En lektion om korsets kraft

 

IT var en av de mest kraftfulla lärdomarna i mitt liv. Jag vill dela med mig av vad som hände mig på min senaste tysta reträtt...

 

Sår och krigföring

För ett år sedan kallade Herren mig och min familj ut från ”öknen” i Saskatchewan, Kanada, tillbaka till Alberta. Det steget började en process av helande i min själ - en som verkligen kulminerade under Triumph reträtt tidigare denna månad. "9 dagar till frihet" säger deras webbplats. De skojar inte. Jag såg många själar förvandlas framför mina ögon under retreatens gång - mina egna inklusive. 

Under dessa dagar påminde jag mig ett minne av mitt dagisår. Det var ett gåvoutbyte mellan oss - men jag glömdes bort. Jag minns att jag stod där och kände mig avskild, generad, till och med skämd. Jag har aldrig lagt ner så mycket på det... men när jag började reflektera över mitt liv insåg jag att jag sedan det ögonblicket hade alltid kändes isär. När jag växte i min tro som ett litet barn, kände jag mig ännu mer isolerad eftersom de flesta av barnen i mina katolska skolor aldrig deltog i mässan. Så jag fick aldrig riktigt starka vänskapsband under mina skolår. Min bror var min bästa vän; hans vänner var mina vänner. Och detta fortsatte när jag lämnade hemmet, under hela min karriär, och sedan mina verksamhetsår. Det började sedan blöda in i mitt familjeliv. Jag började tvivla på min egen frus kärlek till mig och till och med mina barns. Det fanns ingen sanning i det, men otryggheten bara växte, lögnerna blev större och mer trovärdiga och detta skapade bara spänningar mellan oss.

En vecka innan retreaten kom det hela till sin spets. Jag visste utan tvekan att jag blev andligt attackerad vid den tidpunkten, men lögnerna var så verkliga, så ihärdiga och så förtryckande att jag sa till min andliga chef förra veckan: "Om Padre Pio slungades fysiskt omkring i sitt rum av demoner, jag gick igenom den mentala motsvarigheten." Alla verktyg jag använde tidigare var till synes börjar misslyckas: bön, fasta, radbandet etc. Det var inte förrän jag gick till bikten dagen innan reträtten som attackerna omedelbart upphörde. Men jag visste att de skulle komma tillbaka... och med det gav jag mig ut på reträtten. 

 
Levereras från mörkret

Jag ska inte gå in för mycket på reträtten förutom att säga att den väver samman Ignatiansk urskillning och Thérèsisk andlighet, blandat med sakramenten, Vår Frus förbön och mer. Processen tillät mig att gå in i både såren och mönstret av lögner som dök upp ur dem. Under de första dagarna grät jag många tårar när Herrens närvaro sänkte sig över mitt lilla rum och mitt samvete blev upplyst till sanningen. De ömma ord han hällde ut i min dagbok var kraftfulla och befriande. Ja, som vi hörde i evangeliet idag: 

Om du förblir i mitt ord, kommer du verkligen att vara mina lärjungar, och du kommer att få veta sanningen, och sanningen kommer att befria dig. (Johannes 8: 31-32)

Jag mötte de tre personerna i den heliga treenigheten tydligt och mer än jag någonsin har gjort i mitt liv. Jag blev överväldigad av Guds kärlek. Han avslöjade för mig hur jag subtilt hade köpt mig in i "lögnens fader" lögner.[1]jfr. Johannes 8:44 och med varje belysning blev jag befriad från en anda av negativitet som hade satt ett hårstrå över mitt liv och mina relationer. 

På retreatens åttonde dag berättade jag för resten av gruppen hur jag överväldigades av Faderns kärlek – som den förlorade sonen. Men så fort jag talade det var det som om ett nålhål öppnade sig i min själ och den övernaturliga frid jag upplevde började rinna av. Jag började känna mig rastlös och irriterad. I pausen gick jag in i korridoren. Plötsligt ersattes tårar av läkning med tårar av ångest - igen. Jag kunde inte förstå vad som pågick. Jag åkallade Vår Fru, änglarna och helgonen. Jag "såg" till och med i mitt sinne ärkeänglarna bredvid mig, men ändå greps jag av rädsla till den grad att jag darrade. 

Det var i det ögonblicket jag såg dem...

 

En motattack

När jag stod utanför glasdörrarna mitt emot mig "såg" jag i ett ögonblick Satan stå där som en stor röd varg.[2]Under tiden för min reträtt sa min pappa att en stor varg promenerade över gården där han bor. Två dagar senare kom den igen. Med hans ord, "Väldigt ovanligt att se en varg." Detta förvånar mig inte eftersom en del av reträtten är att ge helande till vårt "släktträd". Bakom honom fanns mindre röda vargar. Sedan "hörde" jag i min själ orden: "Vi kommer att sluka dig när du går härifrån." Jag blev så chockad att jag bokstavligen backade.

Under nästa samtal kunde jag knappt fokusera. Minnena av att ha blivit mentalt slungad som en trasdocka veckan innan kom rusande tillbaka. Jag började frukta att jag skulle falla tillbaka i de gamla mönstren, osäkerhet och ångest. Jag bad, jag tillrättavisade och jag bad lite till... men utan resultat. Den här gången ville Herren att jag skulle lära mig en avgörande läxa.

Jag tog upp min telefon och skickade ett sms till en av reträttledarna. "Jerry, jag har blivit förblindad." Tio minuter senare satt jag på hans kontor. När jag förklarade för honom vad som just hade utspelat sig, stoppade han mig och sa: "Mark, du har blivit rädd för djävulen." Jag blev först förvånad när jag hörde honom säga detta. Jag menar, i åratal har jag tillrättavisat denna dödsfiende. Som pappa och överhuvud för mitt hem har jag tagit makten över onda andar när jag attackerar min familj. Jag har bokstavligen sett mina barn rulla på golvet med ont i magen mitt i natten för att sedan vara helt okej två minuter senare efter en välsignelse med heligt vatten och några böner som tillrättavisade fienden. 

Men här var jag... ja, faktiskt skakad och rädd. Vi bad tillsammans och jag ångrade mig från denna rädsla. För att vara tydlig, de (fallna) änglarna är mäktigare än oss människor – på egen hand. Men…

Ni tillhör Gud, barn, och ni har besegrat dem, för den som är i er är större än den som är i världen. (1 Johannes 4:4)

Min frid började återvända, men inte helt. Något stämde fortfarande inte. Jag var på väg att gå när Jerry sa till mig: "Har du ett kors?" Ja, sa jag och pekade på den runt min hals. "Du måste bära den här hela tiden," sa han. "Korset måste alltid gå före dig och bakom dig." När han sa det gnistrade något i min själ. Jag visste att Jesus talade till mig... 

 

Den Lesson

När jag lämnade hans kontor höll jag mitt kors. Nu måste jag säga något ganska sorgligt. Det där vackra katolska retreatcentret vi var i, som så många andra, har blivit värd för många New Age-seminarier och -övningar som Reiki, etc. När jag gick i korridoren mot mitt rum höll jag mitt kors framför mig. Och som jag såg, typ skuggor, onda andar börjar kanta korridoren. När jag passerade dem böjde de sig för korset runt min hals. Jag var mållös.  

När jag återvände till mitt rum stod min själ i brand. Jag gjorde något som jag normalt aldrig skulle göra, och jag rekommenderar inte heller någon att göra det. Men en helig vrede steg upp i mig. Jag tog tag i det hängande krucifixet på väggen och gick bort till fönstret. Ord steg upp i mig som jag inte kunde ha stoppat om jag ville, eftersom jag kände hur den Helige Andes kraft välla fram. Jag höll upp korset och sa: "Satan, i Jesu namn, jag befaller dig att komma till detta fönster och böja dig inför detta kors." Jag upprepade det... och jag "såg" honom snabbt komma och buga i hörnet utanför mitt fönster. Den här gången var han mycket mindre. Då sa jag, "Varje knä skall böja sig och varje tunga bekänna att Jesus är Herre! Jag befaller dig att bekänna att han är Herre!” Och jag hörde honom i mitt hjärta säga: "Han är Herre" - nästan patetiskt. Och med det tillrättavisade jag honom och han flydde. 

Jag satte mig och varje spår av rädsla hade helt försvunnit. Jag kände då att Herren ville tala - som han har gjort tusen gånger i denna tjänst. Så jag tog upp min penna och det här är vad som flödade in i mitt hjärta: "Satan måste knäböja inför Mitt kors för vad han trodde var seger blev hans nederlag. Han måste alltid knäböja inför Mitt Kors eftersom det är Min Krafts redskap och symbolen för Min kärlek - och Kärleken misslyckas aldrig. JAG ÄR KÄRLEK, och därför symboliserar korset kärleken till den heliga treenigheten som har gått ut i världen för att samla Israels förlorade lamm.” 

Och med det hällde Jesus ut en vacker "litany" till korset:
 
Korset, korset! Åh, mitt söta kors, vad jag älskar dig,
ty jag svänger dig som en lie att samla
en skörd av själar till Mig själv. 
 
Korset, korset! Med den har du kastat, inte skugga,
men ljus över ett folk i mörker. 
 
Korset, korset! Du, så ödmjuk och obetydlig
— två balkar av trä — 
höll världens öde på dina fibrer,
och sålunda spikade allas fördömande på detta träd.
 
Korset, korset! Du är livets teckensnitt,
livets träd, livets källa.
Klart och oattraktivt höll du Frälsaren
och blev därmed det mest fruktbara trädet av alla. 
Ur dina döda lemmar har all nåd vuxit fram
och varje andlig välsignelse. 
 
O kors, o kors! Ditt trä är genomdränkt i alla ådrar
med Lammets blod. 
O ljuva kosmos altare,
på dina splitter låg Människosonen,
alltings bror, skapelsens Gud.
 
O kom till mig, kom till detta kors,
som är nyckeln som låser upp alla kedjor, som knäpper deras länkar,
som sprider mörker och får varje demon att fly.
För dem är korset deras fördömelse;
det är deras mening;
det är deras spegel som de ser
den perfekta återspeglingen av deras uppror. 
 
 
Sedan gjorde Jesus en paus och jag kände hur han sa: "Och så mitt älskade barn, jag ville att du skulle känna den nya kraften Jag lägger i dina händer, Korsets kraft. Låt det gå före allt du gör, låt det stå med dig hela tiden; ctittar på det ofta. Älska Mitt Kors, sov med Mitt Kors, ät, lev och existera alltid med Mitt Kors. Låt det vara din bakvakt. Låt det vara ditt heliga försvar. Aldrig, aldrig frukta fienden som bara böjde sig inför korset i dina händer." Sedan fortsatte han:
 
Ja, korset, korset! Den största makten mot ondskan,
ty med den löste jag mina bröders själar,
och tömde helvetets inälvor. [3]Egentligen, när Jesus sa detta, trodde jag att det här kunde vara kätteri eller komma från mitt eget huvud. Så jag slog upp det i katekesen, och visst tömde Jesus helvetets inälvor på alla rättfärdig när han steg ner till de döda efter sin död: se CCC, 633
 
Och då sa Jesus så ömt: "Mitt barn, förlåt mig för denna smärtsamma lektion. Men nu förstår du hur viktigt det kommer att vara för dig att bära korset, på din kropp, i ditt hjärta och på ditt sinne. Alltid. Kärlek, din Jesus." (Aldrig under alla mina år av journalföring minns jag att Jesus avslutade sina ord på det sättet). 
 
Jag la ner min penna och tog ett djupt andetag. Den friden "som överträffar allt förstånd"[4]jfr. Fil 4: 7 returnerad. Jag ställde mig upp och gick bort till fönstret där ögonblicken innan fienden hade bugat sig.
 
Jag tittade ner i nysnön. Där, under tröskeln, fanns tasspår som ledde rakt fram till fönstret - och stannade. 
 
 
Slutsatser
Det finns mer att säga, men det är till en annan gång. Jag har återvänt hem förnyad, och kärleken mellan min fru och mina barn har mångdubblats. Den klängighet och osäkerhet som jag känt i flera år är nu borta. Rädslan jag hade att jag inte är älskad har försvunnit. Jag är fri att älska, och bli älskad, på det sätt han avsåg. Bönen och fastan och radbanden att verkade meningslös? De förberedde mig faktiskt för det nådfyllda ögonblicket av Kristi helande kärlek. Gud slösar ingenting och ingen av våra tårar, när de förs till honom, faller till marken. 
 
Vänta på HERREN, var modig; var modig, vänta på HERREN! (Psaltaren 27:14)
 
I min morgonbön denna vecka kom jag till ett skriftställe i visdom som vackert säger varför korset är så mäktigt. Det skrevs om israeliterna som i sina negativ ande, skickades en tuktan av giftiga ormar. Många dog. Så de ropade till Gud att de hade fel när de klagade och var så bristfälliga i tro. Så befallde Herren Mose att hissa en bronsorm på sin stav. Den som såg på den skulle bli botad från ett ormbett. Detta föregick naturligtvis Kristi kors.[5]"De ska se på honom som de har genomborrat." (Johannes 19:37)
 
Ty när djurens fruktansvärda gift kom över dem och de dog av krokiga ormars bett, bestod din vrede inte till slutet. Men som en varning blev de under en kort tid terroriserade, fastän de hade ett frälsningstecken, för att påminna dem om din lags föreskrift. Ty den som vände sig mot den blev räddad, inte av det som sågs, utan av dig, allas frälsare. Genom detta övertygade du också våra fiender att du är den som räddar från allt ont. (Visdom 16:5-8)
 
Det finns nästan inget att tillägga till det, förutom kanske en liten lektion till. En avlägsen kusin till mig, en lutheran, berättade för mig för många år sedan hur de bad för en kvinna i deras kyrka. Kvinnan började plötsligt fräsa och morra och manifestera en demon. Gruppen var så livrädd att de inte visste vad de skulle göra. Plötsligt hoppade kvinnan upp ur stolen mot dem. Min kusin, minns hur katoliker gör den Korsets tecken, räckte snabbt upp handen och spårade korset i luften. Kvinnan plötsligt flög baklänges över rummet. 
 
Du förstår, det är "allas Frälsare" som står bakom detta kors. Det är Hans makt, inte träet eller metallen som driver ut fienden. Det är min starka känsla att Jesus gav mig den här lektionen, inte bara för mig själv utan för dig som bildar Our Lady's Little Rabble.
Men hur kommer de att vara, dessa tjänare, dessa slavar, dessa Marias barn? …De kommer att ha Guds ords tveeggade svärd i sina munnar och den blodfläckade korsets standard på deras axlar. De kommer att bära krucifixet i sin högra hand och radbandet i sin vänstra, och Jesu och Marias heliga namn på deras hjärta. -St. Louis de Montfort, Sann hängivenhet till Maryinte. 56,59
Håll korset med dig alltid. Ägna det. Älskar det. Och framför allt, lev dess budskap troget. Nej, vi behöver inte frukta fienden, ty större är Han som är i oss än han som är i världen. 
 
... Han väckte dig till liv tillsammans med honom,
efter att ha förlåtit oss alla våra överträdelser;
utplåna obligationen mot oss, med dess rättsliga anspråk,
som stod oss ​​emot, han tog också bort det från oss,
spika den på korset;
plundra furstendömena och makterna,
han gjorde ett offentligt spektakel av dem,
leder dem bort i triumf genom det.
(Kol 2: 13-15)
 
 

 

Stöd Marks heltidstjänst:

 

med Nihil Obstat

 

Att resa med Mark in Smakämnen Nu Word,
klicka på bannern nedan för att prenumerera.
Din e-post kommer inte att delas med någon.

Nu på Telegram. Klick:

Följ Mark och de dagliga ”tidernas tecken” på MeWe:


Följ Marks skrifter här:

Lyssna på följande:


 

 
Utskriftsvänlig, PDF och e-post

fotnoter

fotnoter
1 jfr. Johannes 8:44
2 Under tiden för min reträtt sa min pappa att en stor varg promenerade över gården där han bor. Två dagar senare kom den igen. Med hans ord, "Väldigt ovanligt att se en varg." Detta förvånar mig inte eftersom en del av reträtten är att ge helande till vårt "släktträd".
3 Egentligen, när Jesus sa detta, trodde jag att det här kunde vara kätteri eller komma från mitt eget huvud. Så jag slog upp det i katekesen, och visst tömde Jesus helvetets inälvor på alla rättfärdig när han steg ner till de döda efter sin död: se CCC, 633
4 jfr. Fil 4: 7
5 "De ska se på honom som de har genomborrat." (Johannes 19:37)
Inlagd i HEM, FAMILJENS VAPEN och märkta , , , .