Dinten 3: Gambar Allah ngeunaan Kuring

ngantepkeun urang mimitian dina nami Rama, sareng Putra, sareng Roh Suci, amin.

Datangna Roh Suci, sumping salaku Cahaya pikeun terangkeun pikiran kuring supados kuring tiasa ningali, terang, sareng ngartos naon anu leres, sareng naon anu henteu.

Datangna Roh Suci, sumping salaku Seuneu pikeun nyucikeun manah kuring supados kuring mikanyaah ka diri kuring sakumaha Gusti mikanyaah kuring.

Datangna Roh Suci, sumping salaku Angin pikeun ngagaringkeun cimata kuring sareng ngajantenkeun kasedihan kuring janten kabagjaan.

Datangna Roh Suci, sumping salaku Hujan Lembut pikeun ngaleungitkeun sésa-sésa tatu sareng kasieun kuring.

Datangna Roh Suci, sumping salaku Guru pikeun ningkatkeun pangaweruh sareng pangertian supados kuring tiasa leumpang dina jalan kabébasan, sapanjang dinten hirup kuring. Amin.

 

Sababaraha taun ka pengker, dina periode hirup kuring nalika kuring ngarasa euweuh tapi brokenness kuring, kuring diuk handap sarta nulis lagu ieu. Dinten ieu, hayu urang ngadamel ieu bagian tina doa bubuka urang:

Nganteurkeun Kuring Ti Kuring

Nyuhunkeun abdi ti abdi,
ti tenda earthly ieu sagged tur bocor
Nyuhunkeun abdi ti abdi,
tina wadah taneuh ieu, retak sareng garing
Nyuhunkeun abdi ti abdi,
ti daging ieu jadi lemah jeung dipaké
Gusti, salametkeun abdi, ti abdi
kana rahmat anjeun (ulang)

Kana rahmat anjeun
Kana rahmat anjeun
Kana rahmat anjeun
Gusti, jauhkeun abdi ti abdi… 

Nyuhunkeun abdi ti abdi,
ti daging ieu jadi lemah jeung dipaké
Gusti, salametkeun abdi, ti abdi
kana rahmat anjeun

Kana rahmat anjeun
Kana rahmat anjeun
Kana rahmat anjeun
Gusti, salametkeun abdi ti abdi
Kana rahmat anjeun
Kana rahmat anjeun
Kana rahmat anjeun
Gusti, salametkeun abdi ti abdi
Kana rahmat anjeun
Kana rahmat anjeun
Kana rahmat anjeun

—Mark Mallett ti Nganteurkeun Kuring ti Kuring, 1999©

Bagian tina kacapean urang asalna tina kalemahan, sifat manusa anu murag anu ampir sigana ngahianat kahayang urang pikeun nuturkeun Kristus. "Anu daék siap," saur St. Paul, "tapi ngalakukeun anu hadé henteu."[1]ROM 7: 18

Kuring resep kana hukum Allah, dina diri batin kuring, tapi kuring ningali dina anggota kuring prinsip anu sanés perang sareng hukum pikiran kuring, nyandak kuring ditawan kana hukum dosa anu aya dina anggota kuring. Karunya kuring! Saha anu bakal nyalametkeun abdi tina ieu awak fana? Puji sukur ka Allah ngaliwatan Yesus Kristus Gusti urang. (Rum 7:22-25)

Paulus beuki percaya ka Yesus, tapi seueur urang henteu. Urang balik ka hatred diri, ngéléhkeun diri nepi, sarta rarasaan hopelessness yén urang moal robah, pernah bébas. Urang ngantepkeun bohong, pendapat batur, atanapi luka jaman baheula pikeun ngabentuk sareng ngawangun urang tinimbang bebeneran Allah. Dina langkung ti dua puluh taun ti saprak kuring nyerat lagu éta, kuring tiasa jujur ​​​​nyebatkeun yén berating sorangan henteu kantos ngalakukeun anu saé. Nyatana, seueur pisan cilaka.

Kumaha Allah Ningali Kuring

Janten kamari, anjeun parantos naroskeun patarosan ka Yesus kumaha Anjeunna ningali anjeun. Sababaraha di antara anjeun nyerat kuring isukna, ngabagi jawaban sareng naon anu diomongkeun ku Yesus. Anu sanésna nyarios yén aranjeunna nguping Anjeunna henteu nyarios nanaon sareng heran naha meureun aya anu lepat, atanapi aranjeunna bakal ditinggalkeun dina mundur ieu. Henteu, anjeun moal tinggaleun, tapi anjeun bakal dipanjangkeun sareng ditantang dina dinten-dinten payun pikeun mendakan hal-hal énggal, ngeunaan diri anjeun sareng ngeunaan Gusti.

Bisa jadi aya sababaraha alesan naha sababaraha anjeun ngadéngé "euweuh". Kanggo sabagéan, éta yén urang henteu acan diajar ngadangu sora leutik éta, atanapi percanten kana éta. Batur bisa ngan cangcaya yén Yesus bakal nyarios ka aranjeunna sareng henteu ganggu nyobian ngadangukeun. Inget deui yén Anjeunna…

...manifests dirina ka jalma anu teu kafir anjeunna. (Hikmah 1:2)

Alesan sejen meureun nu Yesus geus enggeus diucapkeun ka anjeun, sareng hoyong anjeun nguping deui kecap éta dina Firman-Na…

Buka Alkitab anjeun sareng buka buku kahijina, Genesis. Baca Bab 1:26 kabeh jalan ngaliwatan ka ahir Bab 2. Ayeuna, grab jurnal Anjeun tur ngaliwatan petikan ieu deui jeung nulis handap kumaha Allah nilik lalaki jeung awewe saha Anjeunna dijieun. Naon anu dicaritakeun ku bab-bab ieu ngeunaan diri urang sorangan? Sawaktos Anjeun tos rengse, bandingkeun naon anu anjeun tulis sareng daptar di handap ieu…

Kumaha Allah Ningali Anjeun

• Allah masihan kami kado pikeun ko-nyiptakeun ngaliwatan kasuburan urang.
• Allah trusts urang jeung kahirupan anyar
• Urang dijieun dina gambar-Na (hal teu ngomong ngeunaan mahluk sejenna)
• Allah méré urang Dominion leuwih ciptaan-Na
• Anjeunna percanten yén urang bakal miara karya leungeun-Na
• Anjeunna eupan urang jeung kadaharan alus jeung buah
• Allah ningali urang salaku dasarna "saé"
• Gusti hoyong istirahat sareng urang
• Anjeunna hirup-nafas urang.[2]cf. Rasul 17:25: "Éta anu masihan ka unggal jalma hirup jeung napas jeung sagalana." Napasna mangrupikeun napas urang
• Allah nyieun sagala ciptaan, utamana Eden, pikeun manusa delight di
• Allah miharep urang tempo Kahadéan-Na dina ciptaan
• Allah nyadiakeun manusa jeung sagalana manéhna perlu
• Allah méré urang wasiat bébas jeung kabébasan pikeun mikanyaah jeung ngabales ka Anjeunna
• Allah henteu hoyong urang nyalira; Anjeunna masihan urang sagala rupa mahluk pikeun ngurilingan urang
• Allah masihan urang hak husus pikeun ngaran ciptaan
• Manéhna méré lalaki jeung awewe ka silih pikeun nyampurnakeun kabagjaan maranéhanana
• Anjeunna masihan urang seksualitas anu pelengkap sareng kuat
• Seksualitas kami mangrupikeun kado anu saé sareng teu aya anu isin…

Ieu sanés hartosna daptar lengkep. Tapi éta nyarioskeun pisan ka urang ngeunaan kumaha Bapa ningali urang, resep ka urang, percanten ka urang, nguatkeun urang, sareng paduli ka urang. Tapi naon anu diomongkeun ku Sétan, oray éta? Anjeunna hiji accuser. Anjeunna ngabejaan Anjeun yen Allah geus ditinggalkeun anjeun; yén anjeun pathetic; yén anjeun asa; yén anjeun awon; yén anjeun kotor; yén anjeun hiji isin; yén anjeun bodo; yén anjeun hiji jelema bodo; yén anjeun teu aya gunana; yén anjeun disgusting; yén anjeun kasalahan; yén anjeun unloved; yén anjeun teu dihoyongkeun; yén anjeun teu dipikacinta; yén anjeun ditinggalkeun; yén anjeun leungit; yén anjeun dikutuk….

Janten, sora saha anu anjeun dengekeun? Daptar anu anjeun tingali diri anjeun langkung seueur? Naha anjeun ngadangukeun Bapa anu nyiptakeun anjeun, atanapi "bapa bohong"? Ah, tapi anjeun nyarios, "Kuring am jalma dosa." Jeung can,

Tapi Allah ngabuktikeun kanyaah-Na ka urang dina waktu urang masih jelema nu ngalakukeun dosa Kristus pupus pikeun urang… ngaliwatan saha urang ayeuna geus narima rekonsiliasi. ( Rum 5:8, 11 ).

Kanyataanna, Paul ngabejaan urang yen dasarna sanajan dosa urang teu bisa misahkeun urang tina asih Allah. Sumuhun, leres yen dosa fana unrepepented bisa misahkeun urang tina hirup langgeng, tapi lain tina asih Allah.

Naon lajeng urang kudu ngomong ka ieu? Lamun Allah pikeun urang, saha bisa ngalawan urang? Anjeunna anu henteu nyéépkeun Putra-Na sorangan, tapi nyerahkeun Anjeunna pikeun urang sadayana, kumaha anjeunna henteu ogé masihan sadayana anu sanés sareng anjeunna? …Sabab kuring yakin, boh maot, boh hirup, boh malaikat, boh panguasa, boh nu ayeuna, boh nu bakal datang, boh nu kawasa, boh jangkungna, boh nu jero, atawa nu mana wae nu mahluk sejenna moal bisa misahkeun urang tina asih Allah. dina Kristus Yesus Gusti urang. (cf. Rom 8:31-39)

Ka Abdi Gusti Luisa Piccarreta, anu tulisanna ngagaduhan persetujuan gerejawi,[3]cf. Dina Luisa sareng Tulisan Her Isa ngadawuh:

…Nu Maha Kawasa… mikanyaah ka dulur jeung milampah kahadean ka sadayana. Ti luhur Majesty Anjeunna descends handap handap, jero kana hate, sanajan ka naraka, tapi Anjeunna quietly tanpa clamor, dimana Anjeunna. (29 Juni 1926, Jilid 19) 

Tangtu, jalma di naraka geus nampik Allah, sarta naon naraka éta. Sareng naon anu janten naraka pikeun anjeun sareng kuring anu masih aya di bumi nalika urang nampik percanten ka asih sareng rahmat Allah. Nalika Yesus ngajerit ka St. Faustina:

Seuneu rahmat ngaduruk Kuring - ngagorowok pikeun dibalanjakeun; Abdi hoyong tetep tuang aranjeunna ka jiwa; jiwa ngan ukur henteu hoyong percanten kana kahadéan Kuring.  —Yesus ka St. Faustina, Rahmat Ilahi dina Jiwa Ku, Buku harian, n. 177

Upami anjeun hoyong ngamimitian nyageurkeun, sakumaha anu kuring nyarios dina Persiapan penyembuhan, perlu nu gaduh kawani — kawani pikeun yakin yén Allah leres-leres nyaah ka anjeun. Éta naon Firman-Na nyebutkeun. Éta naon hirup-Na ceuk dina Salib. Éta naon Anjeunna nyebutkeun ka anjeun ayeuna. Geus waktuna pikeun urang eureun nuduh diri urang sorangan kalawan sagala bohong Iblis urang, eureun berating diri urang sorangan (anu mindeng humility palsu) jeung humbly narima kado hébat ieu cinta Allah. Nu disebut iman - iman yen Anjeunna bisa bogoh ka batur kawas kuring.

Doakeun ku lagu di handap ieu, teras angkat buku harian anjeun sareng naroskeun deui ka Yesus, ”Kumaha anjeun ningali kuring?” Meureun éta ngan hiji atawa dua kecap. Atawa hiji gambar. Atawa meureun Anjeunna bakal hoyong anjeun ngan saukur maca deui bebeneran di luhur. Naon bae Anjeunna nyebutkeun, nyaho ti jam ieu mudik, yén anjeun dipikacinta, sarta yén euweuh bisa misahkeun anjeun ti cinta éta. Kantos.

Sasaha sapertos Abdi

Abdi henteu nanaon, Anjeun sadayana
Sareng anjeun nyauran kuring budak, sareng ngantepkeun kuring nyauran anjeun Abba

Abdi leutik, sareng Anjeun Allah
Sareng anjeun nyauran kuring budak, sareng ngantepkeun kuring nyauran anjeun Abba

Janten abdi sujud, sareng abdi nyembah ka Anjeun
Kuring murag dina tuur kuring sateuacan Gusti
anu mikanyaah batur kawas kuring

Abdi dosa, anjeun suci pisan
Sareng anjeun nyauran kuring budak, sareng ngantepkeun kuring nyauran anjeun Abba

Janten abdi sujud, sareng abdi nyembah ka Anjeun
Kuring murag dina tuur kuring sateuacan Gusti
anu mikanyaah batur kawas kuring

Abdi sujud, sareng abdi nyembah ka Anjeun
Kuring murag dina tuur kuring sateuacan Gusti
anu mikanyaah batur kawas kuring ... batur kawas kuring

Duh abdi sujud, sareng abdi nyembah ka Anjeun
Kuring murag dina tuur kuring sateuacan Gusti
anu mikanyaah batur kawas kuring
Sareng kuring murag dina tuur kuring sateuacan Gusti
anu bogoh ka batur kawas kuring,
anu bogoh ka batur kawas kuring,
sapertos abdi…

—Mark Mallett, ti Divine Mercy Chaplet, 2007©

 

 

Pikeun perjalanan sareng Markus di nu Ayeuna Kecap,
pencét dina spanduk di handap pikeun ngalanggan.
Surélék anjeun moal dibagikeun sareng saha waé.

Ayeuna dina Telegram. Klik:

Tuturkeun Tandaan sareng "tanda-tanda jaman" unggal dinten dina MeWe:


Tuturkeun tulisan Markus di dieu:

Dangukeun ieu:


 

 
Nyitak Friendly, PDF & Email

Footnotes

Footnotes
1 ROM 7: 18
2 cf. Rasul 17:25: "Éta anu masihan ka unggal jalma hirup jeung napas jeung sagalana."
3 cf. Dina Luisa sareng Tulisan Her
Dihaturkeun dina HOME, undur penyembuhan.