Angin seger

 

 

TUH nyaéta angin anyar anu ngagelebug dina jiwa kuring. Dina wengi anu paling poek sababaraha bulan ka pengker ieu, bieu teu bisik-bisik. Tapi ayeuna éta mimiti ngaliwat jiwa kuring, ngangkat haté kuring ka Surga ku cara anu anyar. Kuring ngarasa cinta Yesus pikeun domba leutik ieu dikumpulkeun di dieu unggal dinten pikeun Pangan Spiritual. Mangrupikeun cinta anu nalukkeun. Cinta anu atos ngungkulan dunya. Hiji cinta anu bakal ngungkulan sagala rupa anu datang ngalawan urang dina waktos payun. Anjeun anu datang ka dieu, kudu wani! Yesus bade tuang sareng nguatkeun urang! Anjeunna badé ngalengkepan urang pikeun Percobaan Hebat anu ayeuna ngajantenkeun dunya sapertos awéwé anu badé asup kana kerja keras.

Continue reading

Prowling pikeun solat

 

 

Kudu waspada sareng waspada. Lawan anjeun setan ngorondang sapertos singa ngageleger milari [batur] anu didahar. Nolak anjeunna, pageuh iman, terang yén dulur-dulur saiman anjeun di saluruh dunya ngalaman kasangsaraan anu sami. (1 Piaraan 5: 8-9)

Kecap St Peter sacara jujur. Aranjeunna kedah ngahudangkeun unggal urang sadayana kana kanyataan anu nyata: urang diburu unggal dinten, unggal jam, unggal detik ku malaikat anu murag sareng anak buahna. Sababaraha jalma anu ngartos panyerang anu teu kendat ieu dina jiwa aranjeunna. Nyatana, urang hirup dina jaman dimana sababaraha ahli teologi sareng pendeta henteu ngan saukur meremehkeun peran setan, tapi ogé nampik ayana éta sadayana. Sugan éta mangrupikeun kaabdian ilahi dina cara nalika pilem sapertos Pengusiran Emily Rose or The Conjuring dumasar kana "kajadian anu leres" nembongan dina layar pérak. Upami jalma-jalma henteu percanten ka Yesus ku pesen Injil, panginten aranjeunna bakal percanten nalika ningali musuh-Na nuju damel. [1]Ati-ati: pilem ieu ngeunaan kasurupan setan nyata sareng serangan sareng kedahna ditingalkeun dina kaayaan rahmat sareng doa. Abdi henteu acan ningali Konjuring, tapi nyarankeun pisan ningali Pengusiran Emily Rose kalayan tungtung anu ngagumkeun sareng sunnat na, kalayan persiapan anu disebutkeun di luhur.

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 Ati-ati: pilem ieu ngeunaan kasurupan setan nyata sareng serangan sareng kedahna ditingalkeun dina kaayaan rahmat sareng doa. Abdi henteu acan ningali Konjuring, tapi nyarankeun pisan ningali Pengusiran Emily Rose kalayan tungtung anu ngagumkeun sareng sunnat na, kalayan persiapan anu disebutkeun di luhur.

Dua Albeum Anyar Dileupaskeun!

 

 

“WAH, WAH, WAH ………… ..! Kami ngan ngupingkeun lagu-lagu anyar ieu sareng ditiup! " —F. Adami, CA

"... geulis pisan! Hiji-hijina kekecewaan kuring nyaéta réngsé teuing gancang-éta ninggalkeun kuring hoyong ngadangukeun langkung seueur lagu-lagu anu pikaresepeun, sumanget ... Lawan mangrupikeun albeum anu kuring bakal teras-terasan ulin— unggal lagu tunggal anu nganyenyeri haté kuring! Albeum ieu mangrupikeun salah sahiji, upami henteu acan anu pangsaéna. " —N. Tukang kayu, OH

"Salah sahiji rupa anu hebat tina artistik Mark nyaéta kamampuanna nyerat sareng nyusun lagu na anu ngajentul janten lagu anjeun."
— Brian Kravec, tingalian of Lawan, Catholicmom.com

 

3 JUN 2013

"MUNGKIN" JEUNG "DIDIEU ANJEUN"

AYEUNA SADAYANA
markmallett.com

DENGekeun AYEUNA!

Lagu-lagu cinta anu ngajantenkeun anjeun nangis ... balad anu bakal ngingetkeun deui kenangan… lagu spiritual anu bakal ngadeukeutkeun anjeun ka Gusti .. ieu mangrupikeun mélodi anu ngagugah ngeunaan cinta, pangampura, kasatiaan, sareng kulawarga. 

Dua puluh lima lagu asli ku panyanyi / panulis lagu Tandaan Mallett siap mesen online dina format digital atanapi CD. Anjeun parantos maca tulisanana ... ayeuna ngupingkeun musik na, kadaharan spiritual kanggo jantung.

MUNGKUL ngandung 13 lagu anyar ku Mark anu nyarioskeun cinta, kaleungitan, émut sareng mendakan harepan.

YEUH IEU mangrupikeun kumpulan lagu-lagu anu dikuasai deui dina Mark's Rosary sareng Chaplet CD's, sahingga, sering teu kadéngé ku para penggemar musikna — katambah, dua lagu anyar "Here You Are" sareng "You Are Lord" anu bakal ngajantenkeun anjeun asih sareng welas asih Al Masih sareng lelembutan indungna.

DENGekeun, Pesen CD,
ATAWA DOWNLOAD AYEUNA!

www.markmallett.com

 


Patarosan anjeun dina Jaman

 

 

KOMUNITAS patarosan sareng jawaban ngeunaan "jaman karapihan," ti Vassula, ka Fatima, ka Bapa-bapa.

 

Q. Henteu Kongregasi kanggo Doktrin Iman nyarios yén "jaman perdamaian" mangrupikeun millenarianism nalika dipasang Notifikasi na ngeunaan tulisan Vassula Ryden?

Kuring mutuskeun pikeun ngajawab patarosan ieu di dieu kusabab aya anu nganggo Bewara ieu pikeun nyimpulkeun kacindekan anu salah ngeunaan pamanggih "jaman perdamaian." Jawaban pikeun patarosan ieu sapertos anu pikaresepeun sabab dibungkus.

Continue reading

Millenarianisme - Naon éta, sareng Henteu


Artis Teu dikenal

 

I hayang pikeun nyimpulkeun pamikiran kuring kana "jaman karapihan" dumasarkeun ka kuring serat ka Paus Francis diarepkeun yén éta bakal nguntungkeun sahenteuna sababaraha anu sieun ragrag kana bid'ah Millenarianisme.

nu Catechism tina Garéja Katolik nyatakeun:

Tipuan tipu daya Dajjal parantos dimimitian ngawangun di dunya unggal waktos klaim dilakukeun pikeun ngawujudkeun dina sajarah yén harepan mesia anu ngan ukur tiasa kajantenan ngalangkungan sajarah ngalangkungan pengadilan eschatologis. Garéja parantos nolak bentuk anu dirobih tina pemalsuan karajaan ieu janten nami millenarianisme, (577) khususna bentuk politik "intrinsik cabul" tina mesianisme sekuler. (578) —N. 676

Kuring ngahaja ninggali kana catetan kaki handap di luhur sabab penting pisan pikeun ngabantosan urang ngartos naon anu dimaksud "millenarianism", sareng anu kadua, "mesianisme sekuler" dina Katekismeu.

 

Continue reading

Rama Suci anu Hormat ... Anjeunna Dinten!

 

TO Kang Suci, Paus Francis:

 

Bapa Suci anu dipihormat,

Salami pontipikasi ti payun anjeun, St. John Paul II, anjeunna teras-terasan ngajak urang, nonoman Garéja, janten "penjaga énjing-énjing dina subuh milénium anyar." [1]PAUS YOHANES PAULUS II, Novo Millennio Inuente, n.9; (siga. 21: 11-12)

… Pangawas anu ngumumkeun ka dunya subuh anyar, duduluran sareng katengtreman. —POPE JOHN PAUL II, Alamat ka Gerakan Pemuda Guanelli, 20 April 2002, www.vatican.va

Ti Ukraina ka Madrid, Peru ka Kanada, anjeunna ngagentos urang janten "protagonis dina jaman énggal" [2]POPE JOHN PAUL II, Upacara Sambutan, Bandara Internasional Madrid-Baraja, 3 Méi 2003; www.fjp2.com anu ngagolér payun payuneun Garéja sareng dunya:

Réh anom ngora, éta waé pikeun anjeun watchmen isuk-isuk anu ngumumkeun yén bakal datang panonpoé anu Murban Kristus! —POPE JAUH PAUL II, Pesen Bapa Suci ka Nonoman Dunya, XVII Poé Nonoman Dunya, n. 3; (cf. Dupi 21: 11-12)

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 PAUS YOHANES PAULUS II, Novo Millennio Inuente, n.9; (siga. 21: 11-12)
2 POPE JOHN PAUL II, Upacara Sambutan, Bandara Internasional Madrid-Baraja, 3 Méi 2003; www.fjp2.com

Ramalan, Paus, sareng Piccarreta


Do'a, by Michael D. O'Brien

 

 

SAKIJAK penculikan korsi Peter ku Paus Emeritus Benediktus XVI, parantos seueur patarosan ngeunaan wahyu pribadi, sababaraha ramalan, sareng nabi-nabi tertentu. Kuring bakal nyobian ngajawab patarosan éta di dieu…

I. Anjeun aya kalana ningali ka "nabi." Tapi henteu nubuat sareng garis nabi réngsé ku Yohanes Baptis?

II. Kami henteu kedah percanten kana wahyu pribadi sanés, henteu?

III. Anjeun nyerat nembe yén Paus Francis sanés "anti-paus", sakumaha ramalan ayeuna. Tapi henteu Paus Honorius bid'ah, sahingga teu tiasa paus ayeuna janten "Nabi Palsu"?

IV. Tapi kumaha nubuat atanapi nabi janten palsu upami pesen-pesenna naroskeun ka urang pikeun ngadoa Rosario, Kaplet, sareng ngiringan Sakramen?

V. Naha urang tiasa percanten kana tulisan nubuat ti Orang Suci?

VI. Kumaha anjeun henteu nyerat langkung seueur ngeunaan Hamba Allah Luisa Piccarreta?

 

Continue reading

Asa asli

 

KRISTUS DIANGKEUN!

ALLELUIA!

 

 

nadya sareng saderek, kumaha urang teu tiasa ngarepkeun dina dinten anu mulya ieu? Nanging, kuring terang kanyataanana, seueur diantara anjeun anu henteu tenang nalika urang maca berita utama kendang perang, ambrukna ékonomi, sareng intoleransi anu beuki pikeun posisi moral Garéja. Sareng seueur anu capé sareng pareuman ku arus pancaran, cabul sareng kekerasan anu ngeusi gelombang udara sareng internét urang.

Justru dina akhir milénium kadua yén méga anu ngancam, ngancam ngahiji dina cakrawala sadaya umat manusa sareng gelap nurun dina jiwa manusa. —POPE JOHN PAUL II, tina pidato (ditarjamahkeun tina basa Itali), Désémber 1983; www.vatican.va

Éta kanyataan kami. Sareng kuring tiasa nyerat "tong sieun" teras-terasan, sareng seueur anu tetep hariwang sareng hariwang ngeunaan seueur hal.

Mimiti, urang kedah sadar asa otentik sok dikandung dina rahim bebeneran, upami teu, éta résiko janten harepan palsu. Kadua, harepan langkung seueur tibatan ngan saukur "kecap positip." Nyatana, kecap na ngan ukur uleman. Pelayanan Kristus tilu taun mangrupikeun undangan, tapi harepan anu leres dikandung dina Palang. Ieu teras diinkubasi sareng dikandung dina Makam. Ieu, babaturan, mangrupikeun jalan tina harepan anu otentik pikeun anjeun sareng kuring dina waktos-waktos ieu ...

 

Continue reading

Dua Rukun & The Helmsman Anyar


Poto ku Gregorio Borgia, AP

 

 

Abdi nyarios ka anjeun, anjeun Pétrus, sareng
kana
ieu
batu
Kuring bakal ngawangun garéja kuring, sareng gerbang dunya luhur
moal kabeungharan ngalawan éta.
(Matt 16: 18)

 

WE nuju nyetir ngalangkungan jalan és beku di Danau Winnipeg kamari nalika kuring ningali kana hapé. Pesen terakhir anu kuring tampi sateuacan sinyal urang luntur nyaéta "Habemus Papam! ”

Isuk-isuk ieu, kuring parantos tiasa mendakan lokal di dieu di tempat cadangan India jauh ieu anu ngagaduhan sambungan satelit-sareng éta, gambar munggaran kami The New Helmsman. Jalma Argentina anu satia, hina, padet.

Batu.

Sababaraha dinten ka pengker, kuring diideuan pikeun ngémutan impian St. John Bosco di Hirup Impian? merhatoskeun antisipasi yén Surga bakal masihan Garéja saurang juru jalan anu bakal terus ngusir Barque of Peter antara Dua Rukun impian Bosco.

Paus énggal, nempatkeun musuh pikeun nyusahkeun sareng ngungkulan unggal halangan, nungtun kapal dugi ka dua kolom sareng beristirahat di antara aranjeunna; anjeunna ngadamelna gancang ku ranté lampu anu ngagantung tina ruku kana jangkar kolom anu nangtung Host; sareng sareng ranté lampu sanés anu ngagantung dina buritan, anjeunna nyepetkeun éta dina tungtung sabalikna ka jangkar sanés anu ngagantung tina kolom anu nangtung dina Virgin Immaculate.-https://www.markmallett.com/blog/2009/01/pope-benedict-and-the-two-columns/

Continue reading

Hirup Impian?

 

 

AS Kuring nyebatkeun nembé, kecap tetep kuat dina haté kuring, "Anjeun ngalebetkeun dinten bahaya."Kamari, ku" intensitas "sareng" panon anu katingalina ngeusi kalangkang sareng kaprihatinan, "saurang Kardinal ngalieuk ka blogger Vatikan sareng nyarios," Éta mangrupikeun waktos anu bahaya. Doakeun kami. ” [1]11 Maret 2013, www.themoynihanletters.com

Leres, aya rasa yén Garéja ngalebetkeun perairan anu teu ngagaduhan piagam. Anjeunna parantos nyanghareupan seueur cobaan, sababaraha anu parah, dina dua rébu taun sajarahna. Tapi jaman urang béda ...

… Urang ngagaduhan gelap anu béda-béda ti naon waé anu sateuacanna. Bahaya khusus waktos sateuacan urang nyaéta panyebaran panyakit henteu satia, yén Rosul-rasul sareng Gusti urang nyalira parantos ngaramalkeun salaku musibah paling parah di jaman akhir Garéja. Sareng sahenteuna kalangkang, gambar anu khas tina jaman-jaman terakhir datang ka sakumna dunya. -rahayu John Henry Cardinal Newman (1801-1890), hutbah dina muka Seminary St. Bernard, 2 Oktober 1873, Henteu satia masa depan

Sareng, aya pikagumbiraeun naék dina jiwa kuring, raos tina antisipasi tina Lady urang sareng Gusti Kami. Pikeun urang aya dina puncak percobaan anu paling hébat sareng kameunangan anu paling hébat di Garéja.

 

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 11 Maret 2013, www.themoynihanletters.com

Patarosan ngeunaan Nanyakeun Nubuat


nu "Kosong" Korsi Peter, St Peter's Basilica, Roma, Italia

 

THE dua minggu katukang, kecap-kecap éta tetep naék dina haté kuring, "Anjeun parantos lebet dinten bahaya ..."Sareng alesan anu saé.

Musuh Garéja seueur ti jero sareng luar. Tangtosna, ieu sanés anu énggal. Tapi anu anyar nyaéta arus ahli nembak, angin anu teu karasa pikeun agama Katolik dina skala global anu caket. Nalika atheisme sareng relativisme moral teras-terasan mogok dina lambung Barque of Peter, Garéja henteu tanpa perpecahan internalna.

Pikeun hiji, aya ngawangun uap di sababaraha daérah Garéja yén Vicar Kristus salajengna bakal janten anti paus. Kuring nulis ngeunaan ieu dina Mungkin… atanapi Henteu? Salaku réspon, seueurna serat anu kuring nampi sukur pikeun mersihan hawa dina naon anu diajarkeun Garéja sareng pikeun ngeureunkeun kabingungan anu luar biasa. Dina waktos anu sami, salah saurang panulis nuduh kuring ngeunaan pitenah sareng nempatkeun jiwa kuring dina resiko; lain tina ngalangkungan wates kuring; tapi ogé aya paribasa anu séjén yén tulisan kuring ngeunaan ieu langkung bahaya pikeun Garéja tibatan ramalan asli éta sorangan. Nalika ieu lumangsung, kuring ngagaduhan urang Kristen anu nginjem ngingetkeun kuring yén Garéja Katolik nyaéta Setan, sareng Katolik tradisionalis nyarios yén kuring dikutuk pikeun nuturkeun paus naon waé saatos Pius X.

Henteu, teu heran yén paus parantos mundur. Anu matak nyaéta anu nyandak 600 taun ti anu terakhir.

Kuring ngingetan deui kecap Kardinal Bagja Newman anu ayeuna ngabeledug sapertos tarompét di luhur bumi:

Iblis tiasa ngadopsi senjata tipu daya anu langkung matak pikasediheun — anjeunna tiasa nyumputkeun nyalira — anjeunna tiasa nyobian ngarayu urang dina hal-hal alit, sareng kitu pikeun mindahkeun Garéja, henteu sadayana sakaligus, tapi sakedik-sakedik tina posisi aslina ... Éta milikna kabijakan pikeun misahkeun urang sareng ngabagi urang, pikeun ngusir urang laun tina batu kakuatan urang. Sareng upami aya penganiayaan, panginten éta bakal teras; maka, panginten, nalika urang sadayana aya dina sagala bagéan Kakristianan janten pamisah, sareng ngirangan, jadi pinuh ku schism, caket kana bid'ah ... sareng Dajjal muncul salaku penganiaya, sareng bangsa-bangsa biadab di sekitarna ngabobol. —Mulyana John Henry Newman, Hutbah IV: Buruan Dajjal

 

Continue reading

Hikmah sareng Konvergénsi Rusuhan


Poto ku Oli Kekäläinen

 

 

Mimiti diterbitkeun dina tanggal 17 April 2011, kuring bangun énjing-énjing raos yén Gusti hoyong kuring nyebarkeun deui ieu. Intina utama nyaéta dina tungtung, sareng kabutuhan pikeun hikmah. Kanggo pamiarsa énggal, sésa tapa ieu ogé tiasa janten panggilan hudang kana kaseriusan jaman urang….

 

KOMUNITAS waktos kapengker, kuring ngupingkeun radio kana berita ngeunaan pembunuh sérial di tempat anu leupas di New York, sareng sadaya réspon anu pikasieuneun. Réaksi munggaran kuring nyaéta ambek kana kabodoan generasi ieu. Naha urang leres-leres percanten yén terus-terusan ngagungkeun pembunuh psikopatika, pembunuhan massal, perogol jahat, sareng perang dina "hiburan" urang teu aya pangaruhna dina karaharjaan émosional sareng spiritual urang? Sakilas pandang kana rak-rak toko pilem nyéépkeun budaya anu boloho pisan, teu sadar, buta pisan kana kanyataan panyakit internal urang yén urang leres-leres percanten obsesi urang kana musyrik seksual, horor, sareng kekerasan normal.

Continue reading

Masalah Pokokna

Pétrus anu dipasihan "konci karajaan"
 

 

Abdi kagungan nampi sajumlah email, sababaraha ti Katolik anu teu yakin kumaha ngajawab anggota kulawarga "penginjilan", sareng anu sanés ti fundamentalis anu yakin yén Garéja Katolik sanés alkitabiah atanapi Kristen. Sababaraha serat ngandung panjelasan panjang kunaon éta ngarasa Kitab Suci ieu hartosna ieu sareng kunaon aranjeunna mikir cutatan ieu hartosna éta. Saatos maca serat-serat ieu, sareng ngémutan jam-waktos anu kedah dibales pikeun ngabales éta, panginten kuring bakal alamat waé nu masalah panggih: ngan saha waé anu ngagaduhan kawenangan pikeun napsirkeun Kitab Suci?

 

Continue reading

Wawancara TruNews

 

MARK MALLETT éta tamu dina TruNews.com, podcast radio Evangelis, dina tanggal 28 Pébruari, 2013. Kalayan host, Rick Wiles, aranjeunna ngabahas pengunduran diri Paus, murtad di Garéja, sareng teologi "jaman akhir" ti sudut pandang Katolik.

Kristen Evangelis ngawawancara Katolik dina wawancara langka! Dangukeun di:

TruNews.com

Mungkin… atanapi Henteu?

APTOPIX Vatikan korma MingguPoto kahadean The Globe and Mail
 
 

IN cahaya tina acara bersejarah anyar dina kapamimpinan, sareng ieu, dinten damel terakhir Benediktus XVI, dua nubuat ayeuna khususna nuju ngadorong diantara anu percaya ngeunaan paus salajengna. Kuring ditanya ngeunaan aranjeunna terus-terusan sacara pribadi ogé ku email. Janten, kuring kapaksa tungtungna masihan réspon anu tepat waktos.

Masalahna nyaéta ramalan-ramalan ieu di handap sacara bertentangan saling. Salah sahiji atanapi duanana, maka, éta henteu leres….

 

Continue reading

Jam Sajadah


Poé Pemuda Dunya

 

 

WE asup kana jaman anu paling jero ngeunaan panyucian Garéja sareng planét. Tanda-tanda jaman aya di sekitar urang salaku pergolakan di alam, ékonomi, sareng stabilitas sosial sareng politik nyarioskeun dunya di ambang hiji Revolusi Global. Janten, kuring yakin kami ogé nuju caket kana waktos Gusti "panungtungan usaha”Sateuacan the "Dinten kaadilan”Sumping (tingali Usaha Anu Terakhir), sakumaha St Faustina nyatet dina buku harianna. Sanés akhir dunya, tapi akhir jaman:

Nyarios ka dunya ngeunaan rahmat kuring; hayu sadayana umat manusa mikawanoh rahmat kuring anu teu kaharti. Mangrupikeun tanda pikeun jaman akhir; saatos éta bakal sumping dinten kaadilan. Nalika masih aya waktos, hayu aranjeunna kéngingkeun cai mancur rahmat Kami; hayu aranjeunna nguntungkeun tina Getih sareng Cai anu ngagulidag pikeun aranjeunna. —Yesus ka St. Faustina, Rahmat Ilahi dina Jiwa Ku, Buku harian, n. 848

Getih sareng Cai anu tuang moment ieu ti Sacred Heart Yesus. Rahmat ieu anu ngalir ti Jantung Jurusalamet anu mangrupikeun upaya akhir pikeun…

… Mundur [umat manusa] ti karajaan Setan anu Anjeunna pikahoyong musnah, sahingga pikeun ngenalkeun aranjeunna kana kabébasan amis tina aturan cinta-Na, anu Anjeunna miharep pikeun mulangkeun dina haté sadaya jalma anu kedah nampi bakti ieu.—St. Margaret Mary (1647-1690), suciheartdevotion.com

Éta pikeun ieu anu kuring yakin yén kami parantos dipanggil The Bastion-waktos solat sengit, fokus, sareng persiapan sakumaha Angin Parobihan kumpulkeun kakuatan. Kanggo langit sareng bumi badé ngoyagkeun, sareng Gusti bade konsentrasi kaasih-Na kana hiji waktos terakhir rahmat sateuacan dunya dimurnikeun. [1]tempo Panon Badai jeung Gempa Ageung Nya pikeun waktos ieu Gusti parantos nyiapkeun pasukan alit, utamina ti jalma awam.

 

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 tempo Panon Badai jeung Gempa Ageung

Poé Kagenep


Poto ku EPA, tabuh 6 sonten di Roma, 11 Pébruari 2013

 

 

Pikeun sababaraha alesan, duka anu parah sumping ka kuring dina April 2012, anu langsung saatos Paus lalampahan ka Kuba. Kasedihan éta nyababkeun dina tulisan tilu minggu engké disebat Nyoplokkeun Batesan. Éta nyarios sabagian ngeunaan kumaha Paus sareng Garéja mangrupikeun kakuatan anu nahan "anu henteu patuh hukum", Dajjal. Saeutik kuring atanapi boro saha anu terang yén Rama Suci mutuskeun teras, saatos perjalanan éta, pikeun mundur tina jabatanana, anu dilakukeun dina 11 Pébruari 2013 katukang.

Pengunduran diri ieu parantos ngadeukeutkeun urang ambang Dinten Gusti…

 

Continue reading

Haté Révolusi Anyar

 

 

IT siga filsafat jinak—deisme. Yén dunya ieu memang diciptakeun ku Gusti… tapi teras diséépkeun pikeun manusa pikeun milah nyalira sareng nangtoskeun nasibna nyalira. Éta bohong sakedik, lahir di abad ka-16, éta mangrupikeun katalis pikeun bagian pikeun "Pencerahan", anu ngalahirkeun materialisme atheis, anu dikandung ku Komunisme, anu parantos nyiapkeun taneuh pikeun tempat urang ayeuna: dina ambang a Revolusi Global.

Revolusi Global anu lumangsung dinten ayeuna henteu sapertos anu ditingali sateuacanna. Éta pastina ngagaduhan dimensi politik-ékonomi sapertos révolusi kapungkur. Nyatana, kaayaan anu nyababkeun Revolusi Perancis (sareng penganiayaan telengesna ka Garéja) aya diantara urang ayeuna di sababaraha penjuru dunya: pangangguran anu tinggi, kakurangan pangan, sareng ngambek amarah ngalawan wibawa Gereja sareng Nagara. Nyatana, kaayaan ayeuna nyaéta geus asak pikeun pergolakan (baca Réformasi Tujuh Révolusi).

Continue reading

Janten, Naon anu Kuring Laksanakeun?


Miharep anu Tilelep,
ku Michael D. O'Brien

 

 

saatos biantara anu kuring pasihkeun ka sakolompok mahasiswa di universitas ngeunaan naon anu diucapkeun ku paus ngeunaan "jaman akhir", saurang nonoman narik kuring sareng patarosan. "Janten, upami urang anu hirup dina "jaman akhir," naon anu urang kedah lakukeun ngeunaan éta? " Éta mangrupikeun patarosan anu saé, anu kuring teraskeun ngajawab dina biantara kuring salajengna sareng aranjeunna.

Halaman wéb ieu aya pikeun alesan: pikeun ngadorong urang ka Gusti! Tapi kuring terang éta nimbulkeun patarosan anu sanés: "Naon anu kuring kedah lakukeun?" "Kumaha ieu ngarobih kaayaan kuring ayeuna?" "Naha kuring kedah ngalakukeun langkung seueur pikeun nyiapkeun?"

Kuring bakal ngantep Paul VI ngajawab patarosan, teras mekarkeun:

Aya karesahan anu hébat dina waktos ieu di dunya sareng di Garéja, sareng anu dimaksud nyaéta iman. Éta kajadian ayeuna kuring ngulang deui kana diri kuring anu teu jelas tina Yesus dina Injil Santo Lukas: 'Nalika Putra Manusa sumping deui, naha Anjeunna bakal mendakan iman di bumi?' ... Kuring kadang maca petikan Injil akhir kali sareng kuring nunjukkeun yén, dina waktos ieu, sababaraha tanda tungtung ieu muncul. Naha urang caket kana tungtung? Ieu kami moal terang. Urang kedah teras-terasan ngajaga diri, tapi sadayana tiasa lami pisan. —POPÉN PAULO VI, Rahasia Paulus VI, Jean Guitton, p. 152-153, Rujukan (7), p. ix.

 

Continue reading

Buka Jembar Konsep Hati Anjeun

 

 

geus haté anjeun jadi tiis? Biasana aya alesan anu saé, sareng Mark masihan anjeun opat kamungkinan dina wéb anu mereun ieu. Lalajo webcast Embracing Hope anyar-anyar ieu sareng panulis sareng host Mark Mallett:

Buka Jembar Konsep Hati Anjeun

Pindah ka: www.embracinghope.tv pikeun nonton webcasts sanés ku Mark.

 

Continue reading

Ahir Jaman ieu

 

WE anu nuju caket, sanés akhir dunya, tapi akhir jaman ieu. Kumaha, kumaha, bakal jaman ayeuna ieu réngsé?

Seueur paus anu nyerat dina antisipasi ngado'a kana umur anu bakal datang nalika Garéja bakal netepkeun kakuasaan spiritualna ka tungtung bumi. Tapi jelas tina Kitab Suci, Bapa Garéja mimiti, sareng wahyu anu ditepikeun ka St. Faustina sareng mistik suci anu sanés, yén dunya mimitina kedah disucikeun tina sagala kajahatan, dimimitian ku Setan sorangan.

 

Continue reading

Salaku Urang Caket

 

 

Kieu tujuh taun ka pengker, kuring ngaraos ngarasa Gusti ngabandingkeun naon anu aya di dieu sareng sumping ka dunya a angin topan. Beuki caket kana panon badai, angin beuki kuat. Nya kitu, beuki deukeut ka urang Panon Storm—Anu disebut mistik sareng wali salaku "peringatan" global atanapi "katerangan nurani" (meureun "segel kagenep" tina Wahyu) -Peristiwa dunya anu langkung sengit bakal janten.

Kami mimiti ngaraos angin mimiti Badai Ageung ieu di 2008 nalika runtuhna ékonomi global mimiti kabuka [1]cf. Taun Kabuka, Urug &, Palsu Datang. Anu bakal urang tingali dina sababaraha dinten ka payun bakal aya kajadian anu gancang pisan, hiji-hiji deui, anu bakal ningkatkeun intensitas Badai Ageung ieu. Nya éta konvergénsi huru-hara. [2]cf. Hikmah sareng Konvergénsi Rusuhan Enggeus, aya kajadian anu penting kajadian di sakumna dunya yén, upami anjeun henteu ningali, sapertos menteri ieu, seuseueurna bakal henteu sadar ka aranjeunna.

 

Continue reading

Sangkan Sakedik Waktos Ditinggalkeun

 

Dina dinten Jumaah kahiji bulan ieu, ogé dinten Pesta St Faustina, indung pamajikan kuring, Margaret, pupus. Kami nuju siap-siap pikeun pamakaman ayeuna. Hatur nuhun ka sadayana pikeun do'a anjeun pikeun Margaret sareng kulawarga.

Nalika urang ningali ledakan kajahatan di panjuru dunya, ti pitenah anu paling ngareuwaskeun ka Allah di bioskop, dugi ka runtuhna ékonomi, dugi ka momok perang nuklir, kecap-kecap tina tulisan ieu di handap jarang jauh tina haté kuring. Aranjeunna dikonfirmasi deui ayeuna ku diréktur spiritual kuring. Pendeta sanés anu kuring kenal, jiwa anu talentari pisan sareng ati-ati, nyarios dinten ayeuna yén Bapa nyarios ka anjeunna, "Sababaraha jalma terang kumaha sakedik waktosna."

Réspon kami? Entong tunda konversi anjeun. Entong tunda bade Pangakuan pikeun ngamimitian deui. Entong liren rukun sareng Gusti dugi ka énjing, margi sakumaha St Paulus nyerat, "Dinten ieu dinten kasalametan."

Mimiti diterbitkeun tanggal 13 Nopémber 2010

 

Telat usum panas katukang ieu taun 2010, Gusti mimiti nyarioskeun hiji kecap dina haté kuring anu mawa penting pisan. Éta parantos teras-terasan ngaduruk haté kuring dugi ka gugah énjing-énjing nangis, teu tiasa nahan deui. Kuring nyarios sareng diréktur spiritual kuring anu ngonfirmasi naon anu parantos beurat dina haté kuring.

Sakumaha pamiarsa sareng pemirsa kuring terang, kuring parantos narékahan pikeun nyarios ka anjeun ku kecap Magisterium. Tapi anu ngadasarkeun sadaya anu kuring nyerat sareng nyarios di dieu, dina buku kuring, sareng dina wéb kuring, nyaéta pribadi pitunjuk anu kuring ngadangukeun dina do'a - yén seueur ogé anu nguping dina doa. Kuring moal nyimpang tina kursus, kecuali pikeun ngagariskeun naon anu parantos diucapkeun ku 'urgent' ku Bapa Suci, ku ngabagi anjeun kecap pribadi anu kuring parantos pasihkeun. Pikeun aranjeunna leres-leres henteu dimaksad, dina titik ieu, tetep disumputkeun.

Ieu mangrupikeun "pesen" sakumaha anu parantos dipasihkeun ti bulan Agustus dina bagian tina buku harian kuring ...

 

Continue reading

Seni Katolik Asli Asli


Kami Sumbows Lady urang, © Tianna Mallett

 

 Aya seueur paménta pikeun karya seni asli anu dihasilkeun di dieu ku pamajikan sareng putri abdi. Anjeun ayeuna tiasa gaduh aranjeunna dina magnet-prints kualitas luhur unik kami. Éta asalna 8 ″ x10 ″ sareng, sabab magnét, tiasa ditempatkeun di tengah bumi anjeun dina kulkas, loker sakola anjeun, kotak alat, atanapi permukaan logam anu sanés.
Atanapi, balikeun cetakan anu saé ieu sareng pintonkeun dimana waé anjeun resep di bumi atanapi kantor.Continue reading

Direngsekeun

 

IMAN nyaéta minyak anu ngeusi lampu urang sareng nyiapkeun urang pikeun datangna Al Masih (Matt 25). Tapi kumaha urang ngahontal iman ieu, atanapi langkung tepat, ngeusian lampu urang? Jawabanana liwat doa

Doa ngiringan rahmat anu urang peryogikeun… -Katekismus Garéja Katolik (CCC), n.2010

Seueur jalma ngamimitian taun énggal ngadamel "Resolusi Taun Anyar" - janji pikeun ngarobah paripolah anu tangtu atanapi ngahontal sababaraha tujuan. Teras dulur-dulur, nekadkeun solat. Janten sakedik umat Katolik ningali pentingna Gusti ayeuna sabab aranjeunna henteu deui sholat. Upami aranjeunna teras-terasan ngadoa, haté bakal langkung ngeusi minyak iman. Aranjeunna bakal pendak sareng Yesus ku cara anu pribadi pisan, sareng yakin dina diri dirina yén Anjeunna aya sareng saha anjeunna nyatakeun Anjeunna. Aranjeunna bakal dipasihan hikmah ketuhanan pikeun ngabédakeun jaman ayeuna urang hirup, sareng langkung ti sudut pandang surga pikeun sagala hal. Aranjeunna bakal pendak sareng Anjeunna nalika aranjeunna milari Anjeunna ku kapercayaan sapertos budak ...

… Milarian anjeunna dina integritas haté; sabab anjeunna kapendak ku jalma-jalma anu henteu nguji anjeunna, sareng ngamalkeun dirina ka jalma-jalma anu henteu palercaya ka anjeunna. (Hikmah 1: 1-2)

Continue reading

Arcātheos

 

TUNGTUNG usum panas, kuring dipenta pikeun ngahasilkeun promo vidéo pikeun Arcātheos, kubu usum panas budak Katolik anu dumasarkeun di handapeun Pegunungan Rocky Kanada. Saatos seueur getih, kesang, sareng cai panon, ieu mangrupikeun produk akhir ... Ku sababaraha cara, éta mangrupikeun kemah anu nunjukkeun perang hébat sareng kameunangan dina waktos-waktos ieu.

Pidéo ieu ngagambarkeun sababaraha kajadian anu lumangsung di Arcātheos. Éta tapi mangrupikeun conto tina pikagumbiraeun, pangajaran anu mantep, sareng nyenang murni anu kajantenan di dinya unggal taun. Inpormasi salengkepna ngeunaan tujuan formasi khusus kémping tiasa dipendakan di halaman wéb Arcātheos: www.arcatheos.com

Teater sareng adegan perang di dieu ditujukeun pikeun méré inspirasi kakuatan sareng kawani dina sagala bidang kahirupan. Budak lalaki di kemah gancang sadar yén haté sareng jiwa Arcātheos nyaéta cinta ka Kristus, sareng amal ka dulur-dulur urang…

lalajo: Arcātheos at www.embracinghope.tv

Penganiayaan! … Sareng Tsunami Moral

 

 

Nalika beuki seueur jalma bangun anu janten penganiayaan di Garéja, tulisan ieu ngabahas kunaon, sareng dimana éta sadayana nuju. Mimiti diterbitkeun kaping 12 Désémber 2005, kuring atos ngamutahirkeun bubuka di handap…

 

Kuring bakal nangtung pikeun lalajo, sareng nangtung dina menara, sareng ningali ka hareup pikeun ningali naon anu bakal anjeunna nyarios ka kuring, sareng naon anu bakal kuring jawab ngeunaan keluhan kuring. Sareng PANGERAN ngajawab ka kuring: "Tulis visi; jantenkeun lempeng kana tablét, janten anjeunna tiasa ngaji saha anu maca. " (Habakuk 2: 1-2)

 

THE sababaraha minggu ka pengker, kuring kantos nguping ku kakuatan anu anyar dina haté kuring yén aya penganiayaan datang - "kecap" Gusti sigana ditepikeun ka pandita sareng kuring nalika mundur di 2005. Nalika kuring siap nyerat ngeunaan ieu dinten, Abdi nampi email ieu ti anu maca:

Abdi gaduh impian anu anéh tadi wengi. Abdi gugah énjing ieu ku kecap "Penganiayaan datang. " Héran upami batur ogé kéngingkeun ieu ...

Éta, sahenteuna, naon Uskup Agung Timothy Dolan ti New York tersirat minggu kamari ngeunaan kawinan gay ditampi kana hukum di New York. Anjeunna nyerat ...

… Kami salempang pisan ngeunaan ieu kabebasan beragama. Editorial parantos nyungkeun panyabutan garansi kabébasan agama, kalayan perang salib ngagero jalma-jalma anu iman dipaksa pikeun nampi redefinisi ieu. Upami pangalaman sababaraha nagara bagian sareng nagara-nagara anu mana ieu parantos aya hukumna nyaéta indikasi, gereja-gereja, sareng anu percanten, moal lami-lami dilecehkeun, diancam, sareng diangkut ka pengadilan kusabab kapercayaan yén nikah aya diantara hiji lalaki, hiji awéwé, salamina , mawa barudak ka dunya.—Dina blog Archbishop Timothy Dolan, “Some Aftertsts”, 7 Juli 2011; http://blog.archny.org/?p=1349

Anjeunna ngaguar Kardinal Alfonso Lopez Trujillo, tilas Présidén di Déwan Kepausan pikeun Kulawarga, anu nyarios lima taun ka pengker:

"… Nyarioskeun pikeun nangtayungan kahirupan sareng hak-hak kulawarga janten, di sababaraha masarakat, mangrupikeun jinis kajahatan ngalawan Nagara, mangrupikeun hiji hal anu henteu patuh ka Pamaréntah ..." —Vatikan Kota, 28 Juni 2006

Continue reading

Persatuan Salah

 

 

 

IF do'a sareng kahoyong Yesus nyaéta "aranjeunna sadayana tiasa janten hiji" (Yohanes 17: 21), maka Setan ogé ngagaduhan rencana pikeun ngahijikeun—kahijian palsu. Sareng urang ningali tanda-tandana muncul. Naon anu diserat di dieu aya hubunganana sareng "komunitas paralel" anu bakal didugikeun di Pangungsi sareng Solat Datang.

 
Continue reading

Kumaha Era Anu Kalah

 

THE harepan kahareup "jaman perdamaian" dumasar kana "rébu taun" anu saatos pupusna Dajjal, numutkeun buku Wahyu, panginten sapertos konsép anyar pikeun sababaraha pamiarsa. Pikeun batur, éta dianggap bid'ah. Tapi éta sanés. Kanyataanna, harepan éschatologis tina "jaman" katengtreman sareng kaadilan, tina "istirahat Sabat" pikeun Garéja sateuacan akhir jaman, teu ngagaduhan dasar dina Tradisi Suci. Nyatana, éta parantos dikubur mangabad-abad tina salah tafsir, serangan anu teu dihaja, sareng teologi spekulatif anu teras dugi ka ayeuna. Dina tulisan ieu, urang tingali kana patarosan anu pasti kumaha "Jaman éta leungit" - sakedik sinetron nyalira - sareng patarosan sanés sapertos naha sacara literal "sarébu taun," naha Kristus bakal katingali aya dina waktos éta, sareng naon anu tiasa urang ngarepkeun. Naha ieu penting? Kusabab éta sanés ngan ukur negeskeun harepan ka hareup yén Indung Anu Dirahbakal ngumumkeun sakumaha caket di Fatima, tapi kajadian anu kedah dilakukeun di akhir umur ieu anu bakal ngarobah dunya salamina… kajadian anu katingalina aya di ambang jaman urang. 

 

Continue reading

Pentakosta sareng Pencahayaan

 

 

IN mimiti 2007, gambar anu kuat sumping ka kuring dina hiji waktos nalika solat. Kuring nyaritakeun deui di dieu (ti Lilin Anu Ngaganggu):

Kuring ningali dunya kumpul siga dina rohangan anu poék. Di tengahna aya lilin anu hurung. Pondok pisan, lilin ampir sadayana lebur. Seuneu ngagambarkeun cahaya Kristus: kaleresan.Continue reading

Karismatik! Bagéan VII

 

THE titik tina séri ieu ngeunaan kado sareng gerakan anu karismatik nyaéta ngadorong anu maca ulah sieun ku hebat pisan di Gusti! Henteu sieun "kabuka haté anjeun" kana kurnia Roh Suci anu dipikahoyong ku Gusti pikeun dituang ku cara anu istiméwa sareng kuat di jaman urang. Nalika kuring maca serat anu dikirim ka kuring, jelas yén Pembaruan Karismatik henteu pernah ngalaman kasusahan sareng kagagalan, kakurangan sareng kalemahan manusa. Sarengna, ieu justru anu kajantenan di Garéja mimiti saatos Pentakosta. Orang Suci Peter sareng Paul ngahaturanan seueur rohangan pikeun menerkeun sababaraha rupa garéja, modérasi karesménan, sareng ngarobih komunitas anu bertunas deui-deui kana tradisi lisan sareng tulisan anu dipasihkeun ka aranjeunna. Anu henteu dilakukeun ku Rosul nyaéta nolak pangalaman anu sering dramatis tina jalma-jalma anu percanten, nyobian mereskeun karisma, atanapi ngaheningkeun semangat masarakat anu mekar. Sabalikna, aranjeunna nyarios:

Entong mupus Roh ... ngudag cinta, tapi ngupayakeun pisan pikeun kurnia spiritual, khususna anjeun tiasa ngadugikeun… langkung ti sadayana, antepkeun cinta anjeun pikeun anu sanés janten kuat… (1 Tes 5:19; 1 Kor 14: 1; 1 Piaraan 4: 8)

Abdi hoyong nyayogikeun bagian terakhir tina séri ieu pikeun ngabagi pangalaman sareng réfléksi kuring sorangan ti saprak kuring mimiti ngalaman gerakan karismatik di 1975. Daripada masihan saksian kasaksian kuring di dieu, kuring bakal ngawatesan kana pangalaman anu disebat "karismatik".

 

Continue reading

Karismatik? Bagéan VI

pentecost3_FotorPentekosta, Artis Teu dikenal

  

PENTEKOST sanés ngan ukur hiji kajadian, tapi anugerah anu Garéja tiasa ngalaman deui sareng deui. Nanging, dina abad ka tukang ieu, paus parantos ngadoa henteu ngan ukur pembaharuan dina Roh Suci, tapi pikeun "anyar Pentakosta ”. Nalika salah sahiji ngemutan sadaya tanda-tanda jaman anu ngiringan doa ieu - konci diantarana ayana teras-terasan Ibu Rahayu kumpul sareng murangkalihna di bumi ngalangkungan penampakan anu teras-terasan, saolah-olah anjeunna sakali deui di "rohangan luhur" sareng Rosul-rasul … Kecap-kecap tina Katékismeu raos anyar:

… Dina "waktos akhir" Roh Gusti bakal ngabaru manah manusa, ngukir hukum anyar di jerona. Anjeunna bakal ngumpulkeun sareng ngahijikeun deui jalma-jalma anu sumebar sareng dibagi; anjeunna bakal ngarobih ciptaan anu munggaran, sareng Gusti bakal cicing di ditu sareng lalaki dina katengtreman. -Katekisme Garéja Katolik, henteu. 715

Waktos ieu nalika Roh datang ka "pembaharuan nyanghareupan bumi" nyaéta jaman, saatos pupus Dajjal, salami anu ditunjuk ku Garéja Rama di Apocalypse St. John's salaku “Sarébu taun”Era nalika Iblis diranté dina jurang.Continue reading

Karismatik? Bagéan V

 

 

AS urang tingali dina Pembaharuan Karismatik dinten ayeuna, urang ningali turunna ageung, sareng anu tetep seueur kulawu sareng rambut bodas. Naon, teras, éta Pembaharuan Charismatic upami upami nembongan di permukaan janten sesah? Salaku salah sahiji pamaca nyerat salaku réspon kana séri ieu:

Dina sababaraha waktos gerakan Karismatik ngaleungit siga kembang api anu nyinaran langit peuting teras ragrag deui kana peteng. Kuring rada ngabingungkeun yén pamindahan Gusti Nu Maha Suci bakal ngaleutikan sareng akhirna ngiles.

Jawaban pikeun patarosan ieu panginten mangrupikeun aspék anu paling penting dina séri ieu, sabab éta ngabantosan urang pikeun ngartos henteu ngan ukur asal-usulna, tapi kumaha masa depan Garéja…

 

Continue reading

Karismatik? Bagéan IV

 

 

I parantos ditaros sateuacan kuring naha kuring "Karismatik." Sareng jawaban kuring nyaéta, "Kuring Katolik! " Nyaéta, Abdi hoyong janten pinuh Katolik, cicing di tengah-tengah setoran iman, manah indung urang, Garéja. Janten, kuring narékahan janten "karismatik", "marian," "kontémplatif," "aktip," "sakraméntal," sareng "rasul." Éta sabab sadayana di luhur henteu kagolong kana kelompok ieu atanapi anu, atanapi ieu atanapi gerakan éta, tapi milik sakabeh awak Kristus. Nalika kerasulan tiasa bénten-bénten dina fokus karismeu khususna, supados hirup lengkep, sapinuh "séhat," haté hiji, kerasulan hiji, kedah terbuka pikeun sakabeh perbendaharaan kurnia anu dipaparinkeun ku Bapa ka Garéja.

Dirgahayu Gusti sareng Rama Gusti urang Yesus Kristus, anu parantos maparin berkah ka urang di Al Masih ku unggal berkah rohani di sawarga ... (Epe 1: 3)

Continue reading

Karismatik? Bagéan III


Jandéla Roh Suci, Basilika St. Peter, Kota Vatikan

 

FROM surat éta di bagian I:

Kuring kaluar ti jalan pikeun ngahadiran garéja anu tradisional pisan - dimana jalma-jalma berpakaian leres, tetep jempé di payuneun Kemah Suci, dimana urang katekis numutkeun Tradisi ti mimbar, jsb.

Kuring tetep jauh ti garéja karismatik. Kuring ngan ukur henteu ningali éta salaku Katolik. Sering aya layar pilem dina altar sareng bagian tina Jisim didaptarkeun dina éta ("Liturgy," jst.). Awéwé aya dina altar. Sadayana dibaju kalayan santai (calana jeans, sneaker, calana pondok, sareng sajabana) Saréréa ngangkat leungeun, ngagorowok, keprok — henteu sepi. Teu aya tuur atanapi gerakan anu hormat sanés. Sigana kuring mah seueur ieu diajar ti denominasi Pentecostal. Teu aya anu mikirkeun "detil" perkara Tradisi. Abdi rumaos henteu tengtrem di ditu. Naon kajadian Tradisi? Ngajempékeun (sapertos henteu keprok!) Salaku hormat ka Kemah ??? Pikeun pakéan modest?

 

I yuswa tujuh taun nalika kolot kuring ngiringan rapat doa Charismatic di paroki kami. Di dinya, aranjeunna ngalaman patepungan sareng Yesus anu parobih pisan ngarobah aranjeunna. Pendeta paroki kami mangrupikeun gembala anu saé pikeun gerakan anu ngalaman "baptisan dina Roh. " Anjeunna ngijinkeun kelompok sholat naék dina karismisna, sahingga nyandak langkung seueur parobihan sareng rohmat ka komunitas Katolik. Grup ieu ékuménis, sareng, satia kana ajaran Garéja Katolik. Bapa kuring ngajelaskeun salaku "pangalaman anu saé pisan."

Upami diémutan, éta mangrupikeun modél rupa-rupa naon anu disayogikeun ku paus, ti saprak mimiti Renewal, hoyong ditingali: integrasi gerakan sareng sakumna Garéja, dina kasatiaan ka Magisterium.

 

Continue reading

vonis teh

 

AS wisata mentri kuring anu anyar maju, kuring ngaraos beurat anyar dina jiwa kuring, nyeri haté henteu sapertos misi-misi sateuacana anu dikirim ku Gusti pikeun kuring. Saatos da'wah ngeunaan cinta sareng rahmat-Na, kuring naros ka Bapa dina hiji wengi kunaon dunya… kunaon saha moal hoyong muka haténa ka Yesus anu parantos masihan seueur, anu henteu pernah nganyenyeri jiwa, sareng saha anu parantos ngabuka panto Surga sareng kéngingkeun unggal berkah spiritual pikeun urang ku maotna kana Palang?

Walerna gancang, hiji kecap tina Kitab Suci nyalira:

Sareng ieu kaputusan, yén cahaya datang ka dunya, tapi jalma-jalma resep ka gelap tibatan cahaya, sabab kalakuanana jahat. (Yohanes 3:19)

Rasa anu tumuh, nalika kuring tafakur kana kecap ieu, nya éta definitif kecap pikeun jaman urang, mémang a putusan pikeun dunya ayeuna dina ambang parobahan anu luar biasa….

 

Continue reading

Karismatik? Bagéan II

 

 

TUH panginten henteu aya gerakan di Garéja anu parantos ditampi sacara lega - sareng gampang ditolak - salaku "Pembaruan Karismatik." Wates rusak, zona kanyamanan dipindahkeun, sareng status quo rusak. Sapertos Pentakosta, éta aya nanaon tapi gerakan anu rapih sareng rapih, pas pisan kana kotak-kotak anu parantos dipikaterang ngeunaan kumaha Roh kedah ngalih di antara urang. Henteu aya anu tiasa polarisasi ogé ... sapertos jaman harita. Nalika urang Yahudi nguping sareng ningali Rosul-rasul bitu ti rohangan luhur, nyarios ku basa-basa, sareng wani ngembarkeun Injil ...

Aranjeunna sadayana kaget sareng heran, sareng nyarios hiji ka anu sanés, "Naon ieu hartosna?" Tapi anu sanés nyarios, nyindiran, "Aranjeunna parantos seueur teuing anggur. (Rasul 2: 12-13)

Sapertos anu ngabagi dina kantong serat abdi ogé ...

Gerakan Karismatik mangrupikeun beban anu béntés, NONSENSE! Alkitab nyarioskeun kurnia basa. Ieu ngarujuk kana kamampuan komunikasi dina basa lisan dina waktos éta! Éta sanés hartosna bodo idiotik ... Kuring moal aya hubunganana sareng éta. —TS

Duka tah kuring ningali awéwé ieu nyarios sapertos kieu ngeunaan gerakan anu nyandak kuring balik ka Garéja ... —MG

Continue reading

Karismatik? Bagéan I

 

Ti anu maca:

Anjeun nyebatkeun Charismatic Renewal (dina tulisan anjeun The Apocalypse Natal) dina lampu anu positip. Abdi henteu kénging. Kuring kaluar ti jalan pikeun ngiringan garéja anu tradisional pisan - dimana jalma-jalma berpakaian leres, tetep jempé di payuneun Kemah Suci, dimana urang katekis numutkeun Tradisi ti mimbar, jst.

Kuring tetep jauh ti garéja karismatik. Kuring ngan ukur henteu ningali éta salaku Katolik. Sering aya layar pilem dina altar sareng bagian tina Jisim didaptarkeun dina éta ("Liturgy," jst.). Awéwé aya dina altar. Sadayana dibaju kalayan santai (calana jeans, sneaker, calana pondok, sareng sajabana) Saréréa ngangkat leungeun, ngagorowok, keprok — henteu sepi. Teu aya tuur atanapi gerakan anu hormat sanés. Sigana kuring mah seueur ieu diajar ti denominasi Pentecostal. Teu aya anu mikirkeun "detil" perkara Tradisi. Abdi rumaos henteu tengtrem di ditu. Naon kajadian Tradisi? Ngajempékeun (sapertos henteu keprok!) Salaku hormat ka Kemah ??? Pikeun pakéan modest?

Sareng kuring henteu kantos ningal saha waé anu ngagaduhan kado BENER tina baso. Aranjeunna ngawartosan anjeun nyarios omong kosong sareng aranjeunna ...! Abdi nyobian sababaraha taun ka pengker, sareng kuring teu nyarios nanaon! Henteu tiasa jinis hal éta ngagugurkeun sumanget APA? Sigana mah éta kedah disebat "charismania." "Létah-létah" anu diomongkeun ku jalma ngan ukur jibéris! Saatos Pentakosta, jalma-jalma ngartos da'wah. Sigana wae sumanget naon waé anu tiasa nyusup kana barang-barang ieu. Naha aya anu hoyong panangan ku aranjeunna anu henteu suci ??? Kadang-kadang kuring sadar kana dosa serius anu tangtu anu aya di jalma, sareng masih aya aranjeunna dina altar dina calana jeans na ngagentoskeun batur. Naha roh-roh éta diturunkeun? Abdi henteu kénging!

Abdi langkung resep ngahadiran Massa Tridentine dimana Yesus aya di puseur sagala hal. Henteu aya hiburan — ngan ukur ibadah.

 

Dear maca,

Anjeun ngangkat sababaraha hal penting anu pantes dibahas. Naha Pembaharuan Karismatik ti Gusti Allah? Naha éta mangrupikeun papanggihan Protestan, atanapi bahkan penemuan diabolis? Naha ieu "kurnia Roh" atanapi "rahmat" anu teu dursasana?

Continue reading

Gunung Nabawi

 

WE diparkir di dasar Pegunungan Rocky Kanada sonten ieu, salaku putri sareng kuring siap-siap narik panon sateuacan perjalanan dinten ka Samudra Pasipik énjing.

Abdi ngan sababaraha mil ti gunung dimana, tujuh taun ka pengker, Gusti nyarioskeun kecap nubuat anu kuat ka Fr. Kyle Dave sareng I. Anjeunna mangrupikeun pandita ti Louisiana anu ngungsi Hurricane Katrina nalika ngancurkeun nagara bagian kidul, kalebet paroki na. Fr. Kyle sumping sareng kuring saatos saatosna, salaku tsunami anu leres tina cai (badai badai 35 kaki!) Ngabobol gareja, henteu nyésakeun tapi sababaraha arca.

Nalika di dieu, kami ngado'a, maca Kitab Suci, ngarayakeun Misa, sareng ngadoa deui sabab Gusti ngahirupkeun Firman hirup. Siga jandela dibuka, sareng kami diidinan ningali kana halimun kapayunna kanggo waktos anu singget. Sagala anu diucapkeun dina bentuk binih harita (tingali Kelopak Kelopak jeung Tarompét Perhatosan) ayeuna kabuka sateuacan panon urang. Saprak harita, kuring parantos ngajelaskeun kana waktos-jaman sunnatna dina sakitar 700 tulisan di dieu sareng dina buku, sabab Roh parantos ngantunkeun kuring dina perjalanan anu teu disangka-sangka ieu ...

 

Continue reading

Dinasti, Sanés Démokrasi - Bagéan II


Artis Teu dikenal

 

jeung skandal anu lumangsung muncul di Garéja Katolik, seueur—kalebet bahkan pendeta—Anu nyauran Garéja pikeun ngarobih undang-undangna, upami sanés iman sareng dasar moralna anu kalebet kana titipan iman.

Masalahna, dina dunya modéren urang réferéndum sareng pamilihan umum, seueur anu henteu sadar yén Kristus ngadegkeun dinasti, henteu a demokrasi.

 

Continue reading

Tanpa karunya!

 

IF nu panerangan bakal kajantenan, kajadian anu tiasa dibandingkeun sareng "ngahudangkeun" Putra Prodigal, maka sanés ngan ukur manusa bakal karandapan karusakan ku putra anu ical, karunya akibat Rama, tapi ogé karunyaan ti lanceuk.

Pikaresepeun yén dina perumpamaan Al Masih, Anjeunna henteu nyarioskeun ka kami naha putra kokolot sumping nampi balik adi lanceukna. Nyatana, lanceuk ambek.

Ayeuna putra lalaki anu langkung lami parantos ka luar lapangan sareng, badé angkat deui, nalika anjeunna caket ka bumi, anjeunna nguping sora musik sareng jogét. Anjeunna nyauran salah saurang hamba sareng naroskeun naon ieu hartosna. Saur budakna ka anjeunna, 'Lanceuk anjeun parantos uih sareng bapak anjeun parantos meuncit anak sapi anu digemuk kusabab anjeunna parantos aman deui.' Anjeunna janten ambek, sareng nalika anjeunna nolak lebet ka bumi, bapakna kaluar sareng merayu ka anjeunna. (Lukas 15: 25-28)

Kaleresan anu luar biasa nyaéta, henteu sadayana jalma di dunya bakal nampi rohmat Iluminasi; sababaraha bakal nolak "lebet ka bumi." Naha ieu sanés masalahna unggal dinten dina kahirupan urang nyalira? Kami dikabulkeun seueur momen pikeun konvérsi, sareng teras, sering urang milih wasiat sesat nyalira tibatan ka Gusti, sareng ngerakeun haté urang sakedik deui, sahenteuna dina daérah-bagéan kahirupan urang. Naraka dirina pinuh ku jalma-jalma anu ngahaja nolak nyimpen rahmat dina kahirupan ieu, sahingga tanpa rahmat dina kahirupan salajengna. Kabébasan bébas manusa sakaligus mangrupikeun kado anu luar biasa bari sakaligus mangrupakeun tanggung jawab anu serius, sabab éta mangrupikeun hiji hal anu ngajantenkeun Gusti anu teu kawasa: Anjeunna maksa kasalametan ka teu saurang ogé sanaos Anjeunna kersa yén sadayana bakal disalametkeun. [1]siga. 1 Tim 2: 4

Salah sahiji dimensi kabébasan milih anu nahan kamampuan Gusti pikeun meta dina diri urang nyaéta karunyaan…

 

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 siga. 1 Tim 2: 4

Wahyu Bapa Anu Datang

 

hiji tina rahmat hébat dina panerangan bade janten wangsit teh Bapa urang bogoh. Pikeun krisis anu hébat dina waktos urang — karuksakan unit kulawarga — nyaéta leungitna idéntitas urang salaku putra-putri Alloh:

Krisis ramana anu urang hirup ayeuna mangrupikeun unsur, panginten anu pangpentingna, ngancam manusa dina kamanusaanana. Pembubaran ayah sareng indung aya hubunganana sareng pembubaran urang janten putra sareng putri.  —POPE BENEDICT XVI (Cardinal Ratzinger), Palermo, 15 Maret 2000 

Di Paray-le-Monial, Perancis, nalika Kongrés Jantung Suci, kuring ngaraos Gusti nyarios yén momen ieu putra kamandirian, saatos Bapa Pangasih datang. Sanaos mistik nyarios ngeunaan Pencahayaan salaku momen ningali Domba anu disalib atanapi salib anu cahayana, [1]cf. Wahyu Katerangan Yesus bakal nyingkabkeun ka urang kanyaah Rama:

Anjeunna anu ningali kuring ningali Rama. (Yohanes 14: 9)

Éta "Gusti, anu beunghar ku rahmat" anu parantos diturunkeun ku Isa Al Masih ka urang salaku Rama: Putra-Na pisan, anu dina Anjeunna nyalira, parantos nunjukkeun Anjeunna sareng ngajantenkeun Anjeunna dipikaterang ku urang ... Khususna pikeun [jalma dosa] yén Al Masih janten tanda anu jelas pisan ngeunaan Gusti anu asih, tanda Rama. Dina tanda anu katingali ieu jalma-jalma jaman urang sorangan, sapertos jalma-jalma harita, tiasa ningali Rama. —BRESS JOHN PAUL II, Teuleum dina misercordia, n. 1.

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Wahyu Katerangan

Lawang Faustina

 

 

THE "panerangan”Bakal janten kado anu luar biasa pikeun dunya. Ieu "Panon Storm"-Ieu muka dina badai- mangrupikeun "panto rahmat" anu akhir anu bakal kabuka pikeun sadaya umat manusa sateuacan "panto kaadilan" mangrupikeun hiji-hijina panto anu tetep kabuka. Duanana St. John dina Apocalypse na sareng St. Faustina parantos nyerat ngeunaan panto-panto ieu ...

 

Continue reading

Leungit Pesen… Nabi Papal

 

THE Rama Suci parantos salah paham sanés ngan ukur ku pers sekuler, tapi ogé ku sababaraha domba ogé. [1]cf. Benedict sareng Tatanan Dunia Baru Sababaraha geus ditulis kuring suggesting yén sugan pontiff ieu mangrupa "anti paus" dina kahootz kalawan Dajjal! [2]cf. Paus Hideung? Sakumaha gancangna sababaraha lumpat ti Taman!

Paus Benediktus XVI nyaéta teu nyauran "pamaréntahan global" pusat anu maha kawasa - hiji hal anu anjeunna sareng paus sateuacanna langsung dikutuk (ie. Sosialisme) [3]Pikeun tanda petik anu sanés ti paus dina Sosialisme, ln. www.tfp.org jeung www.americaneedsfatima.org —Tapi global kulawarga anu nempatkeun pribadi manusa sareng hak-hak sareng martabatna anu teu tiasa dilanggar dina puseur sadaya pangwangunan manusa di masarakat. Hayu urang jadi leres pisan jelas ngeunaan ieu:

Nagara anu bakal nyayogikeun sagala rupa, nyerep sagala rupa kana dirina sorangan, antukna bakal janten birokrasi anu henteu sanggup ngajamin hal anu diperyogikeun ku jalma-jalma anu kasiksa: nyaéta, resep perhatian pribadi. Kami henteu peryogi Nagara anu ngatur sareng ngatur sadayana, tapi Nagara anu, saluyu sareng prinsip subsidiaritas, sacara bageur ngaku sareng ngadukung inisiatif anu timbul tina kakuatan sosial anu béda sareng ngagabungkeun spontanitas sareng caket ka anu peryogi. … Tungtungna, klaim yén ngan struktur sosial bakal ngajantenkeun amal-amal masker superfluous mangrupikeun konsepsi jalma anu materialis: anggapan anu salah yén manusa tiasa hirup 'ku roti nyalira' (Mat 4: 4; siga Dt 8: 3) - kayakinan yén ngahinakeun manusa sareng pamustunganana teu merhatoskeun sagala hal anu khusus manusa. — PAUS BENEDICT XVI, Surat Ensiklik, Deus Caritas Est, n. 28 Desember 2005

Continue reading

Footnotes

Footnotes
1 cf. Benedict sareng Tatanan Dunia Baru
2 cf. Paus Hideung?
3 Pikeun tanda petik anu sanés ti paus dina Sosialisme, ln. www.tfp.org jeung www.americaneedsfatima.org