Jalan Kahirupan

"Kami ayeuna nangtung dina nyanghareupan konfrontasi sajarah anu paling hebat anu parantos dilangkungan… Kami ayeuna nyanghareupan konfrontasi akhir antara Garéja sareng anti Garéja, Injil ngalawan anti Injil, Kristus ngalawan anti-Kristus ... Ieu mangrupikeun sidang… tina 2,000 taun budaya sareng peradaban Kristen, kalayan sagala akibatna pikeun martabat manusa, hak-hak individu, hak-hak manusa sareng hak-hak bangsa. ” —Kardinal Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), di Eucharistic Congress, Philadelphia, PA; 13 Agustus 1976; siga. Katolik Online (dikonfirmasi ku Deacon Keith Fournier anu hadir) "Kami ayeuna nangtung dina nyanghareupan konfrontasi sajarah pangageungna umat manusa… Kami ayeuna nyanghareupan konfrontasi akhir antara Garéja sareng anti Garéja, Injil ngalawan anti Injil, Kristus ngalawan anti-Kristus ... Ieu mangrupikeun sidang… tina 2,000 taun budaya sareng peradaban Kristen, kalayan sagala akibatna pikeun martabat manusa, hak-hak individu, hak-hak manusa sareng hak-hak bangsa. ” —Kardinal Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), di Eucharistic Congress, Philadelphia, PA; 13 Agustus 1976; siga. Katolik Online (dikonfirmasi ku Deacon Keith Fournier anu kantos hadir)

Urang ayeuna nyanghareupan konfrontasi ahir
antara Garéja jeung anti-Gereja,
tina Injil versus anti Injil,
Kristus ngalawan anti-Kristus…
Ieu mangrupikeun uji coba… 2,000 taun kabudayaan
jeung peradaban Kristen,
kalayan sagala akibatna pikeun martabat manusa,
hak individu, hak asasi manusa
jeung hak bangsa.

—Kardinal Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), Kongrés Eucharistic, Philadelphia, PA,
13 Agustus 1976; siga. Katolik Online

WE hirup dina sajam dimana ampir sakabéh kabudayaan Katolik 2000 taun ditolak, lain ngan ku dunya (anu rada diperkirakeun), tapi ku Katolik sorangan: uskup, cardinals, jeung awam anu percaya Garéja perlu " diropéa"; atanapi yén urang peryogi "synod on synodality" pikeun mendakan deui bebeneran; atanapi urang kedah satuju sareng ideologi dunya supados "marengan" aranjeunna.Continue reading

Anjeun Dipikanyaah

 

IN hudang tina kaluar, kaasih, komo pontificate revolusioner St John Paul II, Cardinal Joseph Ratzinger ieu tuang dina kalangkang panjang nalika anjeunna nganggap tahta Peter. Tapi naon anu bakal geura-giru ditandaan pontificate of Benediktus XVI teu bakal karisma na humor, kapribadian atawa vigor - saleresna, anjeunna sepi, tenang, ampir kagok di publik. Sabalikna, éta bakal janten teologi anu teu séhat sareng pragmatis dina waktos Barque of Peter diserang ti jero sareng luar. Ieu bakal persepsi lucid na prophetic na jaman urang nu seemed mupus kabut saméméh ruku Kapal Great ieu; sareng éta bakal janten ortodoksi anu kabuktian sakali-kali, saatos 2000 taun cai sering ribut, yén kecap-kecap Yesus mangrupikeun jangji anu teu tiasa dirobih:

Kuring béjakeun ka anjeun, anjeun Pétrus, sareng dina batu ieu kuring bakal ngawangun garéja, sareng kakuatan pati moal nolak ngalawan éta. (Mat 16:18)

Continue reading

Saha Paus Sejati?

 

WHO éta paus leres?

Upami anjeun tiasa maca koropak kuring, anjeun bakal ningali yén aya kirang kasapukan dina subjek ieu tibatan anu anjeun pikirkeun. Sarta divergence ieu dijieun malah kuat anyar kalawan hiji redaksi dina publikasi Katolik utama. Ieu proposes téori anu gaining traction, sadaya bari flirting kalawan perpecahan...Continue reading

Ngabélaan Yesus Kristus

Panolakan Pétrus ku Michael D. O'Brien

 

Sababaraha taun ka pengker dina jangkungna pelayanan da'wahna sareng sateuacan ngantunkeun panon umum, Fr. John Corapi sumping ka konferensi anu kuring hadir. Dina sora tikoro jero na, anjeunna angkat ka panggung, neuteup ka balaréa nu hajat kalayan nyengir sarta exclaimed: "Kuring ambek. Abdi ambek ka anjeun. Abdi ambek ka abdi.” Anjeunna teras nerangkeun dina kagagahan anu biasa yén amarahna anu soleh disababkeun ku Garéja anu linggih dina pananganana dina nyanghareupan dunya anu peryogi Injil.

Kalayan éta, kuring nerbitkeun deui tulisan ieu ti 31 Oktober 2019. Kuring parantos ngamutahirkeun ku bagian anu disebut "Globalism Spark".

Continue reading

Janten, Anjeun Ningali Anjeunna ogé?

BrooksLalaki anu Duka, ku Mateus Brooks

  

Mimiti diterbitkeun kaping 18 Oktober 2007.

 

IN ngumbara di sakuliah Kanada jeung Amérika Serikat, Kuring geus rahayu méakkeun waktu jeung sababaraha imam pisan geulis tur suci - lalaki anu sabenerna iklas turun kahirupan maranéhanana pikeun domba maranéhanana. Sapertos anu angon anu dipilarian ku Kristus dinten ayeuna. Kitu para angon anu kedah ngagaduhan haté ieu pikeun mingpin domba na dina dinten-dinten payun…

Continue reading

Dina Massa Maju

 

…unggal Garéja tangtu kudu saluyu jeung Garéja universal
henteu ngan ukur ngeunaan doktrin iman sareng tanda-tanda sakramén,
tapi ogé ngeunaan kagunaan anu ditampi sacara universal tina tradisi apostolik sareng henteu rusak. 
Ieu kedah diperhatoskeun henteu ngan ukur supados kasalahan tiasa dihindari,
tapi ogé yén iman tiasa dipasrahkeun dina integritasna,
saprak aturan solat Garéja (lex orandi) pakait
kana aturan imanna (lex kredendi).
— Instruksi Umum Missal Romawi, édisi ka-3, 2002, 397

 

IT sigana aneh yén kuring nyerat ngeunaan krisis anu lumangsung dina Misa Latin. Alesanna nyaéta kuring henteu pernah ngahadiran liturgi Tridentine biasa dina kahirupan kuring.[1]Kuring ngahadiran pernikahan ritus Tridentine, tapi pandita sigana henteu terang naon anu anjeunna laksanakeun sareng sadayana liturgi paburencay sareng ganjil. Tapi éta sababna kuring mangrupikeun panitén nétral kalayan mudah-mudahan aya anu ngabantosan pikeun nambihan kana paguneman…Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Kuring ngahadiran pernikahan ritus Tridentine, tapi pandita sigana henteu terang naon anu anjeunna laksanakeun sareng sadayana liturgi paburencay sareng ganjil.

Aya Ngan Hiji Barque

 

... salaku hiji-hijina magisterium Garéja anu teu bisa dibagi,
Paus sareng uskup ngahiji sareng anjeunna,
ngabawa
 tanggung jawab gravest yén euweuh tanda ambigu
atanapi ajaran anu teu jelas asalna ti aranjeunna,
ngabingungkeun anu satia atanapi ngabingungkeun aranjeunna
kana rasa aman palsu. 
—Kardinal Gerhard Müller,

urut préfek Jamaah pikeun Doktrin Iman
Hirup KahijiApril 20th, 2018

Éta sanés patarosan janten 'pro-' Paus Francis atanapi 'kontra-' Paus Francis.
Éta mangrupikeun patarosan pikeun ngabéla iman Katolik,
jeung nu hartina defending Kantor Peter
ka nu Paus geus hasil. 
—Kardinal Raymond Burke, Laporan Dunya Katolik,
Januari 22, 2018

 

saencan anjeunna tilar dunya, ampir sataun katukang dugi ka dinten awal pandémik, da'wah hébat Rev. John Hampsch, CMF (c. 1925-2020) nyerat kuring surat dorongan. Di jerona, anjeunna kalebet pesen anu penting pikeun sadaya pamiarsa kuring:Continue reading