Langkung lengkep ihwal nabi palsu

 

IRAHA sutradara spiritual kuring naros ka kuring pikeun nyerat langkung seueur ngeunaan "nabi palsu," kuring merhatoskeun kumaha aranjeunna sering dihartikeun dina jaman ayeuna urang. Biasana, jalma-jalma ningali "nabi palsu" salaku jalma anu ngamalkeun masa depan anu salah. Tapi nalika Yesus atanapi Rosul nyarioskeun nabi palsu, aranjeunna biasana nyarios perkawis éta jero Garéja anu nyasabkeun batur ku naha henteu tiasa nyarios anu leres, nyiramkeunana, atanapi ngahutbah injil anu béda pisan…

Anu dipikacinta, tong percanten ka unggal roh tapi coba roh ningali naha éta milik Allah, sabab seueur nabi palsu anu kaluar ka dunya. (1 Yohanes 4: 1)

 

WOE KA ANJEUN

Aya bagian tina Kitab Suci anu matak nyababkeun unggal jalma anu percaya diri lirén sareng ngeunteung:

Kacilakaan anjeun nalika sadayana nyarios anu saé pikeun anjeun, pikeun karuhunna ngubaran nabi-nabi palsu ku cara kieu. (Lukas 6:26)

Nalika kecap ieu ngagema témbok gereja anu leres sacara politis, urang bakal langkung saé naroskeun ka diri nyalira ti mimiti: Naha kuring sorangan nabi palsu?

Kuring ngaku yén, pikeun sababaraha taun munggaran ngeunaan kerasulan nyerat ieu, kuring sering merjuangkeun patarosan ieu nangis, kumargi Roh parantos sering ngagerakkeun kuring pikeun beroperasi di kantor sunnat Baptis kuring. Kuring ngan saukur henteu hoyong nyerat naon anu dipaksa ku Gusti ngeunaan hal-hal anu ayeuna sareng pikahareupeun (sareng nalika kuring nyobian ngungsi atanapi ngaluncatan kapal, "paus" sok nyiduh kuring ka pantai ....)

Tapi di dieu deui kuring nunjuk hartos anu langkung jero tina petikan di luhur. Waduh anjeun nalika sadayana nyarios saé pikeun anjeun. Aya panyakit anu dahsyat di Garéja sareng masarakat anu langkung lega ogé: nyaéta, kabutuhan ampir neurotik janten "leres sacara politis." Nalika sopan sareng sénsitip anu saé, bodas-ngumbah bebeneran "demi perdamaian" henteu. [1]tempo Dina Sadayana Waragad

Saur kuring kahirupan modéren, kalebet kahirupan di Garéja, sangsara ku teu daék palsu pikeun nyinggung anu nuduhkeun salaku kaparigelan sareng sopan santun, tapi sering pisan kabukti pengecut. Manusa silih hormat sareng sopan santun. Tapi urang ogé kedah silih hutang kana anu sanésna — anu hartosna candor. —Akhir Uskup Charles J. Chaput, OFM Cap., Rendering Kana Kaisar: Vokasi Politik Katolik, 23 Pébruari, 2009, Toronto, Kanada

Ieu henteu langkung jelas ti ayeuna tibatan nalika pamimpin urang gagal ngajarkeun kaimanan sareng moral, utamina nalika aranjeunna paling mencét sareng écés diperyogikeun.

Woe ka angon Israil anu geus pasturing sorangan! Anjeun henteu nguatkeun anu lemah atanapi nyageurkeun anu gering atanapi ngabeungkeut anu cilaka. Anjeun henteu nyandak deui anu sesat atanapi milari anu leungit ... Janten aranjeunna sumebar kusabab kurangna angon, sareng janten tuangeun sadaya sato galak. (Yehezkiel 34: 2-5)

Tanpa angon, domba bakal leungit. Jabur 23 nyarioskeun ngeunaan "tukang angon anu saé" anu ngiring domba na ngalangkungan "lebak kalangkang maot," ku "rod na staf" pikeun kanyamanan sareng pituduh. Staf angon ngagaduhan sababaraha fungsi. Pelengkung dipaké pikeun néwak domba anu sesat teras ditarik kana domba; stafna panjang pikeun ngabantosan domba, ngajaga prédator. Kitu deui guru-guru Iman anu ditunjuk: aranjeunna ngagaduhan tanggel waler pikeun nyasar deui sareng ngabelaan "nabi palsu" anu bakal nyasabkeun aranjeunna. Paul nyerat ka uskup:

Tetep jaga diri sareng sakumna domba-domba anu ku Roh Suci parantos diangkat ku anjeun janten pangawas, anu anjeun garéja garéja Allah yén anjeunna kaala ku getih nyalira. (Rasul 20:28)

Sareng Petrus nyarios,

Aya ogé nabi palsu di antara jalma-jalma, sakumaha ogé bakal aya guru palsu di antara anjeun, anu bakal ngenalkeun ajaran sesat anu merusak sareng bahkan mungkir ka Guru anu ngagaleuh aranjeunna, mawa karuksakan gancang ka diri sorangan. (2 Pt 2: 1)

Bid'ah anu hébat di jaman ayeuna urang nyaéta "relativisme" anu parantos nyerep siga haseup kana Garéja, mabok bagéan-bagéan pendeta sareng jalma awam sami sareng hoyong anu sanés pikeun "nyarios kalayan alus" ka aranjeunna.

Di masarakat anu pamikiranana diatur ku 'tirani relativisme' sareng dimana leresna politik sareng hormat manusa mangrupikeun kriteria pamungkas tina naon anu kedah dilakukeun sareng naon anu kedah dijauhan, anggapan pikeun ngarahkeun batur kana kasalahan moral teu pati ngarti . Anu nyababkeun héran di masarakat sapertos kitu nyaéta kanyataan yén batur gagal niténan kabeneran pulitik sareng, kukituna, sigana bakal ngaganggu anu disebut perdamaian masarakat. -Uskup Agung Raymond L. Burke, Préfek Tandatangan Apostolik, Réfléksi dina Perjoangan Maju Budaya Budaya, Dinner Kemitraan InsideCatholic, Washington, 18 Séptémber 2009

Leresna politik ieu nyatana "roh bohong" anu sami anu nginféksi nabi-nabi pengadilan Raja Ahab dina Perjanjian Old. [2]siga. 1 Raja 22 Nalika Achab badé perang, anjeunna milari naséhat aranjeunna. Sadayana nabi, kajabi saurang, ngawartoskeun anjeunna yén anjeunna bakal hasil sabab aranjeunna terang upami aranjeunna nyarios sabalikna, aranjeunna bakal dihukum. Tapi nabi Mikaia nyarioskeun anu leres, yén raja nyatana bakal maot di medan perang. Pikeun ieu, Micaya dialungkeun ka panjara sareng tuang jatah alit. Nya sieun ieu pikasieuneun anu sami anu nyababkeun sumanget kompromi timbul di Garéja ayeuna. [3]cf. Sakola Kompromi

Jalma anu nangtang paganisme anyar ieu nyanghareupan pilihan anu sesah. Boh aranjeunna saluyu sareng filsafat ieu atanapi aranjeunna nyanghareupan prospek syahid. —Pr. John Hardon (1914-2000), Kumaha carana janten Katolik satia Dinten? Ku Satia Satia ka Uskup Roma; http://www.therealpresence.org/eucharst/intro/loyalty.htm

Di Dunya Kulon, éta "syahid," dugi ka ayeuna, henteu getih.

Dina jangka waktu urang sorangan, harga anu kudu dibayar pikeun kasatiaan ka Injil henteu deui digantungkeun, ditarik sareng diparkir tapi sering ngalibatkeun PHK kaluar tina leungeun, olok-olok atanapi parodied. Nanging, Garéja henteu tiasa mundur tina tugas nyatakeun Al Masih sareng Injil na salaku bebeneran anu nyalametkeun, sumber kabagjaan akhir urang salaku individu sareng salaku pondasi masarakat anu adil sareng manusiawi. —POPE BENEDICT XVI, London, England, 18 Séptémber 2010; Zenit

Nalika kuring ngémutan seueur martir anu wani-wani ngabunuh diri, malahan ngahaja ngumbara ka Roma sahingga dianiaya ... teras kumaha kami ragu dinten ieu nangtung pikeun bebeneran sabab kami henteu hoyong ngaganggu kasaimbangan pamirsa, paroki, atanapi keuskupan urang (sareng kaleungitan reputasi anu "saé")… kuring ngageter kana pangandika Isa: Waduh anjeun nalika sadayana nyarios saé pikeun anjeun.

Naha kuring ayeuna resep ka manusa atanapi Gusti? Atanapi kuring milarian nyenangkeun jalma? Upami kuring masih nyobian nyenangkeun jalma, abdi moal janten budak Kristus. (Gal 1:10)

Nabi palsu mangrupikeun jalma anu mopohokeun saha Juragan na — anu parantos ngajantenkeun Injil jalma-jalma sareng nyatujuan batur anu idola na. Naon anu bakal Yesus nyarios ka Garéja-Na nalika urang sumping sateuacan korsi pangadilan-Na sareng teuteup kana tatu dina panangan sareng suku-Na, sedengkeun panangan sareng suku urang sorangan diatur ku pujian batur?

 

ON cakrawala THE

Nabi mangrupikeun jalma anu nyebatkeun leres-leresna hubunganana sareng Gusti-bebeneran pikeun jaman ayeuna, anu ogé, sacara alami, ngajelaskeun masa depan. —Kardinal Joseph Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Ramalan Kristen, Tradisi Pasca-Bibel, Niels Christian Hvidt, Foreword, k. vii

Nyobian satia kana pamundut Rahayu John Paul II ka jalma ngora janten '"penjaga énjing" nalika subuh milénium énggal' mangrupikeun padamelan anu sesah, mangrupikeun 'tugas anu luar biasa,' sakumaha saurna. Pikeun sakaligus, aya seueur pisan tanda harepan anu endah di sakuriling urang, paling khususna di jalma ngora anu parantos ngaréspon panggilan Rama Suci pikeun masihan kahirupan aranjeunna ka Yesus sareng Injil Kahirupan. Sareng kumaha urang tiasa henteu syukur ku ayana sareng panganteur Ibu Rahayu kami di tempat suci na di panjuru dunya? Dina waktos anu sasarengan, subuh parantos teu sumping, sareng gelap murtad teras neraskeun ka sakumna dunya. Éta nyebar pisan ayeuna, nyebar pisan, anu kaleresan ayeuna leres-leres mimiti paéh siga seuneu. [4]tempo Lilin Anu Ngaganggu Sabaraha anjeun parantos nyerat kuring ngeunaan jalma-jalma anu anjeun pikanyaah anu parantos percanten kana relativisme moral sareng paganisme dinten ieu? Sabara sepuh kuring parantos ngadoa sareng nangis sareng murangkalihna anu leres-leres ninggalkeun imanna? Sabaraha umat Katolik ayeuna henteu ningali deui Massa sakumaha aya hubunganana, sabab paroki terus nutup sareng uskup ngimpor pastor ti luar negeri? Kumaha nyaringna sora ngancam pemberontakan [5]tempo Penganiayaan caket diangkat ngalawan Rama Suci sareng anu satia? [6]tempo Paus: Térmométer Apostoasy Ieu mangrupikeun tanda yén aya kajadian anu parah.

Nanging, dina waktos anu sami yén bagian-bagian anu ageung di Garéja ngempelkeun sumanget dunya, pesen ti Rahmat Ilahi nyaéta ngahontal di sakuliah dunya. [7]cf. Pikeun Jalma-jalma dina Dosa fana Ngan sigana sigana urang paling pantes ditingalkeun-sapertos putra kaom dina tuur dina kandang babi [8]siga. Lukas 15: 11-32- éta nalika Isa sumping nyarios yén kami ogé leungit sareng tanpa angon, tapi éta Anjeunna nyaéta Angon Anu Saé anu sumping pikeun urang!

Saha jalmi diantara anjeun anu ngagaduhan saratus domba sareng kaleungitan salah sahijina moal ngantepkeun salapan puluh salapan di gurun sareng milarian anu leungit dugi ka mendakanana? … But Sion nyarios, "PANGERAN parantos ninggali kuring; Gusti abdi parantos hilap ka abdi. " Naha indung tiasa mopohokeun orokna, janten tanpa lelembutan pikeun anak kandungna? Sanaos anjeunna kedah hilap, kuring moal pernah mopohokeun anjeun ... sareng, kadatanganana di bumi, anjeunna ngiringan rerencangan sareng tatanggana sareng nyarios ka aranjeunna, 'Girang sareng kuring kusabab kuring mendakan domba anu ical.' Kuring béjakeun ka anjeun, dina cara anu sami bakal aya deui kabagjaan di sawarga kusabab hiji jalma dosa anu tobat tibatan langkung ti salapan puluh salapan jalma saleh anu henteu kedah tobat. (Lukas 15: 4, Yesaya 49: 14-15; Lukas 15 : 6-7)

Leres, sababaraha nabi palsu jaman ayeuna urang henteu ngarepkeun nawiskeun. Aranjeunna nyarioskeun ukur hukuman, hukuman, kiamat, sareng kasurupan. Tapi ieu sanés Gusti urang. Anjeunna IS cinta. Anjeunna angger, sapertos matahari, anu kantos ngundang sareng ngagero manusa ka Anjeunna nyalira. Sanaos dosa urang naék sapertos tandukan haseup hideung vulkanik anu hideung pikeun nyamarkeun cahaya-Na, Anjeunna teras-terasan tetep bersinar di tukangeunana, ngantosan kanggo ngintunkeun sinar harepan ka murangkalih-Na anu pupus, ngondang aranjeunna ka bumi.

Dulur-dulur, seueur nabi palsu diantara urang. Tapi Gusti ogé parantos ngahirupkeun nabi-nabi sajati dina jaman ayeuna ogé — Burkes, Chaputs, Hardons, sareng tangtosna, paus di jaman urang. Kami henteu ditingalkeun! Tapi urang ogé moal tiasa bodo. Penting pisan pikeun urang diajar ngadoa sareng ngupingkeun supados mikawanoh sora Domba anu sajati. Upami teu kitu, urang résiko nyalahkeun serigala pikeun domba-atanapi janten srigala sorangan… [9]nongton Ngadangukeun Sora Gusti-Bagian I jeung Part II

Kuring terang yén saatos angkat ka kuring srigala galak bakal sumping diantara anjeun, sareng aranjeunna moal ngahemat domba. Sareng ti kelompok anjeun nyalira, lalaki bakal maju ngarobih bebeneran pikeun narik murid-muridna jauh ti aranjeunna. Janten waspada sareng émut yén salami tilu taun, wengi sareng siang, kuring teu weléh ngingetan masing-masing ku anjeun cimata. (Rasul 20: 29-31)

Nalika anjeunna ngusir sadayana milikna, anjeunna leumpang payuneun aranjeunna, sareng domba nuturkeun anjeunna, sabab aranjeunna ngakuan sorana. Tapi aranjeunna moal nuturkeun muhrim; aranjeunna bakal kabur ti anjeunna, sabab henteu mikawanoh sora jalma asing ... (Yohanes 10: 4-5)

 

 

 

Nyitak Friendly, PDF & Email
Dihaturkeun dina HOME, TANDA and tagged , , , , , , , , , , .

Komentar nu ditutup.