[1]Jan 4, 2024, Zenit A kaca Wikipedia handap oposisi kana Fiducia supplicans ayeuna diitung rejections tina 16 konferensi uskup ', 29 cardinals individu jeung uskup, jeung tujuh jamaah jeung priestly, agama, jeung asosiasi lay. Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Jan 4, 2024, Zenit

Peringatan A Watchman

 

SAYANG dulur-dulur di Kristus Yesus. Abdi hoyong ngantunkeun anjeun dina catetan anu langkung positip, sanaos minggu anu paling pikasieuneun ieu. Ieu dina video pondok di handap nu kuring dirékam minggu panungtungan, tapi pernah dikirim kaluar ka anjeun. Ieu paling luyu pesen keur naon geus transpired minggu ieu, tapi mangrupakeun pesen umum harepan. Tapi abdi ogé hoyong taat kana "kecap ayeuna" Gusti parantos nyarios saminggu. Abdi badé pondok…Continue reading

Naha Urang Ngahurungkeun Sudut?

 

Catetan: Ti saprak nyebarkeun ieu, kuring parantos nambihan sababaraha kutipan anu ngadukung tina sora-sora otoritatif nalika réspon di sakumna dunya terus digulung. Ieu mangrupikeun topik anu penting teuing pikeun masalah koléktif Badan Kristus pikeun henteu didangu. Tapi kerangka refleksi ieu sareng argumen tetep teu robih. 

 

THE warta ditembak sakuliah dunya kawas misil: "Paus Francis nyatujuan ngamungkinkeun para imam Katolik ngaberkahan pasangan anu sami-sami" (ABC News). Reuters nyatakeun: "Vatikan nyatujuan berkah pikeun pasangan anu sami kelamin dina kaputusan penting."Sakedap, headline henteu ngabengkokkeun bebeneran, sanaos aya deui carita… Continue reading