Ngadeukeutan ka Yesus

 

Abdi hoyong ngucapkeun hatur nuhun tulus ka sadaya pamiarsa sareng pemirsa kuring pikeun kasabaran anjeun (sapertos biasa) dina waktos taun ayeuna saat kebon sibuk sareng kuring ogé nyobian nyolongkrong istirahat sareng liburan sareng kulawarga. Hatur nuhun ogé pikeun anu parantos nawiskeun doa sareng sumbangan pikeun palayanan ieu. Kuring moal ngagaduhan waktos kanggo hatur ka sadayana sacara pribadi, tapi terang yén kuring ngadoa pikeun anjeun sadayana. 

 

NAON naha tujuan sadaya tulisan, webcast, podcast, buku, albeum, sareng sajabana? Naon tujuan kuring nulis ngeunaan "tanda-tanda jaman" sareng "jaman akhir"? Pastina, éta parantos nyiapkeun pamiarsa pikeun dinten-dinten anu ayeuna parantos caket. Tapi dina inti sagala hal ieu, tujuanana tungtungna narik anjeun langkung deukeut ka Yesus.  

 

NGADANGKEUN

Ayeuna, leres yén aya rébuan jalma anu parantos dihudangkeun ku liwat kerasulan ieu. Anjeun ayeuna hirup nepi ka jaman urang aya sareng raos pentingna hirup rohani anjeun dina urutan. Ieu kado, kado anu hébat ti Gusti. Éta tanda kanyaah-Na pikeun anjeun ... tapi langkung seueur deui. Éta mangrupikeun tanda yén Pangéran hoyong ngahiji sacara lengkep sareng anjeun — sapertos panganten lalaki ngantosan persatuan sareng Panganten Na. Barina ogé, Kitab Wahyu persis ngeunaan kasangsaraan anu nyababkeun "Pésta kawinan Anak Domba." [1]Rev 19: 9  

Tapi "kawinan" éta tiasa dimimitian ayeuna dina jiwa anjeun, ngahiji sareng Gusti anu leres-leres teu ngarobah "sagalana." The kakawasaan Yesus tiasa ngarobih urang, enya, tapi ngan ukur dugi ka ngamungkinkeun urang Anjeunna. Pangetahuan ngan ukur jauh. Sakumaha salah sahiji sobat sering nyarios, éta hiji hal pikeun diajar ngeunaan téhnik ngojay; éta sanés anu teuleum sareng ngamimitian ngalakukeun éta. Kitu ogé, sareng Gusti Kami. Urang tiasa terang kanyataan ngeunaan kahirupanana, tiasa ngadugikeun Sepuluh Paréntah atanapi daptar tujuh Sakramén, jst. Tapi naha urang terang Yesus ... atanapi naha urang ngan ukur terang kira-kira Anjeunna? 

Kuring nyerat khusus pikeun anjeun anu nyangka yén pesen ieu moal mungkin pikeun anjeun. Yén anjeun parantos dosa teuing dina kahirupan anjeun; yen Gusti moal tiasa diganggu ku anjeun; yén anjeun sanés salah sahiji "khusus" sareng henteu pernah tiasa. Dupi abdi tiasa ngawartosan anjeun? Éta omong kosong lengkep. Tapi tong nyandak kecap kuring pikeun éta.

Hayu jalma-jalma berdosa anu paling ageung nempatkeun amanahna kana rahmat Kami. Aranjeunna ngagaduhan hak sateuacan batur pikeun ngandelkeun kana jurang rahmat-Na. —Yesus ka St. Faustina, Rahmat Ilahi dina Jiwa Ku, Buku harian, n. 1146

Henteu, Yesus sok ngadeukeutan ka Zakaus, Magdaléna, sareng Peters; Anjeunna teras milari anu nganyenyeri sareng leungit, anu lemah sareng henteu cekap. Sareng kitu, teu maliré sora alit anu nyarios "Anjeun henteu pantes kaasih-Na. ” Éta mangrupikeun bohong anu kuat anu direkayasa pikeun ngajaga anjeun dina sela-sela Hati Al Masih ... cukup jauh pikeun tetep karasa kahaneutanana, pastina ... tapi jauh teuing keuna ku seuneu-Na sahingga tiasa nyabak kakuatan cinta-Na anu leres. 

Seuneu rahmat ngaduruk Kuring — ngagorowok rék dibalanjakeun; Abdi hoyong tetep tuang aranjeunna ka jiwa; jiwa ngan ukur henteu hoyong percanten kana kahadéan Kuring.  —Yesus ka St. Faustina, Rahmat Ilahi dina Jiwa Ku, Buku harian, n. 177

Entong janten salah sahiji jiwa éta. Teu kedah sapertos kieu. Dinten ayeuna, Yesus ngageroan anjeun supaya deukeut ka Anjeunna. Anjeunna purun leres anu ngahargaan kana kabébasan anjeun; sahingga, Gusti ngantosan "nuhun" anjeun sabab anjeun parantos gaduh Na. 

Ngadeukeutkeun ka Gusti sareng anjeunna bakal ngadeukeutkeun ka anjeun. (Yakobus 4: 8)

 

CARA NGADEPKEUN KA GUSTI

Kumaha urang caket ka Gusti sareng naon, saleresna hartosna éta?

Hal anu pangpayunna nyaéta ngartos jenis hubungan anu dipikahoyong ku Yesus sareng anjeun. Éta dikemas dina kecap ieu:

Henteu aya deui anu nyebat abdi hamba, sabab hamba henteu terang naon anu dilakukeun ku tuanna; tapi kuring parantos nyebat anjeun réréncangan ... (Yohanes 15:15)

Caritakeun, diantara agama-agama di dunya, naon anu parantos diucapkeun ku Gusti ieu ka mahluk-Na? Naon Gusti anu parantos dugi ka janten salah sahiji urang bahkan ngucurkeun Getih-Na pikeun cinta urang? Janten leres, Gusti hoyong janten sobat anjeun, pangalusna tina babaturan. Upami anjeun hoyong pisan sosobatan, pikeun saha waé anu satia sareng satia, maka henteu kedah katingal jauh ti Pencipta anjeun. 

Kalayan kecap séjén, Yesus hoyong a hubungan pribadi sareng anjeun-henteu ngan ukur nganjang unggal Minggu salami sajam. Nyatana, éta EHJesuslrgnyaéta Garéja Katolik di wali-wali na anu nunjukkeun urang abad ka tukang (jauh sateuacan Billy Graham) yén hubungan pribadi sareng Gusti nyaéta panggih tina Katolik. Ieu, langsung dina Catechism:

"Hebat misteri iman!" Garéja ngaku misteri ieu dina Syahadat Rosul sareng ngagungkeunana dina liturgi sacramental, sahingga kahirupan jalma anu satia tiasa saluyu sareng Kristus dina Roh Suci pikeun kamulyaan Gusti Rama. Misteri ieu, maka, ngabutuhkeun ka anu satia percanten kana éta, yén aranjeunna ngagungkeunana, sareng aranjeunna hirup ti éta dina hubungan anu vital sareng pribadi sareng Gusti anu hirup sareng sajati. –Catechism Garéja Katolik (CCC), 2558

Tapi anjeun terang kumaha ayana di kaseueuran gereja Katolik urang: jalma-jalma henteu hoyong caket, aranjeunna henteu hoyong ditingali salaku "anu fanatik éta." Janten, sumanget sareng sumanget leres-leres disamur, bahkan dipoyok, upami ukur dina tingkat bawah sadar. The status quo dijaga sacara ketat sareng tantangan pikeun leres-leres janten wali hirup tetep disumputkeun di tukangeun patung-patung berdebu, visages tina naon anu urang teu pernah tiasa. Kukituna, saur Paus Yohanes Paulus II:

Kadang-kadang bahkan umat Katolik parantos kaleungitan atanapi henteu gaduh kasempetan pikeun ngalaman Kristus sacara pribadi: sanés Al Masih salaku 'paradigma' atanapi 'nilai', tapi salaku Gusti anu hirup, 'jalan, sareng bebeneran, sareng kahirupan'. —POPE ST. JOHN PAUL II, L'Osservatore Romano (Edisi Bahasa Inggris Koran Vatikan)24 Maret 1993, kc.3

Sareng hubungan ieu, cenah, dimimitian ku a pilihan:

Konversi hartosna nampi, ku kaputusan pribadi, kadaulatan Kristus anu nyimpen sareng janten muridna.  -Surat Énsiklikan: Misi Penebus (1990) 46

Mungkin iman Katolik anjeun parantos janten kaputusan kolot anjeun. Atanapi naha kaputusan anjeun pamajikan anjeun angkat ka Massa. Atanapi anjeun tiasa angkat ka Garéja kusabab ngan saukur kabiasaan, kanyamanan, atanapi perasaan wajib (salah). Tapi ieu sanés hubungan; pangpangna, éta nostalgia. 

Janten Kristen sanés hasil tina pilihan étika atanapi ideu luhur, tapi pendak sareng hiji kajadian, jalma, anu masihan kahirupan cakrawala anyar sareng arah anu pasti. — PAUS BENEDICT XVI; Surat Ensiklik: Deus Caritas Est, "Gusti Cinta"; 1

 

NGABARAKAN PRAKTIK

Janten kumaha rupana ieu? Dimimitian ku uleman sapertos anu ku kuring dipasihkeun ka anjeun ayeuna. Dimimitian ku anjeun terang yén Yesus ngantosan anjeun langkung caket. Komo ayeuna, dina sepi kamar anjeun, dina nyalira jalan satapak, dina cahaya panonpoe surup, Gusti haus mendakan anjeun. 

Solat mangrupikeun pendakan haus Gusti sareng urang. Gusti haus yén urang tiasa haus ka anjeunna. –Catechism Garéja Katolik, n. 2560.

Éta ogé tiasa dimimitian ku angkat ka Massa bener pikeun pendak sareng Yesus. Henteu langkung émut nempatkeun dina sajam tapi ayeuna ngupingkeun sora-Na dina bacaan Massa; ngupingkeun instruksi-Na dina homiliah; mikacinta ka Anjeunna ngalangkungan do'a sareng lagu (leres, nyanyi); sareng anu terakhir, milari Anjeunna dina Ékaristi saolah-olah ieu mangrupikeun bagian anu paling penting dina saminggu anjeun. Sareng éta, sabab Ékaristi saleresna Anjeunna.

Dina titik ieu, anjeun kedah ngamimitian mopohokeun naon anu katingalna séjénna. Cara panggancangna pikeun hubungan hubungan anjeun és sareng Yesus nyaéta hariwang langkung seueur ngeunaan naon anu dipikirkeun batur tibatan naon anu dilakukeun ku Anjeunna. Naroskeun ka diri nyalira patarosan ieu nalika anjeun nutup panon anjeun, tuur, sareng leres-leres ngawitan do'a tina manah: naha anjeun hariwang dina waktos éta ngeunaan naon anu dipikiran sasama paroki anjeun atanapi ngan saukur ngeunaan cinta ka Yesus?

Naha kuring ayeuna milari ni'mat ku manusa, atanapi ku Gusti? Atanapi kuring nyobian nyenangkeun lalaki? Upami kuring masih keneh pikaresepeun lalaki, abdi henteu janten hamba Kristus. (Galata 1:10)

Sareng éta kuring ngajantenkeun inti tina cara ngadeukeutkeun ka Gusti, anu parantos diunjukkeun di luhur: doa. Ieu sanés hal anu gampang pikeun rata-rata Katolik. Ku ieu sanés hartosna sanés kamampuan pikeun nyebatkeun solat tapi do'a tina manah dimana jalma bener-bener ngucurkeun jiwa na ka Gusti; dimana aya kerentanan sareng kapercayaan ka Gusti Allah salaku Rama, Yesus salaku lanceuk, sareng Roh Suci salaku Penolong. Kanyataanna, 

Manusa, dirina anu diciptakeun dina "gambar Allah" [disebut] kana hubungan pribadi sareng Gusti… doa nyaéta hubungan hirup barudak Allah sareng Bapana ... -Catechism tina Garéja Katolik, n. 299, 2565

Upami Yesus nyarios yén Anjeunna ayeuna nyebat urang sobat, maka do'a anjeun kedah leres-leres ngagambarkeun éta — patukeuran silaturahim sareng cinta anu sajati, sanaos éta henteu aya kecap. 

“Doa kontémplat [saur St. Teresa ti Avila] saur abdi mah teu aya sanes kecuali ngabagi caket antara rerencangan; éta hartosna nyandak waktos sering janten nyalira sareng anjeunna anu kami terang mikanyaah ka kami. " Do'a kontémplatif milari anjeunna "saha anu dipikacinta ku jiwa kuring." Éta Yesus, sareng di anjeunna, Rama. Kami milarian anjeunna, sabab pikeun mikahayang anjeunna mangrupikeun awal cinta, sareng urang milari anjeunna dina iman murni anu nyababkeun urang lahir ti anjeunna sareng hirup di anjeunna. -Katekisme Garéja Katolik, henteu. 2709

Tanpa solat, maka, teu aya hubungan sareng Gusti, teu aya spiritual hirup, sapertos teu aya kahirupan dina perkawinan dimana pasangan suami-istri tetep jempé. 

Solat mangrupikeun kahirupan haté anu énggal.— CCC, n.2697

Aya langkung seueur deui anu tiasa diucapkeun dina solat tapi cukup pikeun nyebatkeun: nalika anjeun ngukir waktos kanggo tuang, ngukir waktos kanggo solat. Nyatana, anjeun tiasa sono tuang tapi anjeun moal sono ngadoa, ku anjeun, anjeun narik geutah Roh Suci ti Vine, anu nyaéta Kristus, kahirupan anjeun. Upami anjeun henteu dina Vine, anjeun dyin '(sapertos anu urang sebutkeun di dieu).

Terakhir, caket ka Yesus dina kaleresan. He is kaleresan — kabeneran anu ngabébaskeun urang. Ku alatan éta, datang ka Anjeunna dina kajujuran brutal. Bare jiwa lengkep Anjeun ka Anjeunna: sadaya éra, nyeri, sareng kareueus (teu aya anu Anjeunna henteu terang anjeun atoh). Tapi nalika anjeun nempel kana dosa atanapi nutupan tatu anjeun, anjeun nyegah hubungan anu jero sareng tetep tina kajadian kusabab hubungan éta bakal kaleungitan integritasna. Kukituna, balik deui ka Pangakuan upami anjeun henteu acan. Jantenkeun bagian tina rézim spiritual anu teratur — sahenteuna sakulan sakali.

… Rendah haté mangrupikeun dasar tina solat [nyaéta hubungan pribadi anjeun sareng Yesus]… Nyuhungkeun pangampura mangrupikeun prasarat pikeun boh Liturgi Ékaristi sareng doa pribadi.-Catechism tina Garéja Katolik, n. 2559, 2631

Sareng émut yén welas asih-Na teu aya watesna, sanaos panginten anjeun nyalira. 

Janten jiwa sapertos mayit anu bosok sahingga tina pandangan manusa, moal aya [ngarep-arep] restorasi sareng sadayana bakal parantos leungit, henteu sapertos Gusti. Keajaiban Rahmat Ilahi mulangkeun jiwa éta dina lengkep. Duh, kumaha sangsara jalma anu henteu ngamangpaatkeun kaajaiban rahmat Gusti! -Rahmat Ilahi dina Jiwa Kuring, Diari, n. 1448

"... jalma-jalma anu sering ka Pangakuan, sareng ngalakukeun éta kalayan kahoyong pikeun maju" bakal aya perhatosan anu dilakukeun dina kahirupan spiritualna. "Éta bakal janten ilusi pikeun milarian kasucian, numutkeun jabatan anu parantos ditampi ti Gusti, tanpa kedah sering nyandak sakramen konversi sareng perdamaian ieu." —POPE JOHN PAUL II, konperénsi Péntolitén Penetentiary, 27 Maret 2004; katolikultur.org

 

Pindah payuneun waktos ieu

Aya seueur hal anu kuring nyerat mangtaun-taun anu sobering. Seueur diantara aranjeunna, kuring henteu terang naha éta bakal kajantenan dina kahirupan kuring atanapi henteu ... tapi ayeuna kuring ningali aranjeunna lumangsung dina jam ayeuna ieu. Éta di dieu. Waktos-waktos kuring nyerat ngeunaan ieu di dieu. Patarosan na nyaeta kumaha urang bade ngalangkungan aranjeunna. 

Walerna nyaéta pikeun deukeut ka Yesus. Dina hubungan pribadi sareng Anjeunna, anjeun bakal mendakan hikmah sareng kakuatan anu dipikabutuh pikeun diri anjeun sareng kulawarga pikeun napigasi gelap anu caket di sakitar urang.

Doa ngiringan rahmat anu urang peryogikeun… -CCC, n.2010

Ieu mangrupikeun waktos anu luar biasa, saluareun naon waé sejarah manusa anu pernah katingali. Hiji-hijina jalan ka hareup nyaéta dina Jantung Yesus - henteu dina pasisian, sanés jarak "nyaman", tapi dina. Analogianna nyaéta bahtera Nuh. Anjeunna kedah janten dina Parahu, henteu ngambang di sakurilingna; henteu maén dina kapal kahirupan dina jarak "aman". Anjeunna kedah janten sareng Gusti, sareng éta hartosna aya dina Parahu. 

Patalina raket sareng Yesus nyaéta Indungna, Mary. Haténa hiji. Tapi Yesus nyaeta Gusti sareng manehna henteu. Janten, nalika kuring nyarios janten Heart of Mary saolah-olah éta mangrupikeun Ark sareng "tempat berlindung" kanggo jaman urang, éta sami sareng aya dina Heart of Christ sabab anjeunna leres-leres milikna. Janten naon anu janten milikna, sareng upami urang milikna, maka kami milikna. Kuring ngadesek anjeun, ku sadayana haté, ngagaduhan hubungan pribadi sareng Momma Mary ogé. Teu aya anu sateuacan atanapi saatos dirina anu tiasa ngadeukeutkeun anjeun ka Yesus langkung ti anjeunna ... sabab teu aya manusa anu sanés dipasihan kalungguhan salaku indung spiritual pikeun umat manusa. 

Indung Maryam, anu janten warisan manusa, nyaéta a kado: kado anu Kristus nyalira ngadamel pribadi pikeun unggal jalma. Panebus dipercayakeun Maryam ka Yohanes sabab anjeunna masrahkeun John ka Maryam. Dina dasar Palang aya dimimitian yén amanat khusus kamanusaan ka Indung Al Masih, anu dina sajarah Garéja parantos dilaksanakeun sareng dikedalkeun ku cara anu béda ... —POPE JAUH PAUL II, Redemptoris Mater, henteu. 45

Entong sieun iman iman Katolik anjeun nyata. Poho kana naon anu dipikirkeun sareng anu sanés dilakukeun ku batur. Entong siga buta nuturkeun buta, domba nuturkeun domba angon. Jadi diri anjeun nyalira. Janten nyata. Janten milik Kristus. 

Anjeunna ngantosan anjeun. 

 

Baca patali

Hubungan Pribadi Sareng Yesus

Undur Doa 40 Dinten sareng Mark

 

Pikeun perjalanan sareng Markus di nu Ayeuna Kecap,
pencét dina spanduk di handap pikeun ngalanggan.
Surélék anjeun moal dibagikeun sareng saha waé.

 
Tulisan kuring nuju ditarjamahkeun kana Perancis! (Merci Philippe B.!)
Tuang lire mes écrits en français, cliquez sur le drapeau:

 
 
Nyitak Friendly, PDF & Email

Footnotes

Footnotes
1 Rev 19: 9
Dihaturkeun dina HOME, ROHANI and tagged , , , , , , , .