A Injil pikeun Sadayana

Laut Galilea di Subuh (poto ku Mark Mallett)

 

Neruskeun kéngingkeun daya tarik nyaéta anggapan yén aya seueur jalan ka Surga sareng urang sadayana bakal antukna dugi ka dinya. Duka tah, bahkan seueur "urang Kristen" anu nyoko kana etos anu lepat ieu. Anu diperyogikeun, langkung ti heula, nyaéta proklamasi Injil anu kandel, amal, sareng kuat ngaran Yesus. Ieu tugas sareng kaistiméwaan khususna Urang Rabble Little Lady urang. Saha deui anu aya?

 

Mimiti diterbitkeun 15 Maret 2019.

 

TUH aya kecap-kecap anu tiasa ngajelaskeun sacara cekap sapertos kumaha lumampah dina titiran literal Yesus. Seolah-olah perjalanan kuring ka Tanah Suci asup kana alam mitos anu kuring kantos baca ngeunaan kahirupan kuring ... teras, ujug-ujug, aya kuring. Kacuali, Yesus henteu aya mitos. Continue reading

Naha Anjeun Naha Ngalirwakeun Wahyu Pribadi?

 

Sing saha jalma anu murag kana kaduniaan ieu ningali ti luhur sareng ka jauh,
aranjeunna nolak nubuat dulur-dulurna…
 

— PAUS FRANCIS, Evangelii Gaudium, n. 97.

 

jeung kajadian sababaraha bulan ka pengker, aya ramé anu disebut wahyu "pribadi" atanapi sunnat dina lingkup Katolik. Ieu nyababkeun sababaraha negeskeun deui anggapan yén jalma henteu kedah percanten kana wahyu pribadi. Naha éta leres? Sedengkeun kuring parantos ngaliput topik ieu sateuacanna, kuring badé ngabales sacara otoritatif sareng ka titik anu anjeun tiasa sampikeun ka anu bingung dina masalah ieu.Continue reading

Komuni dina Leungeun? Pt. abdi

 

SAKIJAK dibuka sacara bertahap di seueur daérah Massa minggu ieu, sababaraha pamiarsa parantos naros ka kuring pikeun masihan koméntar ngeunaan larangan sababaraha uskup anu nempatkeun yén Komuni Suci kedah nampi "dina panangan." Hiji lalaki nyarios yén anjeunna sareng istrina nampi Komuni "dina létah" salami lima puluh taun, sareng henteu pernah aya dina panangan, sareng yén larangan anyar ieu nempatkeun aranjeunna dina posisi anu teu pikaresepeun. Pamaca sanés nyerat:Continue reading

Pidéo: Ngeunaan Nabi sareng Ramalan

 

ARKBISHOP Rino Fisichella kantos nyarios,

Nyanghareupan masalah nubuat ayeuna sapertosna sapertos ningali reruntuhan saatos kapal karam. - "Ramalan" dina Kamus Teologi Dasar, p. 788

Dina wéb anyar ieu, Mark Mallett ngabantosan panuduh ngartos kumaha Garéja ngadeukeutan nabi sareng nubuat sareng kumaha urang kedah ningali éta salaku kado pikeun ngabentenkeun, sanés beban anu dipikagaduh.Continue reading

Saha anu Disalametkeun? Bagéan I

 

 

bisa anjeun ngaraos éta? Naha anjeun tiasa ningali éta? Aya méga kabingungan turun di dunya, komo séktor Garéja, anu nyamarkeun naon kasalametan anu sajati. Bahkan umat Katolik mimiti naroskeun absolut moral sareng naha Garéja ngan saukur teu sabar - lembaga anu yuswa anu kasep ku kamajuan psikologi, biologi sareng humanisme panganyarna. Ieu ngahasilkeun naon anu disebut Béndict XVI salaku "toléransi négatip" anu ku sabab "henteu nyigeung saha waé," naon waé anu dianggap "nyinggung" dileungitkeun. Tapi dinten ieu, naon anu leres-leres ditetepkeun janten nyerang henteu deui diakar kana hukum moral alam tapi didorong, saur Benedict, tapi ku "relativisme, nyaéta ngantepkeun diri dialungkeun sareng 'disapu ku unggal angin ajaran'," [1]Kardinal Ratzinger, pre-conclave Homily, 18 April 2005 nyaéta, naon waé anu “bener sacara politis."Sareng sahingga,Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Kardinal Ratzinger, pre-conclave Homily, 18 April 2005