Ngeunaan Tradisionalisme Radikal

 
 
Sababaraha urang ngalaporkeun yén blog ieu muncul salaku téks bodas dina latar tukang tan. Éta masalah sareng panyungsi anjeun. Apdet atawa pindah ka browser sejen, kayaning Firefox.
 

TUH teu sual yén revolusi pos-Vatikan II tina "progressives" geus wreaked bencana di Garéja, pamustunganana leveling sakabéh pesenan agama, arsitektur garéja, musik jeung budaya Katolik - manifestly disaksian dina sagala hal sabudeureun Liturgy. Kuring parantos nyerat seueur ngeunaan karusakan kana Massa nalika muncul saatos Déwan Vatikan Kadua (tingali Pakarang senjata). Kuring parantos ngupingkeun akun anu munggaran ngeunaan kumaha "para reformis" asup ka paroki telat wengi, ikonografi nyeuseuh bodas, ngancurkeun arca, sareng nyandak ragaji pikeun hiasan altar anu luhur. Di tempatna, hiji altar basajan katutupan ku lawon bodas ditinggalkeun nangtung di tengah sanctuary nu - ka horor loba churchgoers di Massa salajengna "Naon anu Komunis dipigawé di gereja urang ku kakuatan," imigran ti Rusia jeung Polandia. geus ngomong ka kuring, "nyaéta naon anu anjeun lakukeun sorangan!"Continue reading

Schism, Anjeun nyebutkeun?

 

SANGKU naros ka kuring dinten anu sanés, "Anjeun henteu ngantunkeun Bapa Suci atanapi magisterium anu leres, naha anjeun?" Kuring kaget ku pananya. “Henteu! naon anu masihan kesan anjeun??" Cenah anjeunna teu yakin. Ku kituna kuring reassured anjeunna yén schism téh teu dina méja. Jaman.

Continue reading

Homili Pangpentingna

 

Sanajan urang atawa malaikat ti sawarga
kudu ngahutbah ka anjeun injil
lian ti anu ku kami diwartakeun ka anjeun,
hayu nu hiji jadi dilaknat!
(Gal 1: 8)

 

TEMA nyéépkeun tilu taun di suku Yesus, ngadengekeun pangajaran-Na. Nalika Anjeunna naék ka Surga, Anjeunna ninggalkeun aranjeunna "komisi hébat" pikeun "Jadikeun murid-murid sakabeh bangsa ... ajar aranjeunna pikeun niténan sagala anu Kami paréntah ka anjeun" (Mat 28:19-20). Lajeng Anjeunna ngutus aranjeunna teh "Roh bebeneran" mun infallibly pituduh pangajaran maranéhanana (Jn 16:13). Lantaran kitu, homili munggaran para Rasul pasti bakal mani, netepkeun arah sadayana Garéja… sareng dunya.

Ku kituna, naon ceuk Peter ??Continue reading

The Great Fissure

 

Nihil innovetur, nisi quod traditum est
"Hayu teu aya inovasi saluareun naon anu diturunkeun."
— PAUS Saint Stephen I (+ 257)

 

THE Idin Vatikan pikeun imam pikeun masihan berkah pikeun "pasangan" anu sami sareng anu hubungan "teu teratur" nyiptakeun retakan anu jero dina Garéja Katolik.

Dina sababaraha poé ti pengumumanna, ampir sakabéh buana (Aprika), konferensi uskup (mis. Hungaria, Polandia), kardinal, jeung tarekat agama ditampik basa kontradiktif diri dina Fiducia supplicans (FS). Numutkeun kana siaran pers isuk ieu ti Zenit, "15 Konferensi Episcopal ti Afrika sareng Eropa, ditambah sakitar dua puluh dioceses di sakuliah dunya, parantos ngalarang, ngawatesan, atanapi ngagantungkeun aplikasi dokumén di wilayah diocesan, nyorot polarisasi anu aya di sabudeureun éta.[1]Jan 4, 2024, Zenit A kaca Wikipedia handap oposisi kana Fiducia supplicans ayeuna diitung rejections tina 16 konferensi uskup ', 29 cardinals individu jeung uskup, jeung tujuh jamaah jeung priestly, agama, jeung asosiasi lay. Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Jan 4, 2024, Zenit

Naha Urang Ngahurungkeun Sudut?

 

Catetan: Ti saprak nyebarkeun ieu, kuring parantos nambihan sababaraha kutipan anu ngadukung tina sora-sora otoritatif nalika réspon di sakumna dunya terus digulung. Ieu mangrupikeun topik anu penting teuing pikeun masalah koléktif Badan Kristus pikeun henteu didangu. Tapi kerangka refleksi ieu sareng argumen tetep teu robih. 

 

THE warta ditembak sakuliah dunya kawas misil: "Paus Francis nyatujuan ngamungkinkeun para imam Katolik ngaberkahan pasangan anu sami-sami" (ABC News). Reuters nyatakeun: "Vatikan nyatujuan berkah pikeun pasangan anu sami kelamin dina kaputusan penting."Sakedap, headline henteu ngabengkokkeun bebeneran, sanaos aya deui carita… Continue reading

Nyanghareupan Badai

 

BARUAR skandal geus rokét di sakuliah dunya kalawan headline proclaiming yén Paus Francis geus otorisasi imam ngaberkahan pasangan sarua-sex. Waktos ieu, headline henteu diputar. Naha ieu Great Shipwreck Our Lady nyarios tilu taun ka pengker? Continue reading

Abdi murid Yesus Kristus

 

Paus teu tiasa ngalakukeun bid'ah
nalika anjeunna nyarios urut katédra,
ieu dogma iman.
Dina pangajaran na di luar 
pernyataan ex cathedra, Kumaha oge,
anjeunna tiasa ngalakukeun ambiguitas doktrin,
kasalahan komo heresies.
Sarta saprak paus teu idéntik
jeung sakabéh Garéja,
Garéja leuwih kuat
ti hiji Paus erring atanapi heretical tunggal.
 
- Uskup Athanasius Schneider
19 September 2023, onepeterfive.com

 

I TILIK parantos lami ngahindarkeun seueur koméntar dina média sosial. Alesanna nyaéta jalma-jalma parantos janten jahat, ngahukum, datar-kaluar teu amal - sareng sering dina nami "ngabela bebeneran." Tapi sanggeus urang webcast panungtungan, Kuring nyoba ngabales sababaraha anu nuduh batur sapagawean kuring Daniel O'Connor jeung kuring "bashing" Paus. Continue reading

Nu Taat Iman

 

Ayeuna ka Anjeunna anu tiasa nguatkeun anjeun,
numutkeun Injil kuring sareng proklamasi Yesus Kristus…
ka sadaya bangsa pikeun ngalaksanakeun ta'at iman ... 
(Rom 16: 25-26)

... Anjeunna ngarendahkeun diri sareng taat dugi ka maot,
malah maot dina salib. (Pil 2: 8)

 

ALLAH kudu oyag sirah-Na, lamun teu seuri di Garéja-Na. Pikeun rencana unfolding saprak subuh Panebusan geus pikeun Yesus pikeun nyiapkeun Dirina hiji panganten awewe anu "Tanpa bintik atanapi kerut atanapi hal sapertos kitu, yén anjeunna tiasa suci sareng tanpa cacad" (Epe. 5:27). Jeung can, sababaraha dina hirarki sorangan[1]cf. Sidang Pamungkas geus ngahontal titik inventing cara pikeun jalma tetep dina dosa fana obyektif, sarta acan ngarasa "wilujeng sumping" di Garéja.[2]Satemenna, Allah ngabagéakeun sadayana pikeun disalametkeun. Kaayaan pikeun kasalametan ieu aya dina kecap Gusti urang nyalira: "Tobat sareng percanten kana Injil" (Markus 1:15) Naon visi vastly béda ti Allah! Naon jurang anu ageung antara kanyataan naon anu diramalkeun dina jam ieu - pemurnian Garéja - sareng naon anu diusulkeun ku sababaraha uskup ka dunya!Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Sidang Pamungkas
2 Satemenna, Allah ngabagéakeun sadayana pikeun disalametkeun. Kaayaan pikeun kasalametan ieu aya dina kecap Gusti urang nyalira: "Tobat sareng percanten kana Injil" (Markus 1:15)

Sidang Panungtungan?

Duccio, Panghianatan Kristus di Taman Getsemani, 1308 

 

Iman aranjeun kabeh bakal goyah, sabab geus ditulis kieu:
'Kuring bakal nyerang tukang angon,
jeung domba-domba bakal paburencay.'
(Tandaan 14: 27)

Sateuacan Kristus sumping kadua
Garéja kudu ngaliwatan sidang final
anu bakal ngagoncangkeun iman jalma-jalma anu iman ...
-
Catechism tina Garéja Katolik, n.675, 677

 

NAON Naha ieu "cobaan ahir anu bakal ngagoncangkeun iman seueur anu percaya?"  

Continue reading

Garéja Dina Precipice - Bagian II

The Madonna Hideung of Częstochowa - najis

 

Upami anjeun hirup dina waktos anu teu aya anu masihan naséhat anu saé,
teu aya lalaki anu masihan anjeun conto anu saé,
nalika anjeun bakal ningali kahadéan dihukum sareng maksiat dibales...
nangtung teguh, sareng pageuh nempel ka Gusti dina nyeri kahirupan…
- Saint Thomas More,
dipancung dina 1535 pikeun defending nikah
Kahirupan Thomas More: A Biografi ku William Roper

 

 

hiji tina kado greatest Yesus ditinggalkeun Garéja-Na éta rahmat infallibility. Upami Yesus nyarios, "Aranjeun bakal terang kaleresan, sareng kaleresan bakal ngabébaskeun anjeun" (Yohanes 8:32), maka penting pisan yén unggal generasi terang, saluareun bayangan ragu, naon anu leres. Upami teu kitu, hiji bisa nyandak bohong pikeun bebeneran sarta digolongkeun kana perbudakan. Pikeun…

… Sing saha jalma anu ngalakukeun dosa nyaéta budak dosa. (Yohanes 8:34)

Lantaran kitu, kabébasan rohani urang téh intrinsik pikeun terang bebeneran, naha Yesus jangji, "Nalika Anjeunna sumping, Ruh bebeneran, Anjeunna bakal nungtun anjeun kana sagala bebeneran." [1]John 16: 13 Sanaos cacad individu-individu tina Iman Katolik langkung ti dua millennia sareng bahkan kagagalan moral panerusna Petrus, Tradisi Suci urang ngungkabkeun yén ajaran Kristus parantos dilestarikan sacara akurat salami 2000 taun. Ieu mangrupikeun salah sahiji tanda anu paling pasti tina panangan rizki Kristus kana Panganten-Na.Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 John 16: 13

Jalan Kahirupan

"Kami ayeuna nangtung dina nyanghareupan konfrontasi sajarah anu paling hebat anu parantos dilangkungan… Kami ayeuna nyanghareupan konfrontasi akhir antara Garéja sareng anti Garéja, Injil ngalawan anti Injil, Kristus ngalawan anti-Kristus ... Ieu mangrupikeun sidang… tina 2,000 taun budaya sareng peradaban Kristen, kalayan sagala akibatna pikeun martabat manusa, hak-hak individu, hak-hak manusa sareng hak-hak bangsa. ” —Kardinal Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), di Eucharistic Congress, Philadelphia, PA; 13 Agustus 1976; siga. Katolik Online (dikonfirmasi ku Deacon Keith Fournier anu hadir) "Kami ayeuna nangtung dina nyanghareupan konfrontasi sajarah pangageungna umat manusa… Kami ayeuna nyanghareupan konfrontasi akhir antara Garéja sareng anti Garéja, Injil ngalawan anti Injil, Kristus ngalawan anti-Kristus ... Ieu mangrupikeun sidang… tina 2,000 taun budaya sareng peradaban Kristen, kalayan sagala akibatna pikeun martabat manusa, hak-hak individu, hak-hak manusa sareng hak-hak bangsa. ” —Kardinal Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), di Eucharistic Congress, Philadelphia, PA; 13 Agustus 1976; siga. Katolik Online (dikonfirmasi ku Deacon Keith Fournier anu kantos hadir)

Urang ayeuna nyanghareupan konfrontasi ahir
antara Garéja jeung anti-Gereja,
tina Injil versus anti Injil,
Kristus ngalawan anti-Kristus…
Ieu mangrupikeun uji coba… 2,000 taun kabudayaan
jeung peradaban Kristen,
kalayan sagala akibatna pikeun martabat manusa,
hak individu, hak asasi manusa
jeung hak bangsa.

—Kardinal Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), Kongrés Eucharistic, Philadelphia, PA,
13 Agustus 1976; siga. Katolik Online

WE hirup dina sajam dimana ampir sakabéh kabudayaan Katolik 2000 taun ditolak, lain ngan ku dunya (anu rada diperkirakeun), tapi ku Katolik sorangan: uskup, cardinals, jeung awam anu percaya Garéja perlu " diropéa"; atanapi yén urang peryogi "synod on synodality" pikeun mendakan deui bebeneran; atanapi urang kedah satuju sareng ideologi dunya supados "marengan" aranjeunna.Continue reading

Anjeun Dipikanyaah

 

IN hudang tina kaluar, kaasih, komo pontificate revolusioner St John Paul II, Cardinal Joseph Ratzinger ieu tuang dina kalangkang panjang nalika anjeunna nganggap tahta Peter. Tapi naon anu bakal geura-giru ditandaan pontificate of Benediktus XVI teu bakal karisma na humor, kapribadian atawa vigor - saleresna, anjeunna sepi, tenang, ampir kagok di publik. Sabalikna, éta bakal janten teologi anu teu séhat sareng pragmatis dina waktos Barque of Peter diserang ti jero sareng luar. Ieu bakal persepsi lucid na prophetic na jaman urang nu seemed mupus kabut saméméh ruku Kapal Great ieu; sareng éta bakal janten ortodoksi anu kabuktian sakali-kali, saatos 2000 taun cai sering ribut, yén kecap-kecap Yesus mangrupikeun jangji anu teu tiasa dirobih:

Kuring béjakeun ka anjeun, anjeun Pétrus, sareng dina batu ieu kuring bakal ngawangun garéja, sareng kakuatan pati moal nolak ngalawan éta. (Mat 16:18)

Continue reading

Saha Paus Sejati?

 

WHO éta paus leres?

Upami anjeun tiasa maca koropak kuring, anjeun bakal ningali yén aya kirang kasapukan dina subjek ieu tibatan anu anjeun pikirkeun. Sarta divergence ieu dijieun malah kuat anyar kalawan hiji redaksi dina publikasi Katolik utama. Ieu proposes téori anu gaining traction, sadaya bari flirting kalawan perpecahan...Continue reading

Ngabélaan Yesus Kristus

Panolakan Pétrus ku Michael D. O'Brien

 

Sababaraha taun ka pengker dina jangkungna pelayanan da'wahna sareng sateuacan ngantunkeun panon umum, Fr. John Corapi sumping ka konferensi anu kuring hadir. Dina sora tikoro jero na, anjeunna angkat ka panggung, neuteup ka balaréa nu hajat kalayan nyengir sarta exclaimed: "Kuring ambek. Abdi ambek ka anjeun. Abdi ambek ka abdi.” Anjeunna teras nerangkeun dina kagagahan anu biasa yén amarahna anu soleh disababkeun ku Garéja anu linggih dina pananganana dina nyanghareupan dunya anu peryogi Injil.

Kalayan éta, kuring nerbitkeun deui tulisan ieu ti 31 Oktober 2019. Kuring parantos ngamutahirkeun ku bagian anu disebut "Globalism Spark".

Continue reading

Janten, Anjeun Ningali Anjeunna ogé?

BrooksLalaki anu Duka, ku Mateus Brooks

  

Mimiti diterbitkeun kaping 18 Oktober 2007.

 

IN ngumbara di sakuliah Kanada jeung Amérika Serikat, Kuring geus rahayu méakkeun waktu jeung sababaraha imam pisan geulis tur suci - lalaki anu sabenerna iklas turun kahirupan maranéhanana pikeun domba maranéhanana. Sapertos anu angon anu dipilarian ku Kristus dinten ayeuna. Kitu para angon anu kedah ngagaduhan haté ieu pikeun mingpin domba na dina dinten-dinten payun…

Continue reading

Dina Massa Maju

 

…unggal Garéja tangtu kudu saluyu jeung Garéja universal
henteu ngan ukur ngeunaan doktrin iman sareng tanda-tanda sakramén,
tapi ogé ngeunaan kagunaan anu ditampi sacara universal tina tradisi apostolik sareng henteu rusak. 
Ieu kedah diperhatoskeun henteu ngan ukur supados kasalahan tiasa dihindari,
tapi ogé yén iman tiasa dipasrahkeun dina integritasna,
saprak aturan solat Garéja (lex orandi) pakait
kana aturan imanna (lex kredendi).
— Instruksi Umum Missal Romawi, édisi ka-3, 2002, 397

 

IT sigana aneh yén kuring nyerat ngeunaan krisis anu lumangsung dina Misa Latin. Alesanna nyaéta kuring henteu pernah ngahadiran liturgi Tridentine biasa dina kahirupan kuring.[1]Kuring ngahadiran pernikahan ritus Tridentine, tapi pandita sigana henteu terang naon anu anjeunna laksanakeun sareng sadayana liturgi paburencay sareng ganjil. Tapi éta sababna kuring mangrupikeun panitén nétral kalayan mudah-mudahan aya anu ngabantosan pikeun nambihan kana paguneman…Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Kuring ngahadiran pernikahan ritus Tridentine, tapi pandita sigana henteu terang naon anu anjeunna laksanakeun sareng sadayana liturgi paburencay sareng ganjil.

Aya Ngan Hiji Barque

 

... salaku hiji-hijina magisterium Garéja anu teu bisa dibagi,
Paus sareng uskup ngahiji sareng anjeunna,
ngabawa
 tanggung jawab gravest yén euweuh tanda ambigu
atanapi ajaran anu teu jelas asalna ti aranjeunna,
ngabingungkeun anu satia atanapi ngabingungkeun aranjeunna
kana rasa aman palsu. 
—Kardinal Gerhard Müller,

urut préfek Jamaah pikeun Doktrin Iman
Hirup KahijiApril 20th, 2018

Éta sanés patarosan janten 'pro-' Paus Francis atanapi 'kontra-' Paus Francis.
Éta mangrupikeun patarosan pikeun ngabéla iman Katolik,
jeung nu hartina defending Kantor Peter
ka nu Paus geus hasil. 
—Kardinal Raymond Burke, Laporan Dunya Katolik,
Januari 22, 2018

 

saencan anjeunna tilar dunya, ampir sataun katukang dugi ka dinten awal pandémik, da'wah hébat Rev. John Hampsch, CMF (c. 1925-2020) nyerat kuring surat dorongan. Di jerona, anjeunna kalebet pesen anu penting pikeun sadaya pamiarsa kuring:Continue reading

Pikeun Cinta tatangga

 

"SO, naon anu nembé kajantenan? "

Nalika kuring kumalayang dina tiiseun di danau Kanada, neuteup nepi ka biru jero nyanghareupan rupa morphing dina awan, éta patarosan anu nembal dina pikiran kuring nembé. Langkung sataun katukang, mentri kuring ujug-ujug ngarobih anu siga anu teu disangka-sangka pikeun nalungtik "élmu" di balik penguncian global, panutupan gereja, mandat topéng, sareng paspor vaksin anu datang. Ieu ngareuwaskeun sababaraha pamiarsa. Émut serat ieu?Continue reading

Sésa dina Batu

Yesus miélingkeun yén jalma anu ngawangun imahna dina pasir bakal ningali éta runtuh nalika badai datang ... Badai Ageung di jaman ayeuna urang aya. Naha anjeun nangtung dina "batu"?Continue reading

Sanés Kewajiban Moral

 

Manusa condong sacara alami kana bebeneran.
Anjeunna wajib ngahargaan sareng nyaksianana ...
Lalaki moal hirup hirup silih lamun teu aya silih percaya diri
yén aranjeunna saling jujur.
-Katekismus Garéja Katolik (CCC), n. 2467, 2469

 

anu anjeun diteken ku perusahaan, dewan sakola, pasangan atanapi bahkan uskup pikeun divaksinasi? Inpormasi dina tulisan ieu bakal masihan anjeun alesan anu jelas, sah, sareng moral, upami éta janten pilihan anjeun, pikeun nolak inokulasi paksa.Continue reading

Ramalan dina Sudut Pandang

 

Nyanghareupan masalah ramalan ayeuna
rada resep ningali ruruntuhan saatos kapal karam.

- Uskup Agung Rino Fisichella,
"Ramalan" dina Kamus Teologi Dasar, p. 788

 

AS dunya langkung caket sareng caket kana akhir jaman ieu, nubuat janten langkung sering, langkung langsung, sareng langkung jelas. Tapi kumaha urang ngabales pesen Surga anu langkung sensasional? Naon anu urang lakukeun nalika seers ngarasa "pareum" atanapi pesen na ngan saukur teu resonate?

Ieu mangrupikeun pitunjuk pikeun pamiarsa énggal sareng biasa dina harepan nyayogikeun kasaimbangan dina hal anu pikasieuneun ieu sahingga urang tiasa ngadeukeutan nubuat tanpa hariwang atanapi sieun yén salah saurang ogé bakal kasasab atanapi katipu. Continue reading

Patarosan anjeun ngeunaan Pandemi

 

sababaraha pamiarsa énggal naroskeun patarosan ngeunaan pandemi — dina élmu, moralitas panguncian, masking wajib, panutupan garéja, vaksin sareng seueur deui. Janten di handap ieu mangrupikeun ringkesan tulisan konci anu aya hubunganana sareng pandemi pikeun ngabantosan anjeun ngawangun nurani anjeun, pikeun ngadidik kulawarga anjeun, pikeun masihan amunisi sareng kawani pikeun ngadeukeutan politisi anjeun sareng ngadukung uskup sareng pandita anjeun, anu aya dina tekanan anu parah. Sagala cara anjeun motong éta, anjeun bakal kedah nyandak pilihan anu henteu dipikaresep dinten ayeuna salaku Garéja lebet langkung jero kana Gairah dirina sabab unggal dinten ngalangkung. Entong diintimidasi ku sénsor, "check-fact" atanapi bahkan kulawarga anu nyobian nyiksa anjeun kana narasi anu kuat unggal menit sareng jam dina radio, televisi, sareng média sosial.

Continue reading

Korsi Batu

korsi petros_Fotor

 

DINA PESTA KERUSI St. PÉRÉS PARA RASUL

 

Catetan: Upami anjeun parantos lirén nampi email ti kuring, parios folder "sampah" atanapi "spam" anjeun sareng tandaan éta sanés sampah. 

 

I ngaliwat pameran dagang nalika kuring mendakan booth "Christian Cowboy". Linggih dina lis anu tumpukan bibil NIV sareng gambar kuda dina sampéanna. Kuring nyokot hiji, tuluy melong tilu lalaki di hareupeun kuring nyengir reueus handapeun handapeun Stetsons.

Continue reading

Ka Vax atanapi Henteu ka Vax?

 

Mark Mallett mangrupikeun tilas reporter tipi sareng CTV Edmonton sareng dokumenter anu unggul sareng panulis ti Konfrontasi Akhir jeung Ayeuna Kecap.


 

“KUDU Abdi nyandak vaksinna? " Éta patarosan anu ngeusian koropak kuring dina jam ieu. Sareng ayeuna, Paus parantos nimbangkeun hal anu kontroversial ieu. Ku kituna, ieu di handap mangrupikeun inpormasi anu penting tina saha waé anu ahli pikeun ngabantosan anjeun nimbang-nimbang kaputusan ieu, anu leres, ngagaduhan akibat poténsial pikeun kaséhatan anjeun sareng kabébasan ... Continue reading

Domba Anu Dihormat… Dimana Anjeun?

 

WE anu hirup ngalangkungan jaman anu gancang-ngarobah sareng ngabingungkeun. Kabutuhan arah anu saé henteu pernah aya anu langkung ageung ... sareng teu raoseun ninggali seueur anu satia. Dimana, seueur anu naros, sora domba urang? Kami hirup ngalangkungan salah sahiji tés spiritual anu paling dramatis dina sajarah Garéja, sareng, hierarki tetep tetep jempé - sareng nalika aranjeunna nyarios dinten-dinten ieu, urang sering nguping sora Pamaréntah Anu Saé tibatan Domba Anu Saé .Continue reading

A Injil pikeun Sadayana

Laut Galilea di Subuh (poto ku Mark Mallett)

 

Neruskeun kéngingkeun daya tarik nyaéta anggapan yén aya seueur jalan ka Surga sareng urang sadayana bakal antukna dugi ka dinya. Duka tah, bahkan seueur "urang Kristen" anu nyoko kana etos anu lepat ieu. Anu diperyogikeun, langkung ti heula, nyaéta proklamasi Injil anu kandel, amal, sareng kuat ngaran Yesus. Ieu tugas sareng kaistiméwaan khususna Urang Rabble Little Lady urang. Saha deui anu aya?

 

Mimiti diterbitkeun 15 Maret 2019.

 

TUH aya kecap-kecap anu tiasa ngajelaskeun sacara cekap sapertos kumaha lumampah dina titiran literal Yesus. Seolah-olah perjalanan kuring ka Tanah Suci asup kana alam mitos anu kuring kantos baca ngeunaan kahirupan kuring ... teras, ujug-ujug, aya kuring. Kacuali, Yesus henteu aya mitos. Continue reading

Naha Anjeun Naha Ngalirwakeun Wahyu Pribadi?

 

Sing saha jalma anu murag kana kaduniaan ieu ningali ti luhur sareng ka jauh,
aranjeunna nolak nubuat dulur-dulurna…
 

— PAUS FRANCIS, Evangelii Gaudium, n. 97.

 

jeung kajadian sababaraha bulan ka pengker, aya ramé anu disebut wahyu "pribadi" atanapi sunnat dina lingkup Katolik. Ieu nyababkeun sababaraha negeskeun deui anggapan yén jalma henteu kedah percanten kana wahyu pribadi. Naha éta leres? Sedengkeun kuring parantos ngaliput topik ieu sateuacanna, kuring badé ngabales sacara otoritatif sareng ka titik anu anjeun tiasa sampikeun ka anu bingung dina masalah ieu.Continue reading

Komuni dina Leungeun? Pt. abdi

 

SAKIJAK dibuka sacara bertahap di seueur daérah Massa minggu ieu, sababaraha pamiarsa parantos naros ka kuring pikeun masihan koméntar ngeunaan larangan sababaraha uskup anu nempatkeun yén Komuni Suci kedah nampi "dina panangan." Hiji lalaki nyarios yén anjeunna sareng istrina nampi Komuni "dina létah" salami lima puluh taun, sareng henteu pernah aya dina panangan, sareng yén larangan anyar ieu nempatkeun aranjeunna dina posisi anu teu pikaresepeun. Pamaca sanés nyerat:Continue reading

Pidéo: Ngeunaan Nabi sareng Ramalan

 

ARKBISHOP Rino Fisichella kantos nyarios,

Nyanghareupan masalah nubuat ayeuna sapertosna sapertos ningali reruntuhan saatos kapal karam. - "Ramalan" dina Kamus Teologi Dasar, p. 788

Dina wéb anyar ieu, Mark Mallett ngabantosan panuduh ngartos kumaha Garéja ngadeukeutan nabi sareng nubuat sareng kumaha urang kedah ningali éta salaku kado pikeun ngabentenkeun, sanés beban anu dipikagaduh.Continue reading

Saha anu Disalametkeun? Bagéan I

 

 

bisa anjeun ngaraos éta? Naha anjeun tiasa ningali éta? Aya méga kabingungan turun di dunya, komo séktor Garéja, anu nyamarkeun naon kasalametan anu sajati. Bahkan umat Katolik mimiti naroskeun absolut moral sareng naha Garéja ngan saukur teu sabar - lembaga anu yuswa anu kasep ku kamajuan psikologi, biologi sareng humanisme panganyarna. Ieu ngahasilkeun naon anu disebut Béndict XVI salaku "toléransi négatip" anu ku sabab "henteu nyigeung saha waé," naon waé anu dianggap "nyinggung" dileungitkeun. Tapi dinten ieu, naon anu leres-leres ditetepkeun janten nyerang henteu deui diakar kana hukum moral alam tapi didorong, saur Benedict, tapi ku "relativisme, nyaéta ngantepkeun diri dialungkeun sareng 'disapu ku unggal angin ajaran'," [1]Kardinal Ratzinger, pre-conclave Homily, 18 April 2005 nyaéta, naon waé anu “bener sacara politis."Sareng sahingga,Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Kardinal Ratzinger, pre-conclave Homily, 18 April 2005

Woe Kami!

 

OH, usum panas kumaha! Sadayana anu kuring keuna tos janten lebu. Kandaraan, mesin, éléktronik, alat-alat, ban ... ampir sadayana rusak. Naon implosion tina matéri! Kuring kantos ngalaman sacara langsung kecap Yesus:Continue reading

Cageur Saha Kami

 

Teu aya anu nyésa pikeun Kami, ku sabab éta, tapi pikeun ngundang dunya malarat ieu anu parantos ngaluarkeun seueur getih, parantos ngali seueur kuburan, parantos ngancurkeun seueur padamelan, parantos ngirangan seueur roti sareng padamel, henteu aya anu tetep kanggo urang, Saur Kami , tapi pikeun ngundangna dina kecap-kecap anu maha suci tina Liturgi anu suci: "Janten anjeun tos dirobih ka Gusti Allah anjeun." — PAUS PIUS XI, Caritate Christi Compulsi, 3 Méi 1932; Vatican.va

… Urang moal tiasa hilap yén penginjilan anu pangpayunna ngeunaan dakwah Injil ka jalma anu henteu terang Yesus Kristus atanapi anu sok nolak anjeunna. Seueur diantara aranjeunna anu anteng milarian Gusti, dipimpin ku hoyong pisan ningali wajahna, bahkan di nagara-nagara anu gaduh tradisi Kristen kuno. Sadayana ngagaduhan hak pikeun nampi Injil. Urang Kristen ngagaduhan tugas pikeun ngumumkeun Injil tanpa ngaluarkeun saha waé ... John Paul II naros ka urang pikeun mikawanoh yén "teu kedah aya kirang tina dorongan pikeun ngahutbah Injil" ka jalma-jalma anu jauh ti Al Masih, "sabab ieu mangrupikeun tugas mimiti Garéja ”. — PAUS FRANCIS, Evangelii Gaudium, n. 15; Vatican.va

 

Continue reading

Panah Ilahi

 

Waktos abdi di daérah Ottawa / Kingston di Kanada kuat pisan salami genep wengi kalayan ratusan jalma anu sumping ti daérah éta. Kuring datang tanpa nyiapkeun ceramah atanapi catetan kalayan ngan ukur hoyong nyarios "ayeuna kecap" ka murangkalih Gusti. Hatur nuhun kana sababaraha bagian tina do'a anjeun, seueur anu ngalaman Kristus cinta teu aya saratna sareng ayana langkung jero nalika panonna dibuka deui kana kakuatan Sakramen sareng Firman-Na. Diantara seueur kenangan anu lami nyaéta biantara anu kuring pasihkeun ka sakumpulan murid SMP. Saatos kitu, hiji mojang sumping ka kuring sareng nyarios yén anjeunna ngalaman Ayana sareng penyembuhan Yesus ku cara anu jero ... teras peupeus sareng nangis dina panangan abdi di payuneun babaturan sakelasna.

Pesen Injil anu perennally alus, salawasna kuat, salawasna relevan. Kakuatan cinta Gusti salawasna sanggup nusuk sanajan haté anu paling heuras. Kalayan diémutan éta, ieu "kecap ayeuna" ieu aya dina haté kuring dina minggu kamari ... Continue reading

Praktis Nyarios

 

IN réspon kana tulisan kuring Ngeunaan Kritik para Pendetasalah saurang pamaca naros:

Naha urang cicingeun nalika aya ketidakadilan? Nalika lalaki agama sareng awéwé anu saé sareng sepi, kuring yakin éta langkung dosa tibatan naon anu kajantenan. Nyumput di tukangeun taqwa agama palsu mangrupikeun lamping anu leueur. Kuring mendakan seueur teuing di Garéja anu ngupayakeun kasucian ku cicingeun, kusabab sieun ku naon atanapi kumaha aranjeunna badé nyarioskeunana. Abdi langkung resep janten vokal sareng kantun tanda terang aya kamungkinan aya parobihan anu langkung saé. Sieun kuring pikeun naon anu anjeun nyerat, sanés anjeun ngajengkeun pikeun tiiseun, tapi pikeun anu parantos siap nyarios boh écéng atanapi henteu, bakal jempé kusabab sieun kaleungitan tanda atanapi dosa. Kuring nyarios kaluar sareng mundur kana tobat upami anjeun kedah… Kuring terang anjeun hoyong sadayana akur sareng akur tapi ...

Continue reading