En bönreträtt med Mark


 

UNDER denna "reträtt" -tid den senaste veckan, orden "Koloss 2: 1”Blinkade i mitt hjärta en morgon.

För jag vill att du ska veta hur stor kamp jag har för dig och för dem i Laodicea och alla som inte har sett mig ansikte mot ansikte, så att deras hjärtan kan uppmuntras när de samlas i kärlek, att ha all rikedom med fullviss förståelse, för kunskapen om Guds mysterium, Kristus, i vilken alla skatter av vishet och kunskap är gömda. (Kol 2: 1)

Och med det kände jag att Herren bad mig att leda mina läsare i en andlig reträtt denna fasta. Det är dags. Det är dags för Guds armé att ta på sig sin andliga rustning och ledas i strid. Vi har väntat i Bastion; vi har blivit stationerade på väggen och "tittar och ber." Vi har sett den framåtriktande armén som nu står vid våra portar. Men vår Herre väntade inte på att hans fiender skulle erövra dem. Nej, han gick ner till Jerusalem på egen hand.[1]jfr Sju års rättegång Han renade templet. Han tillrättavisade fariséerna. Han tvättade sina lärjungars fötter och införde den heliga mässan. Han kom in i Getsemane av sin egen vilja och överlämnade den sedan helt till Fadern. Han tillät sina fiender att "kyssa" honom genom svek, piska honom efter behag och döma honom till döds. Han tog upp sitt kors och bar det till toppmötet, som om han höll upp en fackla som hädanefter skulle leda varje lamm in i uppståndelsekammaren, frihet. Där, på Golgata, andade han sin sista andedräkt ut och andade in i kyrkans framtid ... in i nuet.

Och nu, bröder och systrar, mina trötta följeslagare, är det dags att fånga denna gudomliga andedräkt av Jesus. Det är dags för oss att andas in Kristi liv så att vi också kan stiga upp från vårt kött, stiga upp från vår apati, stiga upp från världslighet, stiga upp från vår sömn.

Herrens hand kom över mig, och han förde mig ut i Herrens ande och satte mig mitt i den breda dalen. Den var fylld med ben. Han fick mig att gå bland dem i alla riktningar. Så många låg på ytan av dalen! Hur torra de var! Han frågade mig: Människoson, kan dessa ben återvända till liv? "Herre Gud," svarade jag, "det vet du bara." Då sade han till mig: Profetera över dessa ben och säg till dem: torra ben, hör Herrens ord! Så säger Herren Gud till dessa ben: Lyssna! Jag låter andan komma in i dig så att du kan få liv. Jag kommer att sätta senor på dig, få kött att växa över dig, täcka dig med hud och sätta andedräkt i dig så att du kan få liv. Då ska du veta att jag är Herren ... Jag profeterade som han befallde mig, och andan kom in i dem; de kom till liv och stod på sina fötter, en stor armé. (Hesekiel 37: 1--10)

Denna reträtt är för de fattiga; det är för de svaga; det är för missbrukare; det är för dem som känner att den här världen närmar sig dem och deras rop om frihet går förlorade. Men det är just i denna svaghet som Herren kommer att bli stark. Vad som behövs är då ditt "ja", ditt fiat. Vad som behövs är din vilja och önskan. Vad som behövs är ditt samtycke för att låta den Helige Ande arbeta i dig. Vad som behövs är din lydnad till plikten för tillfället.

Jag har frågat - nej, jag har tiggat - det Vår dam blir vår reträttmästare. Att vår mor skulle komma och lära oss, sina barn, vägen till frihet och vägarna till seger. Jag tvivlar inte på att denna bön kommer att besvaras. Jag har rengjort min skiffer och kommer att tillåta denna drottning att imponera på hennes ord i mitt hjärta, fylla min penna med hennes visdoms bläck och att röra mina läppar med sin egen kärlek. Vem är bättre att forma oss än den som bildade Jesus?

Kanske funderar du på att ge upp choklad, kaffe eller tv osv. Men vad sägs om att fasta från bortkastad tid? Vi säger att vi inte har tid att be - men lägger lätt den tiden på att läsa sociala nätverk, Facebook-väggar, tanklösa webbplatser, titta på sport och liknande. Begå med mig bara 15 minuter varje dag, helst innan skolan eller jobbet, innan barnen vaknar eller telefonen börjar ringa. Om du börjar din dag med att "först söka Guds rike", jag lovar dig, kommer dina dagar snabbt att bli "av denna värld."

Och så, jag inbjuder dig att gå med mig genom att klicka på kategorilänken i sidofältet som säger Bön reträtt och börja med dag ett.

När jag skrev ut detta kom ett e-postmeddelande från en läsare med ett ord hon fick i bön. Ja, jag tror att det här är från Herren:

Riket kommer, allt annat kan inte jämföras, redo er själva. Innan en armé tar över en fiende finns det en sista, sista strid, den hårdaste av alla. Det är här hjältar stiger (helgon), där de minst blir störst, och de som ansågs värdelösa är viktigast. De blir fästet för tron, resten. Bröder och systrar binder dina ländar, ta din rustning, ta upp ditt svärd. Dödsfallet i detta krig är inte förluster, utan segrar; den största gåvan är att lägga ner livet för en annan.

Striden tillhör herren.

Hon inkluderade en länk till John Michael Talbots sång "The Battle Belongs to the Lord." Det är smord. Jag tar med det nedan för att du ska be med idag som en stridsrop före fastan.

Sprid ordet. Berätta för din familj och dina vänner. Gör det som en familj efter kvällsmat. Lägg upp det på Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin ... gå in på vägarna och gränderna och bjud in de fattiga, nedslagen och svaga.

Och snälla, be för mig. Aldrig har jag känt mig mer oförmögen till någonting.

Du är älskad.

 

 

 

Att resa med Mark i Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

NuWord Banner

ANMÄRKNINGAR: Många prenumeranter har nyligen rapporterat att de inte får mejl längre. Kontrollera din skräppost- eller skräppostmapp för att se till att mina e-postmeddelanden inte hamnar där! Det är vanligtvis fallet 99% av tiden. Försök också att prenumerera på nytt här.. Om inget av detta hjälper, kontakta din internetleverantör och be dem att tillåta e-post från mig.

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

Inlagd i HEM, LENTEN RETREAT.