Woe Kami!

 

OH, usum panas kumaha! Sadayana anu kuring keuna tos janten lebu. Kandaraan, mesin, éléktronik, alat-alat, ban ... ampir sadayana rusak. Naon implosion tina matéri! Kuring kantos ngalaman sacara langsung kecap Yesus:Continue reading

Cageur Saha Kami

 

Teu aya anu nyésa pikeun Kami, ku sabab éta, tapi pikeun ngundang dunya malarat ieu anu parantos ngaluarkeun seueur getih, parantos ngali seueur kuburan, parantos ngancurkeun seueur padamelan, parantos ngirangan seueur roti sareng padamel, henteu aya anu tetep kanggo urang, Saur Kami , tapi pikeun ngundangna dina kecap-kecap anu maha suci tina Liturgi anu suci: "Janten anjeun tos dirobih ka Gusti Allah anjeun." — PAUS PIUS XI, Caritate Christi Compulsi, 3 Méi 1932; Vatican.va

… Urang moal tiasa hilap yén penginjilan anu pangpayunna ngeunaan dakwah Injil ka jalma anu henteu terang Yesus Kristus atanapi anu sok nolak anjeunna. Seueur diantara aranjeunna anu anteng milarian Gusti, dipimpin ku hoyong pisan ningali wajahna, bahkan di nagara-nagara anu gaduh tradisi Kristen kuno. Sadayana ngagaduhan hak pikeun nampi Injil. Urang Kristen ngagaduhan tugas pikeun ngumumkeun Injil tanpa ngaluarkeun saha waé ... John Paul II naros ka urang pikeun mikawanoh yén "teu kedah aya kirang tina dorongan pikeun ngahutbah Injil" ka jalma-jalma anu jauh ti Al Masih, "sabab ieu mangrupikeun tugas mimiti Garéja ”. — PAUS FRANCIS, Evangelii Gaudium, n. 15; Vatican.va

 

Continue reading

Panah Ilahi

 

Waktos abdi di daérah Ottawa / Kingston di Kanada kuat pisan salami genep wengi kalayan ratusan jalma anu sumping ti daérah éta. Kuring datang tanpa nyiapkeun ceramah atanapi catetan kalayan ngan ukur hoyong nyarios "ayeuna kecap" ka murangkalih Gusti. Hatur nuhun kana sababaraha bagian tina do'a anjeun, seueur anu ngalaman Kristus cinta teu aya saratna sareng ayana langkung jero nalika panonna dibuka deui kana kakuatan Sakramen sareng Firman-Na. Diantara seueur kenangan anu lami nyaéta biantara anu kuring pasihkeun ka sakumpulan murid SMP. Saatos kitu, hiji mojang sumping ka kuring sareng nyarios yén anjeunna ngalaman Ayana sareng penyembuhan Yesus ku cara anu jero ... teras peupeus sareng nangis dina panangan abdi di payuneun babaturan sakelasna.

Pesen Injil anu perennally alus, salawasna kuat, salawasna relevan. Kakuatan cinta Gusti salawasna sanggup nusuk sanajan haté anu paling heuras. Kalayan diémutan éta, ieu "kecap ayeuna" ieu aya dina haté kuring dina minggu kamari ... Continue reading

Praktis Nyarios

 

IN réspon kana tulisan kuring Ngeunaan Kritik para Pendetasalah saurang pamaca naros:

Naha urang cicingeun nalika aya ketidakadilan? Nalika lalaki agama sareng awéwé anu saé sareng sepi, kuring yakin éta langkung dosa tibatan naon anu kajantenan. Nyumput di tukangeun taqwa agama palsu mangrupikeun lamping anu leueur. Kuring mendakan seueur teuing di Garéja anu ngupayakeun kasucian ku cicingeun, kusabab sieun ku naon atanapi kumaha aranjeunna badé nyarioskeunana. Abdi langkung resep janten vokal sareng kantun tanda terang aya kamungkinan aya parobihan anu langkung saé. Sieun kuring pikeun naon anu anjeun nyerat, sanés anjeun ngajengkeun pikeun tiiseun, tapi pikeun anu parantos siap nyarios boh écéng atanapi henteu, bakal jempé kusabab sieun kaleungitan tanda atanapi dosa. Kuring nyarios kaluar sareng mundur kana tobat upami anjeun kedah… Kuring terang anjeun hoyong sadayana akur sareng akur tapi ...

Continue reading

Éra ku Yesus

Poto ti Gairah Kristus

 

SAKIJAK lalampahan kuring ka Tanah Suci, hal anu jero aya anu ngagaur, seuneu suci, kahoyong suci pikeun ngajadikeun Yesus dipikacinta sareng dipikaterang deui. Kuring nyarios "deui" sabab, sanés ngan ukur Tanah Suci bieu nahan ayana Kristen, tapi sadayana dunya Kulon dina runtuhna gancang kapercayaan sareng nilai-nilai Kristen,[1]cf. Sagala Bédana maka, karuksakan kompas moral na.Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Sagala Bédana

Sakramén Kadalapan

 

TUH nyaéta sakedik "kecap ayeuna" anu nyangkut dina pipikiran kuring mangtaun-taun, upami henteu mangtaun-taun. Sareng éta kabutuhan anu tumuh pikeun komunitas Kristen anu otentik. Sanaos urang ngagaduhan tujuh sacramén di Garéja, anu intina "patepungan" sareng Gusti, kuring yakin saurang ogé tiasa nyarioskeun "sakramen kadalapan" dumasar kana ajaran Yesus:Continue reading

Sagala Bédana

 

KARTINAL Sarah jujur: "A Kulon anu nolak imanna, sajarahna, akar na, sareng idéntitas na ditakdirkeun pikeun hina, maot, sareng ngaleungit." [1]cf. Kecap Ayeuna Afrika Statistik ngungkabkeun yén ieu sanés peringatan sunnat - éta mangrupikeun kagumna sunnat:Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Kecap Ayeuna Afrika

Kecap Ayeuna Afrika

Kardinal Sarah tuur sateuacan Sakramen Suci di Toronto (Universitas St Michael's College)
Poto: Catholic Herald

 

KARTINAL Robert Sarah geus méré stunning, wawancara perséptif jeung prescient dina Katolik Herald dinten ayeuna. Éta henteu ngan ukur ngulang "kecap ayeuna" dina hal peringatan yén kuring kapaksa nyarios langkung ti dasawarsa, tapi anu utamina sareng penting, solusina. Ieu sababaraha pamikiran konci tina wawancara Cardinal Sarah babarengan sareng tautan pikeun pamiarsa énggal kana sababaraha tulisan kuring anu sajajar sareng ngalegaan paniténna:Continue reading

Palang nyaéta Cinta

 

Iraha waé urang ningali aya anu sangsara, urang sering nyarios "Oh, palang jalma éta beurat." Atanapi panginten panginten kaayaan kuring nyalira, janten duka teu disangka-sangka, dibalikkeun, cobaan, rusak, masalah kaséhatan, sareng sajabana mangrupikeun "palang-palangan" kuring. Sumawona, urang panginten milarian panyandakan, puasa, sareng panyalagaraan anu tangtu pikeun nambihan "silang" urang. Sanaos leres yén kasangsaraan mangrupikeun bagian tina salib urang, pikeun ngirangan ieu nyaéta kantun naon anu leres-leres dituduhkeun ku Salib: cinta. Continue reading