Ti Cina

 

Dina 2008, kuring ngaraos Gusti ngamimitian nyarios ngeunaan "Cina." Éta janten puncakna dina nyerat ieu ti 2011. Nalika kuring maca judul berita ayeuna, sigana waktuna pikeun diterbitkeun deui wengi ayeuna. Sigana ogé kuring yén seueur potongan "catur" anu kuring kantos nyerat mangtaun-taun ayeuna ngalih kana tempatna. Sedengkeun tujuan kerasulan ieu utamina ngabantosan pamiarsa supados tetep kaki dina taneuh, Gusti urang ogé nyarios "nonton sareng neneda." Janten, urang teras-terasan nonton kalayan sholat…

Di handap ieu mimiti diterbitkeun dina 2011. 

 

 

PAUS Benedict ngingetkeun sateuacan Natal yén "gerhana alesan" di Kulon nempatkeun "masa depan dunya" pisan. Anjeunna nyebatkeun runtuhna Kakaisaran Romawi, ngagambar sajajar antara waktosna sareng jaman urang (tingali Dina Hawa).

Sedengkeun, aya kakuatan séjén rising dina waktos urang: Cina Komunis. Nalika éta henteu ngahasilkeun huntu anu sami sareng anu dilakukeun ku Uni Soviét, aya seueur anu prihatin ngeunaan naékna kakuatan adikuasa anu melonjak ieu.

 

Continue reading

Réformasi Tujuh Révolusi


 

IN kaleresan, kuring pikir seuseueurna urang capé pisan ... bosen henteu ngan ukur ningali sumanget kekerasan, najis, sareng perpecahan nyapu dunya, tapi bosen ngadangu perkawis éta — panginten ti jalma-jalma sapertos kuring ogé. Leres, kuring terang, kuring ngajadikeun sababaraha jalma teu raoseun pisan, malah ambek. Nya, kuring tiasa mastikeun yén kuring parantos kagoda kabur ka "kahirupan normal" sababaraha kali ... tapi kuring sadar yén dina godaan kabur tina kerasulan nyerat aneh ieu mangrupikeun bibit kabanggaan, kareueus anu cilaka anu henteu hoyong janten "nabi kiamat sareng muram." Tapi dina akhir unggal dinten, kuring nyarios "Gusti, ka saha urang badé angkat? Anjeun gaduh kecap-kecap tina kahirupan langgeng. Kumaha kuring tiasa nyebatkeun 'henteu' ka Anjeun anu henteu nyebut 'henteu' ka kuring dina Palang? ” Cobaanana nyaéta ngan saukur nutup panon kuring, bobo, sareng pura-pura yén hal-hal sanés leres-leres na. Teras, Yesus sumping sareng soca dina panon-Na sareng lembut pokes kuring, paribasa:Continue reading

Skandal nu

 

Mimiti diterbitkeun 25 Maret 2010. 

 

Pikeun puluhan taun ayeuna, sakumaha kuring nyatet dina Nalika Sanksi Nagara Nyiksa Anak, Katolik kedah tahan aliran berita anu teu aya tungtungna judulna skandal saatos skandal dina imamat. "Pendeta Dituduh…", "Cover Up", "Abuser Dipindahkeun Ti Paroki ka Paroki ..." sareng teras-terasan. Éta matak nyeri haté, sanés ngan ukur ka jalma awam anu satia, tapi ka sasama imam. Mangrupikeun panyalahgunaan kakuatan anu jero ti lalaki éta dina persona Christi—dina jalma Kristus—Éta anu sering ditingalkeun dina jampé, nyobian ngartos kumaha ieu sanés ngan ukur kasus langka di ditu di dieu, tapi frékuénsi anu jauh langkung ageung tibatan anu mimiti dibayangkeun.

Hasilna, iman sapertos kitu janten teu dipercaya, sareng Garéja henteu tiasa nampilkeun dirina deui salaku kredibel Gusti. -POPE Benedict XVI, Terang Dunya, Paguneman sareng Peter Seewald, P. 25

Continue reading

Kumaha upami…?

Naon sakitar tikungan?

 

IN hiji kabuka surat ka Paus, [1]cf. Rama Suci anu Hormat ... Anjeunna Dinten! Kuring ngaguratkeun ka-Na yayasan teologis pikeun "jaman katengtreman" sabalikna tina bid'ah tina milénarian. [2]cf. Milénarian: Naon éta sareng Henteu sareng Katekismeu [CCC} n.675-676 Saéstuna, Padre Martino Penasa nyebatkeun patarosan ngeunaan pondasi naskah tina jaman perdamaian anu bersejarah sareng universal lawan millenarianisme ka Kongregasi pikeun Doktrin Iman: "Naha bakal aya jaman anyar dina vita cristiana?”(" Dupi jaman anyar hirup Kristen caket? "). Prefektur waktu éta, Kardinal Joseph Ratzinger ngawaler, "La questione è ancora aperta sadayana libera discussione, giacchè la Santa Sede non si è ancora pronunciata in modo definitivo":

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Rama Suci anu Hormat ... Anjeunna Dinten!
2 cf. Milénarian: Naon éta sareng Henteu sareng Katekismeu [CCC} n.675-676

Popes, sareng Era Dawning

Poto, Max Rossi / Reuters

 

TUH tiasa diragukeun yén pontiff abad ka tukang parantos ngalaksanakeun jabatan kenabianana supados ngahudangkeun jalma-jalma anu percaya kana drama anu lumangsung dina jaman urang (tingali Naha Paus Henteu Nyorowok?). Éta mangrupikeun peperangan anu pasti antara budaya hirup sareng budaya maot… awéwé anu nganggo baju panonpoé — dina padamelan ngalahirkeun era anyar—lawan naga saha nyiar ngancurkeun éta, upami henteu nyobian ngadegkeun karajaanna sareng "jaman anyar" (tingali Wahyu 12: 1-4; 13: 2). Tapi nalika urang terang yén Sétan bakal gagal, Kristus moal gagal. Santo Marian anu hébat, Louis de Montfort, ngabingkai ogé:

Continue reading

Jawaban Katolik kana Krisis Pangungsian

pangungsi, kahadean Associated Press

 

IT mangrupikeun salah sahiji topik anu paling teu stabil di dunya ayeuna-sareng salah sahiji diskusi anu paling henteu saimbang dina éta: pangungsi, sareng naon hubunganana sareng pangaluaran anu luar biasa. St. John Paul II nyebat masalah éta "panginten mangrupikeun tragedi anu paling ageung tina sagala musibah manusa di jaman ayeuna urang." [1]Alamat ka Pangungsi di pengasingan di Morong, Pilipina, 21 Pébruari, 1981 Kanggo sababaraha, jawaban na saderhana: candak ka aranjeunna, iraha waé, kumaha ogé, sareng saha waé aranjeunna. Pikeun anu sanésna, éta langkung rumit, sahingga nungtut réspon anu langkung terukur sareng kaampeuh; anu dipertaruh, saur aranjeunna, sanés ngan ukur kaamanan sareng karaharjaan individu anu kabur tina kekerasan sareng penganiayaan, tapi kaamanan sareng stabilitas bangsa. Upami éta masalahna, naon jalan tengah, anu ngajaga harkat sareng kahirupan pangungsi anu asli bari dina waktos anu sami ngajaga kahadéan umum? Kumaha réspon urang salaku umat Katolik?

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Alamat ka Pangungsi di pengasingan di Morong, Pilipina, 21 Pébruari, 1981

Peti Ageung


Ningali ka luhur ku Michael D. O'Brien

 

Upami aya Badai di jaman urang, naha Gusti bakal nyayogikeun "bahtera"? Walerna nyaéta "Leres!" Tapi panginten henteu kantos sateuacanna urang Kristen cangcaya kana bekel ieu sapertos di jaman urang salaku kontroversi ngeunaan Paus Francis ngamuk, sareng pikiran anu rasional tina jaman post-modéren urang kedah merangan mistis. Sanaos kitu, ieu Ark anu disayogikeun ku Yesus pikeun urang dina jam ayeuna. Kuring ogé bakal alamat "naon anu kedah dilakukeun" dina Ark dina dinten-dinten payun. Mimiti diterbitkeun 11 Méi 2011. 

 

Yesus nyarios yén jaman sateuacan mulihna tungtungna bakal "sapertos jaman Nuh ... ” Nyaéta, seueur anu bakal teu sadar Badai kumpul di sakurilingna: "Aranjeunna henteu terang dugi banjir datang sareng ngangkut aranjeunna sadayana. " [1]Matt 24: 37-29 Paulus nunjukkeun yén datangna "Dinten Gusti" bakal sapertos "maling dina wengi." [2]1 Ieu 5: 2 Badai ieu, sakumaha anu diajarkeun Garéja, ngandung Gairah Garéja, Anu bakal nuturkeun Camatna dina jalanna nyalira ngalangkungan a perusahaan "Maot" sareng kabangkitan. [3]Catechism tina Garéja Katolik, n. 675. Sakumaha seueur "pamimpin" Bait Allah sareng bahkan para Rosul nyalira siga anu teu sadar, bahkan dugi ka saat-saat terakhir, yén Yesus kedah leres-leres sangsara sareng maot, seueur teuing di Garéja sigana teu sadar kana peringatan sunnat paus sareng Ibu Rahayu — peringatan anu ngumumkeun sareng sinyal a…

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Matt 24: 37-29
2 1 Ieu 5: 2
3 Catechism tina Garéja Katolik, n. 675.

Dina Hawa

 

 

Salah sahiji fungsi sentral tina kerasulan nyerat ieu nyaéta nunjukkeun kumaha Our Lady sareng Garéja leres-leres eunteung tina hiji anu sanésna-nyaéta, kumaha asli anu disebut "wahyu pribadi" eunteung sora nubuat ti Garéja, pangutamana na paus. Nyatana, éta parantos janten pembuka panon anu hadé pikeun kuring pikeun ningali kumaha pontiff, langkung ti saabad, parantos sami-sami sareng pesen Ibu anu Rahmat sapertos kitu peringatan anu langkung dipersonalisasi dina dasarna nyaéta "sisi sanés koin" tina institusional peringatan Garéja. Ieu paling jelas dina tulisan kuring Naha Paus Henteu Nyorowok?

Continue reading

Nu Datang Anyar jeung Kasucian Ilahi

spring-mekar_Fotor_Fotor

 

ALLAH miharep pikeun ngalakukeun hiji hal di umat manusa anu Anjeunna henteu pernah laksanakeun sateuacanna, simpen pikeun sababaraha individu, sareng éta masihan kado Dirina sacara lengkep pikeun Panganten-Na, yén anjeunna mimiti hirup sareng ngalih sareng ngajantenkeun dirina dina modeu anu lengkep. .

Anjeunna hoyong masihan Garéja "kasucian kasucian."

Continue reading

Konci pikeun Awéwé

 

Pangetahuan ngeunaan doktrin Katolik sajati ngeunaan Maria Perawan Maria bakal janten konci pikeun pamahaman pasti ngeunaan misteri Kristus sareng Garéja. —POPE PAUL VI, Wacana, 21 Nopémber 1964

 

TUH mangrupikeun konci anu jero anu ngabuka konci kunaon sareng kumaha Indungna anu Dirgahayu ngagaduhan kalungguhan anu luhur sareng kuat dina kahirupan umat manusa, tapi khususna anu percaya. Sakali saurang nangkep ieu, peran Mary henteu langkung raoseun dina sajarah kasalametan sareng ayana anjeunna langkung ngartos, tapi kuring yakin, éta bakal ngantep anjeun hoyong ngahontal pananganna langkung ti kantos.

Koncina nyaéta kieu: Mary mangrupikeun prototipe Garéja.

 

Continue reading

Nubuat Yudas

 

Dina sababaraha dinten terakhir, Kanada parantos ngalih kana sababaraha hukum euthanasia paling ekstrim di dunya pikeun henteu ngan ukur "penderita" anu paling umur bunuh diri, tapi maksa dokter sareng rumah sakit Katolik pikeun ngabantosan aranjeunna. Hiji dokter ngora ngintunkeun kuring téks nyarios, 

Abdi ngimpi sakali. Di jerona, kuring janten dokter kusabab panginten aranjeunna hoyong ngabantosan jalma.

Sareng dinten ayeuna, kuring nyebarkeun deui tulisan ieu ti opat taun ka pengker. Lila teuing, seueur di Garéja anu nyéépkeun réalitas ieu, ngalirkeun aranjeunna salaku "kiamat sareng karaméan." Tapi ujug-ujug, aranjeunna ayeuna aya di hareupeun panto kami sareng domba adonan. Nubuat Yudas bakal kajadian nalika urang ngalebetkeun bagian anu paling nyeri tina "konfrontasi akhir" dina jaman ieu ...

Continue reading

Hubungan Pribadi Sareng Yesus

Hubungan Pribadi
Fotografer Teu dikenal

 

 

Mimiti diterbitkeun kaping 5 Oktober 2006. 

 

jeung tulisan kuring telat ngeunaan Paus, Garéja Katolik, Indung Dirgahayu, sareng pamahaman kumaha bebeneran ketuhanan ngalir, sanés ngalangkungan interpretasi pribadi, tapi ngalangkungan otoritas ajaran Yesus, kuring nampi email sareng kritik anu diarepkeun ti non-Katolik ( atanapi langkungna, mantan Katolik). Aranjeunna parantos narjamahkeun pertahanan kuring ngeunaan hirarki, diadegkeun ku Kristus nyalira, hartosna yén kuring henteu ngagaduhan hubungan pribadi sareng Yesus; anu kumaha waé kuring yakin kuring disimpen, sanés ku Yesus, tapi ku Paus atanapi uskup; yén kuring henteu dieusian ku Roh, tapi hiji "sumanget" institusional anu nyababkeun kuring buta sareng leungit tina kasalametan.

Continue reading

Penyembuhan Saeutik St. Raphael

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
pikeun Jumaah, 5 Juni 2015
Peringatan St. Boniface, Uskup sareng Syahid

Téks liturgi Ieuh

St. Raphael, "Ubar ti Gusti ”

 

IT telat magrib, sareng bulan getih naék. Kuring kapincut ku warna na jero nalika ngumbara ngaliwatan kuda. Kuring nembé ngaluarkeun jarami sareng aranjeunna anteng ngambekan. Bulan purnama, salju seger, gumuruh damai sato anu wareg ... éta mangrupikeun waktos anu tenang.

Dugi ka anu karaos sapertos kilat anu nembak kana tuur kuring.

Continue reading

Naha Anjeun Bakal Ninggali Éta Pikeun Paéh?

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Senén Minggu kasalapan Waktos Biasa, 1 Juni 2015
Peringatan St. Justin

Téks liturgi Ieuh

 

Sieun, dulur-dulur, ngabungkemkeun Garéja di seueur tempat sahingga bebeneran panjara. Waragad pikeun gemet urang tiasa diitung dina jiwa: lalaki sareng awéwé tinggaleun sangsara sareng maot dina dosa-dosa aranjeunna. Naha urang mikir deui ku cara kieu deui, mikirkeun kasihatan spiritual hiji sareng anu sanés? Henteu, di seueur paroki urang henteu sabab urang langkung paduli kana status quo tibatan ngadugikeun kaayaan jiwa urang.

Continue reading

Gogoda janten Normal

Nyalira dina ramé 

 

I parantos dibanjiran ku email dua minggu ka pengker, sareng bakal ngalakukeun anu pangsaéna pikeun ngabales aranjeunna. Catetan éta loba anjeun ngalaman paningkatan serangan spiritual sareng cobaan anu resep teu kungsi sateuacanna. Ieu henteu kaget kuring; éta sababna kuring ngarasa Gusti ngadesek kuring pikeun ngabagi cobaan ka anjeun, pikeun mastikeun sareng nguatkeun anjeun sareng ngingetan éta Anjeun henteu nyalira. Salajengna, cobaan anu parah ieu nyaéta pisan tanda alus. Émut, nuju akhir Perang Dunya II, éta nalika perang paling sengit lumangsung, nalika Hitler janten anu paling nekat (sareng hina) dina perangna.

Continue reading

The Reframers

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Senén Minggu Kalima Puasa, 23 Maret 2015

Téks liturgi Ieuh

 

hiji tina konci harbingers tina Mob The Tumuh dinten ieu nyaéta, daripada kalibet dina diskusi fakta, [1]cf. Pupusna Logika aranjeunna sering ngagampangkeun ngan saukur nyirian sareng nyirian jalma-jalma anu aranjeunna henteu satuju. Aranjeunna nyebatna "haters" atanapi "deniers", "homophobes" atanapi "bigots", sareng sajabana. Éta mangrupikeun layar asap, ngarombak deui dialog sahingga, kanyataanna, Pareuman dialog. Mangrupikeun serangan pikeun kabébasan nyarios, sareng beuki seueur, kabébasan agama. [2]cf. Perkembangan Totalitarinism Luar biasa pikeun ningali kumaha kecap Lady of Fatima urang, anu diucapkeun ampir saabad ka tukang, leres-leres kabuka sakumaha ceuk anjeunna: "kasalahan Rusia" sumebar ka saluruh dunya — sareng sumanget kontrol tukangeun aranjeunna. [3]cf. Kontrol! Kontrol! 

Continue reading

Dicumponan, Tapi Acan Henteu Dikonsumsi

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo dinten Sabtu minggu kaopat Puasa, 21 Maret 2015

Téks liturgi Ieuh

 

IRAHA Yesus janten manusa sareng ngamimitian pelayanan-Na, Anjeunna ngumumkeun yén umat manusa parantos lebet kana "Pinuh waktos." [1]siga. Markus 1:15 Naon hartosna kalimat anu misterius ieu dua rébu taun ka hareup? Penting pikeun dipikaharti sabab ngungkabkeun ka urang rencana "waktos akhir" anu ayeuna nuju kabuka ...

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 siga. Markus 1:15

Nalika Ruh Datang

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Salasa Minggu kaopat Puasa, 17 Maret 2015
Poé St. Patrick

Téks liturgi Ieuh

 

THE Roh suci.

Dupi anjeun parantos pendak sareng Jalma ieu? Aya Rama sareng Putra, leres, sareng gampang pikeun urang ngabayangkeun aranjeunna kusabab rupa Kristus sareng gambar siga bapa. Tapi Roh Suci ... naon, manuk? Henteu, Roh Suci mangrupikeun Jalma Katilu tina Tritunggal Suci, sareng jalma anu, nalika Anjeunna sumping, ngadamel sagala bédana di dunya.

Continue reading

Éta Hirup!

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Senen Minggu kaopat Puasa, 16 Maret 2015

Téks liturgi Ieuh

 

IRAHA pejabat datang ka Yesus sareng naros ka Anjeunna pikeun nyageurkeun putrana, Gusti ngawaler:

"Kacuali anjeun jalma ningali tanda-tanda sareng kaajaiban, anjeun moal percanten." Pejabat karajaan nyarios ka anjeunna, "Pak, turun sateuacan putra abdi pupus." (Injil Dinten Ayeuna)

Continue reading

Naha Paus Henteu Nyorowok?

 

Kalayan puluhan palanggan énggal sumping unggal minggu ayeuna, patarosan lami muncul sapertos kieu: Naha Paus henteu nyarioskeun ngeunaan akhir jaman? Jawabanna bakal kaget sababaraha jalma, ngayakinkeun batur, sareng nangtang seueur deui. Mimiti diterbitkeun 21 Séptémber 2010, kuring parantos ngamutahirkeun tulisan ieu kana pontésip ayeuna. 

Continue reading

Muka Jembarna Pintu Rahmat

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo dinten Sabtu minggu katilu Puasa, 14 Maret 2015

Téks liturgi Ieuh

 

Kusabab pengumuman kejutan ku Paus Francis kamari, réfléksi dinten ieu sakedik langkung panjang. Nanging, saur anjeun anjeun bakal mendakan eusina anu pantes dibayangkeun…

 

TUH mangrupikeun gedong pangertosan anu tangtu, henteu ngan ukur diantara pamiarsa kuring, tapi ogé tina mistik anu kuring ngagaduhan kaanggotaan pikeun kontak, yén sababaraha taun ka hareup penting. Kamari dina meditasi Massa sapopoé kuring, [1]cf. Sheathing Pedang Kuring nyerat kumaha Surga nyalira parantos ngungkabkeun yén generasi ayeuna hirup di "Waktos welas." Saolah-olah ngagariskeun ketuhanan ieu pangeling-eling (sareng peringatan yén umat manusa dina waktos anu dipinjam), Paus Francis ngumumkeun kamari yén 8 Désémber 2015 dugi ka 20 Nopémber 2016 bakal janten "Jubli Pangasih." [2]cf. Zenit, 13 Maret 2015 Nalika kuring maca pengumuman ieu, kecap tina buku harian St. Faustina langsung wae kaémutan:

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Sheathing Pedang
2 cf. Zenit, 13 Maret 2015

Sheathing Pedang

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo dinten Jumaah minggu ka tilu Puasa Puasa, 13 Maret 2015

Téks liturgi Ieuh


Malaikat di luhur Kastil St. Angelo di Parco Adriano, Roma, Italia

 

TUH mangrupikeun akun legendaris ngeunaan panyakit panyakit anu nyebarkeun di Roma dina 590 Masehi kusabab banjir, sareng Paus Pelagius II mangrupikeun salah sahiji korban na. Panerusna, Gregory the Great, maréntahkeun prosesi kedah ngurilingan kota salami tilu dinten berturut-turut, nyungkeun bantosan Gusti ngalawan panyakit.

Continue reading

Kandel sareng Buta

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo dinten Senen Minggu Katilu Puasa, 9 Maret 2015

Téks liturgi Ieuh

 

IN kaleresan, urang dikurilingan ku kaajaiban. Anjeun kedah buta — buta sacara rohani — henteu ningali éta. Tapi dunya modéren urang parantos janten skeptis, sinis pisan, nekad yén henteu ngan ukur urang teu percanten yén kaajaiban gaib tiasa dilakukeun, tapi nalika éta kajantenan, urang masih ragu!

Continue reading

Wilujeng Sumping

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Saptu Minggu Kadua saum, 7 Maret 2015
Saptu Mimiti Bulan

Téks liturgi Ieuh

 

Tilu menit dina lumbung babi, sareng baju anjeun sayogi sadidinten. Bayangkeun putrana anu leucir, nongkrong sareng babi, tuangeunana unggal dinten, ogé miskin bahkan ngagaleuh ganti baju. Kuring henteu ragu yén bapa bakal gaduh ambeu putrana mulih ka bumi sateuacan anjeunna ragaji anjeunna. Tapi nalika ramana ningali anjeunna, aya kajadian anu luar biasa…

Continue reading

Panyekel Cinta

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Kemis Minggu Kadua Puasa, 5 Maret 2015

Téks liturgi Ieuh

 

TRUTH tanpa amal ibarat pedang tumpul anu moal bisa nyusuk jantung. Éta tiasa nyababkeun jalma ngaraos nyeri, bebek, mikir, atanapi ngalengkah ti dinya, tapi Cinta anu ngasah bebeneran anu janten hirup firman Gusti. Terang, bahkan setan tiasa ngadugikeun Tulisan Suci sareng ngahasilkeun pangapunten anu paling anggun. [1]siga. Matt 4; 1-11 Tapi nalika bebeneran éta dikirimkeun dina kakuatan Roh Suci anu janten ...

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 siga. Matt 4; 1-11

Palayan Kaleresan

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Rebo Minggu Kadua saum, 4 Maret 2015

Téks liturgi Ieuh

Ieu HomoIeu Homo, ku Michael D. O'Brien

 

Yesus henteu disalib pikeun amal-Na. Anjeunna henteu diparaban kanggo nyageurkeun lumpuh, muka panon anu buta, atanapi ngahudangkeun anu maot. Kitu ogé, jarang anjeun bakal mendakan urang Kristen disisihkeun pikeun ngawangun panyumputan awéwé, tuangeun jalma miskin, atanapi ngadatangan anu gering. Sabalikna, Kristus sareng awakna, Garéja, anu sareng dianiaya dasarna pikeun ngembarkeun kaleresan.

Continue reading

Weaning Out Dosa

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
pikeun Salasa Minggu Kadua saum, 3 Maret 2015

Téks liturgi Ieuh

 

IRAHA datang ka nyapih dosa dina Puasa ieu, urang moal tiasa megatkeun rahmat ti Palang, atanapi Palang tina rahmat. Bacaan dinten ayeuna mangrupikeun campuran anu kuat pikeun duanana ...

Continue reading

Rahmat pikeun hiji Jalma dina Kaum

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Senen Minggu Kadua Puasa, 2 Maret 2015

Téks liturgi Ieuh

 

TUH nyaéta garis ti Tolkien Gusti tina Cingcin éta, diantarana waé, luncat ka kuring nalika tokoh Frodo ngarepkeun maotna lawanna, Gollum. Tukang sihir wijaksana Gandalf ngabales:

Continue reading

Jalan Kontradiksi

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
pikeun Saptu Minggu Mimiti Puasa, 28 Pébruari 2015

Téks liturgi Ieuh

 

I ngupingkeun penyiar radio kaayaan Kanada, CBC, dina perjalanan wengi tadi wengi. Host tina acara anu diwawancara para tamu "kagum" anu henteu percanten yén anggota Parlemén Kanada ngaku "henteu percanten kana évolusi" (anu biasana ngandung hartos yén jalma percaya yén ciptaan diciptakeun ku Gusti, sanés mahluk luar angkasa atanapi atheis odds anu teu masuk akal. parantos imanna ka). Para tamu teras-teraskeun nyorot kumawula anu teu anéh pikeun ngan ukur évolusi tapi pemanasan global, vaksinasi, aborsi, sareng perkawinan homo - kalebet "Kristen" dina panel. "Saha waé anu naroskeun élmu éta henteu pantes pikeun kantor publik," saur salah saurang tamu pikeun pangaruh éta.

Continue reading

Jahat Anu Teu Bisa Diubaran

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Kemis Minggu Mimiti Puasa, 26 Pébruari 2015

Téks liturgi Ieuh


Syafaat Kristus sareng Parawan, disababkeun ku Lorenzo Monaco, (1370-1425)

 

IRAHA urang nyarioskeun "kasempetan terakhir" pikeun dunya, éta kusabab urang nyarioskeun "jahat anu henteu tiasa diubaran." Dosa parantos ngajantenkeun dirina sorangan dina urusan lalaki, janten ngarusak dasar-dasarna sanés ngan ukur ékonomi sareng politik tapi ogé ranté dahareun, ubar, sareng lingkungan, anu teu aya ukur operasi kosmis. [1]cf. Bedah Kosmis perlu. Sakumaha ceuk Jabur,

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Bedah Kosmis

Ramalan Anu Paling Penting

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Rebo Minggu Mimiti Puasa, 25 Pébruari 2015

Téks liturgi Ieuh

 

TUH mangrupikeun seueur obrolan dinten ayeuna ngeunaan iraha ieu atanapi ramalan éta bakal kalaksanakeun, khususna dina sababaraha taun ka payun. Tapi kuring sering ngémutan kanyataan yén wengi ayeuna janten wengi terakhir kuring di bumi, sareng kitu, pikeun kuring, kuring mendakan perlombaan "terang tanggal" anu paling saé pisan. Kuring sering seuri nalika ngémutan carita St Francis anu, nalika ngebon, ditaros: "Naon anu anjeun lakukeun upami anjeun terang dunya bakal réngsé dinten ayeuna?" Anjeunna ngawaler, "Sigana mah kuring bakal bérés nyulik jajaran kacang ieu." Di dieu aya hikmah Francis: tugas momen nyaéta kersa Gusti. Sareng kersa Gusti mangrupikeun misteri, utamina nalika ngeunaan waktos.

Continue reading

Di Bumi sapertos di Surga

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Salasa Minggu Mimiti Puasa, 24 Pébruari 2015

Téks liturgi Ieuh

 

RENUNG deui kecap ieu tina Injil dinten ieu:

… Karajaan anjeun sumping, kersa Anjeun bakal laksana, di bumi sapertos di sorga.

Ayeuna ngupingkeun taliti kana bacaan anu munggaran:

Janten kecap kuring bakal kaluar tina sungut kuring; Éta moal balik deui ka kuring batal, tapi bakal ngalakukeun bakal kuring, ngahontal tungtung anu kuring ngirimkeunana.

Upami Yesus masihan "kecap" ieu pikeun urang ngadoa unggal dinten ka Rama Surgawi, maka urang kedah naros naha Karajaan-Na atanapi Kersa-Na anu Suci di bumi sapertos di surga? Naha "kecap" ieu urang parantos diajar ngadoa bakal ngahontal tungtung na ... atanapi ngan saukur balik batal? Jawabanna, tangtosna, nyaéta firman Gusti ieu leres-leres bakal ngahontal akhir na sareng bakal…

Continue reading

Petualangan Hebat

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Senén Minggu Mimiti Puasa, 23 Pébruari 2015

Téks liturgi Ieuh

 

IT nyaéta ti anggalna lengkep sareng lengkep ka Gusti yén aya kajadian anu saé: sagala kaamanan sareng kantétan anu anjeun pikahoyong pisan, tapi kantunkeun ka Anjeunna, ditukeurkeun pikeun kahirupan gaib Gusti. Hésé ditingali tina sudut pandang manusa. Éta sering katingali sapertos éndah sakumaha kukupu anu masih dina kepompong. Urang ningali nanaon tapi gelap; ngaraos nanaon tapi anu lawas; teu kadenge nanaon tapi gema kalemahan urang anu teras-terasan disada dina ceuli. Nanging, upami urang pengkuh dina kaayaan ieu pasrah total sareng percanten ka payuneun Gusti, kajadian anu luar biasa: urang janten padamelan sareng Kristus.

Continue reading

Abdi?

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
pikeun Saptu saatos Rebo Abu, 21 Pébruari 2015

Téks liturgi Ieuh

come-follow-me_Fotor.jpg

 

IF anjeun leres-leres lirén mikirkeun hal éta, pikeun leres-leres nyerep naon anu nembé kajantenan dina Injil ayeuna, éta kedah ngarobah kahirupan anjeun.

Continue reading

Badé Ngalawan Ayeuna

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
pikeun Kemis saatos Rebo Abu, 19 Pébruari 2015

Téks liturgi Ieuh

ngalawan pasang_Fotor

 

IT lumayan jelas, bahkan ku pandangan sakedik dina berita utama, yén seuseueurna dunya mimiti bébas-tumiba kana hedonisme anu teu kakendali sedengkeun sesa dunya beuki kaancam sareng diborgol ku kekerasan daérah. Nalika kuring nyerat sababaraha taun ka pengker, éta waktos peringatan parantos ampir kadaluwarsa. [1]cf. Jam Terakhir Upami teu aya anu tiasa ningali "tanda-tanda jaman" ayeuna, maka hiji-hijina kecap anu tinggal nyaéta "kecap" tina sangsara. [2]cf. Lagu Watchman urang

Continue reading

Footnotes

Kabagjaan Puasa!

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
pikeun Rebo Abu, 18 Pébruari 2015

Téks liturgi Ieuh

abong-rabu-rupina-satia

 

KAHAYANG, karung, puasa, penance, mortification, qurban ... Ieu téma umum tina Puasa. Janten saha anu nganggap usum panitén ieu salaku a waktos kabagjaan? Minggu Minggu? Leres, kabungahan! Tapi opat puluh dinten pancegahan?

Continue reading

Balik deui ka Pusat Kami

offcourse_Fotor

 

IRAHA kapal bakal pareum ngan ukur darajat atanapi dua, éta bieu ditingali dugi ka sababaraha ratus mil laut engké. Kitu ogé, éta Barque of Peter Kitu ogé parantos ngalangkungan sababaraha abad. Dina kecap Rahayu Kardinal Newman:

Continue reading

Pendeta Muda Kuring, Entong Sieun!

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Rebo, 4 Pébruari 2015

Téks liturgi Ieuh

ord-sujud_Fotor

 

saatos Massa dinten ieu, kecap-kecap éta kuat pisan ka kuring:

Pendeta ngora mah, tong sieun! Kuring parantos nempatkeun anjeun dina tempatna, sapertos bibit anu sumebar di antara taneuh anu subur. Entong sieun nyebarkeun Ngaran Kami! Entong sieun nyarios bebeneran ku cinta. Entong sieun upami Firman Kuring, ngalangkungan anjeun, nyababkeun ayakan domba anjeun ...

Nalika kuring ngabagi pikiran ieu ngeunaan kopi sareng pendeta Afrika anu kawani énjing-énjing, anjeunna unggeuk. "Leres, kami para pendeta sering hoyong nyenangkeun sadayana daripada ngawartakeun anu leres ... kami parantos ngantepkeun jalma-jalma anu awam."

Continue reading

Yesus, Tujuanana

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Rebo, 4 Pébruari 2015

Téks liturgi Ieuh

 

Disiplin, panyiksa, puasa, pangorbanan ... ieu mangrupikeun kecap anu condong ngajantenkeun urang ngaregepkeun sabab urang pakaitkeun sareng nyeri. Nanging, Yesus henteu. Sakumaha tulisan St. Paul:

Demi kabagjaan anu aya di payuneun anjeunna, Yesus nahan kayu salib ... (Heb 12: 2)

Bédana antara biarawan Kristen sareng biksu Budha persis ieu: tungtungna pikeun urang Kristen sanés nyiksa rasa dirina, atanapi bahkan perdamaian sareng katenangan; langkung-langkung éta Gusti nyalira. Naon waé anu kurang muragkeun minuhan sakumaha ogé miceun batu di langit murag pondok tina bulan. Minuhan pikeun urang Kristen nyaéta ngantepkeun Gusti pikeun ngagaduhan anjeunna yén anjeunna tiasa kagungan Allah. Ngahijina haté ieu anu ngarobih sareng mulangkeun jiwa kana gambar sareng sasaruaan tina Tritunggal Suci. Tapi sanaos ngahiji anu pangpunjulna sareng Gusti ogé tiasa dibarengan ku gelap anu poék, kagaringan spiritual, sareng rasa katilar — sapertos ogé Yesus, sanaos leres-leres nurut kana kahoyong Rama, ngalaman ditingalkeun dina Palang.

Continue reading

Summit

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
pikeun Kemis, 29 Januari 2015

Téks liturgi Ieuh

 

THE Perjanjian Old mangrupikeun ngan ukur buku anu nyaritakeun riwayat kasalametan, tapi a kalangkang tina hal-hal anu bakal datang. Bait Suléman ngan ukur hiji jinis candi awak Kristus, anu ku cara urang tiasa lebet kana "Kamar Suci" -ayana pisan Gusti. Penjelasan St. Paulus ngeunaan Bait Allah anu anyar dina bacaan munggaran dinten ayeuna anu ngabeledug:

Continue reading

Entong Goyang

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo 13 Januari 2015
Milih. Peringatan St. Hilary

Téks liturgi Ieuh

 

WE parantos lebet kana waktos di Garéja anu bakal ngagoncangkeun iman jalma seueur. Sareng éta kusabab éta bakal beuki némbongan saolah-olah kajahatan parantos meunang, saolah-olah Garéja parantos janten henteu aya hubunganana, sareng kanyataanna, musuh tina Nagara. Sing saha anu nyekel pageuh sakabeh kapercayaan Katolik bakal saeutik jumlahna sareng sacara universal dianggap kuno, teu logis, sareng halangan pikeun dipiceun.

Continue reading

Kaleungitan Barudak Urang

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo kaping 5-10 Januari 2015
tina Epiphany

Téks liturgi Ieuh

 

I parantos seueur ka kolot anu sumping ka kuring sacara pribadi atanapi nyerat kuring nyarios, "Kuring henteu ngarti. Kami nyandak murangkalih urang ka Massa unggal Minggu. Barudak abdi bakal ngadoa Rosario sareng kami. Aranjeunna bakal angkat ka fungsi spiritual ... tapi ayeuna, aranjeunna sadayana parantos angkat ti Garéja. ”

Patarosan na kunaon? Salaku kolot ti dalapan murangkalih sorangan, cimata kolot ieu kadang ngaheran kuring. Teras naha henteu barudak kuring? Nyatana, masing-masing urang ngagaduhan kabébasan. Teu aya forumla, per se, éta upami anjeun ngalakukeun ieu, atanapi ngucapkeun doa éta, hasilna bakal santo. Henteu, kadang hasilna na atéisme, sapertos anu kuring kantos tingali di kulawarga ageung kuring sorangan.

Continue reading

Dajjal di Jaman Kami

 

Mimiti diterbitkeun kaping 8 Januari 2015…

 

sababaraha minggu ka tukang, kuring nyerat yén parantos waktuna pikeun kuring 'nyarios langsung, wani, sareng tanpa nyungkeun hapunten ka "sesa" anu ngupingkeun. Éta ngan ukur sésa pamiarsa ayeuna, sanés sabab khusus, tapi dipilih; éta mangrupikeun sésa-sésa, sanés sadayana henteu diulem, tapi sakedik anu ngaréspon .... ' [1]cf. Konvergénsi sareng Berkah Nyaéta, kuring parantos nyéépkeun sapuluh taun nyerat ngeunaan waktos-waktos urang hirup, teras-terasan ngarujuk kana Tradisi Suci sareng Magisterium sahingga tiasa ngimbangan sawala anu sigana sering teuing ngandelkeun ukur wahyu pribadi. Sanaos kitu, aya sababaraha anu ngan saukur ngaraos sagala sawala ngeunaan "jaman akhir" atanapi krisis anu urang hadapi teuing murangkalih, négatip, atanapi fanatisme - sareng ngarah saukur mupus sareng teu ngalanggan. Janten. Paus Benediktus langsung pisan ngeunaan jiwa sapertos kitu:

Continue reading

Footnotes

Karajaan Singa

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo 17 Désémber 2014
tina Minggu Katilu Advent

Téks liturgi Ieuh

 

KUMAHA naha urang ngartos téks nubuat tina Kitab Suci anu nunjukkeun yén, ku datangna Al Masih, kaadilan sareng perdamaian bakal kakuasaan, sareng Anjeunna bakal naksir musuh-Na dina handapeun suku-Na? Kusabab éta moal katingali yén 2000 taun engké, nubuat ieu parantos gagal pisan?

Continue reading