Awéwé Sakira Kalahiran

 

PESTA ANJEUN KAMI JUARA GUADALUPE

 

PAUS John Paul II nyauran éta Bentang tina Evangelisasi Anyar. Leres, Our Lady of Guadalupe nyaéta isuk Star of the New Evangelization anu sateuacanna nyaéta Dinten Gusti

Tanda hébat nembongan di langit, hiji awéwé nganggo papakéan panonpoé, sareng bulan handapeun suku-Na, sareng dina sirahna makuta dua belas bintang. Anjeunna hamil sareng ngabangingik bari nyeri nalika nuju ngababarkeun ngalahirkeun. (Wahyu 12: 1-2)

Abdi nguping kecap na,

Aya datang pembebasan kuat ti Roh Suci

Roh Suci nyaeta agén da'wah. Janten, anjeunna ngado'a kanggo kadatangan ieu. Anjeunna damel pikeun éta. Anjeunna nangis pikeun éta-ngaleupaskeun Roh Suci ti Surga pikeun nyaangan manah sareng pikiran unggal jiwa di bumi.

Ayeuna badé sumping! Ayeuna badé sumping!

Tapi naha maka Maryam nangis? Anjeunna nangis sabab, nalika Roh datang, anjeunna peryogi sésa-sésa na, keuneung anu anjeunna nuju ngawangun, siap-siap ngempelkeun jiwa kana Parahu haténa, jalma-jalma anu parantos dileupaskeun tina cekelan Iblis. Urang kedah siap-siap maehan oray ku Firman Allah dumuk di jero. Kusabab, sakumaha anu kuring parantos nyerat di tempat sanés, nabi-nabi palsu Iblis anu dirina nolak anugerah "peringatan," bakal ngumpulkeun kakuatanana deui pikeun maok domba ieu, ngajajar diri sareng Naga.

Janten anjeunna peryogi bantosan kami; anjeunna peryogi haté urang kabuka pikeun kabentukna Putra-Na dina diri urang. Ieu padamelan hébat na. Sagampil Roh Suci sareng Maria ngawangun Yesus babarengan dina rahimna, anjeunna damel sareng Roh pikeun ngabentuk Yesus di urang. Anjeunna peryogi urang janten tunduk kana padamelan ieu sahingga urang bakal siap janten sora bebeneran saatos kabingungan ageung anu bakal akibat tina Panerangan. Yesus mangrupikeun Firman Allah, anu mangrupikeun Pedang anu bakal nusuk hate ku Kaleresan sareng ngabebaskeun aranjeunna. Upami Pedang ieu henteu kabentuk dina diri urang, maka urang moal tiasa digunakeun pikeun ngéléhkeun éta oray.

Dangukeun naon anu Rama Suci nyarios:

Kuring ningali subuh jaman misionaris anyar, anu bakal janten beurang sumringah ngahasilkeun panén anu loba, if sadaya urang Kristen, sareng misionaris sareng gereja-gereja ngora khususna, ngaréspon kalayan loma sareng suci dina telepon sareng tantangan dina waktos urang. —POPE JOHN PAUL II, 7 Désémber 1990: Énsiklik, Redemptoris Missio "Misi Kristus Panebus" (nekenkeun kana "upami" milik kuring)

"Upami" - éta kecap konci dina téks ieu: if urang ngaréspon.

 

Naha urang ngabales?

Dina dugaan penampakan anyar pikeun Mirjana ti Medjugorje, paningal nyarios, "Lady urang sedih pisan. Sadaya waktos panonna ngeusi cimata. Anjeunna masihan pesen: ”

Dear barudak! Dinten ieu, nalika kuring ningali haté anjeun, haté kuring pinuh ku kanyeri sareng pikareueuseun. Barudak abdi, lirén sakedap teras tingali kana haté anjeun. Naha Putra abdi, Gusti anjeun, leres-leres ti heula? Naha paréntah-Na leres-leres ngukur hirup anjeun? Kuring ngingetkeun anjeun deui: tanpa iman moal aya deukeutna Gusti Allah atanapi firman Allah anu mangrupikeun cahaya kasalametan sareng cahaya akal sehat.

Mirjana nambihan: "Kuring nyeri pisan naros ka Nyonya urang ulah ninggalkeun kami sareng henteu nyandak leungeun-Na ka kami. Anjeunna nyeri pisan imut kana pamundut abdi sareng angkat. Kali ieu Lady Kami henteu nyarios: 'Hatur nuhun.'"(Biasana anjeunna nyarios"Hatur nuhun parantos ngaréspon telepon kuring.")

Dangukeun sing ati-ati kana naon Anu Dicarioskeun ku Ibu Kami di dieu: tanpa kapercayaan, Firman Allah henteu cicing dina diri urang, sareng ku alatan éta, cahaya akal sehat, cahaya bebeneran sareng kasalametan pikeun ngabantosan jalma-jalma, ayeuna, sareng saatos Penerangan moal aya. Sareng éta hartosna seueur jiwa tiasa leungit salamina kana tipu daya Setan.

 

Naha kuring lain indung anjeun?

Kamari, kuring disiksa sadidinten ku mamang pisan ngeunaan kerasulan kuring. Fr. Paul Gousse, anu hosting kuring pikeun misi paroki di New Hampshire, ngadoa sareng kuring sateuacan Sakramen Suci. Langsung, gambar Our Lady of Guadalupe datang ka pipikiranana, sareng kecap ieu:

Parawan, pangkuatna.

sareng kecap-kecap anu anjeunna nyarios ka St. Juan Diego:

Naha kuring lain indung anjeun?

Kuring nyanghareupan pilihan. Boh kuring bade percanten ka Yesus sareng Maryam, atanapi teras naroskeun naha Tuhan leres-leres aya kendali. Kuring yakin seueur urang aya dina percobaan anu luar biasa ayeuna. Tapi naha urang percanten ka Gusti, percanten yén Anjeunna Gusti sadayana, atanapi urang henteu. Boh urang percanten yén Maryam Indung urang pinuh ku rahmat, sareng sapertos kitu, paling kuat, atanapi urang henteu. Sareng sering, kami henteu percanten yén Indung Kami bakal ngabantosan kami. Janten, urang ngajantenkeun anjeunna ceurik — kanggo urang, sareng jalma-jalma anu urang teu tiasa kahontal kusabab urang henteu iman.

 

TEU KANGGO

"Aya dua jinis patarosan," Fr. Paul teras nyarios ka kuring. "Éta Maryam sareng Zakaria."

Duanana pada hariwang nalika Malaikat Jibril muncul. Tapi nalika malaikat nyarios ka Zakaria yén pamajikanana bakal ngalahirkeun putra (Yohanes Baptis), anjeunna nyarios, "Kumaha kuring terang ieu? Kusabab kuring sepuh sareng pamajikan kuring parantos lami. " Zakharia mamang, ku sabab éta, dijantenkeun teu tiasa nyarios sareng teu tiasa nyarios.

Mary, di sisi anu sanésna, nalika nyanghareupan siga teu mungkin ngayakeun Gusti, saurna, "Kumaha carana ieu kumargi kuring teu gaduh salaki?" Anjeunna henteu cangcaya, anjeunna ngan ukur heran kana naon cara Gusti bakal ngalakukeun ieu.

Intina nyaéta, upami urang ragu sapertos Zakaria, maka haté urang bakal "tanpa iman ... atanapi pangandika Allah anu mangrupikeun cahaya kasalametan sareng cahaya akal sehat."Kami moal tiasa masihan kusabab urang henteu ngagaduhan.

Janten, kuring nyungkeun hampura pikeun mamang kuring, sareng ngadamel kalakuan iman yén kuring bakal percanten ka Yesus sareng Maryam. Sareng kuring ujug-ujug dieusian ku katengtreman sareng kawani anu hébat.

Teu pernah telat, dugi ka telat. Sareng éta henteu telat. Pasang iman ka Kristus! Sareng percanten ka Indung anjeun.

Aya seueur padamelan anu kedah urang laksanakeun, gancang pisan.

… [A] usum semi anyar kahirupan Kristen… bakal diturunkeun ku Jubileung Ageung, if Umat ​​Kristen anu tunduk kana tindakan Roh Suci. —POPE JAUH PAUL II, Tertio Millennio Adveniente, n. 18.

Nyitak Friendly, PDF & Email
Dihaturkeun dina HOME, MARY.