Nalika Ruh Datang

KALIMAH AYEUNA KANGGO MACA MACA
kanggo Salasa Minggu kaopat Puasa, 17 Maret 2015
Poé St. Patrick

Téks liturgi Ieuh

 

THE Roh suci.

Dupi anjeun parantos pendak sareng Jalma ieu? Aya Rama sareng Putra, leres, sareng gampang pikeun urang ngabayangkeun aranjeunna kusabab rupa Kristus sareng gambar siga bapa. Tapi Roh Suci ... naon, manuk? Henteu, Roh Suci mangrupikeun Jalma Katilu tina Tritunggal Suci, sareng jalma anu, nalika Anjeunna sumping, ngadamel sagala bédana di dunya.

Roh sanés "énergi kosmis" atanapi kakuatan, tapi ketuhanan nyata jelema, saha anu suka bungah sareng kami, [1]siga. Abdi Tes 1: 6 duka sareng kami, [2]cf. Ef 4:30 ngajarkeun urang, [3]siga. Yohanes 16:13 ngabantuan urang dina kalemahan urang, [4]siga. Rom 8: 26 sareng ngeusian urang ku asih pisan ka Gusti. [5]siga. Rom 5: 5 Nalika Anjeunna sumping, Roh tiasa netepkeun sapanjang kahirupan anjeun nuju sumanget.

… Anjeunna anu langkung kawasa ti kuring bakal sumping, tali anu sendalna Kami henteu pantes pikeun dicabut; anjeunna bakal ngabaptis anjeun sareng Roh Suci sareng seuneu. (Lukas 3: 16)

Kolam renang Bethesda dina Injil ayeuna dipercaya ngagaduhan sipat penyembuhan. Sareng, "hiji jelema di dinya anu gering tilu puluh dalapan taun" tetep kitu kusabab anjeunna henteu acan lebet ka cai. Cenah,

Kuring teu aya anu nempatkeun kuring ka kolam renang nalika cai diaduk ...

Janten kajantenan seueur urang anu ngababakan Katolik; kami ngiringan sakola paroki, Minggu Minggu, nampi Sakramen, gabung sareng Ksatria Columbus, CWL, sareng sajabana… sareng, aya hiji hal di urang anu tetep teu aktif. Sumanget urang tetep henteu pikaresepeun, teu nyambung tina kahirupan urang sadidinten. Sareng éta kusabab, sapertos kolam renang Betsaida, urang henteu acan "diadukeun" ku Roh Suci. Paulus bahkan nyarios ka Timoteus:

Kuring ngingetan ka anjeun pikeun ngahudangkeun kado Allah anu anjeun gaduh ku panerapan panangan abdi ... (1 Tim 1: 6)

Naon ieu hartosna? Naha urang henteu tiasa nyarios yén seueur urang Katolik sapertos anu sami sareng Rosul? Dua belas lalaki ieu cicing sareng Yesus salami tilu taun, tapi sering henteu gaduh hikmah, getol, wani, sareng haus kana perkawis Gusti. Éta sadayana dirobih ku Pentakosta. Sapanjang kahirupan aranjeunna diduruk.

Kuring parantos nyaksian ieu dina kahirupan kuring ayeuna pikeun opat puluh taun — pendeta, biarawati, sareng jalma awam anu ujug-ujug ngaraos getol luar biasa pikeun Gusti, lapar kana Kitab Suci, dorongan anyar pikeun pelayanan, doa, sareng hal-hal Gusti saatos dieusi ku Roh Suci. [6]Aya anggapan anu salah di Garéja yén saatos Baptisan sareng Konpirmasi, urang henteu kedah "dieusian ku Roh Suci." Nanging, urang ningali dina Kitab Suci anu sabalikna: saatos Pentakosta, para rasul kumpul dina kasempetan anu sanés, sareng Roh murag deui ka aranjeunna sapertos "Pentakosta anyar". Tingali Rasul 4:31 sareng séri na Karismatik? Ujug-ujug, aranjeunna janten sapertos tangkal-tangkal éta dina bacaan anu munggaran nalika aranjeunna dicabut tina kaduniaan sareng dipelak deui ku "walungan" Roh anu ngalir.

Duniawi anu nyéépkeun ieu ngan ukur tiasa diubaran ku napas dina hawa murni tina Roh Suci anu ngabébaskeun urang tina mentingkeun diri dina kaagamaan anu kaluar tina agama anu sanés ti Gusti. — PAUS FRANCIS, Evangelii Gaudium, henteu. 97

Pelayanan sareng padamelanana mimiti ngahasilkeun "buah" supernatural sareng "ubar" anu janten katuangan spiritual sareng rahmat pikeun Garéja sareng dunya.

Upami kuring tiasa, dulur-dulur anu kuring sayang, kuring bakal lebet ka unggal rohangan tamu anjeun pikeun ngawangun deui "rohangan luhur" sareng anjeun, nyarios sareng anjeun ngeunaan kado sareng karmaosan Roh anu duka teuing dianggurkeun ku sababaraha di presbyterate, sareng ngadoa sareng anjeun supados Roh Suci diadukeun janten seuneu hirup dina haté anjeun. Sakumaha Yesus langkung seueur nawiskeun jalma lumpuh anu miskin tibatan nurunkeun anjeunna ka kolam renang, kitu ogé, Kristus parantos langkung ti seueur urang anu sadar kana iman Katolik urang.

Urang kedah hilap yén geutah anu ngahirupkeun sareng ngarobih haté nyaéta Roh Suci, Roh Kristus. —POPE FRANCIS, Rapat sareng ikatan awam Seguimi, 16 Maret 2015; Zenit

Tapi aya jalma anu jauh langkung saé anu kuring nyarankeun dina tempat kuring: pasangan tina Roh Suci, Mary. Anjeunna aya di tempat anu mimiti di Garéja, sareng hoyong deui sareng murangkalihna kusabab alesan ieu - nyungkeun Pentakosta anu anyar dina Garéja. Gabung sareng tanganna teras, sareng nyungkeun anjeunna ngadoa supados Roh Suci murag deui ka anjeun sareng kulawarga anjeun, pikeun ngahudangkeun kado laten, ngaleyurkeun rasa teu paduli, nyiptakeun lapar anyar, janten nyeureud cinta markisa pikeun Yesus Kristus sareng pikeun jiwa. Doakeun, teras ngantosan Kado anu pastina bakal sumping.

Kuring ngirimkeun janji Rama ka anjeun; tapi tetep di kota dugi ka dibaju ku kakawasaan ti luhur ... Upami anjeun, anu jahat, terang kumaha masihan kado anu hadé pikeun murangkalih anjeun, langkung-langkung Rama di sawarga bakal masihan Roh Suci ka jalma anu naros ka anjeunna (Lukas 24:49; 11:11)

Kuring geus ditulis a tujuh bagéan séri taliti ngajelaskeun kumaha Roh Suci sareng karisma sanés mangrupikeun hiji-hijina domain tina "Pembaruan Karismatik", tapi warisan ti sadayana Garéja ... sareng kumaha éta sadayana mangrupikeun persiapan pikeun jaman karapihan anu anyar anu bakal datang. [7]cf. Charistmatic - Bagéan VI

Anjeun tiasa maca séri di dieu: Karismatik?

Janten kabuka pikeun Kristus, wilujeng sumping Roh, sahingga Pentakosta énggal dilaksanakeun di unggal komunitas! Kamanusaan anyar, jalma anu bungah, bakal timbul ti tengah anjeun; anjeun bakal ngalaman deui kakawasaan nyalametkeun Gusti. —POPE JOHN PAUL II, “Alamat ka Uskup Amérika Latin,” L'Osservatore Romano (Édisi basa Inggris), 21 Oktober 1992, kc. 10, detik 30.

 

Lagu alit anu kuring tulis pikeun ngabantosan anjeun ngadoa supaya Roh Suci sumping… 

 

Nuhun pikeun dukungan anjeun
tina palayanan sepenuh waktu ieu!

Pikeun ngalanggan, pencét Ieuh.

 

Méakkeun 5 menit sapoé sareng Mark, meditasi unggal dinten Ayeuna Kecap dina bacaan Massa
salami opat puluh dinten Puasa ieu.


Pangorbanan anu bakal tuang jiwa anjeun!

ngalanggan Ieuh.

Banner NowWord

Nyitak Friendly, PDF & Email

Footnotes

Footnotes
1 siga. Abdi Tes 1: 6
2 cf. Ef 4:30
3 siga. Yohanes 16:13
4 siga. Rom 8: 26
5 siga. Rom 5: 5
6 Aya anggapan anu salah di Garéja yén saatos Baptisan sareng Konpirmasi, urang henteu kedah "dieusian ku Roh Suci." Nanging, urang ningali dina Kitab Suci anu sabalikna: saatos Pentakosta, para rasul kumpul dina kasempetan anu sanés, sareng Roh murag deui ka aranjeunna sapertos "Pentakosta anyar". Tingali Rasul 4:31 sareng séri na Karismatik?
7 cf. Charistmatic - Bagéan VI
Dihaturkeun dina HOME, MACA MACA, ROHANI and tagged , , , , , , , , .