Pikeun Cinta tatangga

 

"SO, naon anu nembé kajantenan? "

Nalika kuring kumalayang dina tiiseun di danau Kanada, neuteup nepi ka biru jero nyanghareupan rupa morphing dina awan, éta patarosan anu nembal dina pikiran kuring nembé. Langkung sataun katukang, mentri kuring ujug-ujug ngarobih anu siga anu teu disangka-sangka pikeun nalungtik "élmu" di balik penguncian global, panutupan gereja, mandat topéng, sareng paspor vaksin anu datang. Ieu ngareuwaskeun sababaraha pamiarsa. Émut serat ieu?Continue reading

Sésa dina Batu

Yesus miélingkeun yén jalma anu ngawangun imahna dina pasir bakal ningali éta runtuh nalika badai datang ... Badai Ageung di jaman ayeuna urang aya. Naha anjeun nangtung dina "batu"?Continue reading

Sanés Kewajiban Moral

 

Manusa condong sacara alami kana bebeneran.
Anjeunna wajib ngahargaan sareng nyaksianana ...
Lalaki moal hirup hirup silih lamun teu aya silih percaya diri
yén aranjeunna saling jujur.
-Katekismus Garéja Katolik (CCC), n. 2467, 2469

 

anu anjeun diteken ku perusahaan, dewan sakola, pasangan atanapi bahkan uskup pikeun divaksinasi? Inpormasi dina tulisan ieu bakal masihan anjeun alesan anu jelas, sah, sareng moral, upami éta janten pilihan anjeun, pikeun nolak inokulasi paksa.Continue reading

Ramalan dina Sudut Pandang

 

Nyanghareupan masalah ramalan ayeuna
rada resep ningali ruruntuhan saatos kapal karam.

- Uskup Agung Rino Fisichella,
"Ramalan" dina Kamus Teologi Dasar, p. 788

 

AS dunya langkung caket sareng caket kana akhir jaman ieu, nubuat janten langkung sering, langkung langsung, sareng langkung jelas. Tapi kumaha urang ngabales pesen Surga anu langkung sensasional? Naon anu urang lakukeun nalika seers ngarasa "pareum" atanapi pesen na ngan saukur teu resonate?

Ieu mangrupikeun pitunjuk pikeun pamiarsa énggal sareng biasa dina harepan nyayogikeun kasaimbangan dina hal anu pikasieuneun ieu sahingga urang tiasa ngadeukeutan nubuat tanpa hariwang atanapi sieun yén salah saurang ogé bakal kasasab atanapi katipu. Continue reading

Patarosan anjeun ngeunaan Pandemi

 

sababaraha pamiarsa énggal naroskeun patarosan ngeunaan pandemi — dina élmu, moralitas panguncian, masking wajib, panutupan garéja, vaksin sareng seueur deui. Janten di handap ieu mangrupikeun ringkesan tulisan konci anu aya hubunganana sareng pandemi pikeun ngabantosan anjeun ngawangun nurani anjeun, pikeun ngadidik kulawarga anjeun, pikeun masihan amunisi sareng kawani pikeun ngadeukeutan politisi anjeun sareng ngadukung uskup sareng pandita anjeun, anu aya dina tekanan anu parah. Sagala cara anjeun motong éta, anjeun bakal kedah nyandak pilihan anu henteu dipikaresep dinten ayeuna salaku Garéja lebet langkung jero kana Gairah dirina sabab unggal dinten ngalangkung. Entong diintimidasi ku sénsor, "check-fact" atanapi bahkan kulawarga anu nyobian nyiksa anjeun kana narasi anu kuat unggal menit sareng jam dina radio, televisi, sareng média sosial.

Continue reading

Korsi Batu

korsi petros_Fotor

 

DINA PESTA KERUSI St. PÉRÉS PARA RASUL

 

Catetan: Upami anjeun parantos lirén nampi email ti kuring, parios folder "sampah" atanapi "spam" anjeun sareng tandaan éta sanés sampah. 

 

I ngaliwat pameran dagang nalika kuring mendakan booth "Christian Cowboy". Linggih dina lis anu tumpukan bibil NIV sareng gambar kuda dina sampéanna. Kuring nyokot hiji, tuluy melong tilu lalaki di hareupeun kuring nyengir reueus handapeun handapeun Stetsons.

Continue reading

Ka Vax atanapi Henteu ka Vax?

 

Mark Mallett mangrupikeun tilas reporter tipi sareng CTV Edmonton sareng dokumenter anu unggul sareng panulis ti Konfrontasi Akhir jeung Ayeuna Kecap.


 

“KUDU Abdi nyandak vaksinna? " Éta patarosan anu ngeusian koropak kuring dina jam ieu. Sareng ayeuna, Paus parantos nimbangkeun hal anu kontroversial ieu. Ku kituna, ieu di handap mangrupikeun inpormasi anu penting tina saha waé anu ahli pikeun ngabantosan anjeun nimbang-nimbang kaputusan ieu, anu leres, ngagaduhan akibat poténsial pikeun kaséhatan anjeun sareng kabébasan ... Continue reading

Domba Anu Dihormat… Dimana Anjeun?

 

WE anu hirup ngalangkungan jaman anu gancang-ngarobah sareng ngabingungkeun. Kabutuhan arah anu saé henteu pernah aya anu langkung ageung ... sareng teu raoseun ninggali seueur anu satia. Dimana, seueur anu naros, sora domba urang? Kami hirup ngalangkungan salah sahiji tés spiritual anu paling dramatis dina sajarah Garéja, sareng, hierarki tetep tetep jempé - sareng nalika aranjeunna nyarios dinten-dinten ieu, urang sering nguping sora Pamaréntah Anu Saé tibatan Domba Anu Saé .Continue reading