Poé 8: Tatu pangjerona

WE ayeuna meuntas satengah jalan mundur urang. Allah tacan bérés, aya deui pagawéan. Dokter Bedah Ilahi mimiti ngahontal tempat anu paling jero tina tatu urang, sanés pikeun nyusahkeun sareng ngaganggu urang, tapi pikeun nyageurkeun urang. Bisa jadi nyeri nyanghareupan kenangan ieu. Ieu momen tina Persib; Ieu momen leumpang ku iman teu tetempoan, percanten dina prosés nu Roh Suci geus dimimitian dina haté anjeun. Nangtung di gigireun anjeun nyaéta Ibu Rahayu sareng dulur-dulur anjeun, para Suci, sadayana ngadoakeun anjeun. Aranjeunna langkung caket ka anjeun ayeuna tibatan dina kahirupan ieu, sabab aranjeunna pinuh ngahiji sareng Trinitas Suci di kalanggengan, anu cicing di jero anjeun ku Baptisan anjeun.

Tapi, Sadérék bisa ngarasa nyorangan, malah ditinggalkeun waktu rék ngajawab pananya atawa ngadéngé Yéhuwa nyarios ka Sadérék. Tapi sakumaha ceuk Juru Mazmur, "Kamana abdi tiasa angkat tina Roh anjeun? Ti payuneun anjeun, kamana abdi tiasa kabur?"[1]Jabur 139: 7 Yésus jangji, ”Kami salawasna nyarengan ka aranjeun, nepi ka ahir jaman.”[2]Matt 28: 20

Ku sabab kitu, ku sabab urang dikurilingan ku méga saksi anu ageung pisan, hayu urang nyingkirkeun diri tina unggal beban sareng dosa anu nempel ka urang sareng tabah ngajalankeun balapan anu aya di payuneun urang bari tetep panon urang tetep ka Yesus, pamimpin sareng penyempurna. iman. Demi kabagjaan anu aya di payuneun Anjeunna, Anjeunna nanggung salib, nganggap éra, sareng parantos linggih di katuhu tahta Allah. (Ibr 12″1-2)

Demi kabagjaan Allah geus di toko pikeun anjeun, perlu pikeun mawa sinfulness jeung tatu urang ka Salib. Ku kituna, ngajak Roh Suci deui datang jeung nguatkeun anjeun dina momen ieu, sarta persevere:

Datangna Roh Suci sareng eusian haté kuring anu rentan. Abdi percanten cinta Anjeun ka abdi. Abdi percanten kana ayana Anjeun sareng ngabantosan dina kalemahan abdi. Abdi mukakeun manah ka Anjeun. Abdi pasrahkeun ka Anjeun nyeri abdi. Abdi pasrah ka Anjeun sabab abdi teu tiasa ngalereskeun diri. Nyingkabkeun ka kuring tatu anu paling jero, khususna di kulawarga kuring, supados aya katengtreman sareng rekonsiliasi. Balikkeun kabagjaan kasalametan anjeun sareng énggalkeun sumanget anu leres dina kuring. Datangna Roh Suci, nyeuseuh sareng ngabebaskeun abdi tina beungkeut anu teu damang sareng ngabebaskeun abdi salaku ciptaan anyar anjeun.

Gusti Yesus, abdi sumping sateuacan suku Salib Anjeun sareng ngahijikeun tatu abdi ka Anjeun, sabab "ku tatu Anjeun kami cageur." Kuring hatur nuhun pikeun Sacred Heart Anjeun, overflowing ayeuna ku cinta, rahmat jeung penyembuhan pikeun kuring jeung kulawarga kuring. Kuring muka haté kuring pikeun nampa penyembuhan ieu. Yesus, abdi percanten ka Anjeun. 

Ayeuna, neneda tina ati kalayan lagu ieu…

Ngalereskeun Panon Kuring

Panon abdi ka Anjeun, Panon abdi ka Anjeun
Fix my eyes on You (ulang deui)
Abdi bogoh ka anjeun

Pimpin abdi ka Jantung Anjeun, sampurnakeun iman abdi ka Anjeun
Témbongkeun kuring Jalan
Jalan ka Jantung anjeun, kuring iman ka Anjeun
Kuring neuteup panon anjeun

Panon abdi ka Anjeun, Panon abdi ka Anjeun
Beungeut panon kuring ka Anjeun
Abdi bogoh ka anjeun

Pimpin abdi ka Jantung Anjeun, sampurnakeun iman abdi ka Anjeun
Témbongkeun kuring Jalan
Jalan ka Jantung anjeun, kuring iman ka Anjeun
Kuring neuteup panon anjeun

Panon abdi ka Anjeun, Panon abdi ka Anjeun
Fix my eyes on You (ulang deui)
Abdi bogoh ka anjeun, abdi bogoh ka anjeun

—Mark Mallett, ti Nyuhunkeun abdi ti abdi, 1999©

Kulawarga jeung tatu pangjerona urang

Ieu ngaliwatan kulawarga sarta hususna kolot urang nu urang diajar beungkeutan jeung batur, mun percanten, tumuwuh di kapercayaan, sarta luhureun sakabeh, pikeun ngawangun hubungan urang jeung Allah.

Tapi lamun beungkeutan jeung kolot urang geus ngahalangan atawa malah euweuh, éta bisa mangaruhan teu ukur gambar urang sorangan tapi tina Rama Surgawi. Éstu endah pisan - sareng pikasieuneun - sabaraha kolot mangaruhan budakna, langkung saé atanapi langkung goréng. Hubungan bapa-indung-anak, barina ogé, dimaksudkeun pikeun janten cerminan anu katingali tina Trinitas Suci.

Malah dina rahim, tampikan bisa katarima ku sumanget orok urang. Lamun hiji indung rejects hirup tumuwuh dina dirina, sarta utamana lamun nu terus sanggeus kalahiran; upami anjeunna henteu tiasa hadir sacara mental atanapi fisik; upami anjeunna henteu ngabales tangisan urang pikeun lapar, cinta, atanapi ngahibur urang nalika urang ngarasa kateuadilan ti duduluran urang, beungkeutan anu rusak ieu tiasa nyababkeun hiji rasa teu aman, milarian cinta, katampi sareng kaamanan anu kedah diajar ti urang. ibu-ibu.

Sarua jeung bapa bolos, atawa dua kolotna digawé. Gangguan beungkeutan urang sareng aranjeunna tiasa ngantunkeun urang engké dina kahirupan kalayan mamang ngeunaan kanyaah sareng ayana Gusti ka urang sareng nyiptakeun henteu mampuh ngabeungkeut sareng Anjeunna. Sakapeung urang mungkas milarian cinta anu teu aya syaratna di tempat sanés. Kasohor dina panilitian Denmark yén jalma anu ngawangun kacenderungan homoseksual sering sumping ti bumi anu kolotna teu stabil atanapi henteu aya.[3]Hasil ulikan:

• Lalaki anu kawin homoseksual langkung ageung digedékeun di kulawarga anu teu stabil hubungan kolot-khususna, bapa-bapa anu teu aya atanapi teu dikenal atanapi kolot anu cerai.

• Tingkat perkawinan kelamin sami ditingkatkeun diantara awéwé anu ngalaman maot maternal nalika nonoman, awéwé kalayan durasi pondok tina parental, sareng awéwé anu salami waktos lami ngariung indung sareng bapak.

• Lalaki sareng awéwé anu ngagaduhan "bapak anu henteu dikenal" nyata kurang kamungkinan kana nikah ka jalma anu sabalikna tibatan sasama na sareng bapak anu dikenal.

• Lalaki anu ngalaman maot kolot nalika budak leutik atanapi nonoman ngagaduhan tingkat perkawinan heterosexual sacara signifikan langkung handap tibatan babaturan anu kolotna duanana hirup dina ulang taun ka-18 na. 

• Anu pondok tina durasi perkawinan parental, anu langkung luhur kamungkinan pikeun nikah homoseks.

• Lalaki anu kolotna cerai sateuacan ulang taun ka-6 nya éta 39% langkung gampang nikah ka homoseksual tibatan réncang-réncang perkawinan kolot anu gembleng.

Rujukan: “Kulawarga Kulawarga Korelasi Kawin Hétroséksual sareng Homoseksual: Ulikan Kohort Nasional Dua Juta Danes,”Ku Morten Frisch sareng Anders Hviid; Arsip ngeunaan Paripolah séksual, 13 Okt 2006. Pikeun ningali papanggihan lengkepna, buka: http://www.narth.com/docs/influencing.html

Engké dina kahirupan, sanggeus gagal nyieun beungkeut émosional cageur di budak leutik urang, urang bisa nutup, nutup haté urang, ngawangun témbok, sarta nyegah saha ti ngasupkeun. Urang bisa nyieun ikrar ka diri urang sorangan saperti ”Abdi moal ngijinan saha deui”, ”Abdi moal ngantep diri rentan, ”Moal aya anu bakal nganyenyeri abdi deui,” jst. Sarta tangtu, ieu ogé bakal dilarapkeun ka Allah. Atanapi urang tiasa nyobian ngagentos kekosongan dina haté urang atanapi henteu mampuh urang pikeun ngabeungkeut atanapi ngarasa dignified ku medicating aranjeunna ku hal material, alkohol, narkoba, patepungan kosong, atawa hubungan ko-gumantung. Dina basa sejen, "néangan cinta dina sagala tempat salah". Atawa urang bakal coba pikeun manggihan tujuan jeung harti ngaliwatan prestasi, status, kasuksésan, kabeungharan, jeung sajabana — yén identitas palsu urang spoke ngeunaan kamari.

Sang Rama

Tapi kumaha Allah Rama nyaah ka urang?

Gusti teh welas asih sareng welas asih, lambat bendu sareng beunghar ku welas asih. Anjeunna moal salawasna neangan kasalahan; atawa tetep dina murka-Na salawasna. Anjeunna henteu ngarawat urang dumasar kana kasalahan urang… Sajauh wétan ti kulon, sajauh ieu Mantenna ngaleungitkeun dosa-dosa urang ti urang… Mantenna terang kana naon anu dilakukeun ku urang; manéhna inget yén urang téh lebu. (cf. Jabur 103: 8-14)

Ieu gambar anjeun Allah? Lamun henteu, urang bisa jadi bajoang jeung "tatu bapa".

Upami ramana urang jauh sacara émosional, teu karunya, atanapi sakedik waktos sareng urang, maka urang sering tiasa ngajantenkeun ieu ka Gusti, ku kituna parasaan sadayana gumantung kana kahirupan urang. Atanapi upami aranjeunna nungtut sareng kasar, gancang ambek sareng kritis, ngarepkeun kasampurnaan, teras urang tiasa ngaraos yén Gusti Rama henteu ngahampura tina sagala kasalahan sareng kalemahan, sareng siap ngarawat urang dumasar kana kasalahan urang - Allah. dipikanyaah tibatan dipikanyaah. Urang bisa ngamekarkeun hiji kompléks inferiority, kurang kapercayaan, ngarasa sieun nyandak resiko. Atanapi upami teu aya anu anjeun laksanakeun anu cekap pikeun kolot anjeun, atanapi aranjeunna langkung resep ka lanceukna, atanapi aranjeunna malah ngejek atanapi ngahina kado sareng usaha anjeun, maka urang tiasa janten teu aman pisan, ngarasa awon, teu dihoyongkeun, sareng berjuang pikeun ngajantenkeun. beungkeut anyar jeung silaturahim.

Sakali deui, tatu-tatu sapertos kieu tiasa ngalembur kana ramalan ka Gusti. Sakramén Rekonsiliasi, tinimbang janten awal anu énggal, janten klep lega pikeun ngalihkeun hukuman ilahi - dugi ka urang dosa deui. Tapi pola pikir éta henteu saluyu sareng Jabur 103, naha?

Gusti anu pangalusna Bapa. Anjeunna bapa sampurna. Anjeunna mikanyaah anjeun tanpa syarat, sapertos anjeun.

Ulah ninggalkeun atawa ninggalkeun kuring; Duh Gusti tulungan abdi! Sanajan bapa jeung indung ninggalkeun kuring, Gusti bakal narima kuring. (Jabur 27:9-10)

Ti Hurt ka Nyageurkeun

Abdi émut dina hiji misi paroki sababaraha taun ka pengker nalika kuring ngadoa sareng jalma-jalma pikeun nyageurkeun, saurang awéwé umur tilu puluhan telat ngadeukeutan kuring. Kalayan nyeri dina rarayna, anjeunna nyarios yén bapakna parantos nyiksa anjeunna nalika anjeunna budak awéwé sareng yén anjeunna ambek pisan sareng teu tiasa ngahampura anjeunna. Langsung, kuring kungsi gambar datang ka pikiran. Ceuk kuring ka manéhna, “Bayangkeun orok lalaki saré dina ranjang orok. Ningali rambutna anu ngagulung-gulung, dampal sukuna anu leutik nalika anjeunna saré kalayan tenang. Éta bapa anjeun… tapi hiji poé, aya anu nganyenyeri orok éta, sareng anjeunna ngulang hal anu sami ka anjeun. Naha anjeun tiasa ngahampura anjeunna?" Manéhna ceurik balilihan, tuluy kuring ceurik. Kami nangkeup, sareng anjeunna ngantepkeun nyeri puluhan taun nalika kuring nungtun anjeunna ngadoa panghampura.

Ieu sanés pikeun ngirangan kaputusan anu dilakukeun ku kolot urang atanapi pura-pura henteu tanggung jawab kana kaputusanana. Maranéhna nyaéta. Tapi sakumaha geus disebutkeun, "Nyiksa jalma menyakiti jalma". Salaku kolot, urang mindeng kolot cara kami parented. Kanyataanna, disfungsi bisa jadi generational. Exorcist Msgr. Stephen Rossetti nyerat:

Leres yén baptisan ngabersihkeun jalma tina noda Dosa Asli. Nanging, éta henteu mupus sadaya pangaruhna. Salaku conto, sangsara sareng maot tetep aya di dunya urang kusabab Dosa Asli, sanaos kakuatan baptisan. Batur ngajarkeun yén urang henteu tanggung jawab pikeun dosa generasi katukang. Ieu leres. Tapi balukar tina dosa maranéhna bisa mangaruhan urang. Contona, upami kolot abdi duanana kecanduan narkoba, abdi henteu tanggung jawab kana dosana. Tapi éfék négatif tina tumuwuh di rumah tangga kecanduan narkoba pasti bakal mangaruhan kuring. - "Diary Exorcist # 233: Curses Generational?", 27 Maret 2023; catholicxorcism.org

Ku kituna ieu warta alus: Yesus bisa nyageurkeun sadaya tina tatu ieu. Henteu janten masalah milarian batur pikeun nyalahkeun kakurangan urang, sapertos kolot urang, atanapi janten korban. Ieu ngan saukur ngakuan kumaha ngalalaworakeun, kurangna cinta saratna, perasaan unsafe, dikritik, unnoticed, jsb geus menyakiti urang jeung kamampuhan urang tempo emotionally jeung beungkeut healthily. Ieu mangrupikeun tatu anu kedah diubaran upami urang henteu acan nyanghareupanana. Éta tiasa mangaruhan anjeun ayeuna dina hal perkawinan sareng kahirupan kulawarga anjeun sareng kamampuan anjeun pikeun cinta sareng beungkeutan sareng salaki atanapi murangkalih anjeun, atanapi ngabentuk sareng ngajaga hubungan anu séhat

Tapi urang ogé geus tatu batur, kaasup anak urang sorangan, salaki, jsb Dimana urang boga, urang ogé bisa kudu ménta hampura.

Ku alatan éta, lamun anjeun mawa hadiah anjeun ka altar, sarta aya ngelingan yen adi anjeun boga nanaon ngalawan anjeun, ninggalkeun hadiah anjeun aya dina altar, balik heula jeung jadi reconciled jeung adi anjeun, lajeng datang sarta nawiskeun hadiah Anjeun. (Mat 5:21-23)

Bisa jadi teu salawasna jadi prudent atawa malah mungkin menta hampura ti batur, utamana lamun geus leungit touch atawa maranéhna geus kaliwat on. Ngan ngabejaan Roh Suci nu hapunten pikeun ngarugikeun anjeun geus ngabalukarkeun sarta nyadiakeun kasempetan pikeun rekonsiliasi lamun mungkin, sarta nyieun reparation (penance) ngaliwatan syahadat.

Anu penting dina Retreat Penyembuhan ieu nyaéta anjeun nyangking sadayana tatu ieu haté anjeun kana lampu ku kituna Yesus bisa cleanse aranjeunna dina Getih-Ama-Na.

Lamun urang leumpang dina caang sakumaha Anjeunna aya dina caang, lajeng urang boga ukhuwah jeung hiji lianna, sarta getih Putra-Na Yesus cleanses urang tina sagala dosa. (1 Yohanes 5:7)

Yesus sumping "nyangking warta gumbira ka jalma miskin ... pikeun ngumumkeun kamerdikaan ka tawanan
jeung malikkeun tetempoan pikeun nu lolong, pikeun ngabébaskeun nu tertindas … pikeun méré karangan bunga gaganti lebu, minyak kabungahan tinimbang tunggara, mantel puji tinimbang roh anu samar…” (Lukas 4:18, Yesaya 61:3). XNUMX:XNUMX). Percaya ka Anjeunna? Naha anjeun hoyong ieu?

Lajeng dina jurnal anjeun ...

• Tulis handap kenangan alus ti budak leutik anjeun, naon maranéhna bisa jadi. Hatur nuhun Gusti pikeun kenangan berharga ieu sareng momen.
• Tanya Roh Suci pikeun nembongkeun ka anjeun sagala kenangan nu peryogi penyembuhan. Bawa kolot anjeun sarta sakabeh kulawarga anjeun saméméh Yesus, sarta ngahampura unggal sahijina pikeun sagala cara aranjeunna geus menyakiti anjeun, ngantep anjeun turun, atawa gagal pikeun bogoh ka anjeun sakumaha diperlukeun.
• Tanya Yesus ngahampura anjeun pikeun sagala cara anjeun teu dipikacinta, dimangfaatkeun, atawa dilayanan kolot jeung kulawarga anjeun sakumaha kuduna. Nyuhunkeun ka Gusti pikeun ngaberkahan aranjeunna sareng nyabak aranjeunna sareng ngajantenkeun cahaya sareng penyembuhan diantara anjeun.
• Tobat tina sumpah naon waé anu anjeun lakukeun, sapertos "Kuring moal ngantep saha waé anu caket pisan pikeun menyakiti kuring" atanapi "Teu aya anu bakal bogoh ka kuring" atanapi "Abdi hoyong maot" atanapi "Kuring moal pernah dicageurkeun," jsb. Ménta Roh Suci pikeun ngosongkeun haté anjeun pikeun mikanyaah, sareng dipikacinta.

Dina nutup, bayangkeun diri anjeun nangtung sateuacan Palang Kristus disalib sareng sadaya kulawarga anjeun, sareng naroskeun ka Yesus pikeun ngantepkeun rahmat ka unggal anggota, sareng nyageurkeun tangkal kulawarga anjeun nalika anjeun ngadoakeun lagu ieu…

Sakantenan Aliran Rahmat

Nangtung di dieu, Anjeun putra abdi, putra hiji-hijina
Aranjeunna geus dipaku anjeun kana kai ieu
Abdi badé nahan anjeun upami kuring tiasa… 

Tapi Rahmat kedah ngalir, abdi kedah ngantunkeun
Cinta anjeun kedah ngalir, kedah kitu

Abdi nyepeng Anjeun, teu nyawaan sareng tetep
Pangersa Bapa
Acan leungeun ieu - OI terang maranéhna gé deui
Nalika anjeun bangkit

Sareng Rahmat bakal ngalir, kuring kedah ngantepkeun
Cinta anjeun bakal ngalir, éta kudu jadi

Di dieu kuring nangtung, Yesus abdi, uluk salam anjeun…
Hayu Rahmat ngalir, mantuan kuring ngantep
Cinta anjeun kedah ngalir, abdi peryogi anjeun Gusti
Hayu Rahmat ngalir, mantuan kuring ngantep
Abdi peryogi Anjeun Gusti, abdi peryogi Anjeun Gusti

—Mark Mallett, Ngaliwatan Panon Her, 2004©

 

Pikeun perjalanan sareng Markus di nu Ayeuna Kecap,
pencét dina spanduk di handap pikeun ngalanggan.
Surélék anjeun moal dibagikeun sareng saha waé.

Ayeuna dina Telegram. Klik:

Tuturkeun Tandaan sareng "tanda-tanda jaman" unggal dinten dina MeWe:


Tuturkeun tulisan Markus di dieu:

Dangukeun ieu:


 

 

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Footnotes

Footnotes
1 Jabur 139: 7
2 Matt 28: 20
3 Hasil ulikan:

• Lalaki anu kawin homoseksual langkung ageung digedékeun di kulawarga anu teu stabil hubungan kolot-khususna, bapa-bapa anu teu aya atanapi teu dikenal atanapi kolot anu cerai.

• Tingkat perkawinan kelamin sami ditingkatkeun diantara awéwé anu ngalaman maot maternal nalika nonoman, awéwé kalayan durasi pondok tina parental, sareng awéwé anu salami waktos lami ngariung indung sareng bapak.

• Lalaki sareng awéwé anu ngagaduhan "bapak anu henteu dikenal" nyata kurang kamungkinan kana nikah ka jalma anu sabalikna tibatan sasama na sareng bapak anu dikenal.

• Lalaki anu ngalaman maot kolot nalika budak leutik atanapi nonoman ngagaduhan tingkat perkawinan heterosexual sacara signifikan langkung handap tibatan babaturan anu kolotna duanana hirup dina ulang taun ka-18 na. 

• Anu pondok tina durasi perkawinan parental, anu langkung luhur kamungkinan pikeun nikah homoseks.

• Lalaki anu kolotna cerai sateuacan ulang taun ka-6 nya éta 39% langkung gampang nikah ka homoseksual tibatan réncang-réncang perkawinan kolot anu gembleng.

Rujukan: “Kulawarga Kulawarga Korelasi Kawin Hétroséksual sareng Homoseksual: Ulikan Kohort Nasional Dua Juta Danes,”Ku Morten Frisch sareng Anders Hviid; Arsip ngeunaan Paripolah séksual, 13 Okt 2006. Pikeun ningali papanggihan lengkepna, buka: http://www.narth.com/docs/influencing.html

Dihaturkeun dina HOME, undur penyembuhan.