Ezekiel 12


Lansek Panas
ku George Inness, 1894

 

Kuring parantos ngarepkeun Injil, sareng langkung ti éta, masihan hirup kuring pisan; anjeun parantos janten kanyaah kuring pisan. Barudak alit, kuring ibarat indung anu ngalahirkeun anjeun, dugi ka Kristus dibentuk dina anjeun. (1 Tes 2: 8; Gal 4:19)

 

IT parantos ampir sataun ti saprak kuring sareng pamajikan angkat urang dalapan murangkalih sareng ngalih ka kebon leutik di kebon Kanada di tengah-tengah tempat. Éta panginten tempat terakhir anu bakal dipilih .. sagara lega kebon tegalan, sababaraha tangkal, sareng seueur angin. Tapi sadaya panto sanésna ditutup sareng ieu anu dibuka.

Nalika kuring ngadoa énjing-énjing ayeuna, merhatoskeun parobihan anu gancang, ampir kalolobaan arah pikeun kulawarga kami, kecap-kecap datang deui ka kuring yén kuring poho yén kuring kantos maca teu lami sateuacan urang ngarasa dipanggil ... Yehezkiel, Bab 12.

 

Cahaya

Dina 2009, urang kantos cicing di kota alit, parantos ngalih di dinya ngan dua taun sateuacan. Kami henteu dina haté badé mencabut kulawarga urang deui. Tapi boh pamajikan kuring sareng kuring ngaraos panggero anu teu tiasa dibatalkeun ka padesaan. Dina waktos éta, kuring mendakan hiji bacaan dina Kitab Suci anu luncat tina halaman, tapi ngan ayeuna, kuring wani ngomong, anu asup akal.

Anaking manusa, anjeun cicing di tengah bumi anu barontak; aranjeunna ngagaduhan panon ningali tapi henteu ningali, sareng nguping nguping tapi henteu nguping, sabab éta mangrupikeun bumi anu barontak. (Yehezkiel 12: 2)

Memang, nalika Yesus nyauran kuring ka kerasulan ieu ngalangkungan a pangalaman anu kuat sateuacan Sakramen Suci, Kuring ogé kantos maca tina buku Yesaya:

Teras abdi nguping soanten Gusti nyarios, "Saha anu bakal kuring kirim? Saha anu bakal milari urang?" "Ieu kuring," saur kuring; "kintunkeun abdi!" Sareng anjeunna ngawaler: Buka sareng nyarios ka jalma-jalma ieu: Dangukeun sing ati-ati, tapi anjeun moal ngartos! Tingali pisan, tapi anjeun moal terang nanaon! (Yesaya 6: 8-9)

Waktos waktos kerasulan ieu nyaéta salila pemberontakan di Bait Allah: murtad.

Buntut setan fungsina dina bubur dunya Katolik. Poek Setan parantos lebet sareng sumebar ka sadayana Garéja Katolik bahkan dugi ka puncak na. Murtad, leungitna iman, sumebar ka sakumna dunya sareng kana tingkat anu paling luhur dina Garéja. —POPE PAUL VI, pidato dina Kagenep Kagenep Kana Kamunculan Fatima, 13 Oktober 1977

Gusti teras nyarios ka nabi Yehezkiel:

Ayeuna, anaking manusa, siang nalika aranjeunna ningali, siapkeun koper anjeun sapertos dibuang, sareng deui nalika aranjeunna ningali, hijrah ti tempat anjeun cicing ka tempat anu sanés; meureun aranjeunna bakal ningali yén aranjeunna mangrupikeun bumi anu barontak. Anjeun kedah ngaluarkeun koper anjeun sapertos anu diasingkeun nalika siang nalika aranjeunna ningali ... sabab kuring parantos ngajadikeun anjeun tanda pikeun kulawarga Israél. (Yehezkiel 12: 3-6)

Upami sanés kurnia sareng panguripan dina jiwa ayeuna mah, kuring moal wani nyerat ieu; tapi kuring rumasa kuring kedah…

 

TANDA?

Duanana pamajikan kuring sareng kulawarga cicing di propinsi Kanada anu sanés. Kami jauh sababaraha jam ti jalma anu urang resep sareng piara. Kami aya di tengah-tengah tempat, jauh ti babaturan, pusat balanja, sareng anu paling matak nyeri, Massa sapopoé. Kuring sering bingung kusabab ieu kusabab Massa sapopoé mangrupikeun jiwa tina kerasukan kuring, sumber sareng puncak unggal rahmat. Kuring naros ka diréktur spiritual kuring naha Gusti badé ngaluarkeun urang ka dieu, diasingkeun tina pangrojong anu urang kantos gaduh. Anjeunna ngawaler tanpa kaleungitan napas, "Gusti parantos nyiapkeun anjeun nalika pangrojong ieu moal aya deui." Janten, kuring milari Anjeunna dimana Anjeunna, disumputkeun dina jiwa kuring anu lemah ... sareng ngalangkungan Pembantu abdi, Roh Suci, Kuring mendakan Anjeunna anu kuring pikahoyong.

Sareng kitu, disayogikeun sareng tugas-tugas sateuacan urang, pamajikan sareng kuring parantos nyéépkeun taun kamari ngajantenkeun hiji gedong kana lumbung, anu sanésna janten kandang hayam; kami mésér sapi susu, sababaraha hayam sareng daging babi, sareng melak kebon masif. Kami parantos ngepung tempat leuweung kami, mésér mesin motong arit lami, ngagaru, sareng baler, sareng henteu lami deui bakal ngadamel jarami. Kami ngeusian lumbung leutik kami ku gandum sareng gandum sareng ngabersihkeun cai kami. Saolah-olah Gusti Allah mindahkeun urang ka arah mandiri, gumantung sakedik mungkin kana "sistem," anu parantos janten sesah di dunya Kulon ngan saukur salamet. Seolah-olah Anjeunna nuju nyiapkeun urang pikeun waktos-waktos anu langsung payun - cobaan anu paling nyeri anu kantos ditingali ku dunya . Kami ngalakukeun ieu dina "beurang," henteu cicingeun. Kami nyiapkeun sacara rohani sareng enya, sacara fisik, kanggo waktos anu caket. Reueus, kuring naros, naha Gusti nyerat pesen ka anjeun, waktos ieu tanpa kecap, tapi dina tindakan Anjeunna parantos ngadorong urang kedah ngalakukeun?

 

JEUNGEUTNA ...

Nabi Yehezkiel teras nyerat:

Kitu pangandika PANGERAN sumping ka kuring: putra manusa, naon paribasa ieu anu anjeun bikeun di nagri Israil: "Poé-poé beuki tarik, teu aya pandangan anu bakal datang"? Kocapkeun ka aranjeunna: Kieu dawuhan PANGERAN ALLAH: Kuring bakal ngeureunkeun paribasa ieu; aranjeunna moal kantos ngadugikeun deui di Israil. Sabalikna, ucapkeun ka aranjeunna: Poe-dinten parantos caket, sareng ogé minuhan unggal visi. Naon waé anu kuring nyarioskeun téh pamungkas, sareng éta bakal dilakukeun tanpa tunda deui. Dina dinten-dinten anjeun, bumi anu barontak, naon waé anu kuring carioskeun bakal kalaksanakeun, saur Pangéran ALLAH ... Putra manusa, dengekeun kulawarga Israél anu nyarios, "Visi anu anjeunna tingali jauh pisan; anjeunna ngaramal ngeunaan waktos anu jauh! " Kocapkeun ka aranjeunna: Kieu dawuhan PANGERAN ALLAH: Teu aya kecap kuring anu bakal ditunda deui; naon waé anu kuring nyarioskeun nyaéta pamungkas, sareng éta bakal dilaksanakeun, saur Gusti ALLAH. (Yehezkiel 12: 21-28)

Nalika kuring negeskeun yén urang ngan saukur moal terang pasti waktos rencana Allah, kuring moal jujur ​​upami kuring henteu ngawartosan yén kuring ngarasa aya dina tulang kuring yén kami aya. momen jauh tina kajadian anu ngarobah global, upami henteu a campur gaib anu bakal netepkeun jalan pikeun akhir jaman ieu.

Tangtosna, seueur jalma anu bakal nyarios, "Kami parantos ngadangu ieu sateuacanna! Anjeun masih aya sora anu sanés, anu dihaja atanapi henteu, nyiptakeun obsesi anu langkung pikasieuneun, teu damang ku jaman akhir, sareng pangalihan tina anu penting pisan. " Waleran kuring lumayan langsung:

Gusti henteu reureuh jangji-Na, sabab sababaraha hal nganggap "reureuh," tapi anjeunna sabar ka anjeun, henteu miharep yén aya anu binasa tapi sadayana bakal tobat. Tapi dinten Gusti bakal sumping sapertos anu maling ... (2 Pet 3: 9-10)

Éta sanés urusan kuring nalika Gusti badé ngajantenkeun sidang terakhir yén katekis ngajarkeun, éta Era Damai diantisipasi ku Bapa Garéja sareng Paus modéren, atanapi
kadatangan éta antagonis anu Tradisi nyebat "Dajjal. "Tapi éta sadayana urusan urang pikeun nonton sareng ngadoa yén panyawat kuli anu dibarengan ku aranjeunna - sareng éta bakal di seueur kasus langsung ngaku jutaan nyawa—Ulah ngareuwaskeun kami "siga maling" sapeupeuting. 

Nalika anjeun ningali awan anu naék di beulah kulon anjeun langsung nyarios yén badé hujan — sareng kitu deui ... Anjeun munafik! Anjeun terang kumaha naksir panémbong bumi sareng langit; naha anjeun henteu terang kumaha naksir waktos ayeuna? (Lukas 12:54, 56)

 

FIAT!

Réréncangan abdi, kuring ngaraos pernah sapertos St. Boniface, anu peringatan ayeuna urang peringkeun. Ningali ka kaayaan masa depanna, anu dina waktosna sigana bakal syahid (sareng éta), cenah,

Abdi pikasieuneun nalika mikir sadaya ieu. Sieun sareng ngageter sumping ka kuring sareng gelap dosa kuring ampir nutupan kuring. Abdi hoyong ngabantosan tugas pikeun ngabimbing Garéja anu ku kuring ditampi upami kuring mendakan tindakan sapertos kitu dijamin ku conto bapak-bapak atanapi ku Kitab Suci anu suci. -Liturgi tina Jam, Vol. III, kc. 1456

Leres, kuring bakal resep nyerah nyarioskeun hal-hal anu bakal datang upami Kuring tiasa mendakan conto ti wali sareng nabi kuno yén "tindakan sapertos kitu dibutuhkeun." Tapi kuring henteu tiasa. Sabalikna, kuring mendakan yén réspon anu leres sering sareng deui nyaéta iman: "Hayu dilakukeun ku kuring dumasar kana pangandika anjeun " (Lukas 1:38). Teras kumaha,

Hayu urang janten sanés anjing anu henteu ngagogog atanapi cicingeun teu ningali ogé pagawé dibayar anu kabur sateuacan ajag. Sabalikna hayu urang janten tukang angon ati-ati ngajaga domba Kristus. Marilah urang nyebarkeun sakabeh rencana Gusti pikeun anu kuat sareng anu hina, ka jalma beunghar sareng ka jalma miskin, ka jalma-jalma unggal pangkat sareng umur, dugi ka Gusti masihan kakuatan urang, dina usum sareng di luar usum ... —St. Bonifasius, Liturgi tina Jam, Vol. III, kc. 1457

Janten, nalika kuring ngumbara di antara buruan sareng kerasulan, kuring bakal teraskeun, ku rahmat Gusti, nyarioskeun kecap-kecap anu aya dina haté kuring. Kami kana usum haying ayeuna, janten punten upami kuring nyerat atanapi nyiarkeun sakedik kirang remen. Tapi teras, upami tempat ieu Gusti parantos ngantunkeun kulawarga kuring aya dina kahoyong-Na, maka waktos-waktos tiiseun ieu ogé mangrupikeun bagian tina rencana-Na. Kuring ngandelkeun do'a anjeun langkung ti naon waé, sareng kuring terharu ku kaluarna surat sareng sumbangan anjeun anu sacara harfiah ngajauhkeun ajag tina panto. Anjeun resep pisan ka kuring, saha waé anjeun anu sering "susukan rohani" ieu.

Cinta Yesus sareng sadaya haté anjeun, sareng sagala anu sanés bakal saé.

Doakeun kuring, supados kuring henteu kaburu sieun ku ajag. —POPE BENEDICT XVI, 24 April 2005, St. Peter's Square, Homiliun

 

 

 

 

Nyitak Friendly, PDF & Email
Dihaturkeun dina HOME, TANDA and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentar nu ditutup.