Schism, Anjeun nyebutkeun?

 

SANGKU naros ka kuring dinten anu sanés, "Anjeun henteu ngantunkeun Bapa Suci atanapi magisterium anu leres, naha anjeun?" Kuring kaget ku pananya. “Henteu! naon anu masihan kesan anjeun??" Cenah anjeunna teu yakin. Ku kituna kuring reassured anjeunna yén schism téh teu dina méja. Jaman.

Continue reading

Ieu Jaman Dajjal

 

Dunya nuju ngadeukeutan milénium énggal,
keur nu sakabeh Garéja Nyiapkeun,
lir ibarat sawah anu siap panen.
 

—ST. POPE JOHN PAUL II, Dinten Nonoman Dunya, lincah, 15 Agustus 1993

 

 

THE Dunya Katolik parantos ribut anyar-anyar ieu kalayan ngaluarkeun surat anu ditulis ku Paus Emeritus Benedict XVI anu dasarna nyatakeun yén nu Dajjal hirup. Surat éta dikirim dina 2015 ka Vladimir Palko, pensiunan negarawan Bratislava anu hirup dina Perang Tiis. Almarhum paus nyerat:Continue reading

Dua Camp

 

Revolusi hébat ngantosan urang.
Krisis henteu ngan ukur ngajantenkeun urang bébas ngabayangkeun modél sanés,
kahareup sejen, dunya sejen.
Ieu obliges urang pikeun ngalakukeunana.

— urut Présidén Perancis Nicolas Sarkozy
14 Séptémber, 2009; unnwo.org; siga. nu Guardian

… Tanpa hidayah amal dina kayaktian,
kakuatan global ieu tiasa nyababkeun karuksakan anu teu acan pernah terjadi
sareng nyiptakeun perpecahan anyar dina kulawarga manusa…
umat manusa ngajalankeun resiko anyar enslavement jeung manipulasi. 
-POPE Benedict XVI, Lutung Kasarung dina Veritate, n.33, 26

 

NYA geus minggu sobering. Parantos jelas pisan yén Reset Agung teu tiasa dicegah nalika badan-badan sareng pejabat anu henteu dipilih ngamimitian fase ahir tina palaksanaanana.[1]"G20 Ngamajukeun Paspor Vaksin Global Standar WHO sareng Skéma Idéntitas 'Kaséhatan Digital'", theepochtimes.com Tapi éta sanés sumber kasedih anu jero. Sabalikna, urang ningali dua kubu ngabentuk, posisina karasa, sareng divisina beuki parah.Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 "G20 Ngamajukeun Paspor Vaksin Global Standar WHO sareng Skéma Idéntitas 'Kaséhatan Digital'", theepochtimes.com

The Chastisement Comes… Bagian I

 

Pikeun geus waktuna pikeun judgment dimimitian ku rumah tangga Allah;
lamun dimimitian ku urang, kumaha eta bakal mungkas pikeun maranéhanana
saha anu gagal nurut kana Injil Allah?
(1 Peter 4: 17)

 

WE mangrupa, tanpa sual, dimimitian hirup ngaliwatan sababaraha paling rongkah jeung husu moments dina kahirupan Garéja Katolik. Seueur anu kuring parantos ngingetkeun salami mangtaun-taun bakal hasil sateuacan panon urang: anu saé murtad, hiji schism datang, sareng tangtosna, hasil tina "tujuh segel Wahyu", jsb.. Ieu kabeh bisa diringkeskeun dina kecap tina Catechism tina Garéja Katolik:

Sateuacan kadatangan Kristus kadua, Garéja kedah ngalangkungan uji coba akhir anu bakal ngagoncangkeun iman jalma-jalma anu percanten ... Garéja bakal lebet kamuliaan karajaan ngan ukur ngaliwatan Paska akhir ieu, nalika anjeunna bakal nuturkeun Gusti na dina pupusna sareng kiamat. — CCC, n. 672, 677

Naon bakal ngagoncangkeun iman loba mukmin leuwih ti sugan witnessing angon maranéhanana ngahianat domba?Continue reading

The Delusion Kuat

 

Aya psikosis massal.
Éta mirip sareng anu kajantenan di masarakat Jérman
sateuacan sareng nalika Perang Dunya II dimana
normal, jalma santun dirobah jadi asistén
sareng "ngan nuturkeun paréntah" jinis mentalitas
anu nyababkeun genosida.
Kuring ningali ayeuna paradigma anu sami kajadian.

–Dr. Vladimir Zelenko, MD, 14 Agustus 2021;
35: 53, Stew Peters Tembongkeun

Téh mangrupa gangguan.
Éta panginten neurosis kelompok.
Éta mangrupikeun hal anu aya dina pipikiran
jalma di saluruh dunya.
Naon waé anu kajantenan lumangsung dina
pulau pangleutikna di Pilipina sareng Indonésia,
kampung leutik pangageungna di Afrika sareng Amérika Kidul.
Éta sadayana sami - éta datang ka sakumna dunya.

—Dr. Peter McCullough, MD, MPH, 14 Agustus 2021;
40: 44,
Perspéktif ngeunaan Pandemi, episode 19

Naon anu taun kamari parantos ngareuwaskeun kuring kana inti
nyaéta yén dina nyanghareupan ancaman anu teu katingali, tétéla serius,
sawala rasional kaluar tina jandéla…
Nalika urang ningali deui dina jaman COVID,
Jigana éta bakal ditingali salaku réspon manusa anu sanés
kana ancaman anu teu katingali kapungkur parantos katingali,
salaku waktos histeria massal. 
 

—Dr. John Lee, Patologis; Pidéo Henteu dikonci; 41: 00

Psikosis formasi massa ... ieu sapertos hipnotis ...
Ieu kajadian ka urang Jerman. 
—Dr. Robert Malone, MD, panemu téknologi vaksin mRNA
Kristi Leigh TV; 4: 54

Kuring henteu biasana nganggo frasa sapertos kieu,
tapi saur kuring urang nangtung di gerbang Naraka.
 
—Dr. Mike Yeadon, tilas Wakil Présidén sareng Kapala Élmuwan

tina Respiratory sareng Alergi di Pfizer;
1:01:54, Ngiring élmu?

 

Mimiti diterbitkeun 10 Nopémber 2020:

 

TUH mangrupikeun hal anu luar biasa anu lumangsung unggal dinten ayeuna, sapertos Pangéran anu bakal dilakukeun: langkung caket kami ka Panon Storm, langkung gancang "angin perobihan" bakal… kajadian-kajadian utama anu langkung gancang bakal kajadian dina dunya pemberontakan. Inget kecap-kecap tina jalma ningali Amérika, Jennifer, anu ku Isa nyarios:Continue reading

Sésa dina Batu

Yesus miélingkeun yén jalma anu ngawangun imahna dina pasir bakal ningali éta runtuh nalika badai datang ... Badai Ageung di jaman ayeuna urang aya. Naha anjeun nangtung dina "batu"?Continue reading

Nyiapkeun Roh Suci

 

KUMAHA Gusti parantos nyucikeun sareng nyiapkeun urang pikeun datangna Roh Suci, anu bakal janten kakuatan urang dina kasusahan anu ayeuna sareng anu bakal datang ... Gabung sareng Mark Mallett sareng Prof. Daniel O'Connor sareng pesen anu kuat ngeunaan bahaya anu disanghareupan, sareng kumaha Gusti bade ngajaga umat-Na di tengah-tengah aranjeunna.Continue reading

nu rusiah

 

… Beurang ti luhur bakal ngadatangan kami
nyaangan jalma-jalma anu linggih dina poék sareng kalangkang maot,
pikeun ngantunkeun suku urang kana jalan katengtreman.
(Lukas 1: 78-79)

 

AS éta kahiji waktos Isa sumping, maka éta deui dina ambang datangna Karajaan-Na di bumi sapertos di Surga, anu nyiapkeun sareng miheulaan datangna akhir na di akhir jaman. Dunya, sakali deui, "dina gelap sareng kalangkang maot," tapi subuh énggal gancang caket.Continue reading

2020: Perspéktip Pangawas

 

AND tah éta taun 2020. 

Pikaresepeun maca dina daérah sekuler kumaha jalma anu senang nempatkeun taun ka tukang - saolah-olah 2021 bakal lami deui "normal." Tapi anjeun, pamiarsa kuring, terang yén ieu moal janten masalah. Sareng sanés ngan ukur sabab pamimpin global parantos ngumumkeun dirina sorangan yén urang moal balik deui ka "normal," tapi, anu langkung penting, Surga parantos ngumumkeun yén Kemenangan Gusti sareng Lady urang badé sumping - sareng Iblis terang ieu, terang waktuna pondok. Janten urang ayeuna nuju nuliskeun Clash of Karajaan - wasiat satanic vs wasiat Illahi. Naon waktos anu mulia pikeun hirup!Continue reading

Francis sareng The Great Reset

Kiridit poto: Mazur / catholicnews.org.uk

 

… Nalika kaayaan leres, kakuasaan bakal sumebar ka sakumna bumi
pikeun mupus sadaya urang Kristen,
terus netepkeun ukhuwah sajagat
tanpa perkawinan, kulawarga, harta, hukum atanapi Gusti.

—Francois-Marie Arouet de Voltaire, filsuf sareng Freemason
Anjeunna Bakal Naksir Sirah Anjeun (Kindle, lok. 1549), Stephen Mahowald

 

ON 8 Mei 2020, mangrupikeun "Banding pikeun Garéja sareng Dunya ka Katolik sareng Sadayana Jalma Anu Sanggup”Ieu diterbitkeun.[1]stopworldcontrol.com Anu ditandatangananna kalebet Kardinal Joseph Zen, Kardinal Gerhard Müeller (Prefektur Emeritus tina Kongregasi Doktrin Iman), Uskup Joseph Strickland, sareng Steven Mosher, Présidén Lembaga Panilitian Penduduk, ngan ukur sawatara. Diantara pesen anu ditunjuk banding nyaéta peringatan yén "dina dalih virus ... tirani téhnologis anu pikasieuneun" nuju diadegkeun "dimana jalma-jalma anu teu boga nami sareng teu berwajah tiasa mutuskeun nasib dunya".Continue reading

Footnotes

Wormwood sareng Kasatiaan

 

Tina arsip: ditulis tanggal 22 Pébruari 2013…. 

 

SURAT ti anu maca:

Kuring sapuk pisan sareng anjeun - urang masing-masing peryogi hubungan pribadi sareng Yesus. Kuring dilahirkeun sareng digedékeun Katolik Roma tapi mendakan diri kuring ayeuna hadir di garéja Episkopal (Episkopal Tinggi) dinten Minggu sareng janten kalibet sareng kahirupan komunitas ieu. Kuring mangrupikeun anggota déwan garéja kuring, anggota paduan suara, guru CCD sareng guru sepenuh waktu di sakola Katolik. Kuring sacara pribadi terang opat urang imam dipercaya dituduh sareng saha anu ngaku ngaku nyiksa budak leutik sacara séksual ... Kardinal sareng uskup sareng pandita sanés anu nutupan lalaki ieu. Éta kapercayaan yén Roma henteu terang naon anu kajantenan sareng, upami leres henteu, éra ka Roma sareng Paus sareng curia. Éta ngan saukur mangrupikeun perwakilan Gusti Kami anu pikasieuneun…. Janten, kuring kedah tetep janten anggota satia di garéja RC? Kunaon Kuring mendakan Yesus mangtaun-taun ka pengker sareng hubungan urang teu robih - nyatana éta bahkan langkung kuat ayeuna. Garéja RC sanés awal sareng akhir sadaya bebeneran. Upami aya, garéja Ortodok ngagaduhan kapercayaan anu langkung seueur tibatan Roma. Kecap "katolik" dina Syahadat dieja ku "c" leutik - hartosna "universal" henteu hartosna hungkul sareng salamina Garéja Roma. Aya ngan hiji jalur anu leres ka Trinity sareng anu nuturkeun Isa sareng hubungan sareng Tritunggal ku mimitina janten silaturahim sareng Anjeunna. Teu aya anu gumantung kana garéja Romawi. Sadayana éta tiasa diasuh di luar Roma. Henteu aya anu salah anjeun sareng kuring resep jasa anjeun tapi kuring ngan ukur kedah nyaritakeun carita kuring.

Anu maca, hatur nuhun parantos ngabagi carita anjeun ka kuring. Kuring gumbira yén, sanaos skandal anu anjeun pendakan, iman anjeun ka Yesus bakal tetep. Sareng ieu henteu kaget kuring. Aya waktos dina sajarah nalika umat Katolik di tengah penganiayaan henteu gaduh aksés deui ka paroki, imamat, atanapi Sakramen. Aranjeunna salamet dina tembok candi batinna dimana tempat Tritunggal Suci cicing. Anu hirup kusabab kapercayaan sareng kapercayaan kana hubungan sareng Gusti sabab, inti na, agama Kristen nyaéta ngeunaan kanyaah Rama pikeun barudakna, sareng barudak anu mikanyaah ka Anjeunna.

Janten, éta janten patarosan, anu anjeun parantos nyobian jawab: upami saurang tiasa tetep Kristen sapertos kitu: "Naha kuring kedah tetep janten anggota satia Garéja Katolik Roma? Naha? "

Walerna mangrupikeun "enya." Sareng ieu sababna: masalah tetep satia ka Yesus.

 

Continue reading

Nafsirkeun Wahyu

 

 

TANPA mamang, Kitab Wahyu mangrupikeun salah sahiji anu paling kontroversial dina sadaya Kitab Suci Suci. Dina hiji ujung spéktrum aya fundamentalis anu nyandak unggal kecap sacara harfiah atanapi henteu tina kontéks. Di sisi anu sanésna nyaéta jalma-jalma anu yakin buku éta parantos kajantenan dina abad kahiji atanapi anu nganuhunkeun kana buku anu ngan ukur tafsir samaranis.Continue reading

Papal Puzzlery

 

Réspon anu komprehensif pikeun seueur patarosan ngarahkeun cara kuring ngeunaan pontésia Paol Francis anu ngagalura. Hapunten bilih ieu rada langkung panjang tibatan biasana. Tapi untungna, éta ngajawab sababaraha patarosan pamiarsa….

 

FROM anu maca:

Kuring ngadoa pikeun konversi sareng maksud Paus Francis sadidinten. Kuring salah saurang anu mimitina murag asih ka Rama Suci nalika anjeunna mimiti kapilih, tapi mangtaun-taun jantenna Polda, anjeunna parantos ngabingungkeun kuring sareng ngajantenkeun kuring prihatin pisan yén kaagamaan Jesuit liberal na ampir-ampiran sareng anu condong kénca pandangan dunya sareng jaman liberal. Abdi Fransiskan Sekuler janten profesi kuring ngabeungkeut kuring pikeun nurut ka anjeunna. Tapi kuring kedah ngaku yén anjeunna nyingsieunan kuring ... Kumaha urang terang yén anjeunna sanés anti-paus? Naha média ngalieurkeun kecap-kecap na? Naha urang nuturkeun ambing sareng ngadoa pikeun anjeunna langkung-langkung? Ieu anu kuring lakukeun, tapi haté kuring bentrok.

Continue reading

Kumaha upami…?

Naon sakitar tikungan?

 

IN hiji kabuka surat ka Paus, [1]cf. Rama Suci anu Hormat ... Anjeunna Dinten! Kuring ngaguratkeun ka-Na yayasan teologis pikeun "jaman katengtreman" sabalikna tina bid'ah tina milénarian. [2]cf. Milénarian: Naon éta sareng Henteu sareng Katekismeu [CCC} n.675-676 Saéstuna, Padre Martino Penasa nyebatkeun patarosan ngeunaan pondasi naskah tina jaman perdamaian anu bersejarah sareng universal lawan millenarianisme ka Kongregasi pikeun Doktrin Iman: "Naha bakal aya jaman anyar dina vita cristiana?”(" Dupi jaman anyar hirup Kristen caket? "). Prefektur waktu éta, Kardinal Joseph Ratzinger ngawaler, "La questione è ancora aperta sadayana libera discussione, giacchè la Santa Sede non si è ancora pronunciata in modo definitivo":

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Rama Suci anu Hormat ... Anjeunna Dinten!
2 cf. Milénarian: Naon éta sareng Henteu sareng Katekismeu [CCC} n.675-676

Popes, sareng Era Dawning

Poto, Max Rossi / Reuters

 

TUH tiasa diragukeun yén pontiff abad ka tukang parantos ngalaksanakeun jabatan kenabianana supados ngahudangkeun jalma-jalma anu percaya kana drama anu lumangsung dina jaman urang (tingali Naha Paus Henteu Nyorowok?). Éta mangrupikeun peperangan anu pasti antara budaya hirup sareng budaya maot… awéwé anu nganggo baju panonpoé — dina padamelan ngalahirkeun era anyar—lawan naga saha nyiar ngancurkeun éta, upami henteu nyobian ngadegkeun karajaanna sareng "jaman anyar" (tingali Wahyu 12: 1-4; 13: 2). Tapi nalika urang terang yén Sétan bakal gagal, Kristus moal gagal. Santo Marian anu hébat, Louis de Montfort, ngabingkai ogé:

Continue reading

Naha Paus Henteu Nyorowok?

 

Kalayan puluhan palanggan énggal sumping unggal minggu ayeuna, patarosan lami muncul sapertos kieu: Naha Paus henteu nyarioskeun ngeunaan akhir jaman? Jawabanna bakal kaget sababaraha jalma, ngayakinkeun batur, sareng nangtang seueur deui. Mimiti diterbitkeun 21 Séptémber 2010, kuring parantos ngamutahirkeun tulisan ieu kana pontésip ayeuna. 

Continue reading

Wilujeng Sumping

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Saptu Minggu Kadua saum, 7 Maret 2015
Saptu Mimiti Bulan

Téks liturgi Ieuh

 

Tilu menit dina lumbung babi, sareng baju anjeun sayogi sadidinten. Bayangkeun putrana anu leucir, nongkrong sareng babi, tuangeunana unggal dinten, ogé miskin bahkan ngagaleuh ganti baju. Kuring henteu ragu yén bapa bakal gaduh ambeu putrana mulih ka bumi sateuacan anjeunna ragaji anjeunna. Tapi nalika ramana ningali anjeunna, aya kajadian anu luar biasa…

Continue reading

Palayan Kaleresan

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Rebo Minggu Kadua saum, 4 Maret 2015

Téks liturgi Ieuh

Ieu HomoIeu Homo, ku Michael D. O'Brien

 

Yesus henteu disalib pikeun amal-Na. Anjeunna henteu diparaban kanggo nyageurkeun lumpuh, muka panon anu buta, atanapi ngahudangkeun anu maot. Kitu ogé, jarang anjeun bakal mendakan urang Kristen disisihkeun pikeun ngawangun panyumputan awéwé, tuangeun jalma miskin, atanapi ngadatangan anu gering. Sabalikna, Kristus sareng awakna, Garéja, anu sareng dianiaya dasarna pikeun ngembarkeun kaleresan.

Continue reading

Rahmat pikeun hiji Jalma dina Kaum

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Senen Minggu Kadua Puasa, 2 Maret 2015

Téks liturgi Ieuh

 

TUH nyaéta garis ti Tolkien Gusti tina Cingcin éta, diantarana waé, luncat ka kuring nalika tokoh Frodo ngarepkeun maotna lawanna, Gollum. Tukang sihir wijaksana Gandalf ngabales:

Continue reading

Entong Goyang

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo 13 Januari 2015
Milih. Peringatan St. Hilary

Téks liturgi Ieuh

 

WE parantos lebet kana waktos di Garéja anu bakal ngagoncangkeun iman jalma seueur. Sareng éta kusabab éta bakal beuki némbongan saolah-olah kajahatan parantos meunang, saolah-olah Garéja parantos janten henteu aya hubunganana, sareng kanyataanna, musuh tina Nagara. Sing saha anu nyekel pageuh sakabeh kapercayaan Katolik bakal saeutik jumlahna sareng sacara universal dianggap kuno, teu logis, sareng halangan pikeun dipiceun.

Continue reading

Garis Ipis Antara Rahmat sareng Bid'ah - Bagéan III

 

BAGIAN III - SIEUN TERBUKA

 

Manehna tuangeun sareng papakean jalma miskin ku kaasih; anjeunna dipupuk pikiran jeung haté ku Kecap. Catherine Doherty, pendiri tina kerasukan Madonna House, mangrupikeun awéwé anu nyandak "bau domba" tanpa nyandak "bau dosa." Anjeunna teras-terasan milampah garis anu ipis antara rahmat sareng bid'ah ku nganut jalma-jalma dosa anu pangageungna bari nyauran aranjeunna kana kasucian. Anjeunna biasa nyarios,

Buka tanpa kasieun kana jero haté lalaki ... Gusti bakal nyarengan anjeun. —From Amanat Leutik

Ieu salah sahiji "kecap" ti Gusti anu tiasa nembus "Antara jiwa sareng sumanget, sendi sareng sumsum, sareng tiasa ngabedakeun pantulan sareng pamikiran haté." [1]siga. Heb 4:12 Catherine ngungkabkeun pisan masalahna boh anu disebut "konservatif" sareng "liberal" di Garéja: éta mangrupikeun sieun pikeun asup kana haté manusa saperti Kristus.

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 siga. Heb 4:12

Garis Ipis Antara Rahmat & Bid'ah - Bagéan II

 

Bagean II - Ngahontal tatu

 

WE parantos nonton révolusi budaya sareng seksual anu gancang yén dina lima dasawarsa pondok parantos ngaleungitkeun kulawarga salaku perceraian, aborsi, redefinisi perkawinan, euthanasia, pornografi, zina, sareng seueur penyakit anu sanés janten henteu ngan ukur tiasa ditampi, tapi dianggap sosial "saé" atanapi "Leres." Nanging, wabah panyakit anu ditularkeun sacara séksual, panggunaan narkoba, penyalahgunaan alkohol, bunuh diri, sareng psikos anu kantos ngalikeun nyarioskeun carita anu béda: urang mangrupikeun generasi anu ngaluarkeun getih pisan tina pangaruh dosa.

Continue reading

Garis Ipis Antara Rahmat & Bid'ah - Bagéan I

 


IN
sadaya kontroversi anu kajantenan dina ayana Sinode anyar di Roma, alesan pikeun ngumpulkeun éta sigana leungit pisan. Éta diayakeun dina téma: "Tantangan Pastoral ka Kulawarga dina Kontéks Evangelisasi." Kumaha urang ngahutbah kulawarga dibéré tantangan pastoral anu urang nyanghareupan kusabab tingkat cerai anu tinggi, ibu-ibu tunggal, sekulerisasi, sareng sajabina?

Anu urang pelajari gancang pisan (sabab usulan sababaraha Kardinal diumumkeun ka umum) nyaéta aya garis anu ipis antara rahmat sareng bid'ah.

Serial tilu bagian ieu ditujukeun pikeun henteu ngan ukur balik kana inti masalah - ngahutbah kulawarga dina jaman urang - tapi pikeun ngalakukeunana ku ngajantenkeun lalaki anu leres-leres aya di tengah kontrovérsi: Yesus Kristus. Kusabab teu aya anu milampah garis anu langkung ipis tibatan Anjeunna — sareng Paus Francis sigana nunjukkeun jalan éta ka urang sakali deui.

Urang kedah niupkeun "haseup sétan" sahingga urang tiasa jelas terang garis beureum sempit ieu, ditarik dina getih Al-Masih ... sabab urang disebat jalan éta urang sorangan.

Continue reading

Hiji Rumah Dibagi

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo 10 Oktober 2014

Téks liturgi Ieuh

 

 

"SADAYANA karajaan anu dibagi ngalawan dirina bakal dibuang sareng imah bakal murag ka imah. " Ieu kecap-kecap Al Masih dina Injil ayeuna anu pastina kedah dibarengan di antara Sinode Uskup anu ngariung di Roma. Nalika urang ngupingkeun presentasi anu bakal datang dina kumaha nungkulan tantangan moral ayeuna anu disanghareupan kulawarga, jelas yén aya teluk hébat antara sababaraha prélata ngeunaan kumaha carana ngungkulan dosa. Sutradara spiritual kuring parantos naros ka kuring pikeun nyarioskeun hal ieu, maka kuring bakal nyerat tulisan sanés. Tapi panginten urang kedah nyimpulkeun tafakuran minggu ieu ngeunaan kamalinaan tina papastén ku ngadangukeun ati-ati kana pangandika Gusti Kami ayeuna.

Continue reading

Antidote Ageung


Ngadegkeun taneuh anjeun ...

 

 

TILIK urang asup kana jaman-jaman éta henteu patuh hukum anu bakal nyababkeun "anu henteu patuh hukum", sakumaha anu dijelaskeun ku St Paulus dina 2 Tesalonika 2? [1]Sababaraha Rama Garéja ningali Dajjal muncul sateuacan "jaman katengtreman" sedengkeun anu sanésna nuju tungtung dunya. Upami salah nuturkeun visi St. John dina Wahyu, jawaban na sigana mah duanana leres. Tingali nu Dua Gerak Terakhirs Éta mangrupikeun patarosan anu penting, sabab Gusti urang nyalira maréntahkeun urang "awas sareng neneda." Bahkan Paus St Pius X ngangkat kamungkinan yén, ku ayana panyebaran naon anu disebatna "panyakit anu parah sareng jero-jero" anu nyeret masarakat kana karusakan, nyaéta, "Murtad" ...

… Meureun parantos aya di dunya "Putra Kamurahan" anu Rosululloh nyarios. — PAUS ST. PIUS X, Supremi e, Encyclical On Restor of All Things in Christ, n. 3, 5; 4 Oktober 1903

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Sababaraha Rama Garéja ningali Dajjal muncul sateuacan "jaman katengtreman" sedengkeun anu sanésna nuju tungtung dunya. Upami salah nuturkeun visi St. John dina Wahyu, jawaban na sigana mah duanana leres. Tingali nu Dua Gerak Terakhirs

Nyoplokkeun Batesan

 

THE bulan kamari parantos janten salah sahiji kasedih anu tiasa diungkabkeun sabab Gusti terus ngingetkeun yén aya Sangkan Sakedik Waktos Ditinggalkeun. Waktos-waktos éta pikasediheun kusabab manusa bakal ngala naon anu dipénta ku Gusti pikeun urang ulah nyéép. Éta pikasediheun sabab seueur jiwa anu henteu sadar yén aranjeunna aya dina jurang pamisahan anu langgeng ti Anjeunna. Éta pikasediheun sabab jam karep Garéja sorangan parantos sumping nalika Yudas bakal bangkit ngalawan anjeunna. [1]cf. Sidang Tujuh Taun-Bagian VI Éta pikasediheun sabab Yesus henteu ngan ukur dianggurkeun sareng dipohokeun di panjuru dunya, tapi disiksa sareng dipoyok sakali deui. Maka, éta Waktos jaman parantos sumping nalika sadaya panerapan hukum bakal, sareng aya, ngalangkungan dunya.

Sateuacan kuring teraskeun, renung sakedap kecap-kecap anu dieusi ku bebeneran:

Entong sieun naon anu tiasa kajantenan énjing. Bapa anu sami asih anu paduli ka anjeun ayeuna bakal miara anjeun énjing sareng sadidinten. Boh anjeunna bakal ngajagaan anjeun tina sangsara atanapi Anjeunna bakal masihan anjeun kakuatan anu teu kuat pikeun nahan éta. Janten tengtrem teras teras sisihkan sadaya pikiran hariwang sareng imajinasi. —St. Francis de Sales, uskup abad ka-17

Saleresna, blog ieu sanés di dieu pikeun nyingsieunan atanapi ngaheureuykeun, tapi pikeun mastikeun sareng nyiapkeun anjeun, sapertos lima parawan anu wijaksana, cahaya iman anjeun moal dipupus, tapi cahaya bakal langkung cerah nalika cahaya Allah di dunya pinuh dimmed, sareng gelap pinuh kaampeuh. [2]siga. Matt 25: 1-13

Kusabab kitu, tetep hudang, sabab anjeun henteu terang siang atanapi jam. (Mat 25:13)

 

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Sidang Tujuh Taun-Bagian VI
2 siga. Matt 25: 1-13

Revolusi Global!

 

… Tatanan dunya oyag. (Jabur 82: 5)
 

IRAHA Kuring nyerat perkawis puteran! sababaraha taun ka pengker, éta sanés kecap anu dianggo seueur di mainstream. Tapi dinten ieu, éta nuju nyarios dimana-mana… Sareng ayeuna, kecap "revolusi global" anu rippling sapanjang dunya. Ti mimiti pemberontakan di Wétan Tengah, dugi ka Vénézuéla, Ukraina, jsb dugi ka gumulung anu munggaran di "Pesta Téh" révolusi sareng "Pendudukan Wall Street" di Amérika Serikat, karusuhan sumebar sapertos "virus.”Nyaan aya pergolakan global lumangsung.

Kuring bakal ngahudangkeun Mesir ngalawan Mesir: lanceuk bakal perang ngalawan lanceukna, tatangga ngalawan tatangga, kota ngalawan kota, karajaan ngalawan karajaan. (Yesaya 19: 2)

Tapi mangrupikeun Revolusi anu parantos lami dilakukeun ...

Continue reading

Konsékuansi tina Kompromi

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo 13 Pébruari 2014

Téks liturgi Ieuh

Anu nyésa Bait Solomon, ancur 70 Maséhi

 

 

THE carita éndah prestasi Solomon, nalika damel saluyu sareng rahmat Gusti, lirén.

Nalika Suleman parantos sepuh, pamajikanana parantos ngarobah haténa ka déwa anu anéh, sareng haténa henteu sapinuhna ka PANGERAN, Allahna.

Solomon henteu deui nuturkeun ka Allah "Teu pantes sakumaha anu dilakukeun ku Bapana Daud." Anjeunna mimiti badami. Tungtungna, Bait anu anjeunna ngawangun, sareng sadaya kaéndahanana, dirusak ku urang Romawi.

Continue reading

Salju Di Kairo?


Salju munggaran di Kairo, Mesir dina 100 taun, AFP-Getty Gambar

 

 

salju di Kairo? És di Israél? Sleet di Suriah?

Salami sababaraha taun ayeuna, dunya parantos ningali kajadian bumi alam ngarusak sababaraha daérah ti tempat ka tempat. Tapi naha aya tautan kana naon anu ogé kajantenan di masarakat sacara masal: ngarusak hukum alam sareng moral?

Continue reading

Kompromi: The Great Murtad

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
pikeun 1 Désémber 2013
Minggu munggaran Datang Dinten

Téks liturgi Ieuh

 

 

THE buku Yesaya - sareng Advent ieu-dimimitian ku visi anu éndah dina hiji Dinten anu bakal datang nalika "sadaya bangsa" bakal ngalir ka Garéja kanggo dipasihan tina panangan Yesus anu nyiptakeun kahirupan. Numutkeun ka Garéja Garéja mimiti, Our Lady of Fatima, sareng kecap ramalan tina paus abad ka-20, urang memang tiasa ngarepkeun "jaman perdamaian" anu bakal datang nalika aranjeunna "bakal ngéléhkeun pedangna janten bajak sareng tumbak na kana cangkang pruning" (tingali Bapa Suci anu dipikacinta ... Anjeunna sumping!)

Continue reading

Rama Suci anu Hormat ... Anjeunna Dinten!

 

TO Kang Suci, Paus Francis:

 

Bapa Suci anu dipihormat,

Salami pontipikasi ti payun anjeun, St. John Paul II, anjeunna teras-terasan ngajak urang, nonoman Garéja, janten "penjaga énjing-énjing dina subuh milénium anyar." [1]PAUS YOHANES PAULUS II, Novo Millennio Inuente, n.9; (siga. 21: 11-12)

… Pangawas anu ngumumkeun ka dunya subuh anyar, duduluran sareng katengtreman. —POPE JOHN PAUL II, Alamat ka Gerakan Pemuda Guanelli, 20 April 2002, www.vatican.va

Ti Ukraina ka Madrid, Peru ka Kanada, anjeunna ngagentos urang janten "protagonis dina jaman énggal" [2]POPE JOHN PAUL II, Upacara Sambutan, Bandara Internasional Madrid-Baraja, 3 Méi 2003; www.fjp2.com anu ngagolér payun payuneun Garéja sareng dunya:

Réh anom ngora, éta waé pikeun anjeun watchmen isuk-isuk anu ngumumkeun yén bakal datang panonpoé anu Murban Kristus! —POPE JAUH PAUL II, Pesen Bapa Suci ka Nonoman Dunya, XVII Poé Nonoman Dunya, n. 3; (cf. Dupi 21: 11-12)

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 PAUS YOHANES PAULUS II, Novo Millennio Inuente, n.9; (siga. 21: 11-12)
2 POPE JOHN PAUL II, Upacara Sambutan, Bandara Internasional Madrid-Baraja, 3 Méi 2003; www.fjp2.com

Pelindung sareng Bek

 

 

AS Kuring maca pamasangan Paus Francis sacara homilium, kuring teu tiasa ngabantosan sakedik patepungan sareng kecap-kecap anu dituduhkeun ku Ibu Rahayu genep dinten ka pengker nalika ngadoa sateuacan Sacramento Suci.

Linggih di payuneun kuring aya salinan Fr. Buku Stefano Gobbi Pikeun Padamuan, Anak Tercinta Lady urang, pesen anu nampi Imprimatur sareng dukungan teologis anu sanés. [1]Fr. Pesen-pesen Gobbi prédiksi puncak tina Triumph of the Immaculate Heart ku taun 2000. Jelas, ramalan ieu boh lepat atanapi ditunda. Sanaos kitu, semedi ieu masih méré inspirasi anu tepat waktuna sareng relevan. Sakumaha ceuk St Paulus ngeunaan nubuat, "Tetep naon anu saé." Abdi linggih deui dina korsi kuring sareng naros ka Ibu Anu Rahmat, anu disangka masihan pesen-pesen ieu ka almarhum Fr. Gobbi, upami anjeunna aya anu nyarios ngeunaan paus anyar kami. Angka "567" naék kana sirah kuring, sahingga kuring ngalieuk ka dinya. Éta pesen anu dipasihkeun ka Fr. Stefano di Argentina dina tanggal 19 Maret, Pésta St. Joseph, tepat 17 taun ka pengker dugi ka ayeuna Paus Francis sacara resmi nyandak jabatan Peter. Dina waktos kuring nyerat Dua Rukun sareng Helménman Anyar, Abdi henteu ngagaduhan salinan buku payuneun kuring. Tapi kuring hoyong ngadugikeun di dieu ayeuna mangrupikeun bagian tina naon anu dicarioskeun ku Ibu Rahayu dinten éta, dituturkeun ku kutipan tina homilium Paus Francis anu dipasihkeun ayeuna. Abdi teu tiasa teu ngaraosan yén Kulawarga Suci ngabungkus panangan sadayana urang dina waktos anu ditangtoskeun dina waktos ieu ...

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Fr. Pesen-pesen Gobbi prédiksi puncak tina Triumph of the Immaculate Heart ku taun 2000. Jelas, ramalan ieu boh lepat atanapi ditunda. Sanaos kitu, semedi ieu masih méré inspirasi anu tepat waktuna sareng relevan. Sakumaha ceuk St Paulus ngeunaan nubuat, "Tetep naon anu saé."

Wawancara TruNews

 

MARK MALLETT éta tamu dina TruNews.com, podcast radio Evangelis, dina tanggal 28 Pébruari, 2013. Kalayan host, Rick Wiles, aranjeunna ngabahas pengunduran diri Paus, murtad di Garéja, sareng teologi "jaman akhir" ti sudut pandang Katolik.

Kristen Evangelis ngawawancara Katolik dina wawancara langka! Dangukeun di:

TruNews.com

Mungkin… atanapi Henteu?

APTOPIX Vatikan korma MingguPoto kahadean The Globe and Mail
 
 

IN cahaya tina acara bersejarah anyar dina kapamimpinan, sareng ieu, dinten damel terakhir Benediktus XVI, dua nubuat ayeuna khususna nuju ngadorong diantara anu percaya ngeunaan paus salajengna. Kuring ditanya ngeunaan aranjeunna terus-terusan sacara pribadi ogé ku email. Janten, kuring kapaksa tungtungna masihan réspon anu tepat waktos.

Masalahna nyaéta ramalan-ramalan ieu di handap sacara bertentangan saling. Salah sahiji atanapi duanana, maka, éta henteu leres….

 

Continue reading

Paus: Témométer Murtad

BenedictCandle

Nalika kuring nyungkeun Indung Anu Maha Suci kami pikeun panduan nyerat abdi énjing-énjing, langsung semedi ieu ti 25 Maret 2009 janten émutan:

 

Boga ngumbara sareng da'wah di langkung ti 40 nagara bagian Amérika sareng ampir sadayana propinsi Kanada, kuring parantos kéngingkeun pandangan lega Garéja di buana ieu. Kuring parantos pendak sareng seueur jalma awam anu saé, pandita anu komitmen pisan, sareng agamana anu taat sareng hormat. Tapi aranjeunna parantos janten sababaraha jumlah anu kuring mimiti ngadéngé firman Isa ku cara anu énggal sareng kaget.

Nalika Putra Manusa sumping, naha anjeunna bakal mendakan iman di bumi? (Lukas 18: 8)

Dicarioskeun upami anjeun ngalungkeun bangkong kana cai ngagolak, bakalan luncat kaluar. Tapi upami anjeun lalaunan manaskeun cai, éta bakal tetep dina pot sareng kulub dugi ka maot. Garéja di réa penjuru dunya mimiti ngahontal titik anu ngagolak. Upami anjeun hoyong terang kumaha panasna cai, nonton serangan ka Peter.

Continue reading

Karismatik! Bagéan VII

 

THE titik tina séri ieu ngeunaan kado sareng gerakan anu karismatik nyaéta ngadorong anu maca ulah sieun ku hebat pisan di Gusti! Henteu sieun "kabuka haté anjeun" kana kurnia Roh Suci anu dipikahoyong ku Gusti pikeun dituang ku cara anu istiméwa sareng kuat di jaman urang. Nalika kuring maca serat anu dikirim ka kuring, jelas yén Pembaruan Karismatik henteu pernah ngalaman kasusahan sareng kagagalan, kakurangan sareng kalemahan manusa. Sarengna, ieu justru anu kajantenan di Garéja mimiti saatos Pentakosta. Orang Suci Peter sareng Paul ngahaturanan seueur rohangan pikeun menerkeun sababaraha rupa garéja, modérasi karesménan, sareng ngarobih komunitas anu bertunas deui-deui kana tradisi lisan sareng tulisan anu dipasihkeun ka aranjeunna. Anu henteu dilakukeun ku Rosul nyaéta nolak pangalaman anu sering dramatis tina jalma-jalma anu percanten, nyobian mereskeun karisma, atanapi ngaheningkeun semangat masarakat anu mekar. Sabalikna, aranjeunna nyarios:

Entong mupus Roh ... ngudag cinta, tapi ngupayakeun pisan pikeun kurnia spiritual, khususna anjeun tiasa ngadugikeun… langkung ti sadayana, antepkeun cinta anjeun pikeun anu sanés janten kuat… (1 Tes 5:19; 1 Kor 14: 1; 1 Piaraan 4: 8)

Abdi hoyong nyayogikeun bagian terakhir tina séri ieu pikeun ngabagi pangalaman sareng réfléksi kuring sorangan ti saprak kuring mimiti ngalaman gerakan karismatik di 1975. Daripada masihan saksian kasaksian kuring di dieu, kuring bakal ngawatesan kana pangalaman anu disebat "karismatik".

 

Continue reading

Karismatik? Bagéan VI

pentecost3_FotorPentekosta, Artis Teu dikenal

  

PENTEKOST sanés ngan ukur hiji kajadian, tapi anugerah anu Garéja tiasa ngalaman deui sareng deui. Nanging, dina abad ka tukang ieu, paus parantos ngadoa henteu ngan ukur pembaharuan dina Roh Suci, tapi pikeun "anyar Pentakosta ”. Nalika salah sahiji ngemutan sadaya tanda-tanda jaman anu ngiringan doa ieu - konci diantarana ayana teras-terasan Ibu Rahayu kumpul sareng murangkalihna di bumi ngalangkungan penampakan anu teras-terasan, saolah-olah anjeunna sakali deui di "rohangan luhur" sareng Rosul-rasul … Kecap-kecap tina Katékismeu raos anyar:

… Dina "waktos akhir" Roh Gusti bakal ngabaru manah manusa, ngukir hukum anyar di jerona. Anjeunna bakal ngumpulkeun sareng ngahijikeun deui jalma-jalma anu sumebar sareng dibagi; anjeunna bakal ngarobih ciptaan anu munggaran, sareng Gusti bakal cicing di ditu sareng lalaki dina katengtreman. -Katekisme Garéja Katolik, henteu. 715

Waktos ieu nalika Roh datang ka "pembaharuan nyanghareupan bumi" nyaéta jaman, saatos pupus Dajjal, salami anu ditunjuk ku Garéja Rama di Apocalypse St. John's salaku “Sarébu taun”Era nalika Iblis diranté dina jurang.Continue reading

Karismatik? Bagéan V

 

 

AS urang tingali dina Pembaharuan Karismatik dinten ayeuna, urang ningali turunna ageung, sareng anu tetep seueur kulawu sareng rambut bodas. Naon, teras, éta Pembaharuan Charismatic upami upami nembongan di permukaan janten sesah? Salaku salah sahiji pamaca nyerat salaku réspon kana séri ieu:

Dina sababaraha waktos gerakan Karismatik ngaleungit siga kembang api anu nyinaran langit peuting teras ragrag deui kana peteng. Kuring rada ngabingungkeun yén pamindahan Gusti Nu Maha Suci bakal ngaleutikan sareng akhirna ngiles.

Jawaban pikeun patarosan ieu panginten mangrupikeun aspék anu paling penting dina séri ieu, sabab éta ngabantosan urang pikeun ngartos henteu ngan ukur asal-usulna, tapi kumaha masa depan Garéja…

 

Continue reading

Karismatik? Bagéan IV

 

 

I parantos ditaros sateuacan kuring naha kuring "Karismatik." Sareng jawaban kuring nyaéta, "Kuring Katolik! " Nyaéta, Abdi hoyong janten pinuh Katolik, cicing di tengah-tengah setoran iman, manah indung urang, Garéja. Janten, kuring narékahan janten "karismatik", "marian," "kontémplatif," "aktip," "sakraméntal," sareng "rasul." Éta sabab sadayana di luhur henteu kagolong kana kelompok ieu atanapi anu, atanapi ieu atanapi gerakan éta, tapi milik sakabeh awak Kristus. Nalika kerasulan tiasa bénten-bénten dina fokus karismeu khususna, supados hirup lengkep, sapinuh "séhat," haté hiji, kerasulan hiji, kedah terbuka pikeun sakabeh perbendaharaan kurnia anu dipaparinkeun ku Bapa ka Garéja.

Dirgahayu Gusti sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus, anu parantos maparin berkah ka urang di Al Masih ku unggal berkah rohani di sawarga ... (Epe 1: 3)

Continue reading

Karismatik? Bagéan III


Jandéla Roh Suci, Basilika St. Peter, Kota Vatikan

 

FROM surat éta di bagian I:

Kuring kaluar ti jalan pikeun ngahadiran garéja anu tradisional pisan - dimana jalma-jalma berpakaian leres, tetep jempé di payuneun Kemah Suci, dimana urang katekis numutkeun Tradisi ti mimbar, jsb.

Kuring tetep jauh ti garéja karismatik. Kuring ngan ukur henteu ningali éta salaku Katolik. Sering aya layar pilem dina altar sareng bagian tina Jisim didaptarkeun dina éta ("Liturgy," jst.). Awéwé aya dina altar. Sadayana dibaju kalayan santai (calana jeans, sneaker, calana pondok, sareng sajabana) Saréréa ngangkat leungeun, ngagorowok, keprok — henteu sepi. Teu aya tuur atanapi gerakan anu hormat sanés. Sigana kuring mah seueur ieu diajar ti denominasi Pentecostal. Teu aya anu mikirkeun "detil" perkara Tradisi. Abdi rumaos henteu tengtrem di ditu. Naon kajadian Tradisi? Ngajempékeun (sapertos henteu keprok!) Salaku hormat ka Kemah ??? Pikeun pakéan modest?

 

I yuswa tujuh taun nalika kolot kuring ngiringan rapat doa Charismatic di paroki kami. Di dinya, aranjeunna ngalaman patepungan sareng Yesus anu parobih pisan ngarobah aranjeunna. Pendeta paroki kami mangrupikeun gembala anu saé pikeun gerakan anu ngalaman "baptisan dina Roh. " Anjeunna ngijinkeun kelompok sholat naék dina karismisna, sahingga nyandak langkung seueur parobihan sareng rohmat ka komunitas Katolik. Grup ieu ékuménis, sareng, satia kana ajaran Garéja Katolik. Bapa kuring ngajelaskeun salaku "pangalaman anu saé pisan."

Upami diémutan, éta mangrupikeun modél rupa-rupa naon anu disayogikeun ku paus, ti saprak mimiti Renewal, hoyong ditingali: integrasi gerakan sareng sakumna Garéja, dina kasatiaan ka Magisterium.

 

Continue reading

vonis teh

 

AS wisata mentri kuring anu anyar maju, kuring ngaraos beurat anyar dina jiwa kuring, nyeri haté henteu sapertos misi-misi sateuacana anu dikirim ku Gusti pikeun kuring. Saatos da'wah ngeunaan cinta sareng rahmat-Na, kuring naros ka Bapa dina hiji wengi kunaon dunya… kunaon saha moal hoyong muka haténa ka Yesus anu parantos masihan seueur, anu henteu pernah nganyenyeri jiwa, sareng saha anu parantos ngabuka panto Surga sareng kéngingkeun unggal berkah spiritual pikeun urang ku maotna kana Palang?

Walerna gancang, hiji kecap tina Kitab Suci nyalira:

Sareng ieu kaputusan, yén cahaya datang ka dunya, tapi jalma-jalma resep ka gelap tibatan cahaya, sabab kalakuanana jahat. (Yohanes 3:19)

Rasa anu tumuh, nalika kuring tafakur kana kecap ieu, nya éta definitif kecap pikeun jaman urang, mémang a putusan pikeun dunya ayeuna dina ambang parobahan anu luar biasa….

 

Continue reading

Karismatik? Bagéan II

 

 

TUH panginten henteu aya gerakan di Garéja anu parantos ditampi sacara lega - sareng gampang ditolak - salaku "Pembaruan Karismatik." Wates rusak, zona kanyamanan dipindahkeun, sareng status quo rusak. Sapertos Pentakosta, éta aya nanaon tapi gerakan anu rapih sareng rapih, pas pisan kana kotak-kotak anu parantos dipikaterang ngeunaan kumaha Roh kedah ngalih di antara urang. Henteu aya anu tiasa polarisasi ogé ... sapertos jaman harita. Nalika urang Yahudi nguping sareng ningali Rosul-rasul bitu ti rohangan luhur, nyarios ku basa-basa, sareng wani ngembarkeun Injil ...

Aranjeunna sadayana kaget sareng heran, sareng nyarios hiji ka anu sanés, "Naon ieu hartosna?" Tapi anu sanés nyarios, nyindiran, "Aranjeunna parantos seueur teuing anggur. (Rasul 2: 12-13)

Sapertos anu ngabagi dina kantong serat abdi ogé ...

Gerakan Karismatik mangrupikeun beban anu béntés, NONSENSE! Alkitab nyarioskeun kurnia basa. Ieu ngarujuk kana kamampuan komunikasi dina basa lisan dina waktos éta! Éta sanés hartosna bodo idiotik ... Kuring moal aya hubunganana sareng éta. —TS

Duka tah kuring ningali awéwé ieu nyarios sapertos kieu ngeunaan gerakan anu nyandak kuring balik ka Garéja ... —MG

Continue reading