Kemenangan - Bagian III

 

 

NOT ngan urang tiasa ngarepkeun kasuksésan Triumph of the Immaculate Heart, Garéja ngagaduhan kakuatan pikeun gancangan éta datang ku doa sareng tindakan urang. Daripada asa-asa, urang kedah siap-siap.

Naon anu urang tiasa laksanakeun? Naon tiasa I do?

 

Ngadoa pikeun ngarajaan

Kami henteu tiasa ningali. Indung urang nyauran kami dina panjaluk ibu anu teras-terasan pikeun "neneda, neneda, neneda ”- pikeun neneda, dina pangaruh, pikeun datangna Karajaan sakumaha Gusti urang ngajarkeun urang, mimiti dina diri urang, teras dunya. Sawangan Paus Benediktus anu ngahubungkeun "datangna tengah" Kristus pikeun kakuasaan di para wali-Na - dina "saksi anyar" - mangrupikeun konci nyata pikeun ngartos "naon anu kuring kedah lakukeun" dina jaman-jaman ieu. Sareng éta pikeun "ngosongkeun" diri kuring pikeun masihan rohangan pikeun Yesus, ngadoa supaya Anjeunna maréntah di kuring.

Naha henteu kéngingkeun anjeunna ngirim kami saksi-saksi anyar ayana-Na dinten, dina Anjeunna anu Anjeunna bakal sumping ka urang? Sareng doa ieu, bari henteu langsung museur kana tungtung dunya, mangtuna a doa nyata pikeun datangna; éta ngandung lebet doa yén anjeunna ogé ngajarkeun urang: "Karajaan anjeun sumping!" Hayu, Gusti Yesus! -POPE Benedict XVI, Yesus tina Nasaret, Minggu Suci: Tina Lawang ka Yerusalem nepi ka Wungunna, p. 292, Ignatius Pencét

Do'a kanggo Kemenangan mangrupikeun "sami hartosna sareng urang ngadu'a pikeun datangna Karajaan Allah," [1]Paus Benediktus XVI, Cahaya Dunya, kc. 166, Paguneman sareng Peter Seewald ngadoa pikeun-Na kakuasaan. Éta do'a Gusti anu diajarkeun ka kami nalika Anjeunna ngadawuh: "Karajaan anjeun (basilea) kadieu, kersa Anjeun bakal laksana… ”

Dina Perjanjian Anyar, kecap basilea bisa ditarjamahkeun ku "kingship" (nomina abstrak), "karajaan" (nomina beton) atawa "kakuasaan”(Kecap barang aksi). Karajaan Allah aya payuneun urang. Éta dibawa caket dina Firman anu ngajelma, éta diproklamasikeun sapanjang Injil, sareng parantos sumping dina pupusna sareng Kiamat Kristus. -Katekisme Garéja Katolik, henteu. 2816

Aparatasi Indung urang sok ngeunaan konversi pribadi dina kahiji tempat. Éta sabab nalika jiwa tiasa nyarios sareng St Paul…

Kuring hirup, sanés abdi deui, tapi Kristus hirup dina diri kuring ... (Gal 3:20)

... maka pamaréntahan Yesus parantos sumping! Maka sadayana di sakitar urang dunya mimiti robih ku sababaraha cara, bahkan upami "dunya" éta ngan saukur pasangan urang atanapi sasama padamel atanapi babaturan sakelas. Pamaréntah ieu panginten henteu teras-terasan ngahasilkeun perdamaian — bahkan tiasa ngahasilkeun “perang”, kumargi anu nolak tuntutan Injil bakal nolak éta (ku sabab éta alesan yén, dina akhir "jaman perdamaian ", St John nyerat yén Iblis ngarobah bangsa-bangsa ngalawan pamaréntahan Garéja; siga. Wahyu 20: 7-9). Sanaos kitu, urang ngadoa supaya Karajaan "diadeukeutkeun," sanés ku niat nyalira, tapi pikeun nyayogikeun kaadilan sareng perdamaian ka dunya anu robek, dugi ka urang tiasa. Nyatana, ieu milik urang kawajiban jeung misi: ngadoa yén pamaréntahan Al Masih dina haté urang bakal ngagaduhan pangaruh luarna liwat panyaksén asli tina amal suci sareng ngarobih alam temporal, bahkan sateuacan mulihna akhirna nalika Anjeunna sumping dina kamulyaan.

Ku pangabisa numutkeun Roh, urang Kristen kedah ngabédakeun antara tumuhna Karajaan Allah sareng kamajuan budaya sareng masarakat dimana aranjeunna dilibetkeun. Bédana ieu sanés pisah. Panggeroan manusa pikeun hirup langgeng henteu neken, tapi leres-leres nguatkeun, kawajibanna pikeun ngalaksanakeun tindakan di dunya ieu tanaga sareng artos anu ditampi ti Nu Nyiptakeun pikeun ngalaksanakeun kaadilan sareng perdamaian. -Catechism tina Garéja Katolik, n. 2820.

Janten, ngadoa pikeun Kemenangan, nyaéta ngadoa pikeun Karajaan, nyaéta ngadoa pikeun pamaréntahan Kristus, nyaéta ngadoa pikeun Surga, nyaéta ngadoa pikeun Yesus sumping! Pikeun Surga mangrupikeun jalma:

Yesus nyalira anu disebatna 'surga.' —POPE BENEDICT XVI, dikutip dina Magnificat, kc. 116, Méi 2013

... surga nyaéta Gusti. —POPE BENEDICT XVI, Dina Pesta Asumsi Maryam, Homily, 15 Agustus 2008; Castel Gondolfo, Italia; Layanan Berita Katolik, www.catholicnews.com

Tapi kumaha "surga" datang ka urang?

Karajaan Allah parantos sumping ti Perjamuan Terakhir sareng, dina Ékaristi, éta aya di tengah urang ... Karajaan Allah [nyaéta] kabeneran sareng perdamaian sareng kabagjaan di Roh Suci. -Katekisme Garéja Katolik, n. 2816, 2819

Nalika urang ngadamel rohangan pikeun Gusti dina haté urang, Gusti mimiti kakuasaan dina rohangan di sakuriling urang.

"Karajaan ieu bersinar di payuneun jalma dina kecap, dina pagawéan sareng dina ayana Kristus." Pikeun ngabagéakeun kecap Yesus nyaéta ngabagéakeun "Karajaan éta sorangan." Cikal sareng awal Karajaan mangrupikeun "domba alit" jalma-jalma anu sumping Yesus pikeun ngariung di sakurilingna, ingon-ingon anu domba anjeunna. -Katekisme Garéja Katolik, henteu. 764

Janten, janten "sapertos budak leutik" sareng ngantepkeun Gusti pikeun ngajadikeun anjeun suci mangrupikeun awal sareng minuhan Triumph anu parantos aya dina diri anjeun. Kuring bakal ngajelaskeun sacara praktis kumaha ngalakukeun ieu dina akhir tapa ieu.

 

PERSIAPAN KONSÉRRASI

Cara anu kadua ku cara urang tiasa buru-buru Triumph nyaéta pikeun nyumponan tungtutan Surga éta nyalira kana Garéja. Lady kami dipénta hebat pisan hartosna éta sumping sareng peringatan: upami urang henteu nguping panangkal Surga, Rusia bakal "nyebarkeun kasalahan-kasalahan dirina di panjuru dunya, ngabalukarkeun perang sareng penganiayaan Garéja. Anu saé bakal syahid; Rama Suci bakal ngalaman sangsara; sagala rupa bangsa bakal musnah. " [2]Pesen Fatima, www.vatican.va Malah urang Protestan kedah tiasa ngartos kunaon Maryam aya di tengah-tengah konfrontasi jaman urang: Kajadian 3:15. Upami urang peryogi motivasi langkung gancang pikeun gancang-gancang ngalangkungan léngkah-léngkah gaib ieu, maka hayu peringatan sunnat duanana pikeun jalma ningali anu nampi pesen ieu sareng paus anu nuturkeun, hudang kami:

Kusabab kami henteu nguping banding ngeunaan Pesen ieu, kami ningali yén éta parantos kajantenan, Rusia parantos nyerang dunya ku kasalahan-kasalahan na. Sareng upami urang teu acan ningal minuhan lengkep bagian akhir tina ramalan ieu, urang nuju nuju sakedik demi sakedik kalayan léngkah.—Fatima seer, Sr. Lucia, Pesen Fatima, www.vatican.va

John Paul II ngajelaskeun naon kasalahan ieu anu intina: Marxism.

Hanjakalna, perlawanan ka Roh Suci anu ditekenkeun ku St Paul dina dimensi interior sareng subyektif salaku tegangan, perjuangan sareng pemberontakan anu lumangsung dina haté manusa, mendakan dina unggal jaman sajarah sareng khususna di jaman modéren na diménsi éksternal, anu nyandak bentuk beton salaku eusi budaya sareng peradaban, salaku a sistem filsafat, idéologi, program pikeun tindakan sareng pikeun ngawangun tingkah polah manusa. Éta ngahontal éksprési anu paling jelas dina materialismeu, boh dina bentuk tioritisna: salaku sistem pamikiran, sareng dina bentuk praktisna: salaku padika napsirkeun sareng ngaevaluasi fakta, sareng kitu ogé program kalakuan anu saluyu. Sistem anu parantos ngembangkeun paling seueur sareng akibat praktis na ekstrim sapertos kieu bentuk pamikiran, idéologi sareng praxis mangrupikeun materialismeu dialéktis sareng sajarah, anu masih diaku salaku inti inti tina Marxism. —POPE YOHAN PAUL II, Dominum et Vivificantem, henteu. 56

Wangun Marxisme ieu ampir réngsé dina hal dilaksanakeun dina a sadunya skala. [3]cf. Revolusi Global! Reureuhna Kemenangan, nyaéta reureuh tina tumuhna Karajaan Allah, nya kitu ogé, nyiptakeun vakum [4]cf. The Great vakum keur dieusi ku kamekaran karajaan Iblis, sakumaha Lady kami ngingetkeun éta ngalakukeunana.

… Umur urang parantos ningali lahirna sistem totaliter sareng bentuk kazaliman anu moal mungkin dina waktos sateuacan luncat téknologi payun ... Dinten ayeuna pangawasan tiasa nembus kana kahirupan jero jalma, komo bentuk katergantungan anu diciptakeun ku sistem peringatan dini tiasa ngagambarkeun ancaman poténsi penindasan. —Kardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Pitunjuk ngeunaan Kabébasan Kristen sareng Pembebasan, n. 14.

Janten, naon anu janten antidot anu dipénta Ibu Kami?

Kuring kedah sumping nyuhunkeun panyucian Rusia kana Hati anu suci beresih kuring, sareng Komuni ngeunaan tulisan dina Sabtu Dinten. Upami pamundut abdi diperhatoskeun, Rusia bakal dirobih, sareng bakal aya katengtreman.

Paus Yohanes Paulus II ngayakinkeun sadaya uskup dunya di 1984 dina pangabdian ti dunya ka Jantung Maryam Anu Rapi. Di dinya, paus ngantisipasi yén Triumph bakal nyandak, sanés Kadatangan Kadua per se, tapi "sakali deui dina sajarah dunya" campur tangan ketuhanan anu bakal ningali "masa perdamaian" datang ngaliwatan Garéja.

Sakumaha jerona urang ngarasa butuh panyucian kamanusaan sareng dunya - dunya modéren urang - ngahiji sareng Kristus nyalira! Pikeun padamelan panebusan Kristus kedahna dibagi ku dunya ngaliwatan Garéja… Hayu aya wangsit, sakali deui, dina sajarah dunya kakuatan hemat anu henteu aya watesna tina Panebusan: kakuatan tina welas asih! Muga éta ngeureunkeun jahat! Dupi éta ngarobah nurani! Muga Heart Immaculate anjeun ngungkabkeun pikeun sadayana cahaya Harepan! —POPE JOHN PAUL II, Act of Entrustment 7 Méi 1981, diulang dina tanggal 25 Maret 1984, St Peter's Square, Roma, Italia; www.vatican.va

Nanging, kumargi Rama Suci henteu namina "Rusia" dina Kasucian sakumaha anu khusus dipénta ku Ibu Rahayu, badai perdebatan parantos lumangsung naha atanapi henteu Pangorbanan "cekap saé." [5]siga. Kuring nyarios ka dua sisi debat di Mungkin… atanapi Henteu? Suluh parantos ditambihan seuneu ku kasaksian tina Chief Exorcist Roma, Fr. Gabriele Amorth, dina wawancara anu anyar:

Sr Lucy sok nyarios yén Lady Kami nyungkeun Pengabdian Rusia, sareng ngan Rusia ... Tapi waktos parantos kalangkungan sareng panyucian henteu dilakukeun, janten Gusti Kami pisan gelo… Urang tiasa mangaruhan kajadian. Ieu kanyataan!… Gusti kami némbongan ka Sr. Lucy sareng ngawartoskeun ka anjeunna: "Aranjeunna bakal ngalakukeun panedian tapi bakal telat!" Kuring ngaraos ngageter murag kana tulang tonggong nalika kuring nguping éta kecap "éta bakal telat." Gusti urang teras nyarios: "Parobihan Rusia bakal janten Kemenangan anu bakal diaku ku sakumna dunya" ... Leres, dina taun 1984 Paus (John Paul II) rada-rada ngahajakeun usaha pikeun ngabaktikeun Rusia di St Peter's Square. Kuring aya di dinya ngan sababaraha méter jauh ti anjeunna kusabab kuring anu ngatur acara ... anjeunna nyobian ngahaturanan tapi sakurilingna aya sababaraha politikus anu nyarios ka anjeunna "anjeun moal tiasa namina Rusia, anjeun moal tiasa!" Sareng anjeunna naros deui: "Naha kuring tiasa namina?" Sareng aranjeunna nyarios: "Henteu, henteu, henteu!" —Pr. Gabriel Amorth, wawancara sareng Fatima TV, November, 2012; nonton wawancara Ieuh

Tanpa langkung jauh kana perdebatan ti pihak kuring, anu ngagaduhan pendeta pisan dibagi dina dua sisi, anu pasti, nyaéta Fatima henteu réngsé.

Nubuat-nubuat Fatima ... hayu atuh urang carioskeun naon anu kuring pikirkeun ngeunaan aranjeunna, ku ngadugikeun Paus Benediktus XVI: "Saha waé anu mikir yén misi Fatima disimpulkeun nipu nyalira." Tingali kana pentingna apsi ieu! Tingali kana karuksakan sareng runtuhna anu urang alami di Garéja ... Hayu atuh ngadugikeun Paus Paulus VI: Éta panginten saatos Déwan Vatikan Kadua urang bakal ngagaduhan Renaissance Garéja, tapi éta musibah! Di jero Garéja, "haseup setan" parantos lebet kana Vatikan! Mangrupikeun musibah, diantara para pendeta, dina liturgi sareng di antara jalma-jalma satia ogé, anu kaleungitan iman sareng ninggali agemanna ku jutaan ... Janten penampakan Fatima teraskeun. Tapi tungtungna aranjeunna mulya. Sareng tungtungna, "Rusia bakal dirobih. [The] Jinis Immaculate bakal hasil. Éta henteu acan hasil. Éta bakal sanajan. Sareng dunya, éta bakal nampi "masa perdamaian." Janten di dieu mangrupikeun pamungkas anu hébat dina penampakan Fatimah. Sateuacan pamungkas ieu, kamungkinan manusa bakal sangsara - sangsara sababaraha jenis hukuman ku Gusti Allah kusabab dosa sareng haté tiis aranjeunna. Tapi urang henteu nyanghareupan tungtung dunya, henteu sakumaha ceuk sababaraha lalaki gélo. Kami nuju nuju Triumph of the Immaculate Heart of Mary, sareng ogé, kami nuju nuju jaman perdamaian. —Larang.

Mémang, sakumaha Fr. Gabriele nyatakeun, "éta telat." Telat pisan, yén Paul VI nyarios,

… Teu aya kasalametan pikeun [jaman ayeuna ieu] kecuali dina kaluarna karunia Allah anu anyar. —POPÉN PAULO VI, Gaudete di Domino, 9 Méi 1975, Sekte. VII; www.vatican.va

Maka sababna Lady kami tetep muncul di jaman urang-pikeun nyiapkeun "domba alit" kanggo "Pentakosta anu énggal."

 

Nyiapkeun kakurangan

Aya ogé pamisah di Garéja Ngeunaan Medjguorje, naha situs panémbong ieu atanapi henteu mangrupikeun manifestasi asli tina ayana Lady urang. Janten kuring nyerat didieu dina sumanget St. Paul anu maréntahkeun Garéja ulah "nganggap hina kana ucapan sunnat" tapi pikeun "nguji sadayana." [6]siga. 1 Tes 5:20 Kuring mawa Medjugorje kana topik Triumph ieu kusabab kuring pikir teu tiasa tetep malire komentar Rama Suci ngeunaan hal ieu.

Dina diskusi sareng Almarhum Uskup Pavel Hnilica anu kacatet dina majalah bulanan Katolik Jerman, PUR, Paus John Paul II dikutip nalika nyarios ka anjeunna di 1984:

Tingali, Medjugorje mangrupikeun sambungan, perpanjangan ti Fatima. Lady urang muncul di nagara-nagara komunis utamina kusabab masalah anu asalna di Rusia. —Dina wawancara sareng majalah bulanan Katolik Jerman, PUR; tingali: wap.medjugorje.ws

Nanyakeun naha Uskup Hnilica panginten Panghambatan éta sah, uskup ngabales ku nyarios, "Pastina," tapi teras nambihan: "hiji-hijina patarosan nyaéta sabaraha uskup anu leres-leres ngayakeun kasucian anu sami sareng Rama Suci? Ngungkulan patarosan éta ogé dina sawala anu langkung tiheula, John Paul II ngawaler:

Unggal uskup kedah nyiapkeun keuskupanna, unggal pendeta komunitasna, unggal bapa kulawargana, sabab Gospa nyarios yén ogé jalma awam kedah kumawula ka Jantungna. —Larang.

Leres, di Fatima, Our Lady nyarios, "My Immaculate Heart mangrupikeun panyumputan anjeun. ” Ku nyucikeun henteu ngan ukur Rusia, tapi diri urang ka Lady kami, urang lebet kana "pangungsian" anu disayogikeun ku Gusti Allah pikeun ngajaga sésa-sésa kanggo waktos-waktos ieu. Ku urang bakti ka Mary, urang nyarios, "Saé Indung, kuring percanten ka anjeun pikeun ngabentuk kuring, pikeun ngabantosan kuring janten salinan anjeun supados Yesus hirup sareng kakuasaan dina diri kuring sapertos Anjeunna cicing di anjeun. " Ngabaktikeun ka Maryam, maka, mangrupikeun bagian sentral tina Triumph of the Immaculate Heart. Mangrupikeun persiapan kanggo datangna Roh:

Roh Suci, mendakan Pasangan anu dipikacinta hadir deui dina jiwa, bakal turun ka aranjeunna kalayan kakuatan anu hébat. -St. Louis de Montfort, Bakti Sejati pikeun Perawan Anu Maha Suci, n.217, Montfort Publications 

Pengabdian pribadi ka Yesus ngaliwatan Maryam mangrupikeun hadiah anu paling kuat anu sayogi pikeun urang ayeuna. Kuring parantos nyerat ngeunaan ieu dina Tembok kasinugrahan.

Kumaha hubungan Medjugorje sareng "jaman katengtreman" anu bakal datang, upami pisan?

Tanggal 6 Agustus 1981, dina dinten anu sami anu Our Lady disangka ngungkabkeun dirina ka paningali Medjugorje nyarios, "Kami Ratu Damai, ” puluhan saksi ningali hurup "MIR" nembongan di langit. MIR hartosna "perdamaian." Upami penampakan Balkan memang mangrupikeun terusan tina Fatima sakumaha anu diklaim John Paul II, éta bakal nunjukkeun yén Our Lady "Ratu Damai" nyaéta nyiapkeun Garéja sareng dunya pikeun "masa perdamaian."

Abdi émut nalika urang ningali kecap MIR ditulis dina badag, hurup ngaduruk di langit ngaliwatan Palang di Mt. Krizevac. Kami reuwas. Waktos saatos, tapi kami henteu tiasa nyarios. Teu aya anu wani nyarios sakedik. Lalaunan, urang sadar. Kami sadar yén kami masih hirup. —Pr. Jozo Zovko, www.medjugorje.com

Naha aya anu percanten kana panampianana aya atanapi henteu, saur kuring, rada teu aya tungtungna. Kalayan jumlah pagawéan anu luar biasa kana imamat, menteri, sareng konversi anu sumping tina teu jelas ieu kampung gunung, kuring sering nyarios ka jalma anu naros ka kuring ngeunaan aparat di ditu, "Tingali, upami éta tina setan, kuring miharep anjeunna ngamimitianana di paroki kuring!" [7]tempo Medjugorje: "Ngan Fakta, Bu" Sababaraha pendeta anu paling diurapi sareng satia anu kuring kenal di Amérika Kalér parantos cicingeun curhat ka kuring yén aranjeunna nampi panggilan di Medjugorje. Sareng ieu sigana sababna posisi Vatikan nyaéta pikeun nyegah uskup atanapi komisi di jaman kapungkur tina mareuman walungan kurnia anu ngalir ka ditu, naha éta mangrupikeun buah tina panampian otentik atanapi henteu. Buahna saé, janten, posisi resmi tetep:

Kami ngulang kabutuhan anu mutlak pikeun neraskeun jero pantulan, ogé doa, dina nyanghareupan naon waé anu disangka fénoména supranatural, dugi ka aya pernyataan anu pasti. " -Joaquin Navarro-Valls, tilas kepala kantor pers Vatikan, Berita Dunya Katolik, 19 Juni 1996

Lima pesen konci anu kaluar tina Medjugorje, naha anjeun nampi aparat atanapi henteu, mangrupikeun puseurna kana kasucian. Sareng sahingga, aranjeunna konci pikeun nyiapkeun Kemenangan:

 

1. Doa.

Kami disebat ngadoa — sanés ngan ukur ku kecap — tapi solat “ku haté.” Solat narik pamaréntahan Allah kana haté urang, Tritunggal Suci Diri:

Solat ngiringan kana rahmat anu urang peryogikeun ... Kahirupan sholat mangrupikeun kabiasaan ayana di payuneun Gusti anu tilu kali suci sareng sasarengan sareng anjeunna. -CCC,n.2565, .2010

Salah sahiji bentuk doa anu paling luhur, anu Lady Our of Fatima dianjurkeun pikeun nyarios unggal dinten, nyaéta "Rosario." Éta leres-leres "sakola Maryam." Nalika salah saurang diajar ngadoa éta ku haté, sahingga ngadangukeun ku haté, éta kedah nyababkeun hiji ngahiji sareng Kristus.

Bentuk refleksi doa ieu ngagaduhan nilai anu hébat, tapi doa Kristen kedah langkung jauh: kana kanyaho ngeunaan cinta ka Gusti Yesus, ngahiji sareng anjeunna. -CCC, henteu. 2708

 

2. Maca sareng Ngado'a kalayan Tulisan Suci

Kami disauran maca sareng meditasi kana Kitab Suci sabab éta Firman Allah anu "hirup", sareng Yesus mangrupikeun "Kecap anu dijantenkeun daging."

… Sapertos kakuatan sareng kakuatan Firman Allah anu tiasa ngabdi ka Garéja salaku dukungan sareng kakuatanana, sareng barudak Garéja salaku kakuatan pikeun iman, tuangeun pikeun jiwa, sareng sumber kahirupan spiritual anu murni sareng langgeng … Garéja "sacara kuat sareng khusus ngadorong sadayana anu satia Kristen ... pikeun diajar élmu anu luar biasa ngeunaan Yesus Kristus, ku sering maca Kitab Suci Illahi. Jahiliah tina Kitab Suci nyaéta jahiliah Kristus. -CCC, n. 131, 133

 

3. puasa

Ngalangkungan puasa, urang beuki ngaleungitkeun diri ti dunya ieu sareng tina cinta urang kana "hal-hal." Kami ogé ngagaduhan rahmat rohani anu épéktip dina ngagulingkeun benteng setan. [8]siga. Markus 9:29; naskah kuno nambihan "shalat sareng puasa" Luhureun sadaya, puasa ngosongkeun jiwa diri, nyandak parobihan anu sajati, sareng ngajantenkeun rohangan pikeun pamaréntahan Yesus:

Penance jero urang Kristen tiasa dikedalkeun ku seueur cara. Kitab Suci sareng Bapa-bapa keukeuh di luhur sadayana kana tilu bentuk, puasa, solat, sarta zakat, anu nyatakeun konversi anu aya hubunganana sareng diri sorangan, ka Gusti, sareng ka batur.- CCC, henteu. 1434

 

4. Pangakuan

Pangakuan mangrupikeun Sakramen anu kuat anu ngahijikeun urang deui sareng Rama sareng ngahijikeun deui persatuan urang sareng awak Kristus. Sumawona, Sakramen Rekonsiliasi mempermudah rahmat penyembuhan pikeun ngarobih, nguatkeun, sareng ngadukung jiwa pikeun ngajauhan tina dosa sareng dibébaskeun tina kakuatan jahat anu diperjuangkeun ku jiwa dina kahirupan sadidinten. Paus Yohanes Paulus II nyarankeun pisan "pangakuan mingguan," anu kanggo kuring pribadi, parantos janten salah sahiji rahmat anu pangageungna dina kahirupan kuring.

Tanpa diperyogikeun pisan, pangakuan tina kasalahan sadidinten (dosa venial) nanging dianjurkeun pisan ku Garéja. Saleresna pangakuan biasa tina dosa venial urang ngabantosan urang ngawangun nurani urang, ngalawan ka kacenderungan jahat, hayu diri urang dudung ku Al Masih sareng kamajuan dina kahirupan Roh. Kalayan nampi langkung sering ngalangkungan sakramen ieu kurnia rahmat Rama, urang didorong janten welas asih sabab anjeunna welas asih ... Pangakuan sacara pribadi, integral sareng absolusi tetep mangrupikeun hiji-hijina cara anu biasa pikeun jalma-jalma anu iman pikeun ngahijikeun diri sareng Gusti sareng Garéja, kecuali upami teu mungkin fisik atanapi moral tina pangakuan sapertos kieu. " Aya alesan anu jero pikeun ieu. Kristus damel di unggal sakramén. Anjeunna sacara pribadi nyarioskeun unggal jalma anu ngalakukeun dosa: "Anaking, dosa anjeun dihampura." Anjeunna mangrupikeun dokter anu ngajaga unggal jalma anu gering anu peryogi anjeunna pikeun ngubaran aranjeunna. Anjeunna ngangkat aranjeunna sareng ngahijikeun deui kana komuni persaudaraan. Pangakuan pribadi sahingga mangrupikeun wujud anu paling ekspresif tina rekonsiliasi sareng Gusti sareng Garéja. -CCC, henteu. 1458, 1484

 

5. Ékaristi

Sakumaha didadarkeun di luhur, Garéja ngajarkeun yén Ékaristi parantos mangrupikeun kakawasaan Yesus "di tengah-tengah urang." Ngalangkungan bakti urang sareng nampi Yesus dina Sakramén Suci anu Maha Suci ieu, urang sorangan janten kakuasaan Kristus di dunya, kumargi urang diciptakeun "Hiji awak" sareng Anjeunna. Salajengna, Ékaristi leres antisipasi tina kamanunggalan sareng perdamaian anu dijanjikeun ku Our Lady of Fatima, nalika Putrana bakal kakuasaan sakantenan ka tungtung bumi.

"Kanggo dina Ékaristi anu diberkahan ngandung kasejahteraan spiritual di Garéja, nyaéta Kristus nyalira, Pasch urang." Ékaristi mangrupikeun tanda anu mujarab sareng sabab anu luhur tina komuni éta dina kahirupan ketuhanan sareng yén persatuan umat-umat Allah anu ku Garéja dijaga tetep aya. Éta mangrupikeun puncak tina tindakan Gusti anu nyucikeun dunya dina Al Masih sareng ibadah anu disayogikeun ku lalaki ka Kristus sareng ngalangkungan anjeunna ka Rama dina Roh Suci.-CCC, n. 1324-1325

 

Abdi hoyong nambihan poin kagenep di dieu anu saleresna mangrupikeun gabungan tina hal-hal di luhur, sareng éta anu dipiharep ku Lady urang di Fatima: "Komuni réparasi" dina dinten Sabtu mimiti unggal bulan. Lady kami ngajelaskeun naon ieu ka Sr. Lucia:

Tingali, putri abdi, dina Haté Kuring, dikurilingan ku cucuk anu lalaki anu teu ngahatur nuhun nusuk ka Kuring unggal waktos ku pitenah sareng teu hormat aranjeunna. Anjeun sahenteuna nyobian ngahibur Kuring sareng nyarios yén kuring janji bakal ngabantosan dina waktos maot, kalayan kurnia anu diperyogikeun pikeun kasalametan, sadayana anu, dina dinten Sabtu mimiti lima bulan berturut-turut, bakal ngaku, nampi Komuni Suci, maca lima dekade tina Rosario, sareng jaga kuring salami lima belas menit bari medit kana lima belas misteri Rosario, kalayan tujuan pikeun ngarobih ka Abdi. —Http: //www.ewtn.com/library/MARY/FIRSTSAT.htm

Ku cara-cara ieu, maka, diajarkeun ku Garéja Katolik sareng Our Lady, urang bakal dijantenkeun saksi suci sareng asli anu janten kapal katentreman jeung cahaya—sareng bagian tina Triumph of the Immaculate Heart, anu aya di dieu sareng sumping…

 

READING READING:

 

 

 

Klik di dieu pikeun unsubscribe or ngalanggan kana Jurnal ieu.

Kamentrian ieu ngalaman a gede pisan kakurangan kauangan.
Punten pertimbangkeun perpuluhan pikeun kerasulan urang.
Hatur nuhun pisan.

www.markmallett.com

-------

Pencét di handap pikeun narjamahkeun halaman ieu kana basa anu sanés:

Nyitak Friendly, PDF & Email

Footnotes

Footnotes
1 Paus Benediktus XVI, Cahaya Dunya, kc. 166, Paguneman sareng Peter Seewald
2 Pesen Fatima, www.vatican.va
3 cf. Revolusi Global!
4 cf. The Great vakum
5 siga. Kuring nyarios ka dua sisi debat di Mungkin… atanapi Henteu?
6 siga. 1 Tes 5:20
7 tempo Medjugorje: "Ngan Fakta, Bu"
8 siga. Markus 9:29; naskah kuno nambihan "shalat sareng puasa"
Dihaturkeun dina HOME, Jaman Damai and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Komentar nu ditutup.