Telat? - Bagéan II

 

NAON ngeunaan jalma-jalma anu henteu Katolik atanapi Kristen? Naha aranjeunna dikutuk?

Sakumaha sering kuring nguping jalma nyarios yén sababaraha jalma anu paling sadis anu aranjeunna terang nyaéta "ateis" atanapi "henteu angkat ka garéja." Leres, aya seueur jalma "saé" diluar sana.

Tapi teu aya anu cukup saé pikeun dugi ka Sorga nyalira.

Continue reading

Telat?

The-Prodigal-Sonlizlemonswindle
Putra Prodigal, ku Liz Lemon Swindle

saatos maca uleman anu welas asih ti Al Masih dina "Pikeun Jalma Dina Dosa fana”Sababaraha jalma parantos nyerat kalayan ati-ati pisan yén babaturan sareng anggota kulawarga anu murag tina iman" bahkan henteu terang yén aranjeunna nuju dosa, sumawonna dosa fana. "

 

Continue reading

Pangakuan Mingguan

 

Lake Fork, Alberta, Kanada

 

(Dicetak ulang di dieu ti tanggal 1 Agustus 2006 ...) Abdi ngaraos dina haté dinten ayeuna yén urang henteu kedah hilap deui-deui kana yayasan ... langkung-langkung di jaman ayeuna-ayeuna. Kuring yakin urang henteu kedah nyéépkeun waktos dina nyayogikeun Sakramen ieu, anu kurnia rahmat anu hébat pikeun ngungkulan kalepatan urang, malikeun kado hirup langgeng ka jalma dosa anu fana, sareng ngagentos ranté anu jahat ngariung urang. 

 

saterusna pikeun Ékaristi, Pangakuan mingguan parantos nyayogikeun pangalaman anu pang kuatna ngeunaan cinta sareng ayana Gusti dina kahirupan kuring.

Pangakuan pikeun jiwa, naon anu surup upami raos ...

Pangakuan, anu nyucikeun jiwa, kedah dilakukeun henteu langkung ti unggal dalapan dinten; Abdi henteu tega ngajauhkeun jiwa tina pangakuan langkung ti dalapan dinten. —St. Pio of Pietrelcina

Éta bakal janten ilusi pikeun milarian kasucian, numutkeun kana panggilan anu parantos ditampi ti Gusti, tanpa kedah sering nyandak sakramen konversi ieu sareng perdamaian. -Paus Yohanes Paulus Ageung; Vatikan, 29 Maret (CWNews.com)

 

Tingali ogé: 

 


 

Klik di dieu pikeun unsubscribe or ngalanggan kana Jurnal ieu. 

 

Judgment Tujuan


 

THE mantra umum dinten ieu nyaéta, "Anjeun teu ngagaduhan hak pikeun nangtoskeun kuring!"

Pernyataan ieu nyalira anu ngadorong seueur urang Kristen nyumput, sieun nyarios, sieun nangtang atanapi alesan ka batur sabab sieun disada "dihukum." Kusabab ieu, Garéja di seueur tempat parantos teu kuat, sareng tiiseun kasieunan parantos ngamungkinkeun seueur anu sesat

 

Continue reading

Panjara Anu Sajam

 

IN perjalanan kuring ngalangkungan Amérika Kalér, kuring parantos pendak sareng seueur pastor anu nyaritakeun murka anu ditanggung upami Massa ngalangkungan sajam. Kuring parantos nyaksian seueur pastor anu nyungkeun hapunten anu parah kusabab paroki anu teu merenah ku sababaraha menit. Salaku hasil tina gemet ieu, seueur liturgi anu ngagaduhan kualitas robotic-mesin spiritual anu henteu pernah ngarobah gir, pulsing dugi ka jam kalayan épisién pabrik.

Sareng sahingga, urang parantos nyiptakeun panjara hiji jam.

Kusabab tenggat waktos imajinér ieu, ditumpukeun utamina ku jalma awam, tapi diturutan ku pendeta, urang gaduh pendapat kuring ngabantosan Roh Suci.

Continue reading

Anu Ngaronjatkeun Kabeneran


Poto ku Declan McCullagh

 

TRADISI ibarat kembang. 

Kalayan unggal generasi, éta salajengna dibuka; kelopak pamahaman anyar nembongan, sareng kaagungan kebenaran nyebarkeun wangenan anyar kabébasan. 

Paus sapertos wali, atanapi langkungna tukang kebon—Jeung uskup ngahiji sareng anjeunna. Aranjeunna condong kana kembang ieu anu sumebar dina rahim Maryam, manteng ka langit ngaliwatan pelayanan Kristus, bertunas duri kana Palang, janten kuncup dina kubur, sareng dibuka di Kamar Luhur Pentecost.

Sareng éta parantos mekar ti saprak harita. 

 

Continue reading

Kecap "M"

Artis Teu dikenal 

aksara ti anu maca:

Hai Mark,

Mark, kuring ngarasa urang kedah ati-ati nalika nyarioskeun perkawis dosa fana. Pikeun pecandu anu Katolik, sieun dosa fana tiasa nyababkeun parasaan langkung parah tina rasa salah, éra, sareng asa-asa anu ngagegedekeun siklus kecanduan. Kuring kantos nguping seueur anu pecandu anu hirup deui nyarios négatip ngeunaan pangalaman Katolikna kusabab aranjeunna ngarasa ditilik ku garéja na sareng henteu ngaraos cinta di balik peringatan. Kaseueuran jalma ngan saukur henteu ngartos naon anu ngajadikeun dosa tangtu dosa fana… 

Continue reading

Garéja Mega?

 

 

Dear Mark,

Kuring ngarobah kana Iman Katolik ti Garéja Lutheran. Kuring panasaran naha anjeun tiasa masihan kuring langkung seueur inpormasi ngeunaan "MegaChapters"? Sigana kuring anu leuwih resep konsér rock sareng tempat hiburan tibatan ibadah, kuring terang sababaraha jalma di gereja-gereja ieu. Sigana mah aranjeunna nyebarkeun langkung seueur injil "pitulung-diri" tibatan anu sanés.

 

Continue reading

Pangakuan Passè?

 


saatos
salah sahiji konsér kuring, imam hosting ngajak kuring ka kamar rektor pikeun telat dahar peuting.

Pikeun dessert, anjeunna teras-terasan kumaha anjeunna henteu nguping pangakuan di paroki na dua taun. "Anjeun ningali," anjeunna nyengir, "salami solat sunat dina jisim, jelema nu ngalakukeun dosa dihampura. Ogé, nalika nampi Ékaristi, dosa-dosana bakal dileungitkeun. " Abdi sapuk. Tapi teras anjeunna nyarios, "Hiji ngan ukur kedah ngaku nalika anjeunna parantos ngalakukeun dosa anu fana. Kuring parantos paroki sumping kana pangakuan tanpa dosa fana, sareng ngawartoskeun aranjeunna pikeun indit. Nyatana, kuring leres-leres ragu salah sahiji paroki kuring nyaan ngalakukeun dosa fana… ”

Continue reading

Pangakuan ... Peryogi?

 

Rembrandt van Rijn, "Wangsulna putra musibat"; c.1662
 

OF tangtosna, hiji tiasa naros ka Gusti langsung pikeun ngahampura dosa venial hiji urang, sareng Anjeunna bakal (nyayogikeun tangtosna, kami ngahampura batur. Yesus jelas ngeunaan ieu.) Urang tiasa langsung, dina waktos anu janten, ngeureunkeun perdarahan tina tatu tina pelanggaran urang.

Tapi ieu dimana Sakramen Pangakuan peryogi pisan. Pikeun tatu, sanaos henteu getihan, panginten masih tiasa katépaan ku "diri". Pangakuanana narik puss kareueus kana permukaan dimana Kristus, dina jalma imam (Yohanes 20: 23), ngusapna sareng nyeepkeun balsem Rama ku kecap-kecap, "… Mugia Gusti maparin pangampura sareng perdamaian, sareng kuring ngaleupaskeun anjeun tina dosa-dosa anjeun ...." Rahmat anu teu katingali ngamandian cilaka nalika-ku Tanda Palang — pandita nerapkeun ganti baju rahmat Gusti.

Nalika anjeun angkat ka dokter médis pikeun pemotongan parah, naha anjeunna ngan ukur ngeureunkeun pendarahan, atanapi naha anjeunna henteu ngaput, ngabersihkeun, sareng ngasarkeun tatu anjeun? Kristus, Dokter Ageung, terang yén urang peryogi éta, sareng langkung merhatoskeun tatu spiritual urang.

Janten, Sakramen ieu mangrupikeun panangkal dosa-Na.

Nalika anjeunna aya dina daging, manusa moal tiasa ngabantosan sahenteuna ngagaduhan sababaraha dosa ringan. Tapi entong nganggap hina dosa-dosa ieu anu ku urang disebat "cahaya": upami anjeun ngémutan éta nalika anjeun beuratkeun éta, gemet nalika anjeun ngitungna. Sajumlah objék lampu ngajadikeun massa hébat; sajumlah tetes ngeusi walungan; sajumlah séréal nyieun tumpukan. Naon harepan urang? Luhureun sadaya, pangakuan. —St. Agustinus, Catechism tina Garéja Katolik, n. 1863.

Tanpa diperyogikeun pisan, pangakuan tina kasalahan sadidinten (dosa venial) nanging dianjurkeun pisan ku Garéja. Saleresna pangakuan biasa tina dosa venial urang ngabantosan urang ngawangun nurani urang, merangan kacenderungan jahat, ngantep diri urang disembuhan ku Al Masih sareng kamajuan dina kahirupan Roh.—Catechism Garéja Katolik, henteu. 1458