Hiji Pandangan Apokaliptik Unapologetic

 

…Teu aya anu langkung buta tibatan anjeunna anu henteu hoyong ningali,
sareng sanaos tanda-tanda jaman anu diramalkeun,
komo jalma anu iman
nolak nempo naon anu lumangsung. 
-Urang Lady ka Gisella Cardia, 26 Oktober 2021 

 

KURING sakuduna éra ku judul tulisan ieu - isin ngucapkeun frasa "jaman akhir" atanapi ngadugikeun Kitab Wahyu langkung-langkung wani nyebatkeun panampilan Marian. Antiquities sapertos sakuduna dituju kagolong kana tong lebu tahayul abad pertengahan sareng kapercayaan kuno dina "wahyu pribadi", "nubuat" sareng ungkapan hina tina "tanda sato galak" atanapi "Dajjal". Leres, langkung saé ngantepkeun aranjeunna ka jaman anu pikasieuneun nalika gereja-gereja Katolik ngebul ku menyan nalika aranjeunna ngaluarkeun para wali, para imam nginjil ka pagan, sareng masarakat biasa percaya yén iman tiasa ngusir bala sareng sétan. Dina jaman harita, arca sareng ikon henteu ngan ukur ngahias gereja tapi gedong umum sareng bumi. Bayangkeun éta. The "umur poék" - atheis enlightened nelepon aranjeunna.Continue reading

Bohong Pangageungna

 

ieu isuk sanggeus solat, Kuring ngarasa dipindahkeun ka ulang maca semedi krusial I wrote sababaraha tujuh taun ka tukang disebut Naraka dileupaskeunKuring kagoda ngan saukur ngirimkeun deui tulisan éta ka anjeun ayeuna, sabab aya seueur pisan di jerona anu profetik sareng kritis pikeun anu ayeuna kabuka dina satengah taun katukang. Kumaha leres kecap-kecap éta janten! 

Nanging, kuring ngan bakal nyimpulkeun sababaraha poin konci teras teraskeun kana "kecap ayeuna" anyar anu sumping ka kuring nalika sholat ayeuna… Continue reading

Palsu Datang

nu Topéng, ku Michael D. O'Brien

 

Mimiti diterbitkeun, April, 8th 2010.

 

THE peringatan dina haté kuring teras-terasan tumuh ngeunaan tipu daya anu bakal datang, anu kanyataanna tiasa dijelaskeun dina 2 Tes 2: 11-13. Anu nuturkeun saatos "pencahayaan" atanapi "peringatan" sanés ngan ukur période penginjilan tapi sing kuat, tapi ogé poék counter-penginjilan éta bakal, ku sababaraha cara, bakal sami ngayakinkeun. Bagian tina persiapan pikeun tipu daya éta nyaéta terang sateuacanna yén éta bakal datang:

Saéstuna, PANGERAN ALLAH henteu ngalakukeun nanaon tanpa ngungkabkeun rencana-Na ka hamba-Na, nabi-nabi ... Kuring parantos nyarios sadayana ka anjeun pikeun ngajauhkeun anjeun ti jauh. Aranjeunna bakal ngaluarkeun anjeun kaluar tina tempat ibadah; saleresna, waktosna bakal sumping dimana saha anu maéhan anjeun bakal mikir yén anjeunna nawiskeun jasa ka Gusti. Sareng aranjeunna bakal ngalakukeun ieu kusabab aranjeunna henteu terang Rama, atanapi kuring. Tapi kuring parantos nyarios hal-hal ieu ka anjeun, yén nalika waktosna sumping, anjeun bakal émut yén kuring béjakeun ka aranjeunna. (Amos 3: 7; Yohanes 16: 1-4)

Iblis henteu ngan ukur terang naon anu bakal datang, tapi parantos lami merencanakeunana. Éta kakeunaan dina basa nuju dianggo…Continue reading

Fatima sareng kiamat


Anu dipikaasih, tong héraneun éta
sidang ku seuneu lumangsung diantara anjeun,
saolah-olah aya kajadian anéh ka anjeun.
Tapi suka bungah dugi ka anjeun
bagikeun dina sangsara Kristus,
sahingga nalika kaagunganana diturunkeun
anjeun ogé tiasa bungah bungah. 
(1 Peter 4: 12-13)

[Manusa] leres-leres didisiplin sateuacanna pikeun korupsi,
sareng bakal maju sareng mekar dina jaman karajaan,
supados anjeunna tiasa nampi kamulyaan Rama. 
—St. Irenaeus of Lyons, Bapa Garéja (140-202 Maséhi) 

Adésus Haereses, Irenaeus of Lyon, passim
Bk. 5, Bab. 35, Bapa-bapa Garéja, CIMA Publishing Co.

 

YOU anu dipikacinta. Sareng éta sababna sangsara tina jam ayeuna sapertos kieu pisan. Yesus nyiapkeun Garéja kanggo nampi "kasucian anyar sareng ketuhanan”Éta, dugi ka waktos-waktos ieu, henteu dipikaterang. Tapi sateuacan Anjeunna tiasa ngagem Panganten-Na dina papakéan énggal ieu (Wp 19: 8), Anjeunna kedah ngudar baju-Na anu tercinta tina pakean anu najis. Salaku Cardinal Ratzinger nyatakeun yén jelas pisan:Continue reading

Waktos Féma téh Di dieu

 

PAUS BENEDICT XVI saurna dina 2010 yén "Urang bakal salah kapikiran yén misi kenabian Fatima parantos réngsé."[1]Massa di Kuil Our Lady of Fatima dina 13 Méi 2010 Ayeuna, pesen Surga anu anyar ka dunya nyarios yén minuhan peringatan sareng janji Fatimi ayeuna parantos sumping. Dina webcast anyar ieu, Prof Daniel O'Connor sareng Mark Mallett ngarobih pesen-pesen anu anyar sareng ngantepkeun anu nonton sareng sababaraha hal anu hikmah praktis sareng arah ...Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Massa di Kuil Our Lady of Fatima dina 13 Méi 2010

The Agitators - Bagéan II

 

Hatred of the brothers ngajadikeun rohangan hareup pikeun Dajjal;
pikeun setan nyiapkeun sateuacanna perpecahan diantara jalma,
supaya anjeunna anu bakal sumping tiasa ditampi ku aranjeunna.
 

—St. Cyril ti Yerusalem, Dokter Garéja, (c. 315-386)
Kuliah Catechetical, Wawacan XV, n.9

Maca Bagian I di dieu: The Agitators

 

THE dunya nongton siga sinétron. Berita global henteu lirén-lirén nutupan éta. Salami sababaraha sasih akhir, pamilihan umum AS mangrupikeun padumukan sanés ngan ukur urang Amerika tapi milyaran di panjuru dunya. Kulawarga ngabantah pisan, silaturahim putus, sareng akun média sosial bitu, naha anjeun cicing di Dublin atanapi Vancouver, Los Angeles atanapi London. Pertahanan Trump sareng anjeun diasingkeun; ngritik anjeunna sareng anjeun ditipu. Kumaha waé ogé, pangusaha berambut jeruk ti New York berhasil polarisasi dunya sapertos politisi sanés dina jaman urang.Continue reading

Runtuhna Amérika

 

AS salaku Kanada, kuring sakapeung ngagoda babaturan Amérika kuring pikeun pandangan "Amero-sentris" dunya sareng Kitab Suci. Pikeun aranjeunna, Kitab Wahyu sareng ramalan ngeunaan penganiayaan sareng musibah mangrupikeun kajadian ka hareup. Henteu kitu upami anjeun salah sahiji jutaan anu diburu atanapi parantos diusir ti bumi anjeun di Wétan Tengah sareng Afrika dimana band-band Islam anu nga-teror urang Kristen. Henteu kitu upami anjeun salah sahiji jutaan anu ngorbankeun kahirupan anjeun di Garéja bawah tanah di Cina, Koréa Kalér, sareng puluhan nagara sanés. Henteu kitu upami anjeun salah sahiji anu nyanghareupan syahid dina unggal dintenna pikeun iman anjeun ka Kristus. Pikeun aranjeunna, aranjeunna kedah ngaraos yén aranjeunna parantos hirup dina Apocalypse. Continue reading

Runtuh ékonomi - Segel Katilu

 

THE ékonomi global parantos ngadukung kahirupan; kuduna Segel Kadua mangrupikeun perang ageung, naon anu tersisa tina ékonomi bakal runtuh — éta Segel Katilu. Tapi teras, éta ideu pikeun anu nyusun Orde Dunia Baru dina raraga nyiptakeun sistem ékonomi énggal dumasar kana bentuk Komunisme anyar.Continue reading

Perang - Segel Kadua

 
 
THE Waktos Welas Asih anu urang hirup henteu pasti. Panto Kaadilan anu bakal datang diawalan ku nyeri tanaga gawé, diantarana, Segel Kadua dina buku Wahyu: meureun Perang Dunya Katilu. Mark Mallett sareng Prof. Daniel O'Connor ngajelaskeun kanyataan anu nyanghareupan dunya anu henteu tobat — kanyataan anu nyababkeun Surga ogé nangis.

Continue reading

Misteri Babul


Anjeunna Badé Ngatur, ku Tianna (Mallett) Williams

 

Jelas yén aya perang anu ngamaénkeun pikeun jiwa Amérika. Dua visi. Dua pikahareupeun. Dua kakuatan. Naha parantos ditulis dina Kitab Suci? Sababaraha urang Amerika tiasa sadar yén perangna pikeun haté nagarana dimimitian sababaraha abad ka pengker sareng révolusi anu dilakukeun aya bagian tina rencana kuno. Mimiti diterbitkeun tanggal 20 Juni 2012, ieu langkung relevan dina jam ieu tibatan anu kantos…

Continue reading

Waktos Karunya - Segel Kahiji

 

DINA wéb anu kadua ieu dina Gariswanci kajadian anu lumangsung di bumi, Mark Mallett sareng Prof Daniel O'Connor ngarobih "segel munggaran" dina Kitab Wahyu. Katerangan anu matak naha éta nyatakeun "waktos rahmat" anu urang hirup ayeuna, sareng naha éta bakal gancang kadaluarsa ...Continue reading

Sajam Pedang

 

THE Badai Hébat anu kuring nyarioskeun Spiraling Kana Panon ngagaduhan tilu komponén penting numutkeun Bapa Garéja Awal, Kitab Suci, sareng dikonfirmasi dina wahyu sunnat anu dipercaya. Bagian kahiji tina Badai dina dasarna jieunan manusa: umat manusa metik naon anu ditabur na (lk. Tujuh Segel Révolusi). Teras sumping teh Panon Storm dituturkeun ku satengah terakhir tina Badai anu bakal muncak ka Gusti nyalira langsung campur liwat a Kiamat tina Hirup.
Continue reading

Jam Terakhir

Gempa Italia, 20 Méi 2012, Associated Press

 

siga éta kajantenan kapengker, kuring karaos ditimbalan ku Gusti Kami pikeun angkat sareng ngadoa sateuacan Sakramen Suci. Éta sengit, jero, duka… Kuring sadar yén Gusti ngagaduhan kecap waktos ayeuna, sanés pikeun kuring, tapi pikeun anjeun… pikeun Garéja. Saatos masihan ka sutradara spiritual kuring, kuring bagikeun ayeuna sareng anjeun ...

Continue reading

Wormwood sareng Kasatiaan

 

Tina arsip: ditulis tanggal 22 Pébruari 2013…. 

 

SURAT ti anu maca:

Kuring sapuk pisan sareng anjeun - urang masing-masing peryogi hubungan pribadi sareng Yesus. Kuring dilahirkeun sareng digedékeun Katolik Roma tapi mendakan diri kuring ayeuna hadir di garéja Episkopal (Episkopal Tinggi) dinten Minggu sareng janten kalibet sareng kahirupan komunitas ieu. Kuring mangrupikeun anggota déwan garéja kuring, anggota paduan suara, guru CCD sareng guru sepenuh waktu di sakola Katolik. Kuring sacara pribadi terang opat urang imam dipercaya dituduh sareng saha anu ngaku ngaku nyiksa budak leutik sacara séksual ... Kardinal sareng uskup sareng pandita sanés anu nutupan lalaki ieu. Éta kapercayaan yén Roma henteu terang naon anu kajantenan sareng, upami leres henteu, éra ka Roma sareng Paus sareng curia. Éta ngan saukur mangrupikeun perwakilan Gusti Kami anu pikasieuneun…. Janten, kuring kedah tetep janten anggota satia di garéja RC? Kunaon Kuring mendakan Yesus mangtaun-taun ka pengker sareng hubungan urang teu robih - nyatana éta bahkan langkung kuat ayeuna. Garéja RC sanés awal sareng akhir sadaya bebeneran. Upami aya, garéja Ortodok ngagaduhan kapercayaan anu langkung seueur tibatan Roma. Kecap "katolik" dina Syahadat dieja ku "c" leutik - hartosna "universal" henteu hartosna hungkul sareng salamina Garéja Roma. Aya ngan hiji jalur anu leres ka Trinity sareng anu nuturkeun Isa sareng hubungan sareng Tritunggal ku mimitina janten silaturahim sareng Anjeunna. Teu aya anu gumantung kana garéja Romawi. Sadayana éta tiasa diasuh di luar Roma. Henteu aya anu salah anjeun sareng kuring resep jasa anjeun tapi kuring ngan ukur kedah nyaritakeun carita kuring.

Anu maca, hatur nuhun parantos ngabagi carita anjeun ka kuring. Kuring gumbira yén, sanaos skandal anu anjeun pendakan, iman anjeun ka Yesus bakal tetep. Sareng ieu henteu kaget kuring. Aya waktos dina sajarah nalika umat Katolik di tengah penganiayaan henteu gaduh aksés deui ka paroki, imamat, atanapi Sakramen. Aranjeunna salamet dina tembok candi batinna dimana tempat Tritunggal Suci cicing. Anu hirup kusabab kapercayaan sareng kapercayaan kana hubungan sareng Gusti sabab, inti na, agama Kristen nyaéta ngeunaan kanyaah Rama pikeun barudakna, sareng barudak anu mikanyaah ka Anjeunna.

Janten, éta janten patarosan, anu anjeun parantos nyobian jawab: upami saurang tiasa tetep Kristen sapertos kitu: "Naha kuring kedah tetep janten anggota satia Garéja Katolik Roma? Naha? "

Walerna mangrupikeun "enya." Sareng ieu sababna: masalah tetep satia ka Yesus.

 

Continue reading

Nafsirkeun Wahyu

 

 

TANPA mamang, Kitab Wahyu mangrupikeun salah sahiji anu paling kontroversial dina sadaya Kitab Suci Suci. Dina hiji ujung spéktrum aya fundamentalis anu nyandak unggal kecap sacara harfiah atanapi henteu tina kontéks. Di sisi anu sanésna nyaéta jalma-jalma anu yakin buku éta parantos kajantenan dina abad kahiji atanapi anu nganuhunkeun kana buku anu ngan ukur tafsir samaranis.Continue reading

Pinuhna Dosa: Jahat Kedah Nyéépkeun nyalira

Piala Murka

 

Mimiti diterbitkeun kaping 20 Oktober 2009. Kuring parantos nambihan seratan nembé ti Our Lady di handap… 

 

TUH nyaéta sacangkir sangsara anu matak diinum dua kali dina pinuh waktos. Éta parantos dikosongkeun ku Gusti urang Yesus nyalira anu, di Taman Getsemani, nempatkeun kana biwir-Na dina do'a suci-Na tina nilarna:

Rama kuring, upami tiasa, ngantepkeun cangkir ieu ngalih ti kuring; acan, sanés sakumaha Abdi hoyong, tapi sakumaha anjeun bakal. (Mat 26:39)

Cangkirna kedah dieusian deui tah Awakna, anu, dina nuturkeun Kapamingpinan na, bakal asup kana Gairah nyalira dina partisipasi na dina panebusan jiwa:

Continue reading

Réformasi Tujuh Révolusi


 

IN kaleresan, kuring pikir seuseueurna urang capé pisan ... bosen henteu ngan ukur ningali sumanget kekerasan, najis, sareng perpecahan nyapu dunya, tapi bosen ngadangu perkawis éta — panginten ti jalma-jalma sapertos kuring ogé. Leres, kuring terang, kuring ngajadikeun sababaraha jalma teu raoseun pisan, malah ambek. Nya, kuring tiasa mastikeun yén kuring parantos kagoda kabur ka "kahirupan normal" sababaraha kali ... tapi kuring sadar yén dina godaan kabur tina kerasulan nyerat aneh ieu mangrupikeun bibit kabanggaan, kareueus anu cilaka anu henteu hoyong janten "nabi kiamat sareng muram." Tapi dina akhir unggal dinten, kuring nyarios "Gusti, ka saha urang badé angkat? Anjeun gaduh kecap-kecap tina kahirupan langgeng. Kumaha kuring tiasa nyebatkeun 'henteu' ka Anjeun anu henteu nyebut 'henteu' ka kuring dina Palang? ” Cobaanana nyaéta ngan saukur nutup panon kuring, bobo, sareng pura-pura yén hal-hal sanés leres-leres na. Teras, Yesus sumping sareng soca dina panon-Na sareng lembut pokes kuring, paribasa:Continue reading

Kumaha upami…?

Naon sakitar tikungan?

 

IN hiji kabuka surat ka Paus, [1]cf. Rama Suci anu Hormat ... Anjeunna Dinten! Kuring ngaguratkeun ka-Na yayasan teologis pikeun "jaman katengtreman" sabalikna tina bid'ah tina milénarian. [2]cf. Milénarian: Naon éta sareng Henteu sareng Katekismeu [CCC} n.675-676 Saéstuna, Padre Martino Penasa nyebatkeun patarosan ngeunaan pondasi naskah tina jaman perdamaian anu bersejarah sareng universal lawan millenarianisme ka Kongregasi pikeun Doktrin Iman: "Naha bakal aya jaman anyar dina vita cristiana?”(" Dupi jaman anyar hirup Kristen caket? "). Prefektur waktu éta, Kardinal Joseph Ratzinger ngawaler, "La questione è ancora aperta sadayana libera discussione, giacchè la Santa Sede non si è ancora pronunciata in modo definitivo":

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Rama Suci anu Hormat ... Anjeunna Dinten!
2 cf. Milénarian: Naon éta sareng Henteu sareng Katekismeu [CCC} n.675-676

Peti Ageung


Ningali ka luhur ku Michael D. O'Brien

 

Upami aya Badai di jaman urang, naha Gusti bakal nyayogikeun "bahtera"? Walerna nyaéta "Leres!" Tapi panginten henteu kantos sateuacanna urang Kristen cangcaya kana bekel ieu sapertos di jaman urang salaku kontroversi ngeunaan Paus Francis ngamuk, sareng pikiran anu rasional tina jaman post-modéren urang kedah merangan mistis. Sanaos kitu, ieu Ark anu disayogikeun ku Yesus pikeun urang dina jam ayeuna. Kuring ogé bakal alamat "naon anu kedah dilakukeun" dina Ark dina dinten-dinten payun. Mimiti diterbitkeun 11 Méi 2011. 

 

Yesus nyarios yén jaman sateuacan mulihna tungtungna bakal "sapertos jaman Nuh ... ” Nyaéta, seueur anu bakal teu sadar Badai kumpul di sakurilingna: "Aranjeunna henteu terang dugi banjir datang sareng ngangkut aranjeunna sadayana. " [1]Matt 24: 37-29 Paulus nunjukkeun yén datangna "Dinten Gusti" bakal sapertos "maling dina wengi." [2]1 Ieu 5: 2 Badai ieu, sakumaha anu diajarkeun Garéja, ngandung Gairah Garéja, Anu bakal nuturkeun Camatna dina jalanna nyalira ngalangkungan a perusahaan "Maot" sareng kabangkitan. [3]Catechism tina Garéja Katolik, n. 675. Sakumaha seueur "pamimpin" Bait Allah sareng bahkan para Rosul nyalira siga anu teu sadar, bahkan dugi ka saat-saat terakhir, yén Yesus kedah leres-leres sangsara sareng maot, seueur teuing di Garéja sigana teu sadar kana peringatan sunnat paus sareng Ibu Rahayu — peringatan anu ngumumkeun sareng sinyal a…

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Matt 24: 37-29
2 1 Ieu 5: 2
3 Catechism tina Garéja Katolik, n. 675.

Dina Hawa

 

 

Salah sahiji fungsi sentral tina kerasulan nyerat ieu nyaéta nunjukkeun kumaha Our Lady sareng Garéja leres-leres eunteung tina hiji anu sanésna-nyaéta, kumaha asli anu disebut "wahyu pribadi" eunteung sora nubuat ti Garéja, pangutamana na paus. Nyatana, éta parantos janten pembuka panon anu hadé pikeun kuring pikeun ningali kumaha pontiff, langkung ti saabad, parantos sami-sami sareng pesen Ibu anu Rahmat sapertos kitu peringatan anu langkung dipersonalisasi dina dasarna nyaéta "sisi sanés koin" tina institusional peringatan Garéja. Ieu paling jelas dina tulisan kuring Naha Paus Henteu Nyorowok?

Continue reading

Angkat Sail anjeun (Nyiapkeun Siksa)

Balayar

 

Nalika waktos Pentakosta parantos kalaksanakeun, aranjeunna sadayana aya dina hiji tempat sasarengan. Sareng ujug-ujug aya ti langit aya sora siga angin nyetir anu kuat, sareng éta ngeusi sakumna bumi tempat aranjeunna. (Rasul 2: 1-2)


PELAJARAN riwayat kasalametan, Gusti henteu ngan ukur nganggo angin dina tindakan ilahiahna, tapi Anjeunna nyalira sumping sapertos angin (lih. Jn 3: 8). Kecap Yunani pneuma kitu ogé basa Ibrani ruah hartosna duanana "angin" sareng "roh." Gusti sumping salaku angin pikeun nguatkeun, nyucikeun, atanapi nyandak pengadilan (tingali Angin Parobihan).

Continue reading

Kasucian Anyar ... atanapi Bid'ah Anyar?

acuk beureum

 

FROM anu maca salaku réspon kana tulisan kuring dina Nu Datang Anyar jeung Kasucian Ilahi:

Yesus Kristus mangrupikeun Kado anu pangageungna pikeun sadayana, sareng warta anu hadé nyaéta Anjeunna aya sareng urang ayeuna dina sagala kaenuhan sareng kakuatan-Na ngalangkungan Roh Suci. Karajaan Allah ayeuna aya dina jero haté jalma-jalma anu lahir deui… ayeuna mangrupikeun dinten kasalametan. Ayeuna, urang, anu ditebus mangrupikeun putra-putra Gusti sareng bakalan jelas dina waktos anu parantos ditangtoskeun ... urang henteu kedah ngantosan naon waé anu disebat rahasia sababaraha penampakan anu dituduhkeun bakal dipenuhan atanapi pamahaman Luisa Piccarreta ngeunaan Living in the Divine Badé supados urang janten sampurna…

Continue reading

Saatos Penerangan

 

Sadayana cahaya di langit bakal pareum, sareng bakal aya gelap hébat sapanjang bumi. Teras tanda salib bakal katingali di langit, sareng tina bukaan tempat leungeun sareng suku Jurusalamet dipaku bakal muncul lampu-lampu hébat anu bakal nyinaran bumi pikeun sababaraha waktos. Ieu bakal lumangsung henteu lami sateuacan dinten terakhir. -Rahmat Ilahi dina Jiwa Ku, Yesus ka St Faustina, n. 83

 

saatos Segel Kagenep rusak, dunya ngalaman "katerangan nurani" - momen itungan (tingali Réformasi Tujuh Révolusi). St. John teras nyerat yén Segel katujuh rusak sareng aya jempé di surga "sakitar satengah jam." Éta lirén sateuacanna Panon Storm ngaliwat, sareng angin nyucikeun mimiti niup deui.

Jempé di payuneun Gusti ALLAH! Pikeun caket dinten PANGERAN ... (Zef 1: 7)

Éta lirén tina rahmat, tina Rahmat Ilahi, sateuacan Poé Kaadilan dugi ...

Continue reading

Naha Paus Henteu Nyorowok?

 

Kalayan puluhan palanggan énggal sumping unggal minggu ayeuna, patarosan lami muncul sapertos kieu: Naha Paus henteu nyarioskeun ngeunaan akhir jaman? Jawabanna bakal kaget sababaraha jalma, ngayakinkeun batur, sareng nangtang seueur deui. Mimiti diterbitkeun 21 Séptémber 2010, kuring parantos ngamutahirkeun tulisan ieu kana pontésip ayeuna. 

Continue reading

Jahat Anu Teu Bisa Diubaran

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Kemis Minggu Mimiti Puasa, 26 Pébruari 2015

Téks liturgi Ieuh


Syafaat Kristus sareng Parawan, disababkeun ku Lorenzo Monaco, (1370-1425)

 

IRAHA urang nyarioskeun "kasempetan terakhir" pikeun dunya, éta kusabab urang nyarioskeun "jahat anu henteu tiasa diubaran." Dosa parantos ngajantenkeun dirina sorangan dina urusan lalaki, janten ngarusak dasar-dasarna sanés ngan ukur ékonomi sareng politik tapi ogé ranté dahareun, ubar, sareng lingkungan, anu teu aya ukur operasi kosmis. [1]cf. Bedah Kosmis perlu. Sakumaha ceuk Jabur,

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Bedah Kosmis

Di Bumi sapertos di Surga

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Salasa Minggu Mimiti Puasa, 24 Pébruari 2015

Téks liturgi Ieuh

 

RENUNG deui kecap ieu tina Injil dinten ieu:

… Karajaan anjeun sumping, kersa Anjeun bakal laksana, di bumi sapertos di sorga.

Ayeuna ngupingkeun taliti kana bacaan anu munggaran:

Janten kecap kuring bakal kaluar tina sungut kuring; Éta moal balik deui ka kuring batal, tapi bakal ngalakukeun bakal kuring, ngahontal tungtung anu kuring ngirimkeunana.

Upami Yesus masihan "kecap" ieu pikeun urang ngadoa unggal dinten ka Rama Surgawi, maka urang kedah naros naha Karajaan-Na atanapi Kersa-Na anu Suci di bumi sapertos di surga? Naha "kecap" ieu urang parantos diajar ngadoa bakal ngahontal tungtung na ... atanapi ngan saukur balik batal? Jawabanna, tangtosna, nyaéta firman Gusti ieu leres-leres bakal ngahontal akhir na sareng bakal…

Continue reading

Pengadilan Akhir

 


 

Kuring yakin yén seuseueurna Kitab Wahyu nuduhkeun, sanés ka tungtung dunya, tapi nepi ka akhir jaman ieu. Ngan sababaraha bab terakhir anu leres-leres katingali dina akhir pisan dunya sedengkeun anu sanés sateuacanna biasana ngajelaskeun "konfrontasi akhir" antara "awéwé" sareng "naga", sareng sadaya épék dahsyat di alam sareng masarakat tina pemberontakan umum anu ngiringan éta. Naon anu ngabagi yén konfrontasi akhir ti akhir dunya mangrupikeun kaputusan pikeun nagara-nagara — anu utamina urang ngupingkeun dina bacaan Massa minggu ieu nalika urang caket kana minggu mimiti Advent, persiapan pikeun datangna Al Masih.

Salami dua minggu ka tukang kuring teras-terasan nguping kecap dina haté kuring, "Siga maling peuting-peuting." Éta rasa yén kajadian bakal datang kana dunya anu bakal nyandak seueur urang reuwas, upami teu seueur urang di bumi. Urang kedah dina "kaayaan rahmat," tapi sanés kaayaan sieun, sabab saha waé di urang tiasa disebat bumi iraha waé. Kalayan éta, kuring kapaksa nyebarkeun deui tulisan anu tepat waktuna ieu ti 7 Désémber 2010…

Continue reading

Resolusi

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
pikeun 30 Séptémber 2014
Peringatan St. Jerome

Téks liturgi Ieuh

 

 

hiji manusa ngadu'a kasiksaana. Anu sanésna langsung ka aranjeunna. Hiji lalaki naroskeun kunaon anjeunna lahir. Sejen minuhan takdir-Na. Duanana lalaki ngarepkeun maotna.

Bédana nyaéta Ayub hoyong maot pikeun ngeureunkeun kasangsaraanna. Tapi Yesus hoyong maot dugi ka akhir urang sangsara. Sareng kitu ...

Continue reading

Karajaan Anu Langgeng

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
pikeun 29 Séptémber 2014
Feast of Saints Michael, Jibril, sareng Raphael, Archangels

Téks liturgi Ieuh


Tangkal anjir

 

 

duanana Daniel sareng St. Yohanes nyerat ngeunaan sato galak anu pikareueuseun anu ngabahekeun sakumna dunya pikeun waktos anu pondok ... tapi dituturkeun ku ngadegna Karajaan Allah, "hiji kakawasaan anu langgeng." Dipasihkeun sanés ngan ukur ka hiji "Siga putra manusa", [1]siga. Maca heula tapi…

… Karajaan sareng kakawasaan sareng kaagungan karajaan handapeun langit bakal dipasihkeun ka jalma-jalma anu suci ti Anu Maha Suci. (Dan 7:27)

ieu sora sapertos Surga, naha sababna seueur salah nyarios akhir dunya saatos ragrag sato galak ieu. Tapi Rosul-rasul sareng Bapa-bapa Garéja ngartosna béda-béda. Aranjeunna diantisipasi yén, dina sababaraha waktos ka payun, Karajaan Allah bakal sumping ku cara anu jero sareng universal sateuacan akhir jaman.

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 siga. Maca heula

Nyoplokkeun Batesan

 

THE bulan kamari parantos janten salah sahiji kasedih anu tiasa diungkabkeun sabab Gusti terus ngingetkeun yén aya Sangkan Sakedik Waktos Ditinggalkeun. Waktos-waktos éta pikasediheun kusabab manusa bakal ngala naon anu dipénta ku Gusti pikeun urang ulah nyéép. Éta pikasediheun sabab seueur jiwa anu henteu sadar yén aranjeunna aya dina jurang pamisahan anu langgeng ti Anjeunna. Éta pikasediheun sabab jam karep Garéja sorangan parantos sumping nalika Yudas bakal bangkit ngalawan anjeunna. [1]cf. Sidang Tujuh Taun-Bagian VI Éta pikasediheun sabab Yesus henteu ngan ukur dianggurkeun sareng dipohokeun di panjuru dunya, tapi disiksa sareng dipoyok sakali deui. Maka, éta Waktos jaman parantos sumping nalika sadaya panerapan hukum bakal, sareng aya, ngalangkungan dunya.

Sateuacan kuring teraskeun, renung sakedap kecap-kecap anu dieusi ku bebeneran:

Entong sieun naon anu tiasa kajantenan énjing. Bapa anu sami asih anu paduli ka anjeun ayeuna bakal miara anjeun énjing sareng sadidinten. Boh anjeunna bakal ngajagaan anjeun tina sangsara atanapi Anjeunna bakal masihan anjeun kakuatan anu teu kuat pikeun nahan éta. Janten tengtrem teras teras sisihkan sadaya pikiran hariwang sareng imajinasi. —St. Francis de Sales, uskup abad ka-17

Saleresna, blog ieu sanés di dieu pikeun nyingsieunan atanapi ngaheureuykeun, tapi pikeun mastikeun sareng nyiapkeun anjeun, sapertos lima parawan anu wijaksana, cahaya iman anjeun moal dipupus, tapi cahaya bakal langkung cerah nalika cahaya Allah di dunya pinuh dimmed, sareng gelap pinuh kaampeuh. [2]siga. Matt 25: 1-13

Kusabab kitu, tetep hudang, sabab anjeun henteu terang siang atanapi jam. (Mat 25:13)

 

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Sidang Tujuh Taun-Bagian VI
2 siga. Matt 25: 1-13

Konsékuansi tina Kompromi

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo 13 Pébruari 2014

Téks liturgi Ieuh

Anu nyésa Bait Solomon, ancur 70 Maséhi

 

 

THE carita éndah prestasi Solomon, nalika damel saluyu sareng rahmat Gusti, lirén.

Nalika Suleman parantos sepuh, pamajikanana parantos ngarobah haténa ka déwa anu anéh, sareng haténa henteu sapinuhna ka PANGERAN, Allahna.

Solomon henteu deui nuturkeun ka Allah "Teu pantes sakumaha anu dilakukeun ku Bapana Daud." Anjeunna mimiti badami. Tungtungna, Bait anu anjeunna ngawangun, sareng sadaya kaéndahanana, dirusak ku urang Romawi.

Continue reading

Francis, sareng Gairah Datang Garéja

 

 

IN Pébruari taun kamari, teu lami saatosna Benedict XVI mundur, kuring nyerat Poé Kagenep, sareng kumaha urang siga anu ngadeukeutan "jam dua welas," ambang anu Dinten Gusti. Abdi nyerat harita,

Paus salajengna bakal ngabimbing urang ogé ... tapi anjeunna naék tahta anu dunya hoyong digulingkeun. Éta nyaéta bangbarung anu kuring nyarios.

Nalika urang ningali réaksi dunya kana pontésip Paus Francis, éta sigana bakal tibalik. Boro-boro teuing dinten berita yén média sékulér henteu ngajalankeun sababaraha carita, ngagulkeun paus anyar. Tapi 2000 taun ka pengker, tujuh dinten sateuacan Yesus disalib, aranjeunna ogé ngalir ka Anjeunna…

 

Continue reading

2014 sareng Rising Beast

 

 

TUH aya seueur hal anu ngarep-ngarep di Garéja, kalobaannana sepi, masih kénéh disumputkeun ti pandangan. Di sisi anu sanésna, aya seueur hal anu matak ngaganggu kana cakrawala kamanusaan nalika urang lebet 2014. Ieu ogé, sanaos henteu disumputkeun, leungit dina kaseueuran jalma anu sumber inpormasi tetep média mainstream; anu hirupna katangkep dina treadmill kasibukan; anu kaleungitan hubungan internalna sareng sora Gusti ku kurangna doa sareng pangwangunan spiritual. Kuring nyarios ngeunaan jiwa anu henteu "nonton sareng neneda" sakumaha anu dipénta ku Gusti Kami.

Abdi henteu tiasa ngabantosan émut naon anu kuring terbitkeun genep taun ka pengker dina wengi ieu Feast of Holy God of God:

Continue reading

Singa Yuda

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo 17 Désémber 2013

Téks liturgi Ieuh

 

 

TUH mangrupikeun jurus drama anu kuat dina salah sahiji visi St John dina Kitab Wahyu. Saatos nguping Gusti nyiksa tujuh gereja, ngingetan, ngadesek, sareng nyiapkeun aranjeunna pikeun kadatangan-Na, [1]siga. Wahyu 1:7 St. John ditingalikeun gulung kalayan nyerat dina dua sisi anu disegel ku tujuh anjing laut. Nalika anjeunna sadar yén "teu aya anu di langit atanapi di bumi atanapi di handapeun bumi" anu tiasa muka sareng nalungtikna, anjeunna mimiti nangis pisan. Tapi naha St. Yohanes ceurik kana hal anu anjeunna henteu acan maca?

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 siga. Wahyu 1:7

Salju Di Kairo?


Salju munggaran di Kairo, Mesir dina 100 taun, AFP-Getty Gambar

 

 

salju di Kairo? És di Israél? Sleet di Suriah?

Salami sababaraha taun ayeuna, dunya parantos ningali kajadian bumi alam ngarusak sababaraha daérah ti tempat ka tempat. Tapi naha aya tautan kana naon anu ogé kajantenan di masarakat sacara masal: ngarusak hukum alam sareng moral?

Continue reading

Cakrawala Harepan

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo kaping 3 Désémber 2013
Peringatan St. Francis Xavier

Téks liturgi Ieuh

 

 

YESAYA masihan visi anu ngahibur masa depan anu tiasa dihampura nunjukkeun yén éta ngan ukur "impian pipa." Saatos nyucikeun bumi ku "rod tina sungutna [Gusti], sareng napas tina lambeyna," Yesaya nyerat:

Maka ajag bakal janten tamu domba, sareng macan tutul bakal turun sareng murangkalih ... Henteu aya deui cilaka atanapi karusakan di sadaya gunung suci kuring; sabab bumi bakal dieusi ku pangetahuan Gusti, sakumaha cai nutupan laut. (Yesaya 11)

Continue reading

salamet

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo kaping 2 Désémber 2013

Téks liturgi Ieuh

 

 

TUH mangrupikeun sababaraha téks dina Kitab Suci anu, pastina, matak ngaganggu pikeun dibaca. Bacaan munggaran dinten ieu ngandung salah sahijina. Éta nyarioskeun waktos anu bakal datang nalika Gusti badé nyéépkeun "kokotor putri Sion", ningalkeun dahan, hiji jalma, anu mangrupikeun "cahaya sareng kamuliaan-Na."

… Buah bumi bakal janten kahormatan sareng kahéngkéran pikeun anu salamet Israél. Anjeunna anu tetep di Sion sareng anjeunna anu nyésa di Yérusalém bakal disebat suci: unggal anu diturunkeun pikeun kahirupan di Yerusalem. (Yesaya 4: 3)

Continue reading

Kompromi: The Great Murtad

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
pikeun 1 Désémber 2013
Minggu munggaran Datang Dinten

Téks liturgi Ieuh

 

 

THE buku Yesaya - sareng Advent ieu-dimimitian ku visi anu éndah dina hiji Dinten anu bakal datang nalika "sadaya bangsa" bakal ngalir ka Garéja kanggo dipasihan tina panangan Yesus anu nyiptakeun kahirupan. Numutkeun ka Garéja Garéja mimiti, Our Lady of Fatima, sareng kecap ramalan tina paus abad ka-20, urang memang tiasa ngarepkeun "jaman perdamaian" anu bakal datang nalika aranjeunna "bakal ngéléhkeun pedangna janten bajak sareng tumbak na kana cangkang pruning" (tingali Bapa Suci anu dipikacinta ... Anjeunna sumping!)

Continue reading

The Rising Binatang

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
pikeun 29 Nopémber 2013

Téks liturgi Ieuh.

 

THE nabi Daniel dipasihan visi anu kuat sareng pikasieuneun tina opat karajaan anu bakal ngadominasi pikeun waktos-anu kaopat mangrupikeun kazaliman sadunya anu ti saprak Dajjal bakal muncul, numutkeun Tradisi. Duanana Daniel sareng Kristus ngajelaskeun kumaha waktosna "sato galak" ieu, sanaos tina sudut pandang anu béda.Continue reading

Rumah Sakit Lapang

 

balik deui dina Juni 2013, kuring nyerat ka anjeun ngeunaan parobihan anu ku kuring parantos kapendak ngeunaan pelayanan kuring, kumaha cara nampilkeunana, naon anu ditepikeun jst dina tulisan anu disebut Lagu Watchman urang. Saatos sababaraha bulan ayeuna ngeunteung, abdi hoyong bagikeun ka anjeun pangamatan kuring tina naon anu lumangsung di dunya urang, hal-hal anu kuring parantos diskusikeun sareng diréktur spiritual kuring, sareng dimana kuring ngarasa kuring nuju dipimpin ayeuna. Abdi ogé hoyong ngundang input langsung anjeun kalayan survey gancang di handap.

 

Continue reading

Angin seger

 

 

TUH nyaéta angin anyar anu ngagelebug dina jiwa kuring. Dina wengi anu paling poek sababaraha bulan ka pengker ieu, bieu teu bisik-bisik. Tapi ayeuna éta mimiti ngaliwat jiwa kuring, ngangkat haté kuring ka Surga ku cara anu anyar. Kuring ngarasa cinta Yesus pikeun domba leutik ieu dikumpulkeun di dieu unggal dinten pikeun Pangan Spiritual. Mangrupikeun cinta anu nalukkeun. Cinta anu atos ngungkulan dunya. Hiji cinta anu bakal ngungkulan sagala rupa anu datang ngalawan urang dina waktos payun. Anjeun anu datang ka dieu, kudu wani! Yesus bade tuang sareng nguatkeun urang! Anjeunna badé ngalengkepan urang pikeun Percobaan Hebat anu ayeuna ngajantenkeun dunya sapertos awéwé anu badé asup kana kerja keras.

Continue reading

Rama Suci anu Hormat ... Anjeunna Dinten!

 

TO Kang Suci, Paus Francis:

 

Bapa Suci anu dipihormat,

Salami pontipikasi ti payun anjeun, St. John Paul II, anjeunna teras-terasan ngajak urang, nonoman Garéja, janten "penjaga énjing-énjing dina subuh milénium anyar." [1]PAUS YOHANES PAULUS II, Novo Millennio Inuente, n.9; (siga. 21: 11-12)

… Pangawas anu ngumumkeun ka dunya subuh anyar, duduluran sareng katengtreman. —POPE JOHN PAUL II, Alamat ka Gerakan Pemuda Guanelli, 20 April 2002, www.vatican.va

Ti Ukraina ka Madrid, Peru ka Kanada, anjeunna ngagentos urang janten "protagonis dina jaman énggal" [2]POPE JOHN PAUL II, Upacara Sambutan, Bandara Internasional Madrid-Baraja, 3 Méi 2003; www.fjp2.com anu ngagolér payun payuneun Garéja sareng dunya:

Réh anom ngora, éta waé pikeun anjeun watchmen isuk-isuk anu ngumumkeun yén bakal datang panonpoé anu Murban Kristus! —POPE JAUH PAUL II, Pesen Bapa Suci ka Nonoman Dunya, XVII Poé Nonoman Dunya, n. 3; (cf. Dupi 21: 11-12)

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 PAUS YOHANES PAULUS II, Novo Millennio Inuente, n.9; (siga. 21: 11-12)
2 POPE JOHN PAUL II, Upacara Sambutan, Bandara Internasional Madrid-Baraja, 3 Méi 2003; www.fjp2.com