En far till gudomlig barmhärtighet

 
JAG HADE nöjet att prata tillsammans med Fr. Seraphim Michalenko, MIC i Kalifornien vid några kyrkor för ungefär åtta år sedan. Under vår tid i bilen, Fr. Seraphim betrodde mig att det fanns en tid då dagboken för St. Faustina riskerade att bli helt undertryckt på grund av en dålig översättning. Han gick dock in och fixade översättningen, vilket banade väg för att hennes skrifter skulle spridas. Han blev så småningom vice postulator för hennes kanonisering.

För några år sedan berättade någon för mig ett tillkännagivande som gjordes vid en sammankomst med Fr. Seraphim uppenbarligen närvarande, [1]Jag rapporterade till en början att det var ett kontor i Vatikanen, vilket berättades för mig (det var tydligen en biskop som meddelade vid Seraphims födelsedagssamling); Marians of the Immaculate Conception uppgav dock i en video den 13 februari 2021, där de citerar den här bloggen, att de inte har någon information om en Vatikanförbindelse. jfr. 1:23:52 markera vid YouTube.com att en viss passage i St. Faustinas dagbok hänvisade till hennes kanonisering, och initialerna SM till Fr. “Seraphim Michalenko”.

Idag såg jag två enorma pelare implanterade i marken; Jag hade implanterat en av dem och en viss person, SM, den andra. Vi hade gjort det med oerhörda ansträngningar, mycket trötthet och svårigheter. Och när jag hade implanterat pelaren undrade jag själv var en sådan extraordinär styrka kom ifrån. Och jag insåg att jag inte hade gjort detta av min egen styrka utan med den kraft som kom uppifrån. Dessa två pelare var nära varandra, i bildområdet. Och jag såg bilden, höjd mycket högt och hängande från dessa två pelare. På ett ögonblick stod ett stort tempel, uppburen både inifrån och utifrån, på dessa två pelare. Jag såg en hand avsluta templet, men jag såg inte personen. Det fanns en stor mängd människor, inom och utanför templet, och strömmarna från Jesu barmhärtiga hjärta strömmade ner över alla.  —St. Faustina, Gudomlig barmhärtighet i min själ, Dagbok, n. 1689; Maj 8, 1938

Anmärkningsvärt nog lämnades han av misstag bakom publiken under hennes kanonisering - varför han inte sågs.
 
Fr. Seraphim var en del av beställningen av Marians of the Immaculate Conception. Han dog den 11 februari, festdagen för Our Lady of Lourdes, som tillkännagav sig själv som "Den obefläckade befruktningen." Tack, fr. Serafer. Du banade vägen för oss att ta emot budskapet om gudomlig barmhärtighet. Må du höljas in i den eviga vilan i Jesu medkännande hjärta.
 
Be för oss.
 
 
RELATERAD LÄSNING
 
Mitt möte med en annan ”far till gudomlig barmhärtighet”, avd. Pastor George Kosicki: Relikerna och budskapet

 

Lyssna på Mark på följande:


 

 

Gå med mig nu på MeWe:

Att resa med Mark in Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

 
Mina skrifter översätts till franska! (Tack Philippe B.!)
Häll lire mes écrits en français, cliquez sur le drapeau:

 
 
Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

fotnoter
1 Jag rapporterade till en början att det var ett kontor i Vatikanen, vilket berättades för mig (det var tydligen en biskop som meddelade vid Seraphims födelsedagssamling); Marians of the Immaculate Conception uppgav dock i en video den 13 februari 2021, där de citerar den här bloggen, att de inte har någon information om en Vatikanförbindelse. jfr. 1:23:52 markera vid YouTube.com
Inlagd i HEM, NÅDENS TID och märkta , , , .