Asih Yesus

 

Terus terang, Kuring rumaos henteu pantes nyerat dina topik anu ayeuna, salaku jalma anu resep pisan ka Gusti. Sapopoé kuring badé mikanyaah ka Anjeunna, tapi ku nalika kuring asup kana ujian nurani, kuring mendakan yén kuring langkung bogoh ka diri sorangan. Sareng kecap St. Paul janten milik kuring:Continue reading

Milarian Yesus

 

Leumpang sapanjang Laut Galiléa hiji énjing, kuring panasaran kumaha kamungkinan yén Yesus ditolak sareng disiksa sareng dipaéhan. Maksad abdi, ieu Salah Anu henteu ngan ukur micinta, tapi ogé bogoh sorangan: "Pikeun Gusti cinta." [1]1 John 4: 8 Unggal napas teras, unggal kecap, unggal pandangan, unggal pamikiran, unggal momen dipiboga ku Cinta Ilahi, sahingga jelema dosa anu atos ngan saukur bakal ningalkeun sakaligus sakaligus ngan ukur sora na.Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 1 John 4: 8

Krisis Tukangeun Krisis

 

Pikeun tobat nyaéta henteu ngan ukur ngaku yén kuring salah ngalakukeun;
nyaéta pikeun ngabelokkeun salah kuring sareng ngamimitian ngajantenkeun Injil.
Dina hal ieu gumantung kana masa depan agama Kristen di dunya ayeuna.
Dunya henteu percanten kana ajaran Kristus
sabab urang henteu ngajelma na. 
—Jasa Dewa Catherine Doherty, ti Cium Kristus

 

THE Krisis moral anu pangageungna Garéja teras-terasan nambahan di jaman urang. Ieu ngakibatkeun "inpisisi awam" anu dipimpin ku média Katolik, nyebat reformasi nyapu, pamulihan sistem peringatan, prosedur anu diperbarui, pengusiran uskup, sareng sajabina. Tapi sadayana ieu gagal mikawanoh akar masalah anu leres sareng kunaon unggal "ngalereskeun" anu diusulkeun dugi ka ayeuna, henteu paduli kumaha didukung ku ambek anu bener sareng alesan anu pas, gagal nungkulan krisis dina krisis.Continue reading

Dina Senjata Massa

 

TUH mangrupikeun parobahan seismik anu serius anu lumangsung di dunya sareng budaya urang ampir dina unggal jam. Henteu diperhatoskeun pisan pikeun mikawanoh yén peringatan sunnat anu diramalkeun mangtaun-taun ayeuna ayeuna nuju nyata. Janten naha kuring parantos pokus ka konservatisme radikal di Garéja minggu ieu (teu kakantun liberalisme radikal ngaliwatan aborsi)? Kusabab salah sahiji kajadian anu diramalkeun nyaéta anu bakal datang schism. "Hiji imah dibagi ngalawan dirina bakal ragrag, ” Yesus ngingetkeun.Continue reading

Herring Beureum Berdarah

Gubernur Virginia Ralph Northam,  (Poto AP / Steve Helber)

 

TUH mangrupikeun napas koléktif naék ti Amérika, sareng leres leres. Politikus parantos mimiti ngalih di sababaraha Amérika pikeun méréskeun larangan ngeunaan aborsi anu terasna ngamungkinkeun prosedur dugi ka saatos lahir. Tapi langkung ti éta. Dinten ayeuna, Gubernur Virginia ngabélakeun tagihan anu diusulkeun anu bakal ngantep ibu sareng panyadia aborsi na mutuskeun naha orok anu indungna nuju bersalin, atanapi orok anu dilahirkeun hirup liwat aborsi anu botched, masih tiasa dipaéhan.

Ieu mangrupikeun perdebatan ngeunaan ngesahkeun bayi.Continue reading

The Katolik Gagal

 

Pikeun dua belas taun Gusti parantos maréntahkeun kuring linggih dina "benteng" salaku salah sahiji "Penjaga" John Paul II sareng nyarioskeun perkawis anu kuring tingali datang - sanés numutkeun pamendak kuring sorangan, pra-konsepsi, atanapi pipikiran, tapi numutkeun wahyu Umum sareng pribadi anu otentik anu ngalangkungan Gusti terus-terusan nyarios ka Umat-Na. Tapi ningali panon kuring ti cakrawala sababaraha dinten kapengker sareng ningali ka Imah urang sorangan, Garéja Katolik, kuring mendakan sirah anu éra.Continue reading

Seksualitas sareng Kabebasan Manusa - Bagéan V

 

BENER kabébasan hirup masing-masing saatos dina réalitas kanyataan anjeun.

Sareng saha anjeun? Éta mangrupikeun patarosan anu pikasieuneun, langkung-ti-arching anu kalolobaanana teu aya dina generasi ayeuna ieu di dunya dimana manula parantos nyalahkeun jawaban, Garéja parantos ngacapruk, sareng média henteu merhatoskeun. Tapi ieu:

Continue reading

Seksualitas sareng Kabebasan Manusa - Bagéan IV

 

Nalika urang neraskeun séri lima bagian ieu ngeunaan seksualitas sareng kabébasan Manusa, ayeuna urang nalungtik sababaraha patarosan moral ngeunaan naon anu leres sareng naon anu salah. Punten perhatoskeun, ieu kanggo pamiarsa dewasa ...

 

JAWABAN NANGTU PENTA INTIMASI

 

SANGKU sakali nyarios, "Kaleresan bakal ngabébaskeun anjeun—tapi mimitina éta bakal keletik anjeun. "

Continue reading